2000
           

 

Crosskart 1999
Crosskart Tabeller 2000


HÄR HITTAR DU RESULTAT FRÅN TÄVLINGAR

Mats Huldén snabbast i Finnfallet
Under lördagen gjorde crosskartåkarna premiär i Finnfallets skidanläggning. MK Ratten i Torsby stod som arrangör för tävlingen som avgjordes som sprintrace i den nedre delen av skidbacken. I en krävande och stundtals mycket brant bana gjorde Munkforsföraren Per Bergström nypremiär i 250cc-klassen, efter sin våldsamma rullning för två veckor sedan i SM-finalen. Det var klubbkompisen Henrik Fredriksson, som i bästa STCC-anda "hyrt" in Per som andreförare till sin bil i helgens Sprintcup-final. Per visade direkt att han var snabb även i en för honom ovan bil.
Läs mer

Premiär för crosskart i slalombacken Finnfallet
På lördag 23 september anordnar MK Ratten en "provtävling" för crosscart, nämligen sprintrace i backe. Detta kommer att gå av stapeln i Ski Sunne (Finnfallet) med stora delar av svenska eliten på plats. Det har aldrig tidigare tävlats med crosskartar i en slalombacke.
Vidare kommer Erland Andersson (Crosskartens pappa i Sverige) att visa upp ett nytt miljövänligt tävlingsfordon vid namn Hill Rolling Car, det är en bil som man rullar utför slalombackar och som tas till toppen med hjälp av lift.
Tävlingens genomförs som backtävling. En blandad grus/grässlinga, ca 700 m, som körs tre gånger på tid. Varje förare får räkna de två bästa tiderna till slutprotokollet. Tävlingen kommer att hållas vid Ski Sunne som ligger ca 10 km söder om Sunne med infart vid Rottneros. Pilat från RV 45. Första start 11.00.
Anmälningslistan

Patrick Andersson försvarade titeln i Crosskart-SM
Patrick Andersson från Bäckebron, ett par mil söder om Sunne, tog under lördagen sitt andra raka SM-guld i crosskartens 250cc-klass. Patrick fick i år möta betydligt tuffare motstånd i kamp om segern. Han var pressad att vinna SM-finalen om guldet skulle följa med hem till Bäckebron.
- Det är roligare att vinna om man fått kämpa om det, tyckte en glad SM-guldmedaljör efter tävlingen.
Fighten på Strängnäs motorstadion var främst mot SM-ledaren inför tävlingen, Jimmy Kopp, Falköping.
Läs mer

Svenska Crosskart cupen finalkörde i hällregn
Det var i ett hällande regn som finalen i Svenska Cupen i Crosskart avgjordes på Skene Motorstadion under lördagen. Snabbast i kvalets ösregn var Munkfors Motorclubs Per Bergström, som kunde räkna hem seger i alla tre kvalheaten.
- Det kändes klockrent hela dagen, tyckte Per.
Allt annat än klockrent var det för hans klubbkompis Mats Huldén som redan i första omgången fick kasta in handduken. Anledningen var motorhaveri.
Till final i pole positon Per Bergström, med Cupledaren Peter Andersson, Falköping vid sidan. I regnet blev starterna till ett vågspel och Per hittade grepp för bakhjulen snabbast och sköt i väg med Peter Andersson bakom sig. Per höll undan in i mål och kunde i och med segern avancera till en slutlig andraplats efter sjunde och sista tävlingen i Svenska Cupen. Vann 500cc-cupen gjorde Peter Andersson.
I 250cc-klassen grejade Degerforsföraren Torbjörn Widmark sin tredje seger i Svenska cupen detta år och kunde ta hem totala segern cupen. Tvåa i klassen blev Henrik Fredriksson, Munkfors, efter en problemfylld final. Hans rengöring av glasögonen lade av och sikten var lika med noll. Henrik slutar på bronsplats i cupen.
Den tänkta avslutningen på sprintcupen som skulle ha körts under söndagen blev om intet då banan formligen flöt på söndagsmorgonen i Skene. Tävlingsledningen beslutade att ställa in tävlingen och ny plats sökes nu för denna tävling.

