<< Tillbaka till Startsidan
Tillbaka Notiser 2005
2004

2000 2004 2005 2006

04-12-30 Svenska Bilsportförbundet uppmanar alla bilsportare att hjälpa till att lindra katastrofen i Sydostasien. Som startplåt skänker förbundet 50 000 kronor till Röda Korset.
- Det är i dagsläget naivt att inte tro att vi kommer att beröras av denna katastrof genom att drabbade människor tillhör våra vänner, bekanta eller vår sport i ett eller annat avseende, säger förbundsordförande Kåge Schildt.
Därför har styrelsen haft ett extra telefonmöte och beslutat hjälpa till.
- Kan vi sedan få andra idrottsförbund att följa vårt exempel är det en extra bonus till alla drabbade familjer och inte minst de boende i Sydostasien, fortsätter Kåge Schildt.
Uppmaningen till alla medlemmar i Svenska Bilsportförbundet, klubbar, distrikt, förare, team, sponsorer, samarbetspartners och alla andra är att med summor - efter varje enskild eller organisations möjlighet - bidra till hjälparbetet. Resultatet av insamlingen kan följas löpande på Bilsportförbundets hemsida www.sbf.se.
- Det är därför viktigt att alla sänder ett mail till mailbox@sbf.se och berättar vad du/ni gjort och med vilket belopp. Allt kommer att publiceras på hemsidan, försäkrar Kåge Schildt.
· Du kan ge ditt bidrag till de drabbade via Röda korsets on-linetjänst: www.redcross.se
· Du kan skänka bidrag via SMS - numret är "Asien 721 05". Skriv "Asien" i textmeddelandet och sänd ditt SMS på telefonnummer 721 05. Du betalar 30 kronor, av vilka minst 24 kronor går till Röda korset om din operatör är Tele2 eller Telia
· Du kan ringa Röda korsets gåvonummer 020-213 213
· Du kan ge ditt bidrag via Röda korsets postgiro 900 800-4, märk talongen "Flodvågornas offer"
Du kan naturligtvis ge ditt bidrag till någon annan organisation, som aktivt arbetar med stöd till katastrofens offer. En sammanställning av dessa organisationer finner du på SVT:s text-TV sid 169-171.

Läs mer på SBF´s sida>>
04-12-29 Utrikesrundan är inställd!!!
Bäste rallyåkare
Tack för visat intresse
Nittiosju kilometer nyplogad och välpreparerad isig vinterväg med snövallar ligger och väntar på att få trafikeras av åksugna rallyförare, men tyvärr tycks intresset för att åka rally dåligt, därför tvingas vi med sorg i våra rallyhjärtan meddela att det inte blir någon UTRIKESRUNDA på grund av få anmälningar. Det känns hårt som rallyarrangör att efter mycket arbete och nerlagda pengar ta detta steg men tyvärr, härtill är vi nödd och tvungen. Men om ni vill tala om för oss vad vi gör för fel så är vi tacksamma ( vi kanske inte godtas som arrangör)
Skicka gärna ett mail tala om vad du tycker.
Adressen är mk-nordjamten@home.se
Motorhälsningar
MK Nord Jämten Organisationskommitè

04-12-28 Uppmaning om support för Daniel Carlsson!!!
Samtliga,
-VI UPPMANAR ALLA SOM VILL BIDRA MED "SUPPORT" TILL DANIEL CARLSSON WORLD RALLY, ATT HANDLA NÅGON MINESVÄRD SOUVENIR FRÅN HANS WEBBSHOP: www.danielcarlsson.com.

PRISET ÄR NU SÅ LÅGT SOM 40 KRONOR/ARTIKEL, PLUS PORTO!!

Alternativt skriv bara ett mail med ert namn samt önskad vara, så återkommer vi sedan med ett svars-mail till dig.

04-12-28 Skutskärsratten... Äntligen vinter!
Det råder i skrivande stund perfekta förutsättningar inför rallyt Skutskärsratten, lördagen den 8 januari. Rejält med kyla och en skvätt nysnö på juldagen har gjort susen.
­ Tjockt med is på samtliga sträckor och rejält vinterföre! meddelar banchefen efter en rundtur under söndagen. Skutskärsratten inleder Upplands DM-serie samt dessutom Suzuki cup. Tävlingen omfattar fyra sträckor på tillsammans nära tre mil. Gemensam serviceplats efter två av sträckorna. Första start sker 16.00 från Folkets Hus i Skutskär.
OBS! Anmälningstiden går ut nu på torsdag, den 30 december kl 12. Kontant betalning 700:- på tävlingsdagen, men noterna måste vara beställda och betalda senast nu på torsdag 30/12. (Se vidare under inbjudningar på denna hemsida, samt komplett inbjudan på www.motorsport4sale.com

04-12-22 Tobias kör 15 VM rallyn
Det rör på sig hos dom svenska VM förarna, Tobias Johansson och Team Olsberg med Göran Henriksson i spetsen har idag skrivit kontrakt med Prodrive för två Subaru WRC 05. Det är också spikat att Tobias kommer att åka alla tävlingar utom Monte Carlo på grund av tidsbrist. Helt klart är också att bilen hinner fram till Svenska Rallyt. Innan dess kommer Team Olsberg att tillsammans med Tobias och Thomas Rådstråm satsa på Supercup premiären och SM premiären i Sandviken.
(RSN) Christer Bofeld

04-12-22 Gunnar Dandenell tackar för sig
Efter 36 år på Volvo tackar Gunnar Dandenell för sig, städar av skrivbordet i Angered och går hem. För sista gången. Nu väntar ett bekymmersamt liv som pensionär... Gunnar Dandenell har under de 15 år som gått sedan klassen startade varit Teknisk kontrollant för Volvo Original Cup och vår fasta punkt inom Volvo.
Den kunskap om Volvos produkter som Gunnar representerar har varit till ovärderlig hjälp för serien. Inte minst för att Gunnar själv varit aktiv bilbyggare och tävlingsförare under många år. Senast med en S40 i SLC. När det gäller motorintyg så kommer det att fungera som tidigare. Den som ska byta motor i en VO rallybil kan alltså räkna med fortsatt stöd från Volvo Personbilar Sverige
Läs hela notiser på Vovloorginals sida>>

04-12-21 Den första miljonen på Aktuell Motorsport
År 2004 närmar sig sitt slut. Ett år som för Aktuell Motorsport har varit helt fantastiskt. Det indexerade nyhetsflödet är nu ganska stabilt, ungefär 20 000 svenska motorsportnyheter per år, vilket ger ett fantastiskt snitt på mellan 50 och 60 nyheter per dag. Det finns ett intresse från svensk media att medverka på Aktuell Motorsport. Länksamlingen har växt till en av landets mest omfattande inom motorsport, tack vare många besökares generösa tips.

Under januari 2005 utvidgas länksamlingen med fler kategorier. Svenska motorsportfotografer är flitiga med att skicka kanonbilder till 'Veckans Bild', så flitiga att jag ofta hade önskat att året hade fler veckor. För några veckor sedan, den 1 December, gjordes det 1 miljonte besöket på Aktuell Motorsport, sedan starten den 10 Maj 2003. Antalet besökare ökar stadigt och det finns ännu inga tendenser att tillväxten skall plana ut, tvärt om. Detta är otroligt uppmuntrande.

Läs hela Notisen på Aktuell Motorsport>>


04-12-19 SkeppstedtMotorSport hjulpysslar
Nu väntar väl dom flesta på vintern och att julfriden ska infinna sej. Staffan sliter som värst nu för att bilen ska bli lackad. Ny motor håller som bäst på att monteras i dom djupa smålandsskogarna (Thörnberg och Hedström i Myresjö). Det är lördag kväll den 18/12 och i Småland har det börjat snöa. Kanske är vintern på väg i alla fall......?

Vi tackar för en fantastisk säsong och önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Med vänlig hälsning
SkeppstedtMotorSport / Staffan & Magnus
(Glöm inte att hålla er uppdaterade genom att regelbundet titta på vår hemsida http://medlem.spray.se/skeppstedtmotorsport/)

04-12-17
Bozian Racing tecknar med Didier Auriol and Xavier Ponz 2005
Farmar teamet till Peugeot stallet Franska Bozian racing tecknar kontrakt
inför 2005 års säsong med f.d världsmästaren Didier Auriol och Xavi Pons.
Auriol har under 2004 varit andre förare i Skoda medan Ponz kört Grupp N med
seger i Tyskland och Corsica.
Teamet som under fyra år haft förare som till ex vår svenska stjärna Daniel
Carlsson, Petter Solberg storebror Henning Solberg med flera
Båda kommer till start i Peugeot 206 WRC till Monte Carlo rallyt.
(RSN) Christer Bofeldt

04-12-17
Manfred Stohl och Freddy Loix i Citroen WRC
.Det Belgiska teamet Kronos Racing har skrivit ettårskontrakt med
Österrikaren Manfred Stohl, som kommer att köra 10 deltävlingar i en Citroen
Xsara WRC . Även Freddy Loix är intressant för teamet att köra andra bilen
som också är en Xsara. Kontrakt är dock inte skrivit med Freddy som i år var
fabriksförare för Peugeot.
Manfred Stohl tävlade i Grupp N VM i år för OMV teamet i en Mitsubishi
Lancer EVO 7:a, och blev 6:a totalt. Manfred har tidigare suttit i WRC bil,
senast var i Engelska VM rallyt där han blev total 7:a i sin privat
sponsrade Peugeot 206 WRC
Fakta:
Manfred Stohl
Österrike
Född: 7 juli 1972
Rally debut: 1991
(RSN) Christer Bofeldt

04-12-03 SMK Söderhamn bjuder in till folkracemöte

Klubben bjuder in till folkrace möte på Helsinge Motorstadion Onsdag 8/12.
På mötet kommer det att diskuteras om kommande aktiviteter på en spolad bana i vinter 04/05. Det är bråttom om vi ska komma igång med verksamheten. Man kommer att prata om ett nytt "Ungdomsprojekt" och om licens kurser för juniorer och seniorer. Man kan börja med folkrace från det året att man fyller 15 år för den som är intresserad. Det kommer tas upp vad som gäller tränings avgifter på Helsinge Motorstadion (gäller alla grenar). Hur går det med klubbens spol och plogbilar kan ni få info om, mm, mm. Sprid detta vidare, mun till mun, då alla inte har tillgång till Internet.
Se hemsidan>>

04-12-02 PG prisad i England
PG Andersson blir uppmärksammad runt om i världen. Nu ska han även få ta emot den engelska tidningen Autosports Awardpris.
Läs mer på www.pgandersson.se

04-12-02 Jonas Wigren o PeO Persson mekar åt arab
Åt shejk Al Maktom i Dubai duger bara det allra bästa.Därför har han anlitat två svenska mekaniker till finalen i Middle East Championship i rally som startar idag – Jonas Wigren, Norrköping och PeO Persson, Sunne.

