BILINFO
Pressbrev från biltillverkarna

2005 2006 2007-2009 2012

Motorsport i Värmland får in en hel del pressmeddelanden från olika biltillverkare. Jag har förut inte brytt mig om att länka upp dem, men provar och ser om det finns intresse hos er att läsa.

Hör jättegärna av er om ni tycker, tycker INTE om det!
maria@motorsportivarmland.nu
eller tyck till i Gästboken>>

06-03-22 Alfa Brera blir bilsalongens stora skönhet
Helt nya Alfa Romeo Brera har tagit bilvärlden med storm sedan den presenterades. Giugiaros drömkoncept från 2002 har blivit verklighet och den 1-9 april visas den för första gången i Sverige på Stockholms Bilsalong. Alfa Brera blir helt klart ett av salongens dragplåster och skäl till att trängas i Alfa Romeos monter A27:20.

Alfa Brera är en bil som sätter nya måttstockar för alla sportcoupéer. Med en design som präglas av italiensk elegans har Giugiaro skapat en kraftfull men samtidigt smidigt kompakt form. Den anknyter starkt till Alfa Romeos formspråk och har även detaljer som för tankarna till märkets klassiska coupéer.

Brera är en 2+2-sitsig bil med generösa mått – 441,4 cm lång, 183 cm bred och 137,2 cm hög. Interiören är elegant och sofistikerad. Det är resultatet av att man använt högklassiga och påkostade material samt intressanta tekniska lösningar. Ett exempel på det senare är det stora glastaket, Sky View, som ger passagerarna en ljusare miljö och som dessutom ökar känslan av rymd.

Brera finns med två direktinsprutade bensinmotorer: en 4-cylindrig 2,2 JTS på 185 hk och en 3,2 V6 JTS på 260 hk. Längre fram kommer den även med Alfas kraftfulla turbodiesel (2,4 JTD på 200 hk). Samtliga har 6-växlade manuella växellådor.

Påkostade och avancerade hjulupphängningar garanterar att Brera erbjuder vägegenskaper och köregenskaper i särklass. Fram sitter högt monterade dubbla triangellänkar och bak en multilänkkonstruktion. För att ge maximala egenskaper finns alla de sofistikerade elektroniska system som behövs för att öka säkerheten vid alla tänkbara typer av körning på samtliga versioner och Alfa Q4 fyrhjulsdrift på toppversionen 3,2 V6.

Med nya Brera visar Alfa Romeo än en gång sitt arv och sitt mästerskap när det gäller att skapa sportbilar med enastående egenskaper och branschledande design.

Alfa Brera får svensk säljstart i samband med bilsalongen.

06-03-22 Europas mest sålda bil till bilsalongen
Med över sex miljoner (!) sålda bilar sedan debuten 1993 är Fiat Punto en av senare tids största bilsuccéer och var Europas mest sålda bil under januari och februari i år*. Nya Grande Punto har sedan starten i höstas ordertecknats i mer än 180.000 exemplar. Grande Punto börjar säljas i Sverige i sommar och premiärvisas på Stockholms Bilsalong. Se den i Fiats monter A24:10

Helt nya Fiat Grande Punto har redan visat sig vara en knallsuccé. Den säljer storartat på de marknader som hunnit introducera den. Grande Punto är en större bil än sin företrädare och formgiven för att vara större än vad som är vanligt i segmentet. Även i fråga om säkerhet och kvalitet är målet att överträffa gängse standard i klassen. Grande Punto har distinkt formgivning med typisk Italiensk elegans. Den byggs både som 3-dörrars och 5-dörrars hatchback.

Grande Punto har fått lovord för sin design som är särpräglat sportig. Bakom de vackra linjerna står Giorgetto Giugiaros Italdesign och Centro Stile Fiat. Stor vikt har lagts vid varje enskild detalj för att ge ett helgjutet intryck. Även vid val av material har lagts stor vikt. Resultatet är också mycket lyckat.

Grande Punto är formgiven och konstruerad för en komfortnivå som man annars finner i större och dyrare bilsegment. Måtten antyder dess generösa dimensioner: Grande Punto är 403 cm lång, 168 cm bred, 149 cm hög och har ett axelavstånd på 251 cm. Detta borgar för mycket goda innerutrymmen.

Nya Grande Punto är konstruerad för att ge underhållande och säkra köregenskaper. Ett brett urval av snåla och pigga motorer finns att tillgå, alla motsvarar avgaskraven enligt Euro 4. Till Sverige kommer tre bensinmotorer; en 1,2-liters på 65 hk, en 1,4-liters på 77 hk och en 1,4-liters på 95 hk. De första två har 5-växlade lådor medan 95-hästaren har en 6-växlad låda Dessutom erbjuder givetvis Fiat som ledande på dieselteknologi starka turbodieslar; 1,3 JTD Multijet med variabel turbingeometri på 90 hk samt en 1,9 JTD Multijet på 130 hk. Båda har 6-växlade manuella lådor.

Ankomsten av nya Grande Punto innebär inte att den populära nuvarande Punto försvinner. Den fortsätter att tillverkas med bensin-, diesel- och Bipower- (gas/bensin) motorer och utgör en mycket prisvärd bil i sitt segment. Punto Bipower kommer också att finnas på bilsalongen


06-03-22 Helt nya Suzuki SX4 – smart fyrhjulsdrift när du vill
Helt nya Suzuki SX4 är en crossoverbil. Kompakt men ändå rymlig och med en ny typ av fyrhjulsdrift som föraren kan välja bort helt eller aktivera beroende på väglag och körförhållanden. Suzuki SX4 erbjuder med andra ord kompaktbilens smidighet och ekonomi kombinerat med SUV:ens framkomlighet. Se den på Stockholms Bilsalong i Suzukis monter A27:10.

Nya Suzuki SX4 har skapats genom ett samarbetsprojekt mellan Suzuki och Fiat Auto. Suzuki har lett projektet från koncept till produktion och kommer att bygga 60.000 bilar per år i Esztergom; 40.000 av dessa är Suzuki SX4 och 20.000 Fiat Sedici.

Nya Suzuki SX4 bär med sig Suzukis expertis och DNA när det gäller små och kompakta bilar som exempelvis Swift och dess kunnande och tradition i lätta SUV:ar som Grand Vitara. Den yttre designen har Suzuki arbetat fram på den basdesign som formgivaren Giorgetto Giugiaro och hans företag Italdesign gjort.

SX4 kommer att finnas både som framhjulsdriven och med fyrhjulsdrift. Fyrhjulsdriften på den sistnämnda versionen är in- och urkopplingsbar i tre olika lägen via en knapp på mittkonsolen. Till Sverige kommer två smidiga motorer och tre växellådor. En bensinmotor på 1.586 cc ger 107 hk/79 kW och en turbodiesel på 1.910 cc ger 120 hk/88 kW. Dieselmotorn, som byggs av Fiat, finns med 6-växlad manuell låda, medan bensinmotorerna kan fås med 5-växlad manuell låda. Bensinalternativet är även tillgängligt med 4-stegs automatlåda (dock ej i 4WD-versionen).


SX4 har en mycket vridstyv och stark kaross vilket är gynnsamt både ur säkerhets- och väghållningssynpunkt. Fram sitter McPherson fjäderben och bak en torsionsaxel med additionella spiralfjädrar och separata stötdämparenheter. Säkerhetsnivån är hög. Den starka karossen ger de åkande skydd vid en kollision. ABS-bromsar med elektronisk bromskraftfördelning är standard. ESP kommer att finnas när bilen introduceras i Sverige. Bilen har sex krockkuddar: två främre samt sidokrockkuddar fram och sidokrockgardiner. Nya Suzuki SX4 premiärvisas på Stockholms Bilsalong och säljstarten planeras till början av juni. Pris från 139.900 kronor

06-03-15 Svensk premiär på Stockholms Bilsalong: Alfa Romeo 159 Sportwagon
Alfa Romeo 159 Sportwagon är beviset för att en praktisk bil kan formges så att den blir snyggare än det mesta annat på fyra hjul. Den som söker elegans i kombination med praktisk funktion och sportiga köregenskaper får inte missa nya 159 Sportwagon. Se den i Alfas monterA27:20 på Stockholms Bilsalong 1-9 april.

Nu kommer steg två i succén Alfa 159 – nya Sportwagon. Återigen har Alfas designers lyckats kombinera bländande elegans med praktisk funktion. Alfa Romeo 159 Sportwagon erbjuder sportvagnens prestanda och vägegenskaper plus utrymmena och flexibiliteten hos en högklassig herrgårdsvagn. Sportwagon är exakt lika lång som sedanversionen – 4.660 mm.

De vackra linjerna bygger vidare på 159 Sedanens formgivning, signerad Italdesigns Giorgetto Giugiaro i samarbete med Alfa Romeo Styling Centre. Bakpartiet ger ett intryck av coupé med sina väl avvägda proportioner. Taklinjen och takspoilern ger en sportig touch och 159 Sportwagon undviker den påbyggnadskänsla som är vanlig på vissa kombimodeller. Ändå är bagageutrymmet på hela 445 l.

Alfa Romeo 159 Sportwagon kommer att erbjudas med samma motorer och drivlinor som 159 Sedan. Det innebär tre bensin JTS-motorer: 1,9 JTS på 160 hk, 2,2 JTS på 185 hk och 3,2 V6 JTS på 260 hk – den sistnämnda i kombination med Q4 fyrhjulsdrift. Som världsledare på dieselteknologi erbjuder Alfa Romeo sina magnifikt snåla JTD Multijet turbodieselmotorer: 1,9 JTD M på 150 hk och den grymt starka 2,4 JTD M 20V på hela 200 hk.

Alfa Romeo 159 Sportwagon har samma höga säkerhetsnivå som 159 Sedan, vilken nyligen erövrade toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktest. Bilen kan fås med så många som åtta krockkuddar varav sju är standard. Alfa Romeo 159 Sportwagon premiärvisas i Sverige på Stockholms Bilsalong 1-9 april.

Redan nu kan den beställas hos Alfa Romeos handlare. Pris från 279.400 kronor.


06-02-16 Fiat Punto Europas mest sålda bil i januari
Fiat går fortsatt framåt. Under januari 2006 var Fiat Punto den mest sålda modellen i Europa. Punto sålde då nästan 38.000 exemplar. Hela Fiat Auto sålde drygt 100.000 bilar under samma period vilket är en ökning med 19,8 procent mot januari i fjol. Detta på en europamarknad som endast ökade 2,9 procent.

Fiat Auto, det vill säga den biltillverkande delen i koncernen Fiat S.pA., gick starkt framåt på flera av de största marknaderna i Europa under 2006 års första månad. I Tyskland ökade försäljningen med 67 procent och i Spanien med 30,7 procent. Det innebär bland annat att Fiat Auto tog 8,5 procent i marknadsandel i Europa.

Den största ökningen i Fiat Auto åstadkoms av bilmärket Fiat som sålde 78.080 bilar under januari. En ökning från 61.892, eller uttryckt i procent +26,2%. Marknadsandelen i Europa (EU 15 +EFTA) blev för Fiat 6,5 procent. Även Alfa Romeo gick framåt med 6,2 procents ökning mot januari 2005. Som en jämförelse av volymer kan man exempelvis som svensk notera att bilmärket Fiat sålde drygt fyra gånger så många bilar under perioden som Volvo och att Alfa Romeo sålde nästan dubbelt så många bilar som Saab.

De starka siffrorna grundar sig på framgångsrika lanseringar av nya modeller. Nya Grande Punto har till dags dato ordertecknats i mer än 145.000 exemplar och nya Croman i drygt 33.000. För Alfa Romeos del har den nya lovordade Alfa 159 ordertecknats i mer än 23.000 exemplar varav 4.200 under januari 2006.

Fiat Autos framgångar blir än mer imponerande i ljuset av att man sedan en tid tillbaka satsat på ”quality sales” istället för ”quantity sales”. Man har alltså koncentrerat sig på lönsam försäljning på bekostnad av volym och marknadsandelar. Ett resultat av detta var att Fiat Auto vände till vinst fjärde kvartalet 2005. Trots detta ökar alltså även försäljningen…

Fotnot: Fiat Auto är bildelen i den stora industrikoncernen Fiat S.p.A. och består av Fiat Personbilar, Fiat Transport, Alfa Romeo och Lancia. I moderbolaget Fiat S.p.A., även kallat Fiat Group, ingår sportbilstillverkarna Ferrari och Maserati, lastbilstillverkaren Iveco, CNH Case New Holland (traktorer) samt teknikföretag som Magneti Marelli, Teksid och Comau.

06-02-14 Ford ansluter sig till europeiska intiativ för bioetanol
· Ford stärker sin ställning som marknadsledare för miljöanpassade och överkomliga bilar som drivs av bioetanol i Europa
· Projekten PROCURA och BEST har precis blivit lanserade
· Fords Focus Flexifuel och Focus C-MAX Flexifuel är nu tillgängliga i allt fler europeiska marknader
· Flexifuel är del av Fords breda produktportfölj för avancerad miljöanpassad fordonsteknik

KÖLN, 10 FEBRUARI, 2006 - Ford ansluter sig till två europeiska projekt för alternativa bränslen, PROCURA och BEST, och förstärker sin internationella satsning på bioetanol. Som den ledande tillverkaren i Europa av bilar som drivs med bioetanol ämnar Ford att sprida sin expertis och ta del i dessa projekt, som har flera inblandade aktörer, med en målsättning att göra mobilitet ännu mer miljömässigt hållbar.
PROCURA är ett treårigt projekt som startades 10 februari i Utrecht i Holland. Det föregås av projektet BEST (BioEthanol for Sustainable Transport) som lanserades den 25:e januari i Stockholm. Båda projekten, som är delvis stöttade av EU, syftar till att stödja utvecklingen av marknaden för alternativa bränslen och bilar. Genom införandet av storskaliga demonstrationsprojekt syftar dessa initiativ till att skapa en genomgripande kunskap om barriärer och frågor kring marknadsintroduktionen av alternativa bränslen och motsvarande bilteknologier i Europa. Projektens medlemmar representerar olika områden inklusive fordonsindustrin, bränsleindustrin, lokala och nationella offentliga organisationer, forskningsinstitutioner och vagnparksägare (offentliga/privata).

BEST, som fokuserar på bioetanol, har pilotprojekt planerade eller igång med Fords bilar på Irland, i England, Spanien, Italien och Nederländerna. PROCURA, vars fokus är på bioetanol, biodiesel och naturgas, syftar till att etablera testprojekt i Italien, Portugal, Polen, Spanien och Nederländerna. Med dessa senaste projekt är Ford fortsatt den biltillverkare som ligger i täten för etanolbilar i Europa.
"Den stora framgången för bioetanol som bränsle och försäljningen av Fords Flexifuelbilar i Sverige är ett lysande exempel på vad som kan åstadkommas genom samarbete och partnersskap mellan företag från olika branscher, lokala och nationella myndigheter och fristående organisationer," sade Wolfgang Schneider, vice president, Governmental and Environmental Affairs, Ford Europa.
"Bara genom samlade ansträngningar kommer samhället kunna möta den komplexa utmaning som hållbar utveckling ger oss. Ford ser inte bara detta som en utmaning utan som ett ansvar. Det är bland annat därför som vi har beslutat att gå med i PROCURA och BEST initiativen," fortsatte han.
Ford Flexifuel fortsätter att spridas i Europa
De senaste siffrorna visar att Ford sålt nästan 19,000 Ford Focus and Focus C-MAX Flexifuel i Sverige, som redan 2001 var den första marknaden att introducera bioetanolbilar. I dagsläget är över 80% av försäljning av Focus i Sverige är Flexifuelversionen. Det kanske tydligaste exemplet på hur kunder tagit till sig tekniken är att nästan 40% av Fords totala personbilsförsäljning i Sverige utgörs av Focus Flexifuel. Ford förväntar att sälja ca 7,000 Flexifuel i Sverige 2006, en ökning från 2005, och som främst tillskrivs nya kundgrupper, i synnerhet företagskunder som upptäckt fördelarna med nya Focus Flexifuel. Efter framgångarna i Sverige har Focus Flexifuel och Focus C-MAX Flexifuel nu börjat säljas i Tyskland, England och Nederländerna. Focus Flexifuel finns också tillgänglig i Österrike och Irland, och redo att börja säljas i Frankrike. Fler länder förväntas följa efter.

