2020

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020  


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu20-03-30 Rådet till F1-förarna: Bli sjuka i covid-19
Bli smittade av coronaviruset.
Den rekommendationen fick formel 1-förarna i Red Bull av sin rådgivare Helmut Marko.
– Låt mig formulera mig så här: Det har inte mottagits väl, säger Marko enligt BBC.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-30 Säffle ställer in, Älmhult flyttar, SBF måste komma med nytt stopp-besked, vilken väg väljer WRC, Ronnies grav vandaliserad och stökig s.k "bilträff"!
Börjar med dagens ”Corona News” och då att Säffle MC beslutat ställa in sitt uppskattade ”Seffle City Motor Challenge”. En rallysprint genom Säffle centrum.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-29 Det här har men sett förr – men sen kom actionrullen
Rallycrossföraren Kenneth Hansen var en rolig bekantskap. Bilderna från hans karriär var rena actionfilmen. Brottning för bilar.
» Läs hela artikeln i Expressen
20-03-29 F1-legendaren Ronnie Petersons grav skändad
Tre gravar har vandaliserats på Almby kyrkogård i Örebro. En av dem tillhör formel 1-legendaren Ronnie Peterson.
– Det är verkligen att skända, säger församlingsherden Brita Wennsten till Nerikes Allehanda.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-29 Fem SM-rallyn på sju veckor, M-Sport Ford fokuserar nu på 2022, Nasser vil köra WRC i Safarirallyt och Oliver Solberg fick punktering...
Fem SM-rallyn på sju veckor, M-Sport Ford fokuserar nu på 2022, Nasser vil köra WRC i Safarirallyt och Oliver Solberg fick punktering...
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-29 Felix Rosenqvist tvåa när Indycar-stjärnorna tävlade virtuellt
Indycar-stjärnorna ville bjuda fansen på underhållning.
Då tävlade de virtuellt i så kallad ”iRacing” där Felix Rosenqvist slutade tvåa.
» Läs hela artikeln i SVT

20-03-28 Allt svårare att fylla Motorbloggen, mars 2020 en riktig skitmånad till skillnad från mars 1970!
Det är bara att erkänna, det blir allt svårare att få ihop en daglig Motorbloggen när precis allt ”brum” ligger nere. Inte ens lönt att räkna upp nya inställda tävlingar då allt vad jag vet, är nerlagt eller flyttat.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-28 Från F1 och IndyCar till E-Sport
Felix Rosenqvist möter världsstjärnor i unikt mästerskap
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-03-28 NIKA Racing satsar på lokal 14-åring
Katrineholmaren William Karlsson blir en del av NIKA Racings satsning inom Formula Nordic.
» Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren
20-03-27 Felix Rosenqvist: ”Det var lite bisarrt”
Klassiska Indy 500 har varje år 300 000 åskådare. Men i går blev det klart att tävlingen skjuts upp till augusti på grund av coronaviruset. På plats i USA är Felix Rosenqvist som var redo sätta igång säsongen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-27 Nya 50-gränsen innebär totalstopp, Rally Anderslöv flyttar än en gång, V8-premiär i Finland, 3500 nya funktionärer krävs för Rally Sweden, VOC+SBF=Sant och ny "gutt" i STCC
Då tog statsminister Stefan Löfven det beslut som SBF borde ha gjort redan från början när han idag gick ut med att man från och med söndag bara får samlas max 50 personer vilket gäller tills vidare. Menar inte att det är SBF:s sak att bestämma detta, men med sin luddiga beskrivning av ”tävling/träningstopp” enbart fram till mitten av april så lämnades det lite fritt fram för olika tolkningar. Vissa arrangörer insåg direkt att Corona inte är något som blåser över på någon vecka och ställde in snabbt.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-27 Strulig rallysäsong blir än struligare
örst ställde den milda vintern in många tävlingar. Nu gör coronaviruset detsamma. Ännu en SM-deltävling flyttas fram.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
20-03-26 Indianapolis 500 uppskjutet på grund av corona
Indianapolis 500 var tänkt att köras den 24:e maj. Men nu har det beslutats att skjuta upp motortävlingen med tanke på corona. Nytt datum är satt till den 23:e augusti.
Detta påverkar de svenska förarna Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-26 South Swedish Rally i Älmhult flyttas fram
SM-deltävlingen i South Swedish Rally som körs i Älmhult flyttas fram två månader.
» Läs hela artikeln i Smålänningen
20-03-26 SSR-flyttar till juli, BRC/Rally Anderslöv kör samma helg, SBF väl optimistiska, orealistiskt med WRC-flytt, Porsche-gänget kör publikfritt medan småländska DTM flyttar!
Idag kom det första riktigt tunga ”Corona-beskedet” för rallyåkarna på hemmaplan. South Swedish Rally flyttar från helgen kring Kristi Himmelsfärdsdag till månadsskiftet juli/augusti. Just ”kristiflygare” har i min värld alltid förknippats med SSR men i dessa tider när inget är normalt blir det flytt.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-26 Historisk tävling i Anderstorp flyttas
I sommar skulle standardvagnsmästerskapet DTM, Deutche Tourenwagen Masters, gästa Sverige för första gången. Men det får vänta på grund av coronakrisen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-25 Rallyfamiljen som tävlar på SM
Tre gånger Jakobsson kommer till start vid årets SM-tävlingar i rally: Pappa Ronnie, sonen Martin och dottern Hannah.
» Läs hela artikeln i Magazin24
20-03-25 Både WRC i Porutgal och Italien ställs in/flyttas, samma sak Ljungby m.fl., Tom K. ligger lågt, Ahlberg kör TCR Golf, Baumanis till KYB Team JC och tack för alla tankar!
Inte för att jag hoppas att dom gör rätt men ändå känns det lite som att Skotska Bilsportförbundet går i främsta ledet när man redan beslutat ställa in hela mästerskapsserien.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-25 Värmländska teamet utökar sin VM-satsning
JC Raceteknik från Kil utökar sin satsning i rallycross-VM. De plockar nu även in lettländaren Janis Baumanis i teamet – och storsatsar under nytt namn.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-25 Janis Baumanis till värmländskt team
Kilsbaserade VM-teamet, som går under namnet KYB Team JC, kommer tävla i både förar-VM och teammästerskapet.
Sedan tidigare är Robin Larsson klar, nu ansluter även meriterade föraren Janis Baumanis.
"Jag tror Robin och Janis kommer bli en stark duo på banan och vi siktar på medalj i både teammästerskapet och förar-VM", säger teamchef Joel Christoffersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-24 Esapekka Lappi och company får köra VM-rally tidigast i juli – uppmanar alla att bära ansvar och hållas hemma: "Försök hålla humöret uppe"
VM-rallyt i Mexiko som också det avslutades på hälft ser ut att bli det sista rallyt som körs på en lång stund. Argentinas VM-rally har sedan tidigare flyttats fram och nu är det också klart att Portugals och Sardiniens deltävlingar inte körs i maj och juni.
»
Läs hela artikeln i YLE
20-03-24 Region Värmland om rallyflytt: ”Skulle få konsekvenser”
Region Värmland har varit medvetna om att Svenska rallyt undersöker en flytt norrut en tid.
Men hoppet lever om att tävlingen stannar i Värmland.
– Det skulle få konsekvenser om rallyt försvinner, säger Lars Christensen, regional utvecklingsdirektör.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-24 Rally Sweden flytt den stora snackisen, Lappi i karantän, Millener överdrev inte, Abbring byter till World RX och idag lämnade Colin oss!
Gårdagens för att inte säga hela mars stora snackis var utan tvekan en eventuell flytt av Rally Sweden till mer snösäkra områden
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-24 Dragkamp om svensk VM-tävling
Rally Sweden måste kunna garantera snö till nästa års tävling. Jämtland har visat intresse men får nu konkurrens av fyra kommuner i Norrbotten.
"Det skulle vara enormt viktigt för den här regionen om Svenska rallyt hamnade här", säger Tommy Nilsson, kommunalråd i Kalix.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
20-03-23 Svenska rallyt kan flytta till Norrbotten
Tidigare idag lämnade Östersund in en ansökan om att ta över Svenska rallyt. Nu har fyra kommuner från Norrbotten bjudits in att ansöka om värdskap. Det rör sig om Boden, Kalix, Luleå och Piteå.
– Det skulle vara enormt viktigt för den här regionen om Svenska Rallyt hamnade här, säger Tommy Nilsson, kommunalråd i Kalix kommun i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-23 Glen O. "Värmland har förbrukat sitt förtroende...", Neuville hoppas Tänak kan förbättra i20;an, ny ERC-final i december och gräsklippsdebut
Kändes först lite märkligt att det samma dag kommer två nya förslag på var Rally Sweden 2021 ska/kan arrangeras.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-23 Flytt av svenska VM-rallyt möjlig 2022
I ett försök att hitta en mer snösäker plats för ett vinterrally har nu Svenska Rallyt AB vänt sig norrut för att undersöka intresset för att arrangera ett vm-rally.
I ett brev, ställt till regioner i norra Sverige, söker man helt enkelt efter platser med de rätta kommersiella förutsättningarna och lämpliga finansiärer.
"Vi har inget val då Värmland har förbrukat sin trovärdighet i att leverera snö och vi måste visa att vi agerar efter något som är förnuftigt ", säger rallyts vd Glenn Olsson till P4 Värmland.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-23 VM-rally kan arrangeras i Norrbotten
Boden, Kalix, Luleå och Piteå har bjudits in att ansöka om värdskap av Svenska Rallyt som avgörs i februari. Det är bristen på snö i Värmland som ligger bakom. Svenska Rallyt undersöker just nu vilka kommersiella, sportsliga och besöksnäringsmässiga förutsättningar de fyra kommunerna har att erbjuda. I Värmland lockar detta VM-rally varje år 200 000 besökare.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-23 Fyra Norrbottenskommuner aktuella för Svenska Rallyt
Boden, Kalix, Luleå och Piteå har bjudits in att ansöka om värdskap av Svenska Rallyt, vilket är Sveriges största årligen återkommande sportevenemang.
– Vi ser det här som en fantastisk möjlighet att få nyttja våra erfarenheter och vårt kunnande av att anordna stora idrotts- och publikevenemang även under vinterhalvåret, säger Anders Lundkvist, kommunalråd i Piteå.
» Läs hela artikeln i Piteå.se
20-03-23 Jämtland vill ta över Rally Sweden
Rally Sweden måste kunna garantera snö till nästa års tävling. Nu erbjuder sig motorklubben VMT Jämtland att ta över arrangemanget.
"Jämtland har alltid vinter med snö och is på vägarna", skriver klubbens ordförande Thomas Fuchs i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Västerviks Tidning
20-03-23 Förslaget: Svenska rallyt till Östersund
Det milda vädret ställde till det rejält för Svenska rallyt i Värmland i år som hade flera inställda sträckor.
Nu skriver Nya Wermlands-Tidningen att motorklubben VMT Jämtland lämnat in ett förslag på att flytta tävlingen.
– De anser att förutsättningarna är bra i Jämtland helt enkelt, säger rallyts vd Glenn Olsson till NWT.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-23 Motorklubb vill flytta Rally Sweden till Jämtland – för snöns skull
Nu påtalas, ännu en gång, fördelarna med att flytta en rallyklassikern Rally Sweden till Jämtlands län.
Svenska rallyt som det ursprungligen hette, ska vara ett vinterrally, men förutsättningarna för det är numera sviktande i södra och mellersta Sverige. Motorklubben VMT Jämtland har nu redovisat för Svenska Bilsportförbundet och organisationen för Rally Sweden förutsättningarna för att flytta tävlingen till Jämtland med Östersund som huvudort.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-22 Dyr brasa i Mexiko för M-Sport Ford, J-WRC-vinnare skiftar till ERC, Oliver utmanar med digitalt rally och äntligen fick jag höra lite "brumbrum"...
När Esapekka Lappis WRC-Fiesta fattade eld i Rally Mexico var det inte enbart ett sportsligt bakslag för M-Sport Ford.
» Läs hela artikeln i Kristianstadbladet
20-03-21 Från IRL till online – racingförare hittar nya sätt att träna
Motorsporten har tvingats ställa in tävlingar världen över – men det stoppar dem inte från att tävla. Istället för att göra upp IRL(In real life reds.anm) kör de nu online – utan att dominera.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-21 Ingen motorsportvecka i Karlskoga i år
Karlskoga motorsportvecka ställer in, arrangemanget skulle hållas i mitten av juni, men blir nu inte av på grund av coronasmittan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-21 MSR avvaktar på grund av Corona, två olika R2-bilar, Lukyanuk fortsätter med ERC och Citroën och en Alfa Romeo gjorde mi idag!
Nu är dagen långtifrån slut men så här långt har jag faktiskt inte sett en enda ny tävling som tvingas ställa in på grund av Corona.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-21 Sébastien Ogiers kritik inte omotiverad: en arbetare smittad av coronaviruset under Mexikos VM-rally – WRC väntar fortfarande med besked om kommande tävlingar
En person som arbetade under Mexikos VM-rally är smittad av coronaviruset meddelar VM-serien på sin webbplats. Nu ombeds alla personer som varit i kontakt med arbetaren höra av sig ifall de också smittats. WRC har inhiberat nästa deltävling i Argentina men vill ännu inte ta beslut gällande VM-rallyt i Portugal eller sen följande deltävling i Italien.
» Läs hela artikeln i YLE
20-03-20 Rally Liepaja ny ERC-premiär, Bourghardt med ny rallypodd, STCC drabbas också, Antilla får nytt jobb, tysk premiär för Volvo Euro Cup och äntligen Opel-spotting!
Då blev även deltävling två i World RX som skulle ha körts i Portugal i slutet av maj framflyttad. Även Titan RX Europe flyttar fram sin premiär till okänt datum och man ställer även in deltävlingen i Kanada helt. ERC-premiären ”Azores Rallye” som skulle ha körts i nästa månad är på grund av Corona flyttad till september.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-19 Adamo tar på sig skulden, Paddons WRC-planer stoppas av Corona, inställt i både i Hörby och på Gotland, nya kartis hos Liiten och Brytnesson klar för Euro RX
Att Andrea Adamo och Hyundai var ytterst besvikna på resultaten i Rally Mexico var inget han hymlade med efter målgång. Nu tar teamchefen själv på sig en stor del av skulden berättar finska rallit.fi.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-19 Formel 1: Monacos grand prix skjuts upp
Det blir inga formel 1-bilar på Monacos gator i maj.
F1-cirkusens mest klassiska grand prix skjuts upp tillsammans med resten av säsongsinledningen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-19 Folkrace-tv: Så säger förbundet om folkrace i coronatider – "vi avvaktar lite"
Hur påverkar virusspridningen folkrace? Och hur påverkar det Jernbro live cup?
Helgens tävling i Västerås är inställd, och frågan är hur många tävlingar som blir inställda.
Vi tog en träff med Elinore Noj Selldén, ordförande på Nedre norra Bilsportförbundet, för att försöka reda ut tankarna.
» Läs hela artikeln i Dalarnas Tidingar
20-03-19 Rallyföraren som körde ända in i kaklet
Christoffer Haglund är rallyförararen som blev årets unga företagare 2019. "Jag har alltid gillat att jobba och har nog aldrig haft en ledig sommar."
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
20-03-18 Formel 1 tar sommarlov – redan nu
Formel 1 går på sommarlov under mars och april.
Detta för att göra plats i kalendern för att köra uppskjutna tävlingar i augusti.
– Vi stöttar FIA:s beslut till fullo, skriver Scuderia Ferrari i ett uttalande.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-18 Dennis först ut i ERC med Rally4-Fiesta, först koma sedan Euro RX, Westman laddar och bröderna Eriksson får vänta...
I måndags visades för första gången Ford Fiesta i nya ”Rally4-utförande”, altså en vassare version av dagens R2-bil. Redan den 1 april är nya Fiestan FIA-klassad och sedan klar för race.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-18 Skoogs start skjuts upp av coronaviruset
Torshällakillen Henric Skoogs inplanerade premiär i nya serien skjuts upp på grund av coronavirusets snabba spridning.
» Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren
20-03-17 Värmländsk EM-satsning på rallycross
Rallycrossprofilen Peter Hedström skulle EM-satsa tillsammans med en spanjor, men han tvingades dra sig ur satsningen på grund av coronavirusspridningen.
Istället ringde Hedström till Tidemand, som mitt under pågående VM-rally i Mexiko tackade ja till samarbetet.
"Det känns jättebra, vi har mycket att lära av varann. Det här var ett av de bästa teamen som gick att få till", säger Peter Hedström.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-17 Både Skänninge och "Kongen" inställda, Wilke vädjar om fler anmälningar, Tidemand klar för Euro RX, ny i WRC Hyundai, FIA;s pyramid utan Grupp H och stort grattis Östen!
Både Skänninge och "Kongen" inställda, Wilke vädjar om fler anmälningar, Tidemand klar för Euro RX, ny i WRC Hyundai, FIA;s pyramid utan Grupp H och stort grattis Östen!
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-16 Distrikten bedömer Coronastopp olika, VOC-SommarSerien ställer in i Flen, Neuville gillar inte "R5+", första Rally4-Fiestan visad och tankar från Örnskölden!
änkte inte skriva så mycket om Corona i dag, läget är som det är sedan årets två första grustävlingar Trelleborg och Simrishamn redan tagit beslut att ställa in. På onsdag bestämmer så SMK Hörby om RS-premiären den 19 april körs eller inte. Även man bortser från det faktum att SBF:s tävlingsstopp än så länge bara gäller till den 14 april, så är det i min värld helt omöjligt för en rallytävling att slingra sig undan den av myndigheterna uppsatta ”500-gränsen”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-16 Ogier och Tidemand segrare i Mexiko
I spåren av Coronaviruset och de restriktioner som finns avbröts årets tredje VM-runda efter lördagens specialsträckor. Men vi fick ändå en svensk högst upp på pallen.
» Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren
20-03-16 Startar ny folkraceklubb och siktar på guldbiljett
Hon slutade högst upp på pallen den sista tävlingen för säsongen. Hon tävlar gärna med killarna och syns tydligt på banorna i sin knallrosa bil. Nu drar folkraceföraren Jenny Söderholm, tillsammans med ett gäng likasinnade, i gång en ny motorklubb med folkraceinriktning i Umeå och till sommaren hoppas hon knipa en guldbiljett till den prestigefyllda och stora tävlingen NGK masters.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren

20-03-16 Höjdpunkter från mexikanska VM-rallyt
Tidemand ledde WRC2-klassen från start till mål och hade till slut hela en minut och 57 sekunders marginal till tvåan Nikolay Gryazin. Även Sébastien Ogier jagade seger och släppte inte den ledning han tidigt skaffade sig. Den sexfaldiga världsmästaren säkrade sin sjätte seger i Mexiko.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-15 Motorsport: Rally-VM
Mexikanska rallyt avslutas med specialsträcka 24, El Brinco. Den är 9,64 kilometer lång. Förarna slåss om både segern och viktiga bonuspoäng. Kommentator: Maria Wallberg. Expert: Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-15 Ogier och Tidemand vann avkortat Rally Mexico, Södra BF tog beslut om stopp, Anderslöv och Simrishamn inställt medan Hörby avvaktar till onsdag...
– Om vi skulle utsatt fansen för fara skulle en seger vara helt värdelös och egentligen borde detta rally aldrig ha körts!
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-15 ”Har verkligen längtat efter denna känslan”
Mexikos VM-rally avslutades i förtid på grund av coronaviruset. Det gav Pontus Tidemand segern i WRC 2-klassen.
”Det här var exakt hur vi hoppades och kämpade för att helgen skulle sluta”, säger svensken.
» Läs hela artikeln i Expressen
20-03-15 Premiären av rallycross-VM framflyttad
Oron för spridning av coronaviruset covid-19 gör att arrangörerna av den första av årets tio VM-tävlingar i rallycross som skulle ha avgjorts i spanska Barcelona den 18-19 april beslutat att att skjuta tävlingen på framtiden.
När den blir av och Europamästaren Robin Larsson från Svenljunga för göra comeback på högsta nivå är oklart.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-15 Suninen knep sin tredje pallplacering då Mexikos VM-rally avslutades en dag för tidigt – segraren Ogier missnöjd: "Det här rallyt borde inte ha körts"
Teemu Suninen har knipit sin tredje pallplacering i karriären. Suninen var trea i Mexikos VM-rally som avslutades en dag tidigare än planerat. För Sebastien Ogier blev det ännu en seger i Mexiko men fransmannen var inte nöjd över att tävlingen genomfördes.
» Läs hela artikeln i Yle
20-03-15 Rally-VM i Mexiko avbryts
Mexikanska VM-rallyt avbryts och söndagens planerade tre sträckor ställs in. Anledningen är coronavirusets spridning och rädslan för att teamen ska bli kvar i Mexiko då flera länder nu stänger sina gränser.
– Det är så klart ett hårt slag mot rally-VM, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-15 Tidemand tog första segern för säsongen
Pontus Tidemand ledde WRC2-klassen från start till mål i Mexiko. 29-åringen visade prov på mycket stabil körning rakt igenom tävlingen i jakten på sin tredje seger i det svårbemästrade grusrallyt.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-15 Pontus Tidemand vann Rally Mexiko
WRC avbryts på grund av rådande krisläge Pontus Tidemand fick chansen i Mexikos VM-rally.
Och tog en överlägsen seger i WRC2.
– Känslan just nu har jag verkligen längtat efter, säger han.
»
Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-03-15 Tidemand säkrade segern i Mexico
Pontus Tidemand tog hem segern i WRC2-klassen i rally Mexico på lördagen.
Tävlingarna avslutades en dag tidigare för att ge team och fansen möjlighet att ta sig hem innan gränser och flygplatser stängs ner. Totalt i rallyt hamnade han på en sjätteplats vilket är hans bästa resultat någonsin.
» Läs hela artikeln i Seriges Radio
20-03-14 Tidemand och Ogier drar ifrån i toppen
Pontus Tidemand har utökat sin ledning i WRC2-klassen i det Mexikanska VM-rallyt. Efter tre av dagens nio sträckor har 29-åringen ett försprång på hela 56, 9 sekunder.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-14 South Swedish Rally i Älmhult i fara: ”Vi avvaktar”
Helgen den 22-23 maj ska South Swedish Rally köras i Älmhult.
Men tävlingen är nu i fara med anledning av coronavirusets spridning.
– Arrangörerna följer händelseutvecklingen skriver Rally-SM i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Smålänningen
20-03-14 Försökte köra ifrån branden – fick eld i baken
Finländaren Esapekka Lappi försökte köra ifrån branden – men fick istället fly sin brinnande bil. De dramatiska scenerna utspelade sig under det mexikanska VM-rallyts sjunde sträcka. Se klippet och hör finländaren berätta om den farliga situationen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-14 Rosenqvist om titeljakten: ”Är en tidsfråga”
Nu höjer Värnamoföraren Felix Rosenqvist ribban och vill utmana om titeln i Indycar.
– Om allting klaffar kan jag absolut vara med och slåss om det, säger 28-åringen inför premiären i Florida i helgen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-14 Svåra avvägande för rallyarrangörer att vänta, Lappi tog eld, Tidemand och Ogier leder inför etapp 3
Breaking news: Nästan som SBF är tankeläsare för just när jag tryckte på publicera kom detta meddelande, ställer mig bara frågan vilka SM och RM-tävlingar som arrangeras under den här tiden… ”Vid ett extra förbundsstyrelsemöte den 13 mars 2020 beslutade styrelsen gällande det rådande läget med Coronavirus, att alla SM- och Riksmästerskaptävlingar som var planerade att genomföras mellan perioden 13 mars till 15 april, ska i första hand flyttas längre fram alternativt ställas in. Specialdistriktsförbunden som är tillståndsgivare för träning och tävling i sina respektive distrikt, är självbestämmande utifrån att de gör en egen riskanalys.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-14 Dramatik i Mexikos VM-rally: Esapekka Lappis bil började brinna och totalförstördes – "Jag förstod inte hur allvarligt det var så jag försökte ännu köra"
I Mexikos VM-rally var det i natt dags för den ikoniska och intressanta "El Chocolate" specialsträckan. Det blev ändå allt annat än en fröjdefull erfarenhet för Esapekka Lappi. Lappis bil började brinna strax efter målgång och totalförstördes till slut till finländarens förskräckelse. Kalle Rovanperä hade ett bättre slut på dagen och knep segern på dagens sista sträcka.
» Läs hela artikeln i YLE
20-03-14 Tidemand leder stort i Mexiko
Pontus Tidemand fick en bra start i Mexikos VM-rally och har en stor ledning i WRC 2-klassen efter tolv av 24 sträckor.
"Det har varit en riktigt bra dag för oss", säger Tidemand efter fredagens etapp.
» Läs hela artikeln i Västerviks Tidning
20-03-14 Tidemand leder i Mexico
I rally Mexico leder värmlänningen Pontus Tidemand WRC2-klassen. Tidemand och co-drivern Patrik Barth leder med 51 sekunders försprång till tvåan och de ligger på en sjundeplats totalt i tävlingen. För Oliver Solbergs del är rallyt över, han bröt på fredagen efter att ha kört på en sten och kommer inte till omstart.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-14 Tidemand i stor ledning i Mexiko
Pontus Tidemand hade en suverän fredagsetapp i det mexikanska rallyt och leder WRC2-klassen med hela 51 sekunder inför lördagens sträckor.
»
Läs hela artikeln i SVT
20-03-13 IndyCar skjuter upp premiären med Ericsson och Rosenqvist
Först sköt F1 upp sin säsongspremiär. Ett par timmar senare följde IndyCar efter.
– Vi är alla oroliga för vad som händer just nu, säger Marcus Ericsson.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-03-13 Även bilsporten drabbas hårt av Corona, Eklunds Lancia till salu, Oliver S. borta efter SS3 i Mexico, Tidemand leder WRC2 och Tänak snabbast!
Kanske inte helt relevant att med tanke på Postnord nu för tiden säga ” kom som ett brev på posten” men idag kom Svenska Bilsportförbundet med sina riktlinjer angående Corona-viruset. SBF skriver: ”Riksidrottsförbundets genomgång i det extrainsatta mötet den 12 mars är det tydligt att vi inom Svensk Bilsport, med hela vår rörelse nu tillsammans gör vad vi kan för att stoppa smittspridningen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-13 VM-premiären i rallycross-VM flyttas fram
Premiären av rallycross-VM flyttas fram.
Tråkigt tycker regerande världsmästaren Timmy Hansen.
– Men det är väl i det stora hela ett ganska litet pris att betala om det kan betyda att vi bidrar till att minska spridningen av viruset, säger han till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-13 Vass start av Solberg och Tidemand i Mexiko
Oliver Solberg och Pontus Tidemand leder båda sina respektive klasser i VM-rallyt i Mexiko efter två körda sträckor.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-13 Oliver Solberg snabb i Mexico
VM-deltävlingen i Mexiko är igång och efter de två inledande sträckorna är Oliver Solberg snabbast av R5-bilarna – han ligger på en tiondeplats i totalen.
Pontus Tidemand ligger på en elfteplats totalt, åtta hundradelar efter Solberg.
Leder gör Thierry Neuville före Elfyn Evans och Ott Tänak.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-13 Formel 1-premiären ställs in
Bara timmar innan den första träningen skulle hållas meddelar arrangörerna att formel-1-premiären i australiska Melbourne ställs in.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-12 Henric Skoog påbörjar nytt kapitel
De senaste tre säsongerna har det handlat om Porsche Carrera Cup för racingstjärnan Henric Skoog från Torshälla. Till årets säsong växlar han spår och är klar för Tysklands främsta GT-mästerskap – ADAC GT Masters.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
20-03-12 Mycket motor är inställt, Ogier, Tidemand och Guerra är mina Mexiko-vinnare, ingen svensk i USA-Subaru, Bakkerud kör Renault, VM-vinnare Huff till STCC och Colin nästan en femma!
I dag börjar Motorbloggen med lite trista besked i spåren av Corona. I går ställdes hela SM-Veckan i Luleå/Boden in som skulle börjat om två veckor.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-12 Finnskoga MK: Blir katastrof om vi måste ställa in
Den första VM-deltävlingen i rallycross som körs i Barcelona om en månad ligger i farozonen att ställas in och oron för coronaviruset påverkar även deltävlingen i Höljes.
"Jag är glad att vi inte ligger först i kalendern, det kommer att bli en katastrof om vi måste ställa in men jag ser inte det framför mig för tillfället", säger Morgan Östlund, ordförande Finnskoga motorklubb.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-12 Ny bilklass körs i Höljes
Den nya elbilsklassen kommer att köras under VM-deltävlingarna i Höljes i juli. Det sedan den planerade tävlingen i Ryssland strukits från programmet. Arrangerande Finnskoga motorklubbs ordförande Morgan Östlund säger till P4 Värmland att de från början uttryckt intresse för att få in elbilarna i programmet, och att även om det nu sker med kort varsel och att det blir ett än mastigare program, så är han glad över att det nu blir så.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-11 SM-veckan Luleå/Boden ställs in
Regeringen har efter hemställan från Folkhälsomyndigheten beslutat att allmänna sammankomster med över 500 personer inte får hållas. Med anledning av regeringens beslut har RF och SVT i samråd med Luleå kommun och Boden kommun därför beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2020.
» Läs hela artikeln i SM-Veckan
20-03-11 Motorbloggenspecial: Johan Kristoffersson tillbaka i World RX!
Nyss hemkommen från Nacka blir det idag fokus på Johan Kristofferssons comeback i World RX. Med två VM-guld i ryggsäcken är det självklart ”hot stuff” när Johan pausar både rally och racingkörandet till förmån för rallycross.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-11 Johan Kristoffersson gör comeback i VM i rallycross
Johan Kristoffersson är tillbaka. I VM i rallycross.
– Målet är att mitt namn ska stå på VM-pokalen i år, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-03-11 Ex-världsmästaren Kristoffersson återvänder till rallycross
Johan Kristoffersson återvänder till rallycross-VM där han tog hem titlarna 2017 och 2018.
– Mitt mål är att fajtas om guldet, säger Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-11 Kristoffersson gör comeback i rallycross-VM
Den tvåfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson är tillbaka i rallycross-VM.
Det bekräftade värmlänningen på en presskonferens i Stockholm under onsdagsförmiddagen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-11 Johan Kristoffersson återvänder till rallycross-VM
Dubbla världsmästaren Johan Kristoffersson kommer att köra i rallycross-VM.
Finansieringen för en hel VM-serie inte är i mål än men teamet hoppas att man kunna prestera bra resultat inledningsvis att och på det viset skaffa extra support för att genomföra slutdelen av säsongen.
"Mitt mål är att fajtas om guldet", skriver Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i Sverige Radio
20-03-10 Lite nytt om WRC 2022, Mäkinen är glad, Tidemand vill köra smart i Mexiko, Lundell vann 2002 föregångaren till Volvo Euro Cup 2002, Robin kör World RX, Timmy och Kevin fortsätter på hemmaplan, Ekström satsar på juniorer och Colins status!
FIA har ännu inte fått ändan ur vagnen vad gäller WRC-reglementet efter 2021. Idag sipprade där dock ut lite av vad som diskuteras innanför de stängda dörrarna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-10 Robin Larsson växlar upp och satsar på VM
Den regerande Europamästaren i rallycross, Robin Larsson från Svenljunga, meddelade under måndagen att han ska köra VM 2020. Larsson säger till P4 Sjuhärad att han med sitt team nu känner att han har förutsättningar att konkurrera på lika villkor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-10 Bröderna Hansen klara för ny VM-säsong
Har satt ihop ett nytt team och sponsorer under vintern.
"Jag kan gå in i denna säsong och köra mer avslappnat", säger regerande världsmästaren Timmy Hansen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-03-09 Skandinaver dominerar i Mexiko, kan Oliver S. upprepa pappas bedrift, Marklund klar för World RX, flest från SMK Hörby på Österlen, Stugemo/Lindholm testade WRC-Fiesta och Colin "is back"!
Börjar dra ihop sig för tredje stoppet on ”the WRC-tour 2020” och då i Mexiko. Totalt 39 bilar anmälda, nio i WRC, tre WRC2 och så elva i WRC3. Kan tilläggas att det är sällan nu förtiden när man kan säga att skandinaver dominerar startfältet, men så är faktiskt fallet i WRC2.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-09 Så ser du rally-VM i SVT
Rally-VM är inne på sin tredje deltävling och det är dags för årets första grusetapper i Mexiko. Efter svenska rallyt är det en britt-belgisk duo i ledning i form av Elfyn Evans och Thierry Neuville. Den avgörande power stage-sträckan, El Brinco, kan du se i SVT Play med start vid 19.00, lite senare under kvällen kan du även se sammandraget i SVT1 med start 22.30. Kommentator: Maria Wallberg. Expert: Jonas Kruse.
» Läs hela artikeln i SVT
20-03-08 Inget FIA-beslut om hybrid, Paraguay ersätter?, Haglund och Levin suveräner i Lima, Ingesson unik, Opel-seger i Ö-Vik, mest skit för "Kvicken", 240 engagerar och därför ingen Motorbloggen!
Än har inte FIA bestämt vad som ska vara drivkraft i WRC-bilarna efter 2021, delvis el alltså hybrid eller ren bensin som i dag och vid förra veckans FIA-möte verkar man inte kommit närmare en lösning på knäckfrågan.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-07 Gnosjökille har tecknat ett fabrikskontrakt med BMW: ”En dröm som går i uppfyllelse”
Erik Johansson, 23, har skrivit på ett fabrikskontrakt med BMW. Johansson kommer att fokusera på BMW:s olika GT–engagemang runt om i världen.
– Det känns fantastiskt att få fortsätta min resa tillsammans med BMW, säger han i en kommentar.
» Läs hela artikeln i Värnamo Nyheter
20-03-06 Mikkelsen i Polo-comeback, Johan K. hyllas av DirtFish, Kvick åker Hyundai Kroatien, Corona stökar i Historic-EM, Oliver S. till Safari, Joel och Skoog blir teamkompisar samt Rally Sweden från belgisk horisont!
Beror lite på hur man ser det men senast Andreas Mikkelsen och Anders Jaeger körde ”på riktigt” var Wales Rally GB i början av oktober. Efter detta har det varit tre mer ”jippobetonade” starter i bland annat Monza Rally Show för den norska Hyundai-duon.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-05 Mäkinen har tid, Rådström favorit i ERC Junior3, Lindholm får snacka med pappa, Tobias Brink fortsätter, Linneman till EuroRX, Saarinen med Skodadebut i Lima, VW 1500 S får många gilla och vad ska Johan K. berätta...
en intervju med DirtFish luftar Tommi Mäkinen sitt missnöje med att Hyundai genom Andrea Adamo bytte ut Sebastian Loeb mot Craig Breen bara dagar före starten av Rally Sweden. Mäkinen är lite tveksam till detta och menar att detta är på gränsen till det sportsliga.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-04 Lindholm ny i MRF-teamet och ERC, Toyota bygger på nya Yaris GR, 75 segrar för R5 Polo och Peter S. kör Subaru!
I går berättade Rallyt.fi att Emil Lindholm, ledaren av Finska Mästerskapet fått en försenad julklapp i form av fyra ERC-starter i hårdsatsande indiska rallydäcktillverkaren MRF:s team.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-03 Emil B. kör EKS-Skoda, Mr Block till WRC på NZ, Meeke anmäld med Mazda, Breen på hemmaplan, snabba danskar till HGP och varför är ett skidguld värt mer än ett i rally?
Redan som jag misstänkte och skrev för en månad sedan, så var kombinationen Mattias Ekström, EKS och Emil Bergkvist en bekräftelse på talesättet ”ingen rök utan eld”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-03 Rallytalangen lägger satsningen på is: ”På sin plats att ta ett kliv tillbaka”
Daniel Röjsel, bosatt i småländska Kulltorp men bördig från Dalarna, ger upp sin rallysatsning. I alla fall tillfälligt. Han hade höga mål inför 2020 men väljer nu att avbryta satsningen.
» Läs hela artikeln i Värnamo Nyheter
20-03-03 Kartläsaren Andreas Johansson segrade i årets första SM-rally
Tillsammans med Mattias Adielsson kammade Kungsörssonen hem vinsten.
» Läs hela artikeln i Magazin24
20-03-02 Tänak med ny vinge, Flodin/Sundell tog Tractive till SM-topp, Lima stänger vintern, Sprint-DM inleder i Älmhult, Goodwood-stuk i Örkelljunga och i Danmark körs Adam-cup!
Ott Tänak kände sig redo att ta sig an Rally Mexico efter den ”shake down” som han och Dani Sordo genomförde i samband med ”Fafe”. Detta förklarade han direkt efter målgång och berättade.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-02 SM-poäng till Carl Eriksson
Under helgen har Vännäs Motorklubb arrangerat årets första deltävling i Rally-SM och det blev SM-poäng till Skillingaryds MK.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu
20-03-02 Adielsson och Johansson vinnare i SM-premiär
I helgen drog rally-SM igång i Vännäs med lokalt på prispallen. SM-premiären i Vännäs blev en fullträff med sina 11 gnistrande specialsträckor, förare och publik var lyriska över dom perfekta förhållandena som bjöds och rallyt blev det vintriga paradis många väntat sig, höga snövallar och fin isbotten i vägarna.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
20-03-01 Bitvis spännande SM-premiär i Vännäs, Adielsson-Liiten-Lönnström-Flodin vann, tungt för skåningarna, Lindholm toppar "SM-tabellen", fortsatt finns rallyidioter i Portugal och comeback för "Kongen"
Då är SM-premiären 2020 avklarad och likaledes är även vintersäsongen avslutad för SM-åkarna efter att Sandviken ställts in och nu återuppståt som final i september.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-03-01 Bröderna Jakobsson tvåa i SM-premiären
SMK Nyköpings brödraduo Hampus och Pontus Jakobsson slog till med en andraplats i helgens SM-premiär.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
20-03-01 Landslagsföraren segrade i Vännäs
Mattias Adielsson ledde i stort sett klassen Trimmat 4WD från fredagskvällen till målgången.
Marginalen till tvåan Mattias Ekström i Vännässkogarna blev till slut 40,7 sekunder.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-29 Adielsson do­mi­ne­rade SM-festen
SM-ral­lyt i Vän­näs blev en fart­fest och en folk­fest. Och slutade med en se­ger­fest för Mat­ti­as Adielsson, Gö­te­borgs MF.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren
20-02-29 Alla tre KMK-arna kom i mål
Trea, åtta, fyra och åtta. Alla tre KMK:arna kom i mål i första SM-rallyt. Det var ovana förhållanden som väntade de tre KMK:arna i årets första SM-rally.
– Det är en meter snö och 20 minusgrader, säger Christer Carlsson efter målgången på lördagskvällen i Vännäs.
» Läs hela artikeln i Katrineholms Kuriren
20-02-29 P-G Andersson tvingades bryta första SM-tävlingen
Det gick inget vidare för P-G Andersson i dagens SM-tävling i Vännäs. Redan efter andra sträckan tvingades han och kartläsaren Anders Fredriksson brýta.
– Jag körde i femtio kilometer och då slirade det även i framvagnen. Vi skulle aldrig ta oss i mål på sträckan därpå och valde att bryta, säger P-G Andersson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-29 Adielsson i topp inför avslutningen av Rally Vännäs, PG fick ge upp, Gryazin snabb i Portugal, Lindholm i Finland och danskarna bjuder till "Rallytest"!
Hade hoppats hinna få med hur det gick SM-premiären Rally Vännäs men tråkigt nog ser detta ut att misslyckas. Kan bara konstatera att så här långt har jag två vinnare rätt, både Pontus Lönnström och Jari Liiten leder sina klasser. Däremot är det bara för mig att blotta strupen över att inte ha Mattias Adielsson som vinnare i Trimmat 4WD. Mattias har dominerat från första sträckan i går och har nu över halvminuten tillgodo på tvåan Mattias Ekström.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-28 Nya SM-finalen krockar med SSRC/SC, PG tonar ner SM-chanserna medan Flodin väntar Volvo-vägar, Breen kör utanför "SM-poäng", 40 bilar till Mexiko, 19 ekipage i nya VOC-serien, RS-säsongen närmar sig, ny dansk i Euro RX och ingen Subaru-comeback i WRC!
går släppte Rally-SM nyheten att den i januari inställda SM-premiären Rally Bilmetro i Sandviken, trots allt kommer att köras. Men inte som vintertävling utan istället som ny final den 18-19 september.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-28 SM-finalen i rally till Sandviken
Sandviken arrangerar SM- finalen i rally den 18-19 september. Sandvikens Motorklubb skulle ha arrangerat premiärtävlingen i rally-SM sista helgen i januari, men tvingades ställa in på grund av det milda vädret. Deltävlingarna kommer att arrangeras i Vännäs, Älmhult, Skillingaryd, Hässleholm, Linköping och Sandviken.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-28 Rallyfeber i Vännäs inför SM
I helgen arrangeras en SM-deltävling i rally i Vännäs och arrangörerna hoppas på en publikfest.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-28 Rally-SM drar igång i Västerbotten
Nu drar SM-säsongen i rally igång och det börjar i norr, i Vännäs, Västerbotten. Förutsättningarna är goda med både snö och is på specialsträckorna.
» Läs hela artikeln i SVT

20-02-26 Anton laddar för rallytävling i rasande fart
På söndag den 16 februari är det dags för rallytävlingen Ängersjörundan utanför Hörnefors.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-25 Het WRC-kandidat ställer in, Latvala landade hårt, SM-tipset inför Rally Vännäs och varför väljs vissa mediakanaler bort...
Estonia som en blivande tävling i WRC detta då samtidigt som arrangören satt i möte för att besluta att ställa in årets upplaga. Verkar vara hela havet stormar på andra sidan Östersjön och grunden för beslutet att inte köra verkar högst oklart.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-25 Ny chans för Pontus Tidemand i VM
Pontus Tidemand är tillbaka i VM i rally. Han kör VM-rally i Mexiko om tre veckor.
– Jag tror och hoppas att det kan passa oss bra, säger han.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-02-25 Rallyprofilen tar ett break – missar SM
Helgens SM-premiär i rally blir en stark profil fattigare.
Talangen Daniel Röjsel har tagit ett break från sporten.
– Jag kommer igen om jag får tillbaka intresset och motivationen som behövs för att tävla på den här nivån, säger Röjsel till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-25 Tidemand får en ny chans – kör VM-rallyt
Nu är det klart att det blir en fortsättning för Pontus Tidemand i WRC2 i rally-VM.
Värmlänningen får en ny chans för Toksport WRT i det mexikanska VM-rallyt 12-15 mars.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-25 Tidemand kör WRC Rally Mexico, Tyskland hänger löst i WRC 2021, Kajto Skoda-satsar i WRC3, cirkeln sluts, Röjsel saknar SM-motivation och Myrsell hoppar av EM på grund av Corona!
Breaking News! För några minuter sedan kom glädjande besked från Pontus Tidemand och Patrik Barth.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-25 Insamling för Mallbackens IF efter rallysmällen
u startar en privatperson en swishinsamling för att hjälpa Mallbackens IF. Det är efter bakslaget med inställda sträckor vid Svenska rallyt där klubben tappade intäkter på flera hundra tusen kronor.
– Det är värmande och glädjande. Det visar vilken välvilja det finns gentemot Mallbacken i hela distriktet, ja i hela Sverige, säger Ola Mill, ordförande i Mallbackens IF.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-24 WRC Rally Mexiko första guldindikationen, FIA Rally Star, 12 team i Rally-SM, Jessica B. hemmahyllad, Brink fortsätter med Audi och Wilke fyller 70 år!
Så här i vakuumet mellan Rally Sweden och Rally Mexico är det lite tyst kring WRC. Säkerligen inget som teamen håller med om där det istället är full aktivitet med förberedelser inför årets första ”riktiga grustävling”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-23 23 år sedan senast en svensk Rally Sweden, Tänak/Järveoja fick orden av presidenten, Veiby leder stökig "NM-Runde", bra initiativ av österleningarna, i fint sällskap och vart bör Vasaloppet flyttas?
wrc.com har uppmärksammat den för Sverige lite pinsamma sanningen att det i år var 23 år sedan en svensk senast vann sitt ”home event”. Då var det Kenneth Eriksson som lyckades vinna med hjälp av Staffan Parmanders notläsning och allt detta i en Subaru WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-23 En anhållen efter rallybilsstölden
Sedan natten mot söndagen sitter en man i 20-årsåldern anhållen hos polisen i Östersund, misstänkt för inblandning i stölden av en rallybil vid Lungre motorstadion natten mot lördagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-22 Rallybil stulen under tävling i Östersund
Natten mot lördag stals en rallybil. Bilen stod inne på motorstadion i Lungre, utanför Östersund.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-22 23 år sedan senast en svensk Rally Sweden, Tänak/Järveoja fick orden av presidenten, Veiby leder stökig "NM-Runde", bra initiativ av österleningarna, i fint sällskap och vart bör Vasaloppet flyttas?
wrc.com har uppmärksammat den för Sverige lite pinsamma sanningen att det i år var 23 år sedan en svensk senast vann sitt ”home event”. Då var det Kenneth Eriksson som lyckades vinna med hjälp av Staffan Parmanders notläsning och allt detta i en Subaru WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-22 Rallybil stulen i Östersund
En rallybil som inte får köras på vanliga vägar stals natten till lördag i samband med Jämtland MK:s tävling Jämtnatta inne på motorstadion nära Östersund. Kartläsaren Peter Modig från Borås är förtvivlad över stölden som innebär att hans och förarens tävlingssäsong just nu är förstörd.
"Det är åt helvete", säger Peter Modig och lägger till att bilen är en vit Volvo med lila detaljer och med röd-orangea registreringsskyltar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-22 Kenneth Hansen: ”Man var blodig”
Kenneth Hansen om hans medverkan i Mästarnas Mästare.
» Läs hela artikeln i Expressen
20-02-22 Nya skyddet i IndyCar ska rädda liv
ndyCar ändrar utseende 2020. Bilen förses med en aeroscreen för säkerhetens skull.
– Om det räddare någons liv är det absolut värt det, säger Felix Rosenqvist.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-02-21 Adamo vill ha Sverige, Kroatien önskar WRC, Veiby favorit på hemmaplan, Lima är årets vinterhöjdpunkt, Todt med en målgång i Safari, Stugemo testar WRC och ordförandebyte i SMK Hörby
Nu ger sig även Hyundais Andrea Adamo in i diskussionen kring vädret och Rally Sweden. Han var en av de som ivrigast hyllade organisationen som trots allt lyckades få ihop ett bra VM-rally när det allra mesta egentligen talade tvärt emot.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-19 Oklart vilken motor som hamnar i WRC 2022, Tom K. hyllas internationellt, STCC kör i Köpenhamn, Joel kör Formel E, Adielsson bildar junior-team och Ingram jagar WRC3-budget
Ännu är inte det tekniska reglementet för WRC efter 2021 spikat. Så här långt har FIA pressat fram en tänkbar lösning med hybridteknik där samma drivlina ska användas av teamen, plus batteri och styrning.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-18 Glenn Olsson: Det är inte okej
Det här ska inte hända, menar Svenska rallyts vd Glenn Olsson angående olyckan där två personer skadades under helgens rallyavslutning.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-18 Neuville gav bort 2000€, Todt=vädergud, Solberg-kusinerna i samma WRC-tävling, Adamo med Sombrero inför Mexiko, Röjsel byter till Renault, digital rallyhistoria i Simrishamn och 140 anmälda till BRC-premiär..
Är inte helt beredd på att släppa Rally Sweden 2020, det dyker upp lite grejor i skallen efter hand. Till exempel att Thierry Neuvilles sjätte plats innebar 2000 euro till rallyts funktionärer genom löftet att under säsongen supporta dessa i proportion till sin placering.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-18 14-årige Ludvig berättar om när ställningen föll över honom på rallyt
Rallyfesten var nära att sluta i tragedi när en ställning föll från flera meter upp i luften och träffade Ludvig Liljemark från Torsby samt en kvinna. Olyckan inträffade på serviceplatsen i Torsby på söndagseftermiddagen då det blåste kraftigt på platsen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-18 Otäck krasch i Nascar – på sista varvet
Ryan Newman kraschade allvarligt under Daytona 500.
Amerikanen låg i ledningen när han blev påkörd under sista varvet.
Han fördes till sjukhus med allvarliga skador – men läget ska inte vara livshotande.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-17 Det vinterfria vinterrallyt
Årets rally kommer att gå till historien som det vinterfria vinterrallyt. Nu riktas blickarna framåt mot nästa år och rallychefen Glenn Olsson har klart för sig att blir det ingen vinter 2021, då blir det inget rally i Värmland.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-17 Pojke hade änglavakt när han träffades av fallande ställning
En pojke i yngre tonåren samt en kvinna skadades när en ställning föll från flera meters höjd på Svenska rallyts serviceplats i Torsby på söndagen. Pojken svimmade av ett par gånger innan han fördes med ambulans till sjukhus, han ska enligt uppgift ha ådragit sig en lätt hjärnskakning, men klarat sig bra efter omständigheterna.
Även kvinnan fick föras till sjukhus för vård sedan ställningen träffat henne i pannan, men kraften i fallet hade dämpats då ställningen först träffat pojken.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

20-02-17 Tom Kristensson tog hem rallyvinst: Man hoppar upp på taket och står och skriker
I helgen kammade Tom Kristensson från Hörby hem sin andra vinst i junior-VM när han vann deltävlingen i Rally Sweden. Vann gjorde han trots att han inte var så förberedd.
"Ofta är det så att man brukar köra test på hela biten innan tävlingen (...) – det har tyvärr inte varit möjligt för mig", säger Tom Kristensson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-17 Försök till summering av Rally Sweden men utan vädertragg plus att Tom/Jocke och jag hade tur...
Som kanske någon märkte blev det ingen Motorbloggen efter Rally Sweden och orsaken till detta stavas Dennis.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-17 Blomberg förbättrade sin placering i Rally Sweden
Robert Blomberg/Ida Bood, SMK Trollhättan nådde sitt mål att bli bättre i Rally Sweden än i fjol. Fjolårets 26:e plats blev till en 23:e i år. – Vi är jättenöjda, säger Robert. Vi hade kunnat ladda på mer, men då måste man kalkylera med att riskerna ökar, så en 23:e plats är vi klart nöjda med.
» Läs hela artikeln i TTELA
20-02-17 Lindholm elva i svenska rallyt
Ingåbon Emil Lindholm lyckades utmärkt i helgens svenska VM-rally. Tillsammans med kartläsaren Mikael Korhonen kom Lindholm in på en elfte plats totalt och blev tvåa i sin klass. Placeringarna är de bästa Lindholm nått i dylika sammanhang.
» Läs hela artikeln i Västra Nyland
20-02-17 Emil Lindholm på elfte plats i svenska VM-rallyt – Ingåbons bästa placering i VM-sammanhang
Emil Lindholm från Ingå körde i mål på sin bästa placering i VM-sammanhang då ekipaget placerade sig på elfte plats. Lindholm var tvåa i sin egen klass WRC3 i rallyt som avslutades på söndagen.
» Läs hela artikeln i YLE
20-02-17 Ännu en helg utan rally
Då har det varit rally i helgen igen. Än en gång har jag inte haft möjlighet att njuta av det i verkliga livet. Det hade varit oacceptabelt för mig för 20 år sedan. Tur att det finns radio. Då kan man dessutom kombinera njutningen med VM i skidskytte.
» Läs hela artikeln i VF
20-02-17 Tårögd Harri Rovanperä mållös efter sonens bragdartade insats i Sveriges VM-rally – stallkamratens reaktion: "Vem kan ens drömma om det där?"
Kalle Rovanperäs pappa Harri hittade inte orden efter sonens historiska tredjeplats i Sveriges VM-rally. För Toyota blev helgen en fullträff. Rallyts vinnare, Rovanperäs stallkamrat Elfyn Evans var även han mäkta imponerad av den unge finländarens insats.
» Läs hela artikeln i YLE
20-02-17 Framgång för rallyförare från Nora
Rallyföraren Pontus Lönnström från Nora som i helgen körde sin första rallytävling i Junior-VM i Värmland slutade på åttonde plats. Pontus Lönnström fick en tuff start med punktering på rallyts första sträcka, men hittade sedan farten under tävlingen var snabbast på två av rallyts nio sträckor.
Nästa deltävling i Junior-VM körs den 4-7 juni på den italienska ön Sardinien.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-16 Rallyt har en oviss framtid
Svenska VM-rallyt måste snösäkras annars kan avtalet brytas. Att flytta sträckor längre norröver som till Dalarna och Norge är ett alternativ för att säkra ett vinterrally.
"Vi kan inte flytta till en plats om det inte finns en finansiering", säger Glenn Olsson som är vd för Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-16 Elfyn Evans rallyvinnare i hällande regn
Himlen öppnade sig över Rally Sweden. I hällande regn kunde britten Elfyn Evans ta sig i mål som segrare i vad som måste vara det kortaste WRC-rallyt i modern tid.
»
Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-02-16 Hård kamp mellan Solberg och Kristoffersson
Ole Christian Veiby, med västvärmländske kartläsaren Jonas Andersson, tog andraplatsen i Svenska Rallyts WRC 2-klass.
» Läs hela artikeln i Arvika Nyheter
20-02-16 Elfyn Evans rallyvinnare i hällande regn
Himlen öppnade sig över Rally Sweden. I hällande regn kunde britten Elfyn Evans ta sig i mål som segrare i vad som måste vara det kortaste WRC-rallyt i modern tid.
» Läs hela artikeln i Corren
20-02-16 Årets snackisar i Rally Sweden
Det har snackats i rallyskogen under årets tävling. TT har lagt örat mot gruset och snappat upp konversationerna.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
20-02-16 Kalle Rovanperä skrev rallyhistoria – sensationell trea i det svenska VM-rallyt
Den 19-årige rallyföraren Kalle Rovanperä avslutade det svenska VM-rallyt starkt. Han vann den sista specialsträckan, passerade den sexfaldige världsmästaren Sébastien Ogier och avancerade till trea i slutresultatet. Aldrig tidigare har en tonåring tagit en pallplats i ett VM-rally.
» Läs hela artikeln i YLE
20-02-16 Rådström tog hem RC4-klassen
Dennis Rådström var snabbast av alla bilarna i RC4-klassen i årets svenska rally.
"Kul att få köra ett så häftigt rally, det har varit väldigt snabbt", säger Dennis Rådström.
JWRC-klassen vanns av den näst snabbaste RC4-bilen, rattad av Tom Kristensson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-16 Oliver Solberg i tårar - körde på en sten
18-åriga Oliver Solberg var rejält besviken efter målgången när han berättade att han försökt väja för en sten men inte lyckats. Solberg föll från tredje- till femteplatsen i WRC3-klassen på den sista sträckan.
"Jag försökte att inte träffa stenen men så fick jag punktering", sa Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-16 Kristoffersson bästa svensk: Jag tog i allt jag orkade
Johan Kristoffersson blev bästa svensk i det svenska VM-rallyt och slutade trea i WRC3-klassen. Inför den sista sträckan låt Kristoffersson 1,1 sekund efter Oliver Solberg men Solberg fick punktering på den sista sträckan och föll ner till femteplatsen i WRC3-klassen.
"Jag tog i allt jag orkade men det var svårkört på den sista sträckan", sa Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-16 Solberg snurrade – tappade tredjeplatsen till Kristoffersson
Mads Östberg tog sin andra raka seger i Svenska rallyts WRC 2-klass, före landsmannen Ole Christian Veiby och hans värmländske kartläsare Jonas Andersson.
I WRC 3 tappade rookien Oliver Solberg sin pallplats till Johan Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-16 Mads Østberg vann WRC2: En bra start på säsongen
Mads Østberg följde upp vinsten från Monte Carlo med en vinst också i det svenska VM-rallyt i WRC2-klassen. Mads Østberg vann klassen 23,4 sekunder före Ole Christian Veiby,
"Det blev ett bra rally och jag måste berömma alla som lagt ner arbete för att får till det här rallyt trots vädret", sa Mads Østberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Rally
20-02-16 Motorklubb får oväntat stöd
Likenäs motorklubb är en av föreningarna som förlorar intäkter när Svenska rallyt tvingats ställa in sträckor, men nu kommer oväntad hjälp. Malin Jonsson, funktionär för Likenäs motorklubb, berättar att det börjat trilla in pengar via Swish efter ett upprop i sociala medier.
Det handlar om entusiaster som betalar parkeringsavgift trots att de inte kunnat komma till Likenäs på söndagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Rally
20-02-16 Östberg vinnare för andra året i rad
Mads Östberg tog sin andra raka seger i Svenska rallyts WRC 2-klass, före landsmannen Ole Christian Veiby och hans värmländske kartläsare Jonas Andersson.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-16 Evans säkrade historisk seger i Svenska rallyt
Han dominerade från start till mål.
Walesaren Elfyn Evans, 31, tog till slut en lika klar som historisk seger i Svenska rallyt.
– En bra helg för oss, säger han sansat.
»
Läs hela artikeln i SVT
20-02-16 Dags för sista sträckan i rekordkort rally
Strax efter lunch ger sig förarna ut på den sista sträckan i det stympade Rally Sweden. Elfyn Evans leder med 17,2 sekunder före Ott Tänak och förväntas defilera i mål som segrare.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-02-16 Rallyts vd: ”Vi måste ha en annan beredskap”
2020 får inte upprepas igen. Svenska rallyts vd Glenn Olsson och den övriga organisationen inleder därför omgående arbetet för att ta fram en ny plan kring framtida VM-rallyn.
– Vi måste ha en annan beredskap, säger Olsson.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-16 FIA-presidenten om rallyt: ”Problem att diskutera och lösas”
Jean Todt, högste chefen på Internationella bilsportförbundet (FIA) har rest till Värmland för att tacka arrangörerna som gjorde årets upplaga av Svenska rallyt möjligt.
Men också för att vara med och ta fram en plan som ska garantera bättre snösäkerhet i framtiden.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-15 "Vill jättegärna ha fler tjejer i Rally Sweden"
Rally Sweden är en mansdominerad tillställning. Bara tre kvinnliga deltagare går att uppbringa i startfältet.
– Vi kanske ska fundera på att göra något paket kring kvinnliga deltagare. Det är något vi får fundera på, säger Glenn Olsson, vd för rallyklassikern.
» Läs hela artikeln i SVD
20-02-15 Bragdguld till Glenn & Co, FIA-Todt på plats, Evans på topp, Lindholm tappade ledning, Oliver före Johan och Tom K. tävlade med "Sola i Karlstad"!
Börjar direkt med att ber om ursäkt för att dagens Motorbloggen inte blir riktigt som jag och kanske även ni hade sett framemot.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-15 Dramatiskt sekunddrama mellan Solberg och Kristoffersson
Endast 1,1 sekund skiljer Oliver Solberg och Johan Kristoffersson åt i WRC 3-klassen inför avslutningen i Svenska rallyt. Nu lovar värmlänningarna att ge allt i kampen om tredjeplatsen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-15 Rösta fram årets rallybild
I år är det publiken som bestämmer vem som vinner! Se på de nominerade bilderna och rösta sedan på din favorit. Alla bilder finns att titta på i större format genom att klicka på "visa alla bilder".
Röstningen stänger klockan 13:00 söndagen den 15:e, samtidigt som sista sträckan avslutas. Vinnaren kommer presenteras kort därefter och får självklart ett fint pris.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Bara ett misstag kan stoppa Evans
Britten Elfyn Evans är bara en sträcka från seger i det svenska VM-rallyt 2020, han leder med 17,2 sekunder före Ott Tänak inför den sista dagen. Sebastien Ogier och Kalle Rovanperä slåss om tredjeplatsen och Ogier har en halv sekunds försprång inför sista sträckan på söndagen.
Hör Rallyradions Mats Fagerström och Sofie Lundmark summera de olika klasserna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Solberg nöjd - leder värmländska striden
Oliver Solberg avslutar lördagen i Svenska rallyt i topp - i den interna värmländska kampen med Johan Kristoffersson och Pontus Tidemand. Alla förarnas resultat finns inom en tidsrymd på fem sekunder i totalställningen efter Torsbysprinten.
"Bara jag är framför Johan så är jag nöjd", säger Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Rallyt som försvann:”En otrolig skillnad”
Normalt sett lever Hagfors upp under rallyhelgen. Tusentals åskådare samlas på specialsträckan som avslutas i den gamla slalombacken och näringsidkarna tjänar fina pengar. I år blev det ingen rallyfest alls.
– Absolut inte kul, säger Håkan Finnkvist, ordförande i Hagfors MK, som är en av arrangörerna av Hagforssträckan.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-15 Petter Solberg: Som pappa försöker jag hålla mig i bakgrunden
Petter Solberg avslutade förra året en lång rallykarriär och i år står han bredvid och följer 18-årige sonen Oliver som kör sitt andra VM rally.
"Jag försöker hålla mig i bakgrunden men ändå hjälpa Oliver så att han inte gör de fel jag har gjort i karriären", säger Petter Solberg.
Efter sju av nio körda sträckor så är Oliver Solberg bäste svensk i resultatlistan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Rallygeneralen: Det blir hårdare krav nu
Arrangören har klarat av att arrangera ett rally trots vädret, men nu väntar krav på förändringar för att garantera ett snörally 2021. Bara nio av totalt 19 planerade sträckor kommer att köras i Rally Sweden 2020 och inför nästa år kommer Internationella bilsportförbundet kräva mer av arrangören.
"Det kommer såklart att vara hårdare krav, så det blir ett arbete vi får göra framöver men det har vi inte börjat med ännu.", säger Glenn Olsson, rallyts vd.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Allt går Evans väg i Rally Sweden
Allt tycks gå Elfyn Evans väg på lördagen. Tre sträcksegrar och utökad ledning.
Dessutom kortas Rally Sweden ytterligare så de andra få färre möjligheter att jaga i kapp.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-15 Brittiskt i topp i rallyt - drygar ut ledningen
Britten Elfyn Evans har vunnit fem av rallyt sju sträckor och inför de två avslutande sträckorna leder han med 16,9 sekunder över den regerande världsmästaren Ott Tänak.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Oliver Solberg imponerar - bäste svensk
18-åriga Oliver Solberg kör fortare och fortare i det svenska VM-rallyt och är nu bäst bland de svenska förarna.
"Jag är nöjd men jag har absolut inga dubb kvar i däcken nu", sa en leende Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Elfyn Evans: Det gäller att hålla rytmen
Elfyn Evans tog på lördagen sin fjärde sträckseger och utökade ledningen i rallyt till 15,3 sekunder före Ott Tänak.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Beskedet: Söndagens första sträcka stryks
Arrangören tvingas på grund av vädret stryka ännu en sträcka i det svenska VM-rallyt, Likenäs körs enbart en gång på söndagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Näst sista sträckan stryks i rallyt
Mildvädret fortsätter att sätta käppar i hjulet för Svenska rallyt. Nu ställs söndagens första sträcka in.
– Det är som det är, säger sträckchef Johan Magnusson.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-15 Kristoffersson klättrar - bäste svensk
Johan Kristoffersson blev bästa svensk i lördagens första sträcka i Svenska rallyt. Han körde de dryga 21 km på sträckan Hof Finskog 2 på 10:04.9 vilket var åtta sekunder snabbare än Pontus Tidemand.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Evans kopplar greppet om rallyt - drygar ut ledningen
Britten Elfyn Evans tog sin tredje sträckseger när sträckan Hof-Finnskog kördes på lördagen och leder nu med 11,7 sekunder före Ott Tänak.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-15 Latvala tvingas bryta rallyt - får en ny VM-start
En felkopplad elkabel satte stopp för Jari-Matti Latvala i det svenska VM-rallyt men Toyota ersätter honom med en ny VM-start. Latvala som det här året saknar ett fabrikskontrakt hade satsat egna pengar för att få köra i Sverige får istället en start i VM-rallyt på Sardinien i juni.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 Rally Swedens framtid diskuteras
Britten Elfyn Evans leder Rally Sweden efter första dagen. I fokus står ändå bristen på snö och is. Och under fredagskvällen möts arrangörerna, promotorn och Internationella bilsportförbundet (FIA) för att prata om framtiden, uppger .
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-14 Tidemand bästa svensk efter första dagen
Det finns ingen svensk i toppklassen i det svenska rallyt. Men i klassen under imponerar Pontus Tidemand i hans hemtrakter. Efter första dagen ligger han på en tredjeplats i WRC 2, 18 sekunder efter ledaren Mads Östberg.
– Den första sträckan i morse var riktigt bra, säger Tidemand i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-14 Kungligheter, bybor och långväga gäster i rallyskogen
Svenska rallyts nya sträcka Nyckelvattnet lockade en salig blandning människor på fredagsförmiddagen.Här trängdes allt från kungligheter till rutinerade finska rallybesökare och personer med minst sagt god lokalkännedom.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-14 Uppmaning till rallypubliken: ”Håll er borta från vägen”
Tusentals åskådare befann sig på sträckan Nyckelvattnet under fredagen. Alla skötte sig inte. – Visa hänsyn till funktionärerna, vädjar publikchefen Lasse Andersson.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-14 Se Fourmaux stora miss – körde rakt i korsning
Det gick inte riktigt som på noter för fransmannen och WRC2-föraren Adrienne Fourmaux när han skulle ta en sväng på SS4 Nyckelvattnet1. Han missade en sväng och fortsatte istället rakt genom avspärrningsbanden.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-14 Elfyn Evans leder på luriga rallyvägar
Britten Elfyn Evans har tagit ett fast grepp om Rally Sweden. Samtidigt har svenske Pontus Tidemand fått upp farten i WRC2-klassen och ligger trea efter tre sträckor.
» Läs hela artikeln i Västerviks Tidningen
20-02-14 Besviken Thierry Neuville: Jag har städat vägen
VM-ledaren Thierry Neuville fick starta först under fredagen och det var en nackdel, enligt Neuville.
"Vi har gjort vårt bästa men vi ser fram mot morgondagen då vi ska försöka ta igen lite tid men det blir svårt på ett sånt här kort rally", sa Thierry Neuville.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 Nöjda värmlänningar efter första rallydagen
Med den första dagen av Svenska rallyt avklarad fanns det flera nöjda värmlänningar vid mållinjen. Pontus Tidemand ligger på en trejde plats i WRC2, 16 sekunder efter Mats Östberg.
Johan Kristoffersson ligger på en tredjeplats i WRC3, 29 sekunder efter Emil Lindholm, och strax efter Kristoffersson hittar vi Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 NØstberg nöjd med vinterdagen
Norske Mads Østberg avrundar rallyts första dag i topp för WRC2, i knapp ledning med bara tiondelar före Pontus Tidemand.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 Brittisk ledning - Elvyn Evans leder med dryga åtta sekunder
Elvyn Evans vann två av fredagens sträckor och leder rallyt med drygt åtta sekunder före fjolårsvinnaren Ott Tänak. Den 19-årige finländaren Kalle Rovenperä fick motorstopp två gånger när han skulle växla ner bilen och förlorade viktiga sekunder men ligger ändå på en tredje plats i rallyt.
"Ett sånt här misstag kan man göra en gång som förare men absolut inte två", sa en bedrövad Kalle Rovenperä.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 Formel 1-stjärna kommer till Anderstorp
Den polske racingstjärnan Robert Kubica kommer till Anderstorp i sommar för att tävla.
Kubica har gjort totalt sex säsonger i formel 1 men har inför säsongen tagit klivet över till den tyska DTM-serien som i juni kommer till Scandinavian raceway i Anderstorp den 12-14 juni.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-14 Brittisk ledning i Svenska rallyt – unga Toyotaförare i topp
Efter gårdagens shakedown kunde äntligen det Svenska rallyt i dag genomföra sina första riktiga sträckor. Då tog två unga Toyota-förare tag om ledningen direkt där Elfyn Evans var absolut snabbast och leder stort med nästan åtta sekunder.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-14 Lindholm skräller: "Det här var lite roligt"
Finske Emil Lindholm leder Svenska rallyt i WRC3-klassen och var dessutom snabbast av R5-bilarna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 Kalle Rovanperä ny tvåa i rallyt
Den 19-årige finländaren Kalle Rovanperä gör sitt livs rally och ligger efter tre körda sträckor på en andraplats 7,9 sekunder efter britten Elvyn Evans.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 Oliver Solberg: Vi har inte fått in rätta flytet ännu
Oliver Solberg gjorde några ändringar inför dagens andra sträcka men fick ändå inte riktigt till det och är nu nära 20 sekunder efter på en femteplats i WRC3-klassen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 Latvala: "Kört för vår del"
Jari-Matti Latvala har rejäla tekniska problem med motorn och kom genomsvett och frustrerad i mål på Finnskogen 1.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 Två tiondelars försprång för Elvyn Evans
Efter två körda sträckor så skiljer det 0,2 sekunder mellan Elvyn Evans och Ott Tänak, till brittens fördel.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 Rådström: "Nu snackar vi fart!"
Torsbysonen Dennis Rådström ligger tvåa i Svenska rallyts RC4-klass efter fredagens första sträcka.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 Britten Elfyn Evans i ledning av Svenska rallyt
Elfyn Evans leder 1,1 sekund före tvåan och förra årets vinnare Ott Tänak.
"Det var okej, jag gjorde några dumma misstag men en bra sträcka", sa 19-åriga Kalle Rovenperä som ligger på tredje plats två sekunder efter Elfvyn Evans.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-14 Tidemand bäste svensk
Pontus Tidemand hade en del problem under svenska rallyts första sträcka på fredagen, men lyckades ändå ta sig in som bäste svensk.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-14 11.00: Svenska rallyt: Live Specialsträcka 4
Se livesändningen i spelaren i länk nedan
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-14 Från Barbados till Svenska rallyt
Människor från hela världen samlas i Värmland under Svenska rallyt.
Och vissa har rest längre än andra.
Vi har träffat Jason Downey som har tagit sig hela vägen från Barbados.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-14 Tävla med dina bästa rallybilder
Skicka in dina bästa bilder till rallyradion för att vara med och tävla om fina priser!
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-14 JUST NU: Evans snabbast på första sträckan
Det blev Wales i toppen på första sträckan när Elfyn Evans var snabbast följt av Tänak och Rovanperä.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-13 Nu börjar Svenska rallyt – följ vår sändning
Efter flera förändringar i programmet på grund av mildvädret inleds SVT:s sändningar från Svenska rallyt ikväll med shakedown från travbanan i Karlstad.
»
Läs hela artikeln i SVT
20-02-13 Sträckan ströks – publiken kom ändå
Den första superspecialsträckan av årets rally ströks häromdagen, men åskådarna lockades ändå till Shakedown 2 påFärjestadstravet.
"Jag är imponerad av publiken och av förarna som bjuder på en riktig show", säger Rallyradions expert Lasse Jonsson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-13 Här kör prinsen in på den näst snabbaste tiden
Det nybildade teamet med Sebastien Ogier och prins Carl Philip körde in på den näst bästa tiden.
Prinsen ryckte in som kartläsare under torsdagskvällens shakedown i Karlstad och såg nöjd ut efteråt.
– Fantastiskt, vilket åk, säger han i sändningen direkt efteråt.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-13 Skånskt i Sunne, Tom K. ska njuta, Tidemand nöjd, Lönnström taggad, Idas J-WRC-debut, Rovanperä snabbast, åtta återbud, Ogier med ny kartis på Färjestad, förfalskade rallypass och vad händer hos EKS?
Tillbaka i Karlstad igen efter besök i såväl Sunne med Rally HQ och därefter till Torsby och den mäktiga serviceplatsen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-13 Prins Carl Philip rycker in som kartläsare
Prins Carl Philip gör entré i Svenska Rallyt som kartläsare.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-13 Räddningstjänsten varnar rallypubliken
Genvägar i jakt på bra publikplatser kan innebära livsfara. Det milda vädret, och faktiskt även kylan på nätterna, innebär att sjöisarna kan vara förrädiska.
Skulle olyckan vara framme uppmanar ställföreträdande räddningschef Johan Westh till användande av SOS-alarms app, eftersom den ger detaljerad information om var den som larmar befinner sig.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-13 Rallypubliken i högform trots snöbrist
Svenska rallyt har till slut kommit igång. På torsdagsförmiddagen kördes shakedownsträckan Skalla som planerat – och en hel del publik hade samlats i rallyskogen som vanligt.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-13 SMHI: Börjar på minus och slutar på plus
Vädret är extremt avgörande för huruvida det ska bli ett vintrigt rally eller inte. Vi har en specialprognos för norra delarna av länet. Fredag bjuder på minusgrader och soligt. Ingen snö i sikte. Lördag börjar med minus men vänder under dagen till plusgrader och på söndag blir det busväder med regn
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-13 Rovanperä snabbast på shakedown
Finländaren Kalle Rovanperä var piggast på fullfartsträningen inför fredagens start av det svenska VM-rallyt. Shakedownsträckan Skalla mätte 7,21 kilometer och de flesta förare i WRC-klassen valde att köra minst tre gånger, några fyra och Kalle Rovanperä var en av dem.
Rovanperä körde på 3:57,1 vilket var 3,5 sekunder snabbare än tvåan Sebastien Ogier och 3,6 sekunder snabbare än trean Elfyns Evans.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

20-02-13 Mästaren tillbaka efter otäcka kraschen
Han är regerande världsmästare. Men efter den spektakulära kraschen i Monte Carlo-rallyt i januari ligger han sist i mästerskapet. För estländaren Ott Tänak är Rally Sweden vinna eller försvinna.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-02-13 Rally Sweden 2020 – alla tider och sträckor
lera klassiska sträckor stryks – Kristoffersson guidar
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-02-13 Svenska rallyt är här och SVT sänder från torsdag till söndag
Med dagliga sammandrag och highligts och fem livesträckor kommer SVT att ge publiken full rallykoll.
– Vi har full fokus på slaget om Värmland, säger SVT:s Maria Wallberg.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-13 Nu börjar Svenska Rally - följ sändinge i kväll
Se sändningen i spelaren ovan eller i SVT2 från kl 20.00.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-13 Våra experter tror på belgisk seger
Årets upplaga av det svenska VM-rallyt är en nerbantad historia med bara 10 tävlingssträckor – trots det verkar våra experter eniga om vem som vinner.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-13 Oliver inför starten: En dröm går i uppfyllelse
Ett av de värmländska hoppen i årets svenska rally är Oliver Solberg, Torsbysonen som kör sitt första hemmarally i WRC2-klassen.
VM-säsongen för Oliver Solberg startade i Monte Carlo-rallyt och han själv ser det som en viktigt erfarenhet – även om han i det svenska rallyt byter bil och starta i en Skoda
"Det här är en dröm som blivit uppfylld", säger Oliver Solberg
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-12 Sprintsträckan på Färjestadstravet stryks
Superspecialen på Färjestads travbana stryks från Rally Sweden. Istället görs den om till en andra så kallad shakedown-sträcka, ett fullfartstest utom tävlan.
» Läs hela artikeln i Västerviks Tidningen
20-02-12 Nya förändringar i Rally Sweden
Enligt ett pressmeddelande så kommer superspecialen på Färjestadstravet inte att köras som tävlingssträcka. Istället kommer SSS Karlstad 1 att köras som fullfartsträning där bilarna kör en och en, dock kommer invigningscermonin och andra planerade aktiviteter på travbanan kommer att genomföras enligt plan. Fullfartsträningen vid Skalla kvarstår och kommer köras under torsdagsmorgonen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

20-02-12 Guide: Så ser du Svenska rallyt i SVT
Motorfolket jublar – Svenska rallyt är här och SVT sänder från torsdag till söndag.
– Jag tror på den regerande världsmästaren Ott Tänak, Estland, som också vann Svenska rallyt förra året, säger SVT:s expert Jonas Kruse. Han kraschade rejält i VM-premiären i Monaco och jag tror att han är redo att visa att han kan köra snabbt i Värmland igen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-12 Nya förändringar i rallyts tävlingsprogram
Nu görs fler förändringar i rallyprogrammet.
Superspecialen som ska inleda tävlingen på torsdagskvällen stryks som tävlingssträcka och i stället kommer den att köras som en andra shakedown.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-12 P4 Värmlands medarbetare nominerade till pris
Per Larsson till sportpriset för Rallyradion 2019.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-12 Ömsom snö/is ömsom grus i Rally Sweden, Tom K. njuter, varför större krav på Värmland, Tänak, Østberg, Lindholm och Kristensson mina tipsvinnare!
Motorbloggen idag skrivs ”on location” från ett nästan vårligt Karlstad, ganska exakt motsatsen mot vad alla tävlande och besökare till Rally Sweden önskat.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-12 Ogier: ” Vi vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss”
Under onsdagen körde alla VM-förarna sin rekognosering, recce, av sträckorna under Svenska rallyt. En oerhört viktig besiktning för arbetet att skriva noter.
– Vi vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss för vi har aldrig kört de här däcken i förhållanden som det här, säger Sebastién Ogier, sexfaldig världsmästare till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-12 Förarna om rallyvägarna: ”Bättre än förväntat”
Bilder på leriga grusvägar utan is har kablats ut under veckan. Men när förarna i Svenska rallyt fick se specialsträckorna med egna ögon blev flera överraskade.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-12 Neuvilles initiativ hyllas
Storstjärnan Thierry Neuville har beslutat att skänka pengar till Svenska rallyts volontärer. Nu hyllas belgarens initiativ.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-12 Guide: Så ser du Svenska rallyt i SVT
Motorfolket jublar – Svenska rallyt är här och SVT sänder från torsdag till söndag.
– Jag tror på den regerande världsmästaren Ott Tänak, Estland, som också vann Svenska rallyt förra året, säger SVT:s expert Jonas Kruse. Han kraschade rejält i VM-premiären i Monaco och jag tror att han är redo att visa att han kan köra snabbt i Värmland igen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-12 Dennis Rådström ute efter nya utmaningar
Som uppladdning inför Junior-EM så kör Dennis i helgen VM-tävlingen Rally Sweden.
Dennis Rådström från Torsby har satsat tre säsonger på att vinna Junior-VM-klassen, i år satsar Dennis Rådström på att ta hem Junior-EM-titeln istället.
"Det blir otroligt många kilometer det här året och det kommer stärka mig och Johan enormt", säger han.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

20-02-11 Intensivt jobb för att rädda rallysträckorna
Stormen Ciaras framfart gav rallysträckorna rejält med stryk. Nu arbetas det febrilt in i det sista för att rädda dem.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-11 Svenska rallyhoppet: "Jag siktar på toppen"
Kylan har dröjt, snön lyser med sin frånvaro och tävlingen har kortats med flera sträckor. Men svenskhoppet från Charlottenberg är ändå taggad inför det svenska VM-rallyt. Det blir som ett sprintrally. Säkert ett ruggigt tempo direkt från start, säger Pontus Tidemand.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland
20-02-11 Rallybasen: ”De korta sträckorna ligger i farozonen”
Svenska rallyts vd Glenn Olsson gläds åt den senaste tidens väderprognoser som lovar kyla – men risken finns för fler förändringar i programmet.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-11 Här skämtar norrmannen om sin träningskrasch
Under gårdagen, måndag, testade norrmannen Mads Östberg banan inför Svenska rallyt som inleds på torsdag.
Men i en kurva gick det lite för snabbt för WCR2-föraren, som kraschade – och sedan skämtade om det på Twitter.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-11 Tidemand är positiv, Østberg vet var gränsen går, blickarna på svenskarna i J-WRC, Dennis R. vill visa, ingen stipendieutdelning på Färjestad och norska landslagen presenterade
Redan innan Pontus Tidemand avslöjade sina planer att köra Skoda i WRC2 menade jag att årets ”VM för R5-åkare” kom att bli minst, om inte mer intressant ur svensk synvinkel än ”Kungaklassen”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-11 Neuville skänker pengar till svenska rallyvolontärer
Rallyföraren Thierry Neuville skänker pengar till volontärerna i Rally Sweden. Belgaren skriver på sin facebooksida att han vill hjälpa de svenska rallyvolontärerna den här helgen, för att hedra volontärers arbete världen över som möjliggör olika sportevent.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-11 Storpublik väntas till avkortade rallyt
et blir ovisst ända fram till starten på torsdag men Internationella bilsportförbundet och Svenska rallyt har i alla fall genomfört besiktningar och ska köra elva specialsträckor istället för 18.
» Läs hela artikeln i Ekuriren
20-02-11 Kristoffersson: I år finns inget utrymme för misstag
Årets upplaga av Rally Sweden har bara 11 sträckor och det värmländska hoppet Johan Kristoffersson menar att det gör varje sträcka extra viktig.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-10 Solberg redo för drömtävlingen – under svensk flagg
Värmländske stortalangen Oliver Solberg gör sig redo för sitt livs tredje VM-rally – och en debut i dubbel bemärkelse.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-10 Østberg:”Da må vi vinne”
SVT träffade norrmannen Mads Østberg, norr om Antilla, under måndagen. Efter en seger i Monte Carlo-rallyt i januari har han gott självförtroende inför svenska rallyt.
– Jag fokuserar på att köra optimalt för egen del, de som vill komma på andra plats får göra det. Det spelar ingen roll för mig.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-10 Buss i Rally Sweden, Oliver S. om Skoda-debuten, Mäkinen fortfarande snabb, Skilling 500 i SM-kostym och RS-serier klara!
Fortsatt så dj-las vädret med Rally Sweden även om minusgraderna dominerar fram till lördag eftermiddag. Då tar plusgraderna över kring Torsby plus regn under de två avslutande körningarna på söndagen uppe i Likenäs.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-10 Tidemand inför Svenska rallyt: ”Det kommer gå ruggigt snabbt”
Rallyveckan är igång. Norr om Antilla testar en handfull förare sina bilar under måndagen. En av dem är värmlänningen Pontus Tidemand som i årets upplaga av Rally Sweden kör i WRC2, klassen under värstingklassen.
– Man har gått och väntat på det här rätt länge nu, säger Pontus Tidemand.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-10 Trafikljus och bussar ska stoppa rallykaos
Färre sträckor än vanligt ska köras under Svenska rallyt, publiken förväntas dock bli lika stor som vanligt och risken för ett trafikkaos har ökat. För att klara av anstormningen av publik kommer det att sättas upp tillfälliga trafikljus på E45 i Torsby (när åskådarna ska ta sig till eftermiddagssträckan) och på sträckan Nyckelvattnet ska bussar köra ut publiken till åskådarplaterna.
» Läs hela artikeln i Svergiges Radio
20-02-10 "Dikta om Loeb" – rallylåten 2020
Nu släpper P4 Värmland släpper årets rallylåt - den 17:e i ordningen - och i år har vi förvandlat Robert Palmers "Addicted to love".
» Läs hela artikeln i Svergiges Radio
20-02-10 Här är SVT Sports alla sändningar i veckan
Här kan du se alla SVT Sports sändningar den här veckan. Skidskytte-VM börjar i Antholz, Italien och här hemma är det bland annat Svenska rallyt i Värmland, världscupskidor i Östersund, inomhusfriidrott, basket och SDHL.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-09 OC och Jonas:"Det gäller att hitta balansen"
Den norsk-värmländska duon berättar om sina förhoppningar inför årets svenska VM-rally. Ole Christian Veiby och Jonas Andersson kommer att köra i WRC2-klassen i en helt fabriksny bil.
"Vi börjar få feeling och nu ska vi börja jobba med setup", säger Ole Christian Veiby.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-09 Bergkvist till SM-sprinten, Johan K. vill på pallen, Tom K. utan konkurrentkoll, Lindholm vann"SM", Suzuki kör för KOMO och Emil L. till Vännäs med GruppH-bil!
Om en liten stund stänger anmälan till SM Sprint Vinter i Boden och då har antalet anmälda ökat med ytterligare runt tio bilar sedan igår. Bland de sista att anmäla sig var Emil Bergkvist som legat väldigt lågt efter Junior-VM-segern 2018.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-09 ME-sjuke Basse, 37, orkade inte leva längre
Sebastian ”Basse” Ekehov, 37, älskade att meka med bilar och köra folkrace.
Den plågsamma sjukdomen ME drev honom till orörlighet och självmord.
– Han kände sig kapad vid fotknölarna, säger Anna Ekehov, 36.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-02-08 Latvala i ny design, M-Sport Ford hyllar Glenn, 22 däck för JWRC, norrlandsdominerat i SM Sprint Vinter, Lindholm SM-leder, Fløene vann sandpremiär, DASU visar säsongen 2020 och Åberg växer!
I dag visar Rally Sweden-vinnaren 2008-12-14-17 Jari-Matti Latvala upp den Toyota Yaris WRC som han och Juho Hänninen ska köra i årets upplaga.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-08 Vädret skapar p-problem i Torsby
Parkeringarna runt serviceplatsen i Torsby har blivit en huvudvärk för arrangören. Serviceplatsen är ett populärt besöksmål under rallyt, men nu kan inte fälten runt Torsby flygplats användas för parkering - utan tjäle i marken blir det för lerigt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

20-02-07 Nu brummar det i Värmlandskogen, Tänak får ny bil(!), Latvala "under cover", PG Andersson kör Rally-SM, GN Motorsport nya i "Team-SM" och det krävs stora skor för att gå på vatten...
Brum, brum i Värmlandskogen hette rallylåten från P4 Värmland för några år sedan och detta är också vad som hörs just nu några dagar före rallystarten på torsdag. Kanske lite fel ändå, för jag misstänker att en del av brummandet även hörs över skogen i Dalarna.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-07 Jonna tar plats i en värstingbil
Jonna Eson Brådhe byter upp sig. Till SM kommer hon till start i en fyrhjulsdriven Mitsubishi Mirage. "Det kommer att gå fort mellan träden".
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
20-02-06 Tankar kring "Svenska", Lönnström först, Jonna/Julia i R5:a, varför inte lagtävlan, Gill oskyldig i svår rallyolycka, V8:a gänget byter och hemmaseger i Monte!
Är fullt medveten om att detta kanske är fel, men just nu står allt snack, tjafs och kommentarer kring Rally Sweden och den akuta bristen på vinter, mig upp i halsen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-06 Rallytävling ställs in – "Har aldrig sett en så besviken man"
Ted Malm som i somras fick ett cancerbesked, beslutade sig trots det för att delta i Svensk rallyt. Men i veckan nåddes han av nyheten att klassen där han och frun skulle delta i har ställts in. "Luften gick ur".
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-06 Då avgörs rallyt – här är nya tidsschemat
De flesta sträckorna i årets upplaga av Rally Sweden kommer att avgöras på förmiddagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-05 Sponsrade med halv miljon - blir utan sträcka
De 500 000 kronor som Sunne kommun betalat för att vara en del av det svenska VM-rallyt verkar nu vara pengar i sjön. Den populära Vargåsen-sträckan i Sunne kommun där tusentals åskådare samlas ställs i år in helt.
"Vi har inte funderat över hur vi ska handskas med den summan än", säger Gunilla Ingemyr, centerpartistiskt kommunalråd i Sunne.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-05 Pontus Tidemand:"Det kommer bli action"
Pontus Tidemand är glad över att det svenska VM-rallyt kommer att genomföras. "Tempot kommer att bli rejält uppskruvat", säger Pontus Tidemand som kommer köra i WRC2-klassen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-05 Bantat Rally Sweden men ändå fulla VM-poäng, WRC försöker få grepp om Nordamerika, jäktigt för Paddon och Oliver och Monte-Amazon till salu!
Då är det bara att hålla tummarna för att vädret inte förändras dramatiskt i Rally Sweden-land till det sämre, läs varmare så att de 18 mil specialsträcka som nu planeras att köra, verkligen också kan göras.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-05 Kristoffersson: Fantastiskt att rallyt blir av
Det värmländska hoppet i WRC3-klassen, Johan Kristoffersson, säger att han förbereder sig på det oförutsedda inför det bantade VM-rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-05 Rallyts vd kommenterar de inställda sträckorna
går kom beskedet att det trots snöbristen kommer att bli ett rally-VM. Efter att internationella bilsportförbundet inspekterat sträckorna har man beslutat att köra ett kortare rally med färre sträckor. Något som Svenska rallyts vd Glenn Olsson säger givetvis kommer att påverka ekonomin.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-05 Ekonomisk smäll för Mallbacken
Flera lokala föreningar påverkas ekonomiskt av VM-rallyts inställda sträckor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-05 Rally Sweden kortas – men tävlingen blir av
Rally Sweden kortas. Flera klassiska sträckor stryks. Det meddelade rallyledningen sent på tisdagskvällen.
– Det bästa som går efter de förutsättningar som är, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson till Värmlands Folkblad.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-02-05 Så här körs VM-rallyt
Svenska rallyt kommer att bli kortare än normalt, men trots det blir det en tävling över fyra dagar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-04 Svenska rallyt räddat – tävlingen hålls i Värmland
Efter många om och men ger organisationen Fia grönt ljus för Svenska rallyt. På grund av bristen på vinterväder har sträckor dragits om, men tävlingen startar som planerat på torsdag nästa vecka.
"Det blir ett fantastiskt snabbt rally, och det blir fulla VM-poäng", säger Svenska Rallyts vd Glenn Olsson.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-04 HLMK räddar SM-sprinten
Hässleholms Motorklubb kommer den här säsongen arrangera dubbla SM-tävlingar.
Förutom SM-rallyt i augusti ska klubben även ta hand om sprint-SM i Halmstad.
– Hade vi inte gjort det hade det inte blivit någon tävling, säger HLMK:s ordförande C G Wilke.
» Läs hela artikeln i Norra Skåne
20-02-04 Kristoffersson vill vinna svenskkampen
Tidigare rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson kommer till start i Rally Sweden. Bättre rustad än någonsin.
– Målsättningen är att vara med och kriga om en pallplats, så ädel valör som möjligt, säger han inför starten i WRC2-klassen.
» Läs hela artikeln i Sydsvenskan
20-02-04 Mycket kring Rally Sweden/vädret, Historic ställs in, stöd Tom K. och bli varm, Breen till ERC för full säsong, Abbring till Euro RX, ny hos Brink Motorsport och Allven kämpar i Monte!
Det händer så mycket nu kring Rally Sweden och vädret att jag inte knappt kan bestämma om det är lönt att överhuvdtaget skriva något.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-04 Svenska rallyt blir av – får grönt ljus
Trots snöbristen i de värmländska skogarna står det nu klart att det blir rally. Det efter att internationella bilsportförbundet genomfört en inspektion som gett grönt ljus.
– Det är fantastiskt att kunna bekräfta att svenska rallyt kommer köras, säger rallyts vd Glenn Olsson i ett pressmeddelande.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-04 Svenska rallyts vd: ”Aldrig varit i det här läget”
Det milda vintervädret har satt ledningen för Svenska Rallyt i ett pressat läge och det jobbas intensivt för att rädda tävlingen.
– Just nu har vi full fokus med att hitta en lösning på hur vi ska kunna få en tävling, säger Glenn Olsson, vd för Svenska rallyt, till SVT på plats i Karlstad i dag.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-04 Glenn Olsson: "Jobbar för att få till ett rally i någon form"
Nästa vecka ska Svenska Rallyt dra igång, men den milda vintern har gjort att tävlingarna hotas.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-04 Så blir rallyvädret
Svenska Rallyt närmar sig med stormsteg och nu börjar SMHI:s meteorologer få en bild av hur rallyvädret kan tänkas bli.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-04 Trots snöbristen – rallyförberedelserna i full gång
Den historiska klassen i Svenska rallyt har ställts in – och det finns fortfarande frågetecken kring hur VM-tävlingen ska genomföras i rådande väderläge.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-04 Rally Sweden ställer in historiska klassen
Den milda vintern ställer till problem för Rally Sweden. Nu ställs den historiska klassen in för att säkra sträckorna för huvudklassen.
» Läs hela artikeln i Expressen
20-02-04 Svenska Rallyt ställer in historiska klassen
På grund av den milda vintern ställer nu Rally Sweden in historiska klassen, det för att ge bättre förutsättningar för VM-rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-02-04 Svenska rallyt ställer in historiska klassen
Mildvädret ställer till det för Svenska rallyt. Nu står det klart att den historiska klassen ställs in.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-03 SVT-meteorologen: ”Inte sannolikt med ihållande kyla”
Den milda vintern ställer till det för Svenska rallyt. Om inte temperaturen sjunker kan arrangemanget bli svårgenomfört.
– Det är inte sannolikt att det blir ihållande kyla eller ordentligt snötäckte i Värmland, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-02-03 Nu vattnas Torsbysträckan, Huttunen hade inte budget nog för WRC2, Allven kämpar på i Monte, Gersager byter Opel mot Skoda och Gehrman kör Johan K:s 16-Polo!
Ryktena är i full sväng inför Rally Sweden och där det svänger mellan inställt på grund av plusgrader framöver till att rallyt körs som planerat tack vare minusgrader kommande nätter och därmed skull enbart vissa partier kunna vara i farosonen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-02 Vädret/Rally Sweden är den stora snackisen, inget hellyckat genrep för Östgård, Hägg kände på snö, R1 på gång, tankar kring "Appexit" och Meeke vann i Bastogne!
Lätt att konstatera att mycket av rallyflödet på Facebook för tillfället handlar om vädret/Rally Sweden. Inte så konstigt med tanke på den usla vintern som verkligen dj-las med Glenn Olsson &Co.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-01 Hemmaseger i Vännäs, KK bästa VOC, känguru utmanade på Bathurst, tunt med norrmän i "Svenska", Pons läser noter till "Luckys" son och Meeke snabb med Ford i Belgien!
Känns riktigt trevlig att kunna rapportera från en svensk vintertävling för en gångs skull och då så klart Vännäs-Plåt Rallyt.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-02-01 Philip Gehrman återvänder till EM-serien i Rallycross i år
Vår lokala tävlingsförare Philip Gehrman kommer i år att satsa helhjärtat på EM-serien i rallycross, något han planerar att göra med en Volkswagen Polo Supercar som Johan Kristoffersson tidigare kört.
» Läs hela artikeln i Lindenytt
20-02-01 Rallyprofilen Joachim Carlström startar om
Siktet är inställt på medalj i SM genom att byta både klass och kartläsare. Mer jämbördigt motstånd och samma bil med några extra hästkrafter ska ge en topplats igen efter ett par tunga år.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-31 "Sprint-blogg", legenden har startat i Monte, "Snowdance Challenge" och VOC-premiär i Vännäs!
Även i dag blir det kortare Motorbloggen än vanligt där först begravning av en kär kollega, Jörgen Johansson stod på programmet innan den digra uppdragslistan tog vid. Men ett kort ”break” blev där innan kvällens sportsliga aktiviteter börjar plus en konsert i Kristianstads Kulturkvarter. Där har ni anledningen till denna ”sprint-blogg”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-30 "Snart" gruspremiär på Söderslätt, inga jeans på prisgalan i Monte, Fløene i nytt ökenrally, Albin tar över efter pappa/farfar, Enlund kör RX2 och Alex fick JK:s stipendie!
et ska f-n vara motorbloggare när det är så här tyst som det just nu med inställd SM-premiär och mittemellan WRC i Monte Carlo och Rally Sweden. Även väldigt tyst på hemmaplan med vad som pågår i garagen i väntan på för vissa kyla, snö och is medan man här i söder väntar på att grussäsongen ska starta.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-30 STCC: "Ser bättre ut än på många år"
Det är fortfarande över tre månader kvar till STCC-premiären. Ändå håller redan årets startfält på att formera sig. Det ser bättre ut än på många år, säger STCC-promotorn Mikael Bern.
» Läs hela artikeln i Hela Gotland

20-01-29 Expertkommentatorn om elbilar i Rallycross-VM: "Smart väg att gå"
Expertkommentatorn Jonas Kruse är positiv till nyheten att införa elbilar i rallycrossens VM-klasser.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-29 Eric "39" N. byter till V8, snön faller, Loeb valde själv att avstå Värmland, Hyundai ökar till fem junior-förare, Perth vill ha tillbaka WRC, Wärmelöv i i30 TCR, Projekt E blandas i RX, dyrt att ladda elbil och stollebeslut i Oslo!
Efter en dags uppehåll väljer Motorbloggen att ”first go local instead of global” och kan idag berätta att ”Göinge Ambassadören” Eric Nilsson lämnar danska DS3 Cup efter två säsonger och fortsätter i V8 Thunder Cars.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-29 Elbilar släpps in i värstingklassen
Under säsongen 2021 kommer elbilar och traditionella bensinbilar att tävla mot varandra i mästerskapet. Arrangören av VM-serien i rallycross säger nu att man påbörjar en övergång till elektriska tävlingsbilar och under kommande säsong kommer utvecklingen av den så kallade e-serien sätta igång.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-28 Bara ett vinterrally denna säsong – "Synd"
Det blir bara ett vinterrally i årets SM-serie. Sandviken ger upp helt. – Jag tycker det är synd, säger föraren Christoffer Haglund.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
20-01-28 Oliver Solberg kör Skoda i svenska rallyt
Nu är det klart att Oliver Solberg byter bil inför starten i Rally Sweden.
Efter en bra insats i Monte Carlo-rallyt i helgen i teamets egna Volkswagen kommer Solberg att köra en Skoda Fabia R5 i WRC3-klassen (Skoda Motorsport) Satsningen ihop med tillverkaren är flerårigt och avtalet gör det också möjligt att utöka den privata satsningen under året och köra fler tävlingar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

20-01-27 Breen ersätter Loeb i Rally Sweden, Oliver S. ny med Skoda Motorsport, "Sweden PET" framflyttad, Sean jublade, bara en SM-tävling i vinter, Team Ramudden är anmäld, V8 kör om en "halv mille" och vem blev "Årets Klubb2019"?
Hyundais teamchef Andrea Adamo upphör aldrig att förvåna. Idag kom en ny överraskning från italienaren, då han pötsligt presenterar en ny ”crew line up for Rally Sweden”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-27 Solberg byter stall – klar för Skoda
Oliver Solberg körde den gångna helgen sitt första Monte Carlo-rally. Nu byter han stall, från Volkswagen till Skoda.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-27 Oliver Solberg med unik satsning i VM i rally
Oliver Solberg får en unik chans i rally-VM. I och med ett nytt samarbete med Skoda i WRC 3.
– Det är otroligt roligt och en fantastisk möjlighet, säger Oliver Solberg till Sportbladet.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet

20-01-26 Första etappen avgjord – belgaren segrade i VM
Belgaren Thierry Neuville tog hem första rundan i rally-VM 2020 i Monte Carlo. Därmed tog han revansch för förra året när han missade tävlingarna.
» Läs hela artikeln i Expressen
20-01-26 Efter snöbristen – rallybilarna kan få fler däck
Om tre veckor drar svenska VM-rallyt igång men det milda vädret och avsaknaden av större mängder snö och is har skapat många frågetecken.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-26 Neuville vann välförtjänt i Monte, Østberg snabb R5-åkare, Veiby åkte av, Glenn väderlugnade FIA/WRC, Ida i J-WRC, SMK Hörby:s dag i Malmö och detta är klasserna i WRC:
Inte bara för att detta blev Thierry Neuvilles och Nicolas Gilsouls första seger i Rallye Monte Carlo som Hyundai-duon blev historiska. Man bröt nämligen även en lång serie sedan 1999,
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-26 Kungligt besök på racingbana i sommar
Prins Carl Philip ska tävla på racingbanan i Fällfors, Skellefteå. Prinsen har skrivit på för en serie som kör en deltävling på den nya banan som är Skandinaviens längsta.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-26 19-årige Kalle Rovanperä var felfri och avancerade till femma – Thierry Neuville flög fram på slutet och vann Monte Carlo-rallyt
I Monte Carlo bjöd säsongens första VM-rally på en intressant avslutning. Tre förare kämpade om segern på söndagen och belgaren Thierry Neuville var vassast. Kalle Rovanperä och Esapekka Lappi passerade Sébastian Loeb på slutet, Rovanperä var femma i rallyt och Lappi fyra. Teemu Suninen imponerade på den sista specialsträckan där han knep tre värdefulla extrapoäng.
» Läs hela artikeln i YLE

20-01-26 Neuville vann sitt första Monte Carlo-rally
Thierry Neuville vann sitt första Monte Carlo-rally efter en tät kamp med Sebastien Ogier, som var tolv sekunder bakom
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-26 Monte Carlo-rallyts avslutning
Årets första VM-rally avslutas idag och SVT sänder den sista sträckan i Monaco.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-26 Hör världsmästaren Ott Tänak berätta om kraschen
Regerande världsmästaren Ott Tänak kraschade våldsamt i går under Rally Monte Carlo. Nu berättar han själv om den spektakulära olyckan.
– Uppenbarligen körde vi på något på vägen som jag inte såg, säger han i den första intervjun efter kraschen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-25 Sekundstrid i Monte Carlo-rallyt
Efter 12 körda sträckor är det endast 6,4 sekunder som skiljer topptrion åt i Monte Carlo-rallyt. Toppar gör britten Elfyn Evans som inledde dagen som tvåa.
– Det är en stor fajt i toppen. Allt vi kan göra är att fokusera på jobbet och göra vårt bästa, säger Evans till WRC.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-25 Stenhårt i topptrion inför Monte-avslut, Østberg leder WRC2 och Camilli WRC3, Oliver poppis i Portugal, "Jänke-Sean" imponerar, kanske SM-rally i Sandviken och Rally Poland närmaste ERC för en skåning!
Minns det som igår när dödgrävarna slipade sina spadar och försökte övertrumfa varandra med olika argument varför WRC 2020 skulle bli mer eller mindre ointressant efter att Citroën lämnat.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-25 Livesträcka från Monte Carlo-rallyt
Årets första VM-rally är igång och SVT sänder två livesträckor i Monaco. Den första nu på förmiddagen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-25 Oliver Solberg kör VM i rally
VM i rally startar i Monte Carlo. Och samtidigt startar också en helt ny VM-karriär. Oliver Solberg inleder sin satsning mot WRC.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-01-24 Ott Tänaks rallysäsong började med en våldsam krasch – se när esten kör av vägen i hög fart
Regerande rallyvärldsmästaren Ott Tänak inledde säsongen med en rejäl krasch. Esten körde av vägen och bilen rullade runt flera varv, men han klarade sig oskadd.
» Läs hela artikeln i YLE

20-01-24 Världsmästaren i otäck krasch
Han tappade kontrollen. Och flög av vägen. Den regerande världsmästaren Ott Tänak var inblandad i en våldsam krasch i rallyloppet i Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-01-24 Thierry Neuville leder Monte Carlo-rallyt
Belgaren Thierry Neuville leder Monte Carlo-rallyt efter två körda sträckor.
– Jag kände mig säker och bekväm. Jag fokuserade på att läsa vägförhållandena och det fungerade uppenbarligen, säger Neuville till WRC efter kvällens sträckor som kördes i mörkret.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-24 Tänak ute efter jättekrasch, Ogier leder i Monte, Østberg och även så Camilli, SBF:s landslag presenterat, V8 kör final på Hockenheim och Motorlördag i KB
Att inleda dagens Motorbloggen med någonting annat än Ott Tänak/Martin Järveojas jättekrasch i Rallye Monte Carlo känns helt omöjligt.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-24 Solberg håller god fart - Tänak i våldsam krasch
Med två veckor kvar till svenska rallyt har VM-säsongen inletts med tävling i Monte Carlo. Efter att sju av 16 specialsträckor körts ligger värmländske Oliver Solberg på en 15:e plats i totalsammanräkningen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-24 Tre Tomelillaförare i racinglandslaget
Tre gånger Tomelilla blir det i det svenska racinglandslaget i år.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio

20-01-24 Våldsam krasch för regerande världsmästaren Ott Tänak
Regerande världsmästaren i rally Ott Tänak är borta från Rally Monte Carlo efter en våldsam krash under fredagsförmiddagen.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-24 Rally-VM startade i klassiska Monte Carlo – de bästa finländarna sexa och sjua efter öppningsdagen
Rally-VM-serien startade med det legendariska Monte Carlo-rallyt i torsdags då man körde två specialsträckor i den franska natten. Sebastien Ogier vann den första etappen medan totalledaren Thierry Neuville tog hem den andra. Esapekka Lappi är som bästa finländare sexa, nykomlingen Kalle Rovanperä sjua.
» Läs hela artikeln i YLE
20-01-24 Thierry Neuville leder Monte Carlo-rallyt
Belgaren Thierry Neuville leder Monte Carlo-rallyt efter två körda sträckor.
– Jag kände mig säker och bekväm. Jag fokuserade på att läsa vägförhållandena och det fungerade uppenbarligen, säger Neuville till WRC efter kvällens sträckor som kördes i mörkret.
» Läs hela artikeln i SVT

20-01-23 Minusgrader i Värmland, Ogier, Østberg, Camilli är mina vinnare i Monte, Neuville är en schyst kille, Dennis R. testar, Flodin till SM, Johan K. utesluter inte RX/STCC, Eric byter och Hedbergs lockar med motorsporthelg!
Nu har jag kollat tre olika vädersajters ”10-dyngsprognos” och alla tre säger samma sak, kylan kommer till Värmland i mitten av nästa vecka.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-23 Länets kvinnor ratar motorbranschen
Bara tre procent av de anställda inom motorbranschen i Värmland är kvinnor, betydligt lägre än riksgenomsnittet på åtta procent. Suzanne Pedersen som är verkstadschef hos Helmia i Torsby tror att insatser för att i tidig ålder väcka ett intresse kan vara ett sätt att locka fler kvinnor till motoryrkena.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-23 Veronica tävlar i 500 km/h: ”Funkar inte att vara rädd”
Veronica Olderin, 32, har varit världsmästare i båt-racing. Nu byter hon till en annan extremsport – dragracing.
– Det funkar inte att vara rädd. Då kan man inte hålla på med den här sporten, säger Veronica Olderin.
» Läs hela artikeln i Expressen
20-01-23 Superkort Motorbloggen, Ogier bäst i första rundan på shake down till Monte och Mads i WRC2
Tyvärr ingen Motorbloggen i dag och anledningen är att min arbetsdag sett ut ungefär som denna Mitsubishi, alltså lite kaos.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-22 PWR Racing skrev nytt avtal med Seat
Det blir en fortsättning för PWR Racing i STCC. Det står klart sedan ett nytt treårsavtal med biltillverkaren Seat skrivit på.
» Läs hela artikeln i Norran
20-01-22 Dahlgrens stall har förlängt med Seat
Cupra och Seat Sverige har förlängt sitt avtal med PWR Racing och kommer fortsätta tävla i STCC TCR Scandinavia till 2022
» Läs hela artikeln i Norran
20-01-21 Loeb om premiären: ”Greppnivån mellan is och asfalt skiljer sig extremt mycket ”
Monte Carlo rallyt inleder traditionsenligt årets VM-säsong – en premiär med krävande vägförhållanden.
– Monte Carlo är ett nytt rally varje år eftersom förhållandena alltid är olika och ändras mycket, säger niofaldiga världsmästaren Sébstien Loeb med sju segrar i Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-21 SVT storsatsar på rally 2020
SVT planerar att sända 30 sträckor från VM-serien i rally i år.
Dessutom sänds två sprintsträckor under SM-veckan vinter i Luleå/Boden och två sprintsträckor under SM-veckan sommar i Halmstad, samt sista sträckan i Historic Rally, som avgörs under Svenska Rallyt.
» Läs hela artikeln i SVT

20-01-21 Vem blir först till åtta Monte-segrar, promotorn ser framemot Safari, SVT rallysatsar, Oliver S. vill få erfarenhet, Ingram behöver stålar, Kajto testar Subaru och Nils går till Supercar Lites!
Spänningen stiger ju närmare vi kommer torsdag och första deltävlingen i WRC 2020, Ralley Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-20 ”Tänker bara på att det går i 300 km/h när man kraschar”
Sjätteplats totalt och årets rookie i IndyCar förra säsongen. I år spänner Felix Rosenqvist bågen ännu högre.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-20 WRC-profil byter, Meeke kör Ford, ingen ersättning för Rally Chile, Wales ny final i J-WRC, Malm får stöd av "Solsidan", glest med bilar hos KMS, Westlund om sin comeback, Mikaela ny hos FIA och varför så hemligt SBF?
Frågan är om inte Colin Clarks namn är lika välkänt hos alla ”hard core wrc-fans” som Ogier, Loeb, Tänak och gängets?
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-20 ”Formel 1? Nej, tack – jag vill vinna race”
I fjol gjorde han succé och blev årets rookie i Indycar. Men nöjd?
– Eh...nöjd? Nja, inte riktigt. Jag vill vinna race, säger Felix Rosenqvist.
I en intervju med SportExpressen berättar racingstjärnan om drömmen att bli mästare, varför han nobbar formel 1 och svenskduellen mot Marcus Ericsson.
» Läs hela artikeln i Expressen
20-01-18 Kalle ökade till 143,9km/t i snitt, Loeb kan "skrälla", Mikkelsen i Monte, snart 1000 R5-bilar byggda, Mads nöjd med C3:an, Johan hittade snön och Jessica B. fick fint stipendie!
går reagerade jag över att Kalle Rovanperä på sträcka sex i Arctic Lappland Rally klockades för en snitthastighet över de fyra milen på 139,6 km/t.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

20-01-18 Missförstånd orsakade avkörning för Ingåbon Emil Lindholm i Lapplandsrallyt – Kalle Rovanperä snabbast i tävlingen
Kalle Rovanperä vann den allmänna klassen i Arctic Lapland rally. Ingåborna Emil Lindholm och Niclas Grönholm noterades för framstånde placeringar. Lindholm tappade klassegern på sista etappen då han missförstod ett kommando från kartläsaren.
»
Läs hela artikeln i YLE
20-01-18 Østberg vann NM-premiären, Thunström bäste svensk, Kalle R. snittade 139,6km/t, EKS laddar med tre SM-bilar, vinter finns i Lima och en hemsida är altid något att glädjas åt!
Mads Østberg och Torstein Eriksen gjorde ett perfekt genrep inför Rally Sweden när man vann NM-premiären Sigdalsrally.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-18 Få anmälda till historiska klassen
Antalet anmälda till svenska rallyts historiska klass är halverad jämfört med förra året, 2018 års vinnare Kenneth Tomasson från Torsby är en av de som tvekar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-18 Bottas bytte Formel 1-bilen till rallybilen och ligger sexa efter den inledande etappen i Arctic Lapland Rally – Rovanperä startade snabbast
I fjol körde Valtteri Bottas i FM-rallydeltävlingen Arctic Lapland Rally, och av allt att döma smakade femte platsen så bra att han ville delta även i år. Bottas, som är bättre känd som Formel 1-förare, var sjätte snabbast i den inledande 22,69 kilometer långa Aittajärvi-etappen.
» Läs hela artikeln i YLE
20-01-18 SM-premiären i Vännäs
Den tänkta SM-premiären Rally Bilmetro med start och mål i Sandviken ställs in.
» Läs hela artikeln i Västerbottens Kuriren
20-01-17 Beskedet om prinsen: Åter på racingbanan
Efter sitt sabbatsår gör prins Carl Philip comeback på racingbanan genom att köra hela säsongen i Porsche Carrera Cup.
» Läs hela artikeln i Expressen
20-01-17 Rally-SM i Sandviken ställs in – motorklubben förlorar 100 000
Det blir inga rallytävlingar i Sandviken sista helgen i januari. Det beskedet kom från arrangören Sandvikens MK under fredagen.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-17 Dino värvad av Ferraris talangfabrik
Han fyller 16 år på söndag. En tidig födelsedagspresent till racinglöftet Dino Beganovic har redan kommit. Linköpings-killen får chansen i Ferraris förar-akademi.
– Det här är en helt SVT möjlighet, säger Dino Beganovic själv.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-17 Tänak ville inte ha #1, Loeb får ny bil till Monte, 16 förare i J-WRC, Kalle glömde, SM-premiär ställs in, Sainz vann, Dino till Ferrari och Prinsen gör Porsche comeback!
För allra första gången sedan WRC startade kommer inte #1 att användas. Den ende som kunde välja detta startnummer var Ott Tänak i egenskap av vinnare 2019 men han avstod och behöll sitt vanliga nummer #8.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-17 AVSLÖJAR: Ny publiksatsning inför Rally Sweden
200 000 besökare väntas till Rally Sweden. Och nu får publiken ännu bättre förutsättningar. Sportbladet kan avslöja att arrangören bygger tre nya läktare intill det spektakulära hoppet Colin’s Crest.
» Läs hela artikeln i Aftobladet
20-01-17 Rally-SM i Sandviken ställs in
Premiären av rally-SM som skulle ha avgjorts i Sandviken i slutet av januari ställs in. Orsaken är avsaknaden av vintervägar.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-17 Sainz tog tredje segern i Dakarrallyt
57-årige Carlos Sainz säkrade sin tredje seger i Dakarrallyt – som den här gången helt och hållet kördes i Saudiarabien – med god marginal.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-17 Rosenqvist siktar högst i Indycar: ”Vill kämpa om titeln”
– Jag vill vara med och kämpa om titeln, säger 28-åringen till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-16 Ännu en förare till Rally Sweden, Oliver i Skoda(?), rekordintresse för MSR, Bottas på hal is, dystert kring Sandviken, Askew tackade Ryds MK och Jimmy E. klar för Zakspeed!
Blev faktiskt ytterligare ett namn till i Rally Sweden och därmed är man uppe i 54 ekipage. Sist (?) in blev hårdsatsande tjecken Filip Mares som i fjol slutade fyra i den ERC-klass som vanns av Cris Ingram.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-15 Se när Alonso voltar i Dakar-rallyt
Den tvåfaldige F1-stjärnan, Fernando Alonso, var med om en rejäl volt under den tionde etappen av Dakar-rallyt. Lyckligtvis klarade sig både Alonso och hans kartläsare i från några större skador och kunde senare köra i väg från platsen. Paret tappade efter olyckan 68 minuter i tidsställning och ligger för närvarande på en fjortondeplats.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-15 53 bilar till Rally Sweden, kör Pontus för Skoda(?), Oscar S. sist in i J-WRC, Storm gör 30:e starten, Meeke hoppas, Bottas kör vinnarbil, Alonso rullade, Fløene vann och Stockholmare älskar elbilar!
Om inget oförutsett inträffar så stannar antalet anmälda till Rally Sweden på 53 ekipage, nio bilar färre än 2019. Två grupper ”sviker” mot ifjol, det är de svenska förarna plus förare med 2WD-bilar och då ofta i kombination.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-14 Tidemand till Rally Sweden, Veiby och Gryazin Hyundais namn i WRC2, Tom och Pontus får 13 konkurrenter i J-WRC, vinter finns i Vännäs men var mer, Johan K. värmer i Sigdal och Gundersen kör Euro RX i Supercar
När detta skrivs har anmälan stängt för Rally Sweden med 50 namn i ”entry list”. Behöver dock inte vara den slutgiltiga listan då där ändå brukar komma till ytterligare namn efter stängning.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-14 Sista anmälningsdagen till Svenska rallyt
Idag är det sista anmälningsdagen för årets Svenska rally. Men det milda vädret har gjort att få anmälningar kommit in till den historiska klassen och anmälningstiden förlängs nu.
– Jag är inte orolig för vädret, bara det inte blir plusgrader in i tävlingsveckan så är det lugnt, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-14 Värmland levererar toppnamn till rallyt
Det är en månad kvar till Rally Sweden och idag stängde anmälan till tävlingarna. Tre värmlänningar är med i startfältet.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-13 Christoffer Haglund vann i Hassela
"Nästan utklassning", utbrast en stolt Christoffer Haglund efter målgång av det vintriga Hälsingerallyt.
» Läs hela artikeln i Sörmlands Nyheter
20-01-13 Fernando Alonso tvåa i Dakarrallyt
Den nionde dagen slog Fernando Alonso tillbaka. Med en andraplats på den åttonde etappen av Dakarrallyt.
– Vi slog alla toppgubbarna, helt otroligt!
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-01-14 Även Hyundai väljer att inte ändra, Veiby/Andersson i Hyundai, Oliver S. Monte-kör i RC2-klassen, revansch för Fløene med sträckseger, DM-klart, Mikaela "laddar" och dansk F1-förare har gått bort!
Krävs ett mycket tränat WRC-öga för att se skillnad på Hyundai Motorsports i20 WRC årsmodell 2020 mot fjolårets, de är så gott som identiska.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-13 Mikaela kör i morfars hjulspår
”Framtidens racing och en viktig miljökamp”. I år har det gått 40 år sedan Freddy Kottulinsky som hittills ende svenske förare vann klassiska Paris-Dakar. Hans barnbarn hoppas få göra en liknande bravad. Körandes en elbil på glaciärer på Grönland, i regnskogen i Brasilien, på en sjunkande ö i Senegal och i öknen i Saudiarabien.
– Det här är framtidens racing, och en viktig miljökamp. Vi måste alla aktivt göra förändringar för att förbättra klimatet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky, 27.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-01-13 VF Motor: Motorsportens framtid – poddens farväl
Det är över nu. Åtminstone under VF:s flagg och med nuvarande namn. Då Johan Hedlund går vidare till nya utmaningar inom kort kommer podden tills vidare att ligga vilande. Med vemod tar vi adjö för den här gången med att summera de hetaste händelserna under inledningen av 2020 – men också med att blicka framåt. Hur kommer motorsporten att stå sig i framtiden? Jan "Flash" Nilsson har ingen bra magkänsla.
» Läs hela artikeln i VF
20-01-12 11 miljoner för en 2022-WRC-bil, Oliver S.får tungt stöd, Sandström delar min uppfattning om rallyflytt, Haglund vann i Hassela men Lönnström och Westman imponerade mest, 24h Dubai regnade bort och dödsolycka i Dakar!
Blir verkligen intressant att se åt vilket håll WRC sticker 2022 när det är dags för nytt reglemente. En sak är helt säker och det är att om de planer som det tidigare snackats om blir verklighet, då stiger kostnaderna som en raket.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-12 Dödsolycka i Dakarrallyt
Den rutinerade portugisiske motorcyklisten Paulo Goncalves har dött efter en krasch på sjunde etappen i Dakarrallyt i Saudiarabien.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-10 Yaris WRC i nästan identisk kostym, Rossel blir teamkompis med Østberg, långsamt i Rally Japan, Rally Sweden finns i Värmland, Fløene upp som femma och Subaru...
I går var det M-Sport Ford som visade upp hur deras WRC-Fiesta 2020 ser ut i stridsmålat skick och även om den påminner en hel del om fjolårets kostym, så är det inga som helst problem att skilja en 2019-bil från de som ska föra Esapekka Lappi, Elfyn Evans och Gus Greensmith till nya framgångar.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-09 Glenn sitter lugnt i "Svenska-båten", M-Sport Ford först ut med 2020-bilen, Subaru på väg mot..., Fløene tog första sträcksegern i Dakar, MSR -nytt, NYBE först och Tom imponerar även i radion!
Det gamla talesättet, alla snackar om vädret men ingen gör något åt det, har säkert Glenn Olsson, VD i Svenska Rallyt AB hört många gånger. Lika många gånger har han säkert också önskat att han verkligen kunde göra något åt vädret som i år är på sitt minst vintriga humör.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-09 Carlos Sainz leder Dakarrallyt i Saudiarabien
Carlos Sainz vann den femte etappen av Dakarrrallyt i Saudiarabien och drygade ut ledningen sammanlagt.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-09 Så här är läget på rallysträckorna
Med fem veckor kvar till det svenska VM-rallyt är det allt annat än vinter på de flesta håll i länet. Per Larsson kollade statusen på flera sträckor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-08 "Jag körde egentligen bara för att få lov att sladda – fast lagligt"
Han har tagit VM-silver i rally. Han kommer från Hörby. Under onsdagsförmiddagen var Tom Kristensson Veckans DJ i P4 Kristianstad. Han berättade bland annat den fysiska och psykiska förändring han gjorde när han bestämde sig för att elitsatsa.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-08 Troligen ingen ersättning för WRC i Chile, Oliver S. testar med Polo i ny "kostym", 135 anmälda till Arctic, Morin fortsätter hos Brink och Sainz i fortsatt Dakartopp!
Det mesta pekar på att WRC-säsongen 2020 bara kommer att innehålla 13 deltävlingar efter att Rally Chile ställts in. Hur intensivt FIA och promotorn Oliver Ciesla jobbat för att få till en ersättningstävling är för mig oklart. Enligt källor i Argentina har såväl erbjudande från Pargauay och Peru fått tummen ner till att ersätta.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-07 Fylls på i Rally Sweden, Hamre ställer in, Ekström mot Østberg i NM-premiären, Rådström lyfts fram av ERC, Tom K. får stöd av "Solsidan" och "leopard med dumstrut"!
Idag trillade anmälningarna från Toyota Gazoo Racing in till Rally Sweden och precis som utlovats med fyra namn. Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä och så Takamoto Katsuta. Därmed är där åtta WRC-bilar anmälda till andra deltävlingen i WRC. Totalt står räkneverket nu på 13 bilar i VM-delen av rallyt.
gjord.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-07 Fernando Alonso med problem i Rally Dakar
Reparerade bilen med tejp i öknen. Fernando Alonso fick betala dyrt den andra dagen av Rally Dakar. En trasig hjulupphängning tvingade honom att reparera bilen med tejp. Mitt ute i öknen. Det kostade honom två och en halv timme.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-01-06 Tom K.klar för J-WRC 2020, Tänak bara trea på hemmaplan, Stugemo lovar full fart och så elbilarnas lovsång!
I går avslutade jag med en ”cliffhanger” där det idag utlovades en positiv svensk rallynyhet. Står vid mitt löfte och idag avslöjar Tom Kristensson att det blir en andra säsong i Junior-WRC för honom och nye kartläsaren Joakim Sjöberg. Men det har varit en jobbig resa fram till att nu anmälan till J-WRC och M-Sport Poland äntligen är gjord.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-05 Lappi i en första Fiesta-test, Fløene tia i Dakarpremiären, ny seger för Grøndal, vinter i Hassela, Evjen kör vidare hos Kristoffersson, Westlund siktar på comeback och "Mulle"/Kvick fick ge upp på grund av sjukdom!
Den här helgen har M-Sport Ford tagit i anspråk för första testerna för deras ”new Finnish crew”, Esapekka Lappi och Teemu Sunninen. Att målet är att förbereda inför Rallye Monte Carlo är uppenbart då testerna skett någonstans som ska efterlikna förhållandena duon möter i WRC-premiären.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-04 Meeke tror han gjort sitt, ung fransman hos M-Sport Ford i WRC2, svenskar i Grupp B, tungt för Mulle&Kvick, Mats J.med "ny" Skoda, Haglund/Edvardsson på gång och vi mindes Mats för 16:e året!
I en intervju med Autosport medger Kris Meeke att hans dagar som ”Top driver in WRC” är över. Möjligheten att betala sig in hos M-Sport Ford var inget han ens övervägde, istället är han nu sugen på ”off road rally”.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-04 Fernando Alonso redo för Rally Dakar 2020
Han har vunnit VM i F1 och Le Mans 24-timmarslopp. Nu väntar en helt annan utmaning. Världens tuffaste rally.
– Jag tror inte att det finns någonting som är mer olikt Formel 1 än just Rally Dakar, säger Fernando Alonso.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet
20-01-03 Tung Dakarinledning, WRC-uppställningen nästan klar, Roman först, Latvala med ny kartis, "Duracellkanin" kör Volvo PV, inställt i Torsby, "Mulle"/Kvick snabba på "SD" och milt även i Rovaniemi!
Onekligen så att man ställer sig frågan om vikten av att värma upp inför en tävling som Dakarally som mäter nästan 800 mil varav 500 mil är ”specialsträcka”? Med den längden borde en eller två extra mil i sanddynerna spela underordnad roll för slutresultatet.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-03 Fick cancerbesked i somras – nu debuterar Ted i Svenska rallyt
I somras fick skånske Ted Malm beskedet att han har cancer. Ett besked som snabbt fick honom att fatta beslut om att göra någonting han länge velat – delta i Svenska rallyt: "Det går liksom inte att skjuta på saker och ting".
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-02 Klassiska Finnskogsvalsen inställd
Rallytävlingen Finnskogsvalsen är inställd på grund av det milda vädret.
» Läs hela artikeln i SVT
20-01-02 Det blir inget Finnskogsvalsen 2020
Under torsdagskvällen meddelade Motorklubben Ratten i ett pressmeddelande att 2020 års upplaga av rallytävlingen Finnskogsvalsen kommer att ställas in.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio
20-01-02 Finnskogsvalsen inställd
Det blir ingen säsongspremiär på snö i norra Värmland den 11 januari. Finnskogsvalsen är inställd.
» Läs hela artikeln i VF
20-01-02 Meeke på "Dakarbänken", Lappi som väntat klar för M-Sport Ford, Tänak vill ha sämre väder, vem gör Bulacia Wilkinson sällskap, Carlberg laddar med R2-Fiesta, mycket vinter i Sandviken och varför hålla nyheter inom en trång krets?
Börjar med en intressant nyhet från Jeddah där man som bäst laddar för 2020-upplagan av Dakarrally. Hit har nu plötsligt och högst oväntat Kris Meeke anlänt.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet
20-01-01 Sen julklapp från SVT, Østberg värmer upp inför WRC2, Brynildsen satsar på ERC och så Jokis äventyr i SSR 1987!
Visserligen några dagar för sent för att kallas julklapp men det spelar mindre roll när SVT i går avslöjade att man fortsätter med sitt Rallymagasin inför varje deltävling i WRC.
» Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan