Rallysidorna 1999
Rallysidorna 2000
Rallysidorna 2001
Rallysidorna 2002

In Memorian Ingemar "IP" Pettersson
Lars-Erik Torphs Minnesfond
Morgan Olssons Minnesfond
3x10 Classic Rally Cup
7-klubbarsserien
Dala Rally Cup
Klassiska Rallycupen
Mellansvenska Rally Mästerskapet
Nedre Norra BF Volvo Prisbonus
Peugeot Original Cup
Rallyklassikerna
Skaraborgs Rallyserie
Supermästerskapet
Suzuki Cup
Tarmac Cup
Västsvenska Rallyserien
Öppna Östgötamästerskapet Rally
Rallyserier och Rallycuper 2003
Läs om förarnas planer 2003

HÄR HITTAR DU RESULTAT FRÅN TÄVLINGAR 2002-2003

Anmälda Tarmac Cup 2003
Anmälda Lecab Rally Cup 2003
Anmälda Structo Sprinten Storfors MK 7 juni
Anmälda Nora Rallyt MK Nitro 31 maj
Anmälda Laxå Knixen Laxå MK 24 maj
Anmälda Vänersnurren Dals MK 11 maj
Anmälda Brukssprinten Molkoms MK 3 maj
Anmälda Karlskoga-Specialen SMK Karlskoga 26 april
Anmälda Galejan-Svängen Kils MK Bil 12 april

03-03-30 Snart dags för första deltävlingen i Tarmac Cup.
1:a deltävlingen Truckkonsultspecialen i Arvika MK Team Westom 6/4 2003
Intresset är mycket stort. När man tittar på startfältet, kan man konstatera att det samlats ett gediget startfält med asfaltspecialister, och inget verkar avgjort på papperet.
I klass 1 hittar vi flera aspiranter på topplaceringarna bl.a Thomas Molander, Mathias Gustavsson, Cristian Spiik, Henrik Andersson..........
I klass 2 har vi unge lovande Christian Tärne, eller kanske någon norrman??
I klass 3 får väl Lars-Göran Johansson och Kent Persson försöka stå pall för favorittrycket....
I klass 4 har vi flera starka namn: Niklas Käll, Per-Åke Forsman, Ragnar Jönsson....
Klass 5 är ett riktigt ormbo med asfaltspecialister, och det verkar som duellen blir FORD mot STARLET, men vem vet?
I Klass 6 är det även där FORD-dominans, och starka namn där: Thor-Atle Lundsrud, Peringe Björk, Anders Bergqvist, samt Thomas Brolin i sin vassa Golf , som nog också vill vara med i striden.
I klass 7 verkar det bli en hård fight mellan Dan Johannesson och Tommy Nilsson
I klass 8 varnas det för Fosseidengen och Linstad, men det sägs även att Erik Nygren är i toppform! Och som totalsegrare får man väl tro att Claes-Göran Ryrlen får fightas hårt med Stefan Bryntesson mfl. mfl. !!!
Bakom dessa tankar och gissningar: Börje Nilsson MK Team Westom som hälsar alla hjärtligt välkomna till Arvika

03-03-25 Nyhet för Cosworth-åkare (Rally)
Med anledning av att vi är Ford Racing Dealer genom vår bilagentur, kan vi härmed erbjuda nya Fabriksrally delar från Ford Rallyesport Orginaldelar. Vi har en 30-sidig lista med reservdelar. Vi har också Escort-WRC/Gr.A handböcker med förteckning över var res.delarna sitter samt skisser. Vi jobbar på att utöka tillgången bl.a med Mountunedelar (underlev.till FordRallyesport) (Vi kan också ordna Sierradelar). Delarna tas hem från England därmed tilkommer frakt. Vi kommer försöka samordna beställningar (i den mån det går) för att hålla nere fraktkostnaderna, Vissa saker är ej längre i lager (Gäller mest gr. A). OBS Vi levererar endast res.delar samt har ej möjlighet till någon teknisk tel. support.
Schelin & Magnus Bumber Res.delar tillbehör Motorcentralen Eskilstuna Ford Racing Dealer. Beställning av resdelsprislista/handbok sker bäst genom Mail:
hakan.schelin@motorcentralen.com. Fax: 016-14 93 97. Tel 016-16 60 67
Känns kul för oss att kunna hjälpa Motorsport-Vänner som gillar Ford!
Motorsporthälsningar Håkan

03-03-25 Mattias Andersson sammanfattar JVM i Turkiet
Mattias Andersson codriver till Daniel Carlson berättar om äventyret i Turkiet
"Innan vi anlände i Turkiet hade vi hört rykten om att det skulle kunna vara kallt och snö på sträckorna. Det visade sig att det inte var snö mer än på ca 200 meter av 37 mil SS, men det som var påtagligt var att det på många ställen varierade mellan frusen och lerig vägbana. När det nere vid serviceplatsen i Kemer pendlade mellan 10-15 grader, var det närmare nollgradigt uppe vid sträckorna som låg så högt som 2000 m.ö.h.
Arrangörerna hade verkligen gjort ett bra jobb med att underhålla och laga vägarna. På många ställen hade jordskred sett till att de, redan från början, smala vägarna nu var ännu smalare. Tyvärr gick det inte att laga på alla håll utan det blev en reviderad sträckning och mycket ändringar i roadböcker och liknande för att få ihop bansträckningen. Bland annat blev inte SS2 längre än 2,7 km och SS5 kortades ned med 18km.
Läs mer

03-03-24 Rallyföreläsning i Laxå
Eddie Hörbring Degerfors RC och Leif Petersson Göteborg MF kommer till Laxå MK för att tala om viktiga bitar som man ska tänka på inför en tävling. De visar även incarfilm. Möjligheter finns att åka en slinga eller på motorstadion beroende på vädret. Max 30 bilar.
Datum: 18/4 kl 10.00 på Laxå Motorstadion. Kursavgift 200 kr. Fika ingår.
Anmälan till Lars Elofsson 070-560 50 12 eller E-post
larselofsson@swipnet.se

03-03-23 Thorszelius Motorsport Co Drivern har ordet
Så var det dags för vinterfinal i Supermästerskapet. Måste säga att både jag och Mats var väldigt laddade. Mats ville ju så klart ha revansch från SM i Östersund (se Co-drivern har ordet från Snow Rally), medan jag hade punkteringen i Ludvika i tankarna (se Co-drivern har ordet från Dan Anderssons minne).
Som de flesta kanske vet brukar vägarna i Lima vara otroligt fina och denna tävling var inget undantag.
SS1 var 11 km lång. Vi Eddie Hörbing och Jari Saarinen inledde väldigt jämt och vid var alla inom 5 sek i mål.
Läs mer

03-03-19 Newsletter of the ADAC Rally Vogelsberg !
Last week the rally Vogelsberg got two new predicates:
- ECA-Rally-Cup (competitions of West-Europe NL,B,F,D are counting for the cup)
- Nissan-Micra-Rally-Cup
Our rally has the following predicates now:
- Deutsche Automobil-Rallye-Challenge
- Tropheè des Pays du Nord (F)
- ECA Rally-Cup
- ADAC Rallye-Junior-Cup
- Yountimer-Rallye-Trophy
- ADAC-Historic-Rallye-Trophäe
- Nissan Micra Rally Cup
- Automobil-Rallysport Meisterschaft ADAC Hessen-Thüringen
The timetable, regulation and entryform is online now.
For 2004 we want to reach a predicate for the German Rallychampionship, so we are testing this year and we are preparing our rally as it is a championship event. We have the standard timekeepers of the German Rallychampionship, stage times are directly in the internet and on your handy display. Our rally has the stage-length of 153 km overall, it`s like championship standard. You can make your own pacenotes before the rally. Further we have each day only one service-place, so the service-crew mustn`t drive during the rally.
We offer minimum two english and french speaking officials, they will help the foreign teams before, during and after the rally (translation, hotel booking, prizegiving,... ).
We offer special conditions for foreign drivers, if you need more information, don`t hesitate to contact us
Kind regards from a sunny Germany (10°) ,
Robert Broisch
Klebaer Str. 24, D-36272 Niederaula
Tel.: +49 (0) 66 25 - 3 40 87, Fax: +49 (0) 66 25 - 91 82 46
http://www.rallye-vogelsberg.de <
info@rallye-vogelsberg.de

03-03-16 20 årig rallyjunior totalsegrade i Östersund
- Fantastiskt med en sådan avslutning på säsongen som annars mest började med motgångar säger en mycket glad Patrik Sandell. Efter flera misslyckade tävlingar med tekniska problem har den senaste tiden inneburit en uppåtgående trend och totalsegern i Roratelsvängen blev perfekt som avslutning på vintersäsongen.
Vi vände motgång till framgång i Snowrallyt, berättar Patrik, i de två SM-tävlingarna lyckades vi bli 5:a och 2:a. Förra helgens tävlingar i Lit gav en total 2:a plats och höjdpunkten blev lördagens tävling med min 1:a totalseger.
Sandells körning fick beröm både bland publik och medtävlare då det är mycket ovanligt med så unga vinnare i rallysporten som anses kräva mängder med rutin. Som tillfällig kartläsare hade han debuterande Per Larstrand 13 år som därmed fick inleda karriären med en seger.
Roratelsvängen är traditionell avslutning på vintersäsongen och arrangerande Jämtlands MK hade fått till en bra bana på Lungre motorstadion och närliggande militärområde. Blidvädret innebar dock att vägarna blev ganska lösa och moddiga mot slutet. Patrik Sandell, som kör en tvåhjulsdriven Seat Ibiza i standarklassen Gr N, ledde efter de första sträckorna med endast två sekunder till Lennart Gälliner, Audi Quattro, respektive fyra sekunder till Mickael Söderholm, Toyota Celica GT4. För Söderholm var det en lyckad premiär i en fyrhjulsdriven bil. Genom att vinna den moddiga avslutningssträckan med tre sekunder nedbringade han Sandells segermarginal till en futtig sekund vilket visar att Söderholm kommer bli att räkna med i framtiden. Gälliner satsade dock lite för hårt i finalen och snurrade bort eventuella segerchanser. Han lyckades ändå rädda totala 3:e platsen med en sekund tillgodo på Magnus Strömberg, Toyota Corolla 2wd.
Resultatlistan finns på www.jmk.nu/roratelsvängen

03-03-13 Inställt rally i Skutskär
Det blir inget avslut på vintersäsongen i rally i Skutskär på söndag. Eriksson Bilteam-sprinten är inställd sedan isen på Västanåbanan smält bort på några få dagar.
Ett 30-tal ekipage fanns anmälda till tävlingen, som nu skjuts på framtiden. Preliminärt körs den istället som en kvällstävling i sommar.

03-03-12 Kent Perssons tävlingsrapport från LBC-Ruschen
Kent Persson, Säffle MC rapporterar om sina förehavanden i Suzuki Cup.
Sällan har en tävling som man sett framemot så mycket blivit så jobbig. Problemen började på tisdagen innan tävling när jag började bli lite krasslig, fick feber och kände mig hängig. Tanken var självklart att det går över till på lördag. Tyvärr så var hela veckan en neråtgående trend och på lördag morgon mådde jag sämre än jag gjort någon dag under veckan. Ont i halsen, feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk, jag ville helst åka hem och skita i allt.
Medan jag knaprande febersänkande tabletter och drack Red Bull så förbättrades dock läget något. En halvtimma innan start hade jag övertygat mig själv så pass mycket om att jag mådde bra att inte kändes allt för illa att sätta sig i bilen och åka till start. Det kändes väl att det inte riktigt skulle bli mitt livs prestation men vi tänkte inte fisåka allt för illa ändå. Första sträckan fick vi stryk av Stellan med 1s, han hade dock kört ikapp bilen framför och tappat lite tid. När SS1-SS3 var körda låg vi trea med 7s. upp till tvåan Ronnie Jakobsson. Målet med tävlingen var inte att bli trea så vi bestämde oss för att öka tempot för att kriga om platserna högre upp. Satsningen ledde oss till en snövall på SS 4 där vi blev stående i drygt fyra minuter&#8230; På SS 5 gick inte bilen helt rent, troligen berodde det på att det såg ut som om man dumpat ett lastbilslass med snö under huven. Inga topplaceringar denna gång. Stort tack till publiken som hjälpte oss därifrån.
Tävlingen vanns av Ronnie efter en minst sagt imponerande spurt. Stellan Karlsson slutade på en andraplats efter att ha lett tävlingen fram till sista sträckan.
Även om vi nu ligger på en 7:e plats i cuptabellen så får vi vara någorlunda nöjda med vintern ändå. Målet var att vi skulle vara med i toppen och det har vi varit. Jag har fortfarande mycket kvar att lära mig, tempot kommer att öka med SS milen i bilen.

03-03-11 PI Walfridsson snabbast i Steckas bil
PI Walfridsson från Torsby var snabbast i klubbtävlingen Utterbyn Runt i sin lånade bil, en Mitsubishi Lancer Evo 7, som han har fått låna av sin bror Stig-Olov "Stecka" Walfridson. Man kan nog våga säga att han hade det klart snabbaste teamet totalt. Dottern Pernilla och svärsonen Petter Solberg samt barnbarnet Oliver agerade servicepersonal denna dag.
PI fick hård konkurrens på den inledande delen av rallyt av Göran "Dyngsväng" Fredriksson och Peter Hedström. Efter sista sträckan så visade PI att han var i en klass för sig, han blev därmed klubbmästare i MK Rattens fyrhjulsdrivna klass. Man kan säga att mästertakterna finns kvar. Peter Hedström slutade dagen på en andra plats och Göran blev slutligen trea. Hoppas nu att Peter får låna bilen fler gånger av pappa Anders. Med tanke på hans insats i detta rally, som för övrigt var Peters första någonsin, hoppas vi att han fortsätter med rally. Kanske kan han bli den nya rallystjärnan från Torsby. Stecka behöver snart en arvinge på tronen...
I den tvåhjulsdrivna klassen segrade Jörgen Sätherberg före Morgan Persson och trea där blev Tomas Walfridsson.
Det bästa med hela rallyt var klassen för Debutanter som lockade hela 13 ekipage till start. Många av dessa gick en teorikurs på torsdagskvällen och körde sedan i rallyt. Samtliga debutanter kan nu kvittera ut en rallylicens nu och böja tävla på riktigt
-Vi måste tänka på återväxten i sporten, säger ordförande i MK Ratten Per Täppers och kursledaren Peter Törnqvist.

03-03-09 Johansson & Wallon triumferade i Västerås
I lördags kördes den andra deltävlingen i årets Mellansvenska Rally Mästerskap. Rally Västmanland Runt avgjordes över tre sträckor kördes två gånger Trots att vädret var plusgrader så var det vinterväg bägge varven.
I den fyrhjulsdrivna klassen segrade Håkan Johansson från Eskilstuna före Joakim Norén Linköping och trea slutade Göran Lindström Huddinge.
Inledningsvis var Mikael Waxell snabbast men han tvingades bryta efter fem körda sträckor. Det betyder att Håkan Johansson nu tar täten före Göran Lindström I årets Mellansvenska Rally Mästerskap.
I den tvåhjulsdrivna klassen bröt Roger Enlund Västerås tidigt så den tänkta kampen Kom av sig, nu kunde Roland Wallon Kungsör utklassade övriga fältet i sin Volvo. Roland vann före Lars Åke Wallin Västerås och Johan Lund Flen. Wallon tar därmed över ledningen i mästerskapet.
I C-förarklassen vann Fredrik Jonsson Strängnäs före Robert Öhlin Eskilstuna. I grupp E klassen segrade Erik Andersson Vingåker före Peter Frisk Kopparberg.
I Volvo Orginalklassen segrade Fredrik Menck Motala före Christer Nystrand Katrineholm som därmed tog över ledningen i Orginalmästerskapet.
Tävlingen ingick även i klassiska rallyserien och där. Vann Kjell Wallin Almunge klass 1 i sin Ford Cortina. före Lars Erik Danielsson MSK Hammaren i en Saab två takt. Klass 2 vanns av Tone "Roten" Jansson Almungen Cortina Lotus Före Tommy Kanrell Solna också han i en Cortina.
Klass 3 vanns av Ola Skoog Ludvika i en Volvo PV. Bredvid sig hade Ola Arne Allansson som själv tävlade mycket framgångsrikt på 70-talet.
I den modernare "gammelklassen" som heter nya Veteran vann Joakim Alsén från Säffle I en Volvo 142. Han visade att 142:an håller än genom att åka fort och kämpa om tredjeplatsen I den tvåhjulsdrivna mästerskapsklassen.