Jonas och PeO får det säkert svettigt – varmt, sandigt och Mitsubishin ska fungera på max i 27 mil fartsträckor. Tävlingen heter Dubai International Rally, och körs nu torsdag-fredag då det är helgdag i Dubai.

PeO är känd som en av Sveriges vassaste på just Mitsubishi, medan Jonas kör så det ryker. Senaste meriten är totalsegern i Supercupens tvåhjulsdrivna klass.
- Jonas har köpt några bilar i Dubai och då fick han kontakter som gör att han nu får meka åt shejken, säger vännen Magnus Jansson.


04-12-01 Ny månad och Petter Solberg är månadens
Petter Solberg har gjort en kometkarriär inom både rally, rallycross, backe och givetvis rally. På bara sex år har han blivit världsmästare. På www.mariasmotorsport.com under månadens/december kan du läsa om hans kärriär, hans älsklingsmat, musik och se bilder från både nutid och dåtid.
04-11-30 DTM mästaren Ekström i Skoda 2005
Skoda har tidigare idag offentligjord sina förare i stallet 2005 Armin Schwarz, Janne Tuohino, Jani Paasonen Alexandre Bengue. En säker källa i Skoda Teamet säger till nättidningen rallysportnews att Svenska DTM mästaren Mattias Ekström kan få en del styrningar i teamet under 2005, kanske till Svenska Rallyt. Skoda kommer under vissa tävlingar delta med tre bilar. Mattias Ekström som deltog i Svenska Rallyt ifjol med en seger i Grupp N som resultat, även på asfaltsrallyn visade dalmasen sina talanger genom att vinna Catalunya rallyt överlägset i Grupp N.
(RSN) Christer Bofeldt


04-11-29 Luciafirande för alla hos Fryksdalens MK med Stig-Olov Walfridson
Fryksdalens MK anordnar lucia fest, onsdagen den 1/12 kl. 19.00 i hembyggdsgården Bäckebron. Det blir kaffe och lotteri och kvällens gäst är Stig-Olov Walfridson som talar om sin karriär!
Alla önskas hjärtligt välkommna!!
För ytterligare information ring Erik Waldenström: 0565-500 41

04-11-29 Årets bästa arrangörerna av SM , RM och Supercupen
Nättidningen RallySportNews har genom röstning, låtit tidningens läsare rösta fram årets bästa arrangörer i följande kategorier. SvenskaMästerskapen, Riksmästerskapen och Supercupen.

Årets arrangör av Svenska Mästerskapen
South Swedish Rally i Växjö.
Följande klubbar finns med som arrangör av rallyt, vilka får RallySportNews diplom som årets arrangör SM 2004 utsedd av nättidningens läsare.
Medverkande klubbar
Arlövs MC, Grimslövs MS, Kalmar MK, Karlskrona AK, Lessebo MK, Nybro AC, SMK
Hörby, Tomelilla MK, Trelleborgs MK, Vetlanda RRC, Växjö MS och Älmhults MK
i samarbete med Braås MK, Kristianstads MK, Ljungby MK, Ryds MK och Skillingaryds MK.
Klubbarna och orginasitationen fick 29% av rösterna
Övriga:
Bergslagsrallyt Hällefors Mk 23%
Snow Rallyt Östersund 22%
Rally Vännäs 12%
Bilmetro Falun 8%
Rejmerallyt Norrköping 6%


Årets arrangör av Riksmästerskapen 2004 (får diplom som bästa RM arrangör 2004)
Hälsinge rallyt SMK Hälsinge 30%
Medverkande klubbar. Ljusdals MK och Söderhamns MK
Övriga
MK Ydre 26%
Skillingaryd 25%
Kvarnrundan MSK Kvarnvingarna 9%
TV Svängen Hörby 9%


Årets arrangör av Supercupen 2004 (får diplom som bästa Supercup arrangör 2004)Lima MS LBC Rushen 37%
Övriga
Kong Christian race Kristianstad 29%
Z-Trofén Stuguns MK 11%
Snapphanerallyt Hässleholm MK 9%
Gästabudstrofén Nyköping 9%
Dan-Anderssons Minne Wessmanklubbarna 6%

Christer Bofeldt
www.rallysportnews.se


04-11-28 Onsdag 2004-12-15 Informationsträff
Det har blivit en tradition för SMK Hälsinge att arrangera en informationsträff inför ett nytt tävlingsår. Vi bjuder som vanligt in Hans-Åke Flink för teknisk information och denna gång även Jan-Olov "Nypan" Nyman för information kring säkerheten när vi tävlar. All information riktar sig mot aktiva inom rally i Hälsingland.Fika kommer att serveras.
Ring Lars-Åke Persson för anmälan: 070-510 78 73
Plats: Högsgården Tid: 19:00 http://www.smkhalsinge.com/
//Osmo

04-11-24 PG och Jonas Anderssons stjärnår sammanfattat
På PG Anderssons hemsida har det nu sammanställts i både ord och bild, årets säsong och alla tävlingar. Även de olika priserna och utmärkelserna finns med.
Gå in och se på juniorvärldsmästarnas lyckosamma år>>>

04-11-24 Mattias Jerringprisnominerad
Mattias Ekström har efter sin totalseger i DTM blivit nominerad till Jerringpriset. Priset utdelas till den individ eller det laget som gjort årets bästa svenska idrottsprestation. I år delas Jerringpriset delas ut för 26:e gången och priset instiftadet 1979 till minne av den legendariske radiomannen Sven Jerring, som avled samma år. Det är svenska folket som röstar fram Jerringpriset, så gå in på nedanstående länk och rösta!
http://www.questback.com/sr/jerringpriset/

04-11-23 Alx Danielsson – Sveriges snabbaste nörd?
I helgen avgjordes det. Under bilsportmässan i Älvsjö var det inofficiellt svenskt mästerskap i virtuell racingoch det var inga mindre än de svenska landslagsförarna i Rally och Racing som slogs om titeln.

Det var många avåkningar, tuffa närkamper och breda leenden när STCC-mästaren Richard Göransson, juniorvärldsmästaren i rally PG Andersson och de andra stjärnförarna mötte varandra under lite mer lättsammma former än vad de är vana vid. De fyra snabbaste tävlade sedan i ett finalrace i två heat á 10 minuter på stora scenen där segraren korades. Inte helt oväntat var det fyra förare ur racinglandslaget som kvalade in i finalracet; Edward Sandström, Richard Göransson, Alx Danielsson och Alexander Storckenfeldt. Snabbast av dem alla visade sig Alx Danielsson vara. En andraplats i det första heatet och seger i det sista gav honom totalsegern och titeln Statoil Virtual Racing Champion 2004. ”Att leka med datorer och att köra bil är två saker jag är bra på. Äntligen fick jag nytta av att jag är en datanörd” skrattar Alx Danielsson. ”Kul också att det blev sån fajt och lite show för publiken”.

Den hårdaste motståndet stod Alexander Storckenfeldt för, som kammade hem silverpokalen. ”Även om det är ett spel blir det ändå blodigt allvar. Ingen vill förlora, speciellt inte i finalen inför en så stor publik” säger Alexander Storckenfeldt, som till vardags kör Formel Renault i England. Racingstjärnorna briljerade på hemmaplan, men rallyförarna bjöd på hårt motstånd och Daniel Carlsson var bara en hårsmån från att kvala in till finalracet. ”Det var riktigt roligt. Spelet är otroligt verklighetstroget och med lite mer träning skulle jag gett dem en ordentlig match.” Säger Daniel Carlsson. ”Det får väl bli revansch i ett rallyspel.”
”Gärna en returmatch, men då kommer jag att hårdträna. Inte tänker jag få stryk av en grussprättare” ler Alx.
”Om du låter munnen sköta snacket, så låter jag resultatet tala” svarar Daniel. Det låter som att vi kan räkna med en returmatch.

Mästerskapet avgjordes i den nya officiella FIA GT-spelsimulatorn GTR, som släpps publikt i Sverige till våren.SWEDISH NATIONAL TEAM RALLY &RACING


04-11-21 Ekström och Andersson ”Årets förare”
Bilsport Award 2004
Det blev Mattias Ekström och Per-Gunnar Andersson som röstades fram till ”Årets förare 2004” på Svenska Bilsportmässans galakväll i Älvsjö den 20 november.
Bilsport Award-vinnarna i kategorierna ”Årets Racerförare” och ”Årets Rallyjunior” stod i en klass för sig. Ekström och Andersson fick överlägset flest röster av de nio kandidaterna.

Bilsport Award var ett uppskattat inslag under galakvällen i Victoria-hallen. Först fick samtliga vinnare kliva upp på scenen för att bli hyllade. Därefter var det dags att utse ”Årets förare”.
Spänningen var stor när Bilsports publisher och ansvarige utgivare, Stig Sjöberg, tog till orda för att avslöja hur tidningens läsare och Svenska Bilsportmässans besökare röstat.

