Miniracing 1998-99
Miniracing 2000-01


04-08-08 Vray Frankrike knep guldet i VM för 1:8 off road
Inför fullsatta läktare och i strålande sommarvärme kördes finalen för radiostyrd motorsport 1:8 off road i skånska Furulund.
Finalen föregicks av två semifinaler där de tio förarna till finalen skulle sållas ut. Den första semifinalen vanns klart av fransmannen Yannick Aigion före spanjoren Daniel Vega Frias, italienaren Davide Tortorici och Jerome Sartel från Frankrike. Magnus Amilon från Kallinge flaggades av som sexa efter 20 minuters körning. Vid den efterföljande tekniska kontrollen visade det sig att segrande Aigoin hade kört med en bränsletank som rymde 125,5 milliliter bränsle vilket överstiger tillåten volym med futtiga 0,5 milliliter så Aigoin blev utesluten vilket innebar att amerikanen Chad Bradley tog den viktiga fjärde platsen som kvalificerade till final direkt.
Det andra semifinalheatet blev ett av de tätaste race som någonsin genomförts i denna disciplin. Efter halva heatet var alla tio förarna inom 15 sekunder i en intensiv strid. Till slut kunde Miguel Matias från Portugal vinna knappt före de båda amerikanerna Jeremy Kortz och Mark Pavidis medan fransmannen Guillamaue Vray från Frankrike körde in som fyra.
Till finalen gick också de två förare som noterat snabbaste tid i semifinalen bakom de fyra bästa i respektive heat. Med en marginal på 0,6 sekunder lyckades Magnus Amilon ta en av de ärofyllda platserna.
Finalracet över en timma blev en påfrestande uppgift för förarna i den rådande hettan men av det syntes inte mycket på banan. Det blev ett spännande heat där det växlade om i täten vid ett flertal gånger och där alla förarna satsade till fullo med massor av spektakulära rullningar och avåkningar som följd. Bilarna var dock snabbt på banan igen för att fortsätta kampen. Med mycket snabba tankstopp och säker körning lyckades Guillamaue Vray ta hand om ledningen med 20 minuter kvar av heatet och denna ledning höll han i mål där marginalen till andra placerade Miguel Matias blev 19 sekunder. Tredjeplatsen bärgades av Jeremy Kortz medan svenske Magnus Amilon flaggades av som sjua.
- Det var den tuffaste tävling som jag kört i hela min karriär. Jag är så lycklig och glad och nu tänker jag bara på att koppla av och fira detta VM guld i kväll, berättade Vray.
- För min del tycker jag att det gick mycket bra. Att bara ta sig till final i detta professionella gäng är en bedrift som vi svenskar inte är bortskämda med, kommenterade Magnus Amilon sin insats.
Bland de övriga svenska deltagarna blev Mikael Pålsson från Furulund 12:a, Kävlinges Linus Thern 13:e medan Magnus Pålsson slutade på en 34:e plats.

