Skoter 2009-201414-01-14 Startlista för Stadioncross i SM-veckan klar
Förarna till Stadioncross i snöskoter under SM-veckan i Umeå den 19 januari är nu klara. Eftersom tävlingen är öppen finns även finska och norska förare med i startfältet.
- Det är kul att vi har vår svenska världsmästare, Adam Renheim, på plats. Även tidigare världsmästaren Emil Öhman finns på startlinjen. Det innebär att vi kan se fram emot en spännande tävling på söndag, säger Annika Pettersson, Sportchef, Svemo.

Stadioncross-SM Pro Open 2014, Umeå AK 2013-01-19
1. #1 Adam Renheim
2. #799 Ståle Eggen
3. #259 John Stenberg
4. #17 Adam Öhman
5. #40 Oskar Norum
6. #99 Johan Eriksson
7. #8 Felix Gräsvik
8. #302 Viktor Hertén
9. #11 Magnus Renström
10. #60 David Reponen
11. #610 Kristoffer Holm
12. #86 Magnus Lindbäck
13. Finland 2
14. Finland 3
15. #7 Emil Öhman (wildcard)
16. #68 Marcus Ogemar-Hellgren
17. #3 Filip Eriksson
18. #27 Nisse Kjellström
19. #79 Johan Dahlgren
20. #50 Pontus Engström
21. #95 Roger Karlsson
22. #123 Mathias Johansson
23. #192 Henrik Revelj
24. #29 Balder Nääs
25. #36 Philip Andersson
26. #34 Filip Öhman
27. #110 Simon Lundström
28. #881 Robert Granberg
29. #114 Alexander Berglund
30. #44 Dennis Jonsson

Reserver
31. #52 Marcus Dorsch
32. #6 Fredrik Granberg
33. #681 Albin Lundqvist
34. #111 Sebastian Asp

12-11-22 Nu är Tävlingsdatumen för ” GuldhjälmsCupen “ satta
Hej Skoterfans !
-Nu är Tävlingsdatumen för ” GuldhjälmsCupen “ satta !
-Gå in på www.jmk.nu under veteranskoter och kolla.
Även tekniskt och tävlings reglemente är uppdaterat , läs noga igenom .

De största nyheterna för året är bland annat en DAMKLASS !!! och att alla som startar måste ha någon form av KLUBB ELLER FÖRENINGS MEDLEMSKAP som skall kunna bevisas vid anmälan till alla deltävlingar ( allt för att stötta och stärka våra arrangörer/klubbar).

12-03-14 VeteranskoterRace
Kom till Krokoms Motorbana 17/3 och se på när den 3:je deltävling i den pågående Guldhjälmscupen med Veteranskotrar avgörs på Krokoms Motorbana.
Första start 10.00 Inträde 20:- på vilket priser lottas ut under dagen.

11-02-18 JMK inbjuder till Sveriges största snöskoterserie
JÄMTLANDS MOTORKLUBB inbjuder till deltävling 4:a i Sveriges Största Snöskoter serie till deltagarantal räknat den 20/2.

Tävlingen BURKARCUPEN som Aldrig tidigare varit längre söder ut skall nu köras på ÖSTERSUNDS MOTORSTADION.
Vi kör på plan snö oval , 3 heat omgångar + finaler.
Vi startar kl 10.00 söndag med ca 100 startande i 13 olika klasser med en stor blandning av märken och modeller.

10-01-13 SM-tävlingar i Älvsbyn
Älvsbyns Motorsällskap inleder det nya året med att arrangera den första deltävlingen i svenska mästerskapet i skotercross samt den andra deltävlingen i Dam-SM den 30 januari på Höghedens Motorstadion.

Svenska mästerskapet i skotercross är uppdelat i två kval-regioner, norr- och söderregionen med 3 kvaltävlingar per region och en gemensam final.
I år arrangeras SM-finalen av föreningen Walles MK som har sin bana i Brukvallarna som ligger i Funäsdalen i nordvästra Härjedalen.

I Pro-Open klassen där vi har hemmahoppen Johan Lidman, Piteå (tävlandes för Älvsbyns MS), Simon Flinkfelt, Arjeplog (tävlandes för Älvsbyns MS), Adam Öhman, Älvsbyn (tävlandes för Älvsbyns MS), Viktor Stenman, Storuman (tävlandes för Storumans SK) samt fjolårets stora utropstecken! Petter Nårsa, Moskosel som slutade på en andra plats i SM finalen (tävlandes för Moskosels SK).

