2019

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu

 

19-03-20 Felix i indycar igen
Felix Rosenqvist siktar på nya framgångar indycar efter stark premiär där han länge var i ledning och till slut blev fyra på gatorna i St. Petersburg i Florida.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-19 Håller WRC2 Pro på att "floppa", Camilli tuffast med Polon på Korsika, Stengg ERC-testade för tufft, Lukyanuk är inte hundra "relaxed", Nasser tog Polons första FIA-seger och krama en BMW-förare...
Kanske var jag mer än vanligt blåögd eller var det lite önsketänkande att nya WRC2 Pro skulle bli en tajt och tuff serie där fabriksteamen skulle matcha fram nya talanger i sina R5-varianter (för Skoda var det enkelt då man bara har Fabian i R5-version). Men efter tre körda tävlingar och den fjärde på gång nästa helg på Korsika är det bara att inse att serien redan är på väg att floppa.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-19 Eriksson tog hem del ett i RallyX on Ice
Rallycrosserien RallyX on Ice avgörs i Åre under veckan. I den första deltävlingen var värmlänningen Sebastian Eriksson snabbast. Pontus Tidemand blev femma i Supercar Lites.
» Läs hela artikeln i VF
19-03-18 Rallybasen dementerar kontraktsuppgifter
Uppgifter sprids om att Svenska rallyt har gjort klart med ett nytt flerårsavtal.
– Inget som stämmer över huvud taget. Fake news, säger vd:n Glenn Olsson.
» Läs hela artikeln i VF
19-03-18 Värmlänning ersätter VM-stjärna i Åre
Nils Andersson ersätter VM-föraren Timmy Hansen i rallycrosserien RallyX on Ice.
– Det är inte varje dag man får sådana erbjudanden så självklart var jag tvungen att tacka ja, säger Arvikasonen.
» Läs hela artikeln i NWT
19-03-18 Rally Sweden kontrakt klart (?), Loeb i R5 i20 (?), Adielsson försvarar det blågula i ERC-premiären, skandinaverna möter rally "The azorian way" och Ola laddar om rejält!
Breaking News: Kort efter att jag skrev om kontraktet för Rally Sweden så dementerar Glenn Olsson kraftigt att uppgifterna stämmer. I det här fallet tror jag absolut mer på Glenn och därför plockar jag bort det hela!!!
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-18 Bryntessons vändning – klar för EM
F
ör bara några dagar sedan såg det ut att bli ett mellanår med enstaka tävlingar.Sedan vände allt. Thomas Bryntesson, 23, är klar för hela EM i rallycross med en satsning som till stor del sköts i egen regi.
– Riktigt häftigt, säger värmlänningen.
» Läs hela artikeln i VF
19-03-18 Nya kartläsare utbildades
NBV-lokalen i Skillingaryd var fullsatt när motorklubben arrangerade vidareutbildning för rallykartläsare under lördagen.
» Läs hela artikeln i Värnamo.nu
19-03-17 Oliver Solberg på pallen i debuten
Oliver Solberg kom tvåa tillsammans med kartläsaren Aaron Johnston i 100 Acre Wood Rally som kördes i delstaten Missouri, USA.
» Läs hela artikeln i VF
19-03-17 Se racingbilarna dundra fram på isen – när is-SM går av stapeln
I helgen gick deltävlingen i is-SM för bilar av stapeln i Åsele.
Totalt var det 24 tävlade under lördagen. Se bilarna dundra fram på isen i videon ovanför.
– Det går fort när de kommer. Det är tjusningen med is. Det går som fortast 200 km/h. Spännande är det, säger Yvonné Nordlander, ordförande i Åsele Motor sällskap, som arrangerar deltävlingarna
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-17 Meeke har kanske varit allt för försiktig, Oliver S. succé-tvåa, paret Levin mötte övermäktigt Opel-motstånd, topplaceringar för svenskarna på Costa Brava, satsa på asfalthelg i april och Bottas genrepade i WRC-Fiesta!
Kris Meekes WRC-karriär hängde i fjol på en skör tråd efter att ha blivit sparkad från Citroën. Allt för många timmar i plåtverkstaden för hans C3 WRC var den direkta anledningen men även klena resultat dom gånger han kom i mål. Fyra i Monte Carlo och trea i Mexiko var bästa resultat innan tålamodet tröt hos fransmännen och efter Argentina var Meeke f.d Citroën-förare.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-17 Fotbollstalangen växlade över till rally
Fotbollskarriären fick ett abrupt slut. Då klev William Binbach in i rallyvärlden.
» Läs hela artikeln i Magazin24
19-03-17 Solberg på pallen i USA
Oliver Solbergs första tävling i det amerikanska rallymästerskapet slutade med en andraplats.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

19-03-16 Jonasson vinnare i Vindeln
På lördagen avgjordes rallytävlingen Vindeln Runt - det första rallyarrangemanget i Vindeln på nästan 50 år - med Jörgen Jonasson som totalvinnare.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren
19-03-15 William N. byter från RX till racing, PWR valde Haglöf och en spanjor, SSR klart med "Plan B", tre svenskar i Euro RX, Johan K. i RX-test och Skoda-nyheter!
Det blev en stor överraskning när Åhusbaserade Memphis Racing nu presenterar ny förare för V8 Thunder Cars. Rallycross-åkaren William Nilsson från Tomelilla byter nu Supercar Lites-bilen mot en Chevrolet Camaro.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-15 VF Motor: F1-special: ”Ska de knäcka ännu en talang?”
VF Motor med en F1-special där vi går igenom förare, stall, förutsättningar, favoriter, rookies. team i förfall och pratar förare som kanske inte ens borde vara med. Vi rundar av podden med lite snack om Indycar och rally-VM.
» Läs hela artikeln i VF
19-03-15 Tidemand gör inhopp i rallycross
Pontus Tidemand siktar på fler VM-deltävlingar i rally under året – men nu byter han inriktning för en stund.Värmlänningen kör RallyX on ice med värmländska JC Raceteknik.
– Det här kommer bli jättekul, säger Tidemand.
» Läs hela artikeln i VF
19-03-15 Solberg redo för USA-debut
På fredagen gör Oliver Solberg debut i det amerikanska mästerskapet – och känslan på förhand är optimal enligt värmlänningen.
» Läs hela artikeln i VF
19-03-15 Hör: Pontus Tidemand till start i Rally X on Ice
Pontus Tidemand byter rally mot rallycross i Rally X on Ice i Åre tillsammans med JC Raceteknik.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-03-14 Hyundais trio för Argentina, Mikkelsen "A big blow", Oliver-The kid har farten, Elias i väntan på ERC-start, publikfiasko i Östersund och inte bara knivhugg utan även glädje!
Först ut att presentera sin line up för Rally Argentina blev Hyundai och detta utan någon överraskning alls. Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen och Dani Sordo blir de tre förare som Andrea Adamo nu ställer upp
» Läs hela artikeln i kristianstadsbladet
19-03-14 Sydsvenska rallyt gasar på – trots nej från Trafikverket
Sydsvenska rallyt kommer att köras som planerat trots Trafikverkets tidigare besked om att säga nej till vissa av delsträckorna på allmän väg. Nu kommer rallyt istället köras på privata och kommunala vägar.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-13 Ny generator i Yaris-WRC, Paddon får ett jäktigt 2019, familjen Levin provar rally i Holland, Team Ramudden går in i SSM, sug till BRC-premiären och ännu häftigare servicebil...
rots att man toppar både Förar-VM (Ott Tänak) och Märkes-VM har Toyota Gazoo Racing inte haft en helt problemfri inledning på WRC-året. I Rallye Monte Carlo drabbades man av problem med fälgarna och nu senast i Mexiko var det generatorn i Yaris WRC som strulade.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-12 I sommar: SMK Motala testar ny sport
Truckracingprofilen Boije Ovebrink har en ny roll i den lokala idrotten, som ordförande i SMK Motala Bil. En klubb som satsar på bilcross.
» Läs hela artikeln i Corren
19-03-12 Citroën bytte stötdämparmärke, Myrsell kör Sierra 4WD i Spanien, Wagner utmanar skandinaverna i i ERC, Hankook och Asfaltcup i samarbete, Oliver S. med häftig servicebil, World RX klart och Tom K. på italienska!
Enligt tyska Rallyemagazine bytte Citroën stötdämparmärke på Sebastien Ogier och Esapekka Lappis C3 WRC-bilar till Mexiko, från svenska Öhlins till tyska Reiger.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-12 Detaljen som avslöjar svenskens jättebragd
Felix Rosenqvist slutade fyra i sin Indycar-premiär. Nu hyllas svensken för sin körning – samtidigt som dramat bakom insatsen avslöjas.
– Det var det tuffaste race jag någonsin kört, säger Rosenqvist till Autosport.
» Läs hela artikeln i Expressen
19-03-11 Ogier i både Mexiko och "PS-topp", Meeke bad om ursäkt, Hyundai gör "re group", Jocke både kör och leder V8 och Felix R. nära debutseger i IndyCar
Rally Guanajuato Mexico började dramatiskt så blev avslutningen raka motsatsen. Efter att Sebastien Ogier gått upp i ledning efter ”snackissträckan” SS10 var det egentlige bara ren transport till slutmålet och sträcka 21. Här gjorde till och med Ogier ”en Tänak” och avslutade med full pott på power stage.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-11 Förbereder för Skilling 50 med start i Föreberg
Skillingaryds motorklubb fick nyligen klartecken att arrangera rallytävlingen Skilling 50 i trakterna mellan Skillingaryd och Hillerstorp. Datumet är den 1 maj.
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten

19-03-11 Marcus Ericsson bröt Indycar-debuten
Efter ungefär halva loppet gav motorn upp. Marcus Ericsson gjorde under söndagen debut i Indycar, i St. Petersburg, Florida.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-03-11 Felix fyra i premiären i indycar
Felix Rosenqvist i toppstallet Chip Ganassi Racing blev fyra i sin premiär i amerikanska indycar.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu

19-03-10 Stor succé av Felix Rosenqvist – Värnamokillen fyra i premiären av Indycar
Felix Rosenqvist, från Värnamo, imponerade stort och körde in som fyra när säsongens första deltävling av Indycar avgjordes i Florida på söndagskvällen.
– Att vara här är en dröm som blir sann och att sedan få sluta fyra är riktigt bra, säger Felix Rosenqvist.
» Läs hela artikeln i Värnamo Nyheter

19-03-10 Ogier härskare av det mexikanska VM-rallyt – finländarna på sladden långt efter täten
Sebastien Ogier har vunnit VM-deltävlingen i rally i Mexico. Han besegrade tvåan Ott Tänak med en dryg halvminut. För finländarna gick det inte alls vägen.
» Läs hela artikeln i YLE
19-03-10 Ericssons tunga debut – tvingades bryta loppet
Marcus Ericsson bröt premiären av IndyCar efter drygt halva tävlingen. Svensken hade problem med motorn.
– Vi var topp tio när vi fick problem, säger Marcus Ericsson i Viasats sändning.
» Läs hela artikeln i Expressen
19-03-10 Svenskens kaxighet var loppets höjdpunkt
Felix Rosenqvist hade ledningen i 31 varv. Marcus Ericsson gick från 18:e plats vid starten till tionde plats. Men tyvärr slutade det inte lika bra för svenskarna i Indypremiären. Marcus tvingades bryta tävlingen och Felix kom på fjärde plats. Men Rosenqvist kaxiga körning var verkligen loppets höjdpunkt.
» Läs hela artikeln i Expressen
19-03-10 Ogier vann i Mexiko – Tänak toppar totalen
Trots att fransmannen Sebastien Ogier tog sin femte seger i det mexikanska VM-rallyt och årets andra VM-rally så räcker det bara till en andraplats i totalställningen.
Svenska rally-vinnaren Ott Tänak är totalledare efter sin tredjeplats.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-10 Smakstart för IndyCar-svenskarna – Rosenqvist i topp
Svensken Felix Rosenqvist svarade för en lysande start på årets IndyCar-säsong.
Rosenqvist som startade som trea avancerade snabbt till ledning och slogs i täten hela loppet.
Det slutade med en fjärdeplats med mersmak för Rosenqvist.
Marcus Ericsson tvingades bryta efter halva loppet med motorproblem.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-10 Smakstart för IndyCar-svenskarna – Rosenqvist i topp
Svenskarna Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson har svarat för en lysande start på årets IndyCar-säsong.
Rosenqvist som startade som trea tog en position redan i starten leder loppet efter drygt 40 varv av 110.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-10 Ogier tappade och återtog ledningen i Mexiko
Det mexikanska VM-rallyt bjuder bitvis på brutala förutsättningar.
Sandiga grusvägar, ibland täckta av vass makadam.
Fråga fransmannen Sebastien Ogier, som både tappade och återtog ledningen på grund av punktering.
– Det har inte varit en problemfri morgon. Det första som hände var punkteringen, berättar Ogier en bit in på dag tre i VM-rallyt.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-10 Femfaldige mästaren hyllar svenske debutanten
Felix Rosenqvist vill visa upp sig direkt i sin debutsäsong i Indycar. En som tror att han har möjligheten att lyckas är svenskens stallkamrat Scott Dixon, femfaldig samt regerande mästare. – Han kommer att vara bra, riktigt bra, säger Dixon.
» Läs hela artikeln i Sydsvenskan
19-03-10 Fulspel av Citroën i Mexiko eller..., inget avtal klart för Rally Sweden, Hörby-Victor gjorde succé i tufft Tysklands-rally, Sebastian J. föll till fjärde och SMK Hörby har sorg!
trax efter klockan 19.00 svensk tid startar sista sträckan av Rally Guanajuato Mexico och inför denna leder Sebastien Ogier. Fortfarande håller Elfyn Evans andra platsen bara 27 sekunder bak C3 WRC #1.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-06 Det blir en show och en sevärd svenskduell
Det blev en tuff start för Marcus Ericsson i kvalet till söndagens race i Florida. Den förre formel 1-föraren, som är rookie i Indyserien, kommer starta från plats 19. Felix Rosenqvist gjorde dundersuccé direkt och startar som trea. Oj, vilken häftig racingserie detta är. Med två svenskar i huvudrollerna.
» Läs hela artikeln i Expressen

