<< Till Racing
<< Tillbaka till Startsidan


 

STCC Scandinavia 2021

1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
2021                    

Information om STCC

21-02-12 Lamborghini fördjupar samarbetet med STCC med testkörning i Italien som pris
Lamborghini Malmö fördjupar samarbetet med STCC inför säsongen 2021 och introducerar STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini.

Totalsegraren i STCC Junior Cup, öppen för förare upp till 25 år i huvudklassen STCC TCR Scandinavia, kommer att få åka till Italien och köra ett test med Lamborghini Squadra Corse.
– Efter ett framgångsrikt första år med STCC 2020 var beslutet enkelt för oss att växla upp samarbetet inför 2021, säger Johan Mårtensson, chef för Lamborghini Malmö.
– Med STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini kan vi tillsammans med STCC bidra till att stärka återväxten i svensk racing och samtidigt nyttja en stark plattform för våra partners.

Under testet i Italien får segraren träffa ingenjörsteamet bakom Lamborghini Squadra Corse, som är Lamborghinis officiella motorsport-avdelning, och genomföra ett test med de senaste motorsport-modellerna.
– Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera denna nyhet tillsammans med Lamborghini och Semler Premium, säger Micke Bern, vd för STCC.
– Priset för segraren i STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini är en perfekt morot för den yngre generationen förare. På detta vis kan STCC bli både en språngbräda och en plattform för att livnära sig som förare på sin sport.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 startar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park i Skåne.
21-02-09 Mattias Andersson byter till världsmästarbilen Lynk & Co 03 TCR i STCC 2021
Team MA:GP med ägare och förare Mattias Andersson har köpt en Lynk & Co 03 TCR av Geely Group Motorsport till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021, samma bil som Cyan Racing tog VM-guldet i standardvagnsracing med förra året.
– Jag är oerhört laddad för att starta ett nytt kapitel i STCC med en mycket speciell bil, säger Mattias Andersson.
– Jag har sett framgångarna de skördat i WTCR och TCR China med bilen, något som gjorde vårt beslut mycket enkelt. Det ska bli spännande att se vad vi kan uppnå för resultat med bilen i Sverige.

Andersson gjorde STCC-debut 2001 och startar sin 21:a STCC-säsong i år. Han har totalt tävlat genom fyra olika reglementen: Super Touring, S2000, TTA och TCR
– Vi är glada över att kunna välkomna Mattias Andersson till vår växande customer racing-familj, säger Alexander Murdzevski Schedvin, chef för Geely Group Motorsport.
– Det finns ingen förare med mer erfarenhet av STCC än Mattias och vi kommer följa hans framfart noggrant.

Mattias Anderssons STCC-satsning blir det tredje mästerskapet som Lynk & Co 03 TCR-tävlingsbilarna representeras jämsides Cyan Racing i WTCR och Teamwork Motorsport i TCR China.
– Detta är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt customer racing-program, att kunna jämföra bilens prestanda i ett så starkt europeiskt nationellt mästerskap som STCC med en erfaren förare som Mattias, säger Ron Hartvelt, chef för Customer Racing hos Geely Group Motorsport.
– Teamet har precis tagit leverans av bilen och vi önskar dem all lycka till i år.

Andersson slutade på sjätte plats i STCC förra året med två pallplatser då han tävlade med en Honda och siktar högre inför 2021-säsongen.
– Min motivation är minst lika stark nu och vi har kämpat hårt för att få till allt inför min 21:a säsong, vi har stark support från både nya och gamla partners, säger Mattias Andersson.
– Jag slutade på sjätte plats förra året och mitt mål för 2021 är att ta minst tre steg upp i tabellen.

STCC TCR Scandinavia-säsongen 2021 börjar den 4-5 juni på Ljungbyhed Park med totalt sex tävlingshelger till oktober.
– Vi är oerhört stolta över att ha Lynk & Co representerade i STCC med Mattias Andersson och MA:GP samt att tillväxten i mästerskapet fortsätter peka starkt uppåt, säger Micke Bern, vd för STCC.

Under 2020 säkrade Cyan Racing FIA World Touring Car Cup-titlarna för förare och team och Teamwork Motorsport förartiteln i TCR China med Lynk & 03 TCR-bilar.
21-02-05 Mikaela Åhlin-Kottulinsky klar för två nya år med PWR Racing
Nu signar PWR Racing och Mikaela Åhlin-Kottulinsky för två nya år tillsammans i jakten på mästerskapstitlar och utveckling av framtidens motorsport. Samtidigt byter PWR Racing namn från SEAT Dealer Team till CUPRA Dealer Team.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde debut i STCC med PWR Racing 2017 efter en rad år ute i Europa. Sedan dess har hon hunnit bli historisk både som den första kvinnan att vinna ett STCC-race och kvalat pole position. Utöver det har Mikaela tillsammans med PWR Racing och CUPRA tagit flertalet pallplatser och segrar.
- För de projekt som PWR Racing driver och är högst inblandade i, så ser jag på vårt samarbete med spänning! En övergång till en eldriven och mer hållbar motorsport är något jag brinner för precis som PWR, likaså att få fler kvinnor till motorsporten - inte bara som utövare utan på andra positioner också. Tillsammans med PWR har jag uppnått drömmen att som första kvinna vinna ett race i STCC, nu ser jag fram emot att jobba med dem mot min nästa dröm, att som första kvinna vinna mästerskapet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
- Vi är väldigt glada att fortsätta arbeta tillsammans med Mikaela. Hon är en av de bästa förarna i Sverige, en viktig del i teamets målsättningar och ett naturligt inslag i PWR-familjen. I ett mästerskap som STCC är lagbygget en av de största pusselbitarna för att lyckas långsiktigt, det räcker helt enkelt inte med en massa individer, säger Daniel Haglöf, VD på PWR Racing.

Teamet tävlar som CUPRA Dealer Team - PWR Racing
Mikaela görs sällskap i teamet av tidigare signade Robert Dahlgren. Tillsammans utgör de PWR Racings förarduo i STCC 2021. De båda förarna fortsätter tävla med den till fjolåret nya bilen CUPRA Leon Competición.

I takt med att CUPRA ökar sin närvaro på den svenska marknaden blir nu också PWR Racing ett CUPRA Dealer Team. SEAT och sedermera CUPRA har ända sedan 2016 varit en stark partner till PWR Racing och bidragit till otaliga racesegrar, pallplatser och inte mindre än fyra mästerskapstitlar.

Teamets partnerskap med CUPRA grundar sig i en stark drivkraft att utveckla både motorsportarenan och morgondagens personbilar mot en mer hållbar framtid.
- Vårt partnerskap med PWR Racing har varit en viktig del i både SEAT och CUPRAs tillväxt på den svenska marknaden. Vi ser fram emot fler framgångsrika säsonger ihop när SEAT Dealer Team nu övergår till ett CUPRA Dealer Team, säger Per Brinkenberg, märkeschef på SEAT och CUPRA Sverige.
21-02-04 STCC släpper justerad kalender med ny premiär
STCC TCR Scandinavia släpper en justerad kalender för 2021-säsongen där premiären flyttas en månad till Ljungbyhed Park och Ring Knutstorp istället står värd för finalen.
– Det här blev den bästa lösningen för samtliga inblandade parter med tanke på den pågående pandemin och med det här upplägget har vi ett intensivt program från juni till oktober, säger Micke Bern, vd för STCC.

Premiären senareläggs till den 4-5 juni på Ljungbyhed Park samtidigt som säsongsfinalen flyttas till Ring Knutstorp den 8-9 oktober.
– Vi är glada över att åter stå värd för STCC-finalen, en av de största motorsport-händelserna i Skandinavien, säger Magnus Öhrström, vd för Ring Knutstorp.
– Flytten görs för att skapa bästa möjliga förutsättningar till en publik avslutning med en minst lika spännande finaltävling som vi hade här 2020.

STCC TCR Scandinavia kör totalt sex tävlingshelger 2021, en ökning med två jämfört med säsongen 2020.
Efter premiären tävlar mästerskapet i Norrland med Skellefteå Drivecenter Arena, följt av klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena.

I september gör STCC comeback på klassiska Formel 1-banan Anderstorp och Mantorp Park står sedan värd för årets näst sista tävling i början av oktober.

Klasserna som tävlar med STCC under 2021 utökas där motorcykel-klassen Pro Superbike gör comeback och ansluter V8 Thunder Cars, Radical Cup Scandinavia, Formula Nordic och Legends.

Preliminär STCC-kalender 2021
4-5 juni – Ljungbyhed
18-19 juni – Skellefteå
21-22 augusti – Gelleråsen
4-5 september – Anderstorp
2-3 oktober – Mantorp Park
8-9 oktober – Knutstorp

Tryck här för mer info!

<< Tillbaka till Startsidan