Flexifuelbilar är en del av Fords breda portfölj av miljömässigt avancerade teknologier och Fords satsning på att utveckla och erbjuda dem som ett kostnadsmässigt överkommligt alternativ till kunder.
Fords globala åtagande
Den 21 september, 2005, presenterade Fords ordförande och högste chef Bill Ford sin vision för företagets framtid och fokuserade i denna på innovation som en nyckelstrategi för varje del av företaget för framtiden.
Denna inkluderade ett åtagande för Flexifuelbilar genom hela Fords globala verksamhet. I nordamerika har Ford t.ex. fyra modeller för 2006 som kan köras på bioetanol (Ford F-150, Ford Crown Victoria, Mercury Grand Marquis och Lincoln Town Car) och en förväntad tillverkningsvolym på uppemot 250,000 Flexifuelbilar under 2006.
I Thailand har Ford nyligen introducerat en version av sin framgångsrika Focus som kan köras på bensin såväl som en specifik blandning av bioetanol och bensin som erbjuds i denna marknad. I Brasilien är bioetanolteknologi redan sedan länge etablerad och Flexifuel är nu den dominerande fordonsteknologin. Över det senaste decenniet har Ford sålt mer än 1,5 miljoner Flexifuelbilar globalt.


05-12-02 Suzuki SX4 – ny sportig crossover till Genève
Suzuki kommer att premiärvisa en helt ny sportig crossovermodell i övre B-segmentet på den internationella bilsalongen i Genève 2006. Den nya modellen heter SX4 – S för Sport, X för X-over och 4 för fyrhjulsdrift. Nya SX4 blir en global modell och byggs i Ungern. SX4 kommer att finnas med två olika bensinmotorer och en dieselmotor. Svensk premiärvisning i samband med Stockholms Bilsalong 2006. Säljstart till sommaren.

Nya Suzuki SX4 har skapats genom ett samarbetsprojekt mellan Suzuki och Fiat Auto. Avtalet slöts i april 2003 och har för Fiats vidkommande resulterat i modellen Sedici (italienska för sexton) som premiärvisas just nu på bilsalongen i Bologna och som kommer att bli officiell bil på OS i Turin 2006. Suzuki har lett projektet från koncept till produktion och man kommer att bygga 60.000 bilar per år vid fabriken i Esztergom; 40.000 av dessa är Suzuki SX4 och 20.000 Fiat Sedici.

Nya Suzuki SX4 bär med sig Suzukis expertis och DNA när det gäller små och kompakta bilar som exempelvis Swift och dess kunnande och tradition i lätta SUV:ar som Grand Vitara.

SX4 har den dynamiska kompetens som kännetecknar en SUV, kombinerat med elegansen och smidigheten hos en traditionell personbil. Den yttre designen har Suzuki arbetat fram på den exteriöra basdesign som den världsberömde formgivaren Giorgetto Giugiaro och hans företag Italdesign gjort.

SX4 byggs i två utföranden; Urban Line som bär färre SUV-attribut, och ”Outdoor Line” som däremot präglas av flera drag från crossovers och terrängfordon. SX4 kommer att finnas både som framhjulsdriven och med fyrhjulsdrift. Fyrhjulsdriften på den sistnämnda versionen är in- och urkopplingsbar i tre olika lägen via en knapp på mittkonsolen. 2WD-läget är det mest ekonomiska alternativet och avsett för torrt väglag med bra fäste. 4WD Auto-läget är till för de flesta fall då fästet är sämre på grund av lera eller snö. Så fort fästet för de främre drivhjulen blir sämre skickas kraft proportionerligt till bakhjulen. 4WD Lock-läget är till för att säkerställa stabila starter och framkomlighet i tjock modd eller lera. Drivningen blir då lika mellan fram- och bakhjul och låst upp till 60 km/tim. Vid högre fart kopplas låsningen bort automatiskt och övergår i 4WD Auto-läge.

Nya Suzuki SX4 har tre smidiga motorer och tre växellådor i utbudet. En bensinmotor på 1.490 cc ger 99 hk/73 kW, en något större på 1.586 cc ger 107 hk/79 kW och turbodieselalternativet på 1.910 cc ger 120 hk/88 kW. Dieselmotorn finns med 6-växlad manuell låda, medan bensinmotorerna kan fås med 5-växlad manuell låda. Det starkare bensinalternativet är även tillgängligt med 4-stegs automatlåda (dock ej i 4WD-versionen).

SX4 har en mycket vridstyv och stark kaross vilket är gynnsamt både ur säkerhets- och väghållningssynpunkt. Den vridstyva karossen möjliggör att hjulupphängningarna kan göra ett optimalt arbete. Fram sitter McPherson fjäderben och bak en torsionsaxel med additionella spiralfjädrar och separata stötdämparenheter. Suzuki har involverat europeiska bilförare under utvecklingsprocessen för att säkerställa att vägegenskaperna lever upp till de krav europeiska förare och vägar ställer på en bil. Resultatet är att SX4 har mycket distinkta och precisa vägegenskaper.

Säkerhetsnivån är hög i SX4. Den starka karossen ger de åkande skydd vid en kollision. ABS-bromsar med elektronisk bromskraftfördelning är standard. ESP kommer att finnas tillgängligt. Bilen kan utrustas med upp till sex krockkuddar: två främre samt sidokrockkuddar fram och sidokrockgardiner. Exakt utrustning för den svenska marknaden är ännu ej fastställd.

Nya Suzuki SX4 premiärvisas i Sverige på Stockholms Bilsalong i början av april och säljstarten planeras till början av sommaren.

05-11-29 De flesta av Fords modeller kommer snart att erbjuda röststyrning och blåtand trådlös teknik
Stockholm, 29 november, 2005 - Nya Ford Focus ST är den senaste bilen i Fords modellprogram som kan utrustas med senaste teknik i form av röststyrning av system i bilen och blåtand trådlös teknik. Ford Europa kommer introducera denna teknik på de flesta av sina modeller tidigt 2006.

Bluetooth© trådlös teknik för mobiltelefoner är en viktig del i det avancerade röststyrningssystemet och kommer att erbjudas som tillvalsutrustning på ljudanläggningar på de flesta av Fords modeller från Ford Fiesta till Ford Transit.

Röststyning och MP3 koppling
Bluetooth© trådlös teknik, tillsammans med röststyrning av system i bilen ger ett enkelt och säkert sätt att använda mobiltelefoner, klimatanläggningen och ljudanläggning under körning.

Ford erbjuder också kunder möjligheten att ansluta portabla ljudanläggningar genom en standard 3.5 mm audioanslutning som finns på de flesta av Fords ljudanläggningar. Detta möjligjör en mängd bärbara underhållningsanläggningar, allt från portabla MP3-spelare till mobiltelefonbaserade ljudanäggningar att kopplas in via bilens fabriksmonterade ljudanläggning.
"Dagens MP3-spelare som Apple iPod, med upp till 60 gigabyte lagringskapacitet, gör att man kan skapa egna musikbibliotek med spellistor som motsvarar mer än 500 konventionella CD-skivor" berättar Christof Kellerwessel, Ford Europas chefsingenjör för elektriska system. "Möjligheten att koppla på sådana apparater till din bils ljudanäggning ger omedelbar tillgång till ditt personliga urval av musik och annat ljudmaterial utan att behöva bära på en massa CD-skivor."

Fiesta, Focus and Mondeo redan Blåtand kapabla
Ford Mondeo, Ford Focus och Ford C-MAX har sedan maj 2005 som tillval Bluetooth© och röststyrningssystem baserade på Nokia teknologi i kombination med olika av Fords ljudanläggningar. De nya versionerna av Ford Fiesta och Ford Fusion har också fått denna teknik och är de första modellerna i sin klass som fått denna teknik. Fords Transit modeller kommer att erbjuda
Bluetooth© till transportbilskunder från början av 2006.

I sina nuvarande produkter erbjuder Ford tre olika varianter av Bluetooth© som ger olika nivå på teknikinnehåll och möjligheter. Gemensamt för samtliga är att de ger "hands-free" användning av mobiltelefon och inkluderar en fabriksmonterad digital mikrofon, speciellt utvecklad för att optimera röststyrning. Ljudanläggningens högtalare används för att få bästa ljud för alla applikationer. Till skillnad från eftermonterade system är Fords lösning fullt integrerad i bilens elektroniska kontrollsystem som medger användning av ljudanläggningens fjärrstyrning monterad på rattstången. Fords system är baserade på andra generationens blåtandsystem med fler funktioner och som stödjer en mängd telefoner från olika tillverkare.

De tre olika systemen från Ford är följande:
· Ford gränssnitt typ A: en hållare för laddning och anslutning av olika typer av mobiltelefon samt visning av SMS text meddelanden i radions display.
· Ford Bluetooth© gränssnitt typ B: Trådlös förbindelse mellan Fords audio system och en mobiltelefon utrustad med Bluetooth©. Telefonen behöver inte vara inkopplad i en laddningshållare utan kan finnas t.ex i förarens ficka eller handväska. Moderna mobiltelefoner, med sin stora batterikapacitet, tillåter ofta användning i flera dagar utan laddning i kombination med Fords Bluetooth© gränsnitt typ B. I tillägg erbjuder typ B röststyrning och beroende på bilens specifikation, även för värme och ventilationssytemet, radio, CD-spelare, CD-växlare och navigations systemet.
· Ford Bluetooth© gränsnitt typ C: Erbjuder allt som typ B systemet ovan men inkluderar även en laddningshållare för vissa mobiltelefoner. Med typ C kan man hantera mobiltelefonens adressbok via ljudanläggnings fjärrstyrning på rattstången samt alla röststyrningsfunktioner som finns i typ B.

Bluetooth© Teknologi
Nokias Bluetooth© teknologi använder sig av radiovågor för trådlös överföring av data mellan kompatibla enheter på ett avstånd på upp till 10 meter och använder ett 2.45 gigahertz band

Säkra förbindelser
Nokias Bluetooth© technology använder sig av en kodningsteknologi som fritt översatt kan kallas 'spritt-spektrum frekvens hoppning' i vilket två stycken ihopkopplade Bluetooth© apparater 'hoppar' synkront med varandra mellan 79 slumpvalda frekvenser 1600 gånger per sekund vilket gör avlyssning i stort sett omöjlig.

05-11-21 Tuffa Fiat Panda 4x4 till Sverige i mars 2006
Bilbranschens minsta och tuffaste fyrhjulsdrivna bil kan beställas redan nu och de första bilarna väntas till de svenska Fiat-handlarna i mars. Fiat Panda 4x4 blir dessutom marknadens billigaste fyrhjulsdrivna bil och en av de mest bränslesnåla.

Här kommer den optimala ”stadsjeepen”! Tar knappt någon plats och går in i alla P-fickor. Är bensinsnål, pigg, lättkörd, tar sig fram överallt – till och med på uselt snöröjda stadsgator och är det tuffaste man kan tänka sig.

Kort sagt; Nya Fiat Panda 4x4 har alla attribut för att bli den hetaste innebilen för trendfångarna och den perfekta kompakta bruksbilen ute på landet.

Till Sverige kommer Panda 4x4 med en 1,2-liters bensinmotor på 60 hk (44kW). Den har permanent fyrhjulsdrift med två differentialer och en så kallad viskokoppling. Den mesta kraften går vid normal körning till framhjulen; på torr asfalt cirka 98 procent. Dock är det aldrig noll drivning bak. Vid sämre väglag överför drivlinan mera kraft till bakhjulen så fort framhjulen tenderar att tappa fäste. Systemet är mycket effektivt och snabbt och Pandan tar sig fram på betydligt sämre vägar (eller vägliknande terräng) än vad de flesta förare ens skulle komma på tanken att ge sig ut på.

ABS låsningsfria bromsar med skivor runt om är standard på Panda 4x4 liksom förarairbag.
Fiat Panda 4x4 får ett introduktionspris från 121.000 kronor.
www.fiat.se

05-11-18 En säker nyhet: Fiat Croma till Sverige i mars
Nya Fiat Croma kommer till de svenska Fiat-handlarna under mars 2006. Croma, som nyligen fick toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP är en rymlig och bekväm sportkombi som formgivits och konstruerats för optimal säkerhet och komfort. Fiat Croma har tagits emot väl på de marknader där den hunnit börjat säljas. Sedan säljstarten har den ordertecknats i 22.000 exemplar, många i de högre utrustningsversionerna.

FIAT CROMA I KORTA DRAG
Fiat Croma är ett elegant och innovativt kombikoncept som formgivits av den världsberömde bildesignern Giorgetto Giugiaro och som byggs vid Fiats fabrik i Cassino, Italien. Croma har ärvt namnet från den förra Fiat Croma som tillverkades mellan 1985 och 1994 i totalt 450.000 exemplar.

Nya Fiat Croma har enkla, strama och eleganta linjer med väl avvägda proportioner. Liksom den tidigare Croma-modellen är nya Fiat Croma en stor, elegant och rymlig bil med en hög teknologisk nivå. Den är 475 cm lång, 177 cm bred och 160 cm hög med ett axelavstånd på 270 cm. Påkostade hjulupphängningar sörjer för stabila vägegenskaper och god komfort. Framtill sitter McPehrson fjäderben och baktill en multilänkkonstruktion. Fiat Croma byggs i ett enda karossutförande. Kombikarossen är ungefär 10 cm högre än motsvarande konkurrenter vilket tillsammans med intelligent paketering ger innerutrymmen som är större än genomsnittet i segmentet. Det är smidigt att kliva in tack vare de relativt sett högre sittpositionerna och det flata golvet. Kupéns höjd ger samma känsla av rymd och luft som i en MPV. Benutrymmet såväl bak som fram är förnämligt och förarens höga sittposition ger mycket god överblick och kontroll över trafiken runt omkring.

Sammantaget är nya Fiat Croma en bil skapad för många olika människors behov och livsstilar men som alla har något gemensamt: en längtan efter en elegant och komfortabel bil. För de som önskar prestanda utöver det vanliga finns Croma med en kraftfull 200-hästars 2,4-liters Multijet turbodiesel (i kombination med en 6-stegad sekventiell automatlåda) som placerar den i toppen i sin kategori när det gäller kraftuttag: 83 hk per liter slagvolym.

Förutom den rymliga och ljusa atmosfären kan majoriteten av alla förare finna en för dem perfekt körställning tack vare mycket goda justeringsmöjligheter. Båda framstolarna är justerbara i höjdled. Föraren har överhuvudtaget en optimal arbetsplats. Den bekväma sittpositionen, rattens inställningsmöjligheter, placeringen av pedaler och reglage, de tydliga instrumenten – allt bidrar till en praktisk, lättarbetad och funktionell förarmiljö.

Multifunktionsdisplayen ger access till flera menyer och undermenyer med ett flertal olika funktioner och en färddator. Luftkonditioneringen svarar för en behaglig temperatur i kupén och cd/radion, med sex högtalare, för underhållning och information. MP3-spelare finns som tillval. Utrustningsnivån är mycket hög. Bland säkerhetssystemen kan nämnas ESP och upp till nio krockkuddar, dock aldrig färre än sju. För att uppnå säkerhet i absolut toppklass har teknikerna vid Fiat Auto Safety Centre undersökt alla möjliga slags olyckor och hur passagerarna skall skyddas utifrån det. Resultatet är att Croma är en av de absolut säkraste bilarna i sitt segment. Var och en kan hitta utrustning till sin Croma efter egna önskemål och behov. Bland annat finns dubbla solluckor, navigationssystem, Hi Fi-system med åtta högtalare och subwoofer för att nu nämna några saker.

Nya Fiat Croma kommer i en bred modellpalett med fem motoralternativ. Alla klarar utsläppskraven enligt Euro steg 4: bensinalternativen är en 1,8 16V på 140 hk och en 2,2 16V på 150 hk. Tre dieslar finns att tillgå: 1,9 Multijet på 120 och 150 hk samt den helt nya 2,4 Multijet på 200 hk. Alla dieselmotorer är försedda med partikelfilter. 2,2-litersversionen som kommer till Sverige först har manuell 5-växlad låda som standard med en 5-stegad automatisk växellåda som tillval. Dieselmotorerna har 6-växlade manuella lådor. 1.9 Multijet 150 hk kan fås med en sexstegad sekventiell automatlåda som option medan den lådan är standard på toppversionen 2,4 JTD 200 hk. Målsättningen har varit mycket hög när det gäller kvaliteten. Under utvecklingsarbetets olika steg har prototyper tillryggalagt mer än 3 miljoner kilometer på alla slags vägar och under alla väderförhållanden.

SÄKERHET I VARJE TUM
Det mycket goda resultatet från Euro NCAP är frukten av ett målmedvetet säkerhetsarbete hos Fiat. För att komma dit tog Fiats designers och tekniker hänsyn till alla typer av olyckor: frontalkollisioner, sidokollisioner, rundslagning, påkörning bakifrån o
ch brand. De analyserade också vid vilka hastigheter olyckor sker, olika typer av hinder och hur man skall kunna skydda passagerare med starkt varierande fysik; storlek, längd och vikt. Allt detta ledde till 18.000 arbetstimmar av enbart kalkyler, 120 kraschtester, 100 kraschsimuleringar på HyGe slädar, 200 tester på komponenter och subsystem, tio nya typer av prestandaspecifikationer och testprocedurer och åtta nya samarbeten med komponenttillverkare.

Cromas karosstruktur är konstruerad med ett flertal lösningar och komponenter som stärker den och/eller tar upp energi vid en kollision genom att deformeras på ett kontrollerat sätt. Effektiviteten i karossens struktur har uppnåtts bland annat genom att 40 procent av dess vikt utgörs av höghållfast specialstål. Framtill är en deformationszon skapad för att ta upp krockvåld och skydda passagerarna. Den består av tre längsgående ”avlastningslinjer” som bland annat inkluderar främre fjäderbenstorn i ett material som skall kunna ge efter, en ramkonstruktion i den lägre delen och två mindre stag i höjd med framskärmarna avsedda att deformeras och blockera krockvåld mot bilens övre delar.

En tvärbalk i magnesium sitter mellan A-stolparna och under instrumentpanelen. Den utgör en stark länk mellan A-stolparna och golvet, som är angjort med två stålförstärkningar. Konstruktionen bidrar starkt till att hindra deformation i passagerarutrymmets hela främre del både vid front- och sidokollision. Den utgör också en förstärkande del för styrstångens infästning och hindrar också tendenser att ratten rör sig bakåt och upp i passagerarutrymmet vid alla former av krock.

Ett antal strukturförstärkningar har gjorts för att skydda vid påkörning från sidan:
· Mittstolparna är tillverkade i höghållfast stål och är fyllda med ett strukturskum. Stolpen kommer att överföra det mesta krockvåldet till golv och takram.
· Två förstärkningsbalkar i golvet kommer att överföra en del av krockvåldet till bilens andra sida.
· En förstärkningsbalk i taket finns placerad nära mittstolparna.
· Dörrarna har en kryssformad boxförstärkning i midjehöjd samt längsgående balkar av höghållfast stål.

Vid påkörning bakifrån, särskilt vid låg fart, gör ett särskilt fastskruvat krysstag att skadorna begränsas och underlättar reparation.

Fortsättningsvis har Croma en mycket hög utrustningsnivå för passiv säkerhet. Croma kan ha upp till nio krockkuddar men aldrig färre än sju. I standardutrustningen ingår dubbla främre krockkuddar, sidokrockkuddar fram, knäkrockkudde på förarplats och sidokrockgardiner som täcker både främre och bakre sätesraden. Som tillval finns sidokrockkuddar och bältessträckare med belastningsbegränsare till ytterplatserna bak. Längst fram på det krysstag som håller strålkastarna sitter ECS, Early Crash Sensor, som känner av en kollision genom att mäta decelerationen och snabbar på aktiveringen av krockkuddarna.

På den aktiva säkerhetssidan finns ESP antisladdsystem, ABS låsningsfria bromsar med EBD elektronisk bromskraftfördelning. I ESP-systemet integreras ASR antispinn, MSR, Motor Schleppmoment Regelung, som hindrar att drivhjulen låser sig vid häftigt gasuppsläpp eller nedväxling på halt underlag samt HBA panikbromsassistans.

Alla versioner av Croma har effektiva och väldimensionerade bromsar med skivor runt om. På bensinversionerna har de främre, ventilerade skivorna dimensionerna 285x25 mm med Teves bromsok, bak sitter solida skivor; 278x12 mm och med TRW bromsok. Dieselversionerna har ännu kraftigare bromsar: 305x25 mm ventilerade skivor fram med TRW bromsok och 292x20 mm ventilerade skivor bak med TRW bromsok. Beroende på vilken modellversion så ger detta excellenta bromssträckor från 100 km/tim till stillastående; 36,2-36,9 meter!

Starka rena och snåla
Motorteknologi är en av Fiat-koncernens paradgrenar och när det gäller turbodieselmotorer är man klart ledande. Fiat Croma kommer med två bensinmotorer och tre dieselmotorer. Alla klarar kraven för miljöklass 2005. Allra först till den svenska marknaden kommer en stark och smidig 2,2-liters 16-ventilsmotor. Den ger 150 hk vid 5.800 varv/min och 203 Nm vid 4.000 varv/min. Prestanda är mycket goda: 0-100 km/tim går på 10,1 sekunder och toppfarten är 210 km/tim. Detta klaras av med förbrukningssiffror på 8,6 l/100 km, 11,5 l/100 km och 7,0 l/100 km vid respektive blandad, stads- och landsvägskörning. Lite senare kommer även en 1,8-liters 16-ventilsmotor. Den ger 140 hk, och maximala vridmomentet är 175 Nm vid 3.800 varv/min. Förbrukningssiffrorna är ännu inte klara.

Dieselalternativen är två extremt snåla, starka och smidiga Multijetmotorer: en 1,9-liters 16-ventilsmotor som ger 150 hk vid 4.000 varv/min och kraftfulla 320 Nm vid låga 2.000 varv/min. 0-100 km/h går på imponerande 9,6 sekunder och toppfarten är 210 km/h. Vid blandad körning nöjer sig motorn med 6,1 l/100 km och i stan åtgår 8,2 l/100 km. På landsvägen blir det riktigt toksnålt med 4,9 l/100 km. Motorn har genomgått en rad modifieringar för att öka prestanda men samtidigt sänka vibrationsnivåer och buller. Turboaggregatet är ett Garrett VGT 17 med variabel turbogeometri.

För den kombinerade snål/snabbentusiasten måste den 2,4-liters 5-cylindriga 20-ventilsdieseln vara svaret på alla böner. Det är den starkaste motorn i JTD-familjen med Multijetteknologi och en vidareutveckling av den tidigare 10-ventils 2,4 JTD-motorn. Den ger hela 200 hk vid 4.000 varv/min och 400 Nm vid 2.000 varv. Det är inte mindre än 83 hk per liter slagvolym. Prestanda är mycket goda: 0-100 km/h går på 8,5 sekunder och toppfarten är 216 km/h. Ändå nöjer sig motorn med 8 l/100 km vid blandad körning, 11,5 l/100 km i stan och på landsvägen går det inte åt mera än 6,0 l/100 km.

Mycket arbete har lagts ner även på denna motor. Bland annat har man åstadkommit lägre bullernivåer under tiden motorn startas tills den blir varm; mellan 3-6 decibel beroende på varvtal och temperatur.

Motorn har fått ett flertal nya komponenter för att uppnå den högre effekten och samtidigt minska buller och vibrationer. Bland annat är ventillyftarna hydrauliska. Topplock, vevaxel och kolvar är nya. Kolvarna är oljekylda och vevstakarna ihåliga för att transportera oljan. Insug och utblås är helt nya; det första är gjutet i aluminium och det senare i ett flexibelt material. Det elektroniskt reglerade EGR-systemet är modifierat, oljeförsörjningen har fått en ny oljepump och en ny olje/luft värmeväxlare har tillförts för oljekylningen. Vattenpumpen är även den ny med högre kapacitet. Nya värden har också programmerats in för motorns olika styrprogram, direktinsprutningens tryck har ökat från 1350-1400 bar. Turboaggregatet har även det fått nya inställningar och är ett KKK2080 aggregat med variabel turbogeometri.

Det har bidragit till den ökade maxeffekten men viktigare även till mycket högt vridmoment vid låga varv. Faktiskt uppnås 90 procent av maxvridet mellan 1.750 och 3.500 varv/min. Motorn kombineras med en kompakt och lätt ny, elektroniskt styrd 6-växlad sekventiell automatlåda som konstruerats särskilt med tanke på att uppnå låg förbrukning. Den sjätte växeln är speciellt utformad för motorvägskörning. Denna kraftfulla pjäs är liksom den mindre 1,9 Multijetdieseln försedd med ett partikelfilter som är konstruerat för att räcka motorns hela livslängd utan behov av några kemiska tillsatser.

Världsledaren på dieselmotorer skapade Multijet
fiat-koncernen kan med fog sägas vara världsledaren när det gäller dieselmotorer. Grunden lades redan 1986 när Fiat Croma TDI blev världens första bil med direktinsprutad turbodieselmotor. Tekniken gav bättre prestanda och bättre bränsleekonomi men eliminerade inte relativt högt buller vid tomgång, acceleration och nedsaktning. Nästa steg i utvecklingen, efter intensiv forskning, var Common Rail-principen och Unijet-systemet. Common Rail-idén kom från universitetet i Zürich där en grupp forskare arbetat med ett insprutningssystem, som dock aldrig använts för fordon. Common Rail bygger på elektronisk kontroll av insprutningsmunstyckena samt att man pumpar in diesel kontinuerligt i en ”tank” (ett rör – rail) och att den då kommer att fungera som en hydraulisk ackumulator som ständigt innehåller en mängd bränsle under tryck berett att användas. Common Rail Unijet-systemet togs fram av Fiat-koncernen genom Magneti Marelli, Fiats Research Centre och Elasis och gick in i pre-produktionsläge 1990. Detta var klart 1994 då Fiat Auto beslöt sig att gå samman med en partner med spetsteknologiskt kunnande på dieselmotorer. Slutfasen av projektet, bland annat att sätta den nyutvecklade teknologin i industriell produktion, anförtroddes sålunda Robert Bosch. 1997 kom så den första bilen med tekniken: Alfa Romeo 156 JTD och den innebar en dieselteknologisk revolution. Jämfört med en konventionell dieselmotor ger JTD-motorn en prestandaökning genomsnittligt runt 12 procent och en 15-procentig minskning av bränsleförbrukningen. Bilen med den nya motorn blev en jättesuccé.

Så 2002 var tiden mogen för andra generationen JTD-motorer; Multijet-familjen. Grundprincipen för Multijet är densamma som för Common Rail Unijet men som namnet anger utför bränsleinsprutningsystemet i Multijet ett flertal insprutningar vid varje förbränningscykel. Samma mängd diesel förbränns i cylindern men i flera portioner vilket ger en mjukare förbränning. Fördelarna som uppnås är tystare gång, minskade utsläpp och en effekthöjning på 6-7 procent. Hemligheten bakom Multijet ligger i den elektroniska styrenheten som reglerar öppning och stängning av insprutningsmunstyckena men även i själva munstyckena. Styrenheten väger dock tyngst då den kan utföra flera olika insprutningar i extremt tät följd.

En komfortmaskin utöver det vanliga
Få bilar har så låga nivåer av buller och vibrationer som nya Fiat Croma. Man har uppnått en ”konversationsnivå” på 65 procent vid 140 km/h vilket är mycket bra. Det har möjliggjorts genom användande av vanliga bullerdämpande material men också genom en teknik av expanderbara element inuti karossektionerna och en ny innovativ vindruta. Den består av två skikt glas med en PVB plastfilm emellan. Alla olika åtgärder har resulterat i en stark dämpning av buller inuti kupén, särskilt i frekvensbandet 200 kHz där de mest störande vägljuden ligger.

Vibrationer har minskats bland annat genom den mycket starka och styva karosstrukturen. Böjningsstyvheten i karossen är excellent med 960 daN/mm medan vridstyvheten är 100,600 daN/mm vilket är enastående för en bil med kombibaklucka. Stor vikt har också lagts vid olika mekaniska komponenters infästning i karossen. Som exempel kan nämnas att rattstångens infästning ger en vertikal vibrationsfrekvens på 38 Hz. De stora boxformade karosselementen har också bidragit, exempelvis den ”torsionsbox” som finns monterad bakom baksätet och förbinder de bakre hjulhusen.

Hjulupphängningarna på Croma är utformade för optimal komfort och väghållning. Fram sitter McPherson fjäderben och bak en 4-länks multilänkkonstruktion. Vägegenskaperna är precisa och säkra och väl i nivå med klassens absolut bästa.

Komforten fram och bak är likvärdig under alla omständigheter.
Hjulupphängningarna fram stöds av en hjälpram som är elastiskt upphängd i karossen. Detta för att separera buller från hjulhusen och dämpa de akustiska effekter som kan uppstå i karossen när framhjulen kör över en ojämnhet. Den bakre hjulupphängningen stöds även den av en hjälpram men i det fallet är denna fäst stumt mot karosstrukturen för att säkerställa precision och stabilitet i bakvagnen.Användandet av McPherson fjäderben fram ger fördelar i form av kompakt installation. Det ger också möjlighet att optimera både vägegenskaper och komfort redan under konstruktionsfasen. Croma är också mycket smidig och precis i sitt vägbeteende trots sin storlek.

Styrningen på Croma är elektrohydraulisk. Servohjälpen avtar ju fortare bilen körs för att öka stabilitetskänslan och precisionen i hög fart. I låg fart är servohjälpen hög vilket underlättar exempelvis fickparkering. Systemet ger såväl optimal precision som låg energiåtgång – det drar energi endast vid styrmanövrar. Ett vanligt hydrauliskt system drar mera energi då det alltid drivs av bilens motor.

Generös utrustningsnivå
Redan i sin grundversion Active är nya Fiat Croma en välutrustad bil. Bland annat ingår luftkonditionering med kylt handskfack, CD-radio med sex högtalare, baksäte delbart/fällbart 60/40, elfönsterhissar runt om, strålkastarspolare, elvärmda spolarmunstycken, fjärrstyrt centrallås, främre armstöd, färddator, höjdjusterbara framstolar med ställbara svankstöd, pollenfilter, ratt justerbar i höjd- och längsled, dimljus fram samt elektriskt justerbara och uppvärmda ytterspeglar.

Garantier
Fiat Croma har tre års vagnskadegaranti, två års nybilsgaranti med obegränsad körsträcka, tre års lackgaranti och åtta års rostskyddsgaranti.

Priser
Fiat Croma 2,2 finns från 199.500 kronor.
www.fiat.se

05-11-10 Nya Grande Punto fick ”Das Goldene Lenkrad”
Fiat Grande Punto har tilldelats Tysklands mest prestigefyllda bilutmärkelse ”Das Goldene Lenkrad” 2005. Bakom priset står tidningen Bild am Sonntag med en jury bestående av celebriteter som Walter Röhrl, Klaus Ludwig, Hans Herrmann och Rauno Altonen

Priset ”Das Goldene Lenkrad” (Den Gyllene Ratten) utdelades för 30:e året i fyra kategorier. Fiat Grande Punto vann kompaktkategorin, före konkurrenter som Renault Clio, Peugeot 1007, Toyota Yaris och Volkswagen Fox.

Prisutdelningen hölls idag i Berlin inför 450 gäster bestående av toppar från den tyska industrin, affärs- och kulturfolk samt politiker och sportstjärnor.

Nya Fiat Grande Punto premiärvisades för motorpressen i början av september och har fått ett mycket positivt mottagande. Bilen beräknas få svensk säljstart under våren-sommaren 2006.


Bildtext: Nya Fiat Grande Punto har fått
utmärkelsen “Das Goldene Lenkrad”.

www.fiat.se


05-11-08 Ford and Fiat sign definitive agreement to co-operate on new centreration of small cars
TURIN, Italy and COLOGNE, Germany, Nov. 7, 2005 -- The Automobile Sector of Fiat Group and Ford Motor Company announced today they have signed a definitive agreement to co-operate on the joint development and production of vehicles in the European small car (sub-B) segment. The outcome of this exciting project will be the delivery to market of two highly differentiated vehicles, small cars with exterior and interior design that are true to the individual parents' brand identities.

The two vehicles planned for development, the new Fiat 500 and a replacement for the current Ford Ka in Europe, will play a significant role in each company's European product range. Fiat and Ford are highly experienced in the development of successful small cars in Europe. By working together, Fiat and Ford will benefit substantially from reduced development costs and economies of scale in manufacturing and component sourcing. The result will lead to better value and increased quality for customers, while retaining the brand characteristics of each vehicle.

Fiat and Ford are already working jointly on the development of the new vehicles. The current Fiat Panda platform will be the basis for the development of the new cars, which will be manufactured in Fiat's existing Tychy facility in Poland, where Ford engineers will contribute to the development of their models. The vehicles will use Fiat powertrains built in Poland and Italy.

"The strategic cooperative agreement with Ford represents another milestone in our strategy that calls for targeted alliances aimed at sharing financial and industrial resources on new products and platforms," said Sergio Marchionne, CEO of Fiat Group and Fiat Auto. "It is consistent with successful ventures, established with major partners including PSA Peugeot Citroën and Suzuki, and current discussions with the Indian group Tata Motors."

Marchionne added: "As far as Fiat is concerned, the partnership with Ford is relevant fourfold: the decision to manufacture the new cars at Tychy is a clear vote of confidence and trust in our Polish plant; the joint development of the new cars bears witness of the flexibility of the highly successful Fiat Panda platform; the alliance represents a win-win industrial opportunity to both parties. Finally, I am pleased to say that the much awaited future Fiat 500 will further enhance our brand identity as it represents both an icon in the history of our Company, and of the motor industry."

"We fully intend to replace the Ka with a similarly iconic model," said John Fleming, Ford of Europe President and CEO. "This vehicle will retain the fundamental character of the original and embody key elements of our new 'kinetic' design language." Styling for the Ka replacement will be led by Ford of Europe Executive Design Director Martin Smith.

Fleming added: "Ford of Europe has amassed considerable expertise in the development of small cars, and is recognized for its class-leading driving dynamics. Fiat is the ideal partner for us in this particular project, as they are acknowledged as having been for many years one of the world's leading manufacturers of small cars. The decision to combine forces with Fiat in this highly competitive area gives us the opportunity to minimize unit costs, while developing highly competitive products which will be true to our respective brand values."

The new products will come to market in the 2007-08 period. The projected annual volume will be around 240,000 units, divided evenly.

05-11-02 Toppbetyg för Fiat Croma i Euro NCAP
Nya Fiat Croma har fått toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s senast utförda krocktest. Croma är därmed en av de absolut säkraste bilarna i sitt segment. För bara några veckor sedan fick helt nya Fiat Grande Punto också toppbetyg i krocktestet. Detta understryker Fiats målinriktade satsning på att bygga trygga och säkra bilar.

Det mycket goda resultatet från Euro NCAP är frukten av ett målmedvetet säkerhetsarbete hos Fiat. För att komma dit tog Fiats designers och tekniker hänsyn till alla typer av olycka en bil kan råka ut för: frontalkollisioner, sidokollisioner, rundslagning, påkörning bakifrån och brand. De analyserade också vid vilka hastigheter olyckor sker, olycka typer av hinder och hur man skall kunna skydda passagerare med starkt varierande fysik; storlek, längd och vikt.

Allt detta ledde till 18.000 arbetstimmar av enbart kalkyler, 120 kraschtester, 100 kraschsimuleringar på HyGe slädar, 200 tester på komponenter och subsystem, 10 nya typer av prestandaspecifikationer och testprocedurer och 8 nya samarbeten med komponenttillverkare.

Cromas k
arosstruktur är konstruerad med ett flertal lösningar och komponenter som stärker den och/eller tar upp energi vid en kollision genom att deformeras på ett kontrollerat sätt. Effektiviteten i karossens struktur har uppnåtts bland annat genom att 40 procent av dess vikt utgörs av höghållfast specialstål.

Framtill är en deformationszon skapad för att ta upp krockvåld och skydda passagerarna. Den består av tre längsgående ”avlastningslinjer” som bland annat inkluderar främre fjäderbenstorn i ett material som skall kunna ge efter, en ramkonstruktion i den lägre delen och två mindre stag i höjd med framskärmarna avsedda att deformeras och blockera krockvåld mot bilens övre delar.

En tvärbalk i magnesium sitter mellan A-stolparna och under instrumentpanelen. Den utgör en stark länk mellan A-stolparna och golvet, som är angjort med två stålförstärkningar. Konstruktionen bidrar starkt till att hindra deformation i passagerarutrymmets hela främre del både vid front- och sidokollision. Den utgör också en förstärkande del för styrstångens infästning och hindrar också tendenser att ratten rör sig bakåt och upp i passageraruytrymmet vid alla former av krock.

Ett antal strukturförstärkningar har gjorts för att skydda vid påkörning från sidan:
Mittstolparna är tilllverkade i höghållfast stål och är fyllda med ett strukturskum. Stolpen kommer att överföra det mesta krockvåldet till golv och takram.
Två förstärkningsbalkar i golvet kommer att överföra en del av krockvåldet till bilens andra sida. En förstärkningsbalk i taket finns placerad nära mittstolparna.
Dörrarna har en kryssformad boxförstärkning i midjehöjd samt längsgående balkar av höghållfast stål.

Vid påkörning bakifrån, särskilt vid låg fart, gör ett särskilt, fastskruvat krysstag att skadorna begränsas och underlättar reparation.

Fortsättningsvis har Croma en mycket hög utrustningsnivå för passiv säkerhet. Croma kan ha upp till nio krockkuddar men aldrig färre än sju. I standardutrustningen ingår dubbla främre krockkuddar, sidokrockkuddar fram, knäkrockkudde på förarplats och sidokrockgardiner som täcker både främre och bakre sätesraden. Längst fram på det krysstag som håller strålkastarna sitter ECS, Early Crash Sensor, som känner av en kollision genom att mäta deceleration och snabbar på aktiveringen av krockuddarna.

På den aktiva säkerhetssidan finns ESP antisladdsystem, ABS låsningsfria bromsar med EBD elektronisk bromskraftfördelning. I ESP-systemet integreras ASR antispinn, MSR, Motor Schleppmoment Regelung, som hindrar att drivhjulen låser sig vid häftigt gasuppsläpp eller nedväxling på halt underlag och HBA panikbromsassistans.

Fiat Croma har tagits emot väl på de marknader där den hunnit börjat säljas. Sedan säljstarten har den ordertecknats i 22.000 exemplar, många i de högre utrustningsversionerna.

Fiat Croma börjar säljas i Sverige under början av 2006. Priser samt motor- och modellversioner är ännu inte fastställda.

www.fiat.se

05-10-22 Panda Alessi i Tokyo - nu går den i Produktion

Fiat Panda Alessi har rönt stor uppmärksamhet sedan den premiärvisades på Triennalen i Milano 2004. Just nu är den av stjärnorna på Tokyo Motor Show. Panda Alessi är som namnet säger en specialversion formgiven av den världsberömda producenten av hushållsföremål, kännetecknade av särpräglad och innovativ design. Panda Alessi är formgiven av Alessi-designern Stefano Giovannoni. Bilen har fått en rad ändringar i sin design utan att för den skull tappa sin grundform. Frontspoiler/stötfångare och bakspoiler har fått nytt stuk med avvikande kulör. Hjulkapslarna är nya med den typiska Alessi-figuren "Girotondo" på var och en. Karossen kan fås i tre olika kulörer; Narciso orange, Tagliente grön och Cattivo svart. Inuti har instrument, mittkonsol och klädsel helt ny form och färg. Panda Alessi får säljstart i Europa under januari 2006.
www.fiat.se

05-10-22 Panda nr 500.000 tillverkad
Fiat Panda passerade nyligen 500.000 tillverkade exemplar sedan starten för två år sedan. Panda har varit en stor succé redan från start. Den har vunnit 18 priser och utmärkelser i internationell press, bland annat blev den Årets Bil 2004. Panda är Italiens näst bäst säljande bilmodell (efter Fiat Punto) och toppar A-segmentet. Panda byggs i prisbelönta Tychy-fabriken i Polen och säljs mest i Europa. Dock säljs den även i Malaysia, Taiwan, Martinique och det rullar dessutom 1.831 Pand på Tokyos gator. Den halvmiljonte Pandan var blå med 1,3 liters Multijet dieselmotor och beställd i Italien.

05-10-21 Ford fokuserar på att reducera allergier i bilarna
Fords europeiska modeller Focus och Focus C-MAX är de enda bilarna i världen med "Allergitestad Interiör" certifiering.

Stockholm 21 oktober - Folk som lider av allergi vet vad det innebär när ögon och näsa som rinner. Speciellt utsatt är man på våren med höga pollenhalter men allergi är något som vissa känner mer eller mindre hela tiden.

Ford Motor Company tar också detta med allergier på stort allvar och leder bilindustrin när det gäller att konstruera interiörer som är certifierade som allergivänlig.

På både nya Ford Focus och Focus C-MAX har Ford, som enda tillverkare, interiörer i bilarna som har fått av TÜV stämpel för godkänd "Allergitestad interiör". För att få utmärkelsen måste TÜVs experter certifiera att bilens interiörmaterial utvalts för att minska risken för allergi till lägsta möjliga nivå. TÜV är en oberoende tysk auktoritet på tester och utvärdering och är en organisation som kontrollerar och certifierar kvalitetsnivå på produkter för konsument och industrin.

"Ford anser att astma och allergier är ett globalt hälsoproblem som bör arbetas med på ett mer kraftfullt sätt. Därför ser vi det som vårt ansvar att utveckla och erbjuda våra kunder produkter som adresserar detta med allergier", sade Dr Wolfgang Schneider, vice president i Ford of Europe. "Fords initiativ bör ses i ett sammanhang där vi försöker göra bilism mer hållbar genom att utveckla produkter som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt tillgängliga. Vår plan att kunna erbjuda våra kunder allergivänliga produkter, utan merkostnad, faller inför ramarna för det åtagandet."

En omfattande serie av vetenskapligt verifierbara tester gjordes på Focus och Focus C-MAX i enlighet med TÜVs strikta testprocedurer. Fler än 100 material och komponenter testades för skadliga substanser och allergiframkallande egenskaper. I tillägg har alla komponenter som har direkt eller långvarig hudkontakt som ratt och sittytor, golvmattor och säkerhetsbälten testats dermatologiskt.

Under utvecklingsarbetet av Focus och Focus C-MAX, har Ford undvikit att använda metarial som latex, krom eller nickel som kan framkalla allergiska reaktioner hos allergkänsliga personer. I tillägg är bilarna utrustade med ett högpresterande pollenfilter som också testats av TÜV. Filtret hindrar effektivt pollen, en speciell oroskälla för allergiker, från att komma in i bilens kupé.

Focus och Focus C-MAX har också tilldelats den brittiska allergiföreningens (British Allergy Foundation) godkännandestämpel som bekräftar att bilarna ar allergivänliga.

Ford siktar på att fortsätta utöka sitt initiativ och att få så många som möjligt av existerande och framtida modeller certifierade enligt TÜVs tuffa kriterier. Alla Fords kunder gynnas av detta arbete eftersom TÜV testerna innehåller en omfattande studie av bl.a kupéluftens kvalitet. Mätningen och utvärderingskriterier finns publicerade på (www.tuv.com; ID nummer: 2311008300 and 4111008300).


05-10-15 Nya Doblò årets Van
Nya Fiat Doblò Cargo har av en internationell jury utsetts till ”International Van of the Year 2006”. Priset utdelades i samband med invigningen av 2005 European Transport Show i Amsterdam. Juryn bakom utnämningen består av journalister från 19 europeiska länder och specialister på lätta transportbilar.

Det prestigefyllda priset ”International Van of the Year 2006” överlämnades av juryns ordförande, Peter Wieman och mottogs av Lorenzo Sistino, VD för Fiat lätta transportfordon.

Priset kan ses som ett erkännande av de många nyheter som kommer med nya Fiat Doblò Cargo, som premiärvisas på mässan i Amsterdam; Den nya yttre designen med helt ny front och omdesignat bakparti, den nya interiören, den ökade lastkapaciteten, den nya Maxi-versionen med 38 cm förlängd hjulbas och ökad lastvolym, de ekonomiska och kraftfulla motorerna och dessutom ”Bipower-versionen” med minimala utsläpp.

Juryn imponerades särskilt av de två turbodieselmotorerna i utbudet: den 105 hk starka 1,9-liters Multijet och den imponerande 75 hk 1,3 16v Multijet. I synnerhet den senare ansågs som ett tekniskt mästerverk med tanke på kraften och effekten i förhållande till den mycket kompakta konstruktionen. För övrigt den motor som redan sitter i gamla Doblò på den svenska marknaden. Nästa år kommer dessutom två helt nya Multijet turbodieslar med variabel turbogeometri och partikelfälla.

Till dags dato har 310.000 Fiat Doblò Cargo byggts. Den nya Doblò Cargo (i Sverige benämnd Doblò Skåp) kommer att introduceras på den svenska marknaden under våren 2006.

05-10-04 Turbo ökar trycket för Fiat Strada
Fiats lilla populära pickup Strada kommer nu i en ny version med turboladdad dieselmotor. Nya Fiat Strada JTD har fått effekten ökad till 80 hk och maxvridet har ökat med nästan 70 procent. Den nya turbodieseln kan fås både med normallång hytt och med den 30 cm förlängda hytten.

Fiat Strada har ett kaxigt stuk och ett närmast sportigt utseende. Det för tankarna lika mycket till en bil för sportiga hobbys som till en praktisk och robust transportör för hantverkare.

Med den nya starka commonrail turbodieseln med intercooler under huven motsvarar även fart- och accelerationsresurserna utseendet. Viktigare för normalbrukaren är dock att kraften ger bättre körbarhet och smidighet även med tung last. Max effekt är 80 hk (59 Kw) vid 4.000 varv/min och max vridmoment 196 Nm redan vid låga 1.500 varv/min.

Fiat Strada toppar den sydamerikanska marknaden för lätta transportfordon med 25.000 bilar sålda årligen. I Italien är den segmentsledare med 3.600 sålda bilar per år. Nya Strada JTD ger god bränsleekonomi och robust slitstyrka och driftsäkerhet. Växellådan är 5-växlad och manuell. Strada är framhjulsdriven vilket är en fördel såväl ur säkerhets- som paketeringssynpunkt.

Versionen med 30 cm förlängd hytt har ett extra bakre sidofönster på vardera sidan. Bakom stolarna finns ett stuvutrymme för väskor och tillhörigheter som man vill förvara skyddat utan att för den skull ockupera passagerarstolen.

Fiat Strada JTD har förarkrockkudde och ABS-bromsar med EBD som standard. Passagerarkrockkudde finns som tillval.

I utrustningslistan kan nämnas fyra fabriksmonterade högtalare, centrallås, elfönsterhissar, radioantenn och servostyrning. AC med pollenfilter och fabriksmonterad CD/radio finns som tillval.

Lastgolvet och flakväggarna är klädda i kraftig skyddande plast. I flakutrymmet finns även sex lastöglor. Aluminiumdurk finns som tillval. Maxlasten är 630 respektive 610 kg för kort och lång hytt.

Nya Fiat Strada JTD har ett rekommenderat cirkapris från 114.900 kronor exklusive moms. Bilar finns redan ute hos Fiats transportbilsåterförsäljare.
www.fiat.se

05-08-17 Fiat presenterar nya Grande Punto

Med över sex miljoner (!) sålda bilar sedan debuten 1993 är Fiat Punto en av senare tids största bilsuccéer. Nu följer efterföljaren Grande Punto i spåren med målsättningen att ta ledningen i det stenhårda europeiska segmentet för kompakta hatchbacks. Helt nya Grande Punto börjar säljas i Italien i september.

Helt nya Fiat Grande Punto blir en avsevärt större bil än sin företrädare och är formgiven för att vara större än vad som är vanligt i segmentet. Även i fråga om säkerhet och kvalitet är målet att överträffa gängse standard i klassen.

Grande Punto har distinkt formgivning med typisk Italiensk elegans. Den kommer i 3-dörrars och 5-dörrars karossvarianter och fyra olika versioner.

Bakom de vackra och sportiga linjerna står Giorgetto Giugiaros Italdesign och Centro Stile Fiat. Stor vikt har lagts vid varje enskild detalj för att ge ett helgjutet intryck. Även vid val av material har lagts stor vikt. Resultatet är också mycket lyckat.

Grande Punto är formgiven och konstruerad för en komfortnivå som man annars finner i större och dyrare bilsegment. Måtten antyder dess generösa dimensioner: Grande Punto är 403 cm lång, 168 cm bred, 149 cm hög och har ett axelavstånd på 251 cm. Detta borgar för extraordinära innerutrymmen.

Nya Grande Punto är konstruerad för att ge underhållande och säkra köregenskaper. Ett brett urval av snåla och pigga motorer finns att tillgå, alla motsvarar avgaskraven enligt Euro 4. Från produktionsstart kommer det att finnas två bensinmotorer; en 1,2 8V på 65 hk och en helt ny 1,4 8V på 77 hk. Dessutom erbjuder givetvis Fiat som ledande på dieselteknologi ett antal turbodieslar; 1,3 16V Multijet på 75 hk, 1,3 Multijet med variabel turbingeometri på 90 hk samt en 1,9 Multijet på endera 120 eller 130 hk.

Ankomsten av nya Grande Punto innebär inte att den populära nuvarande Punto försvinner. Den fortsätter att tillverkas med bensin-, diesel- och Bipower- (gas/bensin) motorer och utgör en mycket prisvärd bil i sitt segment.

05-06-01 Fiat Punto Bipower är Sveriges Miljöbästa Bil
Fiat Punto Bipower är Sveriges Miljöbästa bil enligt Gröna Bilisters nya topplista för 2005. En femsitsig, säker och körglad bil som dessutom är Sveriges billigaste gasbil. Den kan köras på biogas/naturgas eller bensin. Fiat Punto Bipower blev inte bara totalbäst utan även miljöbäst i kategorin småbilar.

Redan när Fiat Punto Bipower introducerades i maj 2004 blev den mycket uppmärksammad. Kombinationen av kompakt men rymlig småbil med hög säkerhet och enastående bra bränsleförbruknings- och utsläppssiffror gjorde att många fick upp ögonen för bilen.

Den blev tyvärr klar för sent för att komma med på 2004 års lista för Miljöbästa Bilar från Gröna Bilister men skulle ha toppat den redan då om den hunnit tas med. I år blev det i stället storslam för Punto Bipower genom att både vara Årets Miljöbästa Bil totalt och Miljöbäst i småbilsklassen.

För Fiat blev årets listor från Gröna Bilister en ännu större framgång då även bensindrivna Punto 1,2 60 och Panda 1,2 fanns med på totallistan över Miljöbästa Bilar 2005.

Göteborgs Stad (Kommun) blev via Gatubolagets affärsområde Teknisk Service först i Sverige att köpa Fiats miljöbil Punto Bipower. Till dags dato har Teknisk Service köpt nästan 100 Punto Bipower. Flera andra kommuner har också köpt bilar liksom ett antal privatpersoner. Totalt har Italienska Bil AB sålt cirka 130 bilar hittills.

STOR SATSNING PÅ FORDONSGAS OCH GASBILAR I ITALIEN
Fiat är en mycket stor producent av gasbilar med flera Bipower – gasdrivna – modeller i utbudet. I Italien slöt Fiat 2001 ett avtal med Miljödepartementet och Petroleumbranschen där Fiat åtog sig att utveckla metangasdrivna motorer och gasbilar. Grundsynen är att metangasdrivna motorer är den snabbaste och bästa metoden att åstadkomma väsentliga förbättringar av luften snabbt och till rimliga kostnader. Miljödepartementet å sin sida åtog sig att verka för att distributionsnätet för fordonsgas byggdes ut. Vid starten fanns redan 344 tankställen i Italien, beroende på att gasfordon redan fanns i bruk. Målet är att ha 750 tankställen över Italien 2005. Över 30 italienska regionala huvudorter (större städer) har också anslutit sig till ett program som syftar till att väsentligt öka tillgången på gastankställen.

FIAT PUNTO BIPOWER – SÅ FUNGERAR DEN
Punto Bipower har två oberoende bränslesystem; ett för biogas och naturgas (gemensam beteckning är fordonsgas) och ett för bensin. Bilen väljer automatiskt att gå på fordonsgas efter start men föraren kan också koppla om mellan systemen manuellt med en knapp på instrumentbrädan. Räckvidden med fordonsgas är 26 mil men bilen slår automatiskt över på bensindrift om gasen tar slut. Totala räckvidden med både fordonsgas och bensin är hela 96 mil!

Fiat Punto har en motor som kan köras på såväl bensin som fordonsgas. Motorn är på 1,2 liters cylindervolym. Enda gången bensinen behöver användas är vid start. Efter start växlar systemet automatiskt över till fordonsgas. Bensinsystemet träder i funktion då fordonsgasen är på väg att ta slut. Det är hela tiden möjligt för föraren att växla mellan fordonsgas och bensin genom att trycka på en knapp på instrumentpanelen.

Fordonsgasen lagras i flaskor som sitter krocksäkert monterade i botten av bagageutrymmet. De rymmer elva kilo fordonsgas vilket ger en räckvidd på 260 km vid blandad körning.
Bensintanken i sin tur rymmer 47 liter vilket ger en räckvidd på drygt 700 km. Om båda bränslesystemen skulle utnyttjas kan alltså bilen totalt sett nå en räckvidd av 96 mil före tankning! När Punto Bipower körs på fordonsgas är maxeffekten 38 kW (52 hk) vid 5.000 varv/min med ett maximalt vridmoment av 88 Nm som uppnås vid 3.000 varv/min. Motsvarande siffror för bensindrift är 44 kW (60 hk) och 102 Nm. Bränsleförbrukningen av bensin är för stad 8,0 l/landsväg 5,3 l/blandad 6,3 l per 100 km. Motsvarande siffror för fordonsgas är 5,5 kg/3,7 kg/4,3 kg per 100 km. Emissionsvärdena är 150/119 g CO2 per km (bensin/fordonsgas). Avgasnormen är Euro 4, miljöklass 2005.

Punto Bipower har plats för fem personer och en hög säkerhetsnivå (fyra stjärnor i Euro NCAP:s krockprov). I standardutrustningen ingår ABS låsningsfria bromsar med elektronisk bromskraftfördelning (EBD), dubbla krockkuddar fram samt trepunktsbälten och nackskydd på samtliga sittplatser. På garantisidan finns tre års vagnskadegaranti, två års nybilsgaranti, tre års lackgaranti och åtta års rostskyddsgaranti.

Fiat Punto Bipower är prissatt till 165.900 kronor.

Fotnot: Fordonsgas är en gemensam beteckning för biogas och naturgas. Energiinnehållet i en kubikmeter naturgas motsvarar 1,25 l bensin och en kubikmeter biogas motsvarar cirka 1,10 l bensin. Biogas är förnyelsebar och koldioxidneutral. Naturgas är fossil men reducerar koldioxidutsläppet med 20-30 procent jämfört med bensin. Kemiskt är både biogas och naturgas metan. Det finns tankställen för fordonsgas på drygt 50 orter i Sverige och en planerad utbyggnad av tjugo tankställen per år. Vid tankning komprimeras gasen till 200 bars tryck och kallas då Compressed Bio Gas (CBG) eller Compressed Natural Gas (CNG). Metan som släpps ut i luft stiger uppåt då den är lättare än luft. Den antänds först vid 540 grader (bensin vid 228 grader)

05-06-01 Alfa Romeo inför tre års fri service!

Nu införs tre års/6000 mils fri service på Alfa Romeo

Italienska Bil AB inför fri service i tre år eller till och med 6000 mil på Alfa Romeo. Fri service gäller på bilar som registreras för första gången, från och med 1 juni i år. Erbjudandet omfattar alla Alfa Romeos modeller och som säljs av Italienska Bil AB auktoriserade återförsäljare!

Fri service i tre år eller till och med 6000 mil, beroende på vilket som inträffar först. Det innebär tre fria servicetillfällen då intervallet för Alfa Romeo är 2000 mil. Det innebär också att det första kamremsbytet ingår och att man i princip kan köra sin Alfa Romeo 7999 mil utan servicekostnader.
– Den fria servicen tror vi kan vara ett värdefullt argument för kunder som tilltalas av Alfa Romeo men som kanske känner sig osäkra på ett för dem ovant bilmärke, säger Bengt Appelqvist, VD Italienska Bil AB.

Villkoret för att få den fria servicen i tre år är att bilen registreras för första gången och säljs av auktoriserad Alfa Romeo-återförsäljare. Dessutom skall bilens service göras på auktoriserad Alfa Romeo-verkstad i Sverige, som det finns 63 stycken av.

Den fria servicen är ett led i den satsning Italienska Bil gör på Alfa Romeo. Från och med att Italienska Bil AB och därmed importen av Alfa Romeo i Sverige, förvärvades av Olle Olsson Bolagen AB i augusti 2003, har en helt ny organisation byggts upp, ett nytt reservdelslager har etablerats i Uppsala och ett långsiktigt arbete med att stärka och förbättra nätet av återförsäljare och serviceverkstäder har inletts.

Besök vår nya hemsida www.alfaromeo.se

05-05-24 Nu startar www.alfaromeo.se
I dag, den 24 maj, startar vi vår nya hemsida för Alfa Romeo i Sverige. Sidan bygger på samma design och upplägg som är skapade av Alfa Romeo och som är Alfa Romeos internationella hemsidesform. Hemsidan innehåller allt från historik rörande fabriken, folk, bilmodeller och racing till dagens aktuella modellutbud.

Hemsidan är en viktig budbärare och kommunikationspunkt mellan Alfa Romeo och märkets alla anhängare, kunder och andra som har intresse av att följa med vad som händer hos Alfa Romeo.

05-05-16 Nya Suzuki Swift är skojig, smart och säker
Nya Swift är en milstolpe för Suzuki och en helt ny slags kompaktbil. Swift är en global bil, utvecklad i Europa av ett team bestående av Suzuki-tekniker, -designers, europeiska bilspecialister och dessutom vanliga bilentusiaster. En provtur visar snabbt att nya Swift är en skojig, smart och säker bil med en mycket personlig utstrålning. När Suzukis återförsäljare i Sverige sett bilen köpte de upp hela årets tilldelning på en dag!

Historien bakom nya Suzuki Swift
Nya Swift är Suzukis vision hur en modern kompaktbil skall se ut och formmässigt en representant för märkets DNA. Nya Suzuki Swift är verkligen helt ny och har inte en enda teknisk pryl gemensam med föregångaren med samma namn. Bilens plattform och chassi har utvecklats genom vägtester i Europa och Swift byggs också i Europa – på fabriken i Esztergom som ligger i Ungern. Nya Suzuki Swift är en japansk bil, utvecklad i Europa och avsedd för dagens globala marknad. Swift kommer även att produceras i Japan, Indien och Kina.

Småbilar och kompaktbilar är ett område där Suzuki har världsledande kompetens. På sin hemmamarknad Japan dominerar Suzuki marknaden för så kallade micro cars och bygger flera modeller på uppdrag åt andra biltillverkare. Suzuki har dessutom nyligen antagit ett nytt innovationsprogram som syftar till att stärka positionen som en ledare och framför allt innovatör när det gäller kompaktbilar. Målet är att ta fram bilar som avspeglar Suzukis spetskompetens inom området och varumärkets DNA och dessutom utnyttja den kompetens man har som världsledande inom motorcykeltillverkningen.

Nya Swifts födelseförlopp startade publikt 2002 på bilsalongen i Paris. Där visade man upp den motorsportinfluerade Concept-S som bar spår av såväl 2-hjulig som 4-hjulig motorsport. Ett år senare, på Frankfurt-salongen 2003, visade Suzuki upp nästa steg; Concept-S2. En sportig öppen bil med fällbart plåttak och vars ytterdimensioner var i stort sett samma som på den blivande produktionsbilen Swift.

Den helt färdiga produktionsmodellen Swift visades på årets bilsalong i Genève. Swift innebär ett nytt sätt att arbeta för Suzuki. Medan traditionell japansk bilutveckling oftast fokuserar på de behov den japanska marknaden och japanska förare har så fokuserade Swift-programmets designers och tekniker i första hand på Europa. Swift skulle bli en japansk bil, utvecklad i och för Europa men som även skulle säljas över hela världen.

Designfolket etablerade därför en bas i Europa dit man tog designkunnande och –resurser från Japan. Teamet knöt sedan till sig Europeiska designers som tillförde europeisk syn och kompetens. På samma sätt arbetade teknikerna. Målet var att skapa en bil med vägegenskaper som skulle passa de europeiska vägförhållandena och den europeiska smaken för hur en bil skall uppföra sig. Man utförde både ban- och landsvägstest över hela Europa och tog hela tiden in feedback från europeiska bilentusiaster. Resultatet är briljanta vägegenskaper passande alla olika europeiska vägtyper och en form som är sportig och personlig.

Formgivning som får folk att vända sig om
Nya Swift uttrycker mycket väl den nya designinriktning märket antagit för sina bilar. Fronten är distinkt sportig med strålkastare i klarglas som sträcker sig en bit upp på huven. Frontspoilern/stötfångaren är bred och muskulös och ger förutom bra aerodynamik en kraftfull linjeövergång till de breda skärmkanterna. De senare accentuerar hjulens position som bokstavligen sitter ute i hörnen. Den placeringen plus bilens starkt markerade midjelinje ger en bred ”stance” – bilen sitter brett och tight mot vägbanan.

Midjelinjen går i en obruten linje från frontspoilern ända till bakänden där den avslutas med bakljusens kurvade glas vilket ger ett starkt, solitt sammanhållet intryck. Själva kupén startar med en cockpitliknande vindruta. Dess rundade form förstärks och ger känslan av en sammanhängande glasenhet tack vare att både A- och B-stolparna har en svart blank finish.

Även på insidan är Swift en personlighet när det gäller formen. Vindrutans svängda form bidrar till bra översiktlighet och en bra känsla av var bilen främre hörn befinner sig. Panelen är rak och sammanhållen i en obruten linje mellan A-stolparna vilket förutom att den är snygg bidrar till en rymlig och luftig känsla. I dess överdel sitter en informationsdisplay för bland annat klocka och yttertemperatur väl synlig. Ratten är sportigt treekrad. Instrumenten är samlade i en kupolformad enhet och domineras av hastighetsmätaren som är accentuerad av en metallfärgad sarg med dito siffror. Varvräknaren har liksom sportigare motorcyklar sitt nolläge placerat ”klockan sex”.

Ljudanläggningen är sobert integrerad i panelen med stora tydliga knappar. Reglagen för värme och ventilation sitter under ljudanläggningen och har tre runda, rejäla och lättanvända vred. På de bilar som beställs med navigation är displayen för navigatorn integrerad med radio/CD-enheten. Ljudanläggningen har redan i Komfort-utförande rattreglage och sex högtalare. Reglage, instrument och övrig inredning är av hög kvalitet med en fin solid känsla. Stolarna fram är ovanligt stora och komfortabla för bilklassen. Förarstolen kan justeras upp och ner 30 mm och har en skjutmån i längsled på 240 mm. I kombination med den ställbara ratten möjliggör det att de allra flesta förare, även relativt små, kan hitta en optimal körställning.

Effektiva, smidiga motorer för all slags körning
Nya Suzuki Swift kommer att tillverkas med tre olika motoralternativ. Alla moderna, ekonomiska och spänstiga. Mekanik och motorer är en mycket stark sida hos Suzuki med mycket gott renommé för hållbarhet och driftsäkerhet. Utbudet och kombinationen med transmissioner ser ut så här:

Motorer Effekt Växellådor
1,3 bensin M13A 67 kW/91 hk/114 Nm 5 vxl. man./5 vxl. automatiserad
1,5 VVT bensin M15A 75 kW/102 hk/133 Nm 5 vxl. man./4 vxl. automat
1,3 diesel 51 kW/69 hk/170 Nm 5 vxl. man.

Det är de två bensinalternativen som är aktuella för den svenska marknaden. Varje motor är finjusterad med emfas på bra kraft vid låga varv upp till mellanvarvtal och har ett antal avancerade teknologier. VVT-tekniken sitter på 1,5-litersmotorn och medför många fördelar.. På Suzukis system har man valt att reglera insugssidan. När man vill ha bra effekt och ett högt vridmoment ur motorn så gäller det att motorns fyllnadsgrad är hög. I en konventionell motor så är ventilernas öppningstid ej reglerbar vilket gör att motorkonstruktören måste kompromissa för att få motorn att gå bra både på tomgång (låg belastning) och högt motorvarvtal (hög belastning).

Det gör att bränsleförbrukning och avgasvärden blir onödigt höga.
Suzuki Motor Corporation har i strävan efter att sänka bränsleförbrukningen, minska utsläppen och öka motorns prestanda, utvecklat ett reglerbart system för ventilstyrning. I cylinderhuvudet, som sitter högst upp på motorn, sitter det ventiler som släpper in bränsle/luftblandning i cylindern för att sedan släppa ut avgaser ur densamma.

Ventilerna styrs i sin tur av kamaxeln som trycker ner ventilen med hjälp av sina nockar. Det är kamnockens utseende och läge på axeln som avgör när ventilen ska öppnas. Kamaxeln sitter monterad med ett drev som drivs av vevaxeln via en kedja. Det är på vevaxeln som motorns kolvar är infästa med var sin vevstake. Det är kolven som överför tryckökningen som blir i cylindern vid förbränningen till vevaxeln som i sin tur leder ut kraften till motorns drivhjul via växellådan. I normala fall är läget mellan vevaxel och kamaxel statiskt på grund av den stela kedjan. Att få till en gummisnoddseffekt på kedjan för att häva det statiska förhållandet går inte. Därför har man genom en sinnrik konstruktion gjort det möjligt att ändra kamaxelns vridning i sin infästning i kamdrevet.

Förhållandet mellan kamaxeldrev och vevaxel kommer alltid att vara detsamma men kamaxeln kan med VVT-teknik påbörja sin vridning upp till 30 grader före normalt läge Genom denna konstruktion kan man nu bestämma när man vill att insugsventilen skall öppna så att en god fyllnadsgrad kan uppnås över hela varvtalsregistret. Vinsten av detta, är att motorn kommer att kännas starkare över ett större register, dra mindre bränsle och sist men inte minst, släppa ut renare avgaser.

Den 1,3-liters dieselmotorn har så kallad commonrailteknik vilket ger en motor som har mycket god vridstyrka, excellent bränsleekonomi och därmed lägre utsläpp av exempelvis koldioxid. Både bensin- och dieselmotoralternativen har som standard en 5-växlad manuell växellåda. Slagen är korta och distinkta vilket Suzuki vinnlagt sig om speciellt för att lådan skall matcha bilens körglada och sportiga vägegenskaper.

Nya Swift kan även fås med en helt ny automatiserad manuell transmission (AMT), det vill säga en växellåda som i grunden är 5-växlad manuell men som är försedd med en automatik som sköter växlingarna. Föraren kan välja att köra helt automatiskt – lådan sköter växlingarna – eller manuellt – föraren bestämmer växel med hjälp av växelväljaren. Genom att dra spaken bakåt växlar man upp och skjuter man spaken framåt växlar lådan ner. Växlingsförfarandet blir i det senare fallet i stort sett det samma som på de sekventiella växellådor som används i rally- och racerbilar.

Automatiken ger en bekväm och behaglig komfort och det manuella läget ger en hel del körglädje. Många kommer att finna att lådan är riktigt rolig att växla manuellt. Lådan har dessutom ett ekonomiprogram som aktiveras med en e-märkt knapp vid växelväljaren. Ekonomiläget gör att lådan alltid strävar efter att ligga på en så hög växel som möjligt för att sänka motorvarvet och därmed bränsleförbrukningen. Den automatiserade manuella transmissionen finns som tillval i kombination med 1,3-litersmotorn. För de kunder som föredrar en konventionell automatlåda finns även ett sådant alternativ med fyra växlar. Denna fyrstegsautomat kan fås i kombination med 1,5-litersmotorn.

Chassi för säkra och körglada vägegenskaper
Ett viktigt mål för Suzukis chassiingenjörer var att skapa ett chassi som gav dynamiska och sportiga köregenskaper utan att ge avkall på komfort och förfining. Denna inte helt lätta kombination av egenskaper åstadkoms med en helt ny bottenplatta och påkostade hjulupphängningar.

Den nya bottenplattan ger Swift bred spårvidd; 1470 mm fram och 1480 mm bak. Totalbredden är 1690 mm, axelavståndet 2380 mm och totallängden 3695 mm. Hjulen sitter med andra ord bokstavligen ute i hörnen och överhängen är minimala. Designen ger utmärkta innerutrymmen och bidrar till de stabila vägegenskaperna. Den främre hjulupphängningens nedre bärarm är liksom styrväxeln och motorns bakre fäste monterade i en stabil hjälpram som bland annat ger ökad vridstyrka och stabilitet samt mindre vibrationer och lägre vägbuller. Bakhjulsupphängningen består av individuella spriralfjädrar med separata stötdämpare kombinerade med en förbindande v-formad torsionsaxel. Spiralfjädrarnas nedre infästningar är monterade lågt vilket gör att man kan ha en relativt lång fjäder utan att den ”bygger uppåt” och inkräktar på bagageutrymmet. Golvet i bagagetutrymmet har därför kunnat göras plant.

För att ytterligare förstärka körglädjen och vägkänslan har servostyrningen fått en helt nyutvecklad styrväxel som ger en ökad direkt känsla. Bromsarna är av hög klass och har nykonstruerade ok med större stabilitet och vridstyrka för att ge bästa möjliga bromseffekt.

Säkerhet och trygghet
Suzuki Swift är en av de absolut säkraste bilarna i sin storleksklass. Suzuki lade stor vikt vid att skapa en stark och skyddande säkerhetsbur integrerad med karossen. Man använde höghållfast stål och speciellt utformade hålrum för att uppnå både styrka och lätthet.

Swift har redan krocktestats av fristående Euro NCAP och uppnådde ett utmärkt resultat av fyra stjärnor, endast två poäng från att få maximala fem stjärnor. Speciellt noterade Euro NCAP att karossen motstod deformation på ett mycket bra sätt. Swift uppnådde dessutom tre stjärnor när det gäller skydd för fotgängare. Resultatet i det fallet är grundat på ett flertal mycket noga kalkylerade åtgärder. Bland annat finns speciellt utformade ”bryggor” för motorhuvens positionering som i en händelse av kollision kan ge efter och på så vis lindra anslaget. På samma sätt har frontstötfångaren ett eftergivligt element bakom plastskölden. Torkararmarnas infästningar och huvens gångjärnsfästen är också formgivna för att ge efter vid en kollision. Passagerarna inuti bilen skyddas från skador av en rattstång som kan kollapsa. Pedalstället ger också efter för att minska risken för fot- och vristskador.

Säkerhetsutrustningen för passiv säkerhet är mycket hög i Swift och i de bilar som tas in till Sverige är utrustningsnivån maximal redan i instegsversionen. Swift har dubbla främre krockkuddar, sidokrockkuddar i de främre stolarna, sidokrockgardiner som skyddar både de främre och de bakre passagerarna, främre bältessträckare med kraftbegränsare och stötupptagande paneler.

Den aktiva säkerheten är till för att förhindra att en olycka överhuvudtaget sker och omfattar låsningsfria bromsar med elektronisk bromskraftfördelning och panikbromsassistans. Från och med i höst kommer vissa versioner av Swift även att kunna fås med stabilitetsprogram (antisladd). Vilka versioner som kommer att få det är dock ej bestämt ännu.

En finess som både bidrar till trygghet och bekvämlighet är det nyckelfria lås- och startsystem som finns som tillval. Nyckeldosan innehåller en sändare som aktiverar systemet när bäraren av dosan kommer inom 80 cm från bilen. Då kan man låsa upp den genom att trycka in de svarta gummiknappar som sitter i själva dörrhandtaget. Ett tryck låser upp förardörren och två tryck i följd samtliga dörrar. På motsatt vis låser man sedan bilen. Ett tryck låser dörrarna och två tryck i följd gör att låset frikopplas. Man kan även låsa upp och låsa med knappar på nyckeldosan eller helt enkelt använda den konventionella nyckel som sitter infälld i dosan och som frigörs med en låsspärr. Alltså finns det tre olika sätt att låsa/låsa upp bilen. För att förhindra snopna situationer där någon kör iväg med bilen utan att ha dosan på sig (efter att ha släppt av någon, exempelvis) så ljuder en varningssignal när bilen avlägsnar sig från dosan.

Ibland övrig säkerhetsutrustning kan nämnas trepunktsbälten och nackskydd på samtliga fem sittplatser för femdörrarsversionen. Tredörrarsversionen är klassad som fyrsitsig och har därmed nackskydd och trepunktsbäten på samtliga fyra platser. Swift har även varningslampa för öppen dörr, barnsäkra dörrlås bak, bältespåminnare med ljud- och ljussignal samt Isofix fästen för bilbarnstol bak.

Utrustning för trivsel och komfort
Nya Suzuki Swift är mycket väl utrustad även på komfortsidan. För att bara nämna några saker finns tonade rutor, centrallås, baksäte fällbart/delbart/tiltbart 60/40, fyra högtalare, elfönsterhissar fram, pollenfilter och informationsdisplay med yttertemperaturmätare, klocka och momentan bränsleförbrukning.

Med tillval av komfortpaket tillkommer 15-tums aluminiumfälgar, AC, elektriskt justerbara och uppvärmda yttebackspeglar, fjärrstyrt centrallås samt CD-radio med rattkontroller och sex högtalare. GLX-utförandet lägger därutöver till 1,5-liters motor med VVT-teknik, nyckelfritt lås- och startsystem samt dimljus fram. Övriga tillval är navigator, metalliclack, fyrstegs automatlåda eller femväxlad automatiserad manuell växellåda.

Garantier
Suzuki Swift har 3 års Vagnskadegaranti, 3 års/10.000 mils Nybilsgaranti och NonStopgaranti. Rostskyddsgarantin är sex år.

Pris
Suzuki Swift kan beställas hos Suzukis återförsäljare från och med juni. Pris från 109.900 kronor.

Handlarna köpte hela årets tilldelning på en dag
Den 2 maj fick Suzukis återförsäljare möjlighet att se och provköra nya Swift. Det resulterade i att hela den biltilldelning Sverige får 2005 ordertecknades över en dag (541 bilar). Om vi får samma intresse från konsumenterna är det bara att rekommendera den som vill ha en Swift i år att gå in till närmaste Suzuki-handlare snarast och beställa en bil. Bilar anländer till återförsäljarna i månadsskiftet maj-juni.

05-04-20 Fiat-nytt i korthet
Olympisk resa med Fiat 500 – Turin Peking

Den 19 april startade två italienska resenärer en 2000-milatripp med en Fiat 500 från 1973. Färden startade vid Fiats högkvarter Lingotto i Turin och målet är Peking i Kina. Färden är en symbolisk link mellan de bägge städerna som är nästa orter att vara Olympiska värdstäder.

Besättningen i Fiaten består av italienarna Danilo Elia, 32, och Fabrizio Bonserio, 33. Elia är en van resenär och äventyrare och har bland annat cyklat Norge runt, korsat Island på mountainbike, Nepal med motorcykel och Tibet med fyrhjulsdriven bil. Bonserio är också en driven globetrotter och har följt med Elia på en del av hans resor. Bilen är en 1973 års Fiat 500R som köpts för ändamålet. Bilen är alltså mer än 30 år gammal men har fått en grundlig översyn med nya Fiat originaldelar på Fiat-verkstäder.

Resrutten går via Slovenien, Ungern, Ukraina, Ryssland och in i Kazakstan. Därefter följer de Kaspiska havets norra kust till Aralsjön. Sedan följer Uzbekistan och städer som Bukhara, Samarkand och Khiva. Slutmålet är som sagt Peking och resan tar några månader.

Fiat vann Monte Carlo-rallyt med vätgasbil
Fiats deltog nyligen i det första uthållighetsrallyt för vätgasdrivna bilar med sin prototyp Fiat Seicento HYDROGEN. Bilen kom tvåa i kategorin bränslecellsbilar och tog första plats för bilar med komprimerad vätgas. Bland annat bedömdes bränsleförbrukning, förbrukningen i förhållande till bilens vikt och eventuella straffpoäng.

Tävlingen organiserades av Automobilklubben i Monaco och sträckte sig över totalt 410 km. Starten gick i Lugano, via Cuneo, Col di Tenda och Val Roia och målet var furstendömet Monaco. Fiats tävlingsbil är den testbil man utvecklat för vätgas och som ger 40 kW, har en toppfart av 130 km/h och en räckvidd på 20 mil. Bilen släpper inte ut några giftiga avgaser och ingen koldioxid. Fiat Seicento HYDROGEN kördes av ingenjörer från Fiat Research Centre; Roberto Aimasso och Paolo Marchese.

Fiat skapar nytt affärsområde för motorer och transmissioner
Fiat har bildat ett nytt affärsområde, Fiat Powertrain Technologies, för att samla hela koncernens kapacitet och kunnande när det gäller motorer och kraftöverföring och saluföra det även mot externa kunder.

Fiat, som är branschledande när det gäller utvecklingen av dieselmotorer och som även tagit fram spetsteknologi på bensinmotorsidan, kommer nu att kunna utnyttja all sin expertis och kapacitet på ett effektivare sätt. Med anläggningar i 12 länder, 26 fabriker och 16 forsknings- och utvecklingsavdelningar blir Fiat en världsaktör på drivlinor. Fiat Powertrain Technologies omfattar Fiat Auto Powertrain, Iveco Powertrain, Magneti Marelli Powertrain (inklusive Motor Sport), Iveco Motoren Forschung och drivlineavdelningarna på Fiat Research Center och Elasis. Sammanlagt kommer 23.000 anställda arbeta inom affärsområdet som har en årlig kapacitet på drygt 2.200.000 motorer och 2.000.000 transmissioner.

Fiat Café La Triennale – ett nytt sätt att uppleva design
Bilar och design är en vanlig och naturlig koppling och i synnerhet när det gäller Italien. I veckan invigdes ett nytt uttryck för denna symbios; Fiat Café La Triennale. Caféet är ett resultat av samarbetet mellan Fiat och La Triennale i Milano och är beläget i trädgården till Palazzo dell’ Arte (som snart kommer att bli hem för Museum för Italiensk Design). Caféet har plats för hundratalet gäster men parken runt palatset rymmer mångfalt fler. Det kommer att vara öppet april till oktober 10.30-23.30 alla dagar utom måndagar.

I april i fjol visade Fiat sin Alessi-designade version av Panda på just Triennalen och under invigningen av Caféet tillkännagavs att Panda Alessi skall börja säljas i Europa mot slutet av året. Samtidigt presenterades en specialversion av Panda i tvåtonslack med namnet Bigusto. Bigusto kommer att finnas i blått-grått och blått-svart och har en mera påkostad inredning än en vanlig Panda. Bigusto kommer att säljas i en begränsad upplaga.

05-04-01 Nya Fiat Barchetta till Sverige
Fiat Barchetta har fått en ny, elegantare front med stort luftintag och nya dimljus. Även fälgarna har fått ny design.

Fiats eleganta och sportiga roadster Barchetta har nu kommit till Sverige i en ansiktslyft version. Främst fronten har fått nya och sportigare drag med ett stort luftintag och nya dimljus. Barchetta är en av marknadens mest prisvärda sportbilar i sitt segment med ett pris från 199.900 kronor. Fiats redan smått klassiska roadster Barchetta debuterade 1995 i Genève. I fjol startade försäljningen av den ansiktslyfta versionen som nu kommit till Sverige.

Barchetta, som betyder liten båt, är en klassisk tvåsitsig sportbil med motorn fram. Taket består av en nedfällbar sufflett som förvinner ner under en täcklucka när man vill köra öppet. Hardtop finns som tillval. Fiat Barchetta har självbärande kaross med hjälpramar och individuella hjulupphängningar. Fram sitter fjäderben med triangellänkar och bak skruvfjädrar med längsgående stag. Det sitter krängningshämmare både bak och fram. Bromsarna består av skivor runt om, fram ventilerade och låsningsfritt ABS-system med elektronisk bromskraftfördelning. Styrningen är av kuggstångstyp med servo.

Barchetta drivs av en rak fyrcylindrig 16-ventilsmotor med variabla kamaxeltider. Den är på 1,8 liter (1.747 cc) och har dubbla överliggande kamaxlar och bränsleinsprutning. Max effekt är 130 hk (96 kW) vid 6.300 varv/min och max vridmoment 158 Nm vid 4.300 varv/min. Acceleration 0-100 km/tim går på 8,9 sekunder och toppfarten är 200 km/tim. Barchetta har en femväxlad manuell låda och driver på framhjulen. Sedan årsskiftet har alla Fiat-modeller i Sverige 3 års vagnskadegaranti. Dessutom 2 års nybilsgaranti med obegränsad körsträcka, 3 års lackgaranti samt 8 års rostskyddsgaranti.
Nya Fiat Barchetta finns redan i landet och har ett pris från 199.900 kronor. Med bland annat läderklädsel och luftkonditionering är priset 219.900 kronor.

05-03-23 GT500 återuppstår

Shelby gör världens starkaste Mustang
New York, 23 mars, 2005 - "Mustang Dream Team" med Carroll Shelby och Ford SVT har utvecklat en värdig efterträdare till den legendariska Shelby GT500 från slutet på 60-talet. Med en kompressormatad V8:a på over 450 hk kopplat till en 6-växlad manuell växellåda är den klar igen för rollen som "King of the Road". Och världens starkaste fabriksbyggda Mustang rullar ut på vägarna redan nästa år.

Ford avtäckte sin over 450 hk starka Ford Shelby Cobra GT500 på New York International Auto Show den 23 mars. Bilens hjärta är en kompressormatad 5,4 liters V8-motor med 32 ventiler och fyra överliggande kamaxlar. För att överföra kraften till vägen används 19 tums hjul med aluminiumfälgar.

Ford Mustang GT500 känns igen på sin klassiska Le Mans look, med de för Ford karakteristiska vita ränderna från motorhuven till bilens baklucka. Det som kanske tydligast avslöjar en bil signerad Shelby är Cobran som fått en väl synlig plats i grillen.

05-03-22 ESP - antisladdprogram kommer på nya Suzuki Swift

ESP, eller elektroniskt stabilitetsprogram, kommer att finnas tillgängligt på delar av programmet för nya Suzuki Swift. Suzuki meddelar att ESP kommer att införas mot slutet av året. Exakt vilka versioner som kommer att gå att få med ESP är i nuläget inte fastställt. Nya Suzuki Swift är en helt ny modell i B-segmentet och kommer till den svenska marknaden i sommar.

Nya Swift är Suzukis vision hur en modern kompaktbil skall se ut och formmässigt en representant för märkets DNA. Designen är gjord i första hand med den europeiska marknaden i fokus. Bilens plattform och chassi har utvecklats genom vägtester i Europa och Swift byggs också i Europa - i Magyar Suzuki Corporation som ligger i Ungern. Nya Suzuki Swift är en japansk bil, utvecklad i Europa och avsedd för dagens globala marknad. Nya Swift får säljstart under sommaren.


Suzuki Swift
Motorer Effekt Växellådor
1,3 bensin 67 kW/91 hk/114 Nm 5 vxl. man./5 vxl. automatiserad
1,5 VVT bensin 75 kW/102 hk/133 Nm 5 vxl. man./4 vxl. automat
1,3 diesel 51 kW/69 hk/170 Nm 5 vxl. man.

Mått: Längd 3.695 mm, bredd 1.690 mm, höjd 1.500 mm, hjulbas 2.390 mm
Versioner: 3d 4-sitsig och 5d 5-sitsig
Bilder finns på www.suzuki.se

05-03-11 Över 1400 Ford Focus sålda före lanseringen i Sverige denna helg
Göteborg/Stockholm, 11 mars, 2005 - Denna helg lanseras nya Ford Focus runt om i Sverige men redan idag har 1430 kunder tecknat order för nya Ford Focus.
- Vår prognos var i mitten på januari att vi skulle komma upp i circa 1000 kundorder men det har vi nu överträffat med råge, berättar en stolt Thord Hägg, vd för Ford i Sverige.

Förförsäljningen av nya Ford Focus började i januari och stor turné har besökt landets återförsäljare under drygt två månder fram till lanseringen. Över 15.000 personer har besökt dessa event som startade i Ystad och avslutades i Kalix.

- Med detta har vi fått en tydlig bekräftelse på att kunderna tagit nya Focus till sitt hjärta, avslutar Thord Hägg.

Ford Focus lanseras till allmänheten helgen 12-13 mars. Samtliga karossversioner finns tillgängliga från lanseringen och omfattar 3- resp. 5-dörrars kombisedan, 4-dörrars sedan samt herrgårdsvagn. Focus Flexifuel som kan köras på bioetanol lanseras i Sverige i Juni. Hittills har över 13.000 Ford Focus Flexifuel av nuvarande versionen sålts i Sverige.


05-02-22 Alfa Romeo 159 visas i Genève!
Här kommer en av nyhetsskrällarna inför årets internationella bilsalong i Genève – nya Alfa Romeo 159 premiärvisas på denna den 75:e salongen. Nya 159 blir en milstolpe i det klassiska italienska märkets historia med nya motorer och ny teknik. Men det är inte allt; dessutom premiärvisas nya Alfa Romeo Brera. Årets salong blir en fest för märkets tusentals vänner.

Att komma som efterföljare till en bilikon som Alfa Romeo 156 vore inte en lätt uppgift för någon bil, men onekligen är nya Alfa Romeo 159 den värdiga arvtagaren till Alfa Romeos största säljsuccé hittills. Nya Alfa Romeo 159 och nya Alfa Romeo Brera är de två lysande stjärnorna i det italienska märkets monter i Genève. Montern går i rött och metallgrått – kulörer som alltid förknippats med den sportiga och sofistikerade biltillverkaren.

De båda världsnyheterna symboliserar kärnan i Alfa Romeos produktutbud genom åren; den prestigeladdade sport sedanen och den exotiskt spännande sportcoupén. De är också startskotten för en helt ny generation bilar från Alfa Romeo. De är båda baserade på innovativ teknologi, utvecklad av ett internationellt team som inte tillåtit några kompromisser ifråga om att kombinera mål som extrem körglädje, topprestanda och design i särklass med de högsta möjliga nivåerna ifråga om säkerhet, komfort och kvalitet. Alfa Romeo kommer i Genève att omge de båda nyheterna med märkets storslagna historia av sport sedaner och coupéer. Detta i form av klassiska bilmodeller och filminslag från förr. Alla Alfa Romeo har en gemensam nämnare – en konstant strävan efter innovation och märkets minst sagt storslagna racinghistoria.

I denna blandning av historiska och senare modeller är det lätt att återkalla minnet av de bilar och formgivare, race och motorer som var en del av utvecklingen och av motorsporten under 1900-talet. För det är ju så att arvet för ett märke som Alfa Romeo omfattar allt detta – plus allt arbete och all yrkesstolthet hos tusentals människor; tekniker, mekaniker och tjänstemän. De har alla spelat sina roller genom åren i fabriker, kontor och racingdepåer. Häri finns rötterna till den unika personlighet som gör att en Alfa Romeo genast skiljer ut sig från resten av bilarna på vägarna.

Mitt i Alfa Romeos monter står två Alfa Romeo 159. Den första är en Q4-version med den kraftfulla nya 3,2-liters JTS V6-motorn som utvecklar 260 hk (191 kW) och med en kaross lackerad i rubinrött. Den andra har den nya 200-hästars 2,4 JTD Multijet turbodieselmotorn och är lackerad i silver. Bredvid de båda nyheterna står en Giulia TI – kanske det bästa sättet att påvisa Alfa Romeos historiska förmåga att bygga sport sedaner. Giulia TI hade en passande dåtida devis ”formgiven av vinden”. Under huven finns en 4-cylindrig motor på 1570 cc som ger 92 hk. Bilen i montern är från 1963.

Närmast Giulian står en Alfa Romeo 156 som är märkets senaste sport sedan före 159. Den debuterar här i en ny sportversion. 156:ans senaste linjer är Giorgetto Giugiaros redesign och bilen representerar den perfekta kombinationen av sportighet och elegans, prestanda och balans. 156:an är försedd med nya 17-tums alufälgar, en låg chassisättning, sportigt kaross-kit och speciell logotype.

Coupéavdelningen i montern visar nya Alfa Romeo Brera i en Q4-version med 3,2-liters V6 som ger 260 hk vid 6.200 varv/min och 322 Nm vid 4.500 varv/min. Runt nya Brera, som formgivits i samarbete mellan Giorgetto Giugiaro och Alfa Romeo Styling Centre, finns tillbakablickar ur Alfa Romeos motorhistoria. En av dessa är Giulietta SZ. I slutet av 50-talet omvandlade Elio Zagato racerföraren Massimo Leto di Priolos kraschade Giulietta SV till en vass tävlingsbil. Den blev framgångsrik och Alfa Romeo lät bygga ett antal. I montern finner vi också nya Alfa Romeo 147. En briljant kombination av kompakt funktionalitet och muskulös elegans. Nya Alfa Romeo 147 (som snart kommer till Sverige) har genomgått en rejäl redesign i fronten och en del smärre ändringar interiört. Desto mer har skett under skalet och på komponentnivå. Två nya 147:or finns i montern; en 147 GTA Selespeed, som är en av segmentets absolut starkaste och snabbaste modeller, och en 2,0 TS med 150 hk.

Alfa Romeo Crosswagon Q4 finns förstås också på plats och representerar märkets återkomst till den fyrhjulsdrivna världen. Crosswagon Q4 har permanent fyrhjulsdrift med tre differentialer och en vridmomentfördelare som ger mera kraft åt bakhjulen. Motorn är den kraftfulla 150-hästars turbodieseln 1,9 JTS Multijet.

Alfa Romeo GT är en av märkets senaste säljsuccéer och en bil som slagit igenom med dunder och brak tack vare sina vackra linjer. Bilen i montern har en 3,2-liters V6 på 240 hk. Lika stor motor sitter det i den eleganta Alfa Romeo 166 som finns i montern markerande märkets flaggskepp. 166:an är en av bilvärldens kanske vackraste sedanmodeller och ett gott bevis på att även en stor sedan kan vara mycket sportig.

Världspremiär för nya Alfa Romeo 159
Alfa Romeo 159 är en helt ny bilmodell baserad på en ny bottenplatta med nya motorer och växellådor. Nya 159 ersätter 156 som är märkets största modellsuccé någonsin. Nya Alfa Romeo 159 får säljstart på de större europeiska marknaderna i sommar och har en elegant form som kombinerar generösa dimensioner med den kompakta, kraftfulla stil som är typisk för Alfa Romeos sport sedaner.

Design med kraft och distinktion
159 är formgiven av Giorgetto Giugiaro i samarbete med Alfa Romeo Styling Centre. Ingen kan ta fel på att nya 159 är en Alfa Romeo. Den nya modellen har en rad designelement som anknyter till den klassiska Alfa Romeo-traditionen. Fronten domineras av Alfa Romeos vapensköldsliknande grill och härifrån utgår egentligen hela bilens form. Strålkastarna har fått en ny utformning. Från fronten löper den kraftfulla midjelinje på vilken hela kupén tycks vila. Denna midja breddar ut väsentligt vid C-stolpen för att sedan fortsätta i en mjuk kurva upp, över och runt bakpartiet. Det senare har tack vare bakrutans utformning fått en kort look vilket tillsammans med den långa motorhuven ger en sportig och dynamisk profil. Motorhuvens relativt långa intryck understryker att det sitter kraftiga motorer under. Nya 159 är en ganska stor bil men den ger ändå ett kompakt intryck. Det krävs en god känsla för balans i designen för att åstadkomma det. En annan stilpoäng är de vida hjulhusöppningarna som tillsammans med hjulen markerar bilens bredaste punkt. Det skapar en stabil känsla av att bilen närmast är limmad mot marken. Strålkastarnas trippelarrangemang i fronten balanseras stilfullt av bakljusens runda lampelement.

Rymd och funktionalitet
Nya 159 är större och rymligare än 156 och än mer komfortabel. Längden är 4.660 mm, bredden 1.828 mm, höjden 1.417 mm och hjulbasen 2.700 mm.

Interiören motsvarar de yttre linjernas sportiga elegans på ett sätt som är typiskt för Alfa Romeo. Förarplatsen är utformad för att ge alla förare en så komfortabel, rymlig och funktionell miljö som möjligt. Instrument och reglage är utformade för maximal kontroll och panelen och mittkonsolen är lätt svängda gentemot föraren. Hastighetsmätaren, varvräknaren och de andra instrumenttavlorna är strikt analoga och runda med tydliga och lättlästa siffror och symboler. Material och ytor är noggrant utvalda och utformade för att ge en hög kvalitetskänsla och en behaglig interiör. Det finns tre olika utrustningsnivåer och varje innehåller speciella klädseltyper.