Vilka skulle få Bilsport Senior Award respektive Bilsport Junior Award 2004?
Valet föll inte helt oväntat på DTM-mästaren Mattias Ekström och juniorvärldsmästaren i rally, Per-Gunnar Andersson.
-En perfekt avslutning på en perfekt säsong, konstaterade båda sedan de fått ta emot sina utmärkelser.

Mattias och Per-Gunnar kan blicka tillbaka på ett synnerligen framgångsrikt 2004. Dalkarlen vann förartiteln i tyska DTM och bidrog med sin insats till att även team- och märkestiteln hamnade hos Audi.
Värmlänningen debuterade i junior-VM, tog alla med storm och körde hem guldet åt sig själv och Suzuki.

Läs hela artikeln (och se motiveringarna till alla priser) på Resultatservice hemsida>>


04-11-21 Mattias Ekström och PG Andersson årets Bilsportare
PG Andersson och Mattias Ekström, var de som kammade hem Bilsport Awards priser som årets Senior och årets Junior. Bilsportsport Award är ett pris som tidningen Bilsport delar ut till nio olika grenar (4 seniorer och 5 juniorer). I år var det följande vinnare:

Samtliga Award-vinnare 2004:
- Årets Rallycrossförare: Kenneth Hansen, götene
- Årets Racerförare: Mattias Ekström, Krylbo
- Årets Dragracingförare: Håkan Nilsson, Eslöv
- Årets Rallyförare: Daniel Carlsson, Säffle
- Årets Kartingförare: Mattias Ekman, Huddinge
- Årets Rallyjunior: Per-Gunnar Andersson, Årjäng
- Årets Racingjunior: Sebastian Hohenthal, Mora
- Årets Dragracingjunior: Lina Åberg, Vara
- Årets Rallycrossjunior: Martin Lundqvist, Fagersta

Av dem har sedan Svenska folket fått röstat fram vem som ska få titulera sig Årets Senior och Årets Junior. Det var alltså Mattias Ekström och PG Andersson som vann!
Mer info på:
www.pgandersson.se
04-11-20 Motorsport 4sale hemsidan som växer sig allt starkare
På Svenska bilsportmässan fanns Motorsport 4sale och visade upp sig. En hemsida som går hem hos liten som stor inom rally framför allt, men även på folkrace sidan och rallycrossen i landet och annat smått och gott. Grundaren och webbmastern Niclas Åkerström från Sundbyberg och reportrarna Andreas Peters, Christer "Krippa" Moreau, Fredrik Eriksson, Gustav Svederus, Joel Svederus, Jonas Berg, Thorleif Olsson, Crister Nystrand, undertecknad och Benny Persson som finns runt stora delar av landet och en del av dessa som samlats på årets Svenska bilsportmässa i en egen monter för att visa upp sig och träffa rally älskare och bilsportentusiaster från hela norden för att diskutera och byta erfarenheter och roliga minnen från åren som gått. Med i montern har man med en fin Gr-H Ford Escort med vinge och skärmbreddare och massor av foton och filmer som tagits av reportrarna. M4S som täcker upp med fotoreportage och filmklipp och allehanda länkar från gräsrotsnivå till eliten i och utanför Sveriges gränser allt mer. Plus en hel del insända bilder från andra entusiaster som besöker tävlingar. Sidan har några olika forum som får många att tappa hakan ibland när debatterna går på som hetast.

Niclas Åkerström som chefredaktör har ett i stort sett ett heltidsjobb med att lägga in de olika reportagen som strömmar in och att kolla så att reglerna följs och inte spårar ur allt för mycket i vissa debatter som kan vara både roliga och informativa. Niclas som valt att dela upp med olika forum så att man enklare ska kunna följa exempelvis en saklig debatt som om det med Grupp-E/ekonomi i ett eget forum där man under hösten har debatterat rikligt om ett gemensamt förslag för hela landet bland annat, detta har även uppfattats av SBF´s olika utskott som tagit del av debatten och de förslag som ligger på sidan. Denna debatt och även från forum på andra hemsidor och insändare i press, har gjort att man under lördagen kommer att ha ett forum för Gr-E/Ekonomi som rallyutskott från SBF bjuder in till mellan kl. 12 och 14 på mässan. På de olika forumen kommer det ständigt in tipps till andra hemsidor som har foton och fräna filmklipp från diverse tävlingar runt om i världen samt inlägg med både ris och ros från team som varit med på tävlingarna med kommentarer om sina egna upplevelser och berättelser från rallyskogarna vilket gör sidan än mer intressant. Men framför allt så är det ett stort gäng om man får kalla det glada hobby reportrar som kommer med bild och texter roligt nyanserade från många av landets olika tävlingar och inte att förglömma grannlandet Finland som har mycket att bjuda på i tävlingsväg dit även allt fler aktiva från Sverige deltar i allt mer. Man har även ögonen på tävlingar från grannlandet Norge som om det stämmer med avstånd får sin beskärda del av uppmärksamheten från redaktionens filmare och fotografer runt om i landet när det beger sig.

Hemsidan har fått uppmärksamhet i pressen bland annat från Svenska Bilsport Börsen som skriver. ”Rally och åter rally. En favoritsajt med bild reportage från rallytävlingar nästan varje helg” och från Finland där man tycker att sidan ”Ett härligt inslag som friskar upp för åskådarna”. Reportagen med filmklipp, bilder och texter har fått många att skratta eller små le när man läser kommentarer om deltagare som haft turen att fastna på bild eller filmer under de olika evenemang som bevakats. Lika så har man bra och fina intervjuer med deltagare på gräsrots nivå och uppåt om deras framfart i motorvärlden. Niclas som har haft stor hjälp av två duktiga mentorer så som Fredrik "Fredde" Eriksson och Crister ”Krippa” Moreau sedan sidan startades upp i april 2002 då Niclas började lägga ut bilder som han samlat på sig från tidigare år, samtidigt öppnade sig möjligheten för besökare att lägga in sina annonser på sidan. Det finns även andra inte att förglömma som har kommit med idéer och uppslag för sidans utveckling i bakgrunden, och vart det ska sluta står skrivet i stjärnorna för hemsidan som växer sig allt större och starkare.

”M4S Rules” är en av många utryck som hörs i skogarna av redaktionens medlemmar som är ute på tävlingarna och fotograferar. Reportrarna som nästan varje tävlings helg tar tusentals kort sammanlagt har efter varje tävling fullt upp med att sortera och välja vad man vill ha med i reportagen när man kommer hem och ska försöka bestämma, då man gärna skulle vilja ha med alla bilder. Men det ska skrivas in texter också för att det ska få en bra helhet men samtidigt lättsamt och roligt med alla fina bilderna som publiceras till skillnad från en del andra sidor som många gånger bara har enbart bilder utan texter.Här kan man ofta följa upp med om någon har varit med i tidigare reportage och då oftast med länk till det inslaget eller med länk till ekipagets egen hemsida när det finns en.

Osmo Savikko


04-11-16 Väghållningsdagen den 14 November
Väghållningsdagen den 14 November blev åter igen ett mycket lyckat arrangemang. Vi har instruktören Svante Olsson att tacka för det. Vi har dessutom 20 insirerande deltagare varav 7st med egen bil.

Lars Elofsson vill genom Laxå Motorklubb tacka Svante och alla deltagar för en trevlig lärorik dag.
Med vänliga hälsningar Lars Elofsson
04-11-16 Unik och häftig dokumentär om Per Eklund i Pikes Peak
Unik och häftig dokumentär om Per Eklund i Pikes Peak
Lagom till Bilsportmässan i Älvsjö släpper Clarion en unik DVD-film om rallycrossföraren Per Eklunds deltagande i den mytomspunna backtävlingen Pikes Peak. I form av en dokumentär skildras byggnationen av tävlingsbilen medan allt avslutas med att åka hela backen "on board"med Per Eklund i den röda Saab 9-3 Viggen.
- Dokumentären har visats i SvT tidigare medan bilåkarbilderna är helt nya och kommer från den amerikanska sportkanalen ESPN, berättar Per Eklund som vunnit "Peaken" två gånger, hittills.

Pikes Peak är en mer än två mil lång vansinnesfärd längs sidorna på denna myt- och sägenomspunna bergstopp i Colorado Springs, USA. Tävlingen startar på 2.000 meters höjd och har målgång mer än 2.000 meter högre upp på drygt 4.000 m ö h. 156 kurvor, varav samtliga med i det närmaste ett lodrät stup på ena sidan. Redan 1916 kördes den första backtävlingen uppför Pikes Peak. Med hjälp av värmländsk klurighet och ingenjörskonst med sitt ursprung inom den allra modernaste flygvapenindustrin har Per Eklund vunnit "Peaken" 2000 och 2002.

Sett ur ett bredare bilsportperspektiv räknas Pikes Peak som en de riktiga klassikerna tillsammans Monacos Grand Prix i Formel 1, Monte Carlorallyt, 24-timmarsloppet för sportvagnar på Le Mans samt ovalracingloppet Indy 500.

Per Eklund, 58, är en av världens genom tiderna mest framgångsrika bilförare. Undre sina mer än 40 år som tävlingsförare har han toppat VM-rallyn, blivit europamästare i rallycross samt inofficiell världsmästare i backe genom att vinna just Pikes Peak! Per Eklund och Clarion Team Europe deltar i helgens Bilsportmässa i Stockholm/Älvsjö. På fredag, 19 november, kl 11.30 sker ett officiellt tillkännagivande från Per Eklund och Saab i Clarions monter, medan lite senare på eftermidagen, kl 15.30, medverkar Per i en hearing om bilsport.


04-11-11 SMK kliver av RM
SMK Söderhamn har avsagt sig RM-tävlingen 2005. Anledningen är helt enkelt brist på tävlingsdatum. Den av SMK önskade tävlingsdagen var redan upptagen av en FM-deltävling i Nedre Norra, en tävling som var sökt och godkänd enligt reglerna. Och att senarelägga tävlingen i Söderhamn - det vågade inte tävlingskommittén. Inte om man ser hur det sett ut vädermässigt efter kusten på senare år. I stället kommer motorklubben i Örnsköldsvik att ta över arrangemanget. Tävlingen är klassiska Örnskölden som alltså kör den 29 januari 2005. övriga i tävlingsledningen har skissat en kompakt och mycket intressant bana: 9 ss-mil fördelat på 8 ss utmed en 19 lång bansträckning. SMK Söderhamn önskar gänget i Ö-vik lycka till med arrangemanget!
Carleric Johansson
Läs hela artikeln på SMK´s hemsida>>

04-11-05 Inför samma bullerkrav för industri och bilsport

Inför samma bullerkrav för industrin som för motorsportbanor. Det skriver Svenska Bilsportförbundet (SBF) i sitt remissvar till Naturvårdverket angående förslaget att öka bullerkraven ytterligare.

SBF menar att gällande regler är för restriktiva och inte i behov av skärpning. Förbundet införde redan på 1980-talet bestämmelser som sänkte ljudnivå på större delen av bilsportens verksamhet. Därför låter många tävlingsbilar klart lägre än vanlig trafik och bullret från industrin. Ändå regleras motorbanor hårdare än annat ljud i samhället.
- Vi ser inte att det kan vara någon skillnad på att mäta ljud från en konsert med Filharmonikerna utanför Sjöhistoriska museet i Stockholm, ett fotbollsderby på Råsunda Fotbollsstadion eller en aktivitet på en motorsportbana, säger Lars Edvall, generalsekreterare på SBF.
Att subjektivt värdera välljud respektive oljud kan inte överensstämma med lika behandling av olika aktiviteter i samhället skriver SBF i sitt remissvar till Naturvårdsverket. Där har SBF stöd av Riksidrottsförbundet, dit förbundet vände sig i slutet av 1990-talet. Önskemålet var att RF skulle verka för att alla idrottsförbund får samma möjligheter att utöva sin verksamhet, oavsett arenasport eller ej.
- Vi fick med oss sju av de andra förbunden så den motionen gick igenom vid RF:s årsmöte, fortsätter Lars Edvall.

I den miljögrupp som tillsattes av RF ingick både SBF och Svemo, motorcykelsportens förbund. Av utomstående har båda fått beröm för sitt miljöarbete.
- När nu Naturvårdsverket vill skärpa ljudreglerna, som vi egentligen vill ha bort, tog vi återigen hjälp av RF. I en mycket proffsig uppvaktning av Naturvårdsverket fick vi möjlighet att lämna kompletterande underlag till deras utredningsunderlag, säger Lars Edvall.
Naturvårdsverket skriver nämligen i sin konsekvensutredning att "uppskattningsvis mindre än tio banor" kan komma att beröras av det skärpta riktvärdet på 5dBA. SBF:s egen utredning visar att det enbart hos SBF finns minst 84 banor som berörs.
- Den ideellt organiserade bilsporten skulle drabbas mycket hårt av en lagskärpning, konstaterar Lars Edvall.
SBF yrkar därför att förslaget avvisas och att ny utredning görs i syfte att överväga om Allmänna råd i nuvarande form kan avvecklas och ersättas av samma regler som för industribuller. En sådan utredning bör göras i samarbete med motororganisationer, banägare och andra berörda.
- Många evenemang i samhället avslutas med fyrverkeri; valborgsmäss, konserter, fester och så vidare. Men på en motorbana är det helt omöjligt - oavsett vilken typ av evenemang det vara månde och det anser vi vara helt ologiskt, säger Lars Edvall.
Ytterligare upplysningar lämnar av Svenska Bilsportförbundets generalsekreterare
Lars Edvall på 08-626 33


04-11-01 Rally är rock´n´roll
Benny besökte Mats Larsson och Daniel Andersson från Fagersta som nu laddar inför 2005 med deras The Hives-sponsrade Volvo 940. Läs intervjun på www.motorsport4sale.com
04-11-01 Niklas Hägg är månadens förare
Niklas började köra bil själv redan som 7-åring. Sen har han kört allt som går att köra, bil, crosscart, mopeder m.m. Som 15-åring började han köra folkrace och vann några tävlingar, men började köra rally direkt när körkortet var taget.
Läs mer på www.mariasmotorsport.com
04-10-28 Bildag i Torsby
Under lördagen den 30/10 kl 100-1500 kommer projekt TUR, Torsby Utvecklings Råd att anordna en temadag i Torsby Centrum med bilen som fokus.
Nya bilar från Helmia, MBN bil och Towestams bil kommer att visas.
MK Ratten och Finnskoga MK, kommer att visa rally och rallycrossbilar.
Stig-Olov Walfridsson kommer att vara på plats med buss och fordon.
Per-inge Walfridsson kommer att visa sina rallybilar. Per-Inge kommer också att ha med Petter Solbergs värdsmästar Subaru från 2003.

04-10-28 Bilsport Award 2004 - Rösta på din favorit
Juryn för Bilsport Award 2004 har bestämt sig. Nu är det din tur. Bland de nio Award-segrarna ber vi dig rösta fram Årets senior- och juniorförare.

Juryarbetet är avslutat och vinnarna av Bilsport Award 2004 är utsedda. Samtliga dyker upp på Stockholmsmässan 19-21 november för att ta emot sina priser. Hem därifrån kommer två att åka som Årets förare. På mässan ska Bilsport Senior Award och Bilsport Junior Award delas ut. Och det är du som är med och bestämmer vilka pristagarna är! Årets förare röstas för andra säsongen i rad fram av Bilsports många läsare. I fjol fick racerförarna Björn Wirdheim och Alx Danielsson senior- respektive juniorpriset. Din röst kan avgöra vilka det blir i år. Du har nio Award-vinnare att välja bland.

Seniorer
Mattias Ekström (racing)
Daniel Carlsson (rally)
Kenneth Hansen (rallycross)
Håkan Nilsson (dragracing)

Juniorer
Sebastian Hohenthal (racing)
Per-Gunnar Andersson (rally)
Martin Lundqvist (rallycross)
Lina Åberg (dragracing)
Mattias Ekman (karting)

Valet är ditt
Att rösta är enkelt. Klicka dig vidare på länken "RÖSTA" nedan och gör ditt val. Röstningen på www.bilsport.se håller på ända till klockan 13.00 lördagen den 20 november - bara timmarna innan resultatet av omröstningen offentliggörs. OBS! Max en röst per person godkänns.
http://www.bilsport.se


04-10-17 Loeb säkrade VM-titeln
Sebastien Loeb kom två i franska VM- rallyt på Korsika och säkrade VM-titeln. Estländaren Markko Märtin vann rallyt i stor stil. Loeb blev andre fransman att vinna rally-VM. Den förste var Didier Auriol 1994. Citroen-föraren körde stabilt på de kuperade småvägarna utan att ta några chanser.
-Det är väldigt känslosamt, vilket är förståeligt eftersom det är min första VM-titel, sade Loeb. Bara Petter Solberg kunde på förhand hota Loeb men norrmannen var aldrig i närheten av att utmana. Daniel Carlsson slutade elva trots att han tappade mycket på den 32 km långa sista specialsträckan.

Franska rallyt, slut 12:12:
1 M Märtin Est/Ford 4.11.51
2 S Loeb Fra/Citroen 2.02
3 C Sainz Spa/Citroen 2.55
4 M Grönholm Fin/Peugeot 3.29
5 P Solberg Nor/Subaru 5.06
6 S Sarrazin Fra/Subaru 7.09
7 F Loix Bel/Peugeot 8.21
8 A Schwarz Tys/Skoda 9.08
11 D Carlsson Sve/Peugeot 18.04
Läs hela notisen på: SVT Motor

04-10-01 Tuff All Championshipfinal väntar!
Det ser ut att bli en riktigt tuff All Championship-final i SMK Söderhamns tävling Rally Flygstaden lördagen den 9, dvs om drygt en vecka. När detta skrives och det återstår ett dygn innan anmälan stänger är merparten av de anmälda till finalen originalare. Och de flesta som har något att slåss om i All Championship är anmälda. Men det blir tufft - i alla tre klasserna finns förare som kan ställa till det för de som slåss om medaljerna.I Elit A leder Tobbe Westerlund från Noraström stort och vinner lätt eftersom ständige rivalen Janne Sundkvist skrotat sin rallybil och föredrar att agera åskådare.
Läs hela artikeln om alla klasser: SMK Söderhamns hemsida

04-10-01 Månadens förare; Magnus Strömberg
Magnus debuterade 1996, men har dessförinnan varit med på många tävlingar, eftersom hans pappa har kört rally. Pappan "förbjöd" Magnus att köra rally, eftersom det var så dyrt....
Läs mer under månadens förare oktober: Marias Motorsport

04-09-24 Lyckad helg för Rally-Gert: Klubbyte och totalseger!

Klubbyte och totalseger!- Jättekul att få visa att gubben fortfarande kan ratta en tävlingsbil! Rallyveteranen Gert Blomquist strålade ikapp med solen efter att han överraskande vunnit totalt när Skövde körde sin spektakulära rallytävling Skövde Racet på lördagen.
Tävlingen avgjordes på asfalt - vilket den 58-årige smålänningen och rallyenteprenören älskar. Så han plockade fram sin fräcka Peugeot 106 Kit Car ur garaget, stoppade sambon och codrivern Lena Lindberg i högerstolen - och tillsammans tvålade de till samtliga konkurrenter i tävlingen. - Det är länge sedan jag körde senast och motståndet var bra. Klas-Göran var tvåa och som vi slog med några tiondelar är förmodligen landets skickligaste rallyförare på det här underlaget. Så det känns jättefint!
Gert Blomquist har nyligen bytt klubb och tävlade för första gången för
Vetlanda RRC: - Klubbytet har varit inspirerande. Det är bra drag i klubbens alla aktiviteter. Så att få vinna totalt första gången vi tävlar för vår nya klubb är en bra bonus.
Gert Blomquist tävlar sparsamt numer. Han har fullt jobb med att driva landets största rallytyeam för Peugeot Sport. I jobbet ingår bland annat att utveckla och bygga tävlingsbilar och att tävla både nationellt och internationellt.
Stjärna i teamet är en av landets mest lovande rallyjuniorer, östgöten Jimmy Joge. Så det blir inte ofta Gert hinner plocka fram 106:an, som är en av de bilar teamet förfogar över. - Men det här var inspirerande. Nu skickar vi in anmälan till Rally Flygstaden i Söderhamn den 9 oktober. Det är en jättefin asfalttävling som Klas-Göran vann förra året. För naturligtvis ska han få chans att ta revansch, säger Gert med ett brett leende.