04-08-07 Slaget om platserna till finalen i VM en däcksfråga
Efter lördagens delfinaler i VM för radiostyrd motorsport 1:8 off road som avgörs på banan i skånska Furulund återstå 48 förare av totalt 150 startande.
När klockan blir fyra på söndagseftermiddagen kommer det att finnas 10 bilar kvar vilka skall göra upp om VM guldet i ett en timma långt race.
Fram till och med lördagens tävlande har det körts över 25.000 varv på banan som består av ett varierande underlag med betong, sten, asfalt, grus och lera. De partier som består av löst materiel har blivit rejält uppkörda och bjuder förarna på stora svårigheter.
- De senaste dagarnas sol och värme har varit perfekt och de svårigheter som den uppkörda banan nu bjuder på gör att det kommer att ställas stora krav på att lösa banan och undvika fällorna men ändå köra riktigt fort, berättar Mikael Pålsson från Furulund som tillsammans med Linus Thern från Kävlinge samt Magnus Amilon från Kallinge tillhör den skara av 14 förare som är direktkvalificerade till de två semifinaler som föregår den stora VM finalen.
Delfinalerna körs över 20 minuter då det gäller att ha ett bra grepp i däcken under hela heatet om man skall ha en chans att kvalificera sig till huvudfinalen.
- Med den värme och solsken som vi har nu i kombination med banans karaktär så tror jag att de flesta kommer att köra med en något hårdare gummiblandning i däcken. Men det skulle inte förvåna mig om det kommer förare som chansar med mjuka däck vilket kommer att ge dem ett stort försprång i inledningen men jag tror att de kommer att få stora problem i slutet av heatet, kommenterar Yannick Aigoin från Frankrike som så här långt bjudit på övertygande körning och var också bäst i kvalomgångarna.
Lördagens tävlingar avslutades med sextondelsfinaler där tre svenska förare hade chansen att avancera till åttondelsfinalerna som inleder söndagens tävlande.
I sextondelsfinalen för grupp A inledde svenske Robert Gustavsson från Skarpnäck starkt men fick en medtävlandes bil på taket efter sju varv så att radioantennen bröts av och så var Roberts chanser borta. I stället blandade sig Jonas Eriksson från Linköping i tätstriden och höll sig i topp tre under större delen av heatet men på varv 27 brast hjulupphängningen på ett av framhjulen och tiden i depån för reparation innebar att Jonas föll till en femte plats och är därmed borta från söndagens åttondelsfinal dit de tre främsta går..Heatet vanns övertygande av Michael Farina från Italien före tyske Andreas Bartels och danske Julle Pedersen.
I sextondelsfinalen för grupp B återfanns Jim Davis från Husqvarna som inte riktigt fick körningen att stämma och slutade på en sjätte plats ett varv bakom segrande Travis Amezcuas från USA som tog en säker seger med knappa sju sekunder efter de 20 minuternas körning.

04-08-06 Det kan bli svenskt guld i VM för 1:8 off road
De 150 förarna i årets VM för radiostyrd bilsport i klassen för 1:8 off road har nu slutfört sex kvalheat och inseedningen för finalerna är klara.
Fredagen fortsatte i solens och värmens tecken och det fanns också inslag av hetta i tävlingen där förare hade synpunkter på defensiv och hindrande körning medan andra förare bjöds öppna spår och hjälp att komma snabbt igenom de trånga och kurviga passagerna i jakten på bra resultat.
Fransmannen Yannick Aigoin toppar sammandraget med 616 poäng efter att samtliga kvalomgångar har avverkats. Aigoin har bjudit publiken på stabil körning och får gälla som favorit i söndagens final.
- Allt har fungerat efter mina förhoppningar så här långt. Bana och hela arrangemanget är superbt och det skall bli trevligt att möta de allra bästa i söndagens semifinal, berättar Aigoin som har de tre amerikanerna Mark Pavidis, Chad Bradley och Jeremy Kortz närmst efter sig i sammandraget.
Efter kvalet går de 14 främsta direkt till de två semifinalerna som föregår den stora finalen som körs över en timma på söndag klockan 16.00.
Av de svenska förarna så har Kävlingebon Linus Thern lyckats bäst så här långt och är sexa efter kvalomgångarna med 600 poäng och går därmed direkt till semifinal tillsammans med hemmaföraren Mikael Pålsson från Furulund som placerade sig som åtta efter att ha kört hem 599 poäng samt Magnus Amilon från Kallinge som är elva på 590 poäng.
- Det har varit upp och ner men jag tycker nog att det har fungerat ganska bra och jag har infriat min första målsättning genom att vara klar för semifinalen, berättar Mikael och fortsätter: &endash; I finalomgången kan allt hända så det blir som en helt ny tävling.
Mikaels yngre bror, Magnus Pålsson, lyckades genom en säker körning i sista kvalheatet att nå en sammanlagd 35:e plats medan Mikael Svensson från Linköping knep en 40:e plats vilket placerar dessa båda i åttondelsfinalen som inleder söndagens finalrundor.