Anders Ekström

Patrick Andersson Nordisk mästare i crosskart
I helgens Nordiska Mästerskap i crosskart kunde Patrick Andersson, Fryksdalens MK, bärga det fjärde NM-guldet i rad i 250cc-klassen. Patrick som i fjol även vann SM kunde utan problem köra hem segern. - Allt fungerade idag, tyckte en glad Patrick efter tävlingen.
Degerforsaren Torbjörn Widmark grejade andraplatsen efter Patrick och körde på söndagen hem segern i Sprintracet. Munkfors Motorclubs Henrik Fredriksson hade en drömsits i finalen, men fick växelproblem i och halkade ner flera placeringar i starten. Henrik körde upp sig till en femteplats för att sen rulla i kamp om fjärde. Ridå för otursförföljde Henrik.
I 500cc-klassen blev det hemmaseger på Falköpings Motorstadion då Peter Andersson tog hem segern före Per Bergström, Munkfors MC.
- Jag hängde med bra i tre varv, men sen var det kört berättade en uppgiven Per om finalen. Ännu mer uppgiven var Pers svåger Mats Huldén. Efter ideliga bromsproblem och bakaxelhaveri i tredje kvalet blev det till slut en tredjeplats i finalen.
- Jag var helt utan bromsar i finalen berättade en uppgiven Mats efter tävlingen. Inte blev det bättre av att Mats på söndagens sprintrace reste av vägen in i ett träd.
- Det blir en kämpig vecka med mycket skruva, berättade en luttrad Mats.
I juniorklassen slutade Björn Olsson, Fryksdalen på en femteplats och brodern Mattias blev åtta. Vann gjorde suveräne Andreas Eriksson, Films MK.
Resultat
Anders Ekström

Widmarks första SM-delseger
Svenska Mästerskapet i Crosskart drog i helgen vidare till Hedeängsbanan i Trollhättan för den fjärde deltävlingen av fem. Torbjörn Widmark från Degerfors har denna säsong fått upp ångan rejält och tog på lördagen sin fjärde raka seger i Trollhättan.
Patrik Andersson, Fryksdalens MK, var visserligen kvalsnabbast i 250cc-klassen och även snabbast i väg i finalen, men i första kurvan snurrar han bort sig på den hala asfaltbeläggningen och Torbjörn tar direkt kommandot. Ohotad körde han sen hem sin första seger i en SM-deltävling.
- Det funkar allt bättre sen jag byggde om bilen så den blev mer startsnabb, funderade Torbjörn om sin fyra tävlingar långa segersvit.
Läs mer

SM-finalen i Crosskart på Strängnäs Motorstadion
Lördagen den 9 september körs SM-finalen i Crosskart på Strängnäs Motorstadion. Det är Strängnäs AMS som arrangerar denna tävling för andra året i rad. Tävlingen är helt avgörande för utgången i SM 2000, eftersom det kommer att delas ut dubbla antalet SM-poäng. Det är en hård kamp om medaljerna både i 500 cc och 250 cc-klassen. För att se den aktuella SM-tabellen kan ni gå in på: www11.ewebcity.com/crosskart.
I samband med SM körs ocks SBF:s Junior Cup. Där kör man med 125 cc-kartar och förarna är mellan 12 och 16 är gamla.
Crosskart är en relativt liten gren inom bilsporten, knappt 100 utövare. Förhoppningsvis kommer en stor del av dessa till Strängnäs.
Vill Ni veta mer om Crosskart, gå in på sida:
www11.ewebcity.com/crosskart eller: www.sbf.se.
Med anledning av detta anordnar vi en pressvisning tisdagen den 29/8 kl. 19.00, där flera av förarna kommer att visa upp sig. Ni kommer också få möjligheten att intervjua dem. Förarna som kommer är: Jocke Cedergren, Christer Grahn, Tommy Pettersson, Mats Zetterström, Christina Larsson, Roger Larsson och Mats Larsson. Den förstnämnde kör för Strängnäs AMS, övriga för Eskilstuna MK.
Information om förarna kan Ni få på deras hemsidor. Christer, Tommy och Mats kallar sig för
Team GPZ och. Christina, Roger och Mats kallar sig TRM Crosskart Team
Välkomna till Strängnäs Motorstadion
Föranmälan senast den 22/8 till: Kansliet: E-post:
sams@swipnet.se eller fax: 0152-70533
Tävlingsledaren Dennis Borg: E-post:
dennis@borg.tf eller tele: 0152-14652, 0709-850910

Andra raka för Widmark i Svenska Crosskartserien
Den sjätte deltävlingen i Svenska Cupen i Crosskart avgjordes under helgen på Isätrabanan i Sala. I 250cc-klassen blev det en värmlandsdubbel genom Degerforsföraren Torbjörn Widmark och Munkfors Motorclubs Henrik Fredriksson. Torbjörn tog starten i finalen och körde hem sin andra raka seger i 250cc-klassen efter att ha varit kvalsnabbast under dagen. Hack i häl i finalen följde Henrik och tog en andraplats efter Torbjörn. Henrik avancerar nu till en delad andraplats i Cupen och Torbjörn gör ett skutt upp till fjärde plats i sammandraget.
Läs mer

Dubbelsegrar för Widmark och Huldén i Storfors Crosskart
Crosskartens lite längre serie Svenska Cupen drog under helgen vidare till Storfors. En fåtalig publik på ca 100 personer kom till ringen och fick se många tuffa heat utkämpas.
För Mats Huldén var dagen en riktig uppförsbacke med start redan i första kvalomgången, där han krokade ihop strax efter start med klubbkompisen i Munkfors MC, Henrik Fredriksson. Mats räddade en tredjeplats tack vare en enorm uppkörning i heatet. Han tog sen hem andra heatet för att i tredje haverera motorn. Med hjälp av svågern/klubbkompisen Per Bergström och hans mekaniker kunde Mats, efter en kämpainsats i depån, rulla ut sin crosskartmaskin på startplattan med ny motor monterad.
- Jag var nära att ge upp, berättade Mats om motorbytet som tog alldeles för lång tid och krånglade in i det sista.
Läs mer

Tvådagars Crosskart i Storfors
Storfors MK skall ha Crosskart tävling på Storfors Ring den 8-9 juli. 8 juli ingår tävlingen i VBF:s förbundsmästerskap och i Svenska Cupen. Första start klockan 11.00. Sista anmälningsdag måndagen den 3 juli.
Den 9 juli ingår tävlingen i Sprintcupen och VBF:s förbundsmästerskap. Första start klockan 10.15. Storfors MK hälsar alla hjärtligt välkomna.

Värmländsk otur i Laxås Crosskart-SM
Den tredje deltävlingen i Crosskart-SM avgjordes under lördagen inför en storpublik i Crosskartsammanhang. Runt 900 personer kom till Laxå Motorstadion, där det bjöds på en hel del spänning och omkastningar i SM-tabellerna. För Mats Huldén, Munkfors MC, kändes dagen alldeles förträfflig. Men bara fram till finalen. Han tog hem alla sina kvalheat och tyckte både bilen och motorn kändes i det närmaste perfekt.
Väl på startplattan i finalen strax innan grönljuset varvar Mats upp och det small till på vänstersidan i karten. Vevstaken i Mats motor gick rakt ut genom blocket. Ridå för Mats.
Läs mer

Per Bergström vinnare i Svenska Crosskart Cupen
Nu vågar Per Bergström sig på gaspedalen igen. Efter att ha bommat starterna i de senaste två Crosskarttävlingarna har Munkforsföraren finslipat starttekniken. Detta gav givetvis utslag när den tredje deltävlingen i Svenska Crosskartcupen avgjordes i Vimmerby under helgen.
- Motorn gick inte riktigt bra men nu fick jag i alla fall inte "kärringstopp" tyckte Per som tog A-finalplats i första led. Bra nog att ta starten med visade sig dock motorn vara. Sen kunde Per bevaka sin ledning före en hårt attackerande Peter Andersson från Falköping. Peter provade riktigt friskt och var nära att köra i ett räcke innan han fick ge sig och köra för en andraplats efter Per. För Pers klubbkompis Mats Huldén kändes helgens tävling frustrerande.
- Banan var nästintill omöjlig att köra om på berättade Mats. Och ännu mer omöjligt blev det för honom då han fick starta i andra startled i finalen.
Med ett pärlbandsliknande finalheat kunde inte Mats göra något åt situationen utan slutade fyra. Mats leder dock fortfarande Svenska Cupen före Per.
I 250cc-klassen blev Degerforsaren Torbjörn Widmark tvåa i sin nybyggda kart efter segrande Mattias Thorin. Patrick Andersson, Fryksdalens MK, hade trubbel med en trilskande växellåda under dagen och slutade trea i finalen.
Anders Ekström

Dubbel Munkforsseger på Bergbybanan
Det blev dubbelt Munkfors när den tredje deltävlingen i Svenska Crosskart-cupen avgjordes på Bergbybanan norr om Uppsala under söndagen. Alltid snabbe Mats Huldén vann alla sina tre kvalheat och fick pole position i finalen. På väg in i depån efter tredje heatet skramlade det om Mats motor och han bestämde sig för att byta till finalen.
Motorbytet fixade sig på runt tjugo minuter och med ny motor i karten var det full fart i finalen. Mats tog starten och hängde av Falköpings Peter Andersson efter ett par varv.
-Banan passar mig perfekt och jag har vunnit alla gånger jag kört här, berättar en glad Huldén på väg hem efter segern.
För klubbkompisen Per Bergström gick det som i förra tävlingen. Snabb i kvalen men tvärstopp på plattan i finalen. Per snålade lite för mycket på gaspedalen även denna finalstart och nu är det dags för startträning konstaterar Per.
Att det blev dubbelt Munkfors MC grejades istället av Henrik Fredriksson som var överlägset snabbaste 250cc-åkare på Bergbybanan. Första segern för Henrik och utklassning i finalen där han var tolv sekunder före tvåan.
- Jättekul tycker Henrik trots att det inte kändes som en "riktig" seger eftersom Patrick Andersson, Fryksdalens MK ej deltog i tävlingen.
Anders Ekström

Värmländska revanscher i Crosskart-SM
Om förra helgens SM-premiär inte kändes helt rätt för Mats Huldén så kan man nog säga det om helgens tävlingsresultat.
- Nu stämmer fjädringen nästan hundraprocentigt, tyckte en nöjd Mats. Han grejade seger i två kvalheat av tre och fick i första startled i finalen klubbkompisen i Munkfors MC, Per Bergström och regerande svenske mästaren Peter Andersson, Falköping, vid sidan i finalen. För Per Bergström stämde allt under dagen ända till finalen. Men väl på startplattan snålade per på gasfoten och motorn föll igenom till ett "kärringstopp".
- Dä va ôpp som e sol å ner som e pannkak dä här, sa Per där han stod kvar på startplattan i finalen.
Per fick se Peter Andersson och Mats Huldén jaga iväg från första startled. Det blev fight redan i de första svängarna och Peter Andersson fick ytter i andra sväng där Mats nästan tog med sig räcket i innerkurvan, när de båda stötte ihop. Smällen kastade ut Peter en aning och Mats kunde ta leningen i finalen, en ledning som han höll in i mål på den krokiga Valdemarsviksbanan. Med en seger och en andraplats i SM går Mats upp i SM-ledning efter helgens tävling.
Svenske mästaren i 250 cc-klassen Patrick Andersson, Fryksdalens MK, var under tävlingen klart snabbast i klassen och gjorde eleganta omkörningar i kvalheaten. I finalen tog han kommandot direkt och ryckte ifrån till en komfortabel seger före Munkfors MC´s Henrik Fredriksson. Trea i klassen blev förra helgens segrare Björn Prahl, Films MK, som nu toppar SM-tabellen före Patrick.
Björn Olsson, Fryksdalens MK, bättrade sig en placering från förra helgen, då han blev trea i junior-cupen under helgens tävling. Björn klättrade upp på en sammanlagd tredjeplats i cupen efter helgens deltävling.
Anders Ekström

Crosskart-SM Valdemarsvik 6 maj
125 cc:
1) Andreas Eriksson, Films MK, Honda, 2) Santosh Berggren, Falköpings MK, EAS-Yamaha, 3) Björn Olsson, Fryksdalens MK, Yamaha, 4) Gustav Carlsson, SMK Arboga, EAS-Honda, 5) Alexander Eriksson, Films MK, Yamaha, 6) Kim Lövstrand, Degerfors RC, Honda, 7) Tobias Johansson, Falköpings MK, Yamaha, 8) Linus Emilsson, Falköpings MK, Vassbo-Yamaha, 9) Andreas Thornadsson, MSK Hammaren, EAS Honda, 10) Cim Thyrén, Kungsbacka MA, EAS-Honda, 11) Mattias Olsson, Fryksdalens MK, Honda, 12) Anna Aldén, SMK Sala, PA-Suzuki
250 cc: 1) Patrick Andersson, Fryksdalens MK, Rotax, 2) Henrik Fredriksson, Munkfors MC, HFR-Rotax, 3) Björn Prahl, Films MK, BPS/MF-KTM, 4) Jimmy Kopp, Falköpings MK, Rotax, 5) Morgan Gustavsson, Laxå MK, WFS-Yamaha, 6) Peter Gillberg, SMK Arboga, EAS-Kawasaki, 7) Bengt Hedström, Falköpings MK, Honda, 8) Stefan Nohrstedt, SMK Hedemora, Rotax, 9) Billy Johansson, Säffle MC, EAS-Rotax, 10) Thomas Bergman, Kungsbacka MA, EAS-Honda, 11) Patrik Karlsson, SMK Valdemarsvik, Hörnlund-Suzuki, 12) Björn Stålhammar, Storfors MK, BGG-Yamaha
500 cc: 1) Mats Huldén, Munkfors MC, LJ-Husaberg, 2) Peter Andersson, Falköpings MK, Vassbo-Götlinds, 3) Magnus Nilsson, Tomelilla MK, Husaberg, 4) Rickard Björk, Tomelilla MK, EAS, 5) Mattias Stridsby, Tomelilla MK, EAS-Husaberg, 6) Raymond Björk, Falköpings MK, Husaberg, 7) Roger Larsson, Eskilstuna MK, TRM-Husaberg, 8) Erik Aldén, SMK Sala, BGG-Husaberg, 9) Per Bergström, Munkfors MC, PM-Husaberg, 10) Per Aldén, SMK Sala, Husaberg, 11) Jörgen Condrup, Danmark, Husaberg, 12) Mats Norin, Linköpings MS, Folan

Dubbelt Värmland i 500 cc
När lördagens SM-premiär i Crosskart på Kungsbacka drog igång var det, som vanligt får man väl säga, många värmlänningar med på startlinjen. Snabbast av den asfaltbeklädda startplattan under kvalheaten var inte helt oväntat Per Bergström, som till tillsammans med svågern och klubbkompisen i Munkfors MC, Mats Huldén såg till att skaffa sig finalplacering i första startled.
- Jag hade så gôtt tryck i maskin så jag höll på att slå över på startplattan berättade Per. För bra fäste renderade i ideliga hjullyft för Per och han sopade hem tre kvalheatsvinter. Mats däremot tyckte att fjädringen kändes alldeles för mjuk i bakvagnen. Det hindrade dock inte Mats att ta hem två kvalheat och bli tvåa i ett.
Läs mer

SM i crosskart inleds i Kungsbacka/Fjärås
Efter endast en sprinttävoing drar SM i crosskart igång på lördag med tävling i Kungsbcka/Fjärås regi. Både 250 och 500 cc har över 20 startande vardera och många är på jakt efter fjolårsmästarna Patrick Andersson, Fryksdaolens MK och Peter Andersson, Falköping.
Patrick slipper både fjolårstvåan och trean Torbjörn Widmark, Degerfors och Thomas Olsson, Storfors. Åtminstone i denna första tävling. Och med tanke på hans överlägsenhet förra året är Patrick Andersson storfavorit i 250 cc. Billy Johansson, Säffle MC som kört rally med framgång gör i år en satsning på crosskart.
I 500-klassen siktar Mats Huldén, Munkfors på snabb revansch. Han har ju vunnit det mesta i klassen under sin karriär. Huldéns svåger Per Bergström ska på allvar ta upp kampen i år och raden av förare är lång på titelförsvararen Peter Andersson.

Mats Huldén och Patrick Andersson vinnare i premiären
Uppvärmningstävlingen inför SM-premiären om två veckor var en sprinttävling där förarna kör en och en på tävlingsslingan mot klockan. En tävlingsform som passar Mats som handen i handsken.
- Mats har nog säkert vunnit 98% av alla sprinttävlingar som körts, berättade trean i helgens tävling Per Bergström, som liksom Mats tävlar för Munkfors MC.
Per fick sig själv en omtumlande upplevelse i Falköping efter att ha varit totalsnabbast i första åket. I sitt andra åk gick han för fort in i en hårnål.
- Jag åkte på fyrhjulssladd in i svängen och det tog tvärstopp mitt i svängen. Karten gick över på taket med Per och han kunde inte fullfölja andra åket.
I tredje och sista körningen kunde ingen stoppa Huldén. Mats klämde till med dagens i särklass snabbaste tid, drygt två sekunder snabbare än Per tid från första åket.
- Bilen kändes extremt stadig och hemskt snäll att köra tyckte Mats efter tävlingen. Per däremot fick inte till det i tredje åket efter överladdningen i hårnålskurvan.
- Man fegar nog lite efter en sån rullning funderade Per, som slutade trea i tävlingen sedan hemmaföraren och regerande Svenske mästaren Peter Andersson klämt sig mellan Mats och Per i toppen på resultatlistan.
Patrick Andersson, Fryksdalens MK, kunde liksom Mats kassera in sin första seger i Falköping då han på ett övertygande sätt vann 250 cc-klassen med drygt tre sekunder över hemmaåkaren Bengt Hedström. Att notera var att Patricks tider med 250 cc maskinen hade räckt till en fjärdeplats i den motorstarkare 500 cc klassen. En mycket bra prestation med tanke på det bitvis tungåkta underlaget. Munkfors Motorclubs Henrik Fredriksson tog hem tredjeplatsen i 250 cc klassen och rallyesset från Säffle Billy Johansson slutade slutade på en nionde plats i sin premiär i denna klass.
I juniorklassen med 125 cc motorer blev de båda "Biffen"-pojkarna fyra och femma. Det var den yngre brodern Mattias Olsson som läxade upp Björn och knep fjärdeplatsen bland juniorerna.
Anders Ekström

Sprintrace Falköping 15 april
125 cc: 1) Andreas Eriksson, Films MK, 4.31.33, 2) Linus Emilsson, Falköpings MK, 4.35.63, 3) Andreas Thornadtsson, MSK Hammaren, 4.43.91, 4) Mattias Olsson, Fryksdalens MK, 4.50.85, 5) Björn Olsson, Fryksdalens MK, 4.54.68, 6) Gustav Carlsson, SMK Arboga, 4.58.24, 7) Tobias Johansson, Falköpings MK, 5.04.58, 8) Niklas Karlsson, MK Rimo, 5.06.51, 9) Alexander Eriksson, Films MK, 5.06.75, 10) Niklas Hellström, Botkyrka MK, 5.11.92, 11) Mikael Öberg, MSK Hammaren, 5.22.43, 12) Patrick Ydrefalk, Laxå MK, 5.24.96, 13) Kim Lövstrand, Degerfors RC, 5.46.62, 14) Anders Elofsson, Laxå MK, 6.09.02, 15) Cim Thyrén, Kungsbacka MA, 6.28.28.
250 cc: 1) Patrick Andersson, Fryksdalens MK, 4.08.91, 2) Bengt Hedström, Falköpings MK, 4.11.95, 3) Henrik Fredriksson, Munkfors MC, 4.20.63, 4) Peter Gillberg, SMK Arboga, 4.21.67, 5) Daniel Jansson, Films MK, 4.22.74, 6) Åke Andersson, Fryksdalens MK, 4.24.53, 7) Mattias Thorin, SMK Arboga, 4.24.79, 8) Daniel Gillberg, SMK Arboga, 4.24.93, 9) Billy Johansson, Säffle MC, 4.27.52, 10) Nicklas Lindgren, Kungsbacka MA, 4.28.17, 11) Morgan Gustavsson, Laxå MK, 4.29.74, 12) Thomas Bergman, Kungsbacka MA, 4.31.59, 13) Jimmy Kopp, Falköpings MK, 4.35.38, 14) Joel Mellström, Kungsbacka MA, 4.38.83, 15) Kenneth Elfström, Kungsbacka MA, 4.40.00, 16) Björn Stålhammar, Storfors MK, 4.42.95, 17) Jenny Stålhammar, Storfors MK, 4.45.86, 18) Nutti Bergman, Kungsbacka MA, 5.53.23.
500 cc: 1) Mats Huldén, Munkfors MC, 4.03.94, 2) Peter Andersson, Falköpings MK, 4.07.59, 3) Per Bergström, Munkfors MC, 4.08.01, 4) Jonas Sandgren, Falköpings MK, 4.09.34, 5) Rickard Björk, Tomelilla MK, 4.09.50, 6) Mats Hällström, Skutskärs MS, 4.10.22, 7) Christer Grahn, Eskilstuna MK, 4.15.93, 8) Mats Zetterström, Eskilstuna MK, 4.16.84, 9) Tommy Pettersson, Eskilstuna MK, 4.18.44, 10) Pierre Härentorp, Falköpings MK, 4.20.48, 11) Patrik Ottosson, Kungsbacka MA, 4.23.12, 12) Håkan Lind, Teknis MC, 4.29.97, 13) Andreas Sällberg, Falköpings MK, 4.30.60, 14) Sverker Mellhage, Kungsbacka MA, 4.31.96, 15) Bengt Johansson, Falköpings MK, 4.50.04.

Tävlingar i SM, Svenska Cupen, Sprint Cupen,
FM Västra BF 2000
April
15 Falköpings MK - Sprintrace - FM
29 Kungsbacka MA / Fjärås MK - SM- FM
Maj
6 SMK Valdemarsvik - SM
21 Films MK - Svenska Cupen
Juni
10 Vimmerby MS - Svenska Cupen
17 Laxå MK - SM - FM
Juli
1 Storfors MK - Svenska Cupen - FM
2 Storfors MK - Sprintrace - FM
29 SMK Sala - Svenska Cupen
Aug
12 SMK Trollhättan - SM - FM
26 Falköpings MK - Nordiska Mästerskapet - Svenska Cupen - FM
27 Falköpings MK - Sprintrace - FM
Sept
2 Skene MS - Finalen Svenska Cupen - FM
3 Skene MS - Sprintrace - FM
16 Strängnäs AMS - SM Finalen

www.motorsportivarmland.nu