Rapport från England

Beställ här och stöd samtidigt MiV!


Blå rubrik = wrc
Grön rubrik = jvm

Svart rubrik = GrN
Se tidsschema Wales Rally GB


06-12-03 Nöjd Svedlund slutade trea
Oscar Svedlund och co-driver nBjörn Nilsson inledde det engelska VM-rallyt med två andraplatser. Men på den tredje sträckan skruvade en bult i framvagnen upp sig så bilen blev lite svårkörd och därmed rasade de ner till en tredjeplats. Efter servicen fick de dessutom en ödesdiger punktering som gjorde att de tappade över en minut.

Därmed hade de en bra bit upp till både andra och tredjeplatsen. Men de fortsatte att köra på i ett högt och jämt tempo. De vann en av sträckorna och behåller tredjeplatsen hela rallyt ut.

Idag körde alla tre toppförarna på i ett lugnare och säkrare tempo. Det fanns helt enkelt inte utrymme för att köra in tid under sista dagens fyra sträckor. De sträckorna var dessutom bland de tuffaste och mest svårkörda i hela VM-cirkusen.

Både Oscar och Björn är mycket nöjda med sin bronsplats. Att sluta på en tredjeplats i en VM-deltävling med 50 startande och dessutom många fortkörande ekipage är ett mycket bra betyg.

- "Ja vi är j-kligt nöjda" säger Oscar Svedlund efter målgång. "Det känns riktigt , riktigt kul. Speciellt som SM-säsongen började minst sagt trevande. Nu har vi fått till bilen riktigt bra och ser nu fram emot nästa års säsong"

Förutom tredjeplatsen här i Wales, har killarna även en seger i VM-deltävlingen i Spanien att lägga till meritlistan efter årets säsong.

GrN Wales Rally GB
1. Anton Alén, Fin, 3:40:49.6
2. Patrik Flodin, S, 3:41:59.0 (+1:09.4)
3. Oscar Svedlund, S, 3:43:47.3
4. Ryan Champion, GB, 3:50:35,6
5. Stuart Jones, GB, 3:51:19.7

Mer info hittar du på www.oscarracing.se där vi följt rallyt sträcka för sträcka.

06-12-03 PG Andersson: "Vi försökte i alla fall"
PG Andersson var en av de starkaste JVM-kanditaterna innan den avslutande deltävlingen i England startande. Urmo Aava ledde med endast en poäng och ytterligare en poäng bakom sig hade de svensken Patrik Sandell.

Men redan under fredagens inledande sex sträckor hopade sig problemen för 2 x Andersson. De drabbades av fem ödesdigra och framförallt tidsödande punkteringar. Inför fredagens sista sträcka hade punkteringarna sinkat dem 2:37,6 minuter. Som om inte det skulle vara nog, kraschade bakaxeln på sista sträckan och de tvingas kasta in handduken den dagen.

Under lördagens sträckor körde PG och Jonas upp sig från en nionde plats till en fjärdeplats. Avståndet till ledaren minskar efter dagens slut från +7:37,6 till +3:33,9 minuter.

Inför starten idag var det helt enkelt vinna eller försvinna som gällde för PG och Jonas del. Enda chansen att bli de första att vinna JVM två gånger i rad var att köra in tiden och därmed ha full gas. De fyra sträckor som sista dagen bjöd på ,ska vara något av rallycirkusens tuffaste, så det fanns tid att ta igen!

Första sträckan vann de och knappade in viktiga 1:09,0 minuter på huvudkonkurrenten Sandell. På den andra sträckan var det även full gas som gällde och ett rejält högt tempo. I en nedförsbacke ca 7 km in på sträckan hade PG helt enkelt för hög fart in i ett vägbyte, varvid bakdelen kom utanför ravinen och avåkningen var ett faktum. Som tur var dämpades fallet ner i den djupa ravinen av buskar och PG tror inte att de rullade ens. Bilen hamnade på hjulen i en bäck och det fanns ingen möjlighet att få upp den på vägen igen. Det inte PG och Jonas visste då, var att Sandell som startade före dem, åkt av och låg på taket i en ravin 2 km in på sträckan. De syntes helt enkelt inte från vägen.
-"Vi försökte iallafall" säger PG. "Det ville sig helt enkelt inte för oss i år. Redan i Turkiet säkrade vi JVM-guldet, när en funktionär felaktigt missbedömde situationen och trodde att jag var en mekaniker och vi blev diskade och fråntagen segern och därmed årets titel".

Mer info finns även på www.pgandersson.se där vi följt rallyt sträcka för sträcka.

06-12-03 Sandells bil lastad
Sandells bil är lastad och färden mot Cardiff har påbörjats. Ca två timmars körtid och lokaltiden är nu 16:00 och senast 18:45 lokal tid måste bilen vara på plats.Borde gå om det inte är några köer..
06-12-03 JVM-guld om Sandells team bärgar bilen till målet
OM Patrik Sandells Renault Clio är i parc fermé i Cardiff 17.45 vinner han JVM-guld! Och PG får silver om hans Suzuki hinner till slutmålet i tid.

A nnars är Urmo Aava en het kandidat till de ädlaste valörerna!

Det har varit så mycket räknande, funderande och gissande! Men enligt de senaste uppgifterna - och sedan både Guy Wilks och Urmo Aava haft problem på sista sträckan - så kan Patrik Sandell vara världsmästare i sin alla första säsong internationellt! Som rookie och stående på taket i ett dike ute på sträcka 15.
- Vi vågar inte jubla förrän vi vet att allt är klart! Men vi hoppas att vi får bilen till Cardiff i tid, säger Pontus Sandell, Patriks farbror.

Ytterst preliminär JVM-ställning är alltså:
1. Patrik Sandell, 32p
2. PG Andersson, 30p
3. Urmo Aava, 30p

Av dessa har bara Urmo Aava nått servicen i Swansea där teamet klappade om både honom och bilen.
Om inte PG tar sin bil till Cardiff får Urmo Aava ytterligare en poäng och tar då silver. Han kan inte hota Patrik, förutsatt att bilen hinner ut från skogen och in till Cardiff i tid.
- Teamet är på väg och vi meddelar om det är möjligt att bärga den så fort vi kan, hälsar Pontus Sandell.

Annemo Friberg

MiV´s anteckningar: PG Andersson väljer att INTE bärga ut bilen.
06-12-03 Patrik Flodin slutar tvåa i tufft Engelskt VM-rally
Patrik Flodin och hans co-driver slutar tvåa i den tuffa VM-avslutningen i Rally Wales GB. Med 50 startande i klassen är en andraplats ett mycket hedervärt resultat!

Trots det är inte Patrik helt nöjd.
- "Jag är nöjd med placeringen i sig" säger han "det är min körning som inte riktigt har funkat" forstätter han.

Under fredagens inledande sträckor började han och Maria trevande för att redan på den tredje sträckan avancera upp till den andraplats de sedan behöll under hela rallyt. Men Patrik fick inte till flytet i körningen under hela fredagen. Inför lördagens sju sträckor gjordes det små justeringar på bilen och därmed kunde Patrik hålla ett betydligt högre tempo under lördagen.
- "Det gick att hålla ett högre tempo på de dåliga partierna och jag behövde inte vara rädd att det skulle släppa" säger han.

De hängde helt klart med i det tempo de hade när de fightades med ledande Alén under det finska VM-rallyt. De höll inte bara uppe tempot, de kammade hem segern på två av de sju sträckorna. Helt nöjd var han ändå inte. Tempot fanns, men ändå kände han att han inte riktigt fick ut det där lilla extra och hittade inte heller flytet helt och hållet.

Under söndagens avslutande sträckor kändes det dock betydligt bättre. Trots att ingen av de tre förarna i toppen körde på för fullt, kändes det att motivationen fanns där som den brukar och körningen stämde helt.

Söndagen bjöd på det som anses vara hela VM-cirkusens svåraste sträckor. Istället för att försöka jaga sträcksegrar, när det ändå var för långt avstånd upp till ledande Alén, tog Patrik och Maria det medvetet lite lugnare. Vilket alla tre i toppen också gjorde. Bättre att hålla sig kall och få ett hedervärt slutresultat, än att riskera något. Det såg dock lite tufft ut för Patriks del, redan någon kilometer in på sträckan gick halva växelspaken av. Men de lyckades ta sig igenom de båda sträckorna innan servicen.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com där vi vföljt rallyt sträcka för sträcka.

Efter SS17
1. Anton Alén, Fin, 3:40:49.6
2. Patrik Flodin, S, 3:41:59.0 (+1:09.4)
3. Oscar Svedlund, S, 3:43:47.3
4. Ryan Champion, GB, 3:50:35,6
5. Stuart Jones, GB, 3:51:19.7

Hela resultatlistan: http://www.wrc.com/page/StageTimes/0,,10111~20060817,00.html
06-12-03 Flodin tvåa och Svedlund trea i GrN
Båda två har gjort en stabil insats och på sista sträckan kom bilarna i mål i karavan och förlorade tid. Vad som hänt, vet inte Patrik Flodin, men Wilks, Alén och han kom in samtidigt mer eller mindre.

Sista sträckan är det Jones som vinner 14,5 före Higgins och trea Flodin, 30,2 efter. Fjärde man är Oscar Svedlund som tappade drygt 40 sekunder på sträckan.

Efter SS17
1. Anton Alén, Fin, 3:40:49.6
2. Patrik Flodin, S, 3:41:59.0
3. Oscar Svedlund, S, 3:43:47.3
4. Ryan Champion, GB, 3:50:35,6
5. Stuart Jones, GB, 3:51:19.7

Mer och utförligare info: www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-03 Mölder vinner sin första JVM-deltävling
Urmo Aava vinner sista sträckan 7,4 före Aava. Mölder blir trea 27,3 efter och tar därmed sin första seger. SÅ långt är JVM helt klart. Vem som sedan tar hem slutsegern, får tiden avvisa. Nu återstår det att se om och vem som kör över mållinjen innan JVM är över för i år!

OM Sandell får upp bilen, får han i nuläget 4 poäng eftersom han innehar femteplatsen. Ledande Urmo Aava får bara en poäng och därmed slutar Sandell på 32 poäng, en poäng före Aava.

Men då måste bilen först bärgas upp ur ravinen, ställas på hjulen, ev. repareras och klara slutbesiktningen. ca 18:45 svensk tid vet vi!

SS16
1. Jan Mölder, EE, 3:34:35.1
2. Luca Betti, I, 03:37:29.3 +2:54,2
3. Patrik Sandell, S, 03:46:14,4
4. Aaron Burkart, D, 03:41:15.5 +6:40,4
5. James Wozencroft, GB, 03:41:20.1 +6:45,0
6. PG Andersson, S, 03:43:34.0 +8:20,8

Mer info på: www.pgandersson.se

06-12-03 Ford vinner för första gången sedan 1979 i England
Marcus Grönholm och Ford vinner i England. Sista sträckan vinner Petter, 4 sekunder före Grönholm och 7,7 före storebror Henning.

Latvala gör sitt livs bästa rally och slutar mycket glad på en fjärdeplats.
Petter har haft riktigt riktigt kul under det här rallyt. Tyvärr kunde han inte vara med och jaga vinsten, men är trots allt nöjd med sin tredjeplats.
Det är en bra känsla, säger Marcus Grönholm när han väl kommer imål. Han slutar som tvåa i VM efter Loeb, platser de säkat redan tidigare. En poäng efter Loeb, blir slutställningen i förar-VM.

5 i topp efter SS17
1. Marcus Grönholm, Fin, 3:20:24.8
2. Manfred Stohl, A, 3:22:00.3 +1:35.5
3. Petter Solberg, N, 03:22:20.0 +1:55.2
4. Jari Matti Latvala, Fin, 3:23:01.9 +2:37.1
5. Xavier Pons, E, 3:23:44.7 +3:19.9
-
11. Henning Solberg, N, 03:29:13.1 +8:48.3
06-12-03 SS16 GrN; Svenskarna kör säkert
Svenskarna kör mer eller mindre på säkerhet i GrN. De har båda för långt upp till framförvarande och kör istället på i sina egna tempon.

Vinner sträckan gör McRae som är 0,7 sekunder före Alén och 8,7 före Jones. Flodin blir fyra, 12,9 efter och Svedlund sexa, 29,1 efter.

Efter SS16
1. Anton Alén, Fin, 03:21:37.1
2. Patrik Flodin, S, 03:23:45.0
3. Oscar Svedlund, S, 03:25:20.9
4. Ryan Champion, GB, 03:27:51.8
5. David Higgins, 03:33:23.2

Mer och utförligare info: www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-03 SS16 JVM; Wilks vinner sträckan
JVM fortsätter utan svenskar. Wilks vinner sträckan och är 7,4 sekunder före Aava och 27,3 före Mölder. Mölder som gör sitt bästa rally hittills i år.

SS16
1. Jan Mölder, EE, 3:34:35.1
2. Luca Betti, I, 03:37:29.3 +2:54,2
3. Patrik Sandell, S, 03:41:14.4 +6:01,2
4. Aaron Burkart, D, 03:41:15.5 +6:40,4
5. James Wozencroft, GB, 03:41:20.1 +6:45,0
6. PG Andersson, S, 03:43:34.0 +8:20,8

Mer info på: www.pgandersson.se
06-12-03 SS16; Pons och Petter vinner sträckan
Xavier Pons och Petter Solberg tar sträcksegern tillsammans och är 6,5 sekunder före Grönholm och 8,7 före Latvala.

Mycket svåra förhållande på sträckan nu, säger Atkinson.
Petter har kul, trots att han tappat tid på punktering under dagen. Han försöker ändå jaga Stohl för att ta andraplatsen.
Manfred Stohl tar det lugnt och försöker hålla sig på vägen.
Grönholm vill verkligen vinna och kör som vanligt utan att egentligen vara jagad. Ford har inte vunnit i England sedan 1979, så nu har de bara en sträcka kvar.

5 i topp efter SS16
1. Marcus Grönholm, Fin, 3:03:58.6
2. Manfred Stohl, A, 3:05:21.9 +1:23.3
3. Petter Solberg, N, 3:05:57.8 +1:59.2
4. Jari Matti Latvala, Fin, 3:06:22.0 +2:23.4
5. Xavier Pons, E, 3:06:43.8 +2:45.2
-
11. Henning Solberg, N, 03:12:43.2+8:44.6

06-12-03 JVM långt ifrån avgjort!
Båda våra svenskar ligger i raviner i det engelska landskapet. PG ca 7 km in på sträckan och djupt ner i en ravin. 2 km in på sträckan, också i en ravin men på taket, står Sandell. MEN även de kan vinna JVM iår. OM de får till bilarna som får plockas upp efter avslutat rally. Då har de tre timmar på sig att repareras och ta sig för egen maskin till målet i Cardiff 16:41 svensk tid.

Fast, det beror ju också på hur det går för Aava och Wilks i rallyt...
Öppet än, med andra ord.

PG är inte allt för nedslagen:
-" Nä, vi försökte i alla fall" säger han. Tyvärr visste han inte att Sandell redan var av vägen bara...


Mer info på: www.pgandersson.se
06-12-03 SS15 GrN; McRae snabbast igen
Åter är det McRae som är snabbast av GrN-bilarna. Våra svenskar hade problem och var för ovanlighetens skull inte bland topp tre. Tvåa var istället Alén 2,6 sekunder efter och trea Higgins 4,8 sekunder efter. Femma blev Flodin som tappade 15,8 sekunder och Oscar tappade 19,8 sekunder.

Efter SS15
1. Anton Alén, Fin, 3:03:35.4
2. Patrik Flodin, S, 3:05:31.1
3. Oscar Svedlund, S, 3:06:50.8
4. Ryan Champion, GB, 3:08:53.2
5. Julian Reynolds, GB, 3:10:31.6


Mer och utförligare info: www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-03 SS15; Sordo vinner sträckan
Sordo vinner sträckan 8,1 sekund före Latvala och 13 sekunder före Atkinson. Grönholm Femma 22,8.

Henning Solberg är relativt nöjd och skrattande säger han att han helt enkelt inte kör tillräckligt fort.
Daniel Sordo är nöjd även han,

5 i topp efter SS15
1. Marcus Grönholm, Fin, 02:47:19.0
2. Manfred Stohl, A, 02:48:31.1 +01:12.1
3. Petter Solberg, N, 02:49:24.7 +02:05.7
4. Jari Matti Latvala, Fin, 02:49:40.2 +02:21.2
5. Xavier Pons, E, 02:50:10.7 +02:51.7
-
11. Henning Solberg, N, 02:55:47.5 +08:28.5

06-12-03 PG av vägen - även Sandell kvar på sträckan
PG Andersson har åkt av vägen, och det rejält. De ligger med bilen i en ravin, men mår båda bra! Även Sandell är kvar på sträckan, vad som hänt honom, vet vi inte i nuläget.

Utförligare info på: www.pgandersson.se
06-12-03 SS14 GrN; Alister McRae snabbast
Alister McRae ger sig in i sträckstriden och slår ALén med 8,5 sekunder! Trea är Svedlund 15,6 sekunder bakom. Flodin tappar 19 sekunder på Alén och är 27,5 sekunder efter på en fjärdeplats.

Efter SS14
1. Anton Alén, Fin, 02:45:36.5
2. Patrik Flodin, S, 02:47:19.0
3. Oscar Svedlund,02:48:34.7
4. Ryan Champion, GB, 2:50:27.0
5. Julian Reynolds, GB 2:51:53.7

Mer och utförligare info: www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-03 SS14JVM; Sandell tappar 1:09,1 - ny ledare
PG Andersson vinner sträckan, 3,6 sekunder före Wilks och 7,1 sekunder före Urmo Aava. Sandell tappar 1:09,1. Även Mölder har problem och tappar tid, så Sandell är nu ledare i klassen och det ska vara han som hindrade Sandell på vägen.

SS14 5 i topp
1. Patrik Sandell, S, 2:55:33.0
2. Jan Mölder, EE, 2:56:27.2 +54,2
3. PG Andersson, S, 2:57:52.6 +2:19,6
4. Luca Betti, I, 2:58:37.1 +3:04,1
5. James Wozencroft, GB, 03:01:59.1 +6:26,1

Utförligare info på: www.pgandersson.se
06-12-03 SS14; Petter snabbast ut dag 3
Petter Solberg har fått ordning på bilen och är med idag igen. Han sätter snabbaste tid, 7,7 sekunder före tvåan Sordo och 15,5 sekunder före Grönholm som blir trea på sträckan.
Mikkelsen körde av och är kvar på sträckan.


5 i topp efter SS14
1. Marcus Grönholm, Fin, 2:30:36.9
2. Manfred Stohl, A, 2:31:56.3 +1:19.4
3. Petter Solberg, N, 2:32:30.1 +1:53.2
4. Xavier Pons, E, 2:33:09.8 +2:32.9
5. Jari Matti Latvala, Fin, 2:33:12.8 +2:35.9
-
12. Henning Solberg, N, 02:39:02.5 +8:25.6
06-12-02 Sandell i guldsits
Patrik Sandell ligger på 2:a-plats inför sista dagen av Rally Wales GB. Före honom ligger estländaren Mölder som inte har med guldstriden att göra. Om ställningen står sig när rallyt avslutas i morgon kan Patrik och hans kartläsare Emil Axelsson titulera sig Juniorvärldsmästare i Rally.

Redan innan rallyt sa Sandell att den som vinner en sträcka i regel har kört lite för fort. Förr eller senare leder det ofta till förarmisstag eller att materialet går sönder.

Den 24-årige landslagsföraren verkar veta vad han pratar om. En efter en har hans rivaler om Junior-VM-titeln trillat ifrån; Urmo Aava, P-G Andersson, Kris Meeke och Guy Wilks har alla fått problem av olika slag och trillat ner i startfältet.
- ”Det har varit en kanondag. Vi har kört precis så fort som behövs. Vi ville inte gå om Mölder idag för då måste vi gå ut som första 2-hjulsdrivna bil efter de 4-hjulsdrivna imorgon. Då är risken stor att vi får ploga väg bland lösa stenar som den andra rivit upp. Vi gjorde det i Finland och Turkiet, och tappade massor av tid” säger Patrik Sandell.

Söndagens 4 sträckor är både rallyts längsta och tuffaste, så mycket kan hända. Men fortsätter Patrik och Emil som hittills så kan Sverige ha två nya Juniorvärldsmäster i Rally i morgon.
06-12-02 SS13 JVM; Sandell vinner superspecialen
Sandell slår till med sin första sträckseger i rallyt på superspecialen. Han är 0,5 för PG och Jonas och 0,9 före Urmo Aava.

SS13 5 i topp
1. Jan Mölder, EE, 02:35:54.7
2. Patrik Sandell, S, 02:35:59.9 +5,2
3. Luca Betti, I, 02:39:04.9 +3:10,2
4. PG Andersson, S, 2:39:28.6 + 3:33,9
5. Aaron Burkart, D, 02:42:10.7 +6:16,0

Utförligare info på: www.pgandersson.se
06-12-02 SS13; Grönholm vinner Superspecialen!
Marcus Grönholm vinner under jubel superspecialen i Cardiff. Jubel får också Petter Solberg som tyvärr fått problem, men sätter en tid 1,9 sekunder efter Marcus och är därmed 9:a.

Tvåa på sträckan är Stohl, 1,2 sekunder efter och trea blir Latvala, 1,3 efter.

5 i topp efter SS13
1. Marcus Grönholm, Fin, 02:13:55.6
2. Manfred Stohl, A, 02:15:14.4 +01:18.8
3. Petter Solberg, N, 02:16:04.3 +02:08.7
4. Xavier Pons, E, 02:16:26.5 +02:30.9
5. Jari Matti Latvala, Fin, 02:16:30.9 +02:35.3
-
12. Henning Solberg, N, 02:21:49.2 +07:53.6

06-12-02 SS12 GrN; Alén fortsätter vara snabbast
Anton Alén är åter snabbaste GrN bil. Åter är Flodin tvåa, 7,3 efter och McShea blir trea, 7,4 efter. Oscar och Björn blir fjärde bästa bil, 9,4 sekunder bakom Alén

Fem i topp efter SS12
1. Anton Alén, Fin, 2:06:33.4
2. Patrik Flodin, S, 2:07:43.3 (+1:09.9)
3. Oscar Svedlund, S, 2:09:11.0 (+1:27.7)
4. Mc Shea, 2:30:34.0
5. Ryan Champion, GB, 2:10:05


Mer och utförligare info: www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com

06-12-02 SS12 JVM; PG sträcktvåa - Sandell tvåa totalt
Urmo Aava fortsätter vinna sträckan, 5,3 före PG och 16,2 före Mölder. Sandell blir fyra, 18,0 sekunder efter och Lucca Betti tappar 34,3 sekunder och därmed närmar sig PG och Jonas tredjeplatsen.

SS12 5 i topp
1. Jan Mölder, EE, 2:34:43.4
2. Patrik Sandell, S, 02:34:51.7 +8,3
3. Luca Betti, I, 02:37:54.3 +3:10,9
4. PG Andersson, S, 2:38:19.9 +3:36,5
5. Aaron Burkart, D, 02:41:00.7 +6:17,3

Utförligare info på: www.pgandersson.se
06-12-02 SS12; Petter tappade 55.7
En mycket besviken Petter kommer imål, 55,7 efter Grönholm. Nu hoppas han bara han kan ta sig till servicen innan superspecialen.

Vinner stäckan gör Grönholm, 0,5 före Atkinson och 1,2 sekunder före Pons.

5 i topp efter SS12
1. Marcus Grönholm, Fin, 02:12:54.1
2. Manfred Stohl, A, 02:14:11.7 +01:17.6
3. Petter Solberg, N, 02:14:59.7 +02:05.6
4. Xavier Pons, E, 02:15:21.7 +02:27.6
5. Jari Matti Latvala, Fin, 02:15:28.1 +02:34.0
-
12. Henning Solberg, N, 02:20:43.2 +07:49.1

06-12-02 SS11 GrN; Alén igen
Alén tar sträcksegern igen, men de två svenskarna håller tempo och kommer imål hack i häl. Oscar Svedlund drar längsta strået och blir tvåa, 3,5 sekunder bakom och Patrik Flodin blir trea, 5,8 efter bara.

Fem i topp efter SS11
1. Anton Alén, Fin, 2:15:02.0
2. Patrik Flodin, S, 2:16:17.7 (+1:15.7)
3. Oscar Svedlund, S, 2:17:43.1(+1:25.4)
4. Alister McRae, 2:18:41.7
5. Ryan Champion, GB, 2:18:53.2

Mer och utförligare info: www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-02 SS11 JVM; Aava vinner
Urmo Aava vinner sträckan, 1,8 före PG och 5,8 före Sandell. Luca Betti tappar 22,4 totalt och därmed knappar PG och Jonas in ytterligare tid.

SS11 5 i topp

1. Jan Mölder, EE, 02:22:41.5
2. Patrik Sandell, S, 02:22:48.0 +6,5
3. Luca Betti, I, 02:25:34.3 +2:52,8
4. PG Andersson, S, 02:26:28.9 +3:47,4
5. Aaron Burkart, D, 2:28:22.0 +5:40,5

Utförligare info på: www.pgandersson.se
06-12-02 SS11; Petter problem!
Petter Solberg har slagit i styrningen på bilen på samma ställen Grönholm körde in för två år sedan. Han hoppas kunna fortsätta men det är svårkört.

Grönholm vinner sträckan, 0,8 sekunder före Atkinson och 2 sekunder före Pons. Petter blir sjua och tappade 7,6 sekunder. Latvala tappar sin fjärdeplats och Pons ny fyra.

5 i topp efter SS11
1. Marcus Grönholm, Fin, 02:02:19.7
2. Petter Solberg, N, 02:03:29.6 +01:09.9
3. Manfred Stohl, A, 02:03:29.7 +01:10.0
4. Xavier Pons, E, 02:04:46.1 +02:26.4
5. Jari Matti Latvala, Fin, 02:04:46.3 +02:26.6
-
12. Henning Solberg, N, 02:09:57.7 +07:38.0

06-12-02 SS10 GrN; Flodin vinner åter igen
Patrik Flodin vinner åter den här sträckan. Den här gången är det McRae som är tvåa, 3,5 sekunder bakom och 0,1 sekunder efter McRae är Anton Alén. Oscar Svedlund tappar 12 sekunder och tar fjärdeplatsen.

Fem i topp efter SS10
1. Anton Alén, Fin, 2:06:33.4
2. Patrik Flodin, S, 2:07:43.3 (+1:09.9)
3. Oscar Svedlund, S, 2:09:11.0 (+1:27.7)
4. Ryan Champion, GB, 2:10:05.
5. Alister McRae,
2:10:16.0


Mer och utförligare info: www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-02 SS10 JVM; PG vinner sträckan igen
PG och Jonas Andersson vinner sträckan och knappar därmed in tid. De är 7,4 sekunder före tvåan Urmo Aava och trean Jaan Mölder är 17,8 efter. Sandell blir fyra, 21,9 efter. Luca Betti tappar 32,2 sekunder.

Tät kamp med andra ord!

SS10 5 i topp
1. Jan Mölder, EE, 2:13:51.8
2. Patrik Sandell, 2:13:58.7 +6,9
3. Luca Betti, I, 2:16:28.4 +2:36,6
4. PG Andersson, S, 2:17:43.6 +3:51,8
5. Aaron Burkart, D, 2:19:07.7 +8:15,9

Utförligare info på: www.pgandersson.se
06-12-02 SS10; Stohl tar sträckan
Stohl vinner sträckan, han är 0,2 sekunder före Petter och 0,3 före Grönholm. Jämnt så det förslår med andra ord.
Sträckan var okej, jag gillade den, säger Henning Solberg.

5 i topp efter SS10
1. Marcus Grönholm, Fin; 1:54:40.4
2. Petter Solberg, N, 1:55:42.7 +1:02.3
3. Manfred Stohl, A, 1:55:46.3 +1:05.9
4. Jari Matti Latvala, Fin, 1:57:01.2 +2:20.8
5. Xavier Pons, E, 1:57:04.8 +2:24.4
-
12. Henning Solberg, N, 2:02:11.2 +7:30.8
06-12-02 Dubbel svensk ledning i JVM!
Östersundsföraren Patrik Sandell leder JVM i första internationella rallysatsning. Det är ett faktum sedan engelsmannen Guy Wilks tvingats bryta med trasig växellåda.

Två i mästerskapet är PG Andersson trots att han ligger på femte plats i Wales Rally GB.

Patrik Sandell kör JVM för att se och lära, garanterat med en av de minsta budgetarna i hela VM-cirkusen. Och så är han i ledning totalt och kan mycket väl bärga guldet i morgon!
- Ja, det rullar på bra. Vi försöker att undvika alla misstag och har därför inte ens haft en punktering, säger Patrik.
Han är också nära klassledning i Wales, endast estländaren Jaan Mölder är före.
- Vi ska öka nu och försöka gå om honom, fortsätter Patrik.
Avståndet fram till Mölder är endast 2,8 sekunder och mer än halva rallyt återstår.

För PG Andersson, som jagar sitt andra JVM-guld vilket ingen förare tidigare lyckats med, har dagen inneburit ännu en punktering.
- Jag har tappat räkningen på hur många däck vi bytt. Men ännu återstår några av de 22 vi får använda totalt, säger PG.

Förarna är nu ute på dagens andra runda, där samtliga tre sträckor från förmiddagen ingår - samt en superstage inne i Millennium Arena i Cardiff. Dit väntar över 30 000 åskådare men så är det också den enda inomhussträckan i hela Rally-VM.


06-12-02 JVM; Wilks bryter!
Spänningen är ooolidlig i JVM. Först försvann Kris Meeke på SS8 och nu är det Guy Wilks som tvingas kasta in handuken. Därmed ligger nu Sandell tvåa och PG fyra!!

JVM-titeln är med andra ord inom räckhåll för båda svenskarna!

SS9 5 i top
1. Jan Mölder, EE, 2:01:34.2
2. Patrik Sandell, 02:02:37.0
3. Luca Betti, I, 02:03:56.4
4. PG Andersson, S, 2:05:43.8
5. Aaron Burkart, D, 02:06:23.4

Utförligare info på: www.pgandersson.se
06-12-02 SS9 GrN; Oscar vinner
Den här gången är det Oscar Svedlunds tur att kamma hem sin första sträckseger i rallyt. Han och co-driver Björn Nilsson vinner med 0,8 sekunder före Alén och 2,6 sekunder före Patrik Flodin och co-driver Maria Andersson.

Alén snurrade på sträckan och Flodin var lätt av vägen och krökte styrningen.

Fem i topp efter SS9
1. Anton Alén, Fin, 01:54:44.4
2. Patrik Flodin, S, 01:55:57.9
3. Oscar Svedlund, S, 01:57:13.6
4. Ryan Champion, GB, 01:58:05.6
5. Alister McRae,
01:58:27.1


Mer och utförligare info: www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-02 SS9 JVM; PG sträckvinner - femma
PG Andersson vinner sträckan, 1,5 sekunder före Aava och 5,4 sekunder före trean Wilks. Sandell fyra, 12,9 sekunder efter landsmännen.

Därmed har PG och Jonas nu klättrat upp till en femteplat i tabellen. Wilks har problem med oljetrycket, blev länge stående efter målgång, men åker nu mot service.


SS9 10 i topp

1. Guy Wilks, GB, 1:59:57.0
2. Jan Mölder, EE, 2:01:34.2 +1:37,2
3. Patrik Sandell, 02:02:37.0
4. Luca Betti, I, 02:03:56.4
5. PG Andersson, S, 2:05:43.8

www.pgandersson.se
06-12-02 SS9; Grönholm 5,8 före Petter
Marcus var på sträckan 5,8 före Petter och 6 sekunder före Duval.

5 i topp efter SS9
1. Marcus Grönholm, Fin; 1:43:52.4
2. Petter Solberg, N, 1:44:54.8 +1:02.4
3. Manfred Stohl, A, 1:44:58.6 +1:06.2
4. Jari Matti Latvala, Fin, 1:46:07.4 +2:15.0
5. Xavier Pons, E, 1:46:12.5 +2:20.1
-
12. Henning Solberg, N, 1:51:16.6 +7:24.
06-12-02 GrN SS8; Oscar tvåa, Flodin fyra
Det har tätnat i toppstriden i GrN. Både Flodin och Oscar har ökat tempo och kör nu på i Aléns tempo. Alén vinner sträckan, 0,8 före Svedlund och 1,7 före Baldacci. Flodin blir fyra, endast 1,9 efter.

SS8
1. Anton Alén, Fin, 1:43:06.7
2. Patrik Flodin, S, 1:44:18.4 (+1:11.7)
3. Oscar Svedlund, S, 1:45:36.7 (+1:18.3)
4. Ryan Champion, GB, 1:46:10.9
5. Mc Shea, 1:46:38.9


www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-02 SS8 JVM; Sandell tappade över minuten
Många är förarna som har problem i JVM. Vi saknar Karas tid och Sandell frå minutfel på sträckan, men är fyra, 7,3 sekunder efter Meeke. Men eftersom Meeke är kvar på sträckan, klättrar han ändå upp till tredjeplatsen och PG och Jonas är nu sexa.

Vinner sträckan gör Aava, 0,5 sekunder före Wilks och 8,0 sekunder före PG som är fyra.

SS8 i topp
1. Guy Wilks, GB, 1 1:48:01.1
2. Jan Mölder, EE, 1:49:04.5 +1:03,4
3. Patrik Sandell, 1:50:33.6 +2:32,5
4. Luca Betti, I, 1:51:30.4 +3:29,3
5. Aaron Burkart, D, 1:52:48.0 +4:46,9
6. PG Andersson, S, 1:53:53.3 +5:52,2

www.pgandersson.se

06-12-02 SS8; Grönholm snabbast igen!
Marcus Grönholm vinner sträckan, 0,9 sekunder före Pons 1,8 före Petter Solberg.

5 i topp efter SS8
1. Marcus Grönholm, Fin; 01:33:16.5
2. Manfred Stohl, A, 01:34:12.3 +55.8
3. Petter Solberg, N, 01:34:13.1 +56.6
4. Jari Matti Latvala, Fin, 1:35:25.0 +2:08.5
5. Xavier Pons, E, 1:35:27.7 +2:11.2
-
13. Henning Solberg, N, 1:40:30.6 +7:14.


06-12-02 SS7 GrN; Flodin tar sträcksegern
Patrik Flodin vinner sin första sträcka i England. Han är 1,9 sekunder före Anton Alén och på tredjeplats hittar vi Baldacci, 2,3 sekunder efter. Oscar blir femma, 8,4 sekunder efter.

Fem i topp efter SS7
1. Anton Alén, Fin, 01:34:41.1
2. Patrik Flodin, S, 01:35:50.9
3. Oscar Svedlund, S, 01:37:10.5
4. Ryan Champion, GB, 01:37:31.0
5. McShea 01:38:03.3


www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-02 SS7 JVM; Trea och femma
PG Andersson noterar tredjebästa tid, 10,3 efter snabbaste Kris Meeke. Tvåa hittar vi Wilks, 5,3 sekunder efter ledaren. Sandell femma, 24 sekunder efter.

Clark hade problem och tappade över en minut. Därmed är PG och Jonas nu åtta.

SS7 5 i topp
1. Kris Meeke, GB, 1:37:13.7
2. Guy Wilks, GB, 1:39:16.9 +2:03,2
3. Jan Mölder, EE, 1:40:10.5 +2:58,8
4. Faith Kara, Tr, 1:40:33,9 +3:20,2
5. Patrik Sandell, 1:40:42.6 +3:28,9
-
8. PG Andersson, S, 1:45:01.6 +7:47,9

Mer info på www.pgandersson.se
06-12-02 SS7; Pons snabbast ut dag 2
Xavier Pons vinner sträckan, 1,6 sekunder före Grönholm och 3,8 sekunder före Stohl. Petter

En snabb och hal sträcka. Daniel Sordo tappar sin femteplats till Pons. Latvala tappade även han till Pons, 9,5 sekunder och säger att han måst koncentrera sig mer.

Mycket svåra förhållanden idag, säger Stohl när han kommer imål.
Petter försökta verkligen, men bilen understyrde helt enkelt. Så han var lätt av och tappade 20-25 sekunder.
Han tappar därmed andraplatsen till Stohl, som leder med 4,5 sekunder över Petter. Petter får 13:e bästa tid, 30,6 efter och Henning blir sjua 13,5 efter.

5 i topp efter SS7
1. Marcus Grönholm, Fin; 1:25:36.1
3. Manfred Stohl, A, 01:26:26.4 +50.3
2. Petter Solberg, N, 1:26:30.9 +54.8
4. Jari Matti Latvala, Fin, 01:27:38.4 +02:02.3
5. Xavier Pons, E, 01:27:46.4 +02:10.3
-
13. Henning Solberg, N, 01:32:45.8

Se hela resultatlistan>>

06-12-02 Fortsatt guldchans för PG och Sandell
PG Andersson tvingades bryta på dagens sista sträcka med trasig bakaxel och punktering fram. Han finns ändå med i JVM-striden eftersom han kan starta om i morgon. Med i striden är också Patrik Sandell.

Sandell har kört på säkerhet hela dagen med sin Renault Clio.
- Kanske till och med för försiktigt, säger han med tanke på att han "bara" är femma i klassen.
- Jag vet att jag kan köra upp mig till en tredjeplats i morgon och det ska jag göra, fortsätter Patrik Sandell.

Leder klassen gör Kris Meeke, men för att ha ska nå JVM-guldet fordras att alla framför honom i tabellen blir poänglösa. Då är engelsmannen Guy Wilks ett mycket större hot mot svenskar, speciellt som han går till nattvila som ledare i JVM.

Patrik Sandell är tvåa, PG Andersson trea.
- Det är inte min säsong i år, så är det, suckar PG Andersson.
Ett stag till bakaxeln i hans Suzuki gick sönder på dagens näst sista sträcka. PG lagade det genom att binda fast den med spännband, en lösning som höll cirka sju kilometer in på sista sträckan. PG fortsatte ändå, men styrde åt sidan när vänster framhjul punkterade.
- Vi startar om i morgon och hoppas att det äntligen håller hela vägen i mål, säger PG:

I klassen Grupp N4 leder finländaren Anton Alén, 1.11,7 före Patrik Flodin som i sin tur är 1.11,2 före Oscar Svedlund.
Marcus Grönholm leder Wales Rally GB totalt inför den andra etappen som körs i morgon lördag då dagen avslutas inne på Millennium Stadion i Cardiff.
06-12-02 Sandell följer taktiken
Hemmaförarna har som väntat inte varit lätta att rå på. Efter första dagen av Rally Wales GB är det brittiskt i topp med Kris Meeke i ledning före Guy Wilks i junior-VM-klassen.
- "Min taktik har varit att inte göra misstag, men det gick nog lite till överdrift på ett par sträckor idag, då jag mest kryssade mellan stenarna. Min förhoppning var att ligga 3:a idag, men nu är jag 5:a. Men jag vet att jag kan fixa en tredjeplats imorgon" säger Patrik sandell, som också ligger på tredjeplats i tabellen bara två poäng efter ettan.

Både tabell-ledande Urmo Aava och tvåan P-G Andersson ligger dock bakom Sandell efter första dagen, så Patriks taktik att köra försiktigt kanske ändå visar sig vara vinnande i längden.

06-12-01 Oscar trea i Rally Wales GB efter första dagen trots punka
Oscar Svedlund är trots allt riktigt nöjd med den första dagen av det engelska VM-rallyt! De inledde med andra bästa tid under de två inledande sträckorna. Under tredje sträckan blev de trea, men på fjärde sträckan fick de sedan en ödesdiger punktering som gjorde att han och co-driver Björn Nilsson rasade ner till en sjätteplats. Över en minut tappade de och hade dessutom lite problem på den tredje och sjättesträckan med bultar som lossnade på framvagnen och gjorde bilen svårkörd och mjuk.
- "Vi är rikgigt nöjda med att ligga trea efter första dagen" säger Oscar "Med 50 startande och massor av fortåkande konkurrenter är vi rikigt nöjda med att ha tagit oss upp till en tredjeplats trots våra inledande problem" avslutar en possitiv Oscar som ser fram emot de två avslutande dagarna

Mer info hittar du på www.oscarracing.se där vi följt rallyt sträcka för sträcka.

Fem i topp efter SS6
1. Anton Alén, Fin, 1:22:54.9
2. Patrik Flodin, S, 1:24:06.6 (+1:11,7)
3. Oscar Svedlund, S, 1:25:17.8
4. Gwydaf Evans, GB, 1:25:19.4
5. Ryan Champion, GB, 1:25:22.4
06-12-01 Väl godkänt - men Flodin underkänner sig själv
Patrik Flodin ligger efter första dagens rally på en mycket hedervärd andraplats. 50 startande ekipage och de flesta av världens fortkörare finns på plats i det engelska VM-rallyt i GrN. Trots det vill inte Patrik ge sig själv ens godkänt efter första dagen.
- "Visst, en andraplats är bra" suckar han nästan uppgivet "men jag VET att jag kan båder mer och fortare än så här. Jag ger mig själv icke godkänt efter dagens rally" säger han vidare.

Under det finska VM-rallyt höll Patrik och Anton Alén mer eller mindre exakt samma hastighet, sträcka efter sträcka. det skiljde sällan över en sekund mellan de båda kombatanterna. Men i Wales hittar inte Patrik rätt. Han hittar inte rätt i sin körning och inte heller har den rätta motivationen infunit sig.
- "Nej" utropar han "jag har mycket mer att ge!" "Verkligen!"

Så inför morgondagen ställer man för säkerhets skull om bilen lite, även om det inte varit några fel på den idag.
- "Jag lovar att jag ska ge gärnet imorgon" säger Patrik "målet var att vinna och då kan jag inte köra på så här!"

Och visst vet vi det! En andra plats är verkligen inget att skämmas för, men visst kan han både mer och fotarare!!

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com där vi vföljt rallyt sträcka för sträcka.
06-12-01 SS6 GrN; Stark insats av GrN svenskarna
Både Flodin och Svedlund gör en stark insats i rallyt. Det är extremt hård konkurrans i klassen där ca 50 ekipage startar. Även om Anton Alén för stunden verkar köra på i sitt egna race, har han svenskarna hack ihäl. Sista sträckan vinner Alén, 9,4 sekunder före Flodin och 15,1 före Alister Mc Rae. Fyra blir Svedlund, 19,5 sekunder bakom.

Därmed ligger svenskarna åter på en andra och tredjeplats!

Fem i topp efter SS6
1. Anton Alén, Fin, 1:22:54.9
2. Patrik Flodin, S, 1:24:06.6 (+1:11,7)
3. Oscar Svedlund, S, 1:25:17.8 (+1:12,2)
4. Gwydaf Evans, GB, 1:25:19.4 (+1.6)
5. Ryan Champion, GB,
1:25:22.4


Mer info på www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-01 SS6 JVM; PG borta för dagen
PG Andersson kommer aldrig imål på dagens sista sträcka. PG tvingades bryta pga drivaxelproblem.
Kris Meeke vinner åter sträckan, 13,8 före Wilks och 31,0 före Mölder.

Wilks säger det är ett mycket svårkört rally och är glad han är imål. Många är de som haft problem och däribland PG med sina tre punkteringar på sträckorna innan. Sandell rapporterar problem med intercomen och på den här sträckan blir han femma, 54,7 efter.

SS6 5 i topp
1. Kris Meeke, GB, 1:25:21.8
2. Guy Wilks, GB, 1:27:19.4 +1:57,6
3. Jan Mölder, EE, 1:27:45.4 +2:23,6
4. Faith Kara, Tr, 01:28:08.2 +2:46,4
5. Patrik Sandell, S, 1:28:26.7 +3:04,9
-
9. PG Andersson, S, 1:32,59,4 +7:59,4

Mer info på www.pgandersson.se
06-12-01 SS6; Petter sträckvinner!
Petter vill verkligen ta sin femte raka seger i England. Han vinner sträckan och är 8,6 sekunder före Grönholm och 14,3 före Stohl

5 i topp efter SS6
1. Marcus Grönholm, Fin, 01:14:51.9
2. Petter Solberg, N, 01:15:17.7 +25.8
3. Manfred Stohl, A, 01:15:40.0 +48.1
4. Jari Matti Latvala, Fin, 01:16:46.3 +01:54.4
5. Daniel Sordo, E, 01:17:02.9 +02:11.0
-
14. Henning Solberg, N, 01:21:49.7 +06:57.8

Se hela resultatlistan>>

06-12-01 SS5 GrN; Alén vinner igen
Åter igen är det Anton Alén som vinner sträckan. Han kör i en klass för sig och de andra hinner inte riktigt med. Tvåa på sträckan blir Evans, 12,3 sekudner efter och trea är Oscar Svedlund, 12,4 efter. Flodin är tätt inpå och delar tillsammans med McRae på fjärdeplatsen, 16,2 sekunder efter finnen.
Fem i topp efter SS5
1. Anton Alén, Fin, 1:05:30.7
2. Patrik Flodin, S, 1:06:33.0
3. Ryan Champion, GB,
1:07:11.1
4. Gwydaf Evans, GB, 1:07:30.5
5. Oscar Svedlund, S, 1:07:34.1


Mer info på www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-01 SS5; PG åter punka - 27,4 skiljer nu svenskarna åt
PG Andersson råkade än en gång punktering, tredje raka!

Sträckan vinns av Kris Meeke, 3,6 sekunder före Wilks och 25,3 före Mölder. Sandell tappar 42 sekunder och noterar en femteplats. PG och Jonas blir sexa 1:01,9 efter och ligger därmed nu 27,4 sekunder efter Sandell.

SS5 6 i topp
1. Kris Meeke, GB, 1:07:44.2
2. Guy Wilks, GB, 1:09:28.0 +1:43,8
3. Jan Mölder, EE, 1:09:36.8
4. Patrik Sandell, 1:09:54.4 +2:10,2
5. Faith Kara, Tr,1:09;55,3 +2:11,1
6. PG Andersson, S, 1:10:21.8 +2:37,6
www.pgandersson.se
06-12-01 SS5; Grönholm och Solberg samma tid
Den femte sträckan vinns av Petter och Marcus som får exakt samma tid. Trea på sträckan blir Stohl.

5 i topp efter SS5
1. Marcus Grönholm, Fin, 59:04.0
2. Petter Solberg, N, 59:38.4 +34.4
3. Manfred Stohl, A, 59:46.4 +42.4
4. Jari Matti Latvala, Fin, 01:00:37.1 +01:33.1
5. Chris Atkinson, Aus, 01:00:47.6 +01:43.6
-
15. Henning Solberg, N, 01:05:43.8 +06:39.8

Se hela resultatlistan>>
06-12-01 SS4 GrN, Oscar tappade - Flodin åter tvåa
Oscar Svedlund tappade 1:06,1 sekund på sträckan och ramlade ner till en sjätteplats. Flodin har ökat tempot och fick åter andra bästa tid, men nu bara 5 sekunder efter Anton Alén. Trea blev Jones, 6,9 sekunder efter.


Fem i topp efter SS4
1. Anton Alén, Fin, 51:26.6
2. Patrik Flodin, S, 52:12.7
3. Stuart Jones, GB, 52:26.4
4. Ryan Champion, GB, 52:45.4
5. Gwydaf Evans, GB, 53:14.1

6. Oscar Svedlund, 53:17.6

GrN följer du även på www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-01 SS4 JVM; Spänningen olidlig - Sandell före PG
Spänningen är olidlig i JVM där PG och Jonas åter drabbas av en punktering. De tappar därmed ytterligare 1:08,3 sekunder och därmed går Sandell om dem i tabellen.

Vinner sträckan gör Kris Meeke, 7,7 sekunder före Wilks och 25,3 före Mölder. Sandell får fjärde bästa tid, 28,5 bakom Meeke. Därmed skiljer det nu 7,5 sekunder med fördel Sandell mellan Svenskarna i JVM-striden.

SS4 5 i topp
1. Kris Meeke, GB, 53:37.2
2. Jan Mölder, EE, 55:04.5 +1:27,3
3. Patrik Sandell, S, 55:12. +1:28,2
4. PG Andersson, S, 55:12.9 +1:35,7
5. Faith Kara, Tr, 55:17.2 +1:40,0

Mer info på www.pgandersson.se
06-12-01 SS4; Stohl vinner sträckan
Manfred Stohl vinner sträckan och är 1,4 sekunder före Grönholm och 1,7 sekunder före Marcus Grönholm. Henning får fjärde bästa tid, 3,6 sekunder efter Stohl.

Hirvonen har tyvärr tvingas bryta för idag pga tekniska problem.
Jag försöker och försöker men måste vara snabbare, säger Petter.

5 i topp efter SS4
1. Marcus Grönholm, Fin, 46:22.2
2. Petter Solberg, N, 46:56.6 +34.4
3. Manfred Stohl, A, 47:01.1 +38.9
4. Jari Matti Latvala, Fin, 47:41.5 +1:19.3
5. Chris Atkinson, Aus, 47:55.3 +01:33.1
-
15. Henning Solberg, N, 52:47.1 +06:24.9

Se hela resultatlistan>>

06-12-01 SS3 GrN; Sverige tvåa och trea i GrN
Tiderna för GrN har strulat lite. Oscar Svedlunds tid har inte dykt upp förrän nu, men nu sammanfattar vi SS2 och SS3.

SS2 Vanns som ettan av Anton Alén. Han var 7,3 sekunder före Oscar Svedlund och trea blev Evans, 11,3 sekunder efter. Patrik Flodin noterar fjärde tid och är 15,4 sekunder efter Alén.

Efter SS2
1. Anton Alén, Fin, 24:07.8
2. Oscar Svedlund, GB, 24:23.5
3. Gwydaf Evans, GB, 24:32.1
4. Patrik Flodin, S, 224:39.5
5. Stuart Jones, GB, 24:40.7


Tredje sträckan vinner åter Alåen. Den här gången är det Patrik Flodin som är tvåa och 9,4 sekunder efter finländaren. Trea blev Stuart Jones. Oscar och Björn tappar 29,3 sekunder och blir sexa på sträckan. Därmed ramlar han ner till en tredjeplats och ny tvåa blir Patrik Flodin. Evans tappar över två minuter och rasar neråt även han.

Efter SS3
1. Anton Alén, 41:19.0
2. Patrik Flodin, 42:00.1
3. Oscar Svedlund, 42:03.9

4. Stuart Jones, 42:11.9
5. Ryan Champion, GB, 42:24.406-12-01 SS3 JVM; PG punka, Sandell ny trea
Både PG Andersson och Guy Wilks fick punktering på sträckan. PG valde att köra på och tappade 1:19,0, medans Wilks som valde att byta tappade 2:26,4. Wilks rasade ner till en sjättplats och därmed är Sandell ny trea.

Vann sträckan gjorde Meek som fick en kanontid. Tvåa var Kara, 38,8 efter och trea Mölder 43,6 bakom. Sandell noterade fjärde bästa tid, 48 sekunder efter Meeke.

SS3 10 i topp
1. Kris Meeke, GB, 43:13.8
2. PG Andersson, S, 43:41.2 +27,4
3. Patrik Sandell, S, 44:13.5 +59,7
4. Jan Mölder, EE, 44:15.8 +1:02,0
5. Faith Kara, Tr, 44:16.7 +1:02,9

Mer info hittar du på www.pgandersson.se
06-12-01 SS3; Grönholm för tredje gången
Det blir inte helt oväntat även Marcus som tar sträcksegern på SS3. Den här gången är han 9,2 sekudner före tvåan Hirvonen och 9,3 sekunder före Petter Solberg. I och med det går Petter upp till tredjeplatsen totalt.

Nu är det dags för service, innan sträckorna körs om igen.

5 i topp efter SS3
1. Marcus Grönholm, Fin, 37:09.6
2. Mikko Hirvonen, Fin, 37:28.7 +19.1
3. Petter Solberg, N, 37:44.3 +34.7
4. Manfred Stohl, A, 37:50.2 +40.6
5. Jari Matti Latvala, Fin, 38:19.2 +01:09.6
-
. Henning Solberg, N, 43:32.6 +06:23.0

Se hela resultatlistan>>
06-12-01 SS2 JVM; PG knappar in
PG Andersson får åter andra bästa tid och knappar in 1,2 sekunder på ledande Wilks. Det är den här gången Kris Meeke som är snabbast, 1,7 sekunder före PG och Jonas och 2,9 sekunder före Wilks. Sandell blir fyra och tappar 35,8 sekunder.

SS2 5 i topp
1. Guy Wilks, GB, 24:42.4
2. PG Andersson, S, 24:44.7 +2,3
3. Kris Meeke, GB, 25:36.3 53,9
4. Patrik Sandell, S, 25:48.0 +1:05,6
5. Jan Mölder, EE, 25:54.7 +1,12,3
06-12-01 SS2; Grönholm snabbast igen
Marcus Grönholm vinner åter sträckan, han är 6,2 sekunder före Hirvonen och 13,8 före Stohl. Fjärde bästa tid får Petter Solberg, 15,7 efter. Henning Solberg får nionde tid, 37,2 sekunder bakom.

5 i topp efter SS2
1. Marcus Grönholm, Fin, 21:35.1
2. Mikko Hirvonen, Fin, 21:45.0 +09.9
3. Manfred Stohl, A, 21:58.1 +23.0
4. Petter Solberg, N, 22:00.5 +25.4
5. Jari Matti Latvala, Fin, 22:22.9 +47.8
-
9. Henning Solberg, N, 09:35.0 +26.3
Se hela resultatlistan>>
06-12-01 SS1 GrN; Oscar tvåa och Flodin sexa
Oscar Svedlund inleder starkt med att notera andra bästa tid i GrN. Snabbast var den snabbåkande finländaren Anton Alén. Patrik Flodin inledde lite försiktigt med en sjätte bästa tid.

SS1 Sex i topp GrN
1. Anton Alén, Fin, 10:07.1
2. Oscar Svedlund, GB, 10:15.5
3. Gwydaf Evans, GB, 10:20.9
4. Phillip Morrow, GB, 10:23.0
5. Micro Baldacci, 10:23.0
6. Patrik Flodin, S, 10:23.4
(reservation eftersom alla ännu inte kört klart)
Se hela resultatlistan>>

Mer info hittar du på www.oscarracing.se och www.patrikflodin.com
06-12-01 SS1 JVM; PG tvåa, Sandell fyra
Guy Wilks vinner sträckan, 3,5 sekunder före PG och Jonas Andersson. Urmo Aava får tredje bästa tid, 18,3 efter och fyra hittar vi Sandell som tappade 32,7 sekunder.

SS1 5 i topp JVM
1. Guy Wilks, GB 10:28.4 +1:19.7
2. PG Andersson, S, 10:31.9 +3,5
3. Urmo Aava, EE, 10:46.7 +18,3
4. Patrik Sandell, S, 11:01.1 +32,7
5. Jozef Beres, SK, 11:03.4 +35,0

Mer info hittar du på www.pgandersson.se
06-12-01 SS1; Grönholm snabbast - många hade problem
(10:45)
Första sträckan var mycket hal, rapporterar man om.

Mikko Hirvonen slog i en sten riktigt hårt, så vänster dörr är inslagen och går inte att få upp. Trots det får han till en rejält bra tid, men bilen ser INTE bra ut.

Även Sordo slog i stenen och snurrade på sträckan. Sordo har förlorat bakstöttämparen, men annars ser bilen okej ut.

Det var bara första sträckan, säger Marcus om.
Petter Solberg har inga skador på bilen, han hade snabbaste tid, men fick av nån anledning stopp två gånger på sträckan. Han har ingen aning om vad felet är.
Mycket, mycket halt, säger Henning Solberg, och halare kommer det att bli, tror han. Han hade inga som helst problem på sträckan.

Inte dåligt och vi tog inga risker, så summerar Chris Atkinson första sträckan.
Duval har slagit i bilen rejält, även han.
Den blott 17-årige norrmanen Mikkelsen startar i en Ford och tyckte sträckan var hal, men gillade den skarpt.

5 i topp efter SS1
1. Marcus Grönholm, Fin, 09:08.7
2. Mikko Hirvonen, Fin, 09:12.4 +03.7
3. Manfred Stohl, A, 09:17.9 +09.2
4. Petter Solberg, N, 09:18.4 +09.7
5. Xavier Pons, E, 09:24.0 +15.3
-
9. Henning Solberg, N, 09:35.0 +26.3
Se hela resultatlistan>>

06-11-30 Oavsett resultatet i helgen: Sandell är en vinnare i år
Imorgon är det dags för VM-final i JWRC (Juniorrally-VM) för Patrik Sandell och hans parhäst kartläsaren Emil Axelsson. Vid niotiden på morgonen ger de sig ut på den första specialsträckan i Wales Rally GB i trakterna av Cardif.

Fredagen består av tre olika specialsträckor som alla körs två gånger. Och det innebär att vägarna kan bli riktigt hala till andra genomkörningen, då det översta jordlagret är bortkört och den klassiska engelska stenhällen kommer fram. Dessutom talar väderprognoserna om regn.
- ”Det blir nästan som att köra på blöt kullersten. Men inte mig emot, jag gillar när det är halt” säger landslagsföraren Patrik Sandell.

Patrik som ligger trea i tabellen har bara två poäng upp till ledaren, estländaren Urmo Aava. Det innebär att han är en av kandidaterna till att bli Juniorvärldsmästare i Rally redan under sin första säsong. Men oavsett hur det går i helgen så kan Patrik se tillbaka på en fantastisk säsong.
- ”Vi var lite nervösa när starten gick i Svenska Rallyt i februari, som var den första deltävlingen i VM. Vi visste inte riktigt var vi stod jämfört med de andra och vårt mål var egentligen bara att inte skämma ut oss. När vi sen ledde efter tre sträckor var det helt fantastiskt” säger Patrik.
- ”Hela det här året har varit otroligt utvecklande. Första året utanför Sverige betyder alltid väldigt mycket. Och att samtidigt vara med och slåss i toppen av tabellen och ta minst tre pallplatser… det här är utan tvekan min bästa säsong i karriären” avslutar Patrik.
06-11-30 Alla svenskarna redo för start
Alla våra svenska förare är nu redo för start i det engelska VM-rallyt. PG och Jonas Andersson var snabbaste juniorekipage på shakdown idag. De plockade fick bästa tid på två av tre vändor och PG tyckte att det kändes riktigt bra. PG körde här även i england i fjol och vann då klassen.

Även Patrik Sandell är nöjd, han körde fyra vändor och gjorde några små ändingar i inställningarna så att bilen nu är i bra skick inför starten.

I GrN körde Oscar Svedlund igenom och gjorde noter och körde sedan bara en vända i full fart. Han tyckte det kändes riktigt bra och är rejält laddad inför morgondagen. Han vann GrN i england 2002 och kammade även hem VM-segern i Spanien i år. Oscar säger att det är ett extremt bra motsånd iår. Säkert 15 riktigt duktigt fortkörande engelsmän är med och tampas. Därtill kommer även Patrik Flodin och Anton Alén som vi vet kör på snabbt och jämt.

Flodin valde att inte köra shakedown, eftersom sträckan blivit rejält dåligt. Det var anledningen till att Oscar bara körde en vända. Flodin är lika laddad och åksugen han, som Oscar. Oscar körde sista tävlingen under Svenska Gröna rallyt, medans Flodin inte har tävlat sedan SM-finalen. Men Patrik har hunnit med en tvådagarstest och känner sig väl förberedd.

Mer info hittar du på förarnas hemsidor:
www.pgandersson.se
www.patriksandell.com
www.oscarracing.se
www.patrikflodin.com
06-11-30 Svenskar i fokus när JVM ska avgöras
På fredag börjar guldjakten i rally-VM. Med två svenskar i fokus!
Per-Gunnar Andersson och Patrik Sandell har båda möjligheten att bli juniorvärldsmästare när mästerskapet avslutades med Wales Rally GB.

Bara en respektive två poäng skiljer dem från guldet inför starten i Cardiff. Urmo Aava från Estland toppar junior-VM inför drabbningen på de brittiska öarna, men inte mindre än sex förare har en teoretisk chans att erövra VM-titeln. Så jämnt är det i mästerskapets topp.

PG Andersson, som tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson vann junior-VM 2004, trodde att han säkrat sin andra titel redan i Turkiet för några veckor sedan. PG vann tävlingen i sin Suzuki Swift och skaffade sig ett ointagligt försprång i VM-tabellen. Då blev han utesluten för otillåten service.
– Beslutet var fattat på helt felaktiga grunder. En funktionär trodde sig ha sett min mekaniker skruva på bilen när det i själva verkat var jag, berättar värmlänningen.
Andersson överklagade beslutet och i måndags togs ärendet upp av det internationella förbundets egen domstol, FIA International Court of Appeal, i Paris. Eftersom ord stod mot ord valde domstolen att gå på funktionärens uppgifter.
– En besvikelse givetvis, men det där har jag lagt bakom mig. Nu fokuserar jag och Jonas oss på tävlingen här i Wales som vi ska vinna och därmed se till att JVM-titeln blir vår igen, säger PG.
F
ler än PG och Jonas startar med exakt samma ambition. Patrik Sandell och Emil Axelsson inte minst. JVM-debutanterna har överraskat enormt under säsongen och är trea inför finalen, bara tre poäng från täten.
– Att vi skulle kunna vara med och slåss om guldet redan under vår första säsong trodde vi aldrig inför starten i Svenska Rallyt i februari månad. Då var vi rädda att vi skulle bli flera minuter efter de mer erfarna ekipagen i mästerskapet, medger Patrik.
Det har gått betydligt bättre än så för Renaultduon. Patrik och Emil har stått på pallen vid tre tillfällen. De inledande andraplatserna i Sverige och i Argentina följde de nämligen upp med seger på Sardinien.
Se och lära har Sandells ledord hittills under säsongen. Det gäller inte längre.
– Nu kör vi för att vinna, slår han fast.
Wales Rally GB avgörs 1-3 december.

Ställningen i junior-VM inför finalen i Wales: 1) Urmo Aava, Estland, Suzuki, 30 poäng, 2) Per-Gunnar Andersson, Sverige, Suzuki, 29, 3) Patrik Sandell, Sverige, Renault, 28, 4) Guy Wilks, Storbritannien, Suzuki, 26, 5) Conrad Rautenbach, Zimbabwe, Renault, 25, 6) Jozef Beres, Slovakien, Suzuki, 22, 7) Kris Meeke, Storbritannien, Citroën, 20.


Bild PG Andersson. Foto: Tony Welam/McKlein

06-11-28 Sandell kör för att vinna
- ”Vägarna passar mig perfekt, de är snabba och ibland blir det riktigt krokigt. Men det är riktigt bra vägar” säger Patrik Sandell efter rekognosceringen inför Wales Rally i helgen som kommer.

Deltävlingen är den sista i junior-VM och landslagsföraren Sandell ligger på en tredjeplats med bara 2 poäng upp till ledaren,

Patrik och hans kartläsare Emil Axelsson hade problem med bilen i Turkiet senast, då den understyrde ut ur kurvorna. För att få bukt med problemet hade teamet planerat in en test i förra veckan, men då gick fläktremmen sönder några hundra meter in på första sträckan, och hela motor rasade. Så istället för att ägna sig åt finjusteringar blev det iltransport för motorn ner till fabriken i Frankrike, och Patrik och Emil fick åka till Wales och bara hoppas på det bästa.
- ”Men vi tror att vi har hittat felet redan och de sista finjusteringarna gör vi på shakedown på torsdag” säger Patrik
- ”Jag brukar känna i kroppen redan på rekognosceringen hur det kommer att gå, och nu har jag en j-vligt bra känsla i kroppen” säger Patrik. ”Jag tror att min upptagna höst, då jag jobbat för att få ihop satsningen till nästa år, har varit den bästa uppladdningen för mig, istället för att gå och tänka på att det är final.”

Men final är det, och att Patrik och Emil skulle vara med i guldstriden redan den första säsongen trodde de inte ens själva. Tanken var att vara med och lära och efterhand slåss om poängen. Men redan från start var Patrik och Emil med och slogs om segrar. Två andraplatser och en seger gör att de inför finalen alltså ligger på tredjeplats, bara två poäng bakom ledande estländaren Urmo Aavo.
- ”Nu kör jag inte för att lära mig, utan för att vinna. I den här klassen kör alla lite för fort. Den som vinner en sträcka har egentligen ofta tagit lite för mycket risker. Varken förarna eller materialet brukar hålla en hel tävling i det tempot. Det viktiga är inte att vinna första sträckan utan att vara med när poängen delas ut på söndagen, och då ska jag vara med!” säger Patrik Sandell.

06-11-28 Rolig och matnyttig fakta inför Wales Rally GB
* Det är första gången sedan Olympus Rally 1986 sträcker sig Rally-VM ända in i december månad.

* Återigen kommer man att köra superspecialen inne på Millenium Stadium i Cardif. Det är VM-rallyts kortaste sträcka med sina 1.100 meter.

* För att hedra minnet av britterna Richard Burns och Michael Park är det i årets rally utsatt en speciel premie som ska gå till beste presterande brittiska amatörlag.

* Arrangören har fått dispans att ha 150 startande i rallyt, men det startar bara 118 ekipag. Det är trots allt det högsta deltagarantalet i VM sedan 2001 i Finland.

* Sebastien Loeb kommer inte att starta i Wales. . Kronos Citroën kan inte ta VM-teteln av Ford och teamet ställer åter upp med Daniel Sordo och Xavier Pons.

* Efter uppåtgången för Subaru i Australien, blev det en nedåtgång i Nya Zeeland. I Wales ställer man upp med Petter Solberg och Chris Atiknsson i samma bilar som de hade i Japan. Subaru har nio segrar under de 11 senaste åren i England och kan tangera Fords rekord med 10 segrar, om de vinner även i år. Petter har vunnit rallyt de senaste fyra åren!

* Fords Mikko Hirvonen ges möjlighet att ta hem sin andra seger för säsongen. I Nya Zeeland säkrade teamet VM-titeln för producenter och Marcus Grönholm har säkrat VM-silret bland förarna. Därmed är det inte så mycke att kämpa för, men Marcus Grönholm har lovat en seger till i år. Han har inte vunnit i England sedan 2001.

* Henning Solberg och Manfred Stohl testar sina Peugeot 3007 WRC-bilar på måndag den här veckan. Med Hennings pallplats i Turkiet och Manfreds tredjeplats i de två sista rallyna är OMV Peugeot Norway optimistiska.

* Mathew Wilson, Jari Matti Latvala och Andreas Mikkelsen är tillsammans under 60 år och det yngsta VM-teamet någonsin när de kör för Stobart-VK M-Sport Ford i Wales. Wilson och Latvala kör om teampoäng, medans 17 år gamla Mikkelsen gör sin VM-debut som tredjeförare i laget.

* Red Bull Skoda ställer upp med Harri Rovenperä och Andreas Aigner.

* Det är många starka privata WRC-förare med i rallyt. Francois Duval kör Skoda för First Motorsport. Även Jan Kopecky kör en Fabia WRC. Mark Higgins och Gareth Machale kör båda Focus WRC. Norrmannen Mads Østberg startar, lisksom Unnerud i sin nya Subaru Impreza WRC.

* Varje ekipage får använda 40 däck under rallyt, med shakedown inräknat. Det är sju däckbyten och längsta distansen man kör med samma däck är 69,74 km (SS1-3 och SS4-6).

* Totalt 118 anmälda.

* Hela rallyt är 1.206,67 km långt och har 17 specialsträckor som mäter 355,92 km.

* Det är 9 olika sträckor och längsta är SS14 och SS16 som är 28,89 km.

* Högsta punkten i rallyt är på SS2 och SS5 med sina 600 meter över havet.

* Shakedown-sträckan på onsdag är 3,90 km lång och går i Penllergaer Forset, 4 km från serviceplatsen.

* När Petter Solberg vann rallyt i fjol, hade han en genomsnittshastighet på 107,52 km/timmen under specialsträckorna.

06-11-27 Tider och info inför Wales Rally GB
Sista VM-deltävlingen går av stapeln i England, med start för rekognoseringen imorgon. Rallyt består av 17SS som mäter 355,92 km (inklusive tranporterna är rallyt 1.206,67 km långt.

Två dagars rekognosering, shakedown på torsdag och fredan kl 10:17 svensk tid går första bil ut på sträckan. Vi har fyra svenska ekipage på startlinjen. I JVM är det PG Andersson och Sandell som ska slåss om guldet i klassen. I GrN har vi Oscar Svedlund och Patrik Flodin som med 48 andra ekipage slåss om seger i England. Hela startlistan hittar du här>>

Nedöver hittar du tidsshemat för helgen (svenska tider)


Tidsschema
OBS! svenska tider
Fredag 1/12
10:17 SS1 Port Talbot 1 (41,90 km)
11:02 SS2 Resolfen 1 (24,49 km)
11:54 SS3 Rheola 1 (27,91 km)
Service A
14:33 SS4 Port Talbot 2 (17,41 km)
15:18 SS5 Resolfen 2 (24,49)
16:10 SS6 Rheola 2 (27,91 km)
Service B
 
Lördag 2/12
Service C
09:50 SS7 Cryschan 1 (19:47 km)
10:24 SS8 Epynt 1 (13,76 km)
11:01 SS9 Halfway 1 (18,37 km)
Service D
14:37 SS10 Crychan 2 (19,47 km)
15:11 SS11 Epynt 2 (13,76 km)
15:48 SS12 Halfway 2 (18:37 km)
18:06 SS13 Cardiff (1,10 km)
Service E
 
Söndag 3/12
Service F
08:47 SS14 Brechfa 1 (28,89 km)
09:44 SS15 Trawscoed 1 (27,11 km)
Service G
12:46 SS16 Brefcha 2 (28,89 km)
13:43 SS17 Trawscoed 2 (27,11 km)
Service H
16:41   Målgång Cardiff<< Till startsidan