Resultat, Skövde Racet, rally på asfalt, Top 5: Totalt) 1) Gert Blomquist, Vetlanda RRC, Peugeot 106 Kit Car, 6.44,6, 2) Klas-Göran Ryhrlén, Vänersborgs MK, Ford, 6.45,3, 3) Dan Johannesson, Dals MK, d:o, 6.56,4, 4) Håkan Svensson, Fägre MK, Mitsubishi 4WD, 6.56,5, 5) Thomas Brolin, Vara MK, VW, 6.57,7.


04-09-24 SM GULD, SM GULD, SM GUUULD!!!

Richard Göranssons hissas av sitt team. Ett skutt upp på taket - och armarna i skyn. Sedan kom det:
"Underbart - fy fan va skönt"!
Richard Göransson gjorde vad alla hoppades på när han på söndagen tog hem guldet i STCC på Mantorp Park.
Det blev stora glädjescener på Mantorp Park under söndagseftermiddagen. I alla fall hos WestCoast Racing BMW Dealer Team. Richard Göransson - som gått fram som en ångvält på STCC-banorna i år - erövrade nämligen SM-titeln för standardbilar. Men vi tar det hela från början. Inför söndagens STCC-final trodde många att mästerskapet var avgjort. BMW-föraren Richard Göransson hade åkt till sig en ledning med 29 poäng.Men själv ville han inte ta ut något i förskott. Och söndagens kval blev inte riktigt vad Richard och WestCoast Racing hade önskat på förhand. Inte nog med att Thed Björk, som efter en rejäl avåkning på träningen, inte kom till start - Göransson hann bara köra några varv innan oturen var framme. - Det hade regnat hela morgonen och var otroligt blött på banan. Jag kom till sista kurvan innan start och mål, och där släppte det, säger Richard, som fick följa resten av kvalet från sidan.
Läs hela notisen hos SBF>>


04-09-22 Tuff kamp i Askersund
Rejmeknixen 25/9 som MK Ran i Askersund arrangerar blir en tuff till ställning med hela 129 i startfältet totalt vid skrivande stund, och kan fortfarande öka då efter anmälan sker. MK Ran som har ordnat med 4a SS fördelat på 57 km med en totallängd av 160 km för hela tävlingen med vägar av god beskaffenhet runt Askersund som de tävlande har att kämpa på enligt inbjudan.
Volvo Original klasserna har samlat 52 st. anmälda i ett tufft gäng med fördelningen 18 A-förare, 15 st. B-förare och hela 19 i C-förar klassen. Ingen av dessa kan räknas som någon duvunge när det gäller tävlingstempo som vi har sett under den gångna säsongen där de flesta har visat framfötterna i olika sammanhang. Här blir det tufft i respektive klass och vem som kommer ut som segrare totalt bland dessa vågar man inte skriva fören alla har passerat mållinjen i Rejmeknixen.
Läs hela notisen>>


04-09-18 OM Voc i SM
om de vill ha med voc i sm så tycker jag de verkligen ska höra med de som kör voc först och inte bara tänka på vad den som vunnit säger för har man vunnit så är det lätt att bara komma ihåg det som varit positivt.jag förstår sm-arrangörerna som inte har så lätt att få ihop ekonomin och då kan ta in voc som inte sliter lika hårt på vägarna och man kan behandla som en utfyllnad ekonomiskt.men det är alltid dyrare startavgifter mm. jämfört med en vanlig tävling och som i norrköping där de lägger in besiktning på fredagen när säkert halva vocfältet hade kunnat åka på morgonen till tävlingen och sluppit betala boende och ledigt från arbete + servicekillar som kanske inte vill ta ledigt från jobbet för en rallybesiktning dagen före tävling.detta måste ju för många som fått höra att det ska vara så billigt och enkelt att börja med voc vara enbart negativt.och sen att köra sträckorna flera ggr. kanske inte är så lämpligt med tanke på både bränslepump,bränsleledningar och bromsledningar under bilen,sen har man standardfjäderben som vem som helst kan räkna ut att inte kan svälja samma gropar i vägen som sm-bilarna som har samma fjädring som en crosscykel.och tittar man sen på östersund som är en 3-dagarstävling som med en snålbudget går på 13000 plus däck som kan vara dåliga och kosta ca 6000 kr begagnat eller nya som är 3000 kr st och har man då mycket pengar och lägger om 3 ggr. så är det 36000 kr på en tävling,jag tror att man åker voc för att det ska vara en av de billigaste alternativen av rally och ett sånt rally är ju för många vad de lägger på en hel säsong,ett minimum för ett sånt rally borde ju vara att dela upp det i 2 tävlingar för att tex. skåningarna som inte har nån riktig vinter kan se det som en dyr träning första tävlingen men kan ändå vara med och slåss om en bra placering andra tävlingen som de kanske inte kan om de är tex. 15:e första tävl. och 5:a andra så är det säkert en trevligare resa hem om det har en femteplats med tillhörande poäng i serien.men egentligen vill väl ingen rallyåkare i sverige ha sm i nuvarande form eftersom sm lockar 40-50 startande plus lika många voc medans sm storebror supercupen lockar ca 130 tävlande utan att behöva en utfyllnadsklass på 40-50 st. och sverigeserien som när den inte går inom sm ligger på ca 80-90 startande plus alla övriga startande.och tycker man inte att det blir dyrare nu så får vi se vad man tycker när det ska gå samman med svenska rally AB eller vad det heter och det ska vara det tiodubbla med personer i organisationen som ska ha sina hotellnätter och rikligt med majonäs i mungipan efter sina måltider som vi ska betala med startavg. och licenspengar,men det är väl en massa miljöpartister som bestämmer och ju dyrare desto fortare får vi bort rallyts avgaser från jorden eftersom nästan alla har det som hobby och betalar med pengar från den egna lönen och inte kommer att ha råd eller tycka att som det är nu när en tävling kostar som en charterresa. om norrlänningarna skulle kunna få 2 resultat i östersund kanske det skulle vara mer värt att åka de i många fall 100+ milen ner till sommartävlingarna i sverigeserien för voc
mvh Micke Highmountain

04-09-18 SM vill ha VOC
Svenska Bilsportförbundet och kommande SM-arrangörer för 2005 har ställtfråga om utökat tävlingsdeltagande för och med Volvo Original till nästa års tävlings säsong för SM i rally.
Carleric Johansson som är cupgeneral för Volvo Original i Sverige är både glad och positivt för frågan från SBF och arrangörer kommit med. Arrangörerna för SM som har samma problem som flera
andra inom motorsporten med minskande antal deltagare ser en möjlighet med att ta med Voc för att få upp större och friskt starfält till tävlingarna med Svenska Rallyserien som är ett "eget" SM för voc:klassen och på så sätt få mer intressant action till den stora publiken som följer sporten. Läs hela notisen på: www.rallysportnews.se

04-09-18 50 årspresenten blev en andra plats i varvloppet.
Arne Lantz från Falköping, en rallyförare som slutade åka i mitten av 80 talet fyllde 50 år isomras, som present från sina rallyvänner fick han en plats i kartläsar stolen vilken förare och tävling var inte bestämt. Men så dök Varvloppet i Vara upp och en plats i svenska mästaren Kenneth Bäcklunds bil som föråkare . men så fick Bäcklund lämna återbud, och en plats i MK Fägres Håkan Svenssons bil som tävlande dök upp. Det slutade med att 50 årspresenten blev en total andra plats i Varvloppet, segrade gjorde Skaras Bengt Thorsell med kartläsaren Bo Holmstrand. Tävlingen som fick mycket beröm av dom åkande, hade ett annat dragplåster
också, nämligen Norrmannen Morten Ostberg som föråkare. Morten som vann
rallyt 2002 ville gärna åka i Vara igen, dels för att det är en bra tävling
men också för ett genrep inför norska mästerskapen nästa helg i Hamar.

04-09-17 Norks rallystjärna kommer till Varvloppet Vara
En av Norges bästa rallyförare Morten Östberg kommer till Vara MK:s
rallytävling, Varvloppet som avgörs på lördag. Morten Östberg som vann Varvloppet 2002, tyckte att det var underbar tävling och kommer till helgens tävling men denna gång som föråkare i Vara MK.s tävling.

Tävlingen som har gamla anor, redan i början av 50 talet kördes det första
Varvloppet med Vara MK som arrangör. I år har tävlingen lyckats samla drygt 60 deltagare från Dalarna i norr till Anderstorp i söder, även någon Stockholmare kommer till start. Totalsegern kommer nog att stå mellan två länsförare Bengt Thorsell Skara MK i en Mitsubishi Lancer Evo 6 och Håkan Svensson Fägre MK även han i Mitsubishi lancer Evo 6.Rallyt kommer i år att köras på 3 sträckor två gånger med en gemensam serviceplats vid LBC i Vara. Rallyts HQ är förlagt till Lagmansgymnasiet Vara Första start kommer att ske vid Lagmansgymnasiet kl 11.00 för att fortsätta till ICA i Var där man startar vid en ramp. Första bil beräknas vara i mål vid Lagmansgymnasiet kl 15.00
Christer Bofeldt, RallySportNews


04-09-17 Inför Rally Hedemarken 25:e september
Den 25:e september körs Rally Hedemarken i trakterna runt Hamar i Norge som är finaltävling i Norska Mästerskapet och Peugeot Super Cup. En vecka före tävlingen är det drygt 160 startande med bl.a. svenske mästaren Thomas Rådstöm med i startfältet. Inför tävlingen ligger teamet KP Motorsport på 4:e plats med chans på 2:a plats totalt i cupen. För att klättra upp till 2:a platsen krävs seger, att cup 2:an Marcus Foss bryter samt att Maren Engseth inte placerar sig bättre än 3:dje. Ingenting är omöjligt och vi kommer aldrig att ge oss i jakten på ytterligare en seger i cupen. Det är bara att hoppas på att vi för första gången i år har lite tur istället för allt oflyt vi råkat ut för. För att värma upp inför finaltävlingen har vi kört i Götene, Trollhättan, Kil och Säffle de senaste helgerna. Samtliga tävlingarna har gått väldigt bra, vi har åkt jämt och snabbt utan några nämnvärda misstag.
Ytterligare information om tävlingen finns på: http://www.rally-hedemarken.no/

Återkommer med rapport efter tävlingen. Med vänliga hälsningar, Kent Persson


04-09-15 TV-Svängen, den riktiga rallyklasikern fyller 40
På lördag är det dags för riktig födelsedagsfest för alla rallyfantaster. Då körs SMK Hörbys rallyklassiker TV-Svängen för fyrtionde gången och även i år med lite extra guldkant då den utgör finalen i Riksmästerskapet. Det var den 2 oktober 1965 som den allra första TV-Svängen kördes och sedan har det bara rullat på. - Vi är inte lite stolta över att ha kört TV-Svängen varje år sedan starten. En prestation jag inte tror någon annan klubb i landet kan skryta med, konstaterar ordföranden i SMK Hörby Lars Servin. Klubbens hedersordförande Mauritz ”Macke” Elofsson var TV-Svängens förste tävlingsledare och kommer även att agera prisutdelare i jubileumstävlingen. Då kommer han bland annat att förära totalsegraren ett speciellt jubileumspris, en vackert graverad platta med alla tidigare totalsegrares namn. Från Åke ”Bryggaren” Andersson 1965 till årets snabbaste. - Macke får en svettigt lördag, avslöjar Lars Servin.

- Först ska han vara funktionär på en av specialsträckorna innan han ska vara prisutdelare. Men det klarar Macke galant, trots att han hunnit med att fylla 77-år! Årets tävling har lockat ett drygt hundratal rallyekipage från Sollefteå i norr till Trelleborg i söder. Anledning till de långväga gästerna är att tävlingen utgör final i Riksmästerskapet. - Känns oerhört skönt att ha Bilsportförbundets förtroende att få ansvara för finalen i ett så här tungt mästerskap, menar Servin. - Dessutom för andra året i rad! Toppstriden är på intet sätt avgjord i huvudklassen grupp H. Även om Valdemarsvikföraren Mats Lindwall i en Subaru leder med tre poängs marginal, kan han långtifrån känna sig säker. Värmländske Volvoföraren Kent Larsson har två raka segrar och blir livsfarlig i TV-Svängen. - Som det ser ut nu, så är där minst sex förare som kan knipa RM-guldet, konstaterar tävlingsledaren Patrik Persson belåtet. - Känns naturligtvis extra kul att inget är avgjort, utan det blir full laddning i de mellanskånska skogarna på lördag!

Nu ser det ut som Kent Larsson kan få en tuff resa mot segern. Någonting som Norrköpings nykorade Supercupvinnare Jonas Wigren ska se till. - Wigren får nog räknas som storfavorit bland de tvåhjulsdrivna. Hans vassa Toyota passar nog bättre än en stor Volvo på de knixiga sträckorna på Linderödsåsen, menar Patrik. I kampen om totalsegern är det tre namn som nämns. Nämnde Mats Lindwall, Subarukollegan och RM-trean Kjell Hansson, Haninge samt Sune Jönsson från Hässleholm i en Mitsubishi. - Jag sätter en slant på Sune. Han kan TV-Svängssträckorna och var ytterst nära härom året att ta sin allra första totalseger i Hörby. I år är det dags! Lite grand i skymundan av grupp H klassen tävlar även tjejerna och de klassiska bilarna om Riksmästerskapet. I Tjej-RM är det så gott som redan klart att SMK Södermanlands Linda Pettersson tar sitt första RM-guld. Skånska Carina Gullberg från Dalby kan bli tvåa om hon får till det på lördag.

Karlskogaföraren Sören Hellquist säkrade segern i klassikerdelen redan i förra deltävlingen och väljer att avstå TV-Svängen. Tvåan Kent Stigh, Finspång finns dock på plats för att säkra sitt silver. Trots att SMK Hörby har drygt 350 funktionärer igång på lördag, så har man ändå ett tjugotal hemmaförare i elden. Dock inga som kämpar i RM-toppen. Istället koncentrerar man sig på den del som ingår i Sydsvenska Mästerskapet och DM för Södra distriktet. Nyblivne Hörbyföraren Mårten Persson leder sin klass i DM och vill naturligtvis stärka ledningen ytterligare. Svåraste hotet mot detta blir klubbkompisen Henrik Levin, som är ruskigt snabb . Båda kör i klassen Volvo Original. Noterbart är att SMK Hörbys veteran Stig Kristiansson avstår start i årets tävling. Sig körde annars den allra första TV-Svängen och har inte missat mer än en handfull sedan dess. Men i år får Porschen vila hemma i garaget. - Men det är ändå en Kristiansson på startlinjen på lördag. För sonen Joachim gör sin allra första start i TV-svängen, berättar Patrik Persson. - Förhoppningsvis med bättre resultat än det Stig fick i premiärtävlingen 1965, då han bröt med maskinfel på sin Saab Sport


04-09-09 Läget inför Flygstaden
Tävlings info inför SMK Söderhamns deltävling nr 6 och finalen i Förbunds Mästerskapet med avslutning på Rally Flygstaden 9/10-04 *(deltävling nr 5 inställd).
Läs hela notisen och se den aktuella ställningen: SMK Söderhamns hemsida

04-09-09 Skoterdragracing i England
SMK Söderhamns Tomas Pettersson och Angelica Westerholm kommer under fyra dagar, 9-12 september att vara i England eller närmare bestämt Santa Pod Raceway. Man ska då köra uppvisning för att marknadsföra asfaltdragracing med snöskoter i samband EM tävlingarna där för bil och mc.
Läs hela notisen på: SMK Söderhamns hemsida

04-09-09 Skoterdragracing i England
SMK Söderhamns Tomas Pettersson och Angelica Westerholm kommer under fyra dagar, 9-12 september att vara i England eller närmare bestämt Santa Pod Raceway. Man ska då köra uppvisning för att marknadsföra asfaltdragracing med snöskoter i samband EM tävlingarna där för bil och mc.
Läs hela notisen på: SMK Söderhamns hemsida

04-09-08 Motorsportens dag
Många ”prova på-aktiviteter” för både barn/ungdomar och vuxna! (Ungdom under 16 år i målsmans sällskap)
Lådbilstävling , Folkrace, 4-hjulig 50cc, Miniracing , Offroad-bila , Rally
Årsunda motorstadion, Lördagen den 25 september 2004, kl. 11.00 - 16.00
Alla aktiviteter och inbjudan: www.rf.s

04-09-08 Nedre Norra vågar nya vägar
Grattis Nedre Norra som vågar - i dubbel bemärkelse - testa nya vägar i rally.
Jag tänker på finalen i årets Förbundsmästerskapen i rally. Då man för första gången ska köra finalen i form av varvlopp på asfalt! Idén kommer från kontinenten där varvlopp av det här slaget ingår i stort sett i varje tävling. Man kör ofta inne i stadskärnorna. Men även vanliga specialsträckor kan köras helt eller delvis som varvlopp. Anledningen är helt enkelt att det är svårt att hitta bra vägar och att få rejäl längd på sträckorna. Och då talar jag om rejäl längd - ofta 10-12 ss-mil sammanlagt - i en vanlig tävling.
Läs Carleric Johanssons hela krönika på: www.nnbf.w.se

04-09-01 Månadens förare; Svinge Sjödin
Svinge debuterade med rally i Söderhamn i oktober 2003, där han bröt. Och så fortsatte han att göra, undersöka stubbar och dikeskanter via närkontakt. Han skottade sig igenom vintern, men så tinade han fram och har börjat vinna helt plötsligt. Läs mer under månadens förare september: Marias Motorsport

04-08-01 Pressinformation om Rickard Rydell
Angående stämningansökan mot Mattias Ekström.
Med anledning av skriverierna att jag är inblandad i stämningsansökan mot Mattias Ekström vill jag poängtera att det har uppstått ett missförstånd. Jag har aldrig haft för avsikt att stämma Mattias och kommer inte att vara part i målet. Jag har inte heller något otalt med Mattias.
Läs mer på: www.rickardrydell.com

04-08-01 Månadens förare; PG Andersson
PG Andersson är vårt stora nästa VM-hopp. Han debuterade med rally för bara fem år sedan och har redan vunnit sin första JVM-deltävling. 1999 gjorde han sin debut som gav honom sin första seger, det var i en Golf MK i GrpE.
Läs mer Marias Motorsport

04-07-21 Missa inte STCC på TV i kväll!
Ikväll sänder TV3 kl 22.30 ett program från helgens tävlingar på Ring Knutstorp. Missa inte detta!

04-07-01 Patrik Tjärnström Månadens förare
Patrik Tjärnström är en ung och målmedveten kille som inte bara har imponerat stort på mig, utan på många andra i rallyvärlden.
Han debuterade i en lila VW Golf i Hammarbacken 2003 (och VANN!!) och året därpå klassade han i samma backe upp sig till A-förare! Då körde han för första gången sin GrH bil, en VW Golf det också.
Läs mer Marias Motorsport

04-06-03 RM i rally gör entre i TV!
Ydre MK´s Klappjakten kommer att sändas i TV! Klubben som firar 50 år i år visar att med vilja kommer man långt. Tävlingen avgörs över 50 km specialsträcka och har samlat 174 bilar. Parallellt med det vanliga arrangörsarbetet har man även arbetat med sponsorer för att lösa en TV-sändning, nu är det klart! Nu blir det världsprämiär för RM grupp H och klassiker i TV. Tacka Ydre MK för det. Programmet produceras av Frame Production och kommer att sändas i Viasat Sport under försommaren.
Sändningen ligger i linje med Frame Productions vision "Mera rally i TV!". Intresserade och nyfikna arrangörer är välkommna att höra av sig.
Frame Production.se Henrik Carlsson 070-400 63 63

04-06-03 Vinn en weekend-resa!
STCC-stjärnan Robert Dahlgren ger nu dig chansen att vinna en weekend-resa för två personer. Tippa de tre främsta förarna i Race 1 och 2 på Mantorp den 20 juni och du kan bli en lycklig vinnare av en resa till Milano, Lyon, Birmingham, Manchester eller Helsingfors.
Robert Dahlgren anordnar nu en tävling för sina fans. En lång-weekend för två personer finns i potten. I samarbete med City Airline får vinnaren en värdecheck till något av flygbolagets resmål, italienska Milano, franska Lyon, finska huvudstaden Helsingfors eller de brittiska städerna Manchester och Birmingham.
- Det är roligt att kunna ge fansen chansen att vinna en förhoppningsvis oförglömlig resa, säger Robert.
Allt du behöver göra är att tippa de tre främsta förarna i de två racen på Mantorp den 20 juni. Vem kommer etta, tvåa och trea? Registrera dig på Dahlgrens hemsida och tippa direkt så kanske du blir den lyckliga vinnaren av en weekend-resa för två.
En vinnare bland de som svarat rätt slumpas ut och påverkas inte av något.
Besök: www.robertdahlgren.com och var med och tävla redan idag!

04-06-03 Se STCC-tävlingarna på nätet!
För Er som missat STCC-tävlingarna på TV, finns nu en ny möjlighet. STCC:s seriesponsor, Telia, har nyligen öppnat upp nya funktioner på deras STCC-sajt.
Titta på videoklipp från racen och mycket mer. Ta en titt och se racen igen, eller se dem för första gången.
Videobilderna finns att hitta på:
http://www.startsidan.telia.se/com/telia/ics/portal/apps/stcc/VideoPage.html

04-06-02 Missa inte STCC på TV i kväll!
Ikväll Onsdag 2 juni sänder TV3 kl 22.30 ett program från helgens tävlingar i Karlskoga. Missa inte detta! Repris lördag 5 juni kl 17.00

04-06-01 Opel Sport Club ÷rejsar÷ på Scandinavian Raceway
Tommy Rustad och Opel Team Sweden på plats
På lördag, 5 juni, är det en banträff för medlemmar i Opel Sport Club samt inbjudna i Mazda-klubben, VW GTI Klubben, BMW Sport Club, Club Opel GT, Ronneby Racingklubb, SSI, Calibra-klubben samt norska Opel Motorsport Club. Utöver prova-på-race under ordnade former på Grand Prix-banan i Anderstorp kommer Opel Team Sweden och Tommy Rustad att finnas på plats. Med Opel Team Sweden kommer även två av deras sponsorer; Interwheel (Toora) och Dunlop, för att berätta en del om sina produkter. Träffen pågår 09.00-16.00. Entré.
Läs mer på www.opelsportclub.com.

04-06-01 Patrik Sandell Månadens förare
Patrik Sandell är ett av MNB´s största hopp när det gäller en SM-titel i år. Just nu leder han JSM och har som mål att även komma på prispallen i SM i sin klass. Där har ju Anders Karlsson redan säkrat SM-titeln, men Patrik ligger trea nu efter Anders Fredricsson.
Läs mer Marias Motorsport

04-05-10 PG Anderssons Team utökat 53 cm
Co-drivern Jonas Andersson och hans flickvän Maria fick igår en son. Datumet var egenligen utsatt till mitt under Sydsvenska Rallyt, men den lille (ganska store) krabaten, bestämde sig för att komma redan lördagen den 8 maj.
Läs mer

04-05-05 Syd Svenska Mästerskapet söker historik
Syd Svenska Mästerskapet i rally har funnits i många år och är en av de bästa och äldsta rallyserierna i landet. Vi söker också efter historiken för SSM,
Mer info pdf

04-05-05 Missa inte detta!
Super Cupen från Kong Cristian Race onsdag den 5 maj 20.00 i Viasat Sport 1, repriser 6/5 19:00, 12/5 17:30, 13/5 01:05, 14/5 13:30. Nu startar även Tomas Rådström, Andreas Erikson och Jimmy Joge. Super Cupen är den populäraste, tuffaste och mest spännande rallyserien i Sverige. Följ den i Viasat Sport 1.

04-05-01 Patrik Sjöberg
Månadens förare
Patrik Sjöberg är en välmeriterad och välkänd rallyprofil här i Mellannorrlands distrikt. Han kännetecknas som nogrann, nästan perfektionist och är ruskigt duktig på att hantera alla typer av underlag och är något av en specialist på asfalt. Han har en imponerande förmåga att kunna ställa om sig direkt när underlaget skiftar från tex blött och moddigt.
Läs mer Marias Motorsport

04-04-26 Räjs for fun fick stipendiium
Vid Luleå Kommuns jämställdhetskommittés sammanträde den 21 april 2004 utsågs föreningen Räjs for fun (R4F) till 2004 års jämställdhetsstipendiater. R4F är en ideell motorsportsförening, som har funnits sedan november 2002.
R4F tilldelas jämställdhetsstipendiet för sitt arbete med att lyfta fram kvinnor i en mansdominerad verksamhet, motorsporten. Klubben vill aktivt bryta mönster och visa att kvinnor kan och skall delta inom föreningens hela verksamhet.
Jämställdhetsstipendiet delas ut i samband med Kommunfullmäktiges sammanträde den 24 maj 2004 kl. 13.15.

04-04-23 Vallentuna MK har bytt adress
Vallentuna MK har bytt adress till www.vallentunamk.se
Besök gärna oss för information om säsongens tävlingar:
- Tunacupen, 6 timmars
- Markimsprinten, Rally - Sveriges bästa rallysprint
- Lådbilsrace

04-04-21 Fredric Magnusson i Fyndbörsen cup
Läs mer www.seatoskyactionmedia.se

04-04-16 KAK Rally 100 år framflyttat
Rally 100 år har flyttats fram till den 31 juli. Besiktning av tävlingsekipagen kommer att ske dagen innan, den 30/7, på Armémuseum i Stockholm. Start och mål kommer att vara i Kungsträdgården i samarbete med Mercedes-Benz Golf i City.
Tävlingen kommer att köras på fina vägar mellan Stockholm och Uppsala tur och retur. Deltagarna äter lunch på Uppsala slott och fortsätter sedan till Koppartälten i Haga Parken. Därefter defilering till Kungsträdgården
För mer information kontakta: Erik Häggbom KAK Motorsport 070/7896875
Rally100@kakmotorsport.se
Läs mer på: www.kakmotorsport.se

04-04-16 34 Monstertruckarnas höga hopp på bild
Monstertruckarna gjorde comeback på Bilsportmässan i Jönköping. Nu finns det ett 21 bilder stort reportage från söndagens race uppe på Motorsport4sale. Andreas Peters bilder på de hoppande monstertruckarna är bland de tuffaste som kommit in på Motorsport4sale.

04-04-16 Bilder från Bilsportperformanceshow
Över 60 000 besökare gjorde mässan till en succé, nu finns det ett 34 bilder stort reportage uppe från mässan med bilder av Andreas Peters. Bland annat på nya Rallycross-Fabian, Per Eklund blir uppsnurrad i en stuntshow och flera häftiga stylade gatbilar. Allt detta och lite till på Motorsport4sale

04-04-15 Rekordmässan i Jönköping
Sveriges största bilmässa hålls traditionsenligt under påskhelgen i Elmia i Jönköping. I år slogs alla rekord. För första gången användes samtliga fyra hallar som tillsammans är 34 000 kvadratmeter stort. Det var 250 utställare och sist men inte minst så kom över 60 000 besökare, även det rekord.
Monsterracebilarna gjorde comeback på Elmia. Det var just där det startade 1989. Lars Larsson från Bengtsfors äger Nordens största Monsterbil; Mean Viking. Han överlät dock rattandet till förre ägaren Anders Flogård. Men de hade problem med tändningen och fick mycket blygsamma placeringar båda dagarna. I den stora klassen vann Jan Svensson från Ed ena dagen före Leif Karlsson från Bullaren. Den andra tävlingsdagen var ordningen omvänd. Conny "Farmarn" Karlsson kom trea båda dagarna. I den lilla klassen segrade norrmannen Dag Vegard Svensby före Hans Johansson, Högsäter båda dagarna. Trea första dagen kom Jim Jacobsson från Ed och trea andra dagen blev Magnus Sjöberg Munkedal.
Bengt-Åce Liljevind kom till mässan med andan i halsen. Filmen om Dalsland Ring blev färdig dagen före mässan. Den premiärvisades alltså i Jönköping tillsammans med Erik Bergers racerbil och nu finns den att köpa hos Bergers Bosättning i Bengtsfors samt OK-Q8 i Billingsfors. Alla som har förbeställt filmen kan hämta sina exemplar på dessa båda ställen. Det går naturligtvis även bra att beställa den direkt via Bengt-Åces hemsida:
www.racefoto.se

04-04-14 Daniel Carlssons World Rally/Bilsports monter succe
Nyss hemkommen från Bilsportsmässan i Jönköping kan DC WR konstatera det faktum att det har varit en riktigt succe, publikmässigt!! Det kom över 60 000 besökare till mässan under de fyra dagar som den pågick och glädjande nog så stannade uppskattningsvis cirka 90% (personlig tolkning) upp vid Daniel Carlsson World Rally/Bilsports monter för att ta del av information och annat. Vi kunde tyvärr inte genomföra något radiobilsrally i montern på grund av alla personer som passerade genom. Detta gjorde nu inte så mycket, för den stora "publikmagneten" var utan tvekan Peugeot`s egen Play-stationmodul där man sitter och styr en alldeles riktigt bil och tittar på en vit duk som visar specialsträckor från alla VM-rallyn ur mjukvaruprogrammet "WRC 3". Väldigt realistiskt, faktiskt. Det var oerhört många som ville prova på lyckan bakom ratten, stora som små. Den yngsta föraren var inte äldre än 5 år och hade fullt upp med att se över instrumentpanelen..:) Det delades också ut massor av olika souvenirer från både Peugeot och DC WR i montern och gissningsvis så är det nu många fler människor som blivit uppmärksam och nyfiken på Sveriges kommande stjärna i rally-VM!
Uppföljning från Nya Zeelands VM-rally och bilder från Bilsportsmässan kommer vi att lägga ut under veckan på www.danielcarlsson.com.
P.S. Reportaget som i måndags sändes i Kanal 5:s "Motorjournalen" på Daniel, kommer att visas i repris på lördag...! D.S.

04-04-12 Drivers Open Bengtsfors samt öppet hus gokart
I samband med öppet hus och invigning av Dalslands innering 17/4 som är en gokarthall så kommer Bengtsfors Motorclub att anordna en tävling i drivers open. Öppet hus är mellan 15-18 och det kommer vara "kändis"race, möjlighet att köra och vinna fina priser i gokart, samt köra rc-bilar, samt att det blir uppvisning av körning på 2-hjul med bil. Drivers Opentävlingen går av stapeln på en kurvig asfaltsslinga och är öppen för besiktade och försäkrade gatbilar. Det kommer ej att vara några vändningar som kräver handbroms. Anmälan sker i gokarthallen före 15.00, För vidare information kontakta undertecknad
Per Eriksson, 070-6209246 eller bengtsforsmotorclub@hotmail.com

04-04-01 Patrik Flodin Månadens förare
Patrik Flodin är en kille som trots sin ungdom vinner det mesta han ställer upp i! Han är trevlig, ödmjuk och alla verkar ha något possitivt att säga om honom. En kille som älskar att köra bil, men inte riktigt gillar allt ståhej omkring och som knappt skulle ta sig till tävlingen utan sin kartläsare. Men när han väl kommer dit, som han kör!!!
Läs mer Marias Motorsport

04-04-01Ännu en världsnyhet från BSR
BSR revolutionerade PPC system följs nu med ännu en uppfinning från BSR.
Det är ett tilläggssystem för bakhjulsstyrning.
En del ombyggnader får ske på bakvagnen men genom en BSR patenterad kulled behövs bara en ombyggnadspunkt för bakhjulen
Läs mer

04-03-28 Sveriges snabbaste förbund har fått ny styrelse
På Svenska Bilsportförbundets årsmöte söndagen den 28 mars, valdes Kåge Schildt till ny ordförande.
Kåge Schildt, Åstorp, tidigare ledamot i styrelsen tog över ordförandeklubban efter Håkan Junfors, Alingsås, som varit ledamot i förbundsstyrelsen åren 2000-2001 och därefter ordförande åren 2002 till 2004-03-28.
Ledamöterna Bertil Örtenstrand och Tomas Johansson vars mandattid var över lämnade sina platser till nya styrelseledamöter.
Svenska Bilsportförbundets styrelse ser idag ut enligt följande:
Kåge Schildt, Åstorp, Ordförande
Sören Johansson, Linköping, Vice ordförande
Maj-Lis Svensson, Fjälkinge Vice ordförande
Mats Nordström, Höljes, Ledamot
Kenneth Thorén, Järfälla, Ledamot
Carleric Johansson, Söderhamn, Ledamot
Hans Hillebrink. Upplands Väsby, Ledamot
Mötet genomfördes under ledning av Landshövding Björn Eriksson i ett fartfyllt tempo.

04-03-24 Påminnelse kurs Co-driver
Påminnelse kurs nu på lördag för att erhålla Co-driver licens (not-läsnings kurs). Det finns några platser kvar till kursen om någon är intresserad. Lördag 27/3 -04. Klubbstugan i Säffle Klockan 10 00. Kostnad 450 SEK.
Pierre Ellison. 0533-46242 jobb. 0533-14045 hem.

04-03-21 Stefan Törnfeldt Finsk Mästare
Förra året tog Stefan Törnfeldt från Stenungsund, tävlande för MK Stenung, en silvermedalj i EM i Slotracing. En tävlingsgren där man kör med små bilmodeller på bana med uppfrästa spår. Nu har han varit i Finland och blivit Finsk Mästare i klass G27. Tävlingen kördes i Kovola som ligger rakt österut från Helsingfors nära den ryska gränsen. Närmare 30 förare deltog och av dessa var ett halvt dussin svenska. För Stenungsundsförarens del så var han egentligen aldrig hotad. Redan i kvalomgångarna var han bland de snabbaste och sedan flöt det på bra genom hela finalen. Segern var sedan aldrig hotad och han vann före två finska förare, Jari Pontinen och Joha Yllsipola. Banan man körde på var nästan 50 m lång och i kvalen körde man på c:a 2 sekunder vilket gör c:a 90 km/tim.
Göthe Johansson

04-03-15 Viasat visar från Super Cupen
Viasat visar från Super Cupen i Lima tisdagen den 23 mars 20.00. Vi ligger då efter NASCAR som startar 19.00.
(Pga ändrade sändningstider för Champions Leage i fotboll)
Se till att sprida sändningstiden, en sändningstid dagen efter har redan kommunicerats.

04-03-10 Rallyradio på Momentum Kong Christian Race
Rallytravels sänder Rallyradio på Momentum Kong Christian Race. Nu är det klart att det blir rallyradio i samband med SuperCupen i Kristianstad 24 april. Per Carlsson har gjort ett samarbete med Kristianstads MK, Kristianstad Närradio, Resultatservice att sända under tävlingen. Vi kommer att följa från start i Kristianstad Ishall till målgången i Ishallen. I studion kommer vi att ha Lars Jonsson och vid start och ute på sträckorna kommer Ola Strömberg rapportera vad som händer till lyssnarna
Så missa inte Sveriges bästa Rally Radioreportrar på 91,6 FM. www.rallytravels.com, www.kongen.se

04-03-08 Backvecka planeras i juli
Vad vi kommer att inbjuda till är en backtävling med tre deltävlingar fördelat på följande berättar Ove Nilsson ordförande i SMK Sundsvall: Den 10-7 startar vi med en tävling i Sundsvall för att därefter fortsätta till Härnösand den 14-7 där vi kör en kvällstävling och sedan avslutar vi med en final iJärvsöbacken i Ljusdal den 17-7
De klasser vi kommer att köra är Rally och Rally Cross 2WD och rally 4WD.

04-03-04 Daniel Carlsson i TV 4 plus
Nu på tisdagkväll klockan 20.00 sänder TV 4 plus inslaget från Svenska Rallyt i programmet, "Mera Motor". Där kommer man bland annat kunna se Daniel bli intervjuad, men också ett reportage som handlar om Säffle som unikt fenomen i motorsportsverige! Har ni inte kanalen så be gärna en kompis spela in inslaget. DC WR kan redan nu på förhand skvallra om att det är faktiskt riktigt sevärt..!
Ett annat TV-uppdrag som Daniel för övrigt ska genomföra är med Kanal 5:s "Motorjournalen". Vi får emellertid återkomma med vilken tid inslaget kommer i detta fall..!

04-03-01 Rallytorget.com blir Rallytorget.net
Rallytorget har under flera år haft den förstnämnda adressen. Tyvärr tvingas vi efter en del strul att ändra till http://www.rallytorget.net. Det är dock samma sida, bara ny adress.
Vad är Rallytorget?
Rallytorget är en motorsportsida för både privatpersoner och företag. Här kan ni lägga in annonser som rör rally, rallycross och folkrace HELT GRATIS!!
Ni finner även rallyfoton, beskrivningar av rallysporten, noter och bilklasser. I länkportalen hittar ni olika länkar till en rad sidor, både med och utan motorsportanknytning.
Ni kan även skicka E-Vykort från Rallytorget.

04-03-01 Nyheter från Eljasmotorsport
Eljasmotorsport skötte under Svenska bilen åt PG Andersson som gjorde en makalös insats när han kunde matcha toppförarna i Grp N klassen. Han har verkligen bevisat att han kommer att gå långt. Se reportage från Svenska på smsc.webdoc.nu.
Inom kort kommer Eljasmotorsport att släppa lite nyheter om nya spännande projekt som vi jobbar med för närvarande. Sidan kommer också att förändras så småningom, rikitgt hur den ska se ut är inte klart än men den kommer att finnas kvar det är ett som är säkert.

04-03-01 Dan Hoff Månadens förare
Dan Hoff är en glad prick, som tar livet med en klackspark och ser possitivt på det mesta. Första bilen var en Opel A Ascona, men sedan dess har det avverkats massor av olika. Bla 2 Amazoner och en Opel A Ascona mellan 1984-1985
Läs mer
Marias Motorsport

04-02-20 Dalsland Ring
Hej Motorsportvänner
Nu börjar äntligen min dokumentärfilm om Dalsland Ring bli klar! Jag har åkt runt i Sverige och intervjuat ett flertal förare som har kört och vunnit race på Dalsland Ring. Jag skall nu klippa ihop allt mitt material och filmen skall vara klar i slutet av mars. Men ni kan redan nu beställa filmen via min hemsida: www.racefoto.se. Den kostar 260 kr på VHS och 290 kr på DVD. Ni kan även ladda hem en trailer från filmen på min hemsida. Vad väntar ni på? Klicka till min hemsida!
Bengt-Åce Liljevind - www.racefoto.se

04-02-17 Corolla WRC delar stulna
I helgen stals reservdelar till Corolla WRC. Det försvann diffar, axlar, Michelin och Pirelli-däck på fälg mm mm. All information av intresse.
Henrik Carlsson, 070-400 63 63 henrik@frameproduction.se

<< Tillbaka till Startsidan