19-03-09 Rosenqvist i andra startledet
Felix Rosenqvist startar i andra startledet i Indycar-premiären efter ett lyckat kval.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-03-09 Sten satte stopp för Mikkelsen i Mexiko, mycket "drama" första dagen, inget "EWRC" förrän tidigast 2022, Hörby-Victor på väg mot tysk succé, Oliver S.laddar mot USA och "Breaking news": Meeke ny ledare i Mexiko!
Rally Guanajuato Mexico fick en så dramatisk start att nästan mitt hjärta slets itu när Andreas Mikkelsen och Anders Jaeger direkt gick upp i ledning efter El Chocolate och höll den sedan över både sträcka tre och fyra.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-08 Ny utmaning väntar för VM-ledande Tänak
Ott Tänak toppar förarmästerskapet för första gången i karriären och ser fram emot Mexikanska VM-rallyt men har en ny utmaning framför sig. – Det är alltid bra att ha mer poäng än de andra så där är fördelen stor men nackdelen är att vi måste gå först och ”öppna” vägen, säger Tänak till WRC inför årets första grusrally.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-08 Felix Rosenqvist snabbast på Indy-träning
Felix Rosenqvist var snabbast på den första träningen inför
indycarpremiären i St.Petersburg, Florida.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-08 Farlig publiksträcka i Mexiko stoppades, USA/Kanada utmanar Värmland, Victor och Sebastian svenska förare i Tysklands premiär och en riktigt stor skånsk motorprofil har lämnat oss!
Redan i går flaggade jag för bristande säkerhet i Rally Guanajuato Mexico och jag fick rätt direkt. Första sträckan inne i staden Guanajuato stoppades när tre bilar återstod och anledningen var ett minst sagt livsfarlig konstruerat hopp strax före mål. Kollade på rampen som byggts upp som både till utseende och konstruktion påminde om de vi byggde när jag var ”liten påg”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-08 Dramatisk start på Mexikos VM-rally – Lappi snabbast då konstgjort hopp gav efter
Esapekka Lappi var snabbast på den första specialsträckan men att alla inte fick starta på grund av ett för farligt hopp var det stora samtalsämnet i Mexiko.
» Läs hela artikeln i YLE
19-06-08 Svenskduon redo för Indycar-premiär
110 varv i över 25-gradig värme, klarblå himmel och palmer vid sidan av banan. Indycar-premiären i St Petersburg bjuder på fina förutsättningar - och två debuterande svenskar på startlinjen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-08 Marcus Ericsson siktar högt i Indycar
Toppfarter runt 350 km/tim, trånga banor och en historia fylld av svåra krascher.
Inför Indycar-debuten säger Marcus Ericsson:
– Jag vet riskerna. Men det går inte att gå omkring och oroa sig.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-07 Veiby fortsätter med Arvikastallet
Ole Christian Veiby vann Svenska rallyts WRC 2-klass ihop med Jonas Andersson. Nu står det klart att duon fortsätter att köra för det Arvikabaserade Volkswagenstallet.
»
Läs hela artikeln i VF

19-03-07 Ingen Åhlin i ERC-premiären, Veiby övertar Johans "Vinnar-Polo", Tom och Dennis kör på Korsika, Tänak fick "SD-problem", tipset med Latvala som vinnare och "busy" hos Solbergs
Med tanke på att jag under dagen haft ungefär samma ”pace” som WRC-gänget i Rally Guanajuato Mexico (alltså sjukt mycket fotojobb) är det ett under att där inte står ”Retired” efter mitt namn. Därför blir det en något kortare blogg än normalt och börjar direkt med lite nyheter mer hemifrån. Igår meddelade Fredrik Åhlin att han tvingas avstå premiären i ERC, Azores Rallye.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-07 Startfältet i nya racingserien tar form
Flera team lämnar den högsta racingserien efter STCC:s konkurs. Men ledningen för ersättaren TCR Scandinavia är ändå hoppfull.– Jag tror att vi kommer att ha mellan 13 och 15 bilar på "griden" när serien startar, säger Greger Petersson, vd för TCR Scandinavia till TT.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-03-07 Bröderna Hansen klara för rallycross-VM
Timmy och Kevin Hansen kan andas ut. Det blir en fortsättning i rallycross-VM för bröderna i två fjolårsbilar från Peugeot
– Det känns ju fantastiskt bra. resan har varit lång över vintern men jag är oerhört motiverad att köra rallycross igen, säger till SVT.
Förutom VM-satsningen kommer bröderna Hansen även att tävla i GRC-serien och starta ett nytt team i crosscart i RallyX.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-07 Lizbeth var pionjär i en mansdominerad värld
Lizbeth Kerttu Selin har tävlat i SM i rally och varit framgångsrik i tävlingar både i Sverige och utomlands. Att vara kvinna och slå sig in i den mansdominerade rallyvärlden var inte lätt – men segrarna och adrenalinkicken överskuggade alla fördomar om kvinnor på rallyvägarna.
» Läs hela artikeln i Göteborgs Posten
19-03-07 Premiärdags för Felix i indycar
ör snart ett halvt år sedan skrev Felix Rosenqvist på för toppstallet Chip Ganassi Racing i amerikanska indycar. Sedan dess har den 27-årige smålänningen väntat tålmodigt på sin debut – men nu är den väntan äntligen över.
» Läs hela artikeln i Värnamo.nu
19-03-06 Bröderna Hansen kör VM
Kevin och Timmy Hansen är klara för rallycross-VM – trots allt.
» Läs hela artikeln i VF
19-03-06 Bröderna Hansen kör VM: "Känns nästan overkligt"
Bröderna Timmy och Kevin Hansen kommer köra VM i rallycross i år.
Detta trots att deras stall tidigare har dragit sig ur.
– Hela vintern har vi krigat så hårt vi bara orkat, säger Kevin Hansen till P4 Skaraborg.
» Läs hela artikeln i Skaraborgs Läns Tidning
19-03-06 Citroën kräver "EWRC" annars..., FIA pushar på Rally Canada, 100:e WRC-starten för Neuville, ny R5-Skoda visad, Team Hansen tillbaka i World RX och Årets Företagare med rallyhistoria!
I går släppte Citroëns absoluta ”Top dog” Linda Jackson bomben att man hotar med att lägga ner WRC-satsningen efter 2020 såvida inte FIA lägger om kurs och gör klart med hybridbilar i Rally-VM.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-06 Hör: Rekordintresse för rallycross-VM i Höljes
Om en månad avgörs den första VM-deltävlingen i rallycross och det är startskottet på en säsong som hittills kantats av frågetecken och avhopp. Men intresset för tävlingen i Höljes verkar inte ha mattats av.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-03-06 Ny utmaning väntar för VM-ledande Tänak
Ott Tänak toppar förarmästerskapet för första gången i karriären och ser fram emot Mexikanska VM-rallyt men har en ny utmaning framför sig. – Det är alltid bra att ha mer poäng än de andra så där är fördelen stor men nackdelen är att vi måste gå först och ”öppna” vägen, säger Tänak till WRC inför årets första grusrally.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-06 Hör: Bröderna Hansen kör VM i rallycross
Timmy och Kevin Hansen från Götene kommer köra VM i rallycross i år, trots att deras stall tidigare dragit sig ur VM.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-03-06 Anton Marklund klar för rallycross-VM
Anton Marklund får en toppstyrning i jakten på VM-titeln i rallycross. Skellefteåföraren är klar för hårdsatsande franska GC Kompetetion i en Renault.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-05 Tänak laddar för ny WRC-triumf trots sämst CV, rallyprofil gör comeback i Trelleborgs MK styrelse, Ola S. fick ta emot pris av SBF VD, Marklund kör Renault i World RX och nu förstår jag hur stora Björn och Hasse var...
Efter segern i Rally Sweden och tempot i Rally Monte Carlo där det blev en tredje plats efter däck/fälgproblem leder Ott Tänak WRC 2019.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-05 Klart med fler svenska bilar i WTCR
Ytterligare svenska bilförare kan komma att köra den internationella racingserien WTCR. I dag meddelar svenska tillverkaren PWR Racing att de, med stöd från Seats racingdivison Cupra, kommer att ställa upp i serien med två bilar.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-03-04 Svenska PWR Racing satsar mot världstoppen
Svenska teammästarna PWR Racing satsar på WTCR 2019. Med två Cupra CR-bilar hoppas PWR kunna etablera sig i toppen i världsserien i standardvagnsracing.
– Det är en bra chans för oss att mäta vår kapacitet på den allra högsta nivån, något jag verkligen ser fram emot, säger Daniel Haglöf, vd, i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
19-03-04 Wallenberg förlorare i STCC:s konkurs
STCC hade ett underskott på 32 miljoner när bolaget gick i konkurs. En av de stora förlorarna i konkursen är företagsledaren Peter ”Poker” Wallenberg.
– Den slår mot mig personligen, säger han.
» Läs hela artikeln i DN

19-03-04 Hör: Klart med fler svenska bilar i WTCR
Ytterligare svenska bilförare kan komma att köra den internationella racingserien WTCR. I dag meddelar svenska tillverkaren PWR Racing att de, med stöd från Seats racingdivison Cupra, kommer att ställa upp i serien med två bilar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

19-03-04 Ogier vill fler "cowboy boots", SSR-profil "Rallysporten måste sluta backa", PWR kör WTCR och det saknas 33 miljoner i STCC-konkursen!
På torsdag är det dags för årets första grustävling i WRC, Rally Guanjuato Mexico. Är ganska säker på att alla WRC-åkarna förutom Ott Tänak så klart, är revanschlystna efter Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-03 Katsuta vann i WRC-debuten, Lindholm tog andra raka "SM-segern", inget nytt med "Kulturvägar", proffsig rallyskola och ännu en i den lyckliga Opel-familjen!
Tack vara en jätteurladdning på den sista 1700 meter långa sträckan i SM Itäralli lyckades ändå Takamoto Katsuta vinna i allra första tävlingen med Yaris WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-02 Meeke och Nordirland vill ha WRC, SBF reagerar mot Trafikverket, Freddy Loix gör Skoda-comeback, en riktig rallyhjälte har ofta kört Opel, Lindholm leder medan Stugemo har det kämpigare i Finland och ny seger för Kristoffersson!
Skrev igår att Rally Sweden är under attack från många håll även om de flesta WRC-sugna nya länderna mer riktar in sig på tävlingar med barmark. Dock ska inte hot från Kanada, Ryssland och andra ”vintersäkra” nationer negligeras.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-03-01 Därför petades Mikkelsen, Winter-WRC i Kanada utan dubb(?), regeringen i Estland stöder Rally Estonia, Trafikverket stoppar inte SSR, Stugemo i "SM-Ralli" och hur korkad är jag?
Årets första stora WRC-snackis är utan tvekan petningen av Andreas Mikkelsen i Tour de Corse till förmån för Dani Sordo. I Autosport ställs Hyundai-basen Andrea Adamo lite mot väggen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-27 Truckstop blir knutpunkt för Midnattssolsrallyt
I juli kommer Midnattssolsrallyt till Örebro och den stora knutpunkten under tävlingen blir Truckstop. Där kommer både serviceplats, start och mål att finnas.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-27 Chockbesked till SSR, Paddon bättre än Tänak 2018, kommer där ny R5-bil från Peugeot, Røkland kör Flesta i ERC, MSR-klart i Örebro och olika Opel-öden
Vet inte om det mest är ett spel för galleriet eller om det rör sig om ett chockbesked när Trafikverket säger nej till tre av fem tänkta sträckor till South Swedish Rally?
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-26 Trafikverket säger nej till Sydsvenska rallyt
Sydsvenska rallyts tävlingsansvarige Anders Martinsson är bestört: ”Det har gått bra tidigare år – varför inte i år?”
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-26 Hör: Rallyt får nej: "Känns som ett lotteri"
Trafikverket säger nej till tre av de fem planerade specialsträckorna som ska köras på Sydsvenska rallyt, som körs i Älmhultstrakterna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-26 Block tar "Cossie II" på World Tour, lite vilse i debatten, MSRX "Framtidens bilsport", spännande Suzuki i RS-DM och en trots allt majestätisk Opel!
I fjol eldade Ken Block upp sin älskade ”Cossie” i en deltävling av Amerikanska Mästerskapet. Under vintern har det byggts en ”Cossie II” och till premiären av mästerskapet i Missouri 2019 kommer han till start med en nybyggd Ford Escort RS Cosworth
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-25 Tjeckien rallysatsar, mycket Polo-segrar i helgen, "Kajto" till WRC2 med Polo, Lima ställer in, startordningen i Hässleholms GP, Kristoffersson Golf-testar och en Opel "inte långt från Bladet"...
Finns olika vägar om man vill sätta ett land på rallykartan, antingen som vi i Sverige och många andra länder, att låta sporten sköta detta själv. Eller så gör man som i Tjeckien där staten går in och tar en aktiv roll för att 27-årige Filip Mareš från Skodas hemstad Mlada Boleslav ska nå ännu högre i rallyvärlden.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-17 Ingåbon Emil Lindholm tolfte i svenska VM-rallyt: ”Jag ville köra säkert”
Emil Lindholm från Ingå gjorde en bra tävling och kom i mål på tolfte plats i det svenska VM-rallyt som avslutades på söndagen. Lindholm med kartläsaren Mikael Korhonen placerade sig på andra plats i sin klass.
» Läs hela artikeln i Yle
19-02-17 Nu börjar spelet om Tidemands framtid
Pontus Tidemand har gått i mål i Svenska rallyt. Frågan är om det blir flera VM-rallyn. - Om hans sponsorer är villiga att stödja honom så ska vi med glädje sätta honom i en bil, lovar Malcolm Wilson, bilföretaget M-sports starke man som följt förarens framfart på plats i Torsby
» Läs hela artikeln i Sydöstran

19-02-17 Tom Kristensson vann JVM-rallyt
Hörbysonen Tom Kristensson, tävlande för SMK Hörby, vann JVM- delen av svenska rallyt tillsammans med sin codriver Henrik Appelskog .
» Läs hela artikeln i Skånskan
19-02-17 Tom och Henrik vann Rally Sweden en riktig bragd, Veiby WRC2-snabb, Tänak WRC-snabb och "nice " med gammalt folk...
Om någon kommer och säger sig kunna se in i framtiden och där se en skåning som vinnare av Vasaloppet blir han utan tvekan klassad som otillräknelig. Lite grann samma sak om man påstått att en vinterovan skåning skulle vinna Rally Sweden, låt vara i Junior-klassen? För att snacka skånska, bara en riktigt ”töffe” skulle säga så men den här helgen fick ”töffen” rätt.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-17 Sjunde VM-rallysegern i karriären för Ott Tänak – esten var bättre än resten
Esten Ott Tänak slarvade inte bort det försprång han hade skaffat sig inför den sista dagen av det svenska VM-rallyt. Tänak vann den svenska deltävlingen en knapp minut före Esapekka Lappi, som lyckades hålla Thierry Neuville bakom sig in i det sista.
» Läs hela artikeln i YLE
19-02-17 Kruse: ”Tuff framtid för Tidemand”
Pontus Tidemand blev åtta i Svenska rallyt och hans framtid i WRC är osäker.
SVT Sports motorexpert Jonas Kruse ger honom knappt godkänt under rallyt.
– Pontus får knappt godkänt i mina ögon, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-17 ”Väldigt lycklig att vi äntligen lyckades”
Estländaren Ott Tänak vann Svenska rallyt 2019. Segern blev en defilering där marginalen ner till Esapekka Lappi blev hela 53,7 sekunder.
– Jag är väldigt lycklig över att vi äntligen lyckades, säger Tänak i SVT.
» Läs hela artikeln i Expressen
19-02-17 Kristensson i topp i junior-WRC
Svenske Tom Kristensson tog hem junior-WRC i Svenska rallyt 2019. Och Kristensson är riktigt glad.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

19-02-17 Ott Tänak dominerade Rally Sweden 2019
Ott Tänak dominerade Rally Sweden. Och leder VM för första gången.
– Det har varit en fantastisk helg, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-02-17 Tidemand slutade åtta – tror på en fortsättning
Pontus Tidemand som kom åtta i Rally Sweden räknar med att få fler chanser i fler VM-tävlingar i WRC-klassen.
– Det tror jag, det ser så ut, säger han till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-17 Kristoffersson på pallen efter upphämtning
Rallycross-världsmästaren Johan Kristoffersson startade sista dagen som femma i WRC2.
När sista sträckan i Svenska rallyt var över hade han kört upp sig till en pallplats.
– Det känns lite delat. Men självklart är jag jättenöjd, det har gått otroligt bra. Vi fick en tredjeplats, säger Kristoffersson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-17 Tänak vinnare i Värmland – Tidemand hoppas på mer rally
Estländske Ott Tänak är årets segrare i Svenska rallyt. Estländaren hade ett stort försprång inför sista dagen och det försprånget tappade han inte. Pontus Tidemand slutade på en åttondeplats.
– Det är en dröm att vara här i en WRC-bil, säger Tidemand i sändningen efter sin sista sträcka.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-17 Tidemand nöjd med helgens besked
Pontus Tidemand har kört i mål i Svenska rallyt. Ingen pallplats för Tidemand i årets rally, men han har ändå mycket positivt att se tillbaka på.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-16 Tänak i trygg ledning
Den estniske Ott Tänak ser ut att rulla till seger i Sveriges VM-rally. Esapekka Lappi kämpar fortfarande om en podieplacering.
» Läs hela artikeln i HBL
19-02-16 Ott Tänak går mot seger i Rally Sweden 2019
Ott Tänak är på väg mot segern i Rally Sweden 2019. Samtidigt som Pontus Tidemand kör för sin framtid.
– Jag är väldigt nöjd med bilen som den är nu, allt funkar perfekt och känslan är i topp, säger svensken.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-02-16 Dramatik i J-WRC med Tom K. som ny ledare, Tänak på väg mot första segern i Värmland, Katsuta bjuder mig på show och familjen Solberg tog fjärde segern i "Historic"
Måste erkänna att det är väldigt svårt att skriva en Motorbloggen när man är mitt uppe i all den action som just nu genomsyrar Värmland.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-16 Colin's Crest – världens mest kända skogsglänta
Tusentals rallyentusiaster ger sig idag ut i de värmländska skogarna. Den mest välbesökta sträckan kommer vara Vargåsen, öster om Lysvik, med sitt kända hopp Colin's Crest.
– Vi brukar kalla den ”världens mest kända skogsglänta”, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-16 Rådström borta ur JWRC – körde i diket på SS13
Det såg så bra ut för Dennis Rådström som ledde JWRC. Men ett misstag på SS13 gjorde att han hamnade i diket och är nu borta från toppstriden.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-16 Elin,26, ser sitt 23:e rally
Svenska rallyt är ett av Sveriges i särklass största publika evenemang.
Men vad är det då som lockar? Ja för många är det helt enkelt tradition.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-16 Petter Solberg vinner historiska klassen
Det blir Petter Solberg som vinner rallyts historiska klass. Det står klart efter att de två sista sträckorna, Vargåsen och Torsby sprint, ställts in för att för att vägarna inte ska bli alltför förstörda inför fortsättningen på rallyt.
– Jag är nöjd, mycket nöjd, säger Petter Solberg.
» Läs hela artikeln i SVT

19-02-16 Hör: Här fälls trädet framför tävlingsbilen
En otäck olycka var nära att inträffa på historiska klassens Rämmen-sträcka. En onykter rallyåskådare fällde ett träd över vägen framför Nils Bergquists fordon. Han lyckades väja i sista stund.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio

19-02-16 Ny ledare i Rally Sweden – förhandsfavoriten Tänak
Tredje dagen av Rally Sweden är igång och det råder redan stor spänning ute i rallyskogarna. Ny ledare efter första sträckan, en av förhandsfavoriterna Ott Tänak har nu tagit över ledningen.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-16 Dennis Rådström leder JWRC
Det var en lycklig Dennis Rådström som körde över mållinjen efter SS11 Vargåsen. Han leder JWRC stort före Tom Kristensson.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-16 Colin's Crest – världens mest kända skogsglänta
Tusentals rallyentusiaster ger sig idag ut i de värmländska skogarna. Den mest välbesökta sträckan kommer vara Vargåsen, öster om Lysvik, med sitt kända hopp Colin's Crest.
– Vi brukar kalla den ”världens mest kända skogsglänta”, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-16 Publikfesten väntas på rallyts andra dag
I dag är den stora publikdagen i Svenska rallyt. Åtta specialsträckor med Colin´s Crest och Superspecial på travbanan i Karlstad som höjdpunkter. Svenska Rallyt går in på sin andra heldag. Efter fredagen leder finnländaren Teemu Suninen två sekunder före estländaren Ott Tänak
» Läs hela artikeln i Borås Tidning
19-02-15 "Oj, oj, oj och aj, aj, aj" – Marcus Grönholm åkte ut på tre specialsträckor i rad och tvingades till sist bryta i det svenska VM-rallyt
Marcus Grönholm hade svårt att hållas på vägen i sin rallycomeback som blev kortvarig. På specialsträcka 3 fick åskådare hjälpa honom ur snödrivan och på specialsträcka 4 var det slutligen färdigåkt efter att finländaren kört till skogs. Esten Ott Tänak leder VM-rallyt i Sverige men skuggas av tvåan Teemu Suninen och trean Jari-Matti Latvala.
» Läs hela artikeln i Yle
19-02-16 Pontus Tidemand lyfter i Rally Sweden
En tuff inledning - men hemmapubliken lyfter Pontus Tidemand.
– Det blir en speciell atmosfär när man känner att man är på sin egen planhalva.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-02-16 Tidigt slut för SMK-duon i Svenska rallyt
Tävlingen tog slut för SMK Nyköpingsduon Janne Pettersson och Lasse Andersson innan den knappt hade börjat. – Ja det blev en ganska tidig sorti. Jag satte mig i en snödriva, säger Janne.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
19-02-15 Hör: Tidemand om dagen: "F*n vilka fräna vägar"
Pontus Tidemands insats idag har varit helt ok. Bilen har intrimningsproblem men Pontus har trots det avancerat i sammandraget efter andra förares misstag.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-15 Finskt i topp i svenska rallyt efter två dagar
Två sekunder skiljer mellan första och andraplatsen efter åtta körda sträckor i svenska rallyt. Teemu Suninen leder före Ott Tänak.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-15 22.45: Svenska rallyt med After rally
Svenska rallyt i de värmländska skogarna har rullat på med sträckorna 2 till 8 i dag. Här är ett sammandrag med höjdpunkterna och ett eftersnack.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-15 Rally Sweden står stilla – en åskådare har brutit benet
Just nu kan inga bilar i det svenska VM-rallyt köra då en person i publiken enligt vittnen har brutit ett ben. Ambulans är på väg till olycksplatsen.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-15 Latvala och Ogier borta i Svenska rallyt
Det bjöds på stor dramatik under dagen i det Svenska rallyt. De sex senaste årens världsmästare, Sebastien Ogier, bröt på sträcka 6 och Jari-Matti Latvala, som ett tag ledde, körde fast i en snödriva på den åttonde och sista sträckan.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-15 Hör: Teemu Suninen överraskande ledare i Svenska rallyt
Efter första dagen av Svenska rallyt leder oväntat finländaren Teemu Suninen. Två sträcksegrar och starka prestationer rakt i genom har tagit honom till toppen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-15 Suninen överraskande ledare efter första dagen
Efter första dagen av Svenska rallyt leder oväntat finländaren Teemu Suninen. Två sträcksegrar och starka prestationer rakt i genom har tagit honom till toppen.
– Det har gått mycket bättre än väntat. Men i morgon är en ny dag. Allt kan hända, sade han.
» Läs hela artikeln i SVD
19-02-15 Tung start för Tidemand
Pontus Tidemand har haft en tung dag i svenska rallyt såhär långt. Efter dagens fyra första sträckor är han elva och har problem med bilen.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-15 SS Torsby 1 historic ställs in
Den första sträckan i historiska klassen i Rally Sweden har ställts in.
» Läs hela artikeln i Expressen
19-02-15 Göteborgsstrejken som kan påverka rally-VM
Den pågående hamnstrejken drabbar allt fler. Nu riskerar de brittiska rallydeltagarna att inte komma hem i tid.
– Det ställer till det för de att hinna göra klart allt inför nästa VM-tävling, säger Glenn Olsson.
» Läs hela artikeln i Expressen

