Enkel Bilsport 2019
     
   
Enkel Bilsport
SBF: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-08-06 Utskottet Enkel Bilsport - Infoblad nr 11 2019
Offroad:
Vi har fått material från Sven Falck som han visade för Norska KAN vid deras årsmöte.
Vidare så har jag det stora nöjet att meddela ett nytt publikrekord, 1600 pers., vid Formula Offroad i Rättvik och nytt rekord med 14 startande samt även nytt svenskt rekord på vatten 130 m.

UTH:
SDC 5000 har redan avverkat 2 tävlingar och det är snart dags för tävling 3 till i Fällfors den 17/8.
Race4fun ligger i startgroparna för sin 4:e tävling den17/8 på Sturup RaceWay och dom har 43 anmälda.
Mittcup har även dom kört deltävling 2 som en kvällstävling som beskrivs som spännande och dramatiskt som det skall vara, men med städad körning och gott sportmannaskap.
Finalen körs på Mittsverigebanan 15 september.

Mer Enkel Bilsport
Utskottet försöker vara på så många tillställningar som vi orkar med. Innan detta infoblad har utskottet varit och besökt ett flertal evenemang.
Det har varit lådbilstävlingar i Boden där utskottet var med rollupps och delade ut broschyrer.
Vid Wheels återkommande bilutställning i Haparanda så var utskottet givetvis på plats för att tala
Enkel Bilsport och visade upp en lådbil.
Utskottet har även närvarat vid samtliga rallycrosstävlingar ingående i Norrlandsveckan med vårt material.
Tanken är att vi skall så frön som så småningom skall få fler att ta steget till familjen bilsport.
Det har förts samtal med utskottet för Bilorienteringen angående Regularity och ev samarbete mellan utskotten och även bilorientering där ett flertal bilar passar in.
Det är väldigt roligt att det kommer förfrågningar om att utskottet skall besöka olika evenemang.

Drivers Open
Bengtsfors Motor Club har bjudit in till en testdag i Gapungebyns grusgrop den 19 juli. Tanken är att locka in nya förare till sporten för att få en föryngring.
Bra jobbat Bengtsfors Motor Club.

Konbana
Undertecknad har varit i kontakt med Pier Steffansson som har ansvaret för rekryteringen inom SBF och han har planerat att genomföra ett antal evenemang där konbana skall ingå.
Mer info kommer senare från dessa arrangemang.
Slutord. Man känner sig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport, en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-07-11 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr 10 2019
Offroad:
Utskottet har haft ett antal möten med markägaren som jag har nämnt tidigare. Denne har ett otroligt område som lämpar sig för både Offroad och annan motorsport. Det finns 3 olika slingor som går från en plan som har använts för testandet av ABS system.

Vi får så mycket bra info från alla eldsjälar som hör av sig till Utskottet. Utskottet har fått lära sig enormt mycket om deras sportgrenar och gissningsvis så kommer det att bli mer.

Licensutbildning Enkel Bilsport:
Till detta infoblad så har vi utbildat 219 nya förare inom Enkel bilsport, vår målsättning var att utbilda 200 till semestern så det känns väldigt bra att intresset växer. Vi hoppas att det blir ännu fler som vill ha licens inom vår underbara sport.

UTH:
Vi hat tidigare nämnt Norsjö MS som gjorde en nystart under våren genom att ploga upp sin bana och lät ungdomar vara där och träna UTH under vintern. Intresset var så stort så man har haft ett antal arbetsdagar på sin anläggning för att få igång banan för Folkrace till nästa sommar. Man känner inte igen sig på bara några månader, dom gör ett otroligt bra jobb. Det kommer att bli en riktig uppfräschning av deras bana.

SDC 5000 har redan avverkat 2 tävlingar och det är planerat 3 till i Fällfors. Race4fun ligger i och har arrangerat 3 tävlingar hittills i sommar och har 2 arrangemang kvar. Mittsverige banan kommer även dom att köra några arrangemang under Enkel Bilsport. Det känns spännande att vi nu har i gång asfaltbanor inom Enkel Bilsport.

Mer Enkel Bilsport
Utskottet försöker vara på så många tillställningar som vi orkar med. Vid Midnattssolloppet i Fällfors på Drive Center Arena var vi representerade och fick speakern att nämna Enkel Bilsport under hela helgen med otrolig inramning och 16 700 åskådare. Det har visat sig att banchefen vill ha hjälp med licensutbildningar vid deras Track Days.

Robertsfors MS har arrangerat sin första Nostalgiska Bilutställning på golfbanan/bruksområdet med 130 fordon och någonstans mellan 600–700 besökande. 500 hamburgare såldes och som jag förstod det så var alla nöjda, så det kommer att bli utställning nästa år också. Bra jobbat.

Utskottet har även besökt Dragracing SM i Långnäs och pratade Enkel Bilsport.

Sammanfattningsvis så känns det mycket bra nu inom familjen bilsport.

Man känner sig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-05-19 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:9 2019
Elmia:
Utskottet har som vanligt närvarat på Bilsport performance och custom show. SBF:s monter blir bara bättre och bättre med åren, och det var fler fordon och större monteryta detta år. Det var något mindre besökare detta år än förra året. Vi från utskottet ser detta som ett väldigt bra tillfälle att kunna marknadsföra sig och knyta viktiga kontaktytor som kan visa sig vara bra plattform för att växa oss starkare. I samband med att jag befann mig i södra Sverige så passade jag på att ha ett antal givande möten.

Offroad:
Utskottet har haft ett första möte med Rocks MK som finns i Bromölla. Man kände genast att man var välkommen till dessa eldsjälar. I vanlig ordning så kom datorn fram och det visades bildspel på vad utskottet har för ambitioner i framtiden. Vi diskuterade även utbildning och framtid. Mötet avslutades genom att få se på 2 av dessa fina fordon samt provåkning.

Vidare så har utskottet träffat 2 medlemmar som brinner för Offroad och har klubbadress SMK Uppsala. Där fick vi ta del på deras funderingar angående träffverksamhet och deras säkerhets tänk på anläggningen ”Rörken” som delas med Svemo. Som ovan så visades bildspel och vi från utskottet berättade om oss och vad vi hoppas att uppnå med alla dessa engagerade människor som är proffs på sina sportgrenar. Vid dessa träffar var SGA i dessa distrikt närvarande.

Utskottet har fått lära sig enormt mycket om deras sportgrenar och gissningsvis så kommer det att bli mer. Under sommaren så skall vi försöka att få till träffar med fler aktiva och ledare. Vi hoppas att det kommer att falla väl ut och att alla blir nöjda. Utskottet har även haft den stora äran att få informera på SBF bilsportens hus vad vi gör och hur långt vi har kommit i vårt arbete, både för delar av personalen och vår nyanställde Pier Steffansson som håller i Bilsport On Tour SBF:s nya rekryteringsprojekt.

Licensutbildning Enkel Bilsport:

Till detta infoblad så har vi utbildat 215 nya förare inom Enkel bilsport, vår målsättning var att utbilda 200 till sommaren så det känns väldigt bra.

UTH:
Mittcup har fått fastslaget sina reglementen under den gångna helgen.
Deltävling 1 - 8 juni
Deltävling 2 - 1 aug (kvällsrace)
Deltävling 3 - 15 sept
Det känns spännande att vi nu har i gång alla våra asfaltbanor inom Enkel Bilsport.
Sammanfattningsvis så händer det mycket just nu inom familjen bilsport.
Man känner sig stolt att få tillhöra Svensk Bilsport en idrott för alla, en värld av känslor.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-05-14 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:8 2019
UTH:
BK Dundret i Gällivare har kört sina första UTH-tävlingar i klubbens historia. Vid första tillfället var det 4 team och liknande vid nästa tillfälle. Det renderade i ett större antal nya förare och medlemmar. Kontentan är att 7 st kommer att gå vidare och ta folkracelicens inom kort. Atmosfären var väldigt god och det kommer att bli fler tillfällen i Gällivare.

SDC 5000 kommer att köra sin första tävling 11 maj. Enligt uppgift så kommer man att köra de 2 första tävlingarna på den ”gamla banan” Jag vet att det besiktas bilar för fullt ute i distriktet.
Race4fun har hunnit avverka 2 tävlingar med vad jag förstår mycket lyckat resultat. Från Mittcup har vi ej fått några datum ännu.

Drivers Open:
Datum för tävlingar skrev vi om i förra infobladet; vi har ej fått något att rapportera ännu, men det har körts en tävling. Utskottet önskar alla arrangörer lycka till.

Konbana:

Enligt uppgift så kommer det att köras konbana vid rekryteringsarrangemang. Och enligt rykten så skall Kalix MK försöka få till något arrangemang med inriktning Konbana.

Miljöutbildning:
Undertecknad har varit och hållit en miljöutbildning i Robertsfors och när den var färdig så hamnade vi på Enkel Bilsport. Jag kom inte längre än ca 8 mil när det ringde och jag fick beskedet att Robertsfors skall försöka arrangera en racingspecial till sommaren tack vare av att jag fick fram budskapet att det är enkelt att få till en tävling. Det verkar som att intresset för Enkel Bilsport växer sig starkare för varje dag och det känns mycket bra.

Licensutbildning:
Till dagens datum har vi utbildat 192 st nya förare inom Enkel bilsport.
Sammanfattningsvis så händer det mycket just nu inom bilsporten.
/Thomas Fredriksson


Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-04-09 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:7 2019
UTH:
Lycksele MK har kört en UTH-tävling med 14 lag och ca 70 förare, bra jobbat.
Örnsköldsvik MK kommer att köra 2 UTH-tävlingar.
Race4fun har kört sin första tävling 30 mars, har ej fått någon information ännu. Vidare så har Race4fun haft en licensutbildning 29 mars och utbildat 80 nya förare. Ett antal klubbar har av på grund av vädrets makter tvingats att inställa sina arrangemang, vilket utskottet beklagar.
Morjärvs MS skulle få till något i samband med deras IS-SM men fokuserar på isen denna gång.
Piteå MS, Luleå MS och Kalix har även dom visat intresse men hinner ej denna vinter. SDC 5000 kommer att köra sin första tävling 11 maj.
Från Mittcup har vi ej fått några datum ännu.

Undertecknad har varit till Skellefteå 2 gånger för att ha licensutbildningar, hittills så har det varit 41som har gått utbildning i Skellefteå. Det har varit en utbildning i Norsjö och i veckan den andra, vi från utskottet lyfter på hatten för dessa eldsjälar som efter denna vecka har fått in 35 nya medlemmar, vilket lyft för Norsjö.

I samband med förbundsmötet så kom en förfrågan om att ha ett informationsmöte om Enkel Bilsport för styrelsen i Nedre Norra Bilsportförbundet. Det kom många bra frågor och det var högt till tak under detta möte. Det verkar som att intresset för Enkel Bilsport växer sig starkare för varje dag och det känns mycket bra.

Drivers Open:
Datum för tävlingar skrev vi om i förra infobladet; vi får återkomma med mer info senare. Utskottet önskar alla arrangörer lycka till.

Offroad:
Utskottet kommer att ha ett flertal möten med flera grupperingar under den närmaste tiden. Vi hoppas att det kommer att falla väl ut och att alla blir nöjda. Kan nämnas att det har varit en licensutbildning samt tävling i Södra distriktet med gott resultat. När vi fått all info om utfallet så återkommer vi med en rapport.

Konbana:
Enligt uppgift så kommer det att köras konbana vid rekryteringsarrangemang. Det kommer mer info om detta senare.

Sammanfattningsvis så händer det mycket just nu.

Vid förbundsmötet fanns att läsa på första sidan i årsmöteshandlingarna -ordförande har ordet- att det arbete som utskottet med hjälp av distriktets sportgrensansvariga och föreningar gör för att få mer verksamhet inom familjen bilsport, har varit framgångsrikt.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-03-13 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:6 2019
UTH:
Snart kör varenda SBF ansluten klubb i dom övre distrikten UTH.
Lycksele MS, Skellefteå MS, Älvsbyns MS, Umeå AK, Robertsfors MS, BK Dundret.
Morjärvs MS skulle få till något i samband med deras IS-SM men fokuserar på isen denna gång.
Piteå MS, Luleå MS och Kalix har även dom visat intresse.
Norsjö MS är på gång så dom tränar bara denna vinter.
Örnsköldsvik MK kommer att köra 2 UTH tävlingar.

Nu närmar sig sommaren och asfaltbanorna tinar fram och då tar våra duktiga arrangörer Race4fun och SDC 5000 över med start 30 mars för Race4fun och 11 maj för SDC 5000. Race4fun har haft en säkerhetsutbildning som var väldigt uppskattad och välbesökt. Race4fun kommer att ha en licensutbildning 29 mars och redan 40 anmälda. Undertecknad har varit och besökt Skellefteå för att hjälpa till att utforma deras bana för UTH och hade även möte med SDC 5000.

Det fanns intresse för licensutbildningar och i nuläget så är det ca 35 st som visat intresse så man blir nästan gråtmild när man ser hur många som vill känna gemenskapen inom familjen bilsport.

Det kommer även att vara ett antal vagnboksbesiktningar under våren så det rör på sig i rätt riktning.

Drivers Open:

Nu har vi fått mer info angående Cupen som har 6 olika arrangerande klubbar:
Datumen kring dom olika deltävlingarna är följande:
Vetlanda RRC, Näshult 28/4.
Jönköping MK Tabergs banan 12/5.
Falköping MK Motorbanan Uddagården 2/6.
Skövde MK Skövde motorstadion 1/9.
Tidaholm MK Tidaholms Motorstadion Darestorp 6/10.
Varberg MK Annebergsbanan Varberg motorklubb 17/11.

Utskottet önskar alla arrangörer lycka till, det är roligt att det blir mer verksamhet även i detta segment.

Offroad:

Utskottet har haft möte med Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl som brinner för Offroad och som vi hoppas kan bli en bra ambassadörer för sportgrenen.
I det norra distriktet pågår jobb med att få tag i en engagerad SGA för Offroad för en nystart.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-03-07 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:5 2019
Det händer så mycket nu inom familjen bilsport
UTH:
Lycksele MS kommer att köra en UTH tävling 23 mars.
Skellefteå MS kommer att arrangera en UTH tävling 24 mars.
Älvsbyns MS kommer att arrangera sin första UTH tävling 30 mars.
Umeå AK kommer att köra en UTH tävling i Bussjö 30 mars.
Robertsfors MS kommer att arrangera en UTH tävling 6 april.

Vi har berättat om Norsjö MS som verkligen har startat upp med bravur från att ej ha haft verksamhet på sin bana under 16 år. Under den gångna helgen så var det licenskurs med 21 nya förare, det har redan kommit förfrågan om en till kurs.

Norsjö MS kommer att gå in och subventionera licensavgiften för att få igång intresset bland ungdomar i samhället så dom väljer motorsporten.

Nu råder febril aktivitet på deras anläggning. Bra Jobbat Norsjö MS och deras eldsjälar. Det är ett nöje att se vad våra engagerade klubbar/föreningar kan åstadkomma. SDC 5000 är i startgroparna och det byggs fler bilar så det blir ett större startfält kommande sommar. Race4fun våra nya medlemmar inom SBF har även dom haft en licensutbildning för sina förare.

Drivers Open:

Har ej fått någon mer info från Västra angående deras funderingar att få till en cup i Drivers Open. När vi får veta mer kommer en uppdatering om detta.

Offroad:
Som tidigare skrivits så finns numera Offroad under utskottet Enkel Bilsport. Undertecknad har varit i kontakt med flera grupperingar som vi ej har tagit hand om tidigare och frågat vad vi kan vara behjälpliga med. Det kan nämnas att utskottet har knutit kontakt med en markägare som är villig att upplåta ett 88 hektar stort område där det finns ett flertal testbanor och lokaler för oss medlemmar inom SBF.
Utskottet kommer att ha möte med representanter för markområdet, Drivers Paradise och kommunalrådet för att försöka få till även verksamhet i denna kommun med näringsliv och politikerna. Förhoppningsvis så kommer det mer i detta ämne.

Vidare så kan nämnas att undertecknad har haft ett första bra möte med Heinz Liljedahl som brinner för sportgrenen Offroad tillsammans med sin fru Caroline af Ugglas.

Förhoppningsvis så kommer det att bli fler möten så att vi kan få igång mer verksamhet för Offroad.
Kortfattat så råder det högtryck med att ordna banor och licenser till alla som visar intresse att hoppa på tåget för att få igång sina klubbar på enkelt men säkert vis.


Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-02-26 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:4 2019
Detta infoblad böjar vi med en sämre nyhet. Robertsfors MS skulle ha arrangerat UTH/långloppstävling nr 2 för vintern, men på grund av vädrets makter så fick dom ställa in.

Men nu blir det bättre! Vid Älvsbyn MS årsmöte så kom frågan på tal om att arrangera 2 UTH/långloppstävlingar under vintern/våren 2019. Under helgen plogades deras bana upp enligt det direktiv som gäller för att köra UTH/långlopp. Delar av utskottet var närvarade.

Och det blir ännu bättre! Piteå MS har visat intresse för att prova att arrangera något under Enkel Bilsport. Nu är snart alla klubbar inom ÖNBF i startgroparna för att arrangera enklare tävlingar/träningar. Om trenden står sig så borde det inte vara en omöjlighet att uppnå målsättningen för vision 2020.

BK Dundret körde sin första tävling i UTH under den gångna helgen med 14 förare, och dom fick 6 nya medlemmar i samma veva. Övriga kommentarer: rolig tävling med flera glada skratt och i ett strålande väder. Minst två i publiken skulle fixa bil och team till nästa tävling som BK Dundret skall anordna, så man tror från klubbens sida att detta blev en bra start inför kommande tävlingar under Enkel Bilsport.

Nästa roliga tilldragelse är att Umeå AK kommer att försöka få till en tävling i Bussjö i slutet av mars.

Det är ett nöje att se vad våra engagerade klubbar/föreningar kan åstadkomma.

Efter ÖNBF:s årsmöte så finns det en SGA-Enkel Bilsport, Martin Dahlén boende i Piteå, som jag rekommenderar att kontakta. Har fått höra av SGA i Värsta distriktet att där arbetas det för att få till en cup i Drivers Open. Ytterligare info kommer när vi fått veta mer.

Tråkigt nog så kommer det dåligt med information från andra distrikt, så det går ej att skriva om dom. Förhoppningsvis så blir vi bättre på att få fram info om hur duktiga vi är som brinner för bilsport.

Kortfattat så råder det högtryck med att ordna banor och licenser till alla som visar intresse att hoppa på tåget för att få igång sina klubbar på enkelt men säkert vis.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/
19-02-19 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:3 2019
Det är ett nöje att se vad våra engagerade klubbar/föreningar kan åstadkomma. Utskottet har blivit kontaktad av Norsjö MS som ville ha hjälp med att få till verksamhet för ca 15 st ungdomar som vill köra och träna på ett organiserat sätt.

Norsjö MS har inte haft någon verksamhet på sin folkracebana på 15–16 år då föddes iden om att det är lämpligt att ploga upp denna bana och anordna träningar där för dessa ungdomar som vill börja träna och tävla. Delar av utskottet har besökt både folkracebanan och klubben. Norsjö MS är numera miljöcertifierad, samt fått banan besiktad för träning under Enkel bilsport. Om detta faller väl ut så kanske Norsjö MS börjar anordna tävlingar i både UTH och folkrace på sikt.

Arbetet som utskottet har påbörjat med en ny samarbetspartner fortgår och förhoppningsvis så når vi i land med att få in dom till familjen bilsport på sikt. Som tidigare har nämnts så har vi haft två givande möten hittills i år.

Utskottet har varit i kontakt med Annie Seel som är rallyprinsessa och inspiratör för att bolla idéer så att vi kan nå ut till fler med tyngdpunkt att attrahera kvinnor till bilsporten. Syftet är att ta lärdom av Annie och hur hon lägger upp sina träffar/arrangemang.

Vår SGA i Stockholm Rolf Andersson har hört av sig och försöker få igång någon körning på MK Speeds bana, förhoppningsvis så blir det ringar på vattnet så fler klubbar som har folkrace banor tar över stafettpinnen efter Roffes tappra försök. Vi från utskottet håller tummarna och hoppas att Roffe får hjälp.

Nästa spännande nyhet är att vi har fått en SGA i Småland för Enkel bilsport som heter Daniel Hill och bor i Gränna. Boende i Småland kontakta gärna Daniel om ni har funderingar och snälla hjälp honom att komma in i sin nya roll.

Från utskottet så sänder vi passningen till alla distrikt att försöka få fram SGA i både Enkel Bilsport och Offroad, då har vi fler att kommunicera med samt att få idéer från. Vi blir starkare om vi blir fler som jobbar aktivt med att driva sportgrenarna framåt då kanske vi kommer närmare våra mål i vision 2020.

Från utskottets sida så är man stolt över vad våra medlemmar och klubbar åstadkommer när dom får ta del av verktygen som finns hos SBF och familjen bilsport.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-02-08 Utskottet Enkel Bilsport Infoblad nr:2 2019
Denna gång så börjar vi från den södra delen av landet.
Det arrangerades en Drivers Open tävling under helgen i Falköping med 43 st anmälda. Rapporter som jag har fått säger att dom hade trevligt men det var väldigt halt. När dom summerade dagen så hade Falköping fått 8 nya medlemmar. Det är planerat med minst 3 tävlingar till men om vädret tillåter så kan dom tänka sig att köra fler. Intresset var så stort att det kom tävlande från en radie av 15 mil.
Bra jobbat Falköping!

Det kanske ej har kommunicerats ut att Offroad numera är integrerad under Enkel Bilsport. Så alla som läser detta infoblad och känner någon som utövar sportgrenen Offroad kan höra av er till utskottet. Det kommer att anordnas en licensutbildning i mars månad för dom som har behov av licens. Den kommer att vara i södra distriktet och skötas av vår SGA Håkan Andersson.

Utskottet har närvarat på Bilsportgalan, där utnyttjades tiden med flera bra möten. Utskottet har påbörjat ett nytt projekt som går ut på att få ytterligare en ny samarbetspartner som förhoppningsvis kommer till familjen bilsport på sikt.

Vidare så kan nämnas att utskottet har haft ett mycket bra möte med Generalsekreteraren Wilhelm Douglas hos KAK Motorsport där vi blev väl mottagna. Vi fick lära oss mycket om KAK som organisation. Utskottet berättade vad vi har för planer angående vision 2020, SBF värdegrund (aktion, glädje, säkerhet) Svensk Bilsport en idrott för alla, en värld av känslor och att vi ser att vår största uppgift är att rekrytera nya medlemmar till familjen bilsport samt att ta hand om de befintliga som väljer att kanske gå ned i tävlingsklasser eller bara träna.

Redan etablerade föreningar som har arrangerat verksamhet i samarbete med Enkel Bilsport är Robertsfors MS som har förra helgen kört en långlopps/uthållighets-tävling med 7 lag och 36 förare. Under tävlingsdagen så fick Robertsfors MS 10 nya medlemmar. 11 av förarna var juniorer och 8 tjejer. Robertsfors MS kommer att köra två tävlingar till under denna vinter.

Ett citat från Robertsfors MS ”Enkel Bilsport är nog framtiden för nya förare inom motorsporten”.

Från utskottets sida så är man stolt över vad våra medlemmar och klubbar åstadkommer ute i landet.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/

19-01-29 Tävlingsregler 2019 samt Tekniska regler 2019
Nya regler för Enkel Bilsport 2019 finns nu publicerade:
Tävlingsregler SDC 5000, 2019: http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/
Tekniska regler SDC 5000, 2019 http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/
Tävlingsregler SDC 5000 Långlopp asfalt, 2019 http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/
Tekniska regler SDC 5000 Långlopp asfalt, 2019 http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/
Tekniska regler Race4fun 5000 8H Cup, 2019 http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/
Tekniska regler Race4fun Eontyre 8H Cup, 2019 http://www.sbf.se/Regler/Enkelbilsport/

19-01-21 Inflo från Enkel Bilsport!
Här kommer 2019 års första Infoblad från utskottet.

Under denna vecka har utskottet fått upplysningar att ännu flera klubbar i Övre Norra Bilsportförbundet kommer att arrangera UTH/Långlopps-Tävlingar.
De nya klubbar som visat intresse är BK Dundret som kommer att köra 2 arrangemang under vintern/våren. Morjärvs MS kommer att få till några arrangemang i samband med IS-SM. Umeå AK har även dom hört av sig för att prova få till tävling. Sist men inte minst Så kommer även Skellefteå MS kommer att arrangera tävlingar som finns under Enkel Bilsport.

Redan etablerade föreningar som har arrangerat verksamhet som har tillkommit i samarbete med Enkel Bilsport. NMS-Boden kommer att arrangera minst en tävling för UTH/Långlopp i vinter. Älvsbyns MS Kommer också att ordna 2 tävlingar. Robertsfors MS har meddelat att dom skall köra 2 tävlingar.

Från Mellands Norrlands Bilsportförbund så har utskottet fått veta att Örnsköldsvik MK skall arrangera 2 tävlingar som kommer att heta Våryran cup 2019.
Datumen är satta till 2 mars och 23 mars. Med facit i hand så verkar det som om vårt arbete i närområdet börjar bära frukt. Sedan så har utskottet lämnat broschyrer där vi har varit och berättat om vad Enkel Bilsport kan erbjuda.

Vidare kan nämnas att utskottet har fått påringningar från märkesklubbar som vill kunna nyttja sina fina bilar under ordnade former på olika asfaltbanor.

Från Drive Center Arena så fortgår arbetet för fullt så att deras anläggning blir färdig. Porsche klubb och Corvette klubb Sverige har hört av sig med förfrågningar. Samma gäller Time Attack som vill köra på deras fina bana. Det kommer att köras 5 långlopps tävlingar på Drive Center Arena under sommaren som har tillkommit via Enkel Bilsport.

Vi har tidigare nämnt att Sundsvall bygger man om och till på Sundsvall Race Way för
sportgrenarna Drifting och Enkel Bilsport.

Har haft kontakt med Mittsverige banan och där bygger man för fullt inför sommaren. Race4fun står i startgroparna inför sommaren 2019.

Från utskottets sida så är man stolt över vad våra medlemmar och klubbar åstadkommer.

Mer info Enkel Bilsport: www.sbf.se/Sportgrenar/EnkelBilsport/


Tryck här för mer info!