I Pro-Stock klassen hittar vi bland annat hemmahoppen Markus Lundgren, Älvsbyn (tävlandes för Älvsbyns MS), Per Vesterberg, Luleå (tävlandes för Älvsbyns MS), Mattias Johansson, Älvsbyn (tävlandes för Älvsbyns MS), Emil Johansson, Gargnäs (tävlandes för Gargnäs MK) samt Dan Danell, Kalix (tävlandes för Kalix MS).

I Sport 600 klassen hittar vi regerande mästaren och hemmahoppen Lars "tok-lasse" Lundberg, Skomanstjälen (tävlandes för Älvsbyns MS), Christoffer Wikström, Älvsbyn (tävlandes för Älvsbyns MS), Johan Nyberg, Klöverträsk (tävlandes för Älvsbyns MS), Filip Öhman, Älvsbyn (tävlandes för Älvsbyns MS) samt Roine Persson, Arvidsjaur (tävlandes för Arvidsjaurs MS).

I Ungdoms klassen hittar vi hemmahoppet Jim Andersson, Älvsbyn (tävlandes för Älvsbyns MS), Filip Sundström, Arjeplog (tävlandes för Arjeplogs SF), Nisse Halvarsson, Arvidsjaur (tävlandes för Arvidsjaurs MS) samt Jesper Degerbjörk, Kiruna (tävlandes för Kiruna MK).

Dam SM kommer 2010 att arrangeras på 4 deltävlingar där alla tävlingar räknas. Serien startar på Arctic Cat cup i Östersund 9-10 januari. Älvsbyns Motorsällskap representeras i denna klass av 3 förare. Anna Karin Karlsson, Boden, Matilda Johansson, Älvsbyn samt Elina Öhman, Älvsbyn som i år gör sin skotercrossdebut.

10-01-13 Europamästerskapet i skotercross till Älvsbyn
Älvsbyns Motorsällskap har fått det stora förtroendet från den europeiska motorcykelorganisationen UEM (Union Européenne de Motocyclisme)
att arrangera en deltävling i 2010 års Europamästerskap i skotercross den 27 februari på Höghedenbanan i Älvsbyn.

Älvsbyns Motorsällskap som grundas 1926 har tidigare arrangerat Europamästerskap i skotercross 1995. Sedan dess har föreningen hunnit bygga en ny skotercrossbana som invigdes 2005. Senast arrangerade tävling på den banan var SM finalen i skotercross som Älvsbyns Motorsällskap arrangerade 20-21 mars 2009.

Föreningens förhoppning är att mellan 3000-4000 besökare skall komma för att se tävlingen på Höghedens motorstadion.

Höghedens Motorstadion ligger ca 3 km utanför Älvsbyns centrum efter vägen mot Tvärån. Förutom den kombinerade skoter och motocrossbanan så finns det även en skoterdragracingbana, miniracingbana samt en bana för folkrace och rallycross. I direkt anslutning till motorstadion finns en stor parkering med plats för över 1000 bilar.

Europamästerskapet i skotercross har arrangerats sedan 1989 och det var Mats Öhman, Älvsbyn som blev den första Europamästaren i skotercross genom tiderna. Andra stora namn som vunnit den åtråvärda titeln Europamästare i skotercross är Krister Johansson från Gargnäs, Janne Tapio, Tomi Ahmasalo och Janne Jurvelin från Rovaniemi.

2009 försvarades Sveriges färger av Markus Lundgren från Älvsbyn, Jonathan Eriksson från Lycksele samt Per Eriksson från Kiruna. Markus slutade på en totalt 12 plats, Per på en 15 plats och Jonathan på en 17 plats.

UEM (Union Européenne de Motocyclisme) grundades 1996 och är med sina 47 medlemsländer den största kontinentala motorcykelunionen i världen. UEM är den också den största partnern till FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) med sina närmare 50% av medlemmarna och 80% av alla organiserade aktiviteter inom motorcyklism världen över.

10-01-07 Arctic Cat Cup 2010 - snart här
Ja nu närmar det sig äntligen och det pågår en febril aktivitet vid Gräfsåsens skoterstadion i Östersund. Flera lastbilar och hjullastare påbörjade idag arbetet med att köra in snö, bygga bana, förbereda depå- och marknadsplatser, ploga parkeringsytor osv. De hjullastar- och lastbilsförare vi talade med idag tror att de kommer få till en riktigt bra bana trots att vi har ovanligt lite snö på Gräfsåsen i år. Men som klubbens ordförande Jan Sund sa tidigare idag: -Vi har 20 hektar att hämta snö ifrån, så det är inga problem.

I år har vi ca 230 startande i de fem ordinarie klasserna. Alla de stora namnen ser ut att komma till start. Startlistorna ligger ute på www.arcticcatcup.se

En stor "liten" nyhet i år är att det kommer bli en uppvisningstävling för yngre skoteråkare. Det är premiär i Arctic Cat Cup sammanhang för 120cc race med förare i åldrarna 6-12 år. Den tävlingen körs på en egen, mindre bana i direkt anslutning till stora banan. 10 förare kommer till start i denna klass. Läs mer om det här: http://www.arcticcatcup.se/newsknatterace.html

Utanför själva banan finns mycket annat att titta på.

Arctic Cat kommer att, med hjälp av sina återförsäljare, visa upp det senaste av både snöskotrar och fyrhjulingar.

På marknadsplatsen kommer ni också hitta andra maskinhandlare, tidningen Snowrider m. fl.

Vädret, och då främst kylan har varit ett "hett" samtalsämne de senaste veckorna då tävlingarna inte får genomföras om det är kallare än -20°C. De senaste prognoserna visar dock lite mer lugnande temperaturer och det ser ut som att vi får en strålande tävlingshelg med solsken, kring 10-15°C kallt och endast en lätt bris.

Vi ses på Gräfsåsen i helgen!

09-12-17 Knatterace under Arctic Cat Cup
För första gången någonsin kommer även de allra yngsta att kunna delta i sin alldeles egen Arctic Cat Cup. På söndagen blir det uppvisningsrace i klassen 120 cc för barn upp till 12 år.
- Det här är ett fantastiskt roligt inslag i årets Arctic Cat Cup, säger Jan Sund ordförande i Östersunds snöskoterklubb. Vi började ifjol med att arrangera särskilda dagar då dessa blivande skoteress fick testa sina skotrar på Gräfsåsen.

För att delta måste man först och främst ha tillgång till en barnskoter på max 120 cc. Föraren ska vara medlem i en SVEMO-ansluten skoter/motorförening, om man inte är det går det lösa medlemskap i Östersunds SSK. Hjälm är naturligtvis ett måste och helst även en skyddsväst. Max 10 deltagare kan delta och det är först till kvarn som gäller. Knatteracet körs söndag 10 januari innan de stora finalerna kör igång.

Anmälan görs till Jan Sund 070-343 70 56, sista anmälningsdag är den 8 januari 2010.

09-11-01 Anmälningarna ramlar in till Arctic Cat Cup
Inför 2010 hade man satt ett tak på 75 startande i klassen Pro Stock (den största klassen räknat i antal startande). Efter två dagar var den klassen fylld. Tävlingsledningen tog därför beslutet att släppa ytterligare 15 platser i klassen.

Det ser alltså ut att bli ett fullspäckat startfält även i år.

09-10-23 Arctic Cat Cup 2010
Den 9-10 januari 2010 är det dags för den 38:e upplagan av Arctic Cat Cup. Arctic Cat Cup är Europas största och äldsta skotercrosstävling.

Arrangörerna, Östersunds Snöskoterklubb, tror på ett välfyllt startfält och räknar med att kunna locka förare från våra grannländer även i år.

2009 besöktes tävlingarna av 3-4000 åskådare som, i vanlig ordning, bjöds på tight racing på hög nivå.

Platsen för tävlingen är Gräfsåsens skoterstadion utanför Östersund.
Kvalen körs på lördagen och finalerna på söndagen.

Klasserna det kommer att tävlas i är:
Ungdom 12-13
Ungdom 14-16
Damer
Pro Stock
Pro Open

Anmälan till tävlingen sker via www.arcticcatcup.se som öppnar
måndagen den 26/10.

Nyhet för i år:
Anmälan och besiktning enbart på fredagen den 8/1 mellan 14.00-22.00

Vi hoppas att träffa er alla på Gräfsåsen i Januari.

På återhörande!

Arctic Cat Cup och Östersunds Snöskoterklubb
Danne Stenbäck
Marknads- & Mediaansvarig Arctic Cat Cup. 070-337 00 38
arcticcatcup@dsmedia.se