Tillbaka till startsidan2019
2019
19-03-26 Tjejkväll där Mikaela Ahlin Kottulinsky håller föredraget ”Våga vidga dina vyer”
Är du tjej och i Stockholmstrakten?
Passa då på att gå på tjejkvällen hos Olofsson Bil och lyssna på Mikaela Ahlin Kottulinsky berättar om sin passion för motorsporten och vad som får henne att våga ge allt i denna mansdominerade värld.

Årets kock står för mingelmaten, dansläraren Fideli lockar fram din inre glöd och racerföraren Mikaela Kottulinsky
Självklart får du provköra mängder av coola bilar och vill du, så tar fotografen Jini Sofia Lee ett nytt Linked in-foto åt dig. Välkommen på en helkväll!

Har du funderingar kring bilägande? Vår personal finns på plats hela kvällen redo att svara på dina frågor kring t.ex privatleasing, hjulbyte, verkstadsfrågor m.m.
Vi ser fram emot att få träffa dig - varmt välkommen!

Mer info: https://www.facebook.com/events/1112035275626584/

Idag kl. 17:00–20:30 hos Olofsson Bil Börjar, Albybergsringen 104, 136 44 Handen, Sverige
19-02-26 MSRX 2019 - Ny tävlingsserie för sex klasser
En ny tävlingsserie på grus/asfalt med 5 deltävlingar samt 6 olika klasser; Junior, Bilcross, Turbo/NA, Unlimited, 2150cc och #6.

Tävlingar MSRX 2019
12 Maj Strängnäs
15 Juni Sala
13 Juli MittSverigeBanan
24 Aug Strängnäs
6 Okt Tierp Arena

Utförande
Besiktning av tävlingsbil sker på av tävlingslednings anvisad plats innan förarmötet/tävlingsgenomgång, därefter träning 3 varv samtliga förare alla klasser.
Stillastående start med lampsystem, funktionär anvisar till startruta och har kontakt medförare, tumme upp ger klart för start från respektive förare. Ready to race skylt används. Start sker genom att rött ljus släcks.

Tävlingskörning på banan sker med Fear Racing det betyder att det absolut är förbjudet att köra på framförvarande bil. Kontakt samt lättare touchar är ok såvida inga skador på bil eller förare uppstår. Tävlingsledningen avgör svart flagg. Protest kostar 500:- och återfås vid bifall. Tävlingsleding avgör protest.
Kameror är tillåtet i tävlingsbilarna.

Tjuvstart 1 = Andra led. Tjuvstart 2= utesluten.
Tävlingsledningen bestämmer om omstart sker direkt eller
om nästa heat körs. Uppställning sker i 2-3 led framtill start.
Gulflagg= omkörningförbud. Grön flagg=banan klar.
Röd flagg=heatet avbrutet.

Budgivning
20 min efter avslutad tävling öppnar budgivningen.
Obegränsat antal anbud på en tävlingsbil.
Pris 20.000 kr per tävlingsbil 500:- i anbudsavgift.
Vid fler än ett bud på en och samma bil tillämpas lottning.
För att lägga anbud krävs 20000:- av köpare i kontanter och vid vunnet bud erläggs hela köpesumman på plats till säljaren.
Anbud sker på tävlingsledning anvisad plats och kostar 500:-, anbudslapp vilken består av 2 delar med lottnr samt ruta där sekretariatet fyller i önskat startnr på bil som budgivare önskar köpa. Obegränsade antal bud på egen bil.
Anbud fördelas enligt följande.
200:- till klubb, 200:- till bilägare, 100:- prispott.
Vid köp av tävlingsbil ingår inte: Stol, Bälte, med fästöglor
Ratt, fönsternät, kamera.

Läs mera på www.msrx.se
Vi celebrerar fram till första deltävlingen genom dela ut MSRX t-shirts. Sprid nyheten och ha chans vinna en Msrx t-shirt, genom att gilla och dela Msrx.se på Facebook. Vinnare presenteras på hemsidan. www.msrx.se

19-01-31 Missa inte bilsporten i SVT och sbfplay.se under SM-veckan
I veckan genomförs SM-veckan. Bilsporten finns på plats med fem grenar. Först ut på fredag är rallycross, rally och crosskart. Är du inte på plast i Sundsvall ser du det live i SVT.

På fredag den 1 februari kliver bilsporten in i handlingen när tre sportgrenar skall avgöras på och runt Bergsåkers travbana i Sundsvall. Rallysprinten kommer starta med en fartfylld och på sina håll riktigt lurig sträcka i skogen innan bilarna tar sig in och avslutar sträckan inne på travarenan. Där inne kör även crosskart och rallycross. Allt kommer att sändas live på SVT Play och finaler även i det traditionella TV-nätet.

Följ SM-veckan och bilsporten i SVT:s och sbfplay.se sändningarna.


Fredag – rally/rallycross/crosskart
Kval 08.00-16.00 SVT Play rally/rallycross/crosskart
Finaler 14.00-16.00 SVT1 och SVT Play rally/rallycross/crosskart.

Lördag - Virtuell bilsport
Kval och semifinaler 13:10 – 15:55 i sbfplay.se
Finaler 18:00 – 19:00 i SVT

Söndag - Radiostyrd bilsport
Kval och finaler 08:00 – 16:00

Den växande klassen Crosskart Xtreme som var med under sommarens SM-vecka i Helsingborg och även föregående vinter i Skellefteå gör åter upp om ett SM-guld. Och konceptet med en rallyslinga som avslutar på en arena har visat sig lyckat tidigare och även det kördes under både Helsingborg och i Skellefteå. Båda de tävlingarna vanns av Mattias Adielsson i den vassaste klassen. I Sundsvall får den regerande mästeren tuff konkurrens av några nya namn, bland annat Patrik Flodin och Johan Kristoffersson. Kristoffersson som i helgen vann SM-premiären i rally, före just Patrik Flodin.

För fjärde vintern i rad kommer rallycrossens Supercar lites att vara med i en SM-vecka vinter. Två gånger tidigare har Sebastian Eriksson kört hem guldet. Samtliga år har den snabbaste föraren kört för Olsberg MSE-teamet. Största hotet mot att den sviten bryts i år får Kevin Hansen anses vara. Hansen som kommer till start i en bil från Team Färén.

Under lördagen tävlas det för första gången i SM-veckans historia om SM-medaljer i en e-sport, då virtuell bilsport gör upp om medaljerna i Nordichallen. I samma hall kör sen radiostyrd bilsport när SM-veckan avslutas under söndagen.

Mer om SM-veckan i SVT här, www.svt.se/sport/sm-veckanTryck här för mer info!
Tillbaka till startsidan