Besök officiella hemsidan
2022

Rally-SM 2022

Traditionella Rally-SM 2022 Asfalt-SM 2022
7-8
jan North Rally MS Boden
26-28
maj Soth Swedish SSR
10-11
juni Rally Arvika MK Team Westom
12-13
aug Nattkröken Fagersta MK
2-3
sept Västrallyt SMK Trollhättan
www.rallysm.se
9
april Skänningeknixen VÖMK
23
april Hedemorasprinten Hedemora MK
30-1
maj jHässleholms GP Hässleholms MK
4
juni Seffle City Motor Säffle MC
23-24
juli Rally Kristianstad Kristianstads MK
www.rallysm.se  
   
Grus-SM 2022  
30
juli Skilling 5 Skillingaryds MK
6
aug Hagforssprinten Hagfors MK
27
aug Falerumsbacken Åtvidabergs MK
10
sept YRC-sprinten Vallentuna MK
24
sept Karlskronasprinten Karlskrona AK
8
okt Rally Xplosion Västerås MS
www.rallysm.se  
22-01-11 North Rally Boden – succén och oturen
Tillsammans med teamet drog Isac Nordström och Karl-Johan Borhammar iväg på ett ordentligt äventyr. Årets säsong bjöd på en otroligt tidig premiär i Rally-SM. Tävlingen North Rally i Boden. Inte bara avståndet upp till Boden blev ett äventyr, man fick uppleva rally i bitande kyla.

Efter intensiva veckor i verkstaden så lyckade teamet få bilen startklar på söndagen innan tävling. Måndag morgon lastades rallybilen och äventyret startade. Tävlingen bjöd på ordentlig vinter och riktigt fina vintervägar. – Reken gick bra och vi kom in i "rallykänslan" snabbt. Tävlingen startade på fredagskvällen och vilken start i nya bilen, säger Isac Nordström.

De inledde med ett högt tempo:
– På första sträcksn som var 11km klämde vi till med en sträckseger direkt. Likadant på ss2 och lördagsmorgonens första sträcka, tre sträcksegrar i rad i nya bilen. Resultatlistan visar att vi efter tre sträckor leder med 5,3 sekunder före snabba Albin Nordh. Vi och Albin är även snabbast och näst snabbast totalt med 2wd i detta läget, säger Isac.
– Med en fantastisk känsla startar vi ss4, dock så går växellådan sönder ca. 2km in på 25km långa sträckan. Ingen treans växel. Albin går om och går upp i ledning i klassen. Vi är trots bekymmren tvåa på sträckan och fortsatt tvåa i klassen, berättar Isac.

Lite service och man bestämmer sig för att försöka behålla andraplatsen även utan treans växel. Tyvärr så hakar vänster framhjul i snövallen och suger ner bilen i snön.

Isac och Karl-Johan skottar fram och loss bilen. Nu ska vi bara ta oss till mål och få med poängen hem inför fortsättningen i Rally-SM.
– Återigen drabbas vi oturligt nog av tekniska bekymmer. En bromsskiva exploderar, så nu fick vi tyvärr ge upp. Teamet tar med sig känslan ifrån första delen av rallyt och ser fram emot barmarkssäsongen. Grus är ju underlaget vi kan. Grattis Albin och Alexander till segern i helgen, avslutar Isac.