04-08-05 Det hettar till i VM för 1:8 off road

De 150 förarna i årets VM för radiostyrd bilsport i klassen för 1:8 off road har nu avverkat fyra av de sex kvalheat som skall köras innan finalerna som börjar på lördag. Tävlingen som körs på Fururing Raceway i Skånska Furulund går nu in i det viktigaste skedet innan finalerna tar vid när de avslutande två kvalomgångarna körs under fredagen. Det gäller för förarna att prestera minst fyra bra placeringar av de sex olika kvalomgångarna för att nå en hög inseedning inför finalerna som startar på lördag och där de allra främsta går direkt in i semifinalerna.
Så här långt har fransmannen Yannick Aigoin varit snabbast och leder också sammanlagt inför fredagens avslutande kvalheat.
- Jag gillar verkligen den här banan och arrangemanget. Den flödande solen och värmen gör dessutom att det känns som om jag var på hemmaplan. De gånger jag kört här i Furulund tidigare så har jag också lyckats mycket bra så jag ser fram emot finalen på söndag, kommenterar Aigoin som dock fick problem i den fjärde kvalomgången med en skadad bärarm efter en oerhört snabb inledning..
Amerikanen Jeremy Korz körning har också imponerat och han ligger tvåa efter torsdagen.
- När vi inledde körningen i tisdags så var banan alldeles för slät men nu börjar den bli rejält gropig och utslagsgivande vilket gör att min aggressiva körstil passar bättre, sa Kortz som slog knock på hela startfältet i fjärde kvalomgången.
Magnus Amilon från Kallinge har lyckats bäst av de svenska förarna så här långt och återfinns på en fjärde plats i sammandraget.
- Det har gått mycket bra i alla kvalheat så här långt. Jag har inte haft några som helst problem och trivs verkligen, berättar Magnus Amilon som har placeringarna 10,9 4 och 7 och återfinns i topp fem så här långt.
- Jag har redan bevisat att jag tillhör de 20 bästa i världen genom att redan nu vara klar för semifinalen och det var med den målsättningen jag åkte hit. Hur det sedan blir det får vi se men jag lovar full attack och kanske en del chansningar så får det bära eller brista, avrundar Magnus.
Hemmaförarna Linus Thern från Kävlinge finns också högt placerade.
- Jag missade en del i första kvalomgången när jag voltade två gånger. Jag var väl lite nervös i början, skrattar Linus som sedan blev sexa i andra, trea i tredje och femma i fjärde kvalomgången.
- Det märks att hela världseliten är på plats men min ambition är att göra två bra resultat i morgon så jag blir direktnominerad till semifinalen, avrundar Linus
Hemmasonen Mikael Pålsson från Furulund fick en mardrömsstart.
- Jag fick fel däck av min däckleverantör till första kvalomgången och blev lurad av gummiblandningen så det fungerade inte alls, analyserade Mikael som kom igen i omgång två med en femteplats för att inleda torsdagen tävlande med att bli tvåa i omgång tre.
- Nu fungerade det helt perfekt och jag kände att det där härliga flytet börjar komma, berättar Mikael som dessvärre fick lite bekymmer i kvalomgång fyra.
- Efter cirka sex minuter fick jag en sten på en av de undre bärarmarna vilket ledde till att bilen blev för låg bak och därmed väldigt svårkörd men ändå lyckades jag nå en tionde plats så jag är mycket nöjd, avrundar Micke som nu bara behöver en topp tio placering under fredagens avslutande två kvalomgångar för att vara säker på en semifinalplats.
Besök gärna arrangörsklubbens hemsida
www.frck.org för ytterligare information

04-08-01 Furulund är invaderat av motorsportstjärnor
Under helgen har 150 förare från 26 nationer anlänt till Skåne för att tävla i VM för 1:8 Off Road som är en motorsporttävling där man tävlar med radiostyrda bilar som är en åttondel så stora som en normalbil. Tävlingen körs på en av världens förnämsta motorsportbanor som ligger i lilla Furulund i Kävlinge kommun.
Arrangemanget inleds under måndagen med tekniks besiktning av tävlingsbilarna samt med fri träning under måndagen för att sedan pågå under hela veckan med den stora finalen på söndag eftermiddag. På tisdag klockan 18.00 blir det en ståtlig invigningsceremoni med inmarsch av samtliga deltagare, nationalsånger, flaggspel och sedvanliga invigningstal av kommunalråd och internationella förbundsdelegater.
- Vi har arbetat hårt med att iordningställa alla faciliteter och banan men nu är allt färdigt för detta storevenemang, berättar Karin Pålsson i Furulunds Racing Club.
En av förhandsfavoriterna är arrangörsklubbens egen Mikael Pålsson som laddade upp med att bli tvåa i Riksmästerskapet för 1:8 Off Road i Eskilstuna för två veckor sedan.
- Jag ledde under 44 och en halv minut av det 45 minuter långa racet när jag körde ner i en liten grop och kom utanför banan så jag blev bara tvåa slagen med 4 sekunder av min klubbkompis Magnus Amilon, berättar Mikael som lagt massor av tid på att utveckla sin tävlingsbil inför detta VM.
- Det har blivit en hel del nya komponenter. Utvecklingen går i sådant rasande tempo för närvarande när det gäller chassi, fjädring och däck så det gäller att ha tillförlitliga men också snabba grejor som tål de tuffa påfrestningarna på banan som har omväxlande underlag samt hopp och andra hinder, fortsätter 30 årige Mikael som till vardags arbetar hemma i Furulund med utveckling åt den taiwanesiska bilfabrikanten HoBao.
prisutdelning
Besök gärna arrangörsklubbens hemsida
www.frck.org för ytterligare information

04-07-15 VM Radistyrd Bilsport i Skånsa Furulund
150 förare från 26 nationer invaderar Furulund i augusti för VM i Radiostyrd racing.
Skånska Furulund med Furulunds RC Club står som värd för VM i klassen 1:8 Off-Road Racing den 2 till 8 augusti i år.
Sporten det handlar om är radiostyrd bilsport eller miniracing där deltagarna tävlar med miniatyrbilar som enkelt kan beskrivas som en fyrhjulsdriven Buggy bil som är en åttondel så stor som en vanlig bil, ca 40 cm lång och 30 cm bred och väger bortemot 4 kilo. Bilarna har förbränningsmotor på 3,5 kubikcentimeter som gör att de kommer upp i en hastighet på ca 80 km/tim och den hastigheten når man på mindre än två sekunder. Tekniskt är bilarna renodlade kopior av vanliga tävlingsbilar med bland annat sofistikerad hjulupphängning, fjädring och specialdäck. Kortfattat kan man säga att det som skiljer från racing med en vanlig bil är att föraren inte sitter i bilen utan står vid sidan om och kör bilen via en radiosändare med kanaler för styrning, gas och broms.
Arrangemanget startar på måndagen den 2 augusti med träning innan man ger sig i kast med tidskval under tisdagen för att kunna seeda in förarna i jämna kvalgrupper. Under onsdagen till och med fredagen skall förarna avverka sex stycken kvalpass där det gäller att köra så många varv som möjligt under en förutbestämd tid. Lördagen ägnas sedan åt delfinaler och man börjar med de sämst placerade i kvalen. I delfinalerna kör man 20 minuter och de tre första över mållinjen flyttas upp till nästa steg i finalerna. Söndag morgon så startar åttondelsfinalerna och nu träder de bäst placerade i kvalomgångarna in i handlingen. Klockan fyra på söndagseftermiddagen så linar de tio bästa upp för huvudfinalen över 60 minuter med depåstopp för tankning och justeringar.
Furulunds RC Club förfogar över en av Europas förnämsta banor. Den är 350 meter lång och 4 meter bred. Den har ett varierat underlag med grus, cement, sten, trä och bjuder de tävlande på många svårigheter i kurvor, över hopp och i backar. Vidare har anläggningen faciliteter som servicedepåer och förarläktare under tak, datoriserat tidtagnings- och varvräkningssystem med stor resultattavla där man lätt kan följa tävlingen, en väl fungerande klubbstuga med möjligheter för förtäring och inte minst viktigt vid tävlingar av detta format, en egen campingplats för husvagnar och husbilar.
- Vi har lagt ner mycket möda på att kunna presentera en anläggning och ett arrangemang som skall tilltala såväl de tävlande som publik och gäster. VM tävlingen samlar deltagare från alla världsdelar bland de 150 som skall göra upp om den åtråvärda titeln, berättar klubbens sekreterare Karin Pålsson som har bråda dagar redan nu med alla förberedelser.
Flest deltagare kommer från USA som har 32 anmälda förare. Taiwan och Japan kommer med vardera 10 deltagare. Kina deltager för första gången i VM och skickar fyra förare till Furulund.
Hemmanationen Sverige representeras av sex förare där arrangörsklubbens egen Mikael Pålsson utgör en av favoriterna till VM titeln efter seger i För-VM och den ende i världen som har två Masters titlar.
- Det har fungerat mycket bra under de senaste åren. Jag tog hem segern i För-VM tävlingarna både 2003 och så nu i år. Vi har lagt ner mycket möda på att bygga en väl preparerad bil inför detta VM och nu gäller det bara att det inte läcker ut några uppgifter om det nya chassie som jag utvecklat till denna tävlingen, berättar den 30 årige Mikael som dessutom är sexfaldig Svensk Mästare och har två Nordiska Mästerskap i bagaget förutom alla internationella meriter och som laddar upp med att köra Riksmästerskapet innestundande helg i Eskilstuna.
På frågan om vad det är som driver Mikael att fortsätta med denna sport svar han: - Att köra på gränsen till vad som är möjligt och att utveckla chassie, dämpare, däck och motorer så att de håller för påfrestningarna under en timmas finalrace är en mycket sporrande utmaning. Sedan erfordras massor av rutin både i konsten att kunna köra och behärska alla underlag samt koncentration för att undvika olyckor och påkörningar så det finns hela tiden nya utmaningar att ge sig i kast med. Under de 22 år som jag tävlat så här långt så har bilarna utvecklats enormt och den utvecklingen fortsätter i en rasande takt. Vill man vinna ett stort mästerskap så gäller det att ha den bästa väghållningen, de bästa däcken och mest kunskap om banan och hur den förändras under en tävlingsvecka.
- Jag skall ju göra allt jag kan för att ta hem segern men 1:8 Off-Road är den absolut största klassen internationellt och det finns många bra förare. Inte mins min klubbkompis Linus Thern kan ställa till det. Linus blev ju fyra på för VM. Regerande mästaren Greg Degani från USA blir likaså en svår nöt att knäcka liksom Europamästaren Miguel Matia från Portugal, avrundar Mikael.
Förutom Mikal representeras Sverige av klubbkompisarna i Furulunds RC Linus Thern från Kävlinge och Magnus Pålsson från Furulund. Svenske Mästaren från 1997, Magnus Amilon från Kallinge, Jonas Eriksson från Linköping samt Robert Gustafsson från Johanneshov.

Svenskt Mästerskap Klass 1:10 El Touring 2003 Borås MRK 2003-02-23
A-Final
1) Mikael Fransson Växjö MS, 2) Jonas Andersson Staffanstorps HS, 3) Joel Myrberg Mölndals MK, 4) Viktor Wilck Väst, 5) Magnus Vässmar MK Eskil, 6) Niklas Johansson MHF Skarpknäck, 7) Daniel Holmesten Borås MRK, 8) Alfred Widmark Staffanstorps HS, 9) Mikael Nilsson Staffanstorps HS, 10) Magnus Viktorsson Borås MRK
B-Final 11) Marcus Lindner SMK Trollhättan, 12) Thomas Andersson Hyllinge MS, 13) Bengt Andersson Borås Mrk, 14) Peter Andersson Borås MRK, 15) Tommy Bergfeldt MRC Hudik, 16) Mikael Bengtsson SMK Trollhättan, 17) Niklas Larsson Borås MRK, 18) Kristoffer Eriksson Borås MRK, 19) Niklas Nygren Nyköpings MK, 20) Krister Larsson Varbergs MK

03-01-09 Licens från RB utskottet
Licensavdelningen meddelar att automatiken, med uppflyttning från Debutant till Nationell, har legat kvar. Detta innebär att gamla debutanter har fått B-licens eftersom C-licensen försvann. För att reda upp felaktigheterna gör vi enligt följande:
Lös inte ut den nya licensen om ni haft Debutantlicens 2002.
Kontakta licensavdelningen Lillemor Mossberg på telefon 08 626 3305 eller e-mail
lillemor.mossberg@sbf.se. Telefontid är fram till kl 12.00. Eftersom telefonerna är hårt belastade är det säkrast att komma fram per mail. Meddela att ni fått fel licens så ordnar hon en ny.
Tills ni får en ny licens är det OK att använda Debutantlicens från 2002. Gäller under januari månad
Om ni behöver hjälp med något, kontakta Sune Wall per telefon 046 25 71 24; 0709 26 94 22 eller e-mail
sune.wall@telia.com.
Utskottet för RB

02-12-29 Örebro Radio Bil Club Mellandags Racet 28 december
1:10 Touring Stock
A-Final
1) Peter Nilsson MFK Fenix, 2) Anders Ohlson Örebro RBC, 3) Tommie Ringve MFK Fenix, 4) Jörgen Gustafsson Bofors MRK
1:12 Track
A-Final
1) Mikael Nilsson Staffanstorps HS, 2) Niklas Johansson MHF Skarpnäck, 3) Markus Toll Bofors MRK, 4) Bengt Andersson Borås MRK, 5) Roland Ström MHF Skarpnäck, 6) Robert Hymander MHF Skarpnäck, 7) Maxx Rosén Staffanstorps HS, 8) Thomas Ohlson Örebro RBC, 9) Mikael Gustafsson Bofors MRK, 10) Johan Ode Bofors MRK
B-Final 11) Markus Landén Västerås MS, 12) Micke Hahne MHF Skarpnäck, 13) Daniel Jonsson MHF Skarpnäck, 14) Peter Forsling Bofors MRK, 15) Peter Frodell Örebro RBC, 16) Bengt Bergren Bofors MRK, 17) Stefan Larsson Bofors MRK, 18) Johan Sjögren Västerås MS
1:10 Touring
A-Final
1) Markus Berglund Uppsala RC, 2) Magnus Vässmar MK Eskil, 3) Gustav Dahlberg SMK Dala, 4) Tommy Bergfeldt MRC Huddik, 5) Alexander Andersson MIRACL, 6) Sebastian Johansson Uppsala RC, 7) Magnus Modin Uppsala RC, 8) Per Erik Nordman MK Eskil, 9) Patrik Österberg Nyköpings MK, 10) Per Lindqvist MHF U Karlstad
B-Final 11) Mikael Andersson MK Eskil, 12) Magnus Hedqvist Ludvika MRC, 13) Christofer Löf Upplands Väsby MBK, 14) Fredrik Svärd Upplands Väsby MBK, 15) Konrad Samuelsson Uppsala RC, 16) Erik Vässmar MK Eskil, 17) Mikael Österberg Nyköpings Modellklubb, 18) Ola Johansson SMK Gävle, 19) Marcus Söberg MK Eskil, 20) Stefan Hjerpe MFK Fenix
C-Final 21) Joakim Backlund Uppsala RC, 22) Martin Gullback MFK Fenix, 23) Fredrik Loiske MHF U Karlstad, 24) Tommi Eriksson Örebro RBC, 25) Lars Björmsjö Vadstena RRC, 26) Magnus Bergman Uppsala RC, 27) Robert Rozsa Örebro RBC, 28) Daniel Frankén Västerås MS, 29) Robert Johansson MHF Skarpnäck, 30) Tony Adam Nyköpings MK
D-Final 31) Anders Öström MHF Skarpnäck, 32) Daniel Trygg Nyköpings MK, 33) Michael Jansson Upplands Väsby, 34) Mikael Olsson Örebro RBC, 35) Per Ekström Uppsala RC, 36) Gustaf Nordman AMF Årsunda, 37) Stefan Andersson Örebro RBC

02-11-18 Resultat från Örebro Radio Bil Club 16 november
Deltävlig 1:12 i Sverige cupen samt ingånde i Mellan Svenska Elbils Cupen 2002-2003 Även klass 1:10 Touring El + Stocklassen ingånde i Mellan Svenska Elbils Cupen 2002-2003
1:12 Track SC Cup / Mellansvenska El 2002
A-Final
1) Mikael Nilsson Staffanstorps HS, 2) Roland Ström MHF Skarpnäck, 3) Markus Toll Bofors MRK, 4) Mikael Brandt Uppsala RC, 5) Robert Hymander MHF Skarpnäck, 6) Maxx Rosén Staffanstorps HS, 7) Markus Landén Västerås MS, 8) Micke Hahne MHF Skarpnäck, 9) Magnus Hedlund Västerås MS, 10) Daniel Jonsson MHF Skarpnäck
B-Final 11) Johan Ode Bofors MRK, 12) Thomas Ohlson Örebro RBC, 13) Bengt Bergren Bofors MRK, 14) Stefan Larsson Bofors MRK, 15) Mackan Göransson Västerås MS, 16) Peter Frodell Örebro RB
1:10 Touring Mellan Svenskan El 2002
A-Final
1) Magnus Vässmar MK Eskil, 2) Niklas Johansson MHF Skarpnäck, 3) Gustav Dahlberg SMK Dala, 4) Jörgen Landblom AMF Årsunda, 5) Erik Vässmar MK Eskil, 6) Alexander Hagberg Uppsala RC, 7) Tommy Bergfeldt MRC Huddik, 8) Mikael Andersson MK Eskil, 9) Joakim Backlund Uppsala RC, 10) PerErik Nordman MK Eskil
B-Final 11) Patrik Österberg Nyköpings MK, 12) Magnus Hedqvist Ludvika MRC, 13) Lars Hägerman Ludvika MRC, 14) Per Lindqvist MHF U Karlstad, 15) Peter Eriksson AMF Årsunda, 16) Stefan Hjerpe MFK Fenix, 17) Kenneth Malkusson SMK Dala, 18) Marcus Söberg MK Eskil, 19) Ola Johansson SMK Gävle, 20) Peter Utas MK Eskil
C-Final 21) Mikael Österberg Nyköpings MK, 22) Lars Björmsjö Vadstena RRC, 23) Robert Rozsa Örebro RBC, 24) Fredrik Svärd Rasbo MK, 25) Martin Gullbark MFK Fenix, 26) Daniel Frankén Västerås MS, 27) Hampus Bergman Uppsala RC, 28) Magnus Bergman Uppsala RC, 29) Bengt ErsonMHF Skarpnäck, 30) Tommi Eriksson Örebro RBC
D-Final 31) Mikael Olsson Örebro RBC, 32) Gustaf Nordman AMF Årsunda, 33) Michael Jansson Upplands Väasby MBK, 34) Fredrik Arnell Västerås MS
1:10 T STOCK Mellan Svenska El Stock
A-Final
1) Peter Nilsson MFK Fenix, 2) Stefan Valkola SMK Dala, 3) Mikael Hedin SMK Dala, 4) Hampus Lindkvist MFK Fenix, 5) Anders Ohlson Örebro RBC, 6) Stellan Rask MHF Skarpnäck, 7) Tommie Ringve MFK Fenix

