<< Till startsidan

 

Renault Clio Cup
2001 2001 2002
2003 2004 2005


Sluttabellen i Clio Cup 2005


05-09-13 Rally SM och Clio cup Kolsva/Köping 9-10 sep -05 lördag
Så var då den sista deltävlingen i SM och Clio Cup avslutad. Som vi trodde var det sekundstrider och poängberäknande på hög nivå in i det sista.

I SM i N2 klassen, där Clio bilarna går in, såg det ut på följande sätt i resultatlistan:

1) Peter Zachrisson, Jan Svanström, Renault Clio 1.07.06,6
2) Robin Sandberg, Ronnie Kindvall, Peugeot 206 RC 1.07.23,7
3) Jonas Ericsson, Henrik Lundh, Honda Civic type-R 1.07.43,7
4) Tommy Vestlund, Håkan Palm, Renault Clio 1.07.49,1
5) Patrik Sandell, Emil Axelsson, Renault Clio 1.07.53,4

Patrik Sandell och Robin Sandberg hamnade på samma slutpoäng i SM tabellen men Patrik lyckades ta hem SM guldet åt Renault p g a flest vunna rallyn.

Även i Junior SM tog Renault hem full pott. På prispallen på Svenska Bilsportförbundets stora prisutdelning i Stockholm i november kommer följande killar stå på pallen för att ta emot medaljer i Junior SM

1) Peter Zachrisson, Renault Clio
2) Patrik Sandell, Renault Clio
3) Simon Löfström, Renault Clio

Nämnas ska att efter dessa tre följer också en rad Renault Clio bilar som varit med och kämpat om medaljplatserna. Gå gärna in på www.resultatservice.com för att se att listorna från Lilla Gr. N domineras av Renault. Plantskolan för unga svenska rallyförare fungerar alltså fortfarande. PG Andersson, som idag är Junior världsmästare kommer från Clio Cup. Nu kommer Patrik Sandell, Peter Zachrisson m.fl.

Ända sedan starten av Clio Cupen 2001 så har SM vunnits av Renault. Trenden höll i år med. Imponerande!

Hur ser då den totala slutresultatlistan i Clio cup 2005 ut?
1) Patrik Sandell, Emil Axelsson 71p
2) Peter Zachrisson, Jan Svanström 60p
3) Lars Sjöström, Pär Almqvist 42p
4) Jerker Axelsson, Bosse Holmstrand 39p
5) Daniel Gustafsson, Jan Andersson 38p
6) Simon Löfström, Andreas Olsson 37p
7) Tommy Vestlund, Håkan Palm 34p
8) Anton Bernats, Henrik Hedlund 31p
9) Robert Eriksson, Daniel Jansson 28p
10) Daniel Lundberg, Karl Tyrén 25p

Under Clio cups egna prisutdelning tilldelades också specialpriser till några deltagare i Clio cup. Några av priserna som delades ut var:

Årets Rookie: Jerker Axelsson.
Årets Team: Team Sandell
Årets Kartläsare: Bosse Holmstrand
Årets Junior: Peter Zachrisson

Clio cups "grundare" (om man får kalla honom så) Jonas Kruse fick också mottaga ett pris från arrangörerna av Rally Österlen där en dödsolycka med en åskådare inträffade den 20 augusti i år. Gåvan var en ljusstake med en guld nyckel i. "Nomineringen" lät som följer:

"ETT HJÄRTA AV GULD FÖR MOTORSPORTEN
Historien om en person som levt för sin älskade sport Rally och ofrivilligt hamnade i händelsernas centrum. Känd över hela Sverige för sin framfart i rallyskogarna, men också för sin perfekta återgivning av förares storhet och ev. tabbar i TV.
Han blev ett av många ögonvittne till den tragiska olyckan under Rally Österlen.
Men, trots den pressade situation som han hamnade i efteråt, när hela media Sverige ville prata med honom, så gjorde han ett jobb för motorsporten i allmänhet och Rallysporten i synnerhet som vi förmodligen inte har förstått vidden av idag.

De reportrar som ringde honom under kvällen blev besvarade med den enkla frågan om han kunde ringa upp lite senare. Samtliga telefonnummer och namn skrevs upp och dokumenterades. Efter lite konsultation blev beslutet att alla skulle ringas upp. Han började samtliga samtal med:
- Ursäkta att det tog lite tid innan jag ringde tillbaks…….

Han genomförde också speakningen till tv-sändningen under söndagen, pratade med anhöriga till de drabbade och blev för oss det stora glädjeämnet i denna annars så sorgliga historia.

Vi vill på detta enkla sätt hedra en persons arbete bland många som behöver hedras för deras insats under Rally Österlen. Symbolen för gåvan kan beskrivas på många vis, här är en:

Alla har vi en nyckel till framgång inom oss, men det är bara en person med ett hjärta av guld som kan använda nyckeln.

Vår känsla efter någon dag var följande: Vårt hjärta ligger hos Jonas Kruse för hans enorma insats för Motorsporten efter olyckan hos oss.

Tack Jonas
Rally Österlen


05-09-10 Rally SM och Clio cup Kolsva/Köping 9-10 sep -05
Rallyt i Kolsva är den sista deltävlingen för säsongen i Clio cup och SM. Fredagens etapp räknas som en tävling och lördagens etapp räknas som en. Det utgår alltså dubbla poäng under helgen vilket gör att det blir sekundstrider om poäng platserna ända in i mål.

I Clio cupen var tyvärr Lars Sjöström, Hudiksvall, tvungen att bryta p g a växellådan. Mekanikerna har mekat hela natten för att få ihop lådan igen kunna starta om på lördag morgon.

Efter att fredagens etapp var avslutad såg resultatlistan för Clio cupen ut på följande sätt:

1:a Peter Zachrisson
2:a Tommy Vestlund
3:a Patrik Sandell
4:a Jerker Axelsson
5:a Anton Bernats
6:a Simon Löfström
7:a Daniel Lundberg
8:a Robert Eriksson
9:a Daniel Gustafsson

På lördag morgon är det omstart och jakten på nya poäng börjar.

05-08-21 Clio Cup Tomelilla 20 augusti 2005
9 st Clio bilar kom till start i ett Tomelilla som visade sig från sin allra bästa sida. Det var högsommar värme, 25 grader varmt och klarblå himmel, hela dagen. Det kunde inte varit bättre.

Tävlingen bestod av 16 SS varav 2 st. var på Svampabanan, rallycrossbanan, dit också den gemensamma serviceplatsen var förlagd.

Peter Zachrisson med kartläsaren Jan Svanström, båda från Säffle, visade redan från första sträckan var skåpet skulle stå. Dom var snabbast och tog ledningen direkt och den höll dom sedan från start till mål. Dom körde i stort sett ohotade i ledningen hela vägen.

Jerker Axelsson, Trollhättan, jagade och höll en andra plats fram till SS12 där de tyvärr tvingades bryta p g a en avåkning. Dom har bevisat att dom hör hemma i toppen av resultatlistorna om dom bara klarar sig utan såna incidenter som avåkningar.

Från Hudiksvall hade Lars Sjöström kommit i sin spektakulära Clio Ragnotti. Han hade vid sin sida som vanligt Pär Almkvist och dom här killarna jagade Jerker Axelsson för att ta andra platsen. Dom fajtades ända fram till Jerkers avåkning. Då övertog dom andra platsen som de sedan behöll ända in i mål.

Får man kalla honom "Otursgubben från Gagnef", Tommy Vestlund. Han var på dom 5 första sträckorna, som vanligt när bilen fungerar och allt stämmer, med och tampades i toppen av Clio Cup gänget men sedan hände nåt med bilen. Den tappade kraft och dom hade inte möjlighet att hänga med. På SS 15 blev dom till slut tyvärr tvingade att bryta p g a växellådan.

Två punkteringar efter varandra och maxtid på SS9 och 10 var väl inte vad Patrik Sandell och Emil Axelsson hade önskat sig. Detta gjorde att dom rasade i resultat listan. Tack vare att dom kunde fortsätta hamnade dom på en 7:e plats i cupen och fick därmed med sig 6 viktiga poäng inför sista deltävlingen i Kolsva.

Team Sandells servicekillar var det som fick ut Patrik och Emil på banan igen. Dom visade att dom kunde jobba både systematiskt och organiserat och är ett sammansvetsat gäng och bäst när det gäller. Dom blev utsedda till Star of the Rally.


05-05-23 Peter Zachrisson vann dramatisk Clio Cup-tävling
Högt tempo över stock och sten, krascher och avåkningar. Den fjärde deltävlingen i Renault Clio Cup i rally som avgjordes i Sydsvenska Rallyt blev synnerligen dramatisk. Bara fyra bilar tog sig upp för målrampen i Växjö på söndagseftermiddagen.

Det går inte säga annat än att svensk rallyungdom tar för sig!
- Det har gått på marginalen hela tiden, förklarar vinnaren, värmlänningen Peter Zachrisson, 23, som inledde med att snedda så hårt att båda backspeglarna på hans Renault Clio rök all världens väg. Men inte nog med detta; på söndagsetappen tappade han sex minuter efter att ha blivit hängande på en stubbe.
- Jag hade ett så pass bra försprång efter fredags- och lördagsetapperna att jag klarade mig i cupen, berättar han.

Det blev även en seger i JSM för den Renault-åkande Säfflebon.
Inte fullt så hårt laddade hälsingen Lars Sjöström, 24, utan han valde att köra i ett eget tempo, vilket visade sig vara vägvinnande över de 20 milen specialsträcka.
- Jag märkte snabbt att vi inte kunde göra sådana topptider som dem som låg längst fram, utan vi hittade ett eget tempo som fungerade utmärkt på de mycket krävande vägarna kring Älmhult, berättar han glatt efter att ha avancerat upp på andra plats, totalt, i Renault Clio Cup.

Trea var Daniel Lundberg, Skepptuna, medan Robert Eriksson, Eskilstuna slutade fyra. Visserligen var han sist av de bilar som tog sig i mål, men han kunde inkassera värdefulla Clio Cup-poäng.

Trots en avåkning i Sydsvenska Rallyt behåller jämten Patrik Sandell ledningen i Renault Clio Cup efter fyra deltävlingar. Fjolårsvinnaren, värmlänningen Anders Karlsson, bröt rallyt efter en våldsam avåkning under söndagsetappen, men redan under lördagen var han av vägen. En annan Clio Cup-favorit, dalmasen Tommy Vestlund, hade elproblem som förstörde rallyt totalt för hans vidkommande.

Resultat Renault Clio Cup, deltävling 4:
Peter Zachrisson, Säffle MC, 2.16.13,2
Lars Sjöström, SMK Hälsinge, 2.18.07,9
Daniel Lundberg, Skepptuna MK, 2.19.32,2
Robert Eriksson, Eskilstuna MK, 2.24.55,9
Renault Clio Cuo efter fyra deltävlingar av sju:

Patrik Sandell, MK Jämtland, 45 poäng
Lars Sjöström, SMK Hälsinge, 30 poäng
Daniel Gustafsson, SMK Uppsala , 25 poäng

Hemsidor: www.renault.se resp www.resultatservice.com


05-05-23 Renault Clio Cup i SSR
VÄXJÖ: Bara fyra bilar lyckades tas sig i mål i den fjärde deltävlingen av
Renault Clio Cup i rally som avgjordes i under Sydsvenska Rallyt. Segrade
gjorde Peter Zachrisson före Lars Sjöström, medan Daniel Lundberg slutade
trea. Fyra var Robert Eriksson i den mycket utslagsgivande tävlingen som
avgjordes kring Älmhult.
Detta innebar att det blev stor dramatik under rallyt; två tunga
Clio-favoriter som Patrik Sandell och Anders Karlsson ville för mycket och
brakade båda av med varierande skador på respektive bil.
Patrik Sandell toppar alltjämt Renault Clio Cup på 45 poäng. Han är 15 poäng
före tvåan, Lars Sjöström medan försprånget till trean, Daniel Gustafsson är
hela 20 poäng.

05-02-24 Renault Clio Cup deltävling 2, Sandviken 26 februari
SM-rallyt Vinterpokalen i Sandviken är årets andra deltävling i Renault Clio Cup. Inte mindre än elva Clio-förare är officiellt anmälda till rallyt som avgörs på lördagen. Förhandsfavoriter finns det gott om i Renault Clio Cup och därmed också SM-klassen för otrimmade 2-hjulsdrivna bilar, lilla grupp N. Efter "femettan"(klasseger i EM, SM och JSM) i hemmatävlingen, SnowRally, väger jämten Patrik Sandells namn tungt i förhandsdiskussionerna, men också fjolårets suverän, SM-vinnaren och totalsegraren i Renault Clio Cup, Anders Karlsson är med i diskussionen. Anders vill ha revansch för oturen bland snödrivorna i Jämtland i den inledande cuptävlingen. Fina, frusna, vintervägar utlovas till helgen i Gästrikland.

Följande förare är anmälda till Vinterpokalen i Sandviken:
Jerker Axelsson, SMK Trollhättan, Renault Clio Ragnotti
Anton Bernats, Strängnäs AMS, Renault Clio Sport
Robert Eriksson, Eskilstuna MK, Renault Clio Sport
Daniel Gustafsson, SMK Uppsala, Renault Clio Sport
Andreas Holmbom, Jämtlands MK, Renault Clio Sport
Anders Karlsson, Säffle MC, Renault Clio Sport
Simon Löfström, Östhammars MK, Renault Clio Sport
Patrik Sandell, Jämtlands MK, Renault Clio Ragnotti
Lars Sjöström SMK Hälsinge, Renault Clio Ragnotti
David Walfridson, MK Ratten, Renault Clio Sport

Ställningen i Renault Clio Cup i rally inför deltävling två av sju:
1. Patrik Sandell, 15 poäng
2. Andreas Holmbom, 12 p
3. Daniel Gustafsson, 10 p
4. Jerker Axelsson, 9 p
5. Lars Sjöström, 8 p
6. Simon Löfström, 7 p