Teamet riktar även ett stort tack till arrangörerna för en fantastisk tävling.
– Och tack för er imponerande insats i den bitande kylan, imponerande
22-01-08 Mycket gott samarbete i ett alldeles för kort rally för Adielsson och Bengtsson
Mattias Adielsson med kartläsare Maja Bengtsson bröt North Rally i Boden på lördags-morgonen. Efter att ha börjat bra på fredagen och lika bra på lördagens första sträcka drabbades de av ett tekniskt fel på sin M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2, de låg då på en total tredjeplats.
- Alltid tråkigt att behöva bryta på grund av tekniskt fel, speciellt idag när det hade börjat så bra, säger Mattias Adielsson och fortsätter.
- Det här var vår första start i Rally-SM och jag är riktigt nöjd med hur det har fungerat i bilen. Vi fick till riktigt bra noter på reken och de passade sedan perfekt när vi kom i tävlingsfart. Trots att vi bröt relativt tidigt den här tävlingen har vi fått många testmil tillsammans innan, så allt är inte bortkastat. Nu ser vi framåt och kommer tillbaka ännu starkare, avslutar Mattias Adielsson.
22-01-08 Tidemand tvåa i SM-premiären North Rally Boden
Under helgens SM-premiär sparkade Pontus Tidemand och kartläsaren Morten Erik Abrahamsen igång säsongen i ett djupfryst Boden. Trots ett inte helt problemfritt rally slutade de tvåa och har lagt en lovande grund för en fortsättning. - Med tanke på utmaningen den här helgen är jag nöjd med en andraplats men jag hoppas utmana om segern i nästa tävling, kommenterar Pontus.

För första gången på 38 år fick Norrbotten stå värd för ett SM-rally och omkring 50-talet bilar kom till start i den 30-gradiga kylan. De två första sträckorna, en lite längre och en publiksträcka, kördes redan under fredagskvällen och de tuffa förutsättningarna gjorde sig direkt påminda.
- Snöröken var för mig det största problemet tävlingen igenom, förklarar Pontus. Vi gick ut som femte bil från början, men i det avseendet spelade startpositionen mindre roll eftersom alla efter första bilen hade samma svårighet. Med en sådan kyla står snöröken som virvlar upp mer eller mindre still i luften. Trots startintervallet hann den inte lägga sig, så det var bokstavligen som att köra in i en vit vägg på första sträckan.

Efter en start i motvind bestämde sig Pontus för att attackera rejält på publiksträckan och satte en imponerande snabb tid - 7,7 sekunder före ledande P-G Andersson på en 4,20 km kort och teknisk sträcka.

På lördagen orsakade snöröken fortfarande trubbel, även om utökat startintervall och dagsljus förbättrade situationen något.
- Det var riktigt svårt att se bromspunkter och ingång i svängarna så det gick inte att få till flytet som jag hade velat. På den sjätte sträckan körde vi dessutom in i en snövall vid ett vägbyte och fyllde luftboxen med snö, vilket gjorde att vi tappade effekt på mer eller mindre hela sträckan, säger Pontus.

På rallyts näst sista sträcka var turen äntligen på Pontus sida. Allt klaffade och han kunde ta i och vara snabbast på såväl den näst sista som den sista Powerstage-sträckan och plockar därmed viktiga poäng för mästerskapet utöver den säkrade andraplatsen.
- En kul start på säsongen med fantastiska vintervägar. Det är väldigt skönt att vara med i gamet och jag är tacksam för både min kartläsare och teamets hårda jobb. Med tanke på utmaningen den här helgen är jag absolut nöjd med en andraplats, men med det sagt hoppas jag förstås kunna utmana om segern i nästa tävling. Vi satsar på en helsäsong i SM så går planen i lås har vi ett roligt år att se fram emot, säger Pontus.

Resultat North Rally Boden Internationella 4WD topp 5
1. P-G Andersson 1:07:19,9
2. Pontus Tidemand +1:17,7
3. Jonas Åkesson +2:00,1
4. Jari Liiten +2:49,1
5. Thomas Thunström +3:10,0
22-01-08 Isak Reiersen och Johan Johansson tvåa i SM-debuten
18-årige Isak Reiersen imponerade stort i Boden under sin debut i rally-SM. Tävlingen slutade med både sträckseger och en andraplats i Rally4-klassen.
– En andraplats för mig och Johan. Det trodde jag inte, men oj vad bra det känns, säger Reiersen.

Det blev en stark inledning på säsongen för JC Raceteknik i R4-klassen och JSM. Under helgen kördes den första deltävlingen av rally-SM i Boden, och med minus trettio på termometern blev det en utmanande vintertävling.

Regerande RallyX Nordic-mästaren Isak Reiersen, Torsby, och tidigare JVM-vinnaren Johan Johansson, Söderköping, gjorde under helgen sin första tävling tillsammans. För 18-årige Reiersen, som endast kört åtta deltävlingar i ungdomsrally tidigare, var det första rallytävlingen med noter.

Duon inledde med tredjetider på SS1-SS4, följt av en andratid på SS5. På SS6 kunde de köra hem Reiersens första sträckseger, följt av två andratider på tävlingens sista sträckor. Prestationen räckte till en andraplats i tävlingen, och teamet tar med sig fina poäng till nästa deltävling: South Swedish Rally, 26-28 maj.

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Det har varit en kanonhelg för vår del, som slutade i en andraplats. Jag är grymt imponerad och stolt över Isaks prestation. Han har kunnat följa planen vi hade, hanterat nervositeten och även kunnat fightas i toppen – och tog till och med en sträckseger. Samarbetet med Johan har fungerat klockrent och jag ser fram emot framtiden med dem. Fortsätter Isak att utvecklas såhär under året kommer det bli riktigt spännande.

Det har inte varit ett lätt första rally, och Isak har minst sagt fått testa på allt i helgen. Första sträckan var det mycket utmanande snörök som resulterade i några misstag, han har kört ikapp bilar, snurrat en gång och fått backa i ett vägbyte. Men han har också visat att han kan hantera allt det, vilket är viktigt för att samla erfarenheter att ta lärdom av. Han kom i mål som tvåa med en hel bil, och är nöjd med resultatet. Jag tror inte att han hade kunnat göra en bättre rallydebut, inte minst med SM som första tävling. Det är grymt bra jobbat och grabbarna ska vara stolta.

Jag vill också skicka ett stort tack till arrangören och alla funktionärer som stått ute i minus trettio, och levererat ett riktigt fint rally.”

Isak Reiersen, förare:
”En andraplats för mig och Johan. Det trodde jag inte, men oj vad bra det känns! Jag har haft riktigt, riktigt kul den här helgen, och det har också gått riktigt bra. Målet var att åka till Boden för att skaffa rutin och komma in i noterna, och allt kring det. Men det klaffade verkligen direkt mellan mig, Johan och bilen. Jag kände också att jag kom in i noterna snabbt, och resultatet blev helt klart över förväntan.

Tävlingen började tufft. Snöröken gjorde att det var som att köra med en vit vägg framför sig. Dessutom med första sträckan på egenskrivna noter… Det blev en utmaning som heter duga, och trots att jag bromsade på mig i ett vägbyte och fick backa tog vi oss igenom sträckan. Det blev en liknande historia på SS3, efter att vi kommit ikapp en bil framför oss. Så inför SS4 sa Johan åt mig att vi skulle göra en helt clean sträcka, och han bromsade mig bra genom den. Det gjorde att jag kunde bygga upp ett bra grundtempo, som följde med till resten av sträckorna. Att därefter ta min första sträckseger visade att jag började hitta rätt. Nu har vi sett hur vi står oss mot de andra förarna, och med lite mer träning inför nästa SM-deltävling tror jag faktiskt att det kan bli riktigt bra.

Tack till alla som gjorde den här tävlingen möjlig, hela upplevelsen är någonting speciellt som kommer följa med mig resten av livet. Tack Johan som gjorde ett väldigt bra jobb genom tävlingen, och tack till hela hela teamet som kämpade i kylan under de här dagarna. Det var ett väldigt fint och roligt arrangemang, som inte liknade någonting jag kört förut. Nu ser fram vi fram emot fler tävlingar.”

Johan Johansson, kartläsare:
”Det här bättre än förväntat. Inför tävlingen hade jag ingen aning om vad jag gett mig in på, med en 18-åring som inte alls kört speciellt mycket rally tidigare. Så därför är jag extra imponerad över Isak. Det är aldrig lätt med en debut, och som en taggad junior är det ofta svårt att hitta rätt bromspunkter. Men han har varit väldigt proffsigt genom hela tävlingen och jag ser stor förbättringspotential inför framtiden.

Planen i helgen har varit att inte överköra, få milen i kroppen och ta med sig hel bil hem. Så vi bockar av det, och att dessutom ta med oss en sträckseger och en andraplats i tävlingen är en stor bonus. Vi har hittat ett bra flow i bilen, och fått se att fart finns för att både hänga med och vinna sträckor.

Tack till Isak och teamet för en rolig helg, och tack till arrangörerna som anordnat ett helt fantastiskt vinterrally. Vi har haft riktigt roligt, och jag tar med mig en god känsla inför de kommande tävlingarna.”
22-01-08 Patrik Flodin och Göran Bergsten vann SM-premiären med över minuten
Patrik Flodin och Göran Bergsten kammade hem segern med över minuten när rally-SM inleddes i ett kylslaget North Rally i Boden idag.
– Förutom den lite jobbiga inledningen när framrutan isade igen, har vi haft riktigt kul i bilen. Jäkligt skön inledning på säsongen, säger Patrik. 

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, kom till start rejält revanschsugna efter fjolårets missade SM-guld. Efter en lite trevande inledning höll de upp ett rejält tempo och vann klassen nationella 2 wd med över minuten.
– Det var lite skakigt inledningsvis. Vi hade problem med strömbrytaren som tinar vindrutan och på väg ut till andra sträckan igår kväll såg vi ens vägen. Vi var tvungna att stanna och försöka smälta isen med våra bara handflator, säger Patrik.

När man väl lokaliserade den trasiga kontakten var problemet snabbt ur världen. 

Patrik och Göran låg inför dagens sex avgörande sträckor på fjärdeplats. De inledde med sträckseger och redan efter dagens andra sträcka, SS4, övertog de ledningen.
– Förutom den lite jobbiga inledningen med framrutan har vi haft riktigt kul i bilen. Det var extra kul att få gå ut och jaga. Både jag och Göran fick anstränga oss och hugga lite bakifrån. Sånna segrar känns lite extra kul. Kul också att få vara med och ge Yokohamas nya vinterdäck en framgång, avslutar Patrik.

De vann klassen, 1:02,0 minuter före Emil Karlsson och 1:21,3 minuter före Oskar Sundell.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com där vi kommer följa rallyt sträcka för sträcka.

North Rally nationell 2wd
1. Patrik Flodin 1:16:42,7 
2. Emil Karlsson 1:17:44,7 +1:02,0
3. Oskar Sundell 1:18:04,0 +1:21,3
4. Niklas Hägg 1:19:24,3 +2:41,6
5. Peter Westin 1:21:16,7 +4:34,0

22-01-08 Överlägsen seger för P-G Andersson och Anders Fredriksson i SM-premiären i rally
Regerande svenska mästarna i rally, P-G Andersson och Anders Fredriksson, inledde jakten på sitt tredje raka SM-guld med en överlägsen seger i premiären North Rally som kördes i Boden i helgen.
– Det här satt jäkligt gött. En fantastisk skön start på säsongen, säger P-G.

Per-Gunnar "P-G" Andersson  och co-driver Anders Fredriksson, båda Årjängs MK, startar i årets rally-SM för att försvara sitt SM-guld och försöka ta tredje raka guldet.
– Jag har känt mig tveksam inför säsongen och varit osäker på om jag ens skulle köra. Jag bestämde mig väldigt sent, vilket var tur. För suget kom tillbaka så fort vi startade på första sträckan, säger P-G med ett skratt.

De vann första sträckan och har sedan behållit ledningen ända över mållinjen där de vann rallyt med drygt 1 minut och 17 sekunder före tvåan Pontus Tidemand.
– Vi gjorde en riktigt bra insats i helgen. Förmiddagen är jag väldigt nöjd med. Då utnyttjade vi fästet på sträckorna perfekt och på femte sträckan tog vi i lite extra. Det gjorde att vi fick en bra lucka ner till de andra till lunchuppehållet. Vi hade skitkul i bilen helt enkelt , säger P-G.

De vann sex av helgens åtta sträcksegrar och får med sig fyra extra poäng från powerstage.
– Det här satt jäkligt gött. Måste tacka Pirellidäcken som funkade kanon på underlaget och start tack även till GN Motorsport och Micke Gustavsson på Tech Pro för ett bra jobb i helgen. Det här var en fantastisk skön start på säsongen, säger P-G.

Mer info hittar du på www.pgandersson.se där vi följt rallyt sträcka för sträcka.

Resultat North Rally, Internationellt 4 wd
1. P-G Andersson 1:07:19,9 
2. Pontus Tidemand 1:08:37,6 +1:17,7
3. Jonas Åkesson 1:09:20,0 +2:00,1
4. Jari Liiten 1:10:09,0 +2:49,1
5. Thomas Thunström 1:10:29,9 +3:10,0
6. Jörgen Jonasson 1:12:19,1 +4:59,2
7. Sebastian Johansson 1:13:02,1 +5:42,2
8. Stig Andervang 1:13:02,7 +5:42,8
9. Lars Stugemo 1:14:26,0 +7:06,1 

Mer info om rally-SM https://www.rallysm.se/tavlingar/north-rally-7-8-1/
22-01-05 Tidig premiär i Rally-SM för Mattias Adielsson och Maja Bengtsson
I år är premiärtävlingen av Rally-SM redan i början av januari. Med Boden som centralort och tävlingen North Rally startar säsongen på kvällen fredagen den 7 januari. Mattias Adielsson och Maja Bengtsson kommer då köra sin första tävling ihop med sin M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2.
- Äntligen dags för rally igen. Det ska bli skönt att sparka igång den här säsongen. Jag har en känsla av att det här året kommer att bli mycket roligt, säger Mattias Adielsson.

Årets första deltävling kommer att avgöras över 12 mil specialsträckor där de första två sträckorna börjar på fredagen. Under lördagen avgörs sedan de resterande sex specialsträckorna innan målgången sker vid klockan 15. Mörkerkörning kommer att vara dominerande under tävlingen då dagarna är väldigt korta i Boden så här års.
- Förra året slutade med ett silver i Rally-SM, jag kan inte säga att jag är helt nöjd med det. Förväntningarna var högre ställda men efter hur säsongen startade får vi vara lite nöjda ändå. Det fanns mycket positiva saker som vi tar med oss in i årets säsong. Årets startfält ser minst lika starkt ut så det är bara att gratulera publiken till att så många av de bästa förarna kommer till start. Vi är mycket laddade och kommer att ge allt från första metern, avslutar Mattias Adielsson.
22-01-05 Patrik Flodin och Göran Bergsten rejält revanschsugna inför premiären av rally-SM
Patrik Flodin och Göran Bergsten imponerade i fjol med sitt höga tempo i sin Volvo Grupp H under rally-SM och såg länge ut att oslagna gå mot fjärde raka SM-guldet. Men ett motorhaveri tvingade dem att kasta in handduken och de fick se mästerskapstiteln segla iväg. I år är de tillbaka rejält revanschsugna:
– Jag är riktigt taggad efter besvikelsen ifjol. Men vi fick ett sånt otroligt stöd av publiken, så det var länge sedan jag var så här taggad inför en säsong. Vi har testat och både bilen, motorn och körningen känns riktigt bra, säger Patrik.

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, är tillbaka i årets rally-SM och rejält revanschsugna. De kör även i år i klassen nationella 2 wd med den potenta Volvo Grupp H-bilen. Efter motorhaveriet i fjol var stödet stort för duon. Bland annat startades en spontan Facebook-insamling för den nya motor som nu sitter i:
– Vi är riktigt sugna och redo för att bjuda tillbaka till alla som hjälpte oss till start i SM-finalen i fjol. Nu kör vi för dem igen, säger Göran.

North Rally inleder SM-säsongen i Boden, 7-8 januari, med 53 startande i rallyt och i Nationella 2 wd-klassen där Patrik och Göran kör är det 21 ekipage anmälda. Rallyt består av åtta sträckor som tillsammans är 123,03 km. Med transporterna inräknade är SM-premiären totalt 355,00 km.
– Det var länge sen jag körde på snö, men jag gillar det verkligen. Jag är riktigt sugen på ett vinterrally nu och är rejält revanschsugen, säger Patrik.

Starten på rallyt är 18:00 på fredag då två sträckor körs under kvällen. På lördagen körs övriga sträckor med målgång ca 15.00.

Mer info hittar du på www.patrikflodin.com där vi kommer följa rallyt sträcka för sträcka.

Tidsschema North Rally 7-8 januari
Fredag 7 januari
18:00 Start
18:43 SS1 11,06 km
19:36 SS2 4,20 km
19:51 Service

Lördag 8 januari
07:35 Service
08:13 SS3 8,15 km
08:41 SS4 25,30 km
09:31 Service
10:09 SS5 22,41 km
11:04 Service
12:27 SS6 25,30 km
13:17 Service
13:52 SS7 22,41 km
14:53 SS8 4,20 km

Nationella 2 wd
Jacob Johannesson Gullabo RC
Thomas Lahti NMS Boden
David Lindström Skillingaryds MK
Oskar Sundell Sandvikens MK
Emil Karlsson Hällefors MK
Niklas Hägg SMK Hälsinge
Patrik Flodin Ilsbo MK
Hampus Jakobsson SMK Nyköping
Linus Harling MK Team Westom
Patrik Dybeck SMK Gävle
Jon Johansson Idkebergets MK
Tommy Eliasson Storfors MK
Peter Westin NMS Boden
Anton Bernats Hager Örsundsbro MK
Hans Bååth Wäxjö MS
Lucas Widenmark SMK Sala
Gustav Hartzell Norrköpings MK
Mathias Savela Stockholms BK
Mats Vidgren NMS BOden
Adam Bäckström Ludvika MS
Martin Adolfsson Säffle MC

Mer info om rally-SM: https://www.rallysm.se/tavlingar/north-rally-7-8-1/
22-01-05 Tidemand rivstartar säsongen med North Rally Boden
Efter förra årets två inhopp i Rally-SM är Pontus Tidemand sugen på mer. När årets första deltävling i mästerskapet drar igång med North Rally Boden, står en taggad värmlänning på startlinjen - redo att ta upp kampen där den slutade föregående år.
- Det är fantastiskt att vi har så hög nivå på SM med utomordentlig konkurrens och bra arrangerade tävlingar. Jag tyckte det var grymt kul och givande att få gästspela i ett par tävlingar i höstas, men inser samtidigt att ska man ha en chans gäller det att hålla sig varm i kläderna och vara med från början. Så det är exakt vad vi gör nu, säger Pontus, som precis som förra säsongen rattar en Skoda Fabia Evo och återigen har den erfarne norske kartläsaren Morten Erik Abrahamsen i högerstolen.

2022 års Rally-SM består av fem deltävlingar och den första av dem avgörs alltså den 7-8 januari i norra Sveriges snötäckta landskap. North Rally Boden bjuder på åtta specialsträckor som totalt omfattar dryga 123 kilometer som ska klaras av under de två tävlingsdagarna.
- Jag ser verkligen fram emot ett vinterrally och att få köra på snö igen, det har jag ju inte gjort sedan Rally Sweden 2020 så det blir extra roligt. Dessutom har jag faktiskt aldrig tidigare tävlat så högt upp i Sverige men har hört att vägarna är riktigt bra så det blir häftigt. Jag tippar på tufft motstånd men det triggar bara ännu mer och jag hoppas på en ordentligt fight där uppe i Boden. Vi är definitivt laddade så nu är det bara att köra och göra vad vi kan, säger Pontus.

Tidsschema North Rally Boden 2022
Fredag 7 januari
Ca 17:30 Invigning av North Rally på Boden Energi Arena
18:00 Start från Boden Energi Arena
18:43 SS1 11,06 km
19:36 SS2 4,20 km
19:51 Service 45 minuter

Lördag 8 januari
7:35 Service 15 minuter
7:50 Första bil från service
8:13 SS3 8,15 km
8:41 SS4 25,30 km
9:31 Service 15 minuter Boden Energi Arena
10:09 SS5 22,41 km
11:04 Service 45 minuter Boden Energi Arena
12:27 SS6 25,30 km
13:17 Service 15 minuter Boden Energi Arena
13:55 SS7 22,41 km
14:53 SS8 4,20 km Powerstage Boden Energi Arena
15:08 Första bil i slutmål Boden Energi Arena
22-01-04 P-G och Anders kör för seger i SM-premiären
Regerande svenska mästarna i rally, P-G Andersson och Anders Fredriksson, ser fram emot SM-premiären North Rally i Boden på fredag.
– Det ska bli riktigt i kul att få sätta sig i bilen igen och målsättningen är självklart alltid att vinna, säger P-G.


Per-Gunnar "P-G" Andersson och co-driver Anders Fredriksson, båda Årjängs MK, kommer att finnas på startlinjen när rally-SM drar igång i Boden på fredag. Än en gång kommer vi att få se dem tillsammans med GN Motorsport i teamets Ford R5-bil.

Det är 53 ekipage anmälda till North rally och i P-G och Anders klass, Internationella 4 wd, är det 15 ekipage som slåss om segern.
– Vi startar först, men jag vet inte om det kommer vara en så stor nackdel den här gången. Här uppe är det ju lite mindre ljus och snöröken kan kanske bli ett problem för dem bakom. Men det visar sig och vi kommer oavsett ge järnet, lovar P-G.

Första sträckan startar klockan 18:43 på fredag och på lördag drar det hela igång 08:13.

Rallyt består av 8 sträckor som mäter 123,03 km. Räknar vi in transporterna är SM-premiären totalt 355,00 km.
– Jag har aldrig varit så här långt norrut och vi är många som inte kört på de här vägarna förut. Det kommer garanterat bli ett högt tempo med kul motstånd på fina vintervägar, säger P-G.

På torsdag kommer P-G och Anders genomföra ett test med bilen tillsammans med GN Motorsport under sin resan upp till Boden.
– Det här ska bli kul, avslutar P-G.

Mer info på www.pgandersson.se där vi kommer att följa rallyt sträcka för sträcka.

Tidsschema North Rally 7-8 januari
Fredag 7 januari
18:00 Start
18:43 SS1 11,06 km
19:36 SS2 4,20 km
19:51 Service

Lördag 8 januari
07:35 Service
08:13 SS3 8,15 km
08:41 SS4 25,30 km
09:31 Service
10:09 SS5 22,41 km
11:04 Service
12:27 SS6 25,30 km
13:17 Service
13:52 SS7 22,41 km
14:53 SS8 4,20 km

Anmälda Internationella 4 WD
Jörgen Jonasson Vännäs MK
Lars Stugemo Gotlands MF BK
Mattis Olsson Älmhults MK
Fredrik Grahn Tua
Robert Andersson Eskilstuna MK
Mattias Adielsson Gotlands MF BK
Jari Liiten Sandvikens MK
Jonas Åkesson Karlskrona AK
Christoffer Haglund SMK Nyköping
Jonas Kruse Karlstad MC Bil
Stig Andervang MK Rimo
Thomas Thunström Ludvika MS
P-G Andersson Årjängs MK
Sebastian Johansson Gotlands MF BK
Pontus Tidemand SMK Eda

Mer info om rally-SM https://www.rallysm.se/tavlingar/north-rally-7-8-1/

22-01-04 Isak Reiersen klar för rally-SM med JC Raceteknik
Regerande RallyX Nordic-mästaren Isak Reiersen, 18, sadlar om under 2022. Satsar på full säsong i rally-SM med JVM-vinnaren Johan Johansson i högerstolen.
– Det känns såklart fantastiskt bra. Jag har alltid brunnit för rally och haft som mål att ta det här steget, säger Reiersen.

Värmländske Isak Reiersen slår sig samman med Johan Johansson, Söderköping, under årets säsong. Tillsammans med världsmästarteamet JC Raceteknik kommer de ta sig an rally-SM i en Ford Fiesta R4, och ingå i både R4-klassen och JSM.
Isak Reiersen har ett gediget CV inom motorsporten. Senast är guld i RallyX Nordic-klassen Crosscar 2021, samt brons i mästerskapet 2019 och 2020. Han har också flera SM-guld i bagaget i crosskartklasserna 250cc och 125cc. Under hösten 2020 debuterade Reiersen i ungdomsrally och tog direkt en seger – 2021 vann han samtliga sex tävlingar som han körde. Nu är han redo för nya utmaningar under sin premiärtävling i rally-SM.

Johan Johansson, 34, är en mycket rutinerad kartläsare som inledde karriären 2006. Sedan dess har han bland annat åkt junior-VM tre säsonger tillsammans med Dennis Rådström, där det räckte hela vägen till guld 2018 och brons 2019. Första tävlingen med Reiersen blir redan till helgen när rally-SM inleds i Boden 7-8 januari.

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Det känns jättekul att få ta steget in i rally tillsammans med Isak Reiersen. Även om det är debuten i rally-SM är han en rutinerad förare. Isak har bra resultat från crosskarten i ryggen, och farten har vi sett finns även under ungdomsrally. Utvecklingskurvan har alltid pekat uppåt, och självklart finns det potential att göra bra resultat även nu i rally-SM.

Huvudmålet är att ha 2022 som ett läroår och samla på oss erfarenhet i bilen. Att ta in Johan Johansson känns som ett tryggt beslut. Jag tror på duon med en rutinerad kartläsare i högerstolen, och är säker på att Isak kommer lära sig mycket av honom.”

Isak Reiersen, förare:
”Jag har alltid brunnit för rally och haft som mål att ta det här steget. I år går vi för en satsning i rally-SM, det känns såklart fantastiskt bra. Rally går inte att jämföra med något annat. Vilken känsla det är när du ligger på gränsen i bilen och kör flat out i skogen, med träden en halvmeter från bilen. Så jag ser det här som läroår och ska försöka samla så mycket erfarenhet som möjligt.

Premiären i Boden blir första tävlingen jag kör med noter, och just det kommer nog vara den största utmaningen. Men det ska bli spännande att få den här nya upplevelsen. Det blir också första tävlingen med Johan [Johansson] som kartläsare. Vi har fått några mil tillsammans nu under test och det känns riktigt bra. Han har en annan rutin än mig inom rally, och det blir en trygghet att kunna förlita sig på någon som honom i bilen.

Jag och JC har samarbetat i många år nu, så att teamet även följer med mig in i rally känns tryggt. Det blir ett steg uppåt i karriären, och jag är tacksam över att ha Joel [Christoffersson] och teamet i ryggen som ger en extra push.”

Johan Johansson, kartläsare:
”Det känns jättekul att komma till start med Isak [Reiersen] och JC Raceteknik i år. Isak är ny inom rally och vi går in ödmjukt inför uppgiften. Vi siktar på att samla erfarenhet och mil tillsammans. Försöka undvika misstag, för att kunna nå resultaten och bli snabbast i framtiden. Själv hoppas jag kunna bidra med trygghet, både inne i bilen och utanför.

Jag har gjort den här resan med lovande juniorer två gånger tidigare, och tror därför att jag kan bidra med rätt mycket och även utvecklas själv. Med Isak blir vår premiär tillsammans i Boden, och första intrycket är väldigt bra. Han har inte kört med noter tidigare, så i början kommer vi jobba för att utveckla notsystemet. Men han känns lyhörd och suger åt sig informationen snabbt.”

Tryck här för mer info!