2022

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022                  


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu

 

 

 22-01-16 Kristoffersson bygger ny elbil – vill vinna titeln
Efter fyra VM-titlar i rallycross bygger Johan Kristoffersson och hans team nytt.
För att vinna den första titeln i den nya elektriska eran.
– Vi börjar från noll, med ett helt vitt papper och det känns extra pirrigt.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-16 Lindholm vann Arctic, Brynildsen i Sigdal, "Levin Family" snabbast Torsby, ny rallycup i Västra, i Salzburg avslöjades kostymerna för årets WRC-bilar och Simon från Eslöv i"Future Fia Rally Star"!
Till slut blev det även lite tid för Motorbloggen, mellan dramatiskt bombhot, träningsfotboll, handboll och annat normalt förekommande på en tidning.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-15 Ekström i mål i Dakar – bäste Audi-förare
Efter en sträckseger och ytterligare två pallplatser körde Mattias Ekström in som nionde bil i sin debut i snabbaste bilklassen i Dakarrallyt.
Audi gjorde succé med sin nya elbil men lyckades inte hota slutsegraren Nasser Al-Attiyah som vann för fjärde gången.
Ekströms team EKS vann också dubbelt i prototypklassen.

»
Läs hela artikeln i Tekikens Värld

22-01-15 Full fart i Finnskogsvalsen: Fantastiskt väglag just nu
Under lördagen kommer ett åttiotal ekipage till start i vinterrallyt Finnskogsvalsen i de norra delarna av Värmland
"Det är fantastiskt väglag just nu", säger Magnus Carlsson, tävlingsledare.
"Målsättningen är att ha skoj", säger deltagaren Martin Lindén från Tranås som kör en Volvo PV.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-14 SSR-ledaren fick varning, Timmy H. till Piteå och ROC, Ekström ryktas vilja köra Rally Sweden, SBF:s nya organisation på plats, Volvo och Suzuki fortsatt ensamma om rallycup, Ekström nia och Eriksson tvåa och Lindholm toppar i Arctic!
Lite av Julhelgens stora rallysnackis var den förbundsanmälan som f.d Rallyutskott-medlemmen Stefan Ohlson riktade mot tävlingsledaren i South Swedish Rally, Björn Larsson.
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-14 Mattias Ekström nia i Dakarrallyt
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist följde planen och tog bilen i mål i Dakarrallyt. Svenskparet slutade nia i tävlingen och blev därmed bäst av de tre bilarna i det hårdsatsande Audi-stallet.
– Vi hade en härlig tid när vi körde den här otroliga bilen, säger Ekström i ett pressmeddelande.
»
Läs hela artikeln SVT
22-01-14 Legendaren gör comeback: ”Inleder ett nytt äventyr”
höstas la Valentino Rossi, en av tidernas främsta roadracingförare, av. Nu gör 42-åringen comeback – på fyra hjul.
– Jag ser fram emot det här nya äventyret, säger han i ett uttalande.
» Läs hela artikeln SVT
22-01-13 Stark insats av Ekström i Dakarrallyt: ”Ny bra etapp för oss”
Mattias Ekström är nia totalt inför sista etappen av Dakarrallyt. Tillsammans med kartläsaren Emil Bergkvist körde han in som trea på dagens etapp, knappt fyra minuter bakom stallkamraten Carlos Sainz, Spanien
– En ny bra etapp för oss utan större dramatik, sa Ekström direkt efter målgång.
» Läs hela artikeln SVT

22-01-13 Breens Puma "race ready" i morse, P-G och Anders vill till Rally Sweden, Kristoffersson återigen i Volkswagen för World RX, däckvärmningszon i ERC, Stugemo och Bååth redo för Arctic och Ekström/Bergkvist trea idag!
Efter ett mastodontjobb av M-Sport Ford-meckarna hade man klockan 03.00 imorse återigen en körklar Puma Rally1 att erbjuda Gus Greensmith/Jonas Andersson för dagens test.
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-13 Montoya blir Felix stallkamrat under Indy 500
Juan Pablo Montoya återvänder till Arrow McLaren Sp för att köra Indianapolis 500.
» Läs hela artikeln Skillingaryd.nu
22-01-13 Insamling startad för att få P-G Andersson till Svenska rallyt
En miljon kronor. Det hoppas supporters nu kunna samla in så att rallyföraren PG Andersson från Årjäng ska komma till start i det svenska VM-rallyt. P-G Andersson själv är smickrad över initiativet.
"Jag har ju onekligen en skara med supporters som tycker att det vi gör, det gör vi väldigt bra", säger han.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-13 Nu ska rallycrossbilarna bli elektriska
VM i rallycross förändras och motorsporten satsar på elektriska bilar 2022. Det här innebär en omställning för den fyrfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson i jakten på en ny VM-titel: ”Det blir annorlunda eftersom vi inte har några växlar. Det är lite svårt att få en referens på hur fort man kör”.
»
Läs hela artikeln TV4
22-01-13 Johan Kristoffersson siktar på femte VM-guldet i ny elbil
Kristoffersson Motorsport kommer att ställa upp i det elektrifierade världsmästerskapet under namnet Volkswagen Dealerteam Bauhaus. Man kommer att ställa tre bilar på startlinjen i premiären i Höljes i början av juli och en av dem kommer att köras av fyrfaldiga världsmästaren Johan Kristoffersson.
"Det här blir det största projektet i KMS historia, med tre nya bilar byggda efter ett nytt koncept, ett litet familjeföretag som ska utmana om VM-titeln", skriver teamchefen Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio

22-01-12 Lovande racingföraren Eddie, 14, har siktet mot VM: "Är min dröm"
Den lovande racingföraren, 14-årige Eddie Ramirez Eriksson, från Värnamo, siktar högt inför kommande år. Bland annat har han under förra året tävlat i Spanien och kom trea i ungdomsklassen Renault Junior Cup 2021, en nationell cup för unga racingförare.
"Jag vill nå till Rallycross-VM, det är väl min dröm", säger Eddie Ramirez Eriksson.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio

22-01-12 Tung testkrasch för M-Sport Ford och Breen, ännu en Hyundai R5 har landat, Seel i topp i Dakar, Sebastian E. trea på SS10, Ekström/Bergkvist in på topp-tio och Bilsportgalan flyttas fram!
Elfyn Evans inledde nya hybridbilarnas ”kraschtester” då han sent i höstas körde av under test med Toyota Yaris Rally1
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-11 Efter 30 år – svensk delseger i Dakar
Mattias Ekström och hans kartläsare Emil Bergkvist från Torsåker tog en sträckseger i Dakarrallyt under måndagen och de är det första svenska ekipage som gör det på 30 år.
"Det är oerhört stort", säger Emil Bergkvist som också berättar att de och flera andra bilar körde fel på första sträckan och därför inte har chans till en bra placering i det totala rallyt.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-11 Vänsterbroms funkar inte med Rally1-bilar, hur blir vintersäsongen?, Ekström fyra i dag och minnen kring "grundfärggrå" bilar...
Att det blir en helt ny körteknik för WRC-förarna med hybridbilarna har säkert många förstått, bland annat lär det vara svårt att ”köra med vänsterbroms”.
» Läs hela artikeln Motorbloggen

