<< Tillbaka till Startsidan

19-02-21 Efterlängtade racingspel 2019
Om du gillar lukten av bensin och bränt gummi, skrikande motorer och att sväng runt hörn i hög hastighet, gör dig redo för alla de bra racingspel som kommer att släppas 2019. Det blir både realistiska simuleringar och arkadspel, och det kommande året ser ut att bli riktigt bra. Här kommer information om några av de spel som släpps under året.

Dirt Rally 2.0
"Dirt Rally"-serien från Codemasters är en offroad-simulering som är populär bland många som gillar rally. Spelet kallas ibland för "The Dark Souls of Racing Games" på grund av att det är riktigt svårt. Man kör i svåra förhållanden. Från dammig vildmark i Grekland till isiga asfaltsvägar i Monaco, och Dirt Rally kommer utan tvekan att testa dina färdigheter i spelet till gränsen.

"Dirt Rally 2.0" hoppas kunna bli den mest autentiska representationen av en rallytävling någonsin. För att uppnå detta har Codemasters arbetat med rallyförarna Jon Armstrong och Ryan Champion, för att säkerställa att fordonen i spelet matchar hur de beter sig i verkligheten.

Codemasters har nyligen bekräftat att i "Dirt Rally 2" kommer spelarens startposition att spela stor roll. Ytan på underlaget blir sämre, ju sämre startposition man har. Spelet kommer till PC, Xbox One och PS4 den 26 februari.

Assetto Corsa Competizione
"Asseto Corsa Competizione" är en efterträdare till 2014 Asseto Corsa, en komplett racingsimulator utvecklad av Kunos Simulazioni. Spelet är för närvarande tillgängligt på Steams Early Access-titel, där det är väldigt populärt, och körs på Unreal Engine 4. Spelet har en hel uppsjö av realistiska väderförhållanden som påverkar körningen.

Om du letar efter ett simuleringsspel är "Asseto Corsa Competizione" i toppen just nu. Många faktorer som dragkraft, däckslitage, uppvärmning av vägbanan och aerodynamik har utvecklats från data från riktiga racerbilar, allt för att säkerställa att spelet blir realistiskt. Spelet får en fullständig release i mars 2019, uteslutande till PC.

GTR 3
Den här spelserien har varit populär under lång tid. Utvecklingen har gått igenom många upp- och nedgångar genom åren, men enligt SimBin Studios kommer den tredje versionen av det populära racingspelet äntligen att se dagens ljus någon gång under andra kvartalet 2019.


Eftersom "GTR3" ger intrycket av att vara en genuin racing simulering, var SimBin fast beslutna att skapa mekanik som gjorde spelandet användarvänligt. Målet var att tillfredsställa både de som spelar någon gång ibland, samt de som är fans av de tidigare spelen. Designteamet har fokuserat på en omfattande historia istället för att bara ge spelaren ett gäng banor och bilar. Spelet använder också Unreal Engine 4, så förvänta dig realistiska förhållanden för dag och natt, dynamiska väderförhållanden, realistisk fysik och ett avancerat skadesystem. "GTR 3" kommer att släppas till PC, Xbox One och PS4.

Övriga spel
Några av de andra titlar som kommer under året är "Distance", ett futuristiskt tävlingsspel från utvecklarna Refract. Det beskrevs som ett atmosfäriskt arkadspel, ett plattformsspel med parkour i en neondränkt stad. Spelet finns redan tillgängligt på Steam, och kommer till PS Store under 2019.

I "Drift 19" får du chansen att bygga din bil, träna dina färdigheter och tävla mot andra spelare i stora mästerskap. Spelet inkluderar de mest ikoniska bilarna, med många gamla klassiska bilar att välja mellan. Spelet kommer att finnas tillgänglig den 29 mars 2019 för PC.