Örebro Radio Bil Club 7 september
1:8 Track Sune Cup
1)
MikaelFransson Växjö MS, 2) Knut Eriksen Oslo MK, 3) Daniel Hazard Väst-8, 4) MagnusBengtsson SMK Trollhättan, 5) Stig Berntsen Oslo MK, 6) Bengt Andersson Borås MRK, 7) HansLyxell Umeå AK, 8) Niklas Johansson MHF Skarpnäck, 9) Mikael Bengtsson SMK Trollhättan, 10) Jan Fredholm MHF Skarpnäck, 11) ChristofferHallborg Örebro RBC, 12) Tommy Bergfeldt MRC Huddik, 13) Anders Magnusson SMK Söderhamn, 14) Bertil Karlsson Väst-8, 15) Trygve Berntsen Oslo MK, 16) Robert Hymander MHF Skarpnäck
1:10 Track FM/DM i Västra Bilsportförbundet
1) Peter Frodell Örebro RBC, 2) Maria Törnblom Skövde MK, 3) Henrik Loodh Örebro RBC, 4) Jonas Japlin Skövde MK, 5) MartinTörnblom Skövde MK, 6) Bengt-Olov Södermann AMF Årsunda, 7) Stefan Andersson Örebro RBC, 8) Matthias Isaksson MHF Skarpnäck

Örebro Radio Bil Club 15-16 juni
1:6 Ic Tr Trailer cup + Sverige cup
Final
1) Frederick Scholander MK Eskil, 2) Hampus Lindkvist MFK Fenix, 3) Mattias Brink Örebro RBC, 4) Robert Möller Väst-8, 5) Sven Hedlund MFK Fenix, 6) Simon Gunnarsson SMK Trollhättan, 7) Mika Kanerva MHF Skarpnäck, 8) Lennart Jacobsson Gislaveds MK, 9) Joakim Holm MHF Skarpnäck, 10) Stefan Hjerpe MFK Fenix
1:5 Ic Tr Lilla STCC + Sverige Cup samt Förbundsmästerskap i Västra BF deltävling
Final
1) Thorbjörn Lennartsson SMK Örkeljunga, 2) Mats Karlsson Mariestads MRK, 3) Krister Carlsson SMK Trollhättan, 4) Joakim Persson SMK Örkeljunga, 5) Peter Edlund Skövde MK, 6) Frederick Scholander MK Eskil, 7) Fredrik Fogelberg MHF-U Karlstad, 8) Fredrik Persson Örebro RBC, 9) Staffan Bäckström Täby MK, 10) Åke Ottoson Staffanstorps HS

Örebro RBC Radiostyrd Bilsport 4 maj
1:8 Track Sv Cupen
1. Andersson Bengt Borås MRK, 2. Bengtsson Magnus SMK Trollhättan, 3. Ohlson Joakim MHF-Skarpnäck, 4. Lindner Marcus SMK Trollhättan, 5. Fransson Mikael Växjö MS, 6. Nilsson Michael Väst-8, 7. Johansson Niklas MHF Skarpnäck, 8. Sahlin Patrick MHF Skarpnäck, 9. Lyxell Hans Umeå AK, 10. Dagergren Mats MHF Skarpnäck
1:10 Track 1:10 Ic SV Cupen Och FM/DM i Västra BF
1. Törnblom Maria Skövde MK, 2. Dahlberg Gustav SMK Dala, 3. Ström Roland MHF Skarpnäck, 4. Ohlson Thomas Örebro RBC, 5. Toll Markus Bofors MRK, 6. Isaksson Matthias MHF Skarpnäck, 7. Frodell Peter Örebro RBC, 8. Hård Per-Ola Wäxjö MS, 9. Hägerman Lars Ludvika MRC, 10. Japlin Jonas Skövde MK

www.motorsportivarmland.nu