03-03-09 Subaru Cup LBC-Ruschen
Norsk klasseger, Kjell Hansson fortsätter imponera, Dick Wiksell total fyra, facit i 3 deltävlingen i supermästerskapen LBC-Ruschen för Subaru åkarna.
För 28:e gången arrangerade Lima MS den allt mer populära LBC-Ruschen, och för 4 gången ingick Supermästerskapen i tävlingen, som samlade hela 205 ekipage till start i 11 olika klasser, plus Suzuki Cup som vanns av Ronnie Jakobsson/Ola Carlsson från Kolsva MS.
Anledningen till det stora deltagarantalet är det fina arrangemang och vägar som den i år 30 jubilerande klubben Lima MS kan skryta med. Trots + grader i luften kunde man hålla riktiga vinterrallyvägar. 5 specialsträckor skulle man avverka fördelat på 9 mil, två av dessa sträckor var 3 mil långa , SS 2 och 4.
Totalsegrare blev för andra året i tävlingen Mats Thorzelius/Evelina Thorzelius SMK Uppsala i en Toyota Corolla 22 sekunder före SM segraren från Östersund förra helgen Eddie Hörbing / Sten-Ove Olsson Ford Escort WRC.
Kjell Hansson Haninge MK Subaru Impreza visade sin kapacitet och låg total trea , när han tvingades bryta med växelåde problem. Kjell som blev total sexa och 3 i klassen i Östersund förra helgen.
Dick Wiksell håller sin stil och är bland toppförarna i tävlingarna , total 4 i LBC-Ruschen trots problem med turbon. Klass seger blev det för Lars Hollie KNA Kongsvinger Subaru Impreza WRX i B-förare 4 WD. Mats Adielsson Göteborgs MF Subaru Impreza som gjorde sin debut med den australiska växellåda var mycket nöjd med lådan.
Resultat
1/ Mats Thorzelius /Evelina Thorzelius SMK Uppsala Toyota Corolla
6,38 16,03 4,45 2,22 16,55 46,43
2/ Eddie Hörbing/Sten-ove Olsson Degerfors RC Ford Escort WRC
6,39 16,21 4,40 2,25 17,00 47.05
3/ Jari Saarinen/Jon Magnusson MSK Kvarnvingarna Ford Escort WRC
6,44 16,15 4,46 2,23 17,22 48,23
4/ Dick Wiksell/Niklas Fransson SMK Uppsala Subaru Impreza
7,11 16,35 4,49 2,26 17,22 48,23
13/ Mats Adielsson/ Peter Kurten Göteborgs MF Subaru Impreza
7,20 17,32 5,11 2,33 18,20 50,56
19/Lars Hollie/Ola Flöene KAN Kongsvinger Subau Impreza WRX
7,17 17,46 5,08 2,37 18,55 51,43
26/ Joachim Westerlund/Lill-Erik Gustavsson Vallentuna MK Subaru Impreza
7,24 17,59 5,16 2,43 18,56 52,18
130/Mats Lindvall/Magnus Lindvall SMK Valdersmavik Subaru Impreza
Fick skotta snö 15 minuter på SS2 7,26 32,06 5,18 2,37 18,42 01,06,29
Kjell Hansson/ Mikael Ståhl Haninge MK Subaru Impreza
Låg total trea efter 3 sträckor då Kjell fick bryta med växellådshaveri. 6,51 16,30 4,53
Lars Näsholm/Sten Olsson Sollefteå RRC Subaru Impreza
Körde av vägen på SS2 och fick skotta sig upp på vägen efter att alla kört sträckan och fick bryta. Det var Lars första med bilen
- Bilen går något ruskigt bra, synd bara att vi inte kunde hålla oss på vägen. SS 1 7,32
Ställningen i Subaru Cup .
Dick Wiksell Uppsala MK 75p, Kjell hansson Haninge MK 55p, Mats Adielsson Göteborgs MF 47p Följ Subarucupen på sidan www.subarucupsweden.se

03-03-09 Storfavoriter i topp på Supermästerskapets vinterfinal
Mats Thorszelius, SMK Uppsala och Leif Peterson, Göteborgs MF var det dominerande paret när Supermästerskapet körde vinterfinal i Västerdalarna. Lima MS rally LBC-Ruschen blev precis den kanontävling alla förväntat sig. Diverse återbud gjorde att det inte blev något deltagarrekord, men 195 bilar till start från hela landet ställer ändå tävlingen utan konkurrens i landet denna vinter.
Mats Thorszelius fick redan från start ett bra grepp om tävlingen när Eddie Hörbing, Degerfors snurrade på andra sträckan. Thorszelius vann fyra av de fem sträckorna. Hörbing klarade andraplatsen med mycket knapp marginal. Östgöten Jari Saarinen låg först i spåret och skyfflade undan det modd som uppstod i det milda vädret. Han blev trea slagen med två sekunder av Hörbing. Två av favoriterna, Mats Jonsson och Tobias Johansson lämnade hade lämnat återbud.
I täten på 4wd-serien byte treorna och veteranerna Sten-Erik Eriksson och Robert Johansson plats. Sten-Erik var den för dagen bättre. Hörbing leder fortsatt, men nu bara 11 poäng före Thorszelius.
I 2wd-klassen var Leif Peterson helt överlägsen sina konkurrenter. Han slog också de flesta fyrhjulsdrivna och tog sjätte plats totalt i rallyt. Thomas Thunström, Ludvika hade betydligt större konkurrens om andraplatsen där slutligen Lars Hedqvist, Munkfors och Jonas Wigren, Norrköping kom närmast. De hade samma tid, 13 bakom Thunström. Vännäsföraren Stefan Jonsson missade tredje plats när bilen stannade på vägen till målet i Lima efter sista sträckan. Snopet fick han bryta.
I sammandraget leder Peterson med hela 25 poäng före Jonas Wigren och ytterligare fem före Thunström när serien drar vidare i sommar. Först till Eskilstuna 14 juni.
I serien för B- och C-förare dök en ny segrare upp. Det var Eskilstunas Robert Eriksson som genom sin seger tog sina första poäng och hoppade direkt upp till tionde plats. Roger Eriksson, Ludvika var slagen tvåa med tio sekunder. Säkerheten själv i vinter har varit Jan Strandberg, Offerdal. Lördagens tredjeplats innebär också att han leder klassen komfortabelt 23 poäng före Lars Gradin, Almunge MK. Hans Wittenström, Ludvika MS, femma i helgens tävlingen tog steget till tredje plats i serien.
Läs mer

03-03-09 Saarinen trea i Supermästerskapet
Efter att ha haft otur med tekniska problem på sin Ford Escort WRC under nästan hela vintersäsongen blev det i årets sista vintertävling äntligen en framgång för östgötarna Jari Saarinen och Jon Magnusson. Det var i den tredje deltävlingen i Supermästerskapet som de i lördags lyckades köra in på en meriterande tredjeplats. Vann gjorde Mats Thorszelius efter imponerande körning och tvåa blev Eddie Hörbing.
Det var Lima MS som arrangerade den alltid så populära LBC-Ruschen på fjällvägar några mil söder om Sälen. Tävlingen, som den här gången bestod av fem sträckor på cirka nio mil, har alltid uppskattats av de tävlande och många tycker att det är den bästa vintertävlingen under året. Det enda som saknades var kyla, men vädret är ju som bekant ganska svårt att göra något åt. Med ett par plusgrader i luften blev det extra jobbigt att vara första bil på vägen och spåra för de andra, vilket Jari och Jon fick göra. De tappade självklart en del tid på det, men någon måste ju starta först. Nästa gång är det någon annan som får startnummer ett.
Jari och Jon öppnade lite trevande eftersom självförtroendet inte direkt var på topp efter de problem de haft tidigare under säsongen. Körningen blir lite kryckig eftersom man nästan åker och väntar på att det ska hända något med bilen, men ju längre rallyt led desto mer ökade självförtroendet och körningen blev mer avslappnad.
Efter att ha blivit trea i den första deltävlingen av Supermästerskapet, Z-Trofén, och brutit i den andra, Dan Anderssons Minne, klättrade de nu upp tre steg i mästerskapstabellen efter helgens tredjeplats. De ligger nu på en femte plats med tre tävlingar kvar att köra.
- Med tanke på de motgångar vi haft tidigare i vinter är vi bara nöjda att vi tagit oss i mål. Att det sedan blev en tredjeplats ser vi mer som en bonus. Bilen fungerade nu helt perfekt och vi hoppas att det här ska vara vändningen för oss och vi ser fram emot att grussäsongen ska dra igång om ett par månader, säger Jari.

03-03-08 Mats Thorzelius totalvann 28:e LBC-Ruschen
Vägarna höll bra och förarna var mycket nöjda. Etta i A-förare 4wd och totalsegrare blev Mats Thorzelius, som vann för andra året i rad. Så nu har han också två inteckningar i vandringspriset LBC-kannan. De andra två är Mats Jonsson och Sten-Erik Eriksson. Eddie Höbring som blev tvåa snurrade på ss2 och tappade 15 sek. Annars hade det blivit tätt mellan de två.
I klassen A-förare 2wd vann Leif Peterson från Göteborg överlägset. Han blev också sexa totalt. Stefan Jonnson från Vännäs MK hade blivit trea i klassen om inte bilen hade stannat oförklarigt efter målet på sista sträckan. Så han fick bryta på transporten tillbaka till målet i Lima.
Av hemmaförarna så gick tvåans växel sönder på ss2 för Erik Backjanis som åker Suzuki-cup. Så han blev tvungen att åka resten av tävlingen utan den och slutade tia i klassen. Jan Levin rullade på ss1, men kunde fortsätta runt ändå och slutade 31:a i klassen A-förare 2wd. Ingemar höglund slutade på femtonde plats i klassen A-förare 2wd. Anders Östling som debuterade i rally sammanhang kom på fjärde plats i klassen C-förare ekonomi efter diverse besök i terrängen. Jimmy Johansson som åkte i samma klass tvingades bryta pga drivaxelproblem. 195 förare kom till start, så det blev inget deltagarrekord i år. 51 bilar tvingades bryta.

03-03-06 Avbrytande av specialsträcka - konstruerad tid
I det internationella reglementet, som tillämpas på Svenska Rallyt, Snow Rally och SSR, finns en regel som beskriver vad som gäller om en sträcka stoppas av ett eller annat skäl. Den går i korthet ut på att om alla inte får köra densamma under rättvisa förhållanden så skall de som drabbades få en "konstruerad" tid, en tid som oftast är den sämsta eller bästa från de som genomfört sträckan, beroende på den (seedade) startordningen. För att detta ska fungera krävs vissa förutsättningar:
1. Startfältet är seedat/omseedat.
2. Det finns ett flertal sträckor att köra, den enskilda sträckan har inte så stor betydelse som i en tävling med ett fåtal sträckor.
Regeln finns inte i det nationella reglementet, beroende på att villkoren enligt ovan normalt inte uppfylls i våra tävlingar. Därför gäller nationellt:
1. Hinder på tävlingsbanan får aldrig föranleda att sträcka stryks eller att drabbade får sk idealtider.
2. Enbart olyckor där larmflagga/personskadeskylt visats eller där den tävlande haft anledning att vara osäker på ev förekomst av skadade, kan föranleda att de drabbade ekipagen får konstruerade tider. Observera att missbruk av flagga/skylt ska beivras.
Punkt 2 ovan kommer att omformuleras med anledning av de senaste olyckorna, men texten gäller tillsvidare.
Kontentan av ovanstående blir: Finns hinder på vägen, sakta ner och kör runt eller stanna och lyft. Klockorna går och så får det bli. Alternativet är att vi annars riskerar att ett flertal tävlande inte kör en enda sträcka med tidtagning på det egna ekipaget.
För Rallyutskottet
Janne Rydh

03-03-06 Supermästerskapets vinterfinal årets höjdpunkt
När Supermästerskapet i rally kör sin vinterfinal under lördagen är det återigen Lima MS som ställer upp med LBC-Ruschen. Limas rallytävling har med åren blivit vinterns höjdpunkt och för fjärde året i rad ingår Supermästerskapet med stora delar av den svenska rallyeliten. Omkring 225 förare är anmälda och det är nytt rekord för tävlingen.
I startfältet finns inte mindre än sju WRC-bilar med allt från veteranen Mats Jonsson, Forshaga till Ludvikas junior Tobias Johansson. Eddie Hörbing, Degerfors har lyckats bra både i Supermästerskapet och SM så här långt. Eddie och Mats Thorszelius, SMK Uppsala har tagit varsin seger i årets två körda. Trea inför vinterfinalen är Robert Johansson, Ljusdals RC, som de flesta vet ligger bakom populära Supermästerskapet. Sammanlagt startar närmare 40 4wd-bilar.
Kampen om segern i 2wd-klassen kan bli hur spännande som helst. Leif Peterson, Göteborgs MF är den störste av många favoriter. I Rally-SM har utspelats några hårda duster mellan Stefan Jonsson, Vännäs och Årjängs framtidslöfte P-G Andersson. Räkna med en repris. I Supermästerskapet leder Leif Peterson, 15 poäng före Jonas Wigren, Norrköping och med Christer Steen, Svärdsjö på tredje plats.
Jan Strandberg, Offerdals MK, Lars Gradin, Almunge MK, och Patrik Åkerman, Ljusdals MK, är en trio i topp i B- och C-förarnas mästerskap.Jan Strandberg och Claes Molin, SMK Dala är vinnare i vinterns tävlingar.
Rallyts totala längd är 150 km varav ca 90 km utgör 5 avlysta specialsträckor. Start och mål Ungärde skola, Lima. Första start 11.01.

03-03-06 Tävlingar Dala Rally Cup 2003
2003 05 18 Bärke MK
2003 06 01 SMK Hedemora
2003 06 15 SMK Dala Falun
2003 06 29 Borlänge MK
2003 07 12 Norbergs MC
2003 08 03 Horndals MK
2003 08 24 Grangärde RRC
2003 09 20 Ludvika MS
Dala Rally Cup

03-03-05 Ny starttid Rally Västmanland Runt!
Då Rally Västmanland Runt bytt start & målplats till Västerås Motorstadion så har även tiden för första start flyttats till 10.31. Ändringen betyder att specialsträckorna kan köras efter planerat tidsschema.
Västerås MS klubbhus har förstorats med ett antal partytält och gasolvärmare för att klara förar och publiktillströmningen. Tävlingen kommer att köras med en central serviceplats och en "kortserviceplats".
Flera stenhårda fighter är att vänta eller vad sägs om Ettan & tvåan P-A Sääw mot Roger Enlund i tvåhjulsdrivet. Waxell leder årets MRM före Håkan Johansson, de ställs emot bl.a SM fantomerna Patric Carlsson & Fredriksson.

03-03-04 Snö & is lockar i Rally Västmanland Runt !
Nu på lördag avgörs Rally Västmanland Runt med rallycentra förlagt till Västerås motorstadion. Efter att tvingas ställa in i fjol pga töväder och skjuta fram tävlingen Tidigare i vinter så är det nu dags att återuppliva den gamla anrika Tävlingen Rally Västmanland Runt.
Tävlingen ingår i Mellansvenska Rally Mästerskapet, Södermanland/ Västmanlands DM och Klassiska Rallycupen Arrangörer är SMK Västerås och Västerås MS
Ca 9 mil specialsträcka med riktig snöväg har förarna att vänta.
-När vi åkte igenom banan igår så kan vi inte annat än vara nöjda med underlaget säger tävlingslearen Micke Söderberg.
Den första deltävlingen i årets Mellansvenska Rally Mästerskap vanns av Mikael Waxell Östhammar med endast två sekunder före Håkan Johansson Eskilstuna. Räkna med fight även på lördag. De två har lovat varandra returmöte, att de sen för slåss emot Patrik Fredriksson Fagersta SM 3:a och Patric Carlsson Nyköping gör det inte sämre. I den fyrhjulsdrivna klassen finns fler fortåkare såsom Dan Jurå Uppsala, Björn Sjunning Gävle.
Läs mer

03-03-04 Waxell & Söderqvist leder MRM efter Gestrikekannan !
I helgen kördes den förtsta deltävlingen i årets Mellansvenska Rally Mästerskap Ockelbo och Järbo MK:s tävling Gestrike kannan var en trivsam tillställning där två sträckor kördes två gånger på totalt sju mil specialsträcka. Det som var mest positivt var vägarna, det var riktigt bra vinterväg bägge gångerna sträckorna kördes. Från förarhåll kom önskemål direkt om att Gestrikekannan även skall ingå i MRM 2004.
I den fyrhjulsdrivna klassen segrade Mikael Waxell Östhammar med endast två sekunder föe regerande MRM-mästaren Håkan Johansson från Eskilstuna. Trea slutade Göran Lindström Huddinge och fyra veteranen Håkan Svensson Fägre.
I den tvåhjulsdrivna klassen visade Tobias Söderqvist AMF Årsunda hur en Opel skall hanteras för att gå riktigt fort. Tobias vann till slut med 14 sekunder före Jonas Wigren Norrköping i sin Toyota. Trea slutade fjolårstvåan Roger Enlund Västerås Golf och Fyra blev Roland Wallon Kungsör i sin Volvo endast fyra sekunder bakom Enlund Och femma Daniel Blackne BSK Motor.
Läs mer

03-03-04 Bröderna Oscarsson längtar efter grus
Bröderna Oscarsson längtar efter grus-säsongen med 4 WD!
Nu börjar bilbygget vara helt klart för lack. Motorn på Genomgång samt uppgradering, så även V-lådan samt diffarna. Öhlin-benen ligger färdiga att montera efter modifiering(dubbelkomp) genom-gång
WRC-Fronten ska nu endast passas in innan lackeringen som blir vit & mörkblå när bilen kommer från lack blir det maximum attack att plocka ihop Vi kommer att åka Gr H med bilen och då även bygga om till annat spakställ samt stående Handbroms. Bilens alla detaljer kommer att får en genomgång för att få en så problemfri säsong som möjligt.
Hela Teamet tycker det känns jättekul att skruva med en bil som är byggd för Rally från "fabrik",det märks på alla detaljer. Resten av MRM, samt några Supermästerskaps tävlingar står "på tapeten för Teamet" samt en del Rallysprintar.
Benny Essman och Håkan Larsson har gjort ett superjobb med med de små skavanker karossen hade som nu är i närmast "Nyskick" och knappt har ett spår av att den gått i skogen.
Escort 2,3 MK 2:an (den ljusgröna-faran) har försetts med servostyrning,samt kommer förmodligen även få Öhlinben fram till Rallysprint-säsongen, där den kommer att synas mest,den kördes 6 gånger under året (Johan 3st)( Micke 3st) se mer info.
www.oscarssonrally.com

03-03-01 Tävlingskalendern spikad för Bilsport RallyCup
Nu närmar vi oss våren och det betyder att tävlingskalendern är spikad och klar för att dra igång en av Sveriges roligaste RallyCuper. Det blir sex deltävlingar som kommer att dra fram på mycket krokiga och roliga vägar genom det vackra Sydsverige.
Sjuttonde Maj är första deltävlingen och den körs i Gullabo, deras fina och krokiga vägar gör att det gäller att hålla tungan rätt i munnen redan från starten på säsongen.
Vidare drar vi oss mot Högsby och den andra deltävlingen. Emådalens MK har ju väldigt krokiga och knixiga rally vägar att sladda sig fram på.
Julitävlingen går "som vanligt" hos Ryds MK. Dom arrangerar den tredje deltävlingen, nog brukar det vara varmt den dagen, men vem tänker på det när det ska susas fram på rallyvägar runt Ryd.
Den årliga efterfesten i Folkets Park är ju inte heller att förglömma.
Den fjärde deltävlingen är i augusti och det är Lessebo MK som svarar för den.
Karlskrona! ja så heter nästa ställe vi åker till för att köra den femte och näst sista deltävlingen på kanon vägar genom skogarna.
Så var det då dags för den sjätte och sista deltävlingen som är i oktober. Vi kan kalla den "grand finale", det är Grimslöv som i år igen arrangerar den. Det kommer nog att laddas rejält denna dag för det kan hänga på så lite inför den sista tävlingen, så alla älgar se upp! i skogen, för här kommer då inga jägare utan rally förare med " tok laddning"
Vi ser fram emot en trevlig rallysäsong på Sveriges krokigaste rally vägar!
Carina Thunberg
Pressansvarig Bilsport RallyCup

03-02-26 Gestrikekannan inleder i MRM
Nu till helgen inleder Ockelbo & Järbo MK:s tävling Gestrikekannan årets Mellansvenska Rally Mästerskap.
Tävlingen bjuder på två sträckor som körs två gånger och hela sju mil specialsträcka. Några favoriter är svårt att utsé både i tvåhjulsdrivet & fyrhjulsdrivet. I 4wd utmanas regerande MRM-mästaren Håkan Johansson från Eskilstuna av bl.a P-O "Poppo" Persson Kolsva i sin Escort, Dan Jurå Uppsala i Mazda. Två herrar som åkt fort sen urminnes tider är Björn Sjunning Gävle som kommer i en Mazda och Håkan Svensson Fägre i en Mitsubishi.
I den tvåhjulsdrivna klassen finns bl.a Jonas Wigren Norrköping i en Toyota, Roger Enlund Enköping Golf, Tobias Söderqvist Årsunda Opel, Janne Pettersson Nyköping i en Peugeot och publikfriaren Roland Wallon Kungsör i sin Volvo.

03-02-24 Hoffman toppar-Peugeot Cup-
Rallyåret har börjat bra för Daniel Hoffman. -Örebro-föraren, som vann Peugeot Original Cup förra året, blev bäste-Peugeot-förare i Lilla Grupp N i SM-premiären nyligen.-Nu siktar han på att utöka sin ledning i Snow Rally i Östersund den 28 feb-1-mars.-
- Det fungerade väldigt bra i Vännäs-premiären. Vi bara tankade och körde.-
- Frånsett en lätt stukad kofångare är det bara tvättning som behövs inför-helgen, säger Daniel som i år gör sitt första år som senior:-
Läs mer

03-02-23 "Eken" Johansson segrare i Humbosprinten
Bärke Motorklubb genomförde under söndagen en rallytävling, "Humbosprinten", i trakterna kring Humboberget utanför Smedjebacken.
Arrangemanget har planerats på rekordtid, allt har ordnats på under tre veckor, så det var en aning spänt i tävlingsledningen inför tävlingsdagen ifall något skulle förbisetts.
Tävlingen gick längs en 11 km lång sträcka, och meningen var att denna skulle köras två gånger, med ett servicestopp mellan omgångarna.
Deltagarantalet blev inte fler än 30 startande, och klubben valde därför att erbjuda förarna att köra sträckan tre gånger vilket ingen hade något att invända emot.
Första start skedde vid 10:00, och allt flöt på mycket bra utan några incidenter. Redan vid 14-tiden förklarades tävlingen avslutad, då med Erik "Eken" Johansson som slutsegrare.
25 förare fullföljde tävlingen, och alla tillfrågade var mycket nöjda över såväl vägens kvalité och karaktär som arrangemanget i sin helhet.
Uppskattningsvis ett tusental åskådare hade trotsat det gråkalla vädret för att bevittna arrangemanget.
Bärke Motorklubb arrangerade Humbosprinten för första gången, men redan nu står det klart att det kommer att bli en upprepning nästa år, men då blir sträckan förmodligen både längre och lite annorlunda mot i år.
Debutant Mario Fincken, Värmdö MK, Opel Combo, Genomfört
ABC 4WD 1) Erik Johansson, Ludvika MS, Subaru, 22:28, 2) Janne Westlund, MK Kopparberg, Mitsubishi Evo 5, 22:41, 3) Tomas Andersson, MK Kopparberg, Mazda 323, 24:01, Mikael Gustavsson, Ludvika MS, VW Golf G60, Brutit, Lasse Eriksson, SMK Hörby, Ford Escort Coswort, Brutit
ABC VOC/Ekonomi 1) Magnus Hanssen, Götene MK, SAAB 9000i, 26:03, 2) Kristian Gustavsson, Ludvika MS, VW Golf, 26:36, 3) Jon Johansson, Idkebergets MK, SAAB 99, 26:46, 4) Stefan Johansson, MK Nitro, Volvo 244, 26:57, 5) Johan Berglund, SMK Hedemora, VW Golf, 27:10, 6) Niklas Johansson, Bärke MK, VW Golf, 28:37, 7) Tomas Karlsson, MK Nitro, Volvo 244, 28:59, 8) Torbjörn Norman, Ludvika MS, Ford Taunus, 30:22, Peter Frisk, MK Kopparberg, Audio 80, Brutit, Kalle Norin, Bärke MK, SAAB 99, Brutit
Klassiker 1) Bengt Jonsson, Ludvika MS, SAAB Sport, 27:54, 2) Magnus Anderberg, Ludvika MS, Ford Cortina, 28:39, 3) Kennet Hager, Horndals MK, SAAB, 31:09
A-Förare 2WD 1) Johan Eriksson, Ludvika MS, Opel Kadett GSI, 24:54, 2) Anders Bodin, Norbergs MC, SAAB V4, 32:27, 3) Ronny Lindblom, Grangärde RRC, SAAB V4, 37:41, Tobias Andersson, Ludvika MS, VW Golf, Brutit
B-Förare 2WD 1) Björn Henriksson, Ludvika MS, Opel Kadett GSI, 29:15, 2) Johan Andersson, Grangärde RRC, Volvo 240, Brutit
C-Förare 2WD 1) Mats Fjellman, Norbergs MC, Opel Ascona B, 27:36, 2) Tobias Pettersson, Fredriksbergs MK, Opel Ascona B, 27:39, 3) Mikael Yliniemi, Norbergs MC, Suzuki Swift, 28:16, 4)Lars Jansson, Fagersta MK, Suzuki GTI, 29:27, Jonas Mylleri, Norbergs MC, Opel Ascona B, Brutit

03-02-22 SMK Söderhamn Faxerundan 22 februari
Totalt
1) Robert Johansson, Ljusdals RC, Mazda 323 Turbo, 2) Carina Hermansson, Skepptuna MK, Mitsubishi Evo 6, 3) Björn Sjunning, SMK Gävle, Mazda 323 4w Turbo, 4) Leif Peterson, Göteborgs MF, Opel Corsa, 5) Thomas Thunström, Ludvika MS, Opel Corsa, 6) Björn Blomqvist, Huddinge MK, Toyota Corolla, 7) Joakim Norén, Linköpings MS, Mitsubishi Lancer Evo 3, 8) Markus Hällbo, Säters MK, Volvo 940, 9) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Toyota Corolla, 10) Tobias Ytterbring, Kolsva MS, VW Golf III, 11) Lars Hedqvist, Munkfors MC, Toyota Corolla, 12) Tobias Söderqvist, AMF Årsunda, Opel Kadett Gsi 16v, 13) Niklas Hägg, SMK Hälsinge, Toyota Corolla, 14) Pekka Putto, SMK Gävle, Volvo 940, 15) Mats Lindwall, SMK Valdemarsvik, Subaru Impreza,

03-02-22 Janne Westlund vann Femtåracet med 13 hundradelar
Det blev Kopparbergs Janne Westlund som totalann Femtåracet, årets andra deltävling i Lecab Rally Cup. Janne vann med 13 hundradelar före Kils Mikael Gustavsson. Dagens utropstecken var Per Christensson, Kil som fått ordning på Kadetten och var snabbaste 2WD. C-föraren Håkan Broo, Kils MK Bil blev totaltia och slog alla B-förare.
03-02-19 Tobias Johansson vald till "Rockie of the Year"
21-åriga rallystjärnskottet Tobias Johansson blev nyligen utsedd av Svenska Rallyförarklubben till Rockie of the Year för 2002. Den unga dalmasen blev ifjol trea i Rally-SM samt segrare i Rejmerallyt med sin Mitsubishi Lancer Evolution VII i standardklassen Grupp N.
Svenska Rallyförarklubbens ordförande, förra världsmästaren Björn Waldegård, överlämnade ett stipendium på 15.000 kronor till Tobias Johansson för hans insatser under fjolåret.
- Tobias Johansson tog under fjolåret klivet från ren nybörjare i Rally-SM till att bli Sveriges mest lovande rallyförare. Han vann dessutom redan under sitt debutår i SM en av deltävlingarna, säger Björn Waldegård som motivering till Svenska Rallyförarklubbens val.
Svenska Rallyförarklubben firade sitt 40-årsjubileum i fjol och har idag ett 140-tal medlemmar. Detta var första gången som klubben utsåg en Rockie of the Year. Men även tidigare har Svenska Rallyförarklubben delat ut stipendier till unga lovande rallyförare, som t.ex. Daniel Carlsson och Jimmy Joge.
- Det är givetvis mycket hedrande att få mottaga ett stipendium ur världsmästare Waldegårds hand, säger Tobias Johansson, som själv drömmer om att bli världsmästare så småningom. Fjolårets säsong i min Mitsubishi Lancer Evolution VII var bättre än vad jag någonsin kunnat drömma om.

03-02-19 Daniel Carlsson öppnar "butik"
Du är nu välkommen till Daniel Carlsson World Rallys "butik" där man via hans hemsida www.danielcarlsson.com kan köpa några av de olika klädesplaggen som finns att beställa!
Klicka dig bara in på "SHOP & DCS" på hemsidan, så levererar vi just de supporterartiklar du vill ha hem till dig! Du kan välja mellan keps, mössa och t-shirts.