22-01-11 Ny bra dag för Ekström: ”Speciell känsla”
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist slutade fyra på nionde etappen i Dakarrallyt. Audi-föraren var 2.11 minuter efter vinnaren Giniel De Villiers, Sydafrika i en Toyota. Totalledaren Nasser Al-Attiyah, Qatar, Toyota, kom trea på etappen.
» Läs hela artikeln SVT
22-01-10 Svenskt i Rallye Monte Carlo, över 20 bilar i WRC2, Ekström tog första sträcksegern, Nerman ny hos Brink Motorsport, KRC klart med Sprint&Backcup, färre i Torsby, samma i Rally Sweden Historic och i Arctic gäller det att knipa...
Idag släppte Automobile Club de Monaco anmälningslistan till WRC-premiären Rallye Monte Carlo 20-23 januari.
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-10 Ekström: ”Jag orkar inte ta den där diskussionen”
Dakarrallyt är det senaste i en rad av stora sportevenemang som arrangeras i Saudiarabien. Kritikerna kallar det ”sport washing” och menar att regimen använder sport för att marknadsföra landet och gömma undan att de inte följer FN:s konvention för mänskliga rättigheter.
– Det verkar vara en del av spelet, säger Audis kommunikationschef Stefan Moser.
» Läs hela artikeln SVT
22-01-10 Ekström etappvinnare i Dakarrallyt
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist slog till med första etappsegern i Dakarrallyt. Ekströms fullträff är den första svenska etappsegern i bilklassen sedan Björn Waldegård vann tre etapper 1990.
– Två mycket stolta och glada svenskar i bilen, säger Mattias till SVT Sport.
» Läs hela artikeln SVT
22-01-09 Svegare kom sågs och segrade i Östersundsrally
Det blev en familjeseger när Magnus Proos med sonen Malte från Sveg blev totalsegrare under lördagens Reaxcer Rally utanför Östersund. Av 52 anmälda bilar kom endast 37 slutligen till start, bland annat beroende på covidsmitta säger tävlingsledare Sture Persson. Tävlingen avgjordes över fem specialsträckor på totalt 54 kilometer.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-09 P-G nära att hoppa Rally-SM, Flodin "tog det isigt" till en början, Reiersen imponerade i SM-debuten, Boden bjöd på topptävling förutom... och A-Traktor gänget stöttade i Reaxcer Rally!
Lite ”Grevinnan och betjänten” och ”same precidiure” när jag ska försöka summera SM-premiären 2022, North Rally i Boden. Exakt som i fjolårspremiären i Kil så vann P-G Andersson/Anders Fredriksson med GN Motorsports helvita Ford Fiesta R5 och som tvåa Pontus Tidemand/Morten Erik Abrahamsen i EKS-Skoda. Team NYBE:s Jonas Åkesson/Martin Holmdal ville inte bryta traditionen utan gick in som trea precis som i Värmland.
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-08 Ekström är aktuell för Svenska rallyt
Den förre rallycrossvärldsmästaren Mattias Ekström tävlar på ökensand i Dakarrallyt. Men sanden ska bli snö och is när Ekström kommer till Sverige för Race of Champions. Och det kan bli en fortsättning i Sverige för Ekström.
– Jag och Emil funderar på att köra Svenska rallyt, säger Ekström till SportExpressen.
» Läs hela artikeln Expressen
22-01-08 Överlägsen seger för P-G Andersson i SM-deltävling
Det blev en lyckad värmlandshelg i första SM-deltävlingen i Rally uppe i Boden. Regerande mästaren PG-Andersson från Årjäng tog en övertygande seger.
"Jag stod och velade ganska länge om jag skulle köra överhuvudtaget. Jag hade inte det där suget", säger PG-Andersson.

Samtidigt så imponerade18-årige Isak Reiersen, från Torsy, stort i Boden under sin debut i rally-SM och komma tvåa i juniorklassen.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-08 P-G vann iskall SM-premiär men Nordh stal showen, ny dag för Södras konferens, VEC planterar träd för miljöns skull och är grundfärg-grå snyggt?
Planen var att hinna med att få med North Rally i Motorbloggen före en lite oväntad social aktivitet.
» Läs hela artikeln Motorbloggen

22-01-08 Iskall SM-premiär i Boden
Första deltävlingen av Rally-SM 2022 kördes i ett kylslaget Boden i helgen och avlutades på lördagseftermiddagen. P- G Andersson, Årjängs MK, tillsammans med kartläsaren Anders Fredriksson vann första deltävlingen totalt och även klassen internationella 4WD. Totalt tävlade fyra förare från Boden men det var bara hemmahoppet Michael Wikström och kartläsare Lennart Nilsson som knep en förstaplats - i topp tre nationella 4WD.
"Många förare har aldrig upplevt sådan här kyla men det har varit mycket god stämning. Vi har haft många funktionärer i skogarna som fått mycket beröm för ditt arbete också”, säger tävlingsledaren Anette Dalsfelt.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-07 P-G går ut som #1 i North Rally, rally i Östersund konkurrerar med SM, Veiby i KMS-Polo för NM-premiären, Södra BF flyttar fram Konferense Syd, Alvén byter till Mercedes i sin sjätte Monte-start och Ekström/Eriksson fick en bra dag i sanden!
När detta skrivs återstår någon timma innan det är premiär för Rally SM med ”North Rally” i ett smällkallt Boden.
» Läs hela artikeln Motorbloggen
22-01-07 Ekström tvåa på dagens Dakar-sträcka: ”Väldigt nära första segern”
Mattias Ekström har haft ett motigt Dakar-rally hittills, men i dag gick det riktigt bra då han och kartläsaren Emil Bergkvist blev tvåa på sträckan utanför den saudiarabiska huvudstaden Riyadh.
– Äntligen hade vi en bra dag, men även om slutresultatet ser bra ut så var det rätt så mycket action, säger han i ett klipp på Instagram.
» Läs hela artikeln SVT
22-01-07 Riksintresse för rallytävling i Östersund – många nyheter i årets upplaga
I helgen arrangerar Jämtlands Motorklubb Reaxcer-rallyt i trakterna kring Östersunds motorstadion. Över 50 förare från Växjö i söder till Örnsköldsvik i norr är anmälda. Sture Persson som är tävlingsledare säger att förberedelserna inför tävlingen gått bra.
"Det är en helt ny bansträckning, men som vanligt med rallytävlingar så är det stora bekymret att få ihop funktionärer. Det är bara att ringa, ringa, ringa", säger han.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-07 Dakarrallyt kan avbrytas efter explosion
Den franska regeringen överväger att avbryta Dakarrallyt efter den explosion som skadade den franske föraren Philippe Boutron.
» Läs hela artikeln DN
22-01-07 Kartläsaren Rebecka inför Rally-SM i Boden: "Det är lite pirrigt"
Under fredagskvällen drar Rally-SM igång i Boden. Det är första gången på 38 år som tävlingen hålls i Boden och fyra av 51 rallybilar har förare från Norrbotten. En av dem som tävlar är Mats Vidgren. Dotter Rebecka Vidgren sitter bredvid som kartläsare i deras första riktiga tävling.
"Det är lite pirrigt men det ska bli roligt", säger hon.
» Läs hela artikeln Sveriges Radio
22-01-07 Rallyföraren Philippe Boutron väckt ur koma
SportRallyföraren Philippe Boutron lades i medicinsk koma efter att ha skadats i ett misstänkt terrordåd. Det var i samband med Rally Dakar i Saudiarabien som hans bil exploderade. Under torsdagen vaknade han igen.
» Läs hela artikeln i GP
22-01-07 Premiär i Rally-SM – därför står Victor Karlsson över
Förra året var Victor Karlsson, Vimmerby MS, bara tiondels sekunder från SM-guldet.
Det blev SM-brons.
På fredag och lördag körs första deltävlingen i Rally-SM 2022 – men utan Victor Karlsson.
» Läs hela artikeln i Dagens Vimmerby
22-01-06 Dakarrallyt: Ny motgång för Ekström
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist slogs om segern på dagens sträcka i Dakarrallyt. Men en ny motgång gjorde att de körde i mål som 20:e ekipage, nästan 19 minuter bakom vinnaren Henk Lategan, Sydafrika, på den 56 mil långa etappen. Sebastian Eriksson kom trea i lättviktsklassen och behåller andraplatsen i sammandraget.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-06 Andreas J. ny kartläsare till Tom K., nya WRC-bilarna premiärvisas i Salzburg, hur är det med boende i Umeå, nya problem för Ekström medan Eriksson ligger kvar som tvåa och nu brummar det i Boden!
Efter att Tom Kristensson i par med David Arhusiander avslutade sitt livs första WRC2-säsong som tråkigt blev lite strulig, har det varit mer eller mindre knäpptyst kring SMK Hörby-stjärnan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-05 Misstänkt terrorattentat skakar om Rally Dakar
Ett misstänkt terrorattentat skakar Rally Dakar.
Inför starten av årets upplaga skadades en förare i samband med en explosion och nu misstänker franska åklagare att det kan handla om ett terrordåd.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet

22-01-04 Frankrike terrorutreder bombexplosionen under Dakarrallyt
Frankrike inleder nu en terrorutredning efter att en bil exploderat under Dakarrallyt i Saudiarabien förra veckan. Alla sex som satt i bilen, inklusive föraren, var fransmän. Alla klarade sig oskadda, förutom föraren som fick allvarliga skador på benen och har opererats. En undersökning om mordförsök i samband med en terroristgrupp har inletts, enligt en fransk åklagare.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-04 Rådström tar paus, Johan J. ny hos SM-debuterande Reiersen, Arhusiander åker Toyota, Lörd saknar glädjen, Rallyradion sänder från Boden, 135 till Arctic, mc-påkörning straffas, Sainz tog första Audi-segern, Eriksson tvåa medan Mikkelsen tvingats bryta
dag börjar Motorbloggen med en tråkig men för mig inte helt oväntad nyhet att värmlänningen Dennis Rådström tar en paus i rallytävlandet. När han ifjol bytte ut Rally4-Fiestan mot f.d Oliver Solbergs Volkswagen Polo R5 var ambition och motivation på topp hos Torsby-föraren och kartisen Johan Johansson.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-01-04 Mattias Ekström femma i Dakarrallyt
Mattias Ekström fortsätter att klättra i Dakarrallyt. Tillsammans med kartläsaren Emil Bergkvist körde de in på en fin femteplats på den tredje etappen. Svenskparet var knappt tre minuter bakom vinnaren Carlos Sainz – stallkamraten i Audi.
– Jag är riktigt nöjd med vår insats idag, säger Mattias i ett pressmeddelande.
»
Läs hela artikeln i SVT

22-01-04 Rallyföraren Robert Andersson: "En pojkdröm går i uppfyllelse"
I helgen körs den första deltävlingen i Rally-SM i Boden och för rallyföraren Robert Andersson från Ärla blir det en ny upplevelse. Istället för sin vanliga tvåhjulsdrivna bil får Robert chansen i en fyrhjulsdriven VM-bil, en Hyundai i20 R5.
"Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse", säger Robert Andersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

22-01-04 Rådström pausar rallysatsningen: Jag har inte motivationen
Inför rally-SM 2021 gjorde Dennis Rådström från Torsby en storsatsning och hann med en pallplacering i Kil innan säsongen fick ett abrupt slut med en rejäl krasch i Sydsvenska rallyt. Till årets säsong väljer Rådström dock att ta en time-out från sin elitsatsning.
"Det är aldrig lätt med sport, det krävs väldigt mycket och väldigt mycket uppoffringar", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
22-01-03 Väntar Rally4-Yaris, Loeb vann dagens Dakarsträcka, Sebastian E. tvåa i klasen, "Cimbern-Rallye" puttade undan SSR och varför ska Rally-SM avgöras i tysthet?
Är där nyheter på gång borta i Jyväskylä och Toyota Gazzo Racing? Frågan känns berättigad då man sökt tillstånd för att använda vägar för test i närheten av anläggningen där det byggs Yaris Rally1.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen

22-01-03 Mattias Ekström klättrar i Dakarrallyt
Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist slutade nia i bilklassen på den andra etappen av Dakarrallyt i Saudiarabien. Svenskparet var 13,5 minuter bakom vinnaren Sébastien Loeb. En skön revansch för svenskparet som länge låg tvåa på gårdagens etapp men körde vilse. De tappade 1,5 timme (!) och många placeringar.
– Vi kommer inte ge upp. Så långt har bilen funkat klockrent, säger Emil till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT
22-01-02 SSR kan bli "DM-Runde", Opel-Robert byter till Hyundai i SM, OK för åskådare till Arctic och sprängdåd under Dakarrally
Om ansträngningarna lyckas med att få ihop en fungerande tävlingsledning för South Swedish Rally efter att en utomstående gjort en Förbundsanmälan mot tävlingsledare Björn Larsson, kan det faktiskt bli så att tävligen förutom att ingå i SM även kan bli deltävling i Danska Mästerskapet.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-01 Annie Seel: ”Vågade inte tro att jag skulle få det”
Annie Seel ställer upp i Dakarrallyt för nionde gången. Mattias Ekström står på startlinjen som både teamchef och förare. Men vi undrar ändå kanske allra mest: hur ska det gå för far och son Elgh?
» Läs hela artikeln i Expressen
22-01-01 Mikkelsen/Fløene in som tvåa i Dakar, Sebastian E. hindrades av damm, Ekström tog det "safe", inget ERC för Mikkelsen, Camilli full säsong i WRC2 och minus 26 i Boden!
Inleder med att önska en god fortsättning på 2022 och så klart stor och varmt tack för alla nyårshälsningar som trillade in under gårdagen. Tack!!!!
» Läs hela artikeln i Motorbloggen
22-01-01 Ekström inför Dakarrallyt: ”Man vet att det är farligt”
Mattias Ekström står inför en av livets tuffaste utmaningar. Att köra det riskfyllda Dakarrallyt med en eldriven bil.
– Gör du ett misstag kan det vara det sista du gör i livet, säger han Rally Dakar 2022.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan