Kils MK Bil rally Killingen 14 augusti

Vem vann Volvo Original i Killingen - tävlingen avgjord
Morten Östberg, totalvinnare av Killingen -99Hemmaföraren Morgan Olsson sladdar hem segern i Volvo ElitHans-Erik Weng, ny rallykomet från Säffle


Norsk dubelseger i Kil
När Mats Jonsson försvann i rallyt Killingen under lördagen öppnade det vägen för norsk dubbelseger. En bit in på rallyts näst sista sträcka exploderade kopplingen i Mats WRC Escort och där blev han kvar. Därefter blev det en ganska lätt affär för de båda norrmännen Morten Östberg och Kristian Kolberg som körde hem en komfortabel dubbelseger till sitt västra hemland.
Över 150 bilar kom till start i årets upplaga av rallyt Killingen och merparten bestod av tävlande i Volvo Original Cup. Där det för övrigt sattes deltagarrekord med 82 startande. 12 fler än i fjolårets final i Askersund. Hemmaföraren Morgan Olsson sopade banan med konkurrenterna. Hans framfart räckte till 11:e plats totalt. Värmland hävdade sig mycket väl i den riksomfattande konkurresensen då det blev segrar både i B- och C-förarklasserna. Det var de båda säffleförarna Peter Leander och Hans-Erik Weng som kompletterade Morgan Olsson så fint. Det var som sagt många långväga förare i topp på tävlingen där de båda norrmännen följdes av Björn Blomqvist, Huddinge, Janne Westlund, Kopparberg och norrmanen Espen Håkonsen. Först därefter på sjätte plats kom snabbaste värmlänning den här dagen, kilsföraren Mikael Gustafsson som premiärkörde en Volvo 240. Mattias Carlsson, Forshaga var näst bäst på sjunde plats och samtliga bakom norrmännen åkte i grupp H 2WD. Där försvann under vägen favoriten Mats Persson, Karlskoga.

Billy fick bättre tid
I den slutgiltiga resultatlistan från Svenska Rallyserien i Kil har Billy Johansson, Säffle MC fått en ny, bättre tid på en av specialsträckorna. Det gör att Billy slutade fyra i A-förarklassen, 1 sek före Mats Hammarström, Gävle, och inte femma.
Orsaken till ändringen är att Billy stannade för att hjälpa en medtävlande som kallade på hjälp efter att ha kraschat våldsamt. Enligt reglerna fick Billy en tid som motsvarade hans resultat på sträckorna i övrigt. Det är den tiden som justersta i den slutliga resultatlistan.

Svenska Rallyserien:
Morgan utklassade konkurrenterna!
- Det är omöjligt att hänga med Morgan när han laddar på det viset. Jag försökte på sista sträckan, men det höll på att sluta i en timmertrave!
Anders Loka Eriksson ruskade på huvudet när han kom i mål efter sex specialsträckor i Killingen - årets näst sista deltävling i Svenska Rallyserien. Han var trea, en sekund efter tvåan Jan Bergetorp, Offerdals MK. Men de två var drygt 40 sekunder efter segraren Morgan Olsson från arrangörsklubben Kils MK.
- Här hemma ska jag vinna. Jag satsade allt från första metern och chansade på att jag skulle klara alla sträckorna i samma tempo, log Morgan som därmed i praktiken är klar seriesegrare - trots att en deltävling återstår.
Tävlingen i Kil bjöd på rekorddeltagande. Inte mindre än 82 (!) förare kom till start i Svenska Rallyserien. Att tävlingen dessutom ingick i Nordic West Euro Cup förklarar delvis det höga deltagandet - 10 av deltagarna kom från Norge respektive Tyskland.
- Det var fina vägar- minst lika fina som i Finland - men alldeles för många fortåkare. Jag får ta dem på asfaltrallyt hemma i Tyskland i stället, menade Jochen Walther, som fick nöja sig med en 17:e plats i A-förarklassen den här gången.
En som definitivt tänkt sig att åka lika fort som Morgan var gamle mästaren Billy Johansson som gjorde come back i serien. Och visst åkte Billy bra men han hängde inte med i Morgans höga tempo. Och när han dessutom fick punktering 5 km från mål på sista sträckan var det kört. Billy tappade halvminuten på malören och föll till 5:e plats i klassen.
Om Morgan var ensam i toppen var det desto hårdare bakom honom. Anders Loka Eriksson från Hällefors såg ut att bli tvåa men på sista sträckan gick det för fort:
- Bilen hoppade ur spår och jag höll på att åka in i en timmertrave.
Jämten Jan Bergetorp tackade för misstaget och gick förbi. Visserligen bara med en sekund men det räckte för att bli tvåa bakom Morgan. Fyra i A-förarklassen blev Mats Hammarström Gävle som blir allt snabbare medan Per Ola Thörnberg i sin udda Volvo 740 - i den här serien kör praktiskt taget alla förare identiska Volvo 240-bilar - knep sjätteplatsen.
B-förarserien är ett riktigt getingbo, men i den här tävlingen fick alla fortåkare se sig besegrade av Peter Leander Säffle. Peter - som också gjorde come back i serien - åkte sekundlika med Loka och vann B med samma i stort sett marginal som Morgan. Tvåa blev Thomas Israelsson, Skepptuna och bakom honom var det tätt värre - Kullings Johan Larsson blev trea, jämten Tomas Skepparn Johanson, fyra och Söderhamns Magnus Mellqvist femma.
Också i den stora C-förarklassen blev det Säffle-seger - dubbelt dessutom. Hans Erik Weng vann före Henrik Andersson medan segervane Mattias Pettersson från Borås för en gångs skull fick nöja sig med att bli trea. Men han var inte olycklig för det:
- Absolut inte. Ingen av huvudkonkurrenterna i serien var före i mål så nu har jag redan vunnit C-förarserien. Dessutom förbättrade jag min placering i Nordic Cup, så nu siktar jag på att åka i Tyskland i september. Dert vore kul att vinna två serier samma år!
Finalen i Svenska Rallyserien körs i Flen den 18 sept - veckan efter Nordic Cup i Tyskland. Finalen i Nordic Cup körs i Danmark i början av oktober.
Resultat, Svenska Rallyserien/West Nordic Rally Cup, Kil:
Svenska Rallyserien efter 6 av 7 deltävlingar:
A-förare:
1) Morgan Olsson, 147, 2) Jan Bergetorp, 133, 3) Mats Hammarström, 112, 4) Ingvar Nilsson, 103, 5) P-H Hedberg, 94, 6) P-O Finn, 91, 7) Gary Kajsson, 89, 8) Thord Johansson, 87, 9) P-O Thörnberg, 77, 10) Niclas Johansson, 77, 11) Janne Blom, Offerdals MK, 74, 12) Claes Pettersson, Mariestads MS, 57.
B-förare: 1) Tomas Skepparn Johanson, 125, 2) Thomas Israelsson, 124, 3) Johan Larsson, 120, 4) Ulf Kåll, 117, 5) Magnus Mellqvist, 109, 6) Patrik Molijn, 103, 7) Peter Lundell, 76, 8) Anders Johansson, Kullings SM, 74.
C-förare: 1) Mattias Pettersson, 138, 2) Stefan Lundström, Skepptuna MK, 102, 3) Bengt Emilsson, 96, 4) Sven Sundberg, SMK Söderhamn, 95, 5) Peder Johansson, Borås MK, 73, 6) Håkan Süld, 68, 7) Hans-Åke Israelsson, Skepptuna MK, 57, 8) Andreas Andersson, MK Ran Askersund, 55.
Nordic West Euro Cup efter 3 av 5 deltävlingar:
Elit-förare:
1) Morgan Olsson, 85 p, 2) Anders Loka Eriksson, 81, 3) Thomas Israelsson, 63, 4) Magnus Mellqvist, 53, 5) Jochen Walther, Tyskland, 50, 6) Mats Hammarström, 40, 7) Claes Pettersson, Mariestads MS, 40, 8) Johan Larsson, Kullings MS, 37, 9) Peter Lundell, 35, 10) Joakim Rydholm, 34.
C-förare: 1) Mats Persson, Laxå MK, 67 p, 2) Hans-Erik Weng, 55, 3) Mattias Pettersson, 55, 4) Lars Magnus Persson, 33, 5) Håkan Süld, 38, 6) Rolf Andersson, Christinehamns MK, 28.


Nytt rekord i Kil:
82 (!) förare startar i Svenska Rallyserien!
När Svenska Rallyserien kör i värmländska Kil på lördag 14 aug - då är det dags för nytt rekord. Inte mindre än 82 bilar är anmälda till start i den populära serien. Det är betydligt över det gamla rekordet, satt i Askersund i höstas. Då kom 70 bilar till start! Tävlingen - som också ingår i Nordic West Euro Cup - har dragit till sig samtliga toppförare.
Storfavorit till segern är serieledande Morgan Olsson - hemmaföraren:
- Kul att köra en tävling på hemmaplan. Och jag kommer att ladda för seger. Det är vinna eller försvinna som gäller, skrattar den gamle svenske mästaren.
Utmanarna är många. Främst jämtlänningen Jan 'Torparn' Bergetorp, som jagar Morgan i serietabellen och Anders 'Loka' Eriksson, Hällefors som skuggar Morgan i Nordic Cup. Dessutom kommer tyska stjärnan Jochen Walther till start.
- Jag räknar med det i alla fall, även om min fru ska få barn i dagarna, säger Jochen, tvåa i Nordic Cup förra året.
Billy gör come back
Bland de förare som gör come back i serien finns bland annat förre mästaren Billy Johansson och unge, snabbe Peter Leander, båda från Säffle. Billy och Peter är två före detta Volvo Cup-förare som kört SM, men som nu återkommer till den här jämna, tuffa och betydligt mindre kostsamma serien. Båda har kapacitet att slåss i toppen, och de kan alltså 'ställa till det' för förarna som krigar om slutplaceringar. Tävlingen är årets näst sista av sju. Eftersom bara fem resultat räknas börjar det 'tuffa till sig' på allvar. Flera av förarna har några 0-poängare som de får byta ut - bland annat Mats Hammarström, Gävle och de två skånska toppförarna Gary Kajsson och Thord Johansson.
Lika för alla
I Svenska Rallyserien startar alla med likvärdiga, standardbetonade Volvo-bilar med 170 hästar under huven. Normalt kör man bara två klasser - Elit och C. Men det stora antalet förare i Svenska rallyserien gör att förarna just där delas in i konventionella startgrupper, dvs A-, B- respektive C-förare.
Och det är inte bara i A som det är tufft. B-klassen är ett veritabelt getingbo. Thomas Israelsson, Skepptuna leder men jagas av av Ulf Kåll, Horndal, Tomas 'Skepparn' Johanson, Östersund, Johan Larsson, Kulling, Magnus Mellqvist Söderhamn och en rad andra. Och så då snabbe Peter Leander som kan ställa till det...
Mästarmöte i C
I C-förarserien blir det ett intressant möte mellan Mattias Pettersson, Kulling - som dominerar Svenska Rallyserien - och Mats Persson, Laxå - som dominerar Nordic Cup. Även här finns många förare som kan vara med i toppen: Hans Erik Weng och Oskar Norlin, Säffle, Christer Johansson, Årjäng, Emil Tungfeldt, Örebro osv...
I tävlingen är det dessutom premiär för en 'cup i cupen' - Volvo Original 50+, en klass för förare fyllda 50 eller mer. Cupen, som tillkommit efter norskt initiativ, körs på prov i år med en deltävling i Sverige och en i Norge. Bland favoriterna: Rune Lindgren, Degerfors och Stein Åge Pedersen, NMK Sarpsborg.
Tävlingarna i Kil startar kl. 11 på lördag och arrangörerna har plockat fram 6 specialsträckor på sammanlagt 56 kilometer. Utöver de 81 bilarna i Volvo-klassen är ytterligare ett 70 tal anmälda till start i övriga klasser.


Totalt
1) Morten Östberg, KNA Moss, Subaru Impreza WRC, 31.12
2) Kristian Kolberg, NAF Askerr&Baerum, Mazda 323 GTR, 31.36
3) Björn Blomquist, Huddinge MK, VW Golf, 31.58
4) Janne Westlund, Vansbro MK, Volvo 240, 31.59
5) Espen Håkonsen , NAF Motorsport Romerike, Volvo 240, 32.12
6) Mikael Gustafsson, Kils MK Bil, Volvo 240, 32.18
7) Mattias Carlsson Forshaga MC Volvo 240, 32.31
8) Jonas Wigren, SMK Valdemarsvik, VW Golf, 32.33
9) Göran Fredriksson, MK Ratten, Mitsubishi Galant, 32.37
10) Tomas Walfridsson, MK Ratten, VW Golf, 33.12
11) Morgan Olsson, Kils MK Bil, Volvo 244, 33.15
12) Anders Westlund, MK Team Westom, Volvo 242, 33.21

A-förare Ekonomi
1) Kent Persson, Säffle MC, Audi 80 GT, 36.14

B-förare Ekonomi
1) Jörgen Gustavsson, Karlstads MC Bil, VW Golf, 36.01

C-förare Ekonomi
1) Marko Nevalainen, Kils MK Bil, Fiat 131, 37.52
2) Tobias Persson, Storfors MK, Volvo 142, 37.59
3) Patrik Olsson, Lima MS, Saab 99, 38.02
4) Anders Broberg, Vara MK, VW Golf, 38.07
Thomas Waldenström, Fryksdalens MK, BMW 2002, brutit
Anders Gustafsson Karlstads MC Bil, VW Golf, brutit
Magnus Arvholm, Säffle MC, VW Golf, brutit
Per-Gunnar Andersson, Årjängs MK, VW Golf, brutit

Klassiker/Nya Veteran A-B-C-förare
1) Fredrik Erixon, Säffle MC, Opel Ascona, 33.53
2) Mikael Käll, Fryksdalens MK, BMW 2002, 34.24
3) Mikael Ring, Nybro AC, Volvo 142, 35.28
4) Bert Björlin, Karlstads MC Bil, Volvo PV, 36.01
5) Jörgen Molander, Munkfors MC, Volvo 140, 37.13
6) Jan Rolfsson, SMK Örebro, Volvo Amazon, 38.57
7) Mikael Andersson Säffle MC Volvo 142, 53.11
Kenth Rahm, MK Ratten, Volvo 140, brutit

Volvo Original A-förare (* Old Boys Cup)
1) Morgan Olsson, Kils MK Bil, Volvo 244, 33.15
2) Jan Bergetorp, Offerdals MK, Volvo 240, 33.57
3) Anders 'Loka' Eriksson, Hällefors MK, Volvo 244, 33.58
4) Billy Johansson, Säffle MC, Volvo 244, 34.16
5) Mats Hammarström, SMK Gävle, Volvo 240, 34.17
6) Per-Ola Thörnberg, Vetlanda RRC, Volvo 740, 34.37
7) 48. Niklas Johansson, Göteborgs MF, Volvo 242, 34.51
8) Thord Johansson, Kristianstads MK, Volvo 242, 34.55
9)* Per-Erik Sköldin, SMK Vingåker, Volvo 244, 34.56
10) Per-Henrik Hedberg, SMK Söderhamn, Volvo 240, 35.00
11) Gary Kajsson, Kristianstads MK, Volvo 244, 35.03
12) Joakim Rydholm, Dals MK, Volvo 242, 35.03
13) Claes Pettersson, Mariestads MS, Volvo 244 GLT, 35.12
14) Ingvar Nilsson, Hällefors MK, Volvo 242, 35.29
15) Per-Olof Finn, MK Nord-Jämten, Volvo 242, 35.36
16) Stefan Norberg, Forshaga MC, Volvo 244, 35.48
17) Jochen Walther, Tyskland, Volvo 242, 36.23
18)* Tommy Möller, Säffle MC, Volvo 240, 36.41
19)* Christer Strömberg, MK Ratten, Volvo 740, 37.14
Stein-Åge Pedersen, NAF Sarpsborg, Volvo 242, brutit
Sören Hellqvist Hällefors MK Volvo 242, brutit
Enar Viktorsson, MK Trophy, Volvo 242, brutit

Volvo Original B-förare (* Old Boys Cup)
1) Peter Leander Säffle MC Volvo 244, 33.58
2) Thomas Israelsson, Skepptuna MK, Volvo 240, 34.48
3) Johan Larsson, Kullings MS, Volvo 240, 34.51
4) Thomas Johansson, Jämtlands MK, Volvo 242, 34.54
5) Magnus Mellqvist, SMK Söderhamn, Volvo 244,35.00
6) Patrik Molijn, Linköpings MS, Volvo 240, 35.05
7) Peter Lundell, Tomelilla MK, Volvo 242, 35.26
8) Jan Östlund, Munkfors MC, Volvo 244, 35.34
9) Roger Sixtensson, Vetlanda RRC, Volvo 242, 35.35
10) Jarle Nordli, NAF Asker&Baerum Jr, Volvo 244, 35.44
11) Ulf Kåll Horndals MK Volvo 244, 35.47
12) Lasse Peistorpet, Säffle MC, Volvo 242, 36.15
13) Ulf Thobiasson, Forshaga MC, Volvo 242 GL, 36.25
14) Magnus Jansson, Norrköpings MK, Volvo 244, 36.26
15) Mikael Eriksson, MK Kopparberg, Volvo 244, 36.44
16) Steve Hägglund, Laxå NK, Volvo 242, 37.02
Rune Lindgren, Degerfors RC, Volvo 242, brutit
Leif Persson, Laxå MK, Volvo 244, brutit
Lennarth Lie, NMK Larvik, Volvo 242, brutit

Volvo Original C-förare (* Old Boys Cup)
1) Hans-Erik Weng Säffle MC Volvo 240, 34.35
2) Henrik Andersson Säffle MC Volvo 242, 34.58
3). Mattias Pettersson, Kullings MS, Volvo 240, 35.01
4) Lars-Magnus Persson MK Ratten Volvo 244, 35.20
5) Stefan Weng, Säffle MC, Volvo 244, 35.25
6) Oskar Norlin Säffle MC Volvo 244, 35.38
7) Marius Haugerud, NMK Romerike, Volvo 240, 35.51
8) Andreas Lomarker, Kils MK Bil, Volvo 244, 35.58
9) Tomas Oscarsson, Östmarks MFF, Volvo 240, 36.10
10) Peter Johansson, Säffle MC, Volvo 244, 36.23
11) Thomas Ribbing MK Team Treske Volvo 244, 36.24
12) Anders Karlsson, MK Team Treske, Volvo 240, 36.26
13) Peder Johansson, Borås MK, Volvo 240, 36.28
14) Bengt Emilsson, MK Nord-Jämten, Volvo 242, 36.35
15) Mikael Persson, MK Ratten, Volvo 740, 36.35
16) Ronnie Guatavsson, Degerfors RC, Volvo 240, 36.50
17) Håkan Süld, Östhammars MK, Volvo 240, 36.52
18) Mats Persson, Laxå MK, Vovo 240, 37.02
19) Niclas Lundgren Åmåls MK Volvo 242, 37.03
20) Kai Eidsand, NAF Gjövik Jr, Volvo 240, 37.09
21)* Rolf Andersson Christinehamns MK Volvo 240, 37.11
22)* Boo Hugoson, Braås MK, Volvo 242, 37.12
23)* Börje Hermansson, Årjängs MK, Volvo 242, 37.19
24) Tomas Locken , Säffle MC, Volvo 240, 37.58
25)* Svenerik Söderman, Säffle MC, Volvo 242, 38.08
26) Sven Sundberg, SMK Söderhamn, Volvo 244, 38.26
27) Odd Larsen, NMK Follo, Volvo 242, 38.39
28)* Jan-Erik Eriksson, Kils MK Bil, Volvo 244, 39.11
29) Peter Hell, Fryksdalens MK, Volvo 240, 39.35
30)* Hans-Åke Israelsson, Skepptuna MK, Volvo 240 V6, 40.01
31)* Rolf Lie, NMK, Volvo 242, 40.33
32) Reine Tobiasson, Stenungsunds MS, Volvo 242, 42.23
33) Per-Ivar Lyngmo, KNA Oslo, Volvo 242, 42.44
34)* Björn G Kristoffersen, MSP Romerike, Volvo 244 GLT, 42.52
35) Andreas Andersson, MK Ran, Volvo 242, 54.39
Christer Johansson Årjängs MK Volvo 240, brutit
Emil Tungfelt, SMK Örebro, Volvo 240, brutit
Ola Persson, Hagfors MK, Volvo 242, brutit
Björn Lidén, MK Team Westom, Volvo 242, brutit
Daniel Spetzig Hagfors MK Volvo 240, brutit
Daniel Bryske, Kils MK Bil, Volvo 244, brutit
Per Hammar, Hagfors MK, Volvo 240, brutit

A-förare Gr A -2000
1) Dick Edquist, Kils MK Bil, Suzuki 1.3 GTI, 38.00
Per Johansson, SMK Trollhättan, Saab 900,

A-förare Gr H 4WD
1) Morten Östberg, KNA Moss, Subaru Impreza WRC, 31.12
2) Kristian Kolberg, NAF Askerr&Baerum, Mazda 323 GTR, 31.36
3) Göran Fredriksson, MK Ratten, Mitsubishi Galant, 32.37
Stefan Axelsson, Säffle MC, Nissan Sunny GTI-R, brutit
Mats Jonsson, Forshaga MC, Ford Escort WRC, brutit

A-förare Gr N -2000
1) Ulf Berggren, Kils MK Bil, Suzuki GTI, 44.02

A-förare Grupp H 2WD
1) Björn Blomquist, Huddinge MK, VW Golf, 31.58
2) Janne Westlund, Vansbro MK, Volvo 240, 31.59
3) Espen Håkonsen , NAF Motorsport Romerike, Volvo 240, 32.12
4) Mikael Gustafsson, Kils MK Bil, Volvo 240, 32.18
5) Mattias Carlsson Forshaga MC Volvo 240, 32.31
6) Jonas Wigren, SMK Valdemarsvik, VW Golf, 32.33
7) Tomas Walfridsson, MK Ratten, VW Golf, 33.12
8) Anders Westlund, MK Team Westom, Volvo 242, 33.21
9) Tony Olsson, SMK Karlskoga, VW Golf, 33.31
10) Roland Bengtsson, MK Team Westom, Volvo 240, 33.35
11) David Walfridsson, MK Ratten, Volvo 240, 34.50
Mats Persson SMK Karlskoga Opel Ascona, brutit
Kent Larsson, MK Team Westom, Volvo 242, brutit

B-förare Gr H 4WD
1) Joakim Arvholm, Säffle MC, Mazda 323 GTX, 33.52
2) Roger Andisjögren, NMK Drammen, Ford RS Cosworth, 33.54

B-förare Gr N -2000
1). Ronny Nordil, NMK Aurskog-Höland, Opel Astra, 35.27
2) Jonas Ericsson, Kolsva MS, Citroén AX Sport, 38.01

B-förare grupp H 2WD
1) Jan Olsson, Kils MK Bil, VW Golf MK II, 33.52
2) Peter Svensson, SMK Motala, Volvo 240, 33.53
3) Svenne Nilsson, Bengtsfors MC, Ford Escort, 33.54
4) Fredrik Gran, SMK Linde, Opel Ascona, 34.18
5) Tore Haldammen, KNA Solör, Volvo 940, 34.31
6) Geir Håvard Gundersen, NAF Motorsport Romerike, Volvo 240, 34.34
7) Knut Hermansen, NAF Övre Östfold, Opel Ascona, 34.57
8). Fredrik Stenbom Laxå MK Volvo 242, 35.22
9) Pär Norell, Fryksdalens MK, VW Golf, 35.47
10) Fredrik Larsson, Fryksdalens MK, Opel Kadett GSI, 36.05
11) Finn W. Jensen, NMK Sandefjord, Ford Escort, 37.53
12) Thor Atle Lundserud, NMK Trögstad, Ford Escort, 37.56
13) Tommy Andersson, SMK Trollhättan, Volvo 240, 40.42
Svante Holm, Vänersborgs MK, Opel Ascona, brutit
Niklas Karlsson, MK Team Westom, Volvo 240, brutit
Mikael Johansson, Fryksdalens MK, Ford Escort, brutit

C-förare Grupp H 4WD
1) Oscar Svedlund, Karlstads MC Bil, Audi S2, 36.34

C-förare Grupp H 2WD
1) Anders Eklund, Degerfors RC, Volvo 240, 34.55
2) Håkan Gustavsson, Carlsborgs MK, Volvo 242, 35.05
3) Joakim Karlsson, Hallsbergs MK, Opel Ascona B, 35.12
4) Magnus Johansson, Dals MK, VW Golf 1800, 35.29
5) Odd Reidar Riiser, NAF Motorsport Romerike, Opel, 35.47
6) Jonny Nylin, MK Ran, Saab 99, 47.15
Rune Filtvedt, NMK Trögstad, Toyota Corolla, brutit
Per-Anders Persson, Fryksdalens MK, Volvo 242, brutit
Anders Karlsson, Årjängs MK, VW Golf, brutit
Mats Larsson, Nora MK, Volvo 240, brutit

Killingen 1999
Rally