03-02-18 Nya fartfantomer gör upp på Femtåbanan
För drygt en vecka sedan var det bland andra VM-stjärnorna Marcus Grönholm och Colin McRae som forsade fram över den spolade Femtåbanan uppe i Ambjörby. Nu till helgen är det dags för stjärnorna i Lecab Rally Cup att ta banan i besittning. En som knappt pustat ut efter Uddeholm Swedish Rally är tävlingsledaren i Likenäs MK Tore Persson. - Nu vattnar vi för fullt för att jämna ut spåren i isen efter Svenska Rallyt, rapporterar Tore från Femtåbanan. Tore kan räkna in 89 anmälda till racet nu på lördag.
Lite skillnad är det nu för rallyförarna i Femtåracet, som är tredje deltävling i Lecab Rally Cup. VM-förarna körde drygt fyra mil innan de kom ut på Femtåbanan. I Femtåracet är det en sprintsträcka på totalt två kilometer som gäller i backen upp mot och på Femtåbanan. Ett kort och intensivt race som kräver toppladdade förare.
Läs mer

03-02-18 RM i rally i Söderhamn på lördag
Faxerundan 22 feb blir en kanontävling! Det ser bra ut inför Faxerundan den 22 feb. När anmälningstiden gick ut var 135 förare från hela landet anmälda. Tävlingen gäller Riksmästerskapen i rally - en serie som för första gången avgörs i egna tävlingar.
Totalt handlar det om tre olika mästerskapsklasser - fast i varje klass tävlar man med olika typer av bilar. RM i Grupp H är öppen för alla äldre och nationellt klassade bilar. Två klasser finns: 4-hjulsdrivet och 2-hjulsdrivet. Förarna tävlar klassvis men bara den bäste poängplockaren kan vinna. Antalet 4-hjulsdrivna bilar är stort - bland annat kommer populäre veteranen Sten-Erik Eriksson i en Nissan Sunny GTI-R. Hälsingefavoriten Robert Johansson (Mazda 323) har efteranmält sig liksom Stuguns Jörgen Edholm, Subaru och Tobias Söderqvist, regerande svensk mästare i klass N1.
Läs mer

03-02-16 Fredrik Andersson vann Renault Clio Cup i rally
Rallyjunioren Fredrik Andersson från Fredriksberg i Dalarna gjorde ett "hat trick" i årets första SM-rally, Rally Vännäs, och tillika första deltävlingen i svensk rallysports plantskola, Renault Clio Cup. Inte nog med att den unge dalkarlen körde sin Renault Clio Sport till klass- och cup-seger, han tog även ledningen i Junior-SM. Mer än så går inte att leda efter årets första SM-rally.
Rally Vännäs var den första av årets sju deltävlingar i Renault Clio Cup. Clio Cup är en del av av den populära standardbilsklassen lilla grupp N, d v s tvåhjulsdrivna bilar med max två liters motorvolym. Till årets cup är tolv förare, företrädesvis rallyjuniorer, anmälda varav elva kom till start i Vännäs.
Läs mer

03-02-16 Skutskärs MS Skutskärsratten 15 februari
C-förare 2wd
1. Micke Nyrönen, Småbacka MK, VW Golf, 12.42, 2. David Forslund, Films MK, Volvo 242, 12.58, 3. Andreas Gustafsson, SMK Gävle, Opel Ascona, 13.00.
Volvo Original C-förare, Grupp N 0-1600 1. Andreas Pettersson, Skepptuna MK, Volvo 240, 12.59, 2. Reine Laestander, Skepptuna MK, Volvo 244, 13.06, 3. Leif Persson, Skutskärs MS, Volvo 240, 13.14
C-förare Grupp E 1. Henrik Joelsson, Skutskärs MS, VW Golf, 13.50, 2. Glenn Wahlund, Skepptuna MK, Saab 90, 14.07, 3. Andreas Sjölander, SMK Gävle, VW Golf, 14.27
Tjejer 1. Fia Nordgren, Östhammars MK, Volvo 240, 13.45
C-förare 4wd 1. Anders Lundqvist, Skepptuna MK, Ford Sierra, 13.02
Veteraner 1. Mats Larsson, SMK Gävle, Opel Ascona, 13.04, 2. Bengt Eriksson, SMK Gävle, Saab V4, 13.24, 3. Mats Sundberg, Gestrike RT, Saab V4, 13.27
Elit 4wd 1. Karl-Johan Lövgren, SMK Tierp, Mazda 323, 11.52, 2. Jan Wikström, Skutskärs MS, Toyota Celica, 11.59, 3. Pelle Eriksson, SMK Sala, Ford Escort Cosworth, 12.19.
A-förare 2wd 1. Ulf Eriksson, SMK Tierp, Opel Corsa B, 12.05, 2. Markus Hällbo, Säters MK, Volvo 940, 12.09, 3. Krister Fredriksson, Östhammars MK, VW Golf, 12.41
B-förare 2wd 1. Dick Larsson, Kilafors MK, Opel Kadett, 12.26, 2. Tommy Bryfelt, SMK Tierp, Volvo 240, 12.30, 3. Bengt Gustavsson, Örsundsbro MK, Opel Ascona, 12.49
Volvo Original Elit, Grupp N 0-1600 1. Peter Holmberg, Films MK, Volvo 940, 13.02, 2. Mikael Högberg, SMK Gävle, Volvo 240, 13.03, 3. Martin Eliasson, Skutskärs MS, Volvo 240, 13.18
Utbildningsrally 1. Simon Löfström, Östhammars MK, VW Golf, 13.53, 2. Anders Nyberg, MK Orion, Volvo 240, 13.57.

03-02-13 Årets Renault Clio Cup-förare klara
Tolv unga förare klara för rallysportens plantskola, Renault Clio Cup 2003!
Rally Vännäs är både SM-premiär och den första deltävlingen i Renault Clio Cup i rally. Inte mindre än tolv unga svenska förare är anmälda till årets serie. Många av dem har siktet inställt på en elitkarriär. Någon av dem kan komma att bli en ny "PG".
Renault Clio Cup är en av rallysportens moderna plantskolor. Med stöd från Renault har flera unga och begåvade förare skolats fram under det senaste året.
Värmlänningen PG Andersson, nybliven SM- och JVM-förare hos Renault Team Sweden, och östgöten Simon Johansson, svensk juniormästare 2002, är båda frukter av Renaults långsiktiga och målmedvetna arbete med att satsa på bredden genom s k märkescuper inom bilsport. En positiv sida av en märkescup är att deltagarna även kan tävla internationellt, elitmässigt, till en rimlig slant.
Renault Clio Cup är en del av SM-klassen, lilla grupp N (N3). D v s tvåhjulsdrivna standardbilar med 1600-2000cc i motorvolym. För drygt 300.000 SEK får de tävlande en komplett utrustad och startfärdig rallybil av den populära modellen Renault Clio Sport. Effekten är ca 180 hästkrafter.
Läs mer

03-02-02 Daniel Carlsson grustestar inför Turkiet
Daniel flyger under måndagen till England för att genomföra ett grustest med Suzuki inför den andra VM-deltävlingen som är i Turkiet i slutet av februari. Man kommer att testa olika stötdämparinställningar på bilen, samt utveckla bilens väghållning på grus.
Daniel säger sig vara försiktigt optimistisk inför grustestet som förhoppningsvis kommer att skapa en bra körkänsla med Suzukin inför rallyt i Turkiet.
- Jag har aldrig kört bilen på grus tidigare, berättar Daniel, men vissa källor från Suzuki gör gällande att bilen faktiskt beter sig bättre på grus än asfalt!!?
Daniels site är nu också lanserad på engelska.
Läs här

03-02-02 Nya förare till topp i Supermästerskapet
Redan efter andra deltävlingen av Supermästerskapet i rally blev det ledarskifte. Eddie Hörbing, Degerfors och Leif Peterson, Göteborg inledde detta rallymästerskap med andraplatser, men vid helgens rally Dan Anderssons Minne med start och mål i Ludvika tog de säkra vinster i sina klasser. Det resulterade direkt till ledarpositioner inför fortsättningen.
Eddie Hörbing hade inga problem att avfärda värmlandsrivalen Mats Jonsson och kom i mål närmare 45 sekunder före fjolårsmästaren. Överraskande trea var Göran Nilsson, Härnösand. Premiärsegraren Mats Thorszelius, numera tävlande för SMK Uppsala körde punktering och rasade i prislistan. Däremot tappade han bara en placering i seriesammanställningen.
Leif Peterson skaffade sig också ett säkert grepp om 2wd-klassen. Opel Corsa var vinnarmärket i detta rally. Även tvåan Thomas Thunström, Ludvika rattade det märket rattade det märket i sin comeback. Som nämnts tog Peterson ledningen i mästerskapet. Efter två bra tävlingar har Jonas Wigren, Norrköping placerat sig på andra plats.
I B- och C-förarnas mästerskap vann Claes Molin, SMK Dala och precis som sina A-kollegor var en Corsa segervapnet. Molin vann klassen med mindre än fyra sekunder före Jan Strandberg, Offerdal. Strandberg har fått en bra start i mästerskapet och leder efter en första- och en andraplats i de två avgjorda deltävlingarna.
Vinterns sista deltävling i Supermästerskapet körs i västerdalarna och Lima MS rally LBC-Ruschen 8 mars.


03-02-02 Toppladdad Stefan Nilsson främst i Lecab Rally Cup
Det var en toppladdad Stefan Nilsson, Munkfors MC, som kom till Hällefors MK:s deltävling i Lecab Rally Cup. - Jag såg svart innan starten och var fruktansvärt laddad, berättade Stefan. Faktum var att han var så laddad, att han höll på att missa vägbytet några hundra meter efter starten.
- Jag kom på femmans växel alldeles för fort in.
Stefan styrde då runt sin röda Mitsubishi, for baklänges in i vägbytet, en vinkel vänster. Nilsson redde upp situationen och trots missen i vägbytet var Stefan drygt två sekunder före Janne Westlund, Kopparberg. I andra åket drygade sen Stefan ut ledningen, kanske mycket tack vare en våldsam laddning över det hopp som finns inne på Sångens Motorstadion.
- Jag petade i femman och sa till Catarina (Stefans kartläsare och fästmö) att hålla i sig. Resultatet blev en våldsam landning på nosen, lite ont i nacken på Catarina och seger med över fem sekunder till godo på Janne Westlund. Jannes klubbkompis Tomas Andersson i en fyrhjulsdriven Mazda styrde in på den totala tredjeplatsen.
Läs mer

03-02-02 Turbohaveri för Saarinen i Supermästerskapet
När de tre Wesmanklubbarna Ludvika MS, Fredriksbergs MK och Grangärde RRC i helgen arrangerade Dan Anderssons Minne, den andra av de sex deltävlingarna i det rikstäckande Supermästerskapet, tvingades östgötaekipaget Jari Saarinen och Jon Magnusson bryta på grund av turbohaveri. Efter att ha blivit trea i den första deltävlingen i Stugun blev det nu tyvärr en nollpoängare i serieprotokollet.
Tävlingen som bestod av fyra sträckor på sammanlagt 83 km bjöd på fantastiskt fina vägar med idealiskt vinterföre. Även startfältet var av högsta klass och innehöll i stort sett hela den svenska rallyeliten, vilket med all säkerhet gladde den stora publiken.
Trots att Jari och Jon fortfarande har problem med de aktiva diffarna i sin Ford Escort WRC hade de den tredje bästa tiden på den första sträckan, fem sekunder efter Eddie Hörbing och en sekund efter den regerande svenske mästaren Mats Jonsson. På den andra sträckan, som var hela 39 km lång, slutade dock rallyt för Jari och Jon redan efter 15 km då turbon skar.
Efter mycket fin körning tog Eddie Hörbing hem segern i sin Ford Escort WRC. Han var 44 sekunder före tvåan Mats Jonsson i mål och Eddie blir definitivt att räkna med när det om två veckor är dags för SM-premiär i Vännäs utanför Umeå.
- Vi har problem med de aktiva diffarna sedan en tid tillbaka och hade bytt styrbox till framdiffen inför den här tävlingen. Tyvärr hjälpte inte det och felet kvarstår, men vi är ändå tidsmässigt med i toppen trots att bilen är mycket svårkörd med det här problemet. Turbohaveriet är inget att säga om, det är tyvärr sådant som händer ibland på så här hårt trimmade bilar. Detta problem är dock redan fixat eftersom vi monterade reservturbon ute i skogen när serviceteamet kom ut för att hämta oss på sträckan. Nu måste vi också försöka hinna få ordning på diffproblemen till SM i Vännäs 14-15 februari, säger Jari.

03-02-02 Wesmanklubbarna Dan Anderssons Minne 1 februari
A-förare 4WD
1) Eddie Hörbing, Degerfors RC, Ford Escort WRC, 46.15,7, 2) Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford WRC, 46.59,5, 3) Göran Nilsson, Härnösands MK, Toyota Celica, 47.49,2, 4) Robert Johansson, Ljusdals RC , Mazda 323, 48.01,5, 5) Patrik Malteskog, Norrköpings MK, Mitsubishi Lancer Evo 6, 48.11,8, 6) Sten-Erik Eriksson, SMK Sundsvall, Nissan Sunny GTI-R, 48.13,6, 7) Tobias Johansson, Ludvika MS, Mitsubishi Lancer Evo 7, 48.17,7, 8) Robert Martinsson, SMK Gävle, Mitsubishi Lancer, 49.38,0, 9) Mats Adielsson, Göteborgs MF, Subaru Impreza, 49.50,6, 10) Asko Alanen, Degerfors RC, Toyota Celica GT-Four, 49.59,6
A-förare 2WD 1) Leif Peterson, Göteborgs MF, Opel Corsa, 49:37,4, 2) Thomas Thunström, Ludvika MS, Opel Corsa, 50:32,6, 3) Per-Arne Sääv, VÖMK, VW Golf KitCar, 50:48,6, 4) Björn Blomqvist, Huddinge MK, Toyota Corolla, 50:58,5, 5) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Toyota Corolla, 50:59,3, 6) Niklas Hägg, SMK Hälsinge, Toyota Corolla, 51:11,1, 7) Christer Steen, Svärdsjö MK, Vauxhall Corsa Maxi 6, 51:12,0, 8) Markus Hällbo, Säters MK, Volvo 940, 51:46,5, 9) Magnus Strömberg, MK Nordjämten, Toyota Corolla, 51:58,3, 10) Benny Persson, Ljusdals MK, Toyota Corolla, 52:00,9
Kompletta resultat

03-02-01 Jämtlands MK Jämtnatta 1 februari
Totalt
1) Magnus Mellqvist, SMK Söderhamn, Mitsubishi, 36:13, 2) Patrik Sjöberg, Örnsköldsviks MK, VW Golf, 37:16, 3) Örjan Eriksson, Stuguns MK, VW Golf, 37:29, 4) Per Åke Alf, Stuguns MK, Opel Kadett GSI, 37:40, 5) Jan Bergetorp, Offerdals MK, Seat Ibiza, 37:42, 6) Roger Vestin, Örnsköldsviks MK, Audi S2, 38:18, 7) Bosse Sikström, SMK Sundsvall, VW Golf GTI, 38:36, 8) Åke Aldevärn, Offerdals MK, Peugeot 306, 38:53, 9) Michael Söderholm, Jämtlands MK, VW Golf, 39:17, 10) Nils Sundström, Hede MK, VW Golf GTI, 39:32
Kompletta resultat

03-01-31 Poängställning FIA Snow Cup efter Arctic Lapland Rally
03-01-30 Gestrikekannan ingår i MRM!
Då vädrets makter ställt till det för rallyarrangörer i mellansverige så har önskemål från förarhåll om att ytterligare en vintertävling skall ingå i MRM. Det har resulterat i att Ockelbo & Järbo MK:s tävling 1 mars, Gestrike kannan nu ingår i årets Mellansvenska Rally Mästerskap.
Rally Västmanland Runt stoppades av töväder den 18/1. Västeråsklubbarna gör nya försök den 8:e Mars. Om det inte går så finns funderigar på en sommartävling. Tävlingen ingår i årets Mellansvenska Rally Mästerskap, Södermanland/ Västmanlands DM och i klassiska rally cupen.
Det råder osäkerhet gällande Kolsva MS tävling på is den 16/2 som skulle inleda årets MRM.
Det saknas annons i dagens IB och MRM kommitén har inte helleR fått någon vidare information.
Vi hoppas kunna återkomma med besked så snart som möjligt.
Övriga arrangörer 2003 i MRM
10/5 Ford-Pokalen Eskilstuna SMK Södermanland
9/8 Texaco-Snurren Strängnäs/ Taxinge
6/9 Rally Silverstone, Kolsva MS

03-01-30 Stor rallysamling när Supermästerskapet gästar Ludvika
Supermästerskapet i rally är redan framme vid årets andra deltävling. Kommande lördag blir det stor drabbning i rallyt Dan Anderssons Minne, som samarrangeras av Ludvika MS, Fredriksbergs MK och Grangärde RRC. I runda tal handlar det om 180 förare som ska ut på en bana omfattande 157 km totalt. varav 83 km fördelat på 4 SS med start och mål vid Folkets Hus i Ludvika.
Premiären vanns av Mats Thorszelius, Almunge MK före Eddie Hörbing, Degerfors. Hårdast motstånd kan de förmodligen vänta från revanschsugne Mats Jonsson, Forshaga som bröt första tävlingen i jämtländska Stugun. Sammanlagt innehåller klassen med 4-hjulsdrivna bilar 39 anmälda.
I den betydligt större klassen 2WD finns några favoriter som allt finns med i toppen. Närmast tänker man på Stefan Jonsson, Vännäs och Leif Peterson, Göteborg. Vore också fel att utesluta någon av dalaförararna Thomas Thunström, Ludvika och Christer Steen, Svärdsjö samt östgötarna Per-Arne Sääw och Jonas Wigren.
I B- och C-förarnas uppgörelse senast toppade Jan Strandberg, Offerdal och Patrik Åkerman, Ljusdal, men det finns säkert fler kandidater till de högsta poängen denna gång.
Redan kl. 10.30 startar ett koppel deltagare i Klassiska Rally Cupen. Supermästerskapet inleds kl. 12.

03-01-27 Lecab Rally Cup fortsätter i Hällefors
Till helgen är det så dags för den andra deltävlingen i Lecab Rally Cup, Värmlands nya rally serie. Tävlingen heter Midvintersprinten, en tävling som startades i slutet av förra seklet och nu till helgen körs för fjärde gången.
Det är på arrangerande Hällefors Motorklubbs motorstadion Sången som motorerna varvas upp och hästkrafterna släpps loss till helgen. På måndagskvällen kunde man räkna in 83 anmälda. -Vi hade hoppats på hundra, menar Lars-Åke Andersson, i arrangerande Hällefors MK. Än är det dock inte för sent att anmäla sig, efteranmälan är öppen fram till fredag.
Första start är utsatt till 10:30 på lördagsförmiddagen och på startlinjen hittar vi bl.a. totalsegraren i den först deltävlingen Janne Westlund, Kopparberg i en Mitsubishi Lancer. Janne får favorittrycket på sig, men i 4WD-klassen dyker det upp flera skarpa motståndare. Mikael Gustavsson, Kil kommer till start i en snarlik "riskokare" som Janne. Vi får heller inte räkna bort tvåan i Helmia-racet förra helgen Stefan Nilsson, Munkfors MC, också han i en Mitsubishi.
Läs mer

03-01-27 Kent Persson Suzuki-vinnare i Sandviken
Kent Persson, Säffle MC tog sin första seger i Suzuki Cup, när andra deltävlingen avgjordes i Sandviken. Det blev dubbelt värmländskt i topp när veteranen Ulf Berggren, Kils MK Bil följde upp med en andraplats och samtidigt tog ledningen i cupen. Här följer Kents tävlingsrapport.
- Till skillnad mot tävlingen i Gävle så lyste vintern med sin frånvaro när vi åkte upp till Sandviken. Plusgrader och inte ens en gnutta snö i vägkanterna, men allt ändrade sig ganska snabbt när vi började närma oss Sandviken och eftersom de 4 specialsträckorna på totalt 8 mil låg norr om Sandviken var det rejält med snö bitvis.
- Efter att vi bröt på första sträckan förra Suzuki Cup tävlingen i Gävle var vi rejält revanschsugna. För att känna på underlaget och bilen tog vi det ganska lugnt på första specialsträckan. Av de 11 bilarna i klassen satte vi näst bästa tiden efter Stellan Karlsson som vann den ca 2 mil långa sträckan före oss med 16s. Marginalen ner till trean Ulf Berggren, Kils MK var 21s. Vi tappade ca 4-5 s. när vi fick åka runt en bil som snurrat mitt på sträckan.
Målet med SS 2 var att ta tillbaka några av de 16 sekunderna vi förlorat mot Stellan på första sträckan. Efter att ha fått upp ett bra tempo på SS 2 får vi se Stellan med Co-driver som står och vinkar i ett vägbyte. Det visar sig senare att växellådan i hans bil hade spräckt. Vi tog vår första sträckseger i cupen med 25 s. tillgodo på tvåan Berggren.
SS 3 flöt på bra och vi tog ytterligare en sträckseger före Berggren. Inför SS 4 som kördes i mörker visste vi att vi hade god marginal till andraplatsen så vi tog det lugnt och satsade på att ta oss i mål utan incidenter. Resultatet blev ytterligare en sträckseger men nu var Berggren betydligt närmare.
Även om vi hade problem med växellådan och lite problem med trafik känns det som om det var en mycket lyckad tävling. Nästa tävling går i Lima den 8e mars. Till dess ska vi plocka ner växellådan och byta den igen för att den inte ska skapa några nya problem.
Vi ser nu fram emot en spännande tävling i Lima med en ny växellåda i bilen och väl förberedda konkurrenter på startlinjen.


03-01-26 Vägarna höll bra i Helmiaracet
När Fryksdalens MK beslöt att Helmiaracet skulle köras, var det många som skakade på huvudet och lämnade återbud. Efter att tävlingen genomförts, rekordsnabbt med 41 ekipage och i duggregn, var förvåningen stor hos förarna att vägarna höll så bra som de gjorde.
"fina sträckor trots vädret", förvånansvärt bra vägar", "speciellt tvåan var jättefin", var några omdömen från förarna.
Sträcka ett innehöll lite grus, men det blev aldrig några djupa spår, och sträcka två var bitvis full av blåis men något moddig pga. regnet.
På knappa två och en halv timme var tävlingen över, helt utan strul och allvarligare incidenter.
Jan Olsson, Kils Motorklubb-Bil med codrivern Anna Nilsson, MK Ratten, tog kommandot direkt i tävlingen och vann med 10 sekunder efter de fyra sträckorna över Nicklas Karlsson, MK Team Westom i Gr H 2wd.
- Jag åkte försiktigt det första varvet, för jag fick höra att det var isigt. Andra varvet åkte jag riktigt bra, berättar Olsson.
Läs mer

03-01-26 Ssndvikens MK Vinterpokalen 25 januari
Totalt
1) Dick Wicksell, SMK Uppsala, Subaru Impreza WRC, 41.42, 2) Dick Larsson, Rasbo MK, Toyota Celica, 41.56, 3) Robert Johansson, Ljusdals RC, Mazda 323, 43.01, 4) Björn Sjunning, SMK Gävle, Mazda 323, 43.34, 5) Sören Olsson, Films MK, Ford Escort Cosworth, 43.50, 6) Björn Blomqvist, Huddinge MK, Toyota Corolla, 44.22, 7) Per-Arne Sääv, VÖMK, VW Golf, Kit Car, 44.24, 8) Håkan Johansson, Eskilstuna MK, Mitsubishi Lancer, 44.41, 9) Tommy Högström, MK Rimo, Opel Corsa, 44.55, 10) Mathias Waldegård, MK Rimo, Mitsubishi Lancer, 44.55,
Suzuki Cup 1) Kent Persson, Säffle MC, Suzuki Swift MKII, 50.14, 2) Ulf Berggren, Kils MK Bil, Suzuki Swift GTI, 51.40, 3) Andreas Abrahamsson, Katrineholms MK, Suzuki Swift, 52.22, 4) Erik Backjanis, Lima MS, Suzuki Swift, 53.33, 5) Joacim Örnéus, Teknis MC, Suzuki Swift GTI, 53.43, 6) Pierre Skytt, Eskilstuna MK, Suzuki Swift GTI, 56.37, 7) Pelle Bertilsson, Värmdö MK, Suzuki GTI Swift, 56.45, 8) Magnus Eriksson, Eskilstuna MK, Suzuki Swift GTI MKII, 58.26, 9) Lena Pettersson, SMK Arboga, Suzuki Swift, 1:19.16
För kompletta resultat se
Sandvikens MK hemsida

03-01-23 Helmiaracet körs som planerat på lördag
Väderprognosen lovar en kall fredag, och en något mildare lördag, vilket betyder att Helmiaracet kommer köras trots senaste tidens mildväder.
Vägarna är fortfarande isiga, men på några håll där inte skogen gett sitt skydd kommer förmodligen lite grus att titta fram.
Fryksdalens Motorklubb hälsar välkommen och hoppas på en trevlig dag enligt de förutsättningar som finns.
Första start sker kl. 10.00 från Bygdegården i Elofsrud, några kilometer söder om Västra Ämtervik (invid RV45).
Två sträckor á 5 km kommer att köras två gånger.
Mikael Gustafsson, Kils MK-Bil, får segertipset i Gr A/N fyrhjulsdrivna bilar.
I Gr H A- och B-förare ser det intressant ut. Lars Hedqvist, Munkfors MC med sin Toyota Corolla lär vara ett starkt kort, liksom Jan Olsson, Kils MK-Bil och Lars-Ove "Biffen" Olsson, Forshaga MC.
Veteranklassen mönstrar ett mycket starkt startfält. Arne Walfridsson, MK Ratten, Staffan Gustavsson, Degerfors RC och hemmahoppet Mikael Käll, Fryksdalens MK, är tre förare med mycket rutin som kommer ge allt ute i skogen.
Detsamma gäller Christer Johansson, Årjängs MK och Tomas Oscarsson, MK Ratten, som ställer upp i Volvo Original Elit.
Som ni ser är det bäddat för en mycket fin tävling i Bäckebron på lördag.
Annika Hagberg

03-01-22 Tarmac Cup begränsar föranmälningar
Styrelsen för Tarmac Cup har beslutat att begränsa antalet föranmälningar till cupen till 35 st. Övriga platser är alltså sk. öppna platser, där anmälan som vanligt skickas till resp. arrangör,( elektroniskt eller sbf-blankett ) då inbjudan öppnas!
Detta pga att inte riskera att få en "stängd" cup .

03-01-22 Ännu finns det hopp för Helmia Racet
Arbetet med Helmia Racet lördag 25 januari fortsätter, trots det milda vädret. Rapporter om minusgrader i slutet på veckan gör att det fortfarande finns hopp om att tävlingen kan köras som planerat. I nuläget finns fortfarande is på vägarna, så allt som behövs är ett väderomslag med kyla!
Organisationskommittén i Fryksdalens Motorklubb är positiv och tror på tävling. Beslut om tävlingen ska köras eller inte tas på torsdag kväll.
Annika Hagberg

03-01-21 Bo Axelsson sexa i Historic Artic Lapland Rally


Göteborgs Porscheförare Bo Axelsson t.v. tillsammans med finske codrivern Eugen Damstedt körde till sig en fin sjätteplats totalt i kyliga Historic Artic Lapland Rally. Det innebar också klasseger.

- Vi var också snabbaste kategori F bilen (65:an) de före oss var G-bilar alltså fram till och med 1971. Det var en kylslagen tävling minus 27 grader på fredagsetappen, berättar Bo.
Sammanlagt startade 48 historiska bilar. Rallyt gick över två dagar. Den totala sträckan inklusive transport var 493 km med 157 km fördelat över 10 SS,
Det andra svenskparet Magnus Wigren/Per Hågeman i en Porsche 911 bröt på SS 6. De gjorde en stark inledning och vann både SS 2 och SS 3.
Stort reportage kommer snart på
www.rally-racing.com/

03-01-21
Sandell hjälpte Häkkinen vid avåkning
Dagens happening under träningen av Artic Lapland Rally var att Mika Häkkinen körde av. Det var nära 30 minusgrader och han fick ta hjälp av det jämtländska juniorteamet Patrik Sandell och Jonas Eriksson att komma vidare.
- Jag är mentor åt denna mycket unga (blott 20 år!) rallyjunior och hans codriver. De satsar verkligen seriöst och de har insett att det inte räcker med att bara vara snabbast på sträckorna. För att komma någon vart krävs så mycket mera. Rallysporten är vare sig rättvis eller gratis!, berättar Ulf Larstrand.
- Det är verkligen stimulerande att kunna ge något tillbaka till sporten som gett mej så mycket under mer än 20 år. På torsdag morgon följer jag med pappa Sandell och teamet upp till Rovaniemi och kommer att fungera lite som "team-coordinator" på deras första utlandstävling.
Följ
Sandell Motorsport inför och under tävlingen

03-01-21 Svenskekipage tog det lugnt i Mountain Rally
Mountain Rally i Gol inledde årets norska rallymästerskap. Henning Solberg som väntar på en grupp A Mitsubishi vann ändå totalt i en Mitsubishi grupp N. Henning var 22.2 sekunder före Trond Sveinsvoll, Hyundai och 41.3 före Walter Jensen i en Ford Focus.
Roland Carlsson, Uddevalla/Anders Dawidson, Helsingborg - var enda svenska deltagarei denna tvådagars tävling om 50.mil tot varav 18.mil SS på mycket fina och omväxlande vägar ända upp på kalfjället. Hela tävlingen hade ett bra upplägg och var välorganiserat.
Efter att ha kört rally med en VW Golf MK.1 i början på 90.talet så var detta come-back efter 9.års uppehåll i en finskbyggd Mitsubishi Evo.VI i Gr.A. Det var också första tävlingen med noter, så det var mycket nytt att lära. Två genoMKörningar av alla sträckor gav en god känsla för noterna så på fredagskvällen var det bara att lära sig bilen och att lita på vad Co-drivern sa.
Målet var att bara få åka många mil i nya bilen och lära sig att lyssna och lita på noterna. Därför höll vi ett lugnt tempo mitt på vägen, både fredag och lördag, vilket visade sig vara rätt. Resultatet blev 19.de plats totalt, 7.a i Gr.A, 6.a i A8 och näst bästa utlänning, slagna av ett Engelskt/Norskt ekepage, rapporterar Anders Dawidson.

03-01-19 Fjolårsmästarna slagna i Supermästerskapets premiär
Supermästerskapet i rally inleddes med Z-Trofén i jämtländska Stugun. Bland de fyrhjulsdrivna ekipagen var Almunges Mats Thorszelius dominant. Sedan Mats Jonsson i en WRC-Escort försvunnit efter första sträckan vann Thorszelius med sin WRC-Corolla fyra sträckor i rad. Eddie Hörbing, Degerfors RC, WRC-Ford plockade in fem sekunder på den avslutande sträckan, men var ändå 35 efter som tävlingens tvåa. Östgöten Jari Saarinen, också i en Escort WRC, kom trea och efter de tre WRC-ekipagen i täten slog sig Sundsvalls veteran Sten-Erik Eriksson in i en Nissan Sunny.
Upptakten i 2wd-klassen blev en uppgörelse mellan fjolårets toppar Leif Petersson, Göteborg, Opel Corsa och Stefan Jonsson, Vännäs, Seat Ibiza. Petersson delade första sträcksegern med Christer Steen, Svärdsjö, Vauxhall Corsa. Men redan efter andra sträckan var Jonsson i ledning till mål. Klassegern skrevs till fem sekunder, men den hade absolut varit större om inte Petersson tagit in 13 på sista. Jonas Wigren, Norrköping som förra året åkte fyrhjulsdrivet, visade att han också klarar sig bra med drivning på ett hjulpar i sin Toyota Corolla och kom trea. En annan Corolla-förare Lars Hedqvist, Munkfors MC fick också till en sträckseger liksom hemmaföraren Urban Eriksson i en Opel Kadett innan han bröt.
De tre Golf-körande Jan Strandberg, Offerdals MK, Patrik Åkerman, Ljusdals MK och Nils Sundström, Hede MK tog sträcksegrarna i kombinerade 2wd-klassen för B- och C-förare. Sundström kom aldrig i mål och Strandberg verkade ta en solklar seger innan Åkerman blixtrade till på sista och hade sånär plockat in allt. Det fattades fem sekunder.
Nästa deltävling är rallyt Dan Anderssons Minne 1 februari med start och mål i Ludvika.

03-01-19 P-G Andersson suverän vinnare i Gunnarskog
MK Team Treskes "Mekonomenrallyt" ingick som första deltävling i Västra Bilsportförbundets Öppna rallymästerskap och trots fem fyrhjulsdrivna bilar till start blev det en liten tvåhjulsdriven som totalvann. Årjängs Per-Gunnar Andersson körde andra tävlingen med sin gula Renault Clio Super 1600 och tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson från Gunnarskog blev det en suverän totalseger. De var minuten före Kils Mitsubishi-förare Mikael Gustafsson och ytterligare 16 sekunder före golfåkande östgöten Per-Arne Sääw.
-Det har gått perfekt, säger blott 22-årige Per-Gunnar. Blandat underlag med lite moddigt i början och en riktig kanonsträcka som avslutning.
Ett strålande fint vinterlandskap förvandlades på en vecka till ett kraftigt töande vårlandskap, men MK Team Treske gav sig den på att genomföra tävlingen. Och visst blev det bra. Bara första sträckan, som skulle körts på en is, fick man stryka.
Skepptunas Carina Hermansson började bäst och vann sträcka två, fyra sekunder före P-G Andersson och sju före Mikael Gustafsson. På tredje sträckan var P-G tiondelens sekund före Carina. Sedan fortsatte Carina att slå grabbarna på följande två sträckor. P-G skuggade som tvåa hela tiden och var tio sekunder efter inför sista sträckan. Men det roliga fick ett tråkigt slut för Carina Hermansson. Med kokande motor tvingades hon bryta efter näst sista sträckan.
P-G stortrivdes på sista sträckan och avslutade med suverän sträckseger, tio sekunder före Per-Arne Sääw och 15 före Mikael Gustafsson.
P-G toppar naturligtvis förbundsmästerskapet i tvåhjulsdrivna klassen, före Per-Arne Sääw. Som vinnare i Grupp H kom regerande mästaren Kent Larsson från Arvika trea. P-G lär dock inte försvara sin leding, när serien fortsätter i höst, för då ska den unge värmlänningen köra Junior-VM. I fyrhjulsdrivna klassen kom bara två i mål. Mikael Gustafsson vann ohotad, mer än minuten före fjolårets förbundsmästare Bengt Thorsell Skara MK.
VBF / Jonny Persson

03-01-19 Jari Saarinen trea i Z-Trofén
Det blev en tredjeplats för Jari Saarinen och hans codriver Jon Magnusson när Stuguns MK i helgen arrangerade den första deltävlingen i det rikstäckande Supermästerskapet. Efter att ha tappat cirka femton sekunder på en snurrning redan på första sträckan och sedan haft ytterligare några problem under tävlingen så är det ett resultat de är nöjda med.
Efter förra helgens problem i Gästrikland Runt då Jari och Jon tvingades bryta med motorproblem blev det en hektisk vecka i verkstaden när de var tvungna att byta kolvar. Först fick man besked om att kolvar fanns att köpa i Sverige, men det visade sig att dessa var av fel sort. Då fick de beställa från England och tyvärr blev leveransen med DHL försenad en dag så de monterades natten mellan torsdag och fredag. När allt var klart var klockan halvsju på fredag morgon och avfärd mot Stugun skedde klockan åtta.
Motorn fungerade perfekt under hela tävlingen, men tyvärr blev det en snurrning redan på första sträckan som kostade cirka femton sekunder. På den andra sträckan satte de höger sida av bilen rätt in i en chikan och tappade ytterligare några sekunder. De hade även lite problem med diffarna under hela rallyt och med tanke på detta så är en tredje plats något de är mycket nöjda med. Det är viktigt att ta poäng i första tävlingen för att vara med från början i mästerskapet.
Vann gjorde Mats Thorszelius, som med sin Toyota Corolla WRC körde mycket bra under hela rallyt. Tvåa blev Eddie Hörbing i sin Ford Escort WRC.
- Vi får vara nöjda med resultatet, för det var mycket nära att vi inte kom till start alls på grund av det som vi var tvungna att fixa med motorn efter förra helgens tävling. Vi lär oss mer och mer när det gäller körningen med den nya bilen, säger Jari, som ser fram emot nästa tävling, som är den andra deltävlingen i Supermästerskapet 1 februrari.

03-01-19 Patrik Sandell i Arctic Lapland Rally!
Till helgen åker Patrik Sandell & Jonas Eriksson första deltävlingen i FIA Snow Cup 2003, Arctic Lapland Rally i Rovaniemi, Finland.
Följ Patrik & Jonas varje dag hela veckan via sandellmotorsport.com
FIA Snow Cup 2003
Arctic Lapland Rally, Rovaniemi Finland 24-25.1 2003
KNA Rally Finnskog Norway, Kongsvinger Norway 20-22.2 2003
Snow Rally Sweden, Östersund, Sweden 27.2-1.3 2003

03-01-19 Fryksdalens MK tar nya tag och nya grepp
Fjolårets traditionella backtävling Fryksdalsracet ställdes in på grund av otjänlig väderlek. I år satsar klubben på två rallysträckor á ca 5 km som körs två gånger. Den nya tävlingen har fått namnet Helmiaracet, och körs nu på lördag den 25 januari. Start och mål från Bygdegården i Elofsrud, strax söder om Västra Ämtervik, kl. 10.00.
Den hittills smällkalla och snösäkra vintern har förbytts till plusgrader och tö, vilket betyder att det krävs ett väderomslag för att tävlingen ska kunna genomföras.
Vi hoppas dock att vädergudarna ska vara med oss i år, och att allt arbete för en bra tävling inte varit förgäves!
Vid anmälningstidens utgång hade 69 förare anmält sig, vilket kan anses mycket bra då det är och har varit andra tävlingar tätt inpå som dessutom ingår i olika cuper och mästerskap.
Mikael Gustafsson, Kils MK-Bil, får segertipset i Gr A/N fyrhjulsdrivna bilar.
I Gr H A- och B-förare ser det intressant ut. Lars Hedqvist, Munkfors MC med sin Toyota Corolla lär vara ett starkt kort, liksom Jan Olsson, Kils MK-Bil och Lars-Ove "Biffen" Olsson, Forshaga MC. B-föraren Per Christensson, Kils MK-Bil, satsar säkert hårt i jakten på ovannämnda.
Gr E är en tuff klass, där 16 ekipage drabbar samman. I den klassen har Lars-Göran Johansson, Likenäs MK, tidigare tagit många segrar, och har säkert ambitioner att göra det igen.
Veteranklassen mönstrar ett mycket starkt startfält. Arne Walfridsson, MK Ratten, Staffan Gustavsson, Degerfors RC och hemmahoppet Mikael Käll, Fryksdalens MK, är tre förare med mycket rutin som kommer ge allt ute i skogen.
Detsamma gäller Christer Johansson, Årjängs MK och Tomas Oscarsson, MK Ratten, som ställer upp i Volvo Original Elit.
Som ni ser är det bäddat för en mycket fin tävling i Bäckebron på lördag.
Vi hoppas nu på kallare väder, och återkommer under veckan med fler lägesrapporter.
Annika Hagberg

03-01-18 Vinn rallytur med Rickardsson och Ekström
Den 25 januari kommer Eljasmotorsport att vara på regementet i Falun. Vi håller till vid Miloverkstaden, följ skyltar från entrén till regementet.
Under dagen kommer Mattias Ekström och Tony Rickardsson att köra de sista testmilen innan starten i Svenska rallyt. Man kan även vinna en åktur med grabbarna! Se Falu Kuriren+Dala Demokraten lördag den 18 januari. Och håll även utkik i slutet av veckan.
Eljasmotorsport

03-01-18 Stuguns MK Z-Trofén 18 januari
A-förare 4WD
1) Mats Thorszelius, Almunge MK, Toyota Corolla WRC, 52:02, 2) Eddie Hörbing, Degerfors RC, Ford Escort WRC, 52:37, 3) Jaari Saarinen, MSK Kvarnvingarna, Ford Escort WRC, 52:55, 4) Sten-Erik Eriksson, SMK Sundsvall, Nissan Sunny GTI-R, 53:21, 5) Dick Wicksell, SMK Uppsala, Subaru Impreza, 53:35, 6) Robert Johansson, Ljusdals RC, Mazda 323, 54:32, 7) Tobias Johansson, Ludvika MS, Mitsubishi Evo VII, 54:46, 8) Torbjörn Pahlin, SMK Sundsvall, Mitsubishi Evo VI, 55:07, 9) Sören Olsson, Films MK, Ford Escort Cosworth, 56:26, 10) Björn Persson Huddinge MK, Mitsubishi Evo V, 56:41
A-förare 2WD 1) Stefan Jonsson, Vännäs MK, Seat Ibiza, 56:01, 2) Leif Pettersson, Göteborgs MF, Opel Corsa, 56:06, 3) Jonas Wigren, Norrköpings MK, Toyota Corolla, 56:15, 4) Per-Åke Alf, Stuguns MK, Opel Kadett GSI 16v, 56:29, 5) Christer Steen, Svärdsjö MK, Vauxhall Corsa Maxi, 56:35, 6) Örjan Eriksson, Stuguns MK, VW Golf, 56:53, 7) Magnus Strömberg, MK Nordjämten, Toyota Corolla, 57:08, 8) Markus Hällbo, Säters MK, Volvo 940, 57:09, 9) Niklas Hägg, SMK Hälsinge, Toyota Corolla, 57:10, 10) Lars Hedqvist, Munkfors MC, Toyota Corolla, 57:12
B-C-förare 2WD 1) Jan Strandberg, Offerdals MK, VW Golf, 59:28, 2) Patrik Åkerman, Ljusdals MK, VW Goilf, 59:32, 3) Lars Gradin, Almunge MK, Ford Escort, 1:00:48, 4) Fredrik Persson, Ljusdals RC, VW Golf, 1:01:07 , 5) Mats Jönsson, SMK Hälsinge, Opel Ascona, 1:01:57, 6) Hans Wittenström, Ludvika MS, VW Golf, 1:02:50, 7) Lars Sjöström, SMK Hälsinge, VW Golf, 1:02:50, 8) Ola Parkheden, Mälaröarnas MK, Renault Clio, 1:03:06, 9) Erik Olsson, Jämtlands MK, Peugeot 306, 1:03:41, 10) Rickard Andersson, Eskilstuna MK, Seat Ibiza, 1:05:04
Kompletta resultat

03-01-18 Daniel Carlsson testade i Frankrike
Fredagstestet inför Monte Carlo gick bra tyckte Daniel Carlsson och Mattias Andersson. De körde på en torr fin astaltsslinga utanför Nice i Frankrike. Totalt avverkade de 120 kilometer på en sträcka som var 3.1 km. Det var med andra ord ett flertal gånger fram och tillbaka för att optimalt ställa in bilen. Daniel körde även med dubbat för test skull. Det var något halkigare men, faktum var att han kom in med bara 3.5 sekunder sämre tid än med slicksdäcken!
Suzuki genomförde olika höjdinställningar på bilen under testet och Daniel konstaterade att bilen kändes bra och att det var ett rejält "vrid" i motorn, vilket får ses som positivt inför de knixiga alpvägarna i rallyt. Till sist meddelar Daniel att det känns inspirerande att rallyt snart startar. Vi kommer att efter träning- och notkörning, förmodligen under onsdagen, få ytterligare kommentarer från Daniel innan rallyt kör igång på torsdag!

03-01-16 Magnus Henriksson i Saab 93 Kit Car
Henriksson MotorSport har förvärvat Per Johanssons mycket välbyggda och snabba Saab 93 Kit Car. Bilen hämtades onsdagen den 15 januari och första start blir redan den 18:e i Z-trofen med start och mål i Stugun. Teamet kommer under fredagen den 17:e januari att testa bilen i nära anslutning till tävlingen. Magnus Henriksson med kartläsare Staffan Lindberg kommer under 2003 försvara Saabs rallyfärger. Främst satsar vi på Super Mästerskapet men kommer även att göra ett par SM starter.
- Vi kämpat in i det sista för få till den här satsningen och det känns skönt att återigen få ratta en potent kit car bil. Jag är övertygad om att bilen är en av de snabbaste i 2WD-klassen och med tiden kommer vi med all sannolikhet att vara med och kriga om topplaceringar. Om inte annat får vi väl sikta på att bli bästa Saab-ekipage, meddelar Magnus med ett stort leende.

03-01-16 Mekonomenrallyt körs - men utan sjöis
- Vi har idag åkt över våra specialsträckor och kollat hur hårt mildvädret har tagit. Vi har blankis på vägarna och snöplogskanter som är ca 30-50 cm höga, rapporterar Fredrik Kruskopf från MK Team Treske.
- Vi har bestämt oss för att köra Mekonomenrallyt nu på lördag som det var tänkt. Dock blir vi tvugna att stryka den sträcka som skulle ha körts på sjöis. Men de övriga fem sträckorna kommer att köras som planerat.
En utförligare lägesrapport finns på
Team Treskes hemsida.

03-01-16 Skutskärsratten inställd
De senaste dagarnas mildväder har tagit hårt på vägarna runt Skutskär. Rallyt Skutskärsratten, som skulle kört på lördag, är FLYTTAT till lördagen den 15 februari.
Kurt Eliasson, tävlingsledare
03-01-16 Tyvärr - Daniel kör inte årets Svenska Rally
Daniels partner sedan 2001, RallyTeam Olsbergs, lyckades efter ett intensivt arbete komma över en potent och en av de senast tillverkade Toyota Corolla WRC.
Så långt såg det ljust ut för en start i Svenska Rallyt.
Parallellt med Daniels planer att köra Svenska Rallyt i en WRC har Suzuki fastställt tävlings- och testprogrammet för 2003 i JWRC Super 1600.
Det visar sig nu att Suzuki lagt in en viktig test den 3-5 feb inför årets andra JWRC i Turkiet.
Daniel måste prioritera sin satsning i Junior WRC och det är naturligtvis tråkigt för oss i teamet och publiken att vi inte får se Daniel försvara dom svenska färgerna i Värmlandsskogarna.
Daniel befinner sig nu nere i Frankrike och förbereder sig inför Monte Carlo och vill inte nås för en kommentar. Kontakta Mikael Carlsson på telefonnummer 0706-81 66 50, för eventuella frågor!

03-01-16 Tobias Johansson kör RallyTeam Olsbergs Toyota Corolla WRC
Tobias Johansson, som i dagarna hunnit fylla 21 år, ställs inför en ny spännande utmaning då han kommer att ratta WRC Toyotan i årets SM-tävlingar med början i Vännäs den 14-15 februari.
Toyotan är från senare delen av 1999 och har tillverknings-nummer 35 av 43 tillverkade. Därmed har bilen redan vid tillverkningen försetts med senaste tekniken.
Toyotan kördes sparsamt under säsongerna 2000 och 2001 av dansken Anker Lundgaard och har under säsongen 2002 stått oanvänd. Corollan är därmed närmast i nyskick och det är svårt att upptäcka en enda skråma på bilen.
Teamet behåller Mitsubishi Evo VII som Tobias närmast kör i Supermästerskapet i Stugun den 18 januari och Grangärde den 1 februari. Därefter följer Svenska Rallyt den 6-9 februari och sedan kommer då WRC premiären i Vännäs.
Nu börjar det verkligen bli intressant tycker såväl teamet som Tobias.
- Välkommen ut i rallyskogarna, hälsar RallyTeam Olsbergs.

03-01-16 Töväder stoppar Rally Västmanland Runt
Efter att över en månad haft rejäl kyla med snö och is på vägarna, alltså bästa tänkbara väder för rally så ställer återigen vädergudarna till det med ett rejält töväder veckan före tävlingen.
Det är en bedrövad tävlingsledare Micke Söderberg som tvingats meddela att tävlingen ställs in.
- Efter så mycket arbete av så många personer så känns det bittert, särskilt som det sett så bra ut fram tills i söndags.
Tävlingsledningen gör dock försök att hitta ett alternativt datum senare i vinter om nu vintern kommer tillbaka.

03-01-15 Daniel Carlsson gör Suzuki-debut i Monte Carlo-rallyt
Man kan tala om generationsskifte inför årets upplaga av Monte Carlo-rallyt. De enda svenska förarna är juniorer. 26-årige Daniel Carlsson är en av dem och en av våra största talanger på många år. Daniel debuterar i sin nya Suzuki Ignis Super 1600 för det japanska privatteamet Team SWT Japan med support av nystartade Suzuki Works Techno.
Daniel Carlsson har väskorna packade hemma i Säffle. Redan under torsdagen flyger han till Monte Carlo och förberedelserna inför starten på fredag nästa vecka. Han gör debut i sin nya knallgula Suzuki Ignis Super 1600 som han kör i alla deltävlingar i junior-VM i rally (JWRC) 2003. Monte Carlo-rallyt körde han dock redan i fjol och lyckades bra. Daniel var snabbast i sin klass på två sträckor. Alpklassikern är en mycket speciell tävling.
- Det kan man nog säga, säger Daniel. Det är bergsklättring både upp och ner och du kan köra på torr asfalt i hög fart och hitta blankis bakom nästa kurva.
- Det är rejält krokigt på sina ställen men farten är ändå rätt hög. Helt klart är det en rolig tävling. Det svåraste är att träffa rätt däckval inför sträckorna.
Läs mer

03-01-14 Fjärde Supermästerskapet i rally inleds i Jämtland
Kommande lördag, 18 januari, drar en ny upplaga av populära Supermästerskapet i rally igång. Rallyt Z-Trofén med Stuguns MK som arrangör är först ut av totalt sex deltävlingar. 100-talet är anmälda till Supermästerskapets två bilklasser, som enkelt fördelats på 4- och 2-hjulsdrivna bilar. Större delen av den svenska eliten finns på plats. Trefaldige Supermästaren värmlänningen Mats Jonsson går en kamp mot klockan för att få sin nyinköpta WRC Escort klassad till svenska förhållanden. Drygt en vecka har Jonsson haft den englandsinhandlade bilen i sin ägo. En bil uppdaterad med det allra senaste och likvärdig med Eddie Hörbings, Degerfors och östgöten Jari Saarinens WRC-bilar. En topptrio som också kompletteras av Mats Thorszelius, Almunge MK i en WRC Toyota.
Göteborgs Leif Petersson som vunnit 2wd-klassen två år i rad kom in sent med sin anmälan, men nu är det klart att han kör Z-Trofén. Han har dock skiftat bil från Totyota Corolla till Opel Corsa till denna säsong. Huvudmotståndare i klassen blir sannolikt Niklas Hägg, SMK Hälsinge i en Corolla och Stefan Jonsson, Vännäs i en Seat. Hemmaförarna Örjan och Urban Eriksson samt Per-Åke Alf siktar förstås högt.
Totalt omfattar Z-Trofén ca. 200 km, varav ca. 98 km SS fördelat på sex fartsträckor. Start och mål Nornan Stugun med första start kl.11.00.
Sommarens första deltävling Eskilstuna MK GJ Bilpokalen har flyttats till 14 juni. Det datum som blev över när SM-rallyt Rally Nordvärmland ställdes in.

03-01-14 Wicksell utmanas i Rally Västmanland Runt
Rally Västmanland Runt som avgörs nu på lördag är den första deltävlingen i årets Mellansvenska Rally Mästerskap, Södermanland/ Västmanlands DM och i klassiska rally cupen. Det är inget enormt stort antal startande som lämnar Skultuna, men däremot är nivån hög och jämn vilket garanterar att publiken har spännande fighter och sevärd bilåkning att vänta.
Först start sker kl.11.01 från "Skultuna-lagårn"
De klassiska bilarna går i mål efter det första varvet och beräknas vara tillbaka vid ca 13.30. Det övriga fältet beräknas nå målet ca 17.15. Då har de avverkat ca 9 mil specialsträcka.
De bägge Västeråsklubbarna SMK och MS som arrangerar denna tävling satsar hårt på säkerheten. För att undvika att servicekaravanen är ute och åker så nyttjas en enda Serviceplats vid start & mål. Förutom ambulans så finns även två av svenska bilsportförbundets specialinredda räddnings-saabarna på plats.
I den fyrhjulsdrivna klassen ser det ut att bli riktigt spännade och jämnt i toppen. Dick Wiksell SMK Uppsala med sin WRC Subaru utmanas av ett koppel Mitsubishis. Patrik Fredriksson Fagersta är åksugen efter ett längre uppehåll och skall testköra sin ny Mitsubishi Evo 7:a, Patrik är inte känd för att t adet lugnt när han testar så Dicken m.fl får se upp. Patrik Carlsson SMK Nyköping är den andre mannen som inte vill vara efter Wiksell. Lite av en joker är Cemoni Olsson Team Skogsåkarna som kan chocka övriga. Regerande mästaren i MRM Håkan Johansson Eskilstuna satsar på att försvar titeln Och vill ha många poäng hem till Eskilstuna. Dan Jurå är klubbkompis till Dick och kan om det flyter på vara med och slåss Om en framskjuten placering.
Läs mer

03-01-14 Växellådshaveri i Suzuki-debut
Kent Persson, Säffle MC tävlingsrapport från GTS Pokalen, SMK Gävle
Allt verkade vara bäddat för en kanontävling i Gävle. Kylan hade gett med sig och det var några grader kallt. Tio Suzukiar var på plats för att delta i den första Suzuki Cup deltävlingen av åtta. Efter att ha hört oss för bland de andra förarna hade vi kommit fram till att Stellan Karlsson, SMK Gävle och Andreas Abrahamsson, Katrineholms MK var de som skulle bjuda på bästa motståndet.
Eftersom det var en ganska lång transport på asfalt till den första sträckan så var det tillåtet att använda transport däck dit. Tyvärr började våra problem redan på väg till första sträckan. Först tändes "Service Engine" lampan på instrumentbrädan, något den aldrig gjort tidigare under testerna. Men eftersom allt verkade funka så var den inget att bry sig om. När vi skulle byta hjul på servicen före sträckan visade det sig att vår doMKraft inte fungerade, när det inte var verkstads tempererat strejkade den, vilket drog ut på tiden.
Efter att ha kört till sträckan i lite väl hög hastighet kom vi till TK med 10 sekunders marginal. Väl i TK pustade ut och förberedde oss för sträckan. Allt verkade vara under kontroll. Målet var att göra ett jämt snyggt åk utan några chansningar och placera oss bland pallplatserna. De första kilometrarna flöt på väldigt bra, det gick snabbt och stadigt på den bitvis uppkörda vägen (vi hade startnummer 86). Även om det flöt på bra så började tvåan att bli allt svårare att få i och en halvmil in på sträckan var både ettan och tvåan borta. Sträckan var rejält krokig och eftersom Suzukin är ganske högvarvig så blev det problem att överhuvudtaget ta sig igenom vissa partier. Vi tog oss i mål och till servicen efter sträckan där vi ringde tävlingsledningen och meddelade att vi bröt. Stellan Karlsson vann sträckan 35s före oss. Jag är helt övertygad om att vi kommer att vara med att fightas om sträcksegrarna i nästa cup tävling som går i Sandviken den 25:e januari.
Det som gör växellådshaveriet extra irriterande var att vi före tävlingen lämnat in växellådan på renovering för att vara helt säkra på att den inte skulle orsaka några problem. Hur som helst så ska vi åka Mekonomen Rallyt i Gunnarskog helgen före Sandviken för att vara säkra på att vi inte kommer att råka ut för fler tråkiga fel i Sandviken.


03-01-12 "Stecka" blev kung på Anttila
På lördagen avgjordes Finnskogsvalsen på och runt Anttilaberget i Nyskoga ca. 4 mil norr om Torsby.
Stig-Olov "Stecka" Walfridson med sin co-driver Lars Bäckman, båda tillhörande arrangörs klubben MK Ratten var helt ohotade till totalsegern. Tvåa blev Patrik Malteskog från Östergötland.
PG Andersson från Årjäng var snabbaste tvåhjulsdrivna bil i mål och slutade på en total tredje plats. PG gjorde vad alla hade hoppats på, visade direkt att Renaults Super 1600 bil var riktigt snabb på vintervägar. Detta var nog ett gott besked för Renault Team Sweden. Teamchefen Jonas Kruse såg mycket nöjd ut efter målgången på Anttila.
David Walfridson fick nu sin första värdemätare med sin nya Renault Clio Sport.
Han hängde bra med på dom två inledande sträckorna, men tappade lite på den avslutande delen i rallyt. Det blev en placering för David i mitten av Clio-Cup gänget och en total tionde plats.
Morgan Persson, Torsby har gjort en riktig comeback i rallyskogen efter några års uppehåll. Han blev bästa bakhjulsdrivna bil med sin Volvo 240 Evo i resultatlistan på en elfte plats totalt.

03-01-12 Hörbing visade mästartakter i Gävle
Den första riktigt stora rallymönstringen för året genomfördes under lördagen i rallyt Gästrikland Runt. Eddie Hörbing, Degerfors i sin WRC Escort vann överlägset sedan ett par av hans svåraste konkurrenter fallit ifrån. Eddie visade att han blir hyperfarlig i kommande mästerskap. Segern skrevs till 44 sekunder före junioren Tobias Johansson, Ludvika.
Första sträckan av de totalt fyra vanns emellertid av Mats Thorszelius, men efter andra sträckan drog han sig ur med växellådsproblem. Hörbing vann sträckan och drog sen ifrån det övriga startfältet på vägen till målet. Östgöten Jari Saarinen som laddat upp inför säsongen med en WRC Escort tog över andraplatsen, men ute på tredje sträckan vågade de inte köra längre då motorn tryckte ut olja. För att undvika större skador valde de att bryta.
- Vi fick ändå de svar vi hoppats på. Vi hänger med bra i konkurrenternas tempo, trots att det bara var andra tävlingen med den nya bilen. Nu får vi en hektisk vecka i verkstaden för att undersöka och rätta till felet i motorn, så att vi är redo för premiärtävlingen i Supermästerskapet i Stugun 18 januari, säger Jari.

03-01-11 Gästrikland Runt SMK Gävle 11 januari
Totalt
1) Eddie Hörbing, Degerfors RC, Ford Escort WRC, 36.20, 2) Tobias Johansson, Ludvika MS, Mitsubishi Lancer, 37.04, 3) Dicj Wicksell, SMK Uppsala, Subaru Impreza WRC, 37.05, 4) Dick Larsson, Rasbo MK, Toyota Celica, 37.55, 5) Björn Sjnning, SMK Gävle, Mazda 323, 37.56, 6) Magnus Mellquist, SMK Söderhamn, Mitsubishi Lancer, 38.04, 7) Robert Johansson, Ljusdals RC, Mazda 323, 38.12, 8) Christer Steen, Svärdsjö MK, Vauxhall Corsa Maxi 6, 38.58, 9) Niklas Hägg, SMK Hälsinge, Toyota Corolla, 39.06, 10) Peter Appelskog, Östergyllen RC, Mazda 323, 39.18
Kompletta resultat www.rallynet.com

03-01-11 Succé direkt för "PG" i Renaults JVM-bil
Det blev klasseger direkt och en tredjeplats totalt, bara 55 sekunder efter totalsegraren, för juniorlandslagsmannen Per Gunnar "PG" Andersson vid premiärtävlingen för Renault Team Sweden. I bästa utklassningsstil vann han på lördagen den tvåhjulsdrivna grupp A-klassen i rallyt Finnskogsvalsen med sin Renault Clio Super 1600.
Rallyt ,som avgjordes på fina vintervägar norr om Torsby, totalvanns av hemmaföraren Stig-Olov "Stecka" Walfridson i en fyrhjulsdriven Mitsubishi före märkeskollegan Patrik Malteskog.
- Suveränt jobbat av "PG". Det bådar gott för framtiden, menar Jonas Kruse, stallchef och tidigare förbundskapten för de svenska rallyjuniorerna.
Läs mer

03-01-11 Västras Rallymästerskap inleds i Gunnarskog
Årets första deltävling i Västra Bilsportförbundets Öppna Rallymästerskap är MK Team Treskes "Mekonomenrallyt" och körs 18 januari. Rallyt avgörs på 60 km avlysta vägar, som är uppdelade på sex specialsträckor, varav en issträcka.
Ifjol tvingades man ställa in tävlingen på grund av mildväder, men i år ser det bättre ut. I skogarna norr om Arvika har det varit vinter sedan mitten av november och snödjupet är upp emot halvmetern. Det bäddar för ett riktigt vinterrally, med isiga fina vägar och rejäla snövallar.
Totalt kommer oMKring 80 bilar till start i Gunnarskog. Ett antal som de tävlingsansvariga och de hundratalet idéellt arbetande funktionärerna i MK Team Treske får vara mycket nöjda med. I fyrhjulsdrivna klassen kör fjolårets förbundsmästare Bengt Thorsell från Skara med sin Mitsubishi Evo 6. Fjolårstvåan Håkan Svensson från Fägre MK kommer också i en likadan bil, som han nyss inhandlat.
De utamanas av märkeskollegorna Göran Fredriksson Torsby, Stefan Nilsson och Mikael Gustavsson Kil, Thomas Tidemand Arvika och Carina Hermansson Skepptuna och mazdaföraren Bengt-Göran Gunnarsson Herrljunga. I samma klass kör också skidvärldsmästaren Torgny Mogren från Mora och tävlande för Hällefors MK, med sin Saab 9-3 Turbo.
I tvåhjulsdrivna klassen kommer också fjolårets toppduo i Västra, regerande mästaren Kent Larsson Arvika och tvåan Håkan Gustavsson Karlsborg. Volvoduon får nog se upp för en snabb trio golfåkare, med färske A-föraren Patrik Lindberg från Bengtsfors, Ulrik Johansson Götene och Jan Olsson Kil. Andra fortåkare i tvåhjulsdrivna bilar är David Walfridsson Torsby och P-G Andersson Ärjäng i Renault Clio, Thomas Blåder Filipstad i Volvo 940, Niklas Karlsson Arvika i Volvo 240, Björn Beck Åmål i Ford Escort, Svenne Nilsson Bengtsfors i Ford Sierra och Kristian Johansson Kinds MK i Toyota Corolla.
Övriga tävlingar i DM-serien är i skrivande stund Götenerundan 2 augusti och Nora MK:s Reimerallyt 4 oktober.
Så här gick det ifjol i Västras rallymästerskap:

Klass 4WD:
1) Bengt Thorsell, Skara MK, 50 poäng, 2) Håkan Svensson, Fägre MK, 39, 3) Eddie Hörbing, Degerfors RC, 30, 4) Kenneth Bäcklund, Vara MK, 15, 5) B-G Gunnarsson Kullings MS, 13, 5) Tobias Johansson, Ludvika MS, 13, 5) Johan Rudengren, Eskilstuna MK, 13.
Klass 2WD: 1) Kent Larsson, MK Team Westom, 34, 2) Håkan Gustavsson, Carlsborgs MK, 29, 3) Johan Larsson, Kullings MS, 26, 4) Patrik Lindberg, Bengtsfors MC, 24, 5) Stefan Wass, Vara MK, 17.
Västra BF / Jonny Persson

03-01-11 Rally Silverstone femte deltävling i MRM
I samband med torsdagens välbesökta presentation och prisceremoni presenterades den femte deltävlingen i årets Mellansvenska Rally Mästerskap. Det blir Rally Silverstone den 6/9 med start och mål i Köping och Kolsva MS som arrangör. SM deltävlingen körs över två dagar och MRM deltävlingen kommer att köras enbart på Lördagen sträckor.
Det betyder en förare som åker både SM och MRM kan avgöra bägge mästerskapen samma dag. De förarare av svenska eliten som åker SM-deltävlingen och har poäng i MRM är också med och slåss om poängen även i den sista MRM-deltävlingen vilket också höjer spänningen. En förare som har tvingats bryta på fredagen får en ny chans på lördagen om poängkravet finnes och bilen är tävlingsmässig så klart.
Läs mer

03-01-10 Ny svensk WRC satsning klar
Det står nu klart att Andreas Eriksson, som sedan 2 år rattat en Ford Puma kit-car i F2-klassen i Rally SM, kommer att ta steget upp i rallys högsta division. Med en Ford Focus RS WRC kommer han att köra både Svenska Mästerskapet och det internationella Svenska Rallyt som går 7-9 februari.
- Så vitt jag vet är jag enda svenska förare i en WRC bil i Svenska Rallyt säger en mycket glad Andreas Eriksson. Vi har jobbat väldigt hårt för att få till förutsättningar för att kunna köra en värstingbil och mäta oss mot VM-åkarna och nu är det äntligen klart. Konjunkturen är tuffare nu men vi har fått med oss ett antal sponsorer, däribland Ford och dess återförsäljare, Ford Försäkring, Pirelli och Ford Credit.
Bilen som Andreas ska ratta är en Ford Focus RS WRC 00/01 som är byggd av Fords VM-team M-sport i England som själva kommer att ha med tre bilar i Svenska Rallyt.
- Vi startade vårt samarbete med Andreas för två år sedan i F2-klassen och det känns speciellt kul att vi fått till det här projektet i samband med att Ford firar 100 år som biltillverkare 2003 berättar Peter Chadwick, Informationschef på Ford. Vi ser fram emot en spännande säsong och vi vet att Andreas har kapacitet att göra bra resultat i den här bilen, då Andreas på test hos VM-teamet för drygt ett år sedan var snabbaste förare.
Per Grywenz, affärsansvarig hos en annan av huvudsponsorerna till projektet säger så här:
- Ford Försäkring är en naturlig del av Ford. När nu Ford gör entré i den högsta rallydivisionen är det naturligt och roligt att vi är med som en aktiv sponsor. Det är vår förhoppning att våra kunder på olika sätt ska kunna ta del av rallysatsningen, inte minst på TV nu när SVT gör en storsatsning på rally.
Hos Pirelli säger marknadschef Stefano Sanchini:
- Att få vara med tillsammans med Ford Motor Company och övriga sponsorer i denna satsning ser vi som ett utmärkt tillfälle att profilera oss och våra produkter, inte minst vårt prestandadäck Pirelli P Zero, på den svenska marknaden.
På frågan om han känner någon press inför Svenska rallyt som ende svensk i en WRC bil säger Andreas; - Det är klart att vi har pressen på oss men det är en del av tjusningen med tävlandet. Nu ska vi först och främst åka över till England och hämta bilen, träna våra mekaniker hos M-sport och sedan ska vi göra tester i Sverige som förberedelse inför Svenska Rallyt och SM säsongen.

03-01-09 Rallyt Lars-Erik Torph Memorial byter datum
Lars-Erik Torph Memorial är flyttad från 24 maj till lördag den 14 juni 2003! Ingår fortsättningsvis också i Lecab Cup
Årets Rally kommer att bli få en något kortare version av bansträckningar. Detta pga. det är lite "tufft" med funktionärer som många klubbar dras med? Men kvaliten kommer att bli densamma, så vi ser fram emot ett som vanligt toppenrally. Mer information kommer på vårkanten!!!
Kenneth Ax Säffle MC
03-01-09 Mattias Aronsson fortsätter med Peugeot i SM
Mattias och hans team, Aronsson Rally Sport, fortsätter sin SM-satsning med Peugeot 206 Super 1600 i "Lilla Grupp A" under år 2003. Satsningen har möjliggjorts dels genom ett stort engagemang från teamets lokala sponsorer samt från Peugeot Sverige och Svensk Bilsport Konsult med Gert Blomquist i spetsen.
Teamets första år med Peugeot 206 Super 1600 racern gick över all förväntan och resulterade i en silvermedalj i svenska mästerskapet trots att teamet bara deltog i 5 av de 6 SM-deltävlingarna. 206:an visade prov på bra driftssäkerhet och utvecklades kontinuerligt under säsongen tillsammans med Mattias och hans körning.
Programmet för år 2003 kommer att omfatta de 5 SM-deltävlingarna, 2-3 mindre testrallyn och förhoppningsvis någon större tävling förutsatt att budgeten tillåter. Teamet genomför vintertester under januari och planerar att köra ett vinterrally för ytterligare test i början av februari innan det är dags för SM-premiär i Vännäs den 14-15 februari.
Teamet har fått de allra senaste uppdateringarna till 206:an levererade från Peugeot vilket innebär att en ny framvagn, bakvagn och växellåda håller på att monteras i verkstaden, denna uppdatering tillsammans med en total genomgång av övriga delar på bilen ska ge de bästa förutsättningarna för att Mattias ska kunna konkurrera om en framskjuten placering i SM även under år 2003.
"Det har varit en hektisk tid under jul och nyårshelgen för att få alla pusselbitarna på plats, därför känns det extra skönt nu när allt är klart. Vi ligger väl till i förberedelserna inför säsongen 2003 och det gör ju inte saken sämre. Bilen är under utveckling i verkstaden och ska vara klar inom de närmsta dagarna, vi hoppas mycket på de nya uppdateringarna från Peugeot som ska ge bättre väghållningsegenskaper och bättre driv för framhjulen. Nu är det vintertester och något mindre rally på programmet som gäller i den närmsta framtiden för att bli riktigt varm i kläderna tills SM-premiären i Vännäs."
Mer info www.aronssonrally.com

03-01-08 Inställd tävling i MRM
- Vi har tyvärr blivit tvungna att ställa in vår deltävling i MRM den 25/1 2003, meddelar Per- Arne Broström Ordf. Kolsva MS
03-01-08 Kanonvägar lockar i rally Västmanland Runt
Nästa lördag avgörs Rally Västmanland Runt med rallycentra förlagt till Skultuna-lagårn utanför Västerås. Tävlingen ingår i Mellansvenska Rally Mästerskapet, Södermanland/ Västmanlands DM, Klassiska Rallycupen och Suzuki Cup. Arrangörer är SMK Västerås och Västerås MS. I fjol förstördes alla planer på rally i mellansverige av töväder, I år är förhållanderna de allra bästa.
Ca 9 mil specialsträcka med riktig snöväg har förarna att vänta.
-När vi åkte igenom banan igår så kan man inte annat än vara helnöjd med underlaget säger tävlingslearen Micke Söderberg.
I Skultuna är även den centrala serviceplatsen förlagd så vill man inte ge sig ut till skogen kan man lät följa tävlingen därifrån.
Trots att anmälningstiden inte går ut förrens på fredag så hade i går flera fortåkare redan anmält sig.
Dick Wiksell Uppsala i sin WRC Subaru trivs i Västerås och har vunniy Rally Xplosion de sensaste åren och är givetvis en av favoriterna. I den fyrhjulsdrivna klassen är förutom Dick även klubbkomipsen Dan Jurå och Cemoni Ohlsson team Skogsåkarna anmälda. Fjolårsvinnaren i MRM Håkan Johansson är givetvis anmäld och skall försöka försvara fjolårssegern.
Roger Enlund Enköping blev i fjol tvåa i Mellansvenska Rally Mästersapet Och satsar i år på att vinna den tvåhjulsdrivna klassen och de 20 000 kronorna som är första pris. Roland Wallon Kungsör (trea i MRM 2002) är en publikfriare som också var tidigt anmäld.
Läs mer

03-01-08 Jonas Kruse lämnar SBFs juniorsatsning
Jonas Kruse har på egen begäran lämnat uppdraget som en av två projektledare, "förbundskaptener", för Svenska Bilsportförbundets juniorsatsning inom rally. Dessutom har Jonas även lämnat sin post inom styrgruppen för utveckling av rally-SM.
Anledningen till att Jonas valt att lämna sina uppdrag är att han har engagerats av Sveriges Television som expertkommentator till TV-Sportens tunga satsning på utökade sändningar från årets rally-VM.
Göran Björklund

03-01-08 Films MK Filmsprinten 5 januari
Totalt
1) Per Dawson, SMK Uppsala, Ford Escort, 1.45,27, 2) Dick Larsson, Rasbo MK, Toyota Celica, 1.47,37, 3) Roger Helén, Rasbo MK, Mazda 323, 1.48,66, 4) Sören Olsson, Films MK, Ford Escort, 1.49,56, 5) Mats Jonsson, SMK Uppsala, Mitsubishi Lancer, 1.50,55, 6) Mikael Åhman, Films MK, Ford Cosworth, 1.50,69, 7) Dan Djurå, SMK Uppsala, Mazda 323, 1.50,80, 8) Håkan Eriksson, Örsundsbro MK, Mazda 323, 1.51,98, 9) Tommy Högström, MK Rimo, Opel Corsa, 1.52,49, 10) Roine Björk Rasbo MK, Opel Corsa, 1.53,74
Övriga resultat

03-01-07 Finnskogsvalsen rally på mycket snö
MK Ratten har nu tagit upp sin anrika rallytävling Finnskogsvalsen som går av stapeln den 11 januari med start & mål på klassisk mark, närmare bestämt på Anttilaberget i Nyskoga. Vid anmälningstidens utgång var det 70 talet ekipage anmälda.
Antalet startande är väl inte så mycket att skryta med, men kvaliteten på dom tävlande är mycket hög. De som troligen kommer att slåss om totalsegern är Stig-Olov Walfridson och Oscar Svedlund. Eventuellt kan kanske Östgöten Patrick Malteskog vara med och "störa" våra Värmländska förare. Vi få heller inte glömma bort Pär-Arne Sääv i sin vassa VW Golf kitcar.
Ett annat kul inslag är den stora talangen och juniorlandslagsmannen PG Andersson som gör premiär i Renaults Super 1600 bil. Även Jimmy Joge, också juniorlandslaget, finns med uppe i Anttila i en Peugeot 306.
Nästan hela Clio Cup gänget finns på plats för att mäta sina krafter mot varandra inför säsongen.
- Det ska bli kul säger hemmahoppet David Walfridson, som är ny i Clio-gänget.

03-01-05 Bergslagsrallyt: Codriver oMKom
Bergslagsrallyt 2003 genomfördes aldrig.
Orsaken var att en olycka med dödlig utgång inträffade kort efter att den första specialsträckan av sammanlagt fyra hade inletts.
Tävlingen stoppades omedelbart och när besked kom att en person - en codriver i en av tävlingsbilarna - oMKommit avbröts tävlingen.
Föraren chockades svårt och är förd till sjukhus. De anhöriga har bett att den oMKomnes namn inte ska lämnas ut.
Ekipaget gick av vägen och kolliderade med ett träd. Trädet träffade på bilens högra sida. Förare och codriver var mycket rutinerade och har kört ett stort antal tävlingar. De rankas som mycket säkra. Den bil de körde var i mycket bra skick.
Någon förklaring till olyckan finns för närvarande inte.
Arrangörens säkerhetssystem fungerade oklanderligt och de räddningsfordon - ambulans och räddningsbil - som fanns vid starten på specilsträckan gick omedelbart iväg, sedan nästkommande tävlingsbil larmat från olycksplatsen. Tyvärr hjälpte den här gången inga säkerhetsrutiner.
Vid olycksplatsen fanns inga åskådare.

03-01-03 Omfattande rallyprogram för Oscar Svedlund 2003
24-26/1 Rallye Monte Carlo VM VW Polo Super 1600
1 /2 Elverum NM Mitsubishi Evo 7
7-9/2 Swedish Rally VM Mitsubishi Evo 7
14-15/2 Vännäs SM Mitsubishi Evo 7
28/2-1/3 Rally of Turkey  VM VW Polo Super 1600
23-24/5  South Swedish Rally   SM Mitsubishi Evo 7
6-8/6 Acropolis Rally   VM VW Polo Super 1600
13-14/6  Rally Värmland    SM Mitsubishi Evo 7
25-27/7  Rallye Deutschland   VM Mitsubishi Evo 7
8- 10/8 Rally Finland    VM VW Polo Super 1600
15-16/8 Hässleholm   SM   Mitsubishi Evo 7
5-6 /9   Kolsva     SM Mitsubishi Evo 7
3-5/10 Rallye di San Remo VM VW Polo Super 1600
22-26/10 Rallye Catalunya   VM  VW Polo Super 1600
5-9/11 Rally of Great Britain VM VW Polo Super 1600
Läs mer på
www.oscarracing.com

03-01-02 Prestige-Rally blir femte deltävling i årets MRM !
En femte deltävling tillkommer i årets Mellansvenska Rally Mästerskap med Södermanland / Västmanlands Bilsportförbund som bas.
Det kommer att höjas på många ögonbryn och sannolikt kommer det att kommenteras från många håll när den femte deltävlingen presenteras i samband med presentationen och prisceremonin torsdagen den 9 januari vid Vilsta Sportcenter i Eskilstuna.

03-01-01 Västmanland Runt inleder MRM
Två rally tävlingar med mästerskapsstatus helgerna efter varandra i Västmanland tillhör inte vanlighterena. Först ut i 2003-års Mellansvenska Rally Mästerskapär SMK Västerås och Västerås MS som samarbetar och arbetar stenhårt för att göra en riktigt bra tävling som bör falla både förare och publik i smaken. Ifjol förstörde vädret nystarten för den gamla anrika tävlingen Rally Västmanland Runt som nu återuppstår i ny tappning.Årets vinter har varit kall och snö finns det så folkfest är att vänta. Helgen efter körs den andra deltävlingen i Skinnskatteberg med Kolsva som arrangör.
Rally centrat är förlagt till Skultuna Lagårn (stort dansställe) utanför Västerås. Där kommer allt att hända då det även kommer att vara den centrala serviceplatsen. Ca 9 mil specialsträcka har förarna att vänta.
Läs mer

www.motorsportivarmland.nu