19-02-15 Sekundstrid i Svenska rallyt
Ott Tänak leder Svenska rallyt efter fyra specialsträckor. Men det är fyra förare inom sex sekunder i toppen och det milda vädret gör körningen allt tuffare.
» Läs hela artikeln i DN
19-02-15 Historiska rallyts sista sträcka ställs in
Vädret ställer till det för svenska rallyt och den historiska klassen. Under fredagsmorgonen tog rallyts ledning beslutet att ställa in SS8, alltså Torsbysprinten.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-15 Tänak snabbast på fredagsmorgonen
Estländaren Ott Tänak var snabbast när Svenska Rallyt körde den första sträckan på fredagsmorgonen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-15 Kristoffersson upp i ledning i WRC2
Johan Kristoffersson inledde Svenska Rallyts fredag starkt med den bästa tiden i WRC2, en tiondel före norrmannen Ole Christian Veiby.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-15 Grönholm briljerade när svenska rallyt startade
Thierry Neuville, förra årets segrare i svenska rallyt, satte bästa tid på första superspecialsträckan. Men den gamle Marcus Grönholm vann publiken ovationer när han satte rivalen Sébastien Loeb på plats i sitt heat.
» Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren
19-02-15 Pontus Tidemand har inlett Rally Sweden 2019
Pontus Tidemand har inlett Rally Sweden 2019. Pontus Tidemand kör för sin framtid. Han inledde Rally Sweden mindre än fem sekunder från täten - och hyllar publiken.
– Jag är taggad att dra igång kampen. Den fantastiska supporten jag har känner att jag har här ger en skjuts framåt.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-02-15 Alla pratar om rallyvädret
I dag startar svenska rallyt på allvar med sträckor i Norge. Och det som alla pratar om är vädret. Och hur det ska påverka underlaget. Under den senaste veckan har det töat och frusit om vartannat och det har skapat ett perfekt rallyföre.
» Läs hela artikeln i Ystad Allehanda

19-02-15 JUST NU: Rallyt drar igång
Neuville går ut i ledningen när det nu dags för rallyts första specialsträckor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-14 Thierry Neuville vann första sträckan
Belgaren Thierry Neuville vann superspecialsträckan på Färjestadstravet. Han var en knapp sekund före fransmannen Sébastien Ogier.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-14 Neuville bäst på första sträckan av Svenska Rallyt
Svenska Rallyt inleddes ikväll med en superspecialsträcka på Färjestads travbana i Karlstad. Bäst var fjolårsvinnaren från Belgien Thierry Neuville.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-14 Neuville snabbast på shakedown
Belgaren Thierry Neuville var snabbast på förmiddagens knappt 7 kilometer långa shakedown-sträcka, Skalla.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-14 SVT-experten: ”Har en jättestor nackdel”
Vädret ser ut att orsaka sämre förutsättningar för förarna i Rally-VM 2019. Det skiftar från minus till plus men ett fortsatt plusväder kommer göra att förarna får problem.
– Den som åker först har en jättestor nackdel som ska agera snöplog, säger Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i Expressen
19-02-14 Snötäckt "Servicepark Torsby", Neuville snabbast, Tidemand försiktig, Kristoffersson satte skräck i WRC2, Tom och Henrik ska ha kul, Solberg kör Subaru i USA, snart fullt i Simrishamn och tack alla som läser Motorbloggen!
Då har jag kommit tillbaka från ett hör och häpna, helt snötäckt Torsby. Av olyckskorparnas rapporter att döma trodde jag att det skulle vara barmark runt ”Service park Torsby” men så var absolut inte fallet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-14 Rasboföraren firar dubbelt i Värmland
För 40 år sedan körde han sitt första Svenska rally. Nu är han på plats i Värmland igen och till råga på allt fyller han 65 år på fredagen. Christer Norling är namnet.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
19-02-14 Rådström värmländskt hopp i JVM
Dennis Rådström från Torsby vann JWRC-klassen i Rally Sweden förra året och kom tvåa totalt i JVM 2018. Nu siktar 23-åringen på att försvara klass-segern i det svenska VM-rallyt.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-14 Fjolårssegraren Neuville snabbast på Shakedown
Fjolårssegraren i Svenska Rallyt Thierry Neuville var snabbast under morgonens shakedown, fullfartsträningen inför starten av Svenska rallyt.
»
Läs hela artikeln i SVT
19-02-14 STCC blir TCR-Scandinavia
Nu är det helt klart för en fortsättning av den svenska bancracingserien för standardvagnar sedan STCC lämnat in en konkursansökan.
» Läs hela artikeln i SVD
19-02-14 Tidemand ska trycka gasen i botten från start
Det är nu eller aldrig för svenska Pontus Tideman när Svenska rallyt startar i Karlstad i kväll.
– Jag vet vad som gäller. Det är "flat out" från första metern, säger han till VF Motor-podden.
» Läs hela artikeln i SVD
19-02-14 Nu startar rallyfesten - full fart på shakedown
På torsdagskvällen drar Svenska rallyt igång på allvar. Men redan i morse hördes motorljud från skogarna runt Torsby. Shakedown Skalla bjöd på full fart.
» Läs hela artikeln i VF
19-02-14 Kruses guide inför Svenska rallyt: ”Bästa rallyt på evigheter”
Dags för VM:s enda vinterrally – Svenska rallyt 2019.
Bästa rallyt på evigheter, enligt SVT Sports expert Jonas Kruse som här delar med sig av sina förhoppningar på årets andra VM-deltävling som inleds i dag i Värmland.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-14 Flygande finländaren historisk i Rally Sweden
Ingen har kört fler tävlingar i WRC än Jari-Matti Latvala
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-02-14 ”Vi har världens bästa chaufför”
Flera värmländska förare finns med när Rally Sweden ska avgöras. I den stora mest prestigefyllda klassen kör Pontus Tidemand, från Charlottenberg.
– Det är nu eller aldrig för honom, säger Per Eklund, som tror att Tidemand har en chans till en bra placering.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-14 Hör: Historisk vinnare vill se en repris
Torsbyföraren Kenneth Tomasson med kartläsaren Per Viksten vann den historiska klassen 2018. Han vill vinna i år igen, men kommer inte att bryta ihop ifall utgången blir en annan.
» Läs hela artikeln i Seriges Radio
19-02-14 Hör: Østberg kör för att vinna WRC2-klassen
Förra året slutade han på en sjätteplats i WRC-klassen. I år startar Mads Østberg i WRC-klassen. Målsättningen är som alltid - vinst!
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-14 Se förarnas udda uppladdning inför Svenska rallyt
Under torsdagen inleds Svenska rallyt. Förarna laddade upp för årets andra VM-rally på ett något annorlunda sätt.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-14 19.45: Svenska rallyt inleds med Superspecialen
Nu drar det igång, säsongens andra VM-detävling: Svenska rallyt i de värmländska skogarna.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-14 Föråkare med 55 års erfarenhet från rally
Han har vunnit Svenska rallyt. Han har 55 års erfarenhet inom rallysporten. Nu ska han vara föråkare till Rally Sweden som startar i helgen.
– Det är ett ansvar, jag får inte köra i diket för då blir det stopp på tävlingen, säger rallylegendaren Per Eklund, från Arvika.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-13 Hör: Både Arne och Mats vill ha revansch
2018 vann Kenneth Tomasson historiska klassen under svenska rallyt. Arne Rådström var en av favoriterna, men han tog sig inte i mål. Nu har han laddat om.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-13 "Looking fantastic"=sträckorna i Rally Sweden, Tom har väntat, WRC-tipsen, snart över 100 i SSRC-premiären och ny co-driver till Kragh!
I går var jag ”lite” irriterad över all rapportering om vinterväder kring Torsby (och delvis Norge så klart) eller rättare sagt bristen på vinterväder.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-13 Dags för stjärnspäckat VM-rally i Värmland
Svenska rallyt bjuder i år på två stjärnor som gör comeback, svenskt i högsta klassen och ett riktigt getingbo i WRC2.
– Det är ett unikt bra startfält, säger SVT:s expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-13 Tidemand har pirr i magen inför rallystarten
Pontus Tidemand har fått chansen igen i WRC-klassen i det svenska VM-rallyt Rally Sweden och har en stor press på sig att prestera.
– Magkänslan är bra men det kommer att gå väldigt snabbt, säger han efter onsdagens rekognosering på sträckorna.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-13 Så sänder P4 Värmland Svenska rallyt 2019
Följ hela det svenska VM-rallyt i P4 Värmland! Vi ger dig fart och folkfest under hela helgen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

19-02-13 Grönholm om rallyt: Jag ska njuta lite grann
Den tidigare världsmästaren Marcus Grönholm är tillbaka i det svenska VM-rallyt efter nio års uppehåll.
– Svenska rallyt är det rallyt jag tycker om mest och är det ett riktigt snörally är det så jävla fint. Man kan till och med njuta lite grann, säger Grönholm till Värmlands Folkblad.
» Läs hela artikeln i SVD
19-02-13 Hör: Dennis Rådström: "Jag vill ha guld såklart"
Förra året vann Dennis Rådström från Torsby juniorklassen i Rally Sweden. Han siktar på en repris i år och han är väl förberedd.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-13 Se: Rallygäster fyller privata boenden
Inför veckans Rally Sweden väntas väldigt många besökare till Värmland. För att klara trycket spelar privata uthyrare en stor roll. En av dem är Simone i Råda som väntar gäster från olika håll i världen.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-12 Trött på vädergnäll, WRC2 tuffast i Rally Sweden, skånske Tom utmanar värmländske Dennis i J-WRC, nytt bra grepp i SSRC-finalen och allt "Closer to rally"
Idag börjar bloggen med att jag är lite irriterad och det som gör detta är alla inlägg på sociala medier, där man nu i elfte timmen verkar tävla om att kunna vara mest negativ om vädret inför Rally Sweden .
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-12 Tidemand redo för Svenska rallyt
På torsdag drar Svenska rallyt igång. För första gången på mycket länge står en svensk ordinare WRC-förare på startlinjen.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-12 Hör: Rallysnack med Simon och Lasse
Det svenska VM-rallyt startar på torsdag. Vi bad #rallyradions experter Simon Johansson och Lasse Jonsson reflektera över förutsättningar och eventuella vinnare.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-12 Hör Kristoffersson: Vi har höjt tempot
Dubble världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, gör på torsdag sin tredje start i det svenska VM-rallyt. I år har han höjt målsättningen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-12 Hör: Regn inget problem för rallysträckor i norr
På torsdag börjar det svenska VM-rallyt men ett kommande mildväder är inget som oroar i rallyleden.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-11 Hör: "När hjälmen åker på kan man f*n inte hålla tillbaka"
Efter nio års frånvaro står Marcus Grönholm åter på startlinjen i Rally Sweden. Trots att starten mest ska vara en rolig grej så flaggar han för att gamla takter fortfarande sitter i.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-11 Analys: M-Sport Ford och där Tidemand är lättlärd, Tom gör första WRC-intervjun, HLMK breddar med två hjul, Solbergs bil till Hörby och hur i h-e parkerar man...
tt jag väljer att ”analysera” M-Sport Ford sist av de ”The big four” inför Rally Sweden är så klart ingen tillfällighet. Det är ju här vi har störst svenskintresse genom att Pontus Tidemand och Ola Fløene äntligen fått chansen att köra en konkurrenskraftig WRC-bil. ”The M-Sport Ford quad” kompletteras av Teemu Suninen/Marko Salminen och Elfyn Evans/Scott Martin.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-11 Hör: Pontus Lönnström från Järnboås kör i rally-VM
Nu på torsdag går Svenska rallyt igång i Värmland. Tävlingen ingår i VM och svenske juniormästaren Pontus Lönnström tävlar med ny bil för i år.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-11 Hör: Inget rally utan frivilliga funktionärer
Under det svenska VM-rallyt, som startar på torsdag, krävs stora insatser av frivilliga. MK Ratten i Torsby måste ha ett gott samarbete med andra idrottsklubbar för att få ihop de funktionärer som behövs.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-11 Rallylåten 2019 – Kär i din kärra
Nu är det dags igen – P4 Värmland släpper årets rallylåt, den 17:e i ordningen. I år heter låten Kär i din kärra.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-10 Analys: Tar Citroën första segern sedan 2004, Oliver Solberg tog andra raka Polo-vinsten, J-WRC trio dominerade i Rally Sarma och en återblick på KAK-Rallyt
Ingen större tvekan utan att Citroën Total World Rally Team och deras C3 WRC är mest svårbedömd av de fyra olika WRC-bilarna i Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-10 Handbollslegendaren körde folkrace i Hällefors
Det har gått en tid sedan Magnus Wieslander vann programmet ”Det stora racet”. På lördagen dök han dock upp igen när det var dags för folkrace i Hällefors.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-07 Snart dags för rally
Nu är det mindre än en vecka kvar till årets upplaga av Svenska Rallyt drar igång. Som uppladdning bjuder vi på lite highlights från målfållan förra året.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-09 Analys: "The Mäkinen Squad" i Rally Sweden, Stugemo och Flodin på PET i Finland, "Valle" på "brekaas", dansk till OMSE och lite Kadett-minne!
går kikade jag lite närmare på Hyundai Motorsport inför Rally Sweden och i dag är det Toyota Gazoo Racing att hamna lite under luppen. 2017 tog Jari-Matti Latvala Toyotas första WRC-seger just i Värmland.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-09 VF Motor: Tidemand gästar: ”Flat out från första metern”
Pontus Tidemand gästar VF Motor och berättar om sina framtidsplaner och drömmar och hur han hanterar förväntningarna utifrån. Vi får även höra om vilket motto värmlänningen har och vilket hans drömresultat är i årets upplaga av Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i VF
19-02-08 Analys: Hyundai i Rally Sweden, ingen japansk seger 2019 enligt "experterna", J-WRC-hot Sesks laddar på hemmaplan och "Junior-giganterna" möts i Motorlördag!
Vid gårdagens veckofika på motorklubben dök så klart frågan upp vem man trodde på som vinnare av Rally Sweden. Buden var många men kokade man ner det hela, så stannade det till slut till tre namn och som en av fikarna konstaterade.
» Läs hela artikeln i Krisitanstadsbladet
19-02-08 Vill bygga om vägar för att rädda Rally Sweden
Rally Sweden har inget avtal för 2020
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-02-07 Vädergudarna på Genns sida, tufft i WRC2, stolt Brynildsen, Ida vill bli proffs-kartis, JC Raceteknik satsar och Hässleholms GP ett sommartecken(?)...
Ser ut som att Glenn Olsson och Rally Sweden har bra tumme med vädergudarna inför nästa helg. I går önskade Glenn lite regn och plusgrader under några dagar för få den lösa snön att bli hårdare inför rallystarten.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-07 Toppnamn till JC Raceteknik
Det Kilsbaserade rallycrossteamet JC Raceteknik går på offensiven. Under torsdagen stod det klart att både Robin Larsson och Mats Öhman ingår i stallets nya satsning
» Läs hela artikeln i NWT
19-02-07 Här: Publikfavoriter klara för värmländskt toppteam
Lyssna på Joel Christoffersson från JC´s garage i Kil.
Mats Öhman och Robin Larsson blir en del av det Kilsbaserade rallycrossteamet JC Raceteknik inför kommande säsong.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-06 STCC i konkurs – Brink tror på en nystart
På onsdagen begärde sig de ansvariga för STCC i konkurs.
– Vår satsning fortsätter, jag tror det blir en nystart för hela serien, säger Tobias Brink, som driver hårdsatsande Brink Motorsport ihop med brorsan Ted.
» Läs hela artikeln i Skånskan
19-02-06 Knutstorps vd: ”Publiken kommer inte att märka något”
Att STCC gick i konkurs slog möjligen ner som en bomb ute i landet. Men inom svensk racing var man förberedd.
» Läs hela artikeln i Sydsvenskan
19-02-06 Meste mästaren Göransson med och räddar STCC efter konkursen – körs vidare under nytt namn: ”En tår i ögat”
STCC går i konkurs – men tävlingsserien kommer att rulla vidare under annat namn 2019.
Bland räddarna finns landets banägare, bland dem meste STCC-mästaren Richard Göransson, från Örebro, som äger och driver Gelleråsen.
– Jättetråkigt. Men för mig som gillar att gå i bräschen ska det bli kul att vara med och bygga från grunden, säger han.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
19-02-06 ”Det är en sorgens dag”
Janne Flash Nilsson från Karlstad, som var initiativtagare till att STCC startade 1996 och i flera perioder också har drivit racingserien, är ledsen över beskedet att STCC begärs i konkurs.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-06 Hör: Wernersson om STCC: Kan vara bra att starta om lite
Ett tråkigt besked – men ett som kan öppna upp för en spännande framtid. Så ser föraren Andreas Wernersson från Öttum på beskedet om att STCC lämnat in en konkursansökan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-06 Nya sträckor och mer utgifter för Rally Sweden 2020, dansk seger i "historiska Monte", Viktor en kämpe, STCC i konkurs och asfaltvåren börjar i Hörby!
I februari är det sista gången som Rally Sweden körs med gamla kontraktet mellan Svenska Rallyt AB och WRC/FIA.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-06 Efter STCC:s konkurs: ”Det behövs nog städas lite”
TCC går i konkurs, men svensk motorsport faller inte för det. Det kanske till och med blir ett lyft, menar föraren Micke Ohlsson. – Man har haft två år på sig med bra startfält och STCC borde ha lyft mer än vad det har gjort.
» Läs hela artikeln i HD
19-02-06 STCC AB begärs i konkurs – ”Flash” bedrövad
STCC AB, som drivit Sveriges största racingserie, lämnade på onsdagen in en konkursansökan vid Nacka tingsrätt.
– Jag blir så oerhört ledsen. Inte nog att det var 13 minus i morse när jag vaknade. Nu får jag näsblod, säger Jan ”Flash” Nilsson, även kallad Mr STCC i en kommentar.
» Läs hela artikeln i DN
19-02-06 STCC i konkurs – identitetskris för svensk racing
STCC AB har begärts i konkurs. Men mästerskapet körs vidare ändå. Nu står svensk racing inför en identitetskris - och den måste lösas.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-02-05 Förändringar i Rally Sweden nästa år
Det kommer bli förändringar med nya sträckor i Rally Sweden nästa år, det lovar rallyts vd Glenn Olsson idag. Bakgrunden är krav från det Internationella Bilsportsförbundet FIA.
– Vi har ett krav på oss att ständigt förnya banan, något som blir svårare och svårare.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-05 H.K.H. Prins Carl Philip inviger rallyt
H.K.H. Prins Carl Philip inviger Rally Sweden 2019. Invigningen äger rum på Färjestads travbana torsdag den 14 februari.
» Läs hela artikeln i VF

19-02-05 Tidemand har fått egen fan club, önskan om regn över Värmland, Ogier testar men var, Hirvonen Escort-vann, bröderna Hansen kör i gult och Kragh med ny Skoda
Nu får alla möjlighet att vara med på resan mot att få en svensk förare med permanent plats i WRC när det har bildats en fan club för Pontus Tidemand. I syfte att säkra en fortsättning i WRC efter Rally Sweden har ”Pontus Tidemand Fan Club” startats och biljetten för att få följa med på resan är i sammanhanget ganska hanterbara 750 kronor för medlemskap.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-05 Blom leder cupen
Janne Blom, Finspångs MS, blev tvåa med sin Volvo PV i den klassiska cupen i Vinterpokalen i Sandviken. Det blev halt och chansartat på de snöiga vägarna.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
19-02-04 "EWRC" rycker allt närmare om FIA får bestämma, favoritseger i Vännäs hos VOC, Hörby-Levin trivs som fyra och Østberg har lite att jobba med!
Snaran dras allt mer åt för rallyåkarna och nu snackar FIA och presidenten Jean Todt om att redan om tre år införa elbilar i WRC
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-04 Calle har precis tagit körkort – toppar rallycupen
Calle Carlberg från Lekeryd har precis fyllt 18 och nyligen tagit körkort. Ändå toppar han 1300 Rallycup. I helgens tävling Vinterpokalen i Sandviken var nykomlingen snabbast av alla.
» Läs hela artikeln i Jönköpings Posten

19-02-03 "EWRC" rycker allt närmare om FIA får bestämma, favoritseger i Vännäs hos VOC, Hörby-Levin trivs som fyra och Østberg har lite att jobba med!
Snaran dras allt mer åt för rallyåkarna och nu snackar FIA och presidenten Jean Todt om att redan om tre år införa elbilar i WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-03 Hör: Arrangörspris till Finnskoga MK
Finnskoga Mk vann igår ett fint pris under internationella bilsportförbundets gala efter fjolårets säsong.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-03 "Kicken" briljerade på Jeas travrace
Det bjöds på rejält med hästkrafter på Visbytravet i fredags och lördags, när Jea´s Race avgjordes. Ingen av konkurrenterna kunde mäta sig med Christoffer "Kicken" Jacobsson.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
19-02-02 Rallymästaren från Örebro invald i bilsportens Hall of fame
Bland en rad kända förare genom tiderna har Stig Blomqvist blivit invald i internationella bilsportförbundet Fia:s Hall of fame. På listan över invalda förare finns också namn som Formel 1-föraren Michael Schumacher och rallyföraren Björn Waldegård, som är den enda andra invalda svensken.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-02 Hör: Stig Blomqvist in i Fias Hall of fame
Internationella bilsportförbundet Fias Hall of fame inkluderar alla tiders formel-1-världsmästare och alla tiders rallyvärldsmästare.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-01 Hör: Kristoffersson svensk mästare i rally
Johan Kristoffersson är regerande världsmästare i rallycross - idag blev han också svensk mästare i rally när sprinttävingen avgjordes under SM-veckan i Sundsvall.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-02-01 SM-guld till Kristoffersson och Röjsel, Tidemand vintertest i Finland, Loeb testade taket på sin Hyundai, Levin nämns som VOC-favorit och själv hamnade jag i disken..
Hur man bedömer dagens SM i Vintersprint så är det väldigt tråkigt att det avgörs en ”jobbedag” för alla som velat följa dramatiken direkt i tv.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-02-01 Häng med i rallybilen – så här går det till när sträckan inspekteras
Mycket ska stämma när man kör rally – därför rekar förare och kartläsare alltid sträckan inför loppen.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-01 Se: Kristoffersson bäst – även i rallysprint
Johan Kristoffersson är tvåfaldig världsmästare i rallycross.
Nu är han också SM-vinnare i rallysprint.
– En rolig dag och mycket tufft motstånd, säger Kristoffersson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
19-02-01 Se: Röjsel svensk mästare i rallysprint
23-årige Daniel Röjsel från Svärdsjö utanför Falun tog SM-guld i rallysprint under SM-veckan i Sundsvall.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-30 Pelle Wilén jagar revansch under SM-veckan
Under fredagen står Eskilstunakillen Pelle Wilén på startlinjen i SM.
– Det är otroligt tufft motstånd och det är jättesvårt att säga hur det ska gå. Men det är rallycross – allt kan hända, säger Pelle.
» Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren
19-01-30 Hör: Waldegård invald i motorsportens Hall of fame
Upplänningen Björn Waldegård blev idag invald i FIA:s Hall of fame, som första svensk och första rallyförare någonsin.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-30 Jimmy Joge fyller 40 – kan fira med jubileum
Garaget på gården utanför Tjällmo är nästan ett motormuseum. Och där blänker även häpnadsväckande mängder av pokaler på hyllor under taket. Ingen tvekan om vad Jimmy Joges liv handlar om.
» Läs hela artikeln i Corren
19-01-30 FIA vill se nytt i WRC, ny startplats för Monte, Victor H. planerar Týsklands-start, Kristoffersson och Röjsel favoriter i Sundsvall, Karting-Jesper hyllades av Region Skåne och finbesök hos SMK Hörby!
Vet att jag inte är ensam om min dröm, den att FIA en dag tar sitt förnuft tillfånga och gör R5/WRC2 till huvudklass i WRC men så här långt ser det ut som att jag lugnt kan sova vidare. Några sådana tankar verkar inte finnas överhuvudtaget trots att nuvarande fyra märkesteam, alla utom Toyota plågas av ekonomiska ”issues”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-30 Grön revolution - VM i rallycross ska vara helt elektriskt från 2021
Motorsporten står just nu inför en grön revolution. VM i rallycross ska vara helt elektriskt från och med 2021.
– Vi har en perfekt sport för eldrift av bilar, säger Andreas Eriksson på Olsbergs MSE AB i inslaget här under.
» Läs hela artikeln i Dala Demokraten
19-01-29 Walfridson klar för RallyX Nordic
Värmlänningen Jimmie Walfridson är klar för start i RallyX Nordic-mästerskapet även 2019 i Kilsteamet JC Raceteknik.
– I år är mitt mål pallen, säger värmlänningen.
» Läs hela artikeln i VF
19-01-29 "Toyota-skräck" sprider sig i WRC, Tidemand grustestar (?), tufft med R5 i Norge nytänk hos SSRC missar magsårstendens...
Många menar att redan nu är WRC 2019 klart, det blir en sjunde VM-titel för Sebastien Ogier och Julien Ingrassia. Samtidigt menar dessa röster att även Citroën gör comeback som vinnare av Märkes-VM.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-29 Kristoffersson kung på Bilsportgalan
Priserna duggade tätt över Johan Kristoffersson när Bilsportgalan hölls i helgen. Kristoffersson fick lämna Linköping med flera fina titlar - bland annat blev han Årets racingförare.
» Läs hela artikeln i VF
19-01-29 Efter fiaskot – här är Lundbergs tydliga analys inför SM-veckan: "Det är positivt"
Elias Lundbergs säsongsdebut slutade i ett fiasko. Nu siktar Opelföraren från Sala på revansch under SM-veckan i Sundsvall.
– Det positiva är att bilen var mycket mindre skadad än vad vi först trodde, säger han.
» Läs hela artikeln i VLT

19-01-28 Hörbyförarna stortrivdes i snön
Det var två nöjda Hörbyförare som vände hem från Bergslagsrallyt som kördes på vintervägar runt Ludvika.
» Läs hela artikeln i Skånskan
19-01-28 Hör VF Motor: Ogier på väg att bli störst – och vinn rallypass
VF Motor ägnar större delen av veckans avsnitt åt rally med fokus på både rally-VM och rally-SM. För första gången har vi även en tävling i podden där chansen finns att vinna två Festivalpass till Svenska rallyt där entré till specialsträckorna, serviceplatsen och after rally ingår.
» Läs hela artikeln i VF
19-01-28 Linus Lundqvist snabb i heltäckande 24-timmarsdebut
Linus Lundqvist sattes på rejäla prov i sin långloppsdebut i en ytterst svårbemästrad upplaga av Daytona 24-timmars i USA, men behöll lugnet i ett regndränkt Florida och navigerade sig effektivt igenom ett brett spektrum av utmaningar.
» Läs hela artikeln i Vi i Tyresö
19-01-28 Daniel Röjsel fick en perfekt start på rally–SM
Klassiska Bergslagsrallyt, i Ludvika med omnejd, arrangerades som deltävling ett i Rally-SM 2019. För ekipaget Daniel Röjsel, som bor i Kulltorp, med co-driver Mikael Johansson blev segern ett faktum efter ledning från start till mål.
» Läs hela artikeln i SN
19-01-27 Hör: Elias Lundberg redo för SM-veckan: Satsar på medalj
SM-veckan är igång och det för tionde året. En av alla västmanlänningar som ska tävla är rallyföraren Elias Lundberg från SMK Sala.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-27 Ogier och Röhrl i en klass för sig, är WRC2 Pro fågel eller fisk, lite SM-analys, Ohlin från G. Köpinge prisades av Rydell och nu blir Solberg filmstjärna!
Att snacka bort Sebastien Ogiers storhet som rallyförare är helt omöjligt. Sex raka VM-guld är ingen tillfällighet och inte heller sju segrar i Rallye Monte Carlo. Många förundras över vilken tur alltid Ogier verkar ha under sina tävlingar.
»
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-27 Rörd Ogier tog sjätte raka segern i Monte Carlo
Sébastien Ogier vann idag Monte Carlo-rallyt för sjätte året i rad, efter en rafflande kamp mot både Thierry Neuville och en strulande koppling på sista sträckan.
– Det är rallyt jag helst vill vinna på hela säsongen och det är därför jag är så lycklig just nu, säger Ogier.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-27 Tidemand på åttondeplats i Monte Carlo
Pontus Tidemand, svensk debutant i VM-rallyserien, kom till Monte Carlo med upplägget att ta sig i mål och samla på sig erfarenhet. Han lyckades med båda.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-27 Sekundstrid när Hampus blev tvåa i Dalarna
Hampus Jakobsson höll SMK Nyköpings fana högst vid Bergslagsrallyt och blev tvåa i sin klass, bara sekunder från seger.
» Läs hela artikeln i SN

19-01-27 Finländsk rallypannkaka i Monte Carlo – besviken Latvala bästa finländare minuter från täten: "Allt är mitt fel"
Öppningsveckoslutet av VM-serien i rally var allt annat än muntert för finländarna. Jari-Matti Latvala var bäste finländare med en femteplats, men han blev nästan två och en halv minut från vinnande Sebastien Ogier. Teemu Suninen var elva, Kalle Rovanperä 18:e, medan Esapekka Lappi tvingades bryta.
» Läs hela artikeln i YLE
19-01-27 Satsar inte på SM –?men vann ändå
Det blev bästa tänkbara start på året för Johan Johansson och Dennis Rådström. Duon vann Bergslagsrallyt.
» Läs hela artikeln i Norrköpings Tidning
19-01-27 Pontus Tidemand åtta i årets VM-debut
Sebastien Ogier vann Rally Monte Carlo 2019. Pontus Tidemand slutade åtta i årets VM-premiär. Nu laddar han inför Rally Sweden.
– Jag är ordentligt taggad för att ge allt på hemmaplan, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-01-27 Patrik och Martin tvåa och trea i SM-premiären i rally
Två förare från Gävleborg kom tvåa och trea i SM-premiären Bergslagsrallyt i dag Rutinerade Patrik Flodin från Ilsbo och regerande svenske mästaren Martin Berglund från Gävle utmanade med jämnstarka tider hela vägen, och Patrik slutade till slut tvåa och Martin blev trea.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-27 Motorsport: Rally-VM
Sändning från Monte Carlo-rallyt, årets första deltävling i Rally-VM. Kommentatorer: Maria Wallberg och Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-27 Ogier tog sjätte raka Monte-segern, Pontus "gjorde jobbet", Rally-SM inledde positivt, Kristoffersson vann tät fajt, tung Opel-seger från Röjsel, Tom K. bästa skåning och Ludvika levererade!
Ni vet vad man förr brukade säga om Fotbolls-VM, en massa lag som sparkar på bollen och till slut är det ändå Tyskland som vinner. Samma känsla får jag när det kommer till WRC, en massa förare (nåja runt tio i alla fall) som satsar allt och lite till men ändå är det till slut Sebastian Ogier och Julien Ingrassia som vinner. Därför blev det också seger direkt i nya tjänstebilen Citroën C3 WRC dessutom sjätte i rad när man vann Rallye Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-27 Hör: Värmländska vinnare i Bergslagsrallyt
SM-premiären i Bergslagsrallyt i Ludvika bjöd på Värmländska vinnare under lördagen. Både Johan Kristoffersson och Dennis Rådström tillsammans med kartläsaren Johan Johansson tog hem en seger.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

19-01-27 Rådström vann Bergslagsrallyt
Torsbyföraren Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson vann SM-premiären Bergslagsrallyt i klassen otrimmat tvåhjulsdrivet under lördagen.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-26 Kristoffersson vann Bergslagsrallyt
Johan Kristoffersson fortsätter vinna allt han tar sig för. Under lördagen blev det seger i Bergslagsrallyt, årets första SM-deltävling.
» Läs hela artikeln i NWT
19-01-26 Tideman nöjd efter lördagens sträcka i Monte Carlo-rallyt
Under fredagen tvingades Pontus Tideman bryta och fick starta lördagens sträcka med tilläggstid. Inför de sista sträckorna ligger han sist i sin grupp men är trots allt kvar i tävlingen.
– Jag är glad att vi fortfarande är med i tävlingen och gör exakt vad vi kom hit för, säger Pontus Tideman i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-26 Latvala och Loeb i sekundstrid – rafflade avslutning väntar i Monte Carlo
Jari-Matti Latvala har alla chanser att ta en pallplacering i årets första VM-rally. Inför den sista dagen ligger han fyra men avståndet upp till trean Sebastien Loeb är bara 2,3 sekunder.
» Läs hela artikeln i YLE
19-01-26 Tidemand håller sig till Monte-planen, Ogier i fortsatt topp före Neuville, Polo-seger i minus 27, Stugemo/Lexe kämpade bra, ryss blir Norsk Mästare, Kristoffersson tog sin och Polons första SM-seger!
Ingen kan påstå att Pontus Tidemand och Ola Fløene haft någon större lycka med sig i Rally Monte Carlo. I går genade Pontus lite väl optimistiskt vilket slutade med krökt fjäderben och ”game over” för dagen. I dag startade WRC-Fiesta #7 om och trots bakslaget valde Pontus att hålla sig till planen att först och främst skaffa mil i ”The Beast”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-26 Häng med när dubble världsmästaren i rallycross kör rally
Johan Kristoffersson är dubbel världsmästare i rallycross, men i rally är han tämligen oerfaren. Men det går fort ändå.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-26 Hör Johan Kristoffersson om segern i Bergslagsrallyt
Johan Kristoffersson, tvåfaldig världsmästare i rallycross, fick en drömstart i satsningen på Rally-SM. Seger idag i Bergslagsrallyt.
– Det har gått otroligt bra hela dagen, lite över förväntan resultatmässigt, säger Kristoffersson till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT

19-01-26 Fortsatt struligt för Tidemand
Pontus Tidemand har det fortsatt struligt i Monte Carlo-rallyt. Redan på lördagens första sträcka åkte värmlänningen på en punktering.
» Läs hela artikeln i NWT
19-01-26 Pontus TIdemand satsar på Rally Sweden 2019
Målet är att vinna VM-titeln i rally. Men vägen dit är lång. Den startar med helgens premiär i Monte Carlo och fortsätter i Rally Sweden - där Pontus Tidemans måste prestera för att drömmen ska leva vidare.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet

19-01-25 Johan Holmberg tävlar i SM igen
Efter att ha tagit SM-silver i höstas, så skulle Johan Holmberg sluta med rally. Men det gick inte att sluta. Därför laddar han nu för SM i trimmat tvåhjulsdrivet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-25 Comeback i Svenska Rallyt
Jörgen Jonasson vann förra helgen DM-tävlingen Månstråket i Råneå i suverän stil.
– Det var mest som en uppvärmning, säger han.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Folkblad
19-01-25 Tideman tvingades bryta i Mote Carlo
Precis som Pontus Tidemand hade fått upp farten och låg snabbare än Ogier på specialsträcka 6 i Rally Monte Carlo så körde han sönder ett fjäderben som stoppade hans framfart, åtminstone tillfälligt.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-25 Tvärtstopp för Pontus Tidemand i WRC
Pontus Tidemands VM-premiär fick en tung start. Han tvingades parkera på SS6.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-01-25 Tidemand bröt, Ogier i ledning efter SS7, Kalle "katastrofi", Flodin mitt tips till Ludvika, ingen Slottsprint och "Duracellkaninen" kommunprisades!
Då drogs rullgardinen ner för Pontus Tidemand och Ola Fløene i WRC-premiären Rally Monte Carlo och detta på SS6 när han låg på tionde plats.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-25 Försiktig start av Tidemand i Monte Carlo
Pontus Tidemand fick en tuff start på årets första VM-deltävling i rally, i Monte Carlo.
– Det var de svåraste förhållandena man kan tänka sig så jag fick bromsa mig själv men bilen kändes fantastiskt, säger Tidemand till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-25 Tung start för Tidemand
VM-rallyt i Monte Carlo är i gång. Efter första dagen ligger Pontus Tidemand på tionde plats och är sist av de VM-anmälda WRC-förarna – 1.41 minut bakom ledande Ott Tänak.
» Läs hela artikeln i VF
19-01-25 Dubbla dikeskörningar och utebliven fart, problematisk start för finländarna – Tänak tog täten i Monte Carlo
Namnen Tänak, Ogier och Neuville utgör topptrion vid VM-rallyt i Monte Carlo efter torsdagens korta och intensiva inledning. Finländarna är väl representerade i tävlingen, men ha alla drabbats av diverse utmaningar i säsongens första VM-rally.
» Läs hela artikeln i YLE
19-01-25 Stjärnans nya liv i USA: ”Jag trivs väldigt bra”
Racerföraren Marcus Ericsson har börjat anpassa sig till nya livet i USA. Han har genomfört de första testerna i Indycar - och passat på att träffa Gabriel Landeskog.
– Att få komma till "Foppa-land" var förstås perfekt för en hockeynörd som mig, säger Marcus Ericsson.
» Läs hela artikeln i Expressen
19-01-24 Meeke snabbast på "Monte-nerskakning", Ogier/Rovanperä tips-vinnare, sex skåningar i Bergslagsrallyt och Mikaela klar för tredje STCC-säsongen!
Ingen hemlighet att jag gillar rally allra bäst men även annat så länge det bara har hjul och brummar (gräsklipparen där hemma är dock i gråzonen) men i helgen är det snudd på för mycket.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-24 Experten: "Det är absolut centralt att vi har ett namn i högsta klassen"
Idag så startar klassiska Monte Carlo-rallyt vilket också är starten för 2019 års rallysäsong. I år så har vi värmländskt i den högsta klassen, WRC, i form av Pontus Tidemand.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

19-01-24 Åhlin-Kottulinsky kör STCC
Nu är det klart. Mikaela Åhlin-Kottulinsky kör STCC kommande säsong. Hon fortsätter att tävla med PWR Racing.
» Läs hela artikeln i NWT
19-01-24 Åhlin-Kottulinsky kör vidare i STCC
Mikaela Åhlin-Kottulinsky vann som första kvinnliga förare ett STCC-race. Det var förra året. Nu är det klart att hon förlänger kontraktet med PWR Racing och satsar mot en ny säsong i mästerskapet.
» Läs hela artikeln i DN
19-01-24 Fjolårets positiva avslutning stärker Latvala inför nya rallysäsongen
VM-serien i rally startar som vanligt med det legendariska Monte Carlo-rallyt. Jari-Matti Latvala inleder samtidigt sitt tredje år i Toyota – den här gången som ensam finländare och utan sin favoritroll.
» Läs hela artikeln i HBL
19-01-24 Gotländskt i premiären i SM-rallyt i Ludvika
Sebastian Johansson, Johan Holmberg, Madelene Buskas och Tobias Steen ska försvara de gotländska färgerna i årets rally-SM. Premiären blir Bergslagsrallyt som körs i helgen.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
19-01-23 Tidemand: "Kraschar jag kan det bli svårt"
När rally-VM startar i Monte Carlo står Pontus Tidemand på startlinjen i den tunga klassen. Han har två tävlingar på sig att visa sitt nya team att det ska bli en fortsättning.
» Läs hela artikeln i SVD
19-01-23 Volkswagen kör full säsong i Rally-SM, Mattsson-MAS jublar, Furuseth/Hjerpe klara för ERC, Åhlin jobbar för att säkra budget och tråkigt nog har Peo gått mål...
Detta baserar jag på för det första så fick Pontus Tidemand äntligen till WRC-drömmen och kör i Rally Monte Carlo och Rally Sweden med en blå WRC-Fiesta. I går kom så det som definitivt avgör att det är blått som är färgen för tomten 2019. Detta när Volkswagen Dealer Team BAUHAUS släppte rallybomben, full säsong i Rally-SM med start direkt i lördagens Mekonomen Bergslagsrallyt.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-22 Äntligen premiär för Pontus Tidemand i WRC
Alla datum, tider och sträckor inför Rally Monte Carlo 2019
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
19-01-22 Hör: Kristoffersson satsar på rally på hemmaplan
Den regerande världsmästaren i rallycross och kommande WTCR-föraren Johan Kristoffersson satsar på att köra full säsong i rally-SM.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-22 Kristoffersson växlar om - satsar på racing
Volkswagen presenterade på tisdagen flera nyheter i sin satsning framåt. Johan Kristoffersson kommer att köra i racingserien WTCR och mellan tävlingarna kommer han att köra så mycket rally som möjligt.
» Läs hela artikeln i VF
19-01-22 Kristoffersson försvarar inte sin STCC-titel
Johan Kristoffersson kommer inte att försvara sin mästartitel i STCC. Istället blir det en internationell satsning i WTCR-serien i Sébastien Loebs team. Och så en full säsong i SM-rally och deltagande i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i HD
19-01-21 PeO Kjellström är död
Det är med stor sorg jag måste meddela att vår käre vän och arbetskamrat PeO Kjellström avled i morse efter en kortare tids sjukdom.
» Läs hela artikeln i Teknikens Värld
19-01-21 Klart: Talangen ska köra Formel 3
Isac Blomqvist avancerar i racingvärlden. Nu tar han klivet upp i Formel 3 och där kommer han att köra bilar med 270 hästkrafter under huven. "Det känns bra att ta ännu ett steg", säger talangen från Uppsala.
» Läs hela artikeln i Uppsala Nya Tidning
19-01-21 Tom Kristensson klar för Bergslagsrallyt
Tom Kristensson är klar för Bergslagsrallyt. Lördagens SM-tävling blir ett viktigt avstamp inför Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Skånskan
19-01-21 Spännande WRC-premiär med Tidemand i en huvudroll, Emil B. stöttar, rattfladder hos Flodin, Lundberg med bra känsla, första Skoda-segern och 17-årige Vestlund imponerar!
Sällan har väl en WRC-premiär känts så spännande som den som nu väntar runt hörnet när Rally Monte Carlo blir startskottet på säsongen 2019. Många ingredienser gör det extra spännande, till exempel om Sebastien Ogier ska förlänga sin rad med VM-guld trots att han sitter i både ny bil och nytt team, Citroën?
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-21 Solbergs drömdebut i nya bilen
17-årige Oliver Solberg tog under helgen sin första totalseger i rally när han segrade i Rally Alüksne i Lettland. Och det var första gången han körde sin nya bil.
– Jag är så glad! Jag hade en riktigt bra känsla för bilen i samband med testerna och det gav bra självförtroende, men jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, säger han i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i NWT

19-01-20 Kristoffersson vann även ROC i Mexiko, Audi med skidor, Stugemo Polo-testade i -30, Röjsel imponerade stort och så även Myrsell och Östen blev "Årets Veteran" i Södra BF!
Ingen kan beskylla Johan Kristoffersson för att slappa och peta naveludd trots att varken Rally, RX eller WTCR-året för honom börjat på riktigt.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

19-01-19 Oliver Solberg tog första totalsegern med R5-Polon, Emil B. blickar mot SM (?), Henning S. imponerade i NM-premiären och Tidemand visar upp sin "stridsmålade" Fiesta!
Vilken start på R5-karriären som 17-årige Oliver Solberg fick i Petters Polo. Första gången i en 4WD-bil och då kom även första totalsegern när han och nya co-drivern Aaron Johnston vann lettiska premiären Rally Aluksne.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-19 Racerföraren Edward Jonasson prisades i Paris
Under fredagen fick racerföraren Edward Jonasson ta emot 3:e priset totalt i V de V-serien där han tävlat under 2018.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-18 Adielsson till ERC med Citroën, Furuseth satsar på J-ERC, Kalle R. fick fint pris, Liiten vill ut och folkrace i centrum i Motorlördag!
Då stämde återigen min känsla när det gäller att placera förare i rätt fack inför 2019. Den här gången är det Mattias Adielsson som idag avslöjar sina planer och det blev inte alls oväntat ERC med franska SainteLoc Racings nya C3 R5.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-18 Kartläsaren Andreas Johansson kör rally-EM i franskt toppteam
Kungsörskillen och föraren Mattias Adielsson står inför en spännande utmaning.
» Läs hela artikeln i Magazin24
19-01-18 Hör: Adielsson kör rally i blågult
Landslagsföraren Mattias Adielsson från Göteborg kommer att köra rally-EM i franskt toppteam och som blågula Sweden National Team.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-18 Sprintmästaren EM-debuterar med franskt toppteam
Rallyföraren Mattias Adielsson är klar för ERC, EM-serien i rally. 27-åringen från Göteborg kommer köra för det franska teamet SainteLoc, med rutin från både EM och VM.
– Detta är ett stort kliv framåt i min karriär, något jag drömt om sedan barnsben, att få köra i ett professionellt toppteam i en internationell serie, säger Mattias Adielsson till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-17 Nästan Rally Sweden-befriat, JC Raceteknik med EKS-Audi, Eslövs Brink STCC-satsar vidare, rallykris i Uppland, MSR och kommunikation, standarddäck på klassiker och Opel-essen utmanar varandra igen!
Inte ett ord om Rally Sweden i dag jag lovar, men de senaste dagarna har det duggat så mycket nytt inför Värmland att det varit svårt att sålla.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-16 Emil B. kör egen R5-Fiesta i Värmland, fyra världsmästare möts i Torsby, Rådström ville uppåt, Ekström i vintertest med Skoda och Adielsson med spännande planer...
Under hösten har jag fått många frågor om vad som händer med Emil Bergkvist 2019. Berättigade frågor då Emil i egenskap av vinnare av Junior-VM för detta fick en egen ny M-Sport R5-Fiesta plus däck från Pirelli och bränsle för full säsong i WRC2.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-16 Fyra länsförare klara för svenska rallyt – två gör VM-debut: ”Måste våga lita på allting och släppa lös”
Joakim Roman skriver historia när han gör sitt 23:e svenska rally i rad. Mattias Monelius gör en ny satsning.
Och både Jacob Jansson och Pontus Lönnström gör debut. Fyra länsförare kommer köra svenska VM-rallyt i år.
– Klart man vill försöka vara med där uppe, säger Jansson.
» Läs hela artikeln i Nerikes Allehanda
19-01-16 Hör: Fint startfält i Svenska rallyt
Nu är startlistan för motorsportälskarnas högtid klar för igår var det deadline för anmälningarna till Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-15 Østberg kör WRC2 Pro för Citroên, fem finnar i WRC-klassen, Tom K. och Dennis R. i J-WRC, Bergkvist kom till WRC2 och 57 till Rally Sweden Historic
Den minnesgode minns säkert att jag hela tiden hävdat att Mads Østberg och Torstein Eriksen inte behöver hänga sina röd/vita Citroën-overaller längst in i garderoben, dom kommer snart till nytta igen har varit min tanke.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-15 Klart – Grönholm anmäld till Svenska rallyt
Med en dryg halvtimme kvar av anmälningstiden till Svenska rallyt kom beskedet. Marcus Grönholm kör Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i NWT
19-01-15 Tvåfaldiga världsmästaren bekräftar WRC-comeback
Rykten igår, idag bekräftade Marcus Grönholm själv att han gör tillfällig comeback i Rally-VM. Den tvåfaldiga världsmästaren kör WRC-klassen i Svenska Rallyt där startfältet är starkare än någonsin.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-15 Marcus Grönholm kör det svenska VM-rallyt
Den tvåfaldiga världsmästaren i rally Marcus Grönholm gör en comeback för en tävling. Ingåbon kommer att delta i det svenska VM-rallyt om en månad.
» Läs hela artikeln i Västra Nyland
19-01-15 Hör: Tina vill göra smart körning till en ny trend
Den värmländska motorsportprofilen Tina Thörner vill se smart körning som en ny trend. Nu försöker hon locka deltagare till det internationella bilsportsförbundet FIA:s tävling Smart Driving Challange.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

19-01-15 Så sänder SVT från Svenska Rallyt 2019
Motorfesten i Värmland lockar storpublik varje år – på plats och framför tv:n. Här är alla sändningstider.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-14 Se: Rallygeneralen tror på tidernas startfält
I morgon klockan tre går anmälningstiden ut för Rally Sweden. Pontus Tideman och Sebastian Loeb är redan klara för start i WRC- klassen och nu hoppas rallyts vd Glenn Olsson också på en tidigare världsmästare.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-14 Se: Intensiva rallyförberedelser för MK Ratten
Med en månad kvar till Rally Sweden är det bråda dagar för MK Rattens ordförande Gunilla Hilmersson som är samordningsansvarig för serviceplatsen i Torsby och funktionärskoordinator.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-14 Ingåföraren Emil Lindholm gasar på – deltar i två VM-rallyn och i FM-serien med ny bil
Målet är att vinna FM-serien i rally. Det säger Ingåbon Emil Lindholm inför seriestarten om knappt två veckor. Han har bytt bil och kör numera en Volkswagen Polo.
» Läs hela artikeln i YLE
19-01-14 Rallystjärnan vänder - kör vidare i SM
Johan Holmberg, 39, hade bestämt sig för att sälja bilen och lägga ner karriären efter silverskrällen. Nu återvänder till 2WD trimmat, klassen där han vunnit två SM-guld sedan tidigare.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
19-01-14 Östberg jagar världsmästartiteln i WRC2 Pro
Han lyckades inte säkra en fast plats i WRC – men nu satsar rutinerade norrmannen Mads Östberg i stället på att vinna världsmästartiteln i nya klassen WRC2 Pro.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-14 Urheiluuutiset: Marcus Grönholm kör VM-rally efter en paus på nio år
Tvåfaldiga rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm från Ingå deltar i svenska VM-rallyt i februari. Det skriver sportsajten urheiluuutiset.com.
» Läs hela artikeln i YLE
19-01-14 Grönholm till Rally Sweden, tuffa krav på WRC-arrangörer från 2020, Elena ville kasta sin road-book, dålig kommunikation om MSR och nu byggs det nya App. K-65:or!
Dagens ”Breaking News” måste vara att Marcus Grönholm enligt finsk media ska celebrera sin seger från 2000 i Rally Sweden genom att starta i årets upplaga. Senast Marcus eller ”Bosse” som han kallas i rallykretsar körde i Värmland var 2010 med en WRC-Fiesta och utan större framgång. Nu blir det däremot andra bullar och planen är att Tommi Mäkinen släpper till en av Toyota Gazoo Racings Yaris-WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-14 Hör: Marcus Grönholm gör comeback i Svenska rallyt
Tvåfaldiga världsmästaren i rally, Marcus Grönholm gör comeback i WRC-klassen under det svenska VM-Rallyt i februari som han vunnit inte mindre än fem gånger.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-14 Grönholm klar för Svenska rallyt
Ännu en stjärna är klar för Svenska rallyt - och inte vilken stjärna som helst. Marcus Grönholm gör comeback.
» Läs hela artikeln i NWT
19-01-13 Trendbrott i Rally-SM, Hyundai-Huttunen i Skoda, över 50 anmälda till Rally Sweden Historic, Johan K. snabb i Torsby, RX-Eriksson vann och Ola S.lägger hjälmen på hyllan!
När bara minuter återstår av anmälningstiden inför Mekonomen Bergslagsrallyt är man väldigt nära drömmålet hundra anmälda.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-12 Det blev nytt utseende på C3 WRC, alla i "the big four" kan vinna guld, bröderna Hansen till nya GRC Europé, RM för klassiker klart, Morin lägger av med racing och när en Kadett var fjällresenärens våta dröm!
Då närmar sig ”Dagen W”, W som i WRC sitt slut på den stora Bilmässan Autosport International i Birmingham sitt slut. Höjdpunkten var när WRC-teamen avslöjade sina ”new liverys” för året och där M-Sport Ford var först ut att redan i går visa Fiestan i full stridsmålning. Som jag sagt tidigare, för att skilja en 2018 års Hyundai eller Toyota från årets måste man se båda upp till varandra.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-11 Hansens kör i ny racingserie
Efter höstens chockbesked där Peugeot drog sig ur rallycross-VM står det nu klart att Hansen Motorsport kör i en nystartad racingserie den kommande säsongen.
– Jag är väldigt glad och förväntansfull, säger Kevin Hansen i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Skövde Nyheter
19-01-11 Hörbypåg rustar för svenska vm-rallyt
Hörbysonen Tom Kristensson har radat upp rallyframgångarna och nu har han fått ett riktigt kvitto på det.
» Läs hela artikeln i Lokaltidningen Mellanskåne
19-01-11 Bröderna Hansen byter serie – klara för nykomling
Bröderna Hansen, Timmy och Kevin, byter rallycrosserie – lämnar VM för nystartade Global Rallycross Europe.
– Vi tror starkt på den här serien. Givetvis jobbar vi även på att kunna köra i andra serier, säger Kevin till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-11 Oklart med Østbergs bil, Ola Floene tar plats hos Tidemand, jäktigt för Loeb, Rally-SM till Hässleholm trots allt och är en VOC-skåning oslagbar på snö?
Fortfarande inte klart vad Mads Østberg ska köra för bil i Rally Sweden och fortfarande är mitt första tips fortsatt röd/vit overall för Mads och Torstein Eriksen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-11 Snapphanerallyt tillbaka med SM-status
Snapphanerallyt får tillbaka sin SM-status – men först 2020. Det meddelade Hässleholms Motorklubb i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-11 Hör: Rally Finnskogsvalsen avgörs i helgen
Rallytävlingen Finnskogsvalsen i Torsby drar igång sina tävlingar på lördagen. Men redan på fredagen inleder man med en shakedown som många av deltagarna siktat in sig på.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-11 VF Motor: Petter och Oliver Solberg i öppenhjärtig intervju
VF Motor har celebert besök i form av Petter och Oliver Solberg. I podden berättar de om hur det är att jobba så tätt ihop som far och son, de avslöjar framtidsplaner, Petter berättar om sin sjukdom och sina tankar kring rallycrossens framtid.
» Läs hela artikeln i VF
19-01-10 Både Østberg och Solberg till Rally Sweden (?), WRC-bilarna presenterade men tom Ascona 400 stal shown, fylls på i Värmland, Tom K. anmäld till SM-premiären och Magda A. "modellar"...
Börjar med dagens roligaste nyhet ur skandinavisk synvinkel då det verkar klart att Mads Østberg kommer till start i Rally Sweden. På ett lite kryptiska filmklipp ”hintar” Mads om vad som är att vänta från honom och detta tolkas av många som att det blir nästan full säsong
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-10 Bakslaget: Populära Citydrift ställs in
Sorry alla driftingintresserade Skaraborgare med flera. ARN racing har meddelat att det inte blir någon Citydrift kommande sommar.
» Läs hela artikeln i Skövde Nyheter
19-01-09 Tänak med slicks på snö, spännande VW-nyheter, Tom K. jobbar på med J-WRC, två Hyundai till Norge och Jocke S. avslutar del ett av sin "Story"!
ar lite otydlig i går när jag berättade om testerna inför WRC-säsongen 2019. Så här var det, Teemu Sunninen och Elfyn Evans kör test i Frankrike inför Rally Monte Carlo som startar om drygt två veckor. Ott Tänak däremot kombinerade testerna i Finland och inledde med vinter inför Rally Sweden för att idag kört en Yaris WRC med asfalt set up och slicks. För att få full ”Montekänsla” letade man även upp en glashal snö/istäckt asfaltväg intill där man kört Värmlandstesterna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-09 SM-veckan i Sundsvall ser ut att kunna köra alla 24 planerade idrotter
SM-veckan i Sundsvall ser ut att kunna köra alla 24 planerade idrotter. Även det stora frågetecknet stadioncross som kräver mycket snö.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-08 Nu väntar VM för Appelskog
I fjol slutade de tvåa i JEM-serien i rally. Nu tar Henrik Appelskog plats bredvid Tom Kristensson och laddar mot JVM. Första start blir i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Corren
19-01-08 Flera vinnarkandidater i NM-premiären, tuffar på med SM-anmälningar, fyra mil lång" Björnjägaren" väntar, många "new looks" och Loeb vann SS2 i Dakar!
I dag kom anmälan från Mads Østberg/Torstein Eriksen till NM-premiären Sigdalsrally nästa helg den 19 januari. Som Mads redan berättat blir det premiärstart i en Grupp N-bil för Mads och det är alltså med en Subaru Impreza WRX som han ska försöka plocka lite NM-poäng.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-07 Treskerundan skänker till Cancerforskningen
Rally Treskerundan fortsätter att bidra till Cancerforskningen.
» Läs hela artikeln i VF

19-01-07 Kristoffersson och Rådström i Finnskogsvalsen
Årets upplaga av Finnskogsvalsen lockar 95 anmälda ekipage, bland dem rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson och JVM-tvåan Dennis Rådström.
» Läs hela artikeln i VF
19-01-07 När EWRX kommer då kommer också VW, ökat intresse för rally-SM, perfekta vintervägar i VOC-premiären och lång resa för Lexe till Rovaniemi
Att införandet av elbilar i World RX är livsviktigt enligt bilfabrikanterna är ganska klart om man även i fortsättningen alltså efter 2019, vill se fabriksteam tävla om ”VM i rallycross”. Den allra största elefanten i sammanhanget är Volkswagen som genom PSRX Volkswagen Sweden dominerat de två senaste åren.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-06 Tuff januari för Loeb, R1-klass i Rally-SM, Rådström och Lathi vann i Boden, Jocke Grahn anmäld till SM-premiären, 44 år sedan första "Svenska" och Emil B. utan bromsar i Belgien!
Idag startar ”Dakar Rally 2019” från Perus huvudstad Lima och sedan väntar 500 mil tuff ”off road-körning” innan deltagarna är tillbaka i Lima.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-06 Hör Dragracingbana med Europastandard i Hudiksvall
Efter två år med hårt ideellt arbete har Hudiksvalls motorklubb fått sin dragracingbana klassad till Europastandard. Redan till sommaren kommer klubben arrangera tävlingar i den nordiska serien.
» Läs hela artikeln i SVT
19-01-05 Lahtis sköna revansch: "Perfekt tävling"
I fjol fick de stryk med tre sekunder. Nu fick fartdemonen Thomas Lahti med kartläsaren Tomas Wikström en gruvlig revansch i North Rally Boden. Segermarginalen till fjolårets vinnare Michael Wikström/Lennart Nilsson blev 31 sekunder.
» Läs hela artikeln i NSD
19-01-05 Østberg lovar det blir "kjøring", Grøndal värmde upp med seger, fina vintersträckor kring Ludvika, Paddon kör med Østberg, en isolerad rallyö och 16 år efter tragedin!
Mads Østberg har på inget vis lagt WRC på is utan jobbar vidare på att komma till start även i år. Till norska Parc Ferme berättar han att säsongen ska kunna presenteras inom kort, kanske redan i nästa vecka. Mer än så vill inte 31-åringen berätta men att han kommer tävla är helt säkert.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

19-01-05 Tuff comeback för Sebastien Loeb
Gör VM-comeback ett par dagar efter Rally Dakar
» Läs hela artikeln i Aftonbladet

19-01-03 Hör: Spännande framtid för Andreas Wernersson
Andreas Wernersson höll hög klass i fjolårets STCC. I dagsläget står han utan något team att köra för.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
19-01-03 Hyundai först till Rally Sweden, Lukyanuk håller dörren öppen, Tobias lugnar, Trelleborg flyttar premiär och Jocke Sjöberg del sju!
Då kom första WRC-anmälningarna till Rally Sweden och det blev Hyundai som blev först av de fyra VM-teamen att anmäla. Ingen överraskning att nya basen Andrea Adamo håller kvar tänket från Michel Nandan och anmäler Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen och Sebastien Loeb.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-02 Nandan fick lämna Hyundai, vad händer nu?, Zf ny partner för M-Sport Ford, få SM-åkare i Torsby och Sjöberg fortsätter med del 6
Då stämde ryktet att Michel Nandan skulle lämna jobbet som ”Team Principal” för Hyundai Motorsport. Efter sex år som ”top dog” i Alzenau där första tävlingen var 2014 i Rally Monte Carlo lämnar Nandan med omedelbar verkan.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-02 Nu väntar VM för Appelskog
I fjol slutade de tvåa i JEM-serien i rally. Nu tar Henrik Appelskog plats bredvid Tom Kristensson och laddar mot JVM. Första start blir i Svenska rallyt.
» Läs hela artikeln i Corren
19-01-02 Solberg mot R5-debut
Oliver Solberg gör R5-debut i lettiska Rally Aluksne.
» Läs hela artikeln i NWT

19-01-01 Oliver Solberg lånar pappas Polo, Johan K. storfavorit i SM/Bergslagsrallyt, strax över 60 anmälda till Torsby och ERC-premiär (?) på Azorerna för Elias Lundberg!
Börjar med att önska god fortsättning och att nyårsfirandet gick bra för alla. Att inte Oliver Solberg skulle låta pappa Petters Volkswagen Polo R5 få stå i fred i garaget var ingen direkt överraskning.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
19-01-01 Solberg gör R5-debut i Lettland
Oliver Solberg tar klivet uppåt och gör nu debut i R5-klassen i samband med lettiska Rally Aluksne.
» Läs hela artikeln i VF

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan