<< Tillbaka till StartsidanPeugeot Original Cup 2006


2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006

Peugeot Orginal Cup Norge>>

Reglemente och anmälningslista 2006 pdf
PEUGEOT ORIGINAL CUP 2006

Slutställningen i Peugeot Orginal Cup 2006, 06-10-05 pdf
Slutställningen i Peugeot Orginal Cup 2006, juniorer, 06-10-05pdf
Cuppoängen efter deltävling 5, 06-09-27 pdf
Cuppoängen efter deltävling 4 06-08-22 pdf
Cuppoängen efter deltävling 4, juniorer, 06-08-22 pdf
Cuppoängen efter deltävling 3, 06-05-15
pdf
Cuppoängen efter deltävling 3, juniorerna, 06-05-15 pdf
Cuppoängen efter deltävling 2, 06-05-15 pdf
Cuppoängen efter deltävling 1, 06-01-16 pdf


06-10-05 Östgötarallyt i Linköping satte punkt för årets Peugeot Original Cup.
Jonas Johansson, MK Ran ledde cupen då han rullade på SS 6 och fick agera åskådare. Jonas som redan säkrat titeln I årets cup körde nu för att placera sig I junior SM. Jonas tog även hem junior titeln I Peugeot Original Cup.

Säg den lycka som varar ! Mattias Lindberg, Vänersborgs MK kunde I och med att Jonas försvunnit tagit ledningen I cuptävlingen, men även han fick problem på SS 6 med kopplingshaveri och och kunde bara se på när Danne Lundh, Östergyllen RC dundrade förbi. Mattias slutar på en andra plats I cupen.

Danne Lundh som har haft det motigt I år, hade nu en större vilja än bilen och tog sig till mål och fick äntligen köra över rampen i Linköping.
Detta var Dannes enda tävling innom cupen som han kommit I mål, vilket resulterade I tolv friska poäng och en total fjärde plats I Peugeot Original Cup.

Tredjeplatsen I cupen tog Lars Lindholm, Skepptuna MK och femteplatsen gick till Stefan Malmquist, Mälaröarnas MK.

Resultat Östgötarallyt:
1. Danne Lundh, Östergyllen RC 1.15.53,7
Brutna: Jonas Johansson, MK Ran, Mattias Lindberg, Vänersborgs MK

Resultat Peugeot Original Cup 2006:
1. Jonas Johansson 48 p.
2. Mattias Lindberg 42 p.
3. Lars Lindholm 16 p
4. Danne Lundh 12 p. 5. Stefan Malmquist 10 p.

Peugeot Original Cup 2006 Folke Matrosow

06-09-27 Nu stundar sista deltävlingen för Peugeot Original Cup 2006
Tävlingsarrangör är Östgötaklubbarna och tävlingen Östgötarallyt.
till start kommer Jonas Johansson, MK Ran, Mattias Lindberg, Vänersborgs MK och Danne Lund, Östergyllen RC.

Jonas Johansson som leder cupen har inga planer på att spara på krutet då han kan klättra i både SM och JSM tabellen. Jonas som dessutom har 4 st
12 poängare I Peugeot Original Cup, och fyra deltävlingar skall räknas står redan som cupvinnare då inte Mattias Lindberg kan få ihop tillräckligt med poäng oavsett om han vinner helgens tävling.

Mattias Lindberg kommer att sluta som tvåa I Peugeot Original Cup
oavsett hur det går och har även han en chans att ta placeringar I SM tabellen.

För den otursdrabbade Danne Lund är det sista försöket att komma runt en SM tävling och ta sig I mål för cupen, och det hålls alla tummar I världen för att det till slut skall fungera även för honom.

Folke Matrosow Peugeot Original Cup 2006

06-08-22 Jonas Johansson, MK Ran tog en säker seger i Rally Killingen
Jonas Johansson visade vinnartakter direkt från start i Rally Killingen. Han gav inte sina motståndare i Peugeot Original Cup någon chans. Med sin fart hade han även chansen till en pallplacering i junior SM men tappade lite tid på de sista sträckorna och slutade på en femte plats i juniorsamanhangen.

Matias Lindberg, Vänersborgs MK körde stabilt som vanligt, och kunde bara bevaka andraplatsen i cupen, då Jonas Johansson inte höll igen någon gång under dagen. Mattias var inte allt för besviken vid målgång och hans ständigt glada ansikte lyste även denna dag ikapp med solen.

För Danne Lundh, Östergyllen RC slutade rallyt efter SS 4 där han slog bort hasplåten och diverse andra saker i fronten. Danne som har haft bra fart och stabilitet i tävlingar utanför SM tävlingarna, måste ha förbannats med otur i SM sammanhang då allt har krånglat med bilen.

Lars Lindholm, Skepptuna MK tog hem tredjeplatsen i cupen denna helg. Lars som har valt att inte köra alla cuptävlingar kom till Kil med ett gott självförtroende efter att ha kört en massa småtävlingar för att lära känna bilen. Vid några gånger så tvekade Lars till noterna och han tappade tid. Vid målrampen såg han ändock ut som han vunnit på Lotto eller dyligt.

Resultat Killingen:
1. Jonas Johansson, MK Ran, 56.10,3 2. Mattias Lindberg, Vänersborgs MK, 58.03,7 3. Lars Lindberg, Skepptuna MK, 59.35,0
Brutit: Danne Lundh, Östergyllen RC.

Resultat Peugeot Original Cup:
1. Jonas Johansson, 44p 2. Mattias Lindberg, 42p 3. Lars Lindholm, 16p 4. Stefan Malmquist, 10p

Folke Matrosow Peugeot Original Cup 2006


06-05-18 Stefan tvåa - i lånad bil
Stefan Malmquist hyrde Jonas Olssons Peugeot 206 RC inför årets South Swedish Rally - och körde in på en andraplats i den tredje Peugeot Original Cup deltävlingen för året!

Stefan, som inte hade kört bilen mer än från transportkärran till besiktningen, tog det ganska försiktigt i inledningen av rallyt. Det gjorde inte Johan Karlsson, Vetlanda RRC. Johan inledde starkt men var tvungen att bryta första etappen efter SS 3 med ett trasigt motorfäste. Johan fanns med vid omstarten på lördagsmorgonen men tvingades att kasta in handduken redan under transporten ut till nionde specialsträckan.

En glad kille som aldrig ger sig är Jonas Johansson från Askersunds-klubben MK Ran. Fast när en drivaxel gick sönder på SS 3 trodde han att "nu var det roliga slut för den här helgen". Men övriga i teamet gav inte inte upp - de hämtade bilen, bytte drivaxel och talade om för Jonas att det fanns en massa cup-poäng att inkassera under lördagen...
Så Jonas startade om andra dagen. Och nu gick det bättre - omstarten gav 8 nya poäng I Peugeot Original Cup.

Vinnare av helgens deltävling i cupen blev Mattias Lindberg, Vänersborgs MK. Mattias körde säkert och stabilt med siktet inställt på seger. Taktiken visade sig vara utslagsgivande och Mattias delar nu förstaplatsen I Peugeot Original Cup med Jonas Johansson.

Danne Lundh, Östergyllen RC fanns också med i startlistan och visade inledningsvis att han var på hugget. Men på SS 3 fick han problem med ett spjällhus och förlorade tid. Spjällhuset byttes på servicen och Danne såg med tillförsikt fram mot en pallplats i cupen. Men på SS 5 så var oturen framme igen, med ett sprucket oljetråg som följd.

Resultat Peugeot Original Cup, South Swedish Rally 2006:
1) Mattias Lindberg, Vänersborgs MK, 2.05.14,8 2) Stefan Malmquist, Mälaröarnas MK, 2.10.14,6 3) Jonas Johansson, MK Ran Askersund, 2.30.05,4 Danne Lundh, Östergyllen RC och Johan Karlsson, Vetlanda RRC bröt.

Sammanlagt efter 3 deltävlingar:
1) Jonas Johansson oc h Mattias Lindberg, vardera 32 p, 3) Stefan Malmquist, 10, 4) Lars Lindholm, 8.

Juniorcupen:
1) Jonas Johansson, 32.

06-02-19 Jonas Johansson tog hem segern i Peugeot Original Cup i Snow Rally!
Jonas Johansson, MK Ran startade Snow Rally med en enda tanke"nu skall dom andra få åka". En satsning som höll ända fram. Den som skuggade Jonas bäst var Johan Karlsson, Vetlanda RRC men som på SS 3 tappade fyrans växel och kastade in handuken då han inte tyckte det var värt besväret att fortsätta, och kanske förstöra hela växellådan.

Även Danne Lundh, Östergyllen RC var tvungen att bryta efter att en vatten slang brustit på SS 6. Danne hade även ett problem på fredagskvällen med det elektriska och tog då chansen att starta om tävlingen på lördags morgonen, men oturen spelade honom ännu en gång ett spratt.

Den ende Jonas nu hade att kriga med i Peugeot Original Cup var Mattias Lindberg, Vänersborgs MK som nu inte fick till det riktigt och kunde hota Jonas om segern i cupen.

Jonas Johansson tappade ett tag lusten efter att ha kört på ett djur vilket han uppfattade som en grävling eller liknande och krökte vänster bärarm och styrstag, vilket resulterade i att han tappade mark till de allra snabbaste i klassen.

Resultat Peugeot Original Cup efter två deltävlingar:
1. Jonas Johansson MK Ran, 24 p. 2. Mattias Lindberg, Vänersborgs MK, 20 p. 3. Lars Lindholm, Skepptuna MK, 8 p.
Folke Matrosow Peugeot Original Cup 2006

06-01-16 Peugeot Orginal Cup efter Bergslagsrallyt
Bergslagsrallyt 2006 och Peugeot Original Cup slutade med en cupseger för Jonas Johansson, MK Ran. Men den som startade bäst var Johan Karlsson, Vetlanda RRC som var omutlig första dagen i tävlingen. Han skuggades av Danne Lundh, Östergyllen RC. För Danne Lundh slutade det roliga på lördagens första SS (SS5) där han åkte av och slog sönder oljetråget. Johan Karlsson började lördagen I samma stil som på fredagen, men på SS 6 så träffade han en sten oturligt som skar upp däckssidan, vilket gjorde att I nästa sväng så gick bilen rakt fram och träffade en sten som slog sönder en styrled och hans dag var över.

Jonas Johansson var inte helt nöjd med helgens insats då han tyckte att flytet saknades men var helt nöjd med att faktiskt ha tagit sig runt tävlingen, som var den första på riktigt länge. Mattias Lindberg, Vänersborgs MK som slutade som tvåa I Peugeot Original Cup;s första deltävling hade en motig fredagskväll. På kvällens sista sträcka så hoppade han sönder oljetråget men lyckades ta sig till servicen I Ludvika. Teamet lyckades med några minuter tillgodo byta oljetråget, med en strong insats av combatant Danne Lundh som drog på sig en overall och hjälpte till.

Tredjeplatsen I cupdeltävlingen tog Lars Lindholm, Skepptuna MK. Lars har hittat inställningarna I sin bil men behöver några tävlingar till för att få upp farten. Med facit I hand såg Lars nöjd ut efter helgens tävling.

Resultat Bergslagsrallyt:
1:a, Jonas Johansson, MK Ran, 1.21.58,5. 2:a, Mattias Lindberg, Vänersborgs MK, 1.22.03,1. 3:a Lars Lindholm, Skepptuna MK, 1.24.10,5
Brutna: Johan Karlsson, Vetlanda RRC, Danne Lundh, Östergyllen RC.

06-01-12 I morgon fredag startar Peugeot Original Cup I Bergslagsrallyt
Bergslagsrallyt blir första deltävlingen för Peugeot Original Cup 2006. I cupen som är öppen för Peugeot 206 RC kommer det att bli sex stycken deltävlingar, alla I Rally SM. Först ut I spåret för cupen blir Johan Karlsson, Vetlanda RRC som till I år har köpt Gert Blomquists Peugeot 206 RC, som 2005 rattades av Robin Sandberg, Ryds MK till ett silver I lilla Gr N klassen.

Daniel Lundh, Östergyllens RC kommer till star med höga förhoppningar efter ett uselt 2005 med stora problem med bilen. Danne har lokaliserat felen och målat om bilen, och kommer nu att åka ifrån alla spöken som stod I vägen förra året. Även Jonas Johansson, MK Ran har långt framskridna planer för cupen 2006. Jonas som även han hade ett bedrövligt år 2005 lyser nu som solen, och hos honom vilar inga halta hästar.

Lars Lindholm, Skepptuna MK står också på startlinjen och tror på ett bättre resultat I år nu när han lärt känna bilen och fått bukt på barnsjukdommarna som oftast följer med ett nybygge. Sist ut I startfältet är Mattias Lindberg, Vänersborgs MK som till helgens tävling har oturen att starta efter de sidade grupperna, men som säger att "det är bara att ge fullt från början och se till att man sidas upp inför lördagen"

Folke Matrosow
Peugeot Original Cup 2006.

05-12-20 Peugeot Original Rallycup 2006
Vi har nöjet att inbjuda till Peugeot Original Rallycup 2006!
Cupen gäller under år 2006 och innefattar totalt 6 SM-deltävlingar, varav 2 får räknas bort.
Datum Tävling
13-14 januari Bergslagsrallyt
17-18 februari Snow Rally
12-13 maj South Swedish Rally
25-26 augusti Hässleholm
9 september Kil
29-30 september Östgötarallyt

Peugeot Original 2006 är öppen för licenserade förare från Norden och gäller de som kör Peugeot 206 RC i grupp N >2000cc.

Peugeot Original Rallycup poängfördelning är följande.
Peugeot förare tävlar mot varandra oavsett placering i respektive tävlings officiella resultatalista.
10 ekipage får poängen 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Det vill säga; segraren får 12 poäng, tvåan får 10 poäng osv.
Om något Peugeot ekipage, tävlande i denna Cup placerar sig bland de 3 främsta i 2WD grupp N-klassen, totalt i tävlingens officiella resultatlista ( gäller SM ), erhålles dessutom bonuspoäng. Dessa är 3, 2, 1.
Om flera ekipage placerar sig lika vid en deltävling, delas poängen för dessa. Om flera tävlande har lika poäng vid cupens slut, placeras den tävlande som har flest antal segrar, andraplaceringar osv främst. Om de tävlande har lika resultat, delas placering och premiepengar.

Premiepengar kan endast utbetalas mot faktura, till företag med innehav av F-skattsedel.

Premiepengar efter varje deltävling är:
1:a 10.000:-
2:a 6.000:-
3:a 2.500:-

Premiepengar för slutställning är:
1:a 75.000:-
2:a 50.000:-
3:a 35.000:-
4:a 20.000:-
5:a 12.500:-
6:a 8.500:-
7:a-10:a 5.000:-

Som tidigare satsar vi lite extra på juniorerna:
Till de tre bästa juniorerna upp till 25 år, betalas följande premiepengar ut vid slutställningen av Peugeot Original Rallycup 2006.
1:a 25.000:-
2:a 15.000:-
3:a 7.500:-

Om klassen endast har 3 deltagare vid start, utbetalas endast premiepengar till första- och andra pristagaren. Skulle det bara vara 2 deltagare i klassen, utbetalas enbart premiepengar till segraren. Med bara 1 deltagare i klassen, utbetalas ingen premie.

Peugeot Original Rallycup´s tävlingsbilar skall vara dekorerade med en Peugeot-dekal som tillhandahålles av Peugeot.

Syftet med Peugeot Original Rallycup är att skapa intresse och uppmärksamhet för Peugeot samt framgång i SM! Det är därför viktigt att deltagarna i cupen skall framträda som goda Peugeot-ambassadörer i alla tävlingssammanhang samt att information om aktiviteter och resultat från andra tävlingar skickas till Folke Matrosow.

Peugeot Original Rallycup´s samtliga deltagare kan köpa original-reservdelar till cup-bilen till specialpris via Peugeot återförsäljare/verkstäder. Med specialpris avses åf/vst inköpspris med tillägg för täckande av hanterings- och fraktkostnader.
Reservdelar som är "Peugeot Sport-delar", beställes av Gert eller Lena!

Anmälan till Peugeot Original Rallycup skall göras skriftligen på bifogad blankett till adressen i blanketten innan deltagande sker i ekipagets första start i cupen.
Anmälan sker genom att fylla i alla uppgifter på bifogad blankett.

Reglementet och anmälningsblankett pdf


<< Tillbaka till Startsidan