Formula Offroad 2011-2012

 


12-08-12 Formula Offroad NEZ Cup deltävlingar 5 och 6 i Akureyri den 18 och 19 Augusti 2012
Då blickar vi framåt mot de två sista Formula Offroad NEZ Cup deltävlingar som kommer att hållas den 18 och 19 Augusti i Akureyri 40 mil nordöst om Reykavik på Island. Från SMK Uppsala och Sverige så har vi Rolf "Råttan" Keiser startlinjen.
- Jag är där för att försöka att ta tillbaka min 3:djeplats i cupen som jag så förargligt tappade i Finland i Juni. Sen så är det 14 år sedan det kördes internationella tävlingar där och jag var där då och körde skjortan av Islänningarna så det tänker jag göra igen. Det som jag inte kommer att göra denna gång är att äta surhaj en gång räcker.
//Rolf ”Råttan” Keiser

Dessa sista deltävlingar körs på Island, Formula Offroads ursprungsland och det märks framförallt i startfältet där det i dagsläget är rekordmånga anmälda hela 27 st!

SMK Uppsala skickar ett filmteam till tävlingen som kommer att direktsända den på webben. Visningen sker på http://formulaoffroad.se/sv/, http://dunetv.com/ och eventuellt några siter till som vill visa detta. (Info om att visa detta på egen hemsida görs via mailkontakt.) SMK Uppsala har även fotografer och skrivande reporter på plats som efter överenskommelse kan dela med sig av materialet.

Sändnigarna startar strax före 13:00 svensk tid med första start kl 13:00. Evenemanget finns på facebook http://www.facebook.com/formulaoffroad.se

Allstar Bar i Uppsala visar dessa tävlingar i sin sportbar både lördag och söndag. Även det evenemanget finns på facebook http://www.facebook.com/events/224687450987777/

NEZ #1/2, Sverige Uppsala 10 och 20 Maj
NEZ #3/4, Finland Hyvinkää 9 och10 Juni
NEZ #5/6, Island Akkuri 18 och 19 Augusti

Mer information om tävlingarna finns på http://formulaoffroad.se/sv/
11-03-23 Klart för Formula Offroad i Dalboda grustäkt
Tillståndet från länstyrelsen i Uppsala att vi får dispens från terrängkrningslagen samt tillstånd för allmän sammankomst är redan nu klara och godkända.
SMK Uppsala kommer i år att stå värd för finaltävlingarna i Formula Offroad NEZ Cup, deltävling #5 och #6 den 17 och 18 september.

Tävlingen körs i Dalboda Grustäkt 35km norr om Uppsala. Cupen består i år av 6 deltävlingar och de länder som i dagsläget kommer att arrangera är Norge, Finland och Sverige. Cupen kommer att avgöras under hösten, augusti till september.

NEZ #1/2 Finland, August 20th and 21st
NEZ #3/4 Norway, September 3rd and 4th
NEZ #5/6 Sweden, September 17th and 18th

Med stor sannolikhet så kommer det att arrangeras ytterligare minst två race till i Sverige under året, avtal med markägare är under behandling och information om detta kommer så fort det är möjligt. Tävlingen kommer i så fall att ske i semestertid på Gotland så för den som är entusiastisk så är det bara att planera semester efter det. SMK Uppsala är inbjudna att hjälpa till med funktionärer till denna tävling.

Mer information om tävlingarna finns på http://formulaoffroad.smkuppsala.com/