Klassledande passiv säkerhet
Med nya 159 avser Alfa Romeo att placera sig i topp i klassen när det gäller passiv säkerhet. Alfa Romeos tekniker har utformat och utvecklat en ny premium bottenplatta som omfattar material som ger bästa prestanda, flerskikts stålplåt och lasersvetsning. Karossens styrka har ökats tack vare flera olika åtgärder. Bland annat används boxelement som är sammanbundna både i längs- och höjdled, tre belastningslinjer i fronten, längsgående förstärkningar i bilens hela längd, inbyggda strukturer och ett stort antal svetspunkter runt områden som kommer att utsättas för belastning. Resultatet är excellent vridstyvhet i karossen. Bäst i klassen med över 180 000 daNm/rad. Alfa Romeo 159 har så många som åtta krockkuddar, inkluderande speciella kuddar som skyddar knäna och sidokuddar som sträcker sig längs fönstrens hela längd. Bilen har innovativa bältesförsträckare med belastningbegränsare och framstolar med anti-whiplash funktion.

Kraftfulla och spänstiga motorer som tar hänsyn till miljö
Alfa Romeo har tagit fram en rad nya, kraftfulla motorer med hög grad av avgasrening. Först de tre nya JTS-motorerna med dual variabel ventilstyrning (både insugs- och avgasventilernas tider är variabla). Starkast är den 3,2-liters V6:an på 260 hk, därefter följer den 2,2-liters på 185 hk (136 kW) och den 1,9-liters på 160 hk (118 kW). De har en specifik effekt mellan 81 och 85 hk/l slagvolym. Alla tre klarar Euro 4 kraven, utnyttjande den direktinsprutande JTS-tekniken (Jet Thrust Stoichiometric). Vridmomentsiffrorna är lika imponerande med 88 procent tillgängligt redan vid 2.000 varv/min; 322 Nm vid 4.500 varv/min för 3,2 V6 24V, 230 Nm vid 4.500 varv/min för 2,2 JTS och 190 Nm vid 4.500 varv/min för 1,9 JTS.

Det var bensinmotorerna men Alfa Romeo ligger i absolut toppklass när det gäller utvecklingen av kraftfulla och effektiva turbodieselmotorer. Värst är den 5-cylindriga 20V 2,4-liters JTD Multijet på 200 hk vid 4.000 varv/min och med ett maxvrid på 400 Nm vid 2.000 varv/min. Därefter följer de två 1,9-liters JTD Multijetmotorerna – en 16V på 150 hk vid 4.000 varv/min och 320 Nm vid 2.000 varv/min och en 8V på 120 hk vid 4.000 varv/min och 280 Nm vid 2.000 varv/min. På den senaste generationen Common Rail-motorer har JTD Multijet-versionerna variabel turbogeometri och intercoolers. 1,9 JTD Multijet har en speciell turbo utvecklad av Alfa Romeo, medan 2,4 JTD Multijet har ett nytt topplock och nya vevstakar. Alla tre dieslarna klarar Euro steg 4-kraven och har partikelfilter (DPF) som i stort sett helt eliminerar partiklar, i linje med de nyaste Euro steg 5 riktlinjerna. Partikelfiltret håller bilens hela livslängd och behöver inte bytas eller laddas med några additiver.

Körglädje och aktiv säkerhet
Nya Alfa Romeo 159 visar sin härkomst till fullo när det gäller vägegenskaper, komfort och förarkontroll. Hjulupphängningarna är helt nya. Fram sitter dubbla, högt monterade triangellänkar och bak finns en multilänkkonstruktion. Konstruktionen ger större förmåga att absorbera ojämnheter i vägen, bättre kurshållning och styrrespons, superbt väggrepp, maximal stabilitet vid hög fart och den smidighet och manöverbarhet som är typisk för Alfa Romeo på alla typer av underlag. Bromssystemet är också i särklass – vilket är en klassisk Alfa Romeo-tradition. Bilens vägegenskaper har kunnat optimerats genom att däcken tagits fram speciellt för bästa mix mellan väggrepp och komfort. För att minimera släpp i kurvor men ändå ge komfortabel gång över ojämnheter och hål har Alfa Romeos tekniker samarbetat med däckleverantörerna för att utveckla speciella däck; upp till dimensionen 235/45 R18 – störst i bilkategorin.

Alfa Romeo 159-rangen erbjuder det vidareutvecklade permanenta fyrhjulsdriftsystemet med tre differentialer (Torsen C med självlåsande centraldiff), som redan finns på Alfa Romeo Crosswagon Q4. Alfa Romeos Q4-system fördelar drivkraften ständigt och dynamiskt mellan de fyra hjulen för att åstadkomma maximal sportighet och säkerhet. Systemet fördelar kraften ungefär 57 procent till bakhjulen och 43 procent till framhjulen. Systemet garanterar optimalt grepp på alla underlag genom automatiskt motverkande av hjulspinn.

Utöver detta har 159 alla de moderna elektroniska system som finns för maximal bilkontroll. Först och främst VDC (Vehicle Dynamic Control) som är ett stabilitetssystem. För att detta skall passa Alfa Romeos känsla för sportighet är det kalibrerat för att inte gå in abrupt utan låta föraren behålla den egna kontrollen över bilen så långt som möjligt utan att äventyra säkerheten. Skulle föraren växla ner lite för snabbt på halt underlag griper MSR-systemet in och återger motorn tillräckligt mycket vridkraft för att förhindra att drivhjulen låser sig (MSR står för Motor Schleppmoment Regelung). De andra hjälpsystemen är antispinnfunktionen ASR (Anti Slip Regulation), HBA (Hydraulic Brake Assistance) som griper in och hjälper till vid nödbromsning, ABS låsningsfria bromsar med elektronisk bromskraftfördelning (EBD) och den så kallade Hill Holdern som hjälper föraren vid start i backe. Till de aktiva säkerhetssystemen kan även tilläggas bi-xenon strålkastare.

Teknologier för trivsel
Nya Alfa Romeo 159 har en rad olika system för att öka trivseln i kupén. Dit räknas farthållare, regn- och parkeringssensorer (fram och bak), navigationssystem med kartor, inbyggd GSM hands free mobiltelefon, ACC klimatanläggning med dubbel- eller trippelzonsreglering, CD-radio med MP3, 10-skivors CD-växlare, BOSE Hi Fi-system med automatisk ljudkompensation, framstolar med elmanövrering, fällbart baksäte och tryckknappsstart på instrumentpanelen

Världspremiär för Alfa Romeo Brera
Helt nya Alfa Romeo Brera börjar säljas i slutet av detta år och präglas på ett exklusivt och unikt sätt av de idéer och principer som alltid kännetecknat varumärket Alfa Romeo: Sportighet och elegans. Harmonin i linjer och proportioner tillsammans med hög teknisk nivå och avancerade köregenskaper typiska för Alfa Romeo ger sammantaget en bil som är vacker, stark och kraftfull. En bil som nu sätter nya måttstockar för alla sportcoupéer.

Brera är en 2+2-sitsig bil med generösa mått – 441,4 cm lång, 183 cm bred och 137,2 cm hög – men den kraftigt skulpterade fronten och bakpartiet skapar intrycket av en kompakt bil. Interiören är både trevlig och sofistikerad. Det är resultatet av att man använt högklassiga och påkostade material samt intressanta tekniska lösningar. Ett exempel på det senare är det stora glastaket som ger passagerarna en ljusare miljö och som dessutom ökar känslan av rymd. En tredje effekt är att glastaket ger bilen en slankare look. Brera kommer att byggas med tre olika utrustningsnivåer och får ett urval på två bensinmotorer (2,2 JTS på 185 hk och 3,2 JTS på 260 hk) samt en kraftfull turbodiesel (2,4 JTD på 240 hk). Automatisk växellåda eller 6-växlad manuell finns att tillgå beroende på vilken version man väljer.

Påkostade och avancerade hjulupphängningar garanterar att Brera erbjuder vägegenskaper och köregenskaper i särklass. Fram sitter fyrpunktsupphängningar och bak multilänkupphängning. För att ge maximala egenskaper finns Alfa Q4 fyrhjulsdrift på vissa versioner och alla de sofistikerade elektroniska system som behövs för att öka säkerheten vid alla tänkbara typer av körning. Med nya Brera visar Alfa Romeo än en gång sitt arv och sitt mästerskap när det gäller att skapa bilar med enastående egenskaper och branschledande design.


05-02-22 Färgstark Fiat-monter i Genève
Färger och form och italiensk designtradition kännetecknar Fiats monter på den 75:e bilsalongen i Genève. Den största nyheten är världspremiären för nya Fiat Croma. Fiats presskonferens äger rum i märkets monter klockan 12.45 tisdag den 1 mars.

Världspremiär för nya Fiat Croma
Fiat Croma är ett elegant och innovativt kombikoncept som går i produktion i sommar. Croma är formgiven av världsberömde bildesignern Giorgetto Giugiaro och kommer att byggas vid Fiats fabrik i Cassino, Italien. Croma har lånat namnet från den förra Fiat Croma som tillverkades mellan 1985 och 1994 och byggdes i totalt 450.000 exemplar. Nya Fiat Croma har enkla, strama och eleganta linjer med väl avvägda proportioner. Liksom den tidigare Croma-modellen är nya Fiat Croma en stor, elegant och rymlig bil med en hög teknologisk nivå. Den är 475 cm lång, 177 cm bred och 160 cm hög och har ett axelavstånd på 270 cm.

Påkostade hjulupphängningar sörjer för stabila vägegenskaper och god komfort. Fram sitter McPehrson fjäderben och baktill en multilänkkonstruktion. Fiat Croma byggs i ett enda karossutförande. Kombikarossen är ungefär 10 cm högre än motsvarande konkurrenter vilket tillsammans med intelligent paketering ger innerutrymmen som är större än genomsnittet i segmentet. Det är smidigt att kliva in tack vare de relativt sett högre sittpositionerna och det flata golvet. Kupéns höjd ger samma känsla av rymd och luft som i en MPV. Benutrymmet såväl bak som fram är förnämligt och förarens höga sittposition ger mycket god överblick och kontroll över trafiken runt omkring. Sammantaget är nya Fiat Croma en bil skapad för många olika människors behov och livsstilar men som alla har något gemensamt: en längtan efter en elegant och komfortabel bil. För de som önskar prestanda utöver det vanliga finns Croma med en kraftfull 200-hästars 2,4-liters Multijet turbodiesel (i kombination med en 6-stegad sekventiell automatlåda) som placerar den i toppen i sin kategori när det gäller kraftuttag: 83 hk per liter slagvolym.

Förutom den rymliga och ljusa atmosfären kan majoriteten av alla förare finna en för dem perfekt körställning tack vare mycket goda justeringsmöjligheter. Båda framstolarna är justerbara i höjdled, elektrisk inställning är tillval. Föraren har överhuvudtaget en optimal arbetsplats. Den bekväma sittpositionen, rattens inställningsmöjligheter, placeringen av pedaler och reglage, de tydliga instrumenten – allt bidrar till en praktisk, lättarbetad och funktionell förarmiljö.

Multifunktionsdisplayen ger access till flera menyer och undermenyer med ett flertal olika funktioner och en färddator. Klimatanläggningen svarar för en behaglig temperatur i kupén och cd/radion med sex högtalare för underhållning och information. MP3-spelare finns som tillval. Utrustningsnivån är mycket hög. Bland säkerhetssystemen kan nämnas ESP och upp till nio krockkuddar, dock aldrig färre än sju. För att uppnå säkerhet i absolut toppklass har teknikerna vid Fiat Auto Safety Centre undersökt alla möjliga slags olyckor som kan ske och hur passagerarna skall skyddas utifrån det. Resultatet är att Croma är en av de absolut säkraste bilarna i sitt segment. Var och en kan hitta utrustning till sin Croma efter egna önskemål och behov. Bland annat finns dubbla solluckor, navigationssystem, Hi Fi-system med åtta högtalare och subwoofer för att nu nämna några saker.

Nya Fiat Croma kommer i en bred modellpalett med tre olika utrustningsnivåer och fem motoralternativ. Alla klarar utsläppskraven enligt Euro steg 4. Det finns två bensin- (1,8 16V på 136 hk och 2,2 16V på 147 hk) och tre dieselmotorer (1,9 Multijet på 120 och 150 hk samt den helt nya 2,4 Multijet på 200 hk). Alla dieselmotorer är försedda med partikelfilter. Det kommer att finnas såväl manuella som automatiska växellådor. Bensinmotorerna har manuella 5-växlade lådor som standard med en automatisk sekventiell växellåda som option för 2,2-litersversionen. Dieselmotorerna har 6-växlade manuella lådor. 1.9 Multijet 150 hk kan fås med en sexstegad sekventiell automatlåda som option medan den lådan är standard på toppversionen 2,4 JTD 200 hk. Målsättningen har varit mycket hög när det gäller kvaliteten. Under utvecklingsarbetets olika steg har prototyper tillryggalagt mer än 3 miljoner kilometer på alla slags vägar och under alla väderförhållanden. Säljstart i Italien sker i slutet av juni.

Fiat Panda Swiss
En showbil som passar perfekt med tanke på bilsalongens hemvist. Panda Swiss är en kul version av Panda 4x4 som hade premiär i höstas. Lackerad i rött och med ett vitt kors över taket samt med aluminiumliknande look på listerna längs sidorna och skärmkanterna samt sköldarna fram och bak ger den en känsla av kul funktion, inte olikt en viss fickkniv… Panda Swiss är som den Panda 4x4 den är i botten redo för alla slags äventyr. En tur högt upp i de schweiziska alperna känns som en lämplig utflykt.

Fiat Idea Italia
Också den en showbil som ger uttryck för Fiats förmåga att kombinera praktisk funktion med mode, form och flärd. Italiensk design i en vardaglig produkt för folk som vill att bilen skall uttrycka mera än bara vara ett transportmedel. Fiat Idea Italia påminner om de exklusiva accessoarerna i Fiat Vintage-utbudet (väskor, tröjor etc.). Lacken är pärlemorvit. På insidan är instrumentpanelens ovansida djupblå. Dörrsidor och stolar är klädda i fräsch denim med inslag av grå Alcantara och med Fiat-loggan broderad i Vintage-typsnitt.

Fiat Stilo Uproad
Fiat Stilo Uproad visades som koncept på Paris-salongen i höstas och nu kommer den som specialmodell. Uproad är framtagen för friluftsinriktade, sportiga människor som vill att deras bil skall sticka ut i mängden. Det gör Stilo Uproad med sina svarta sidolister och förstärkta front- och bakstötfångare samt 17-tums aluminiumhjul. Stilo Uproad finns med endera 1,9-liters JTD turbodiesel på 115 hk eller 1,9 JTD Multijet på 140 hk.


05-02-18 Senaste generationens Ford Fiesta når 1 miljon tillverkade bilar
Köln, 18 januari, 2005 - Det miljonte exemplaret av Ford Fiesta rullade av tillverkningsbandet vid Ford sammansättningsanläggning i Köln idag och markerade en viktig milstolpe i bilens historia.

Tillverkningen av Fords senaste version av Fiesta startade i Köln i November 2001 och introducerades senare i Fords sammansättningsfabrik i Valencia i Spanien under april 2002. Detta följdes av introduction av Ford Fusion i Kölnfabriken under juni 2002, där bilen tillverkas på samma band som Ford Fiesta. Samma år vann Ford Fiesta det prestigefulla priset "Den Gyllene Ratten". Tyska ADAC rankade också Fiesta till den bil med lägst antal problem i sin klass.

Den första generationen Ford Fiesta lanserades sommaren 1976. Fram tills nu har mer än 11 miljoner Ford Fiesta byggts och sålts, inte bara i Europa, men runt om i Världen. Fords fabrik i Köln exporterar Fiesta och Fusion till 36 länder inklusive bl.a. Nya Zeeland, Tahiti, Hong Kong och Singapore.

John Fleming, President Ford of Europe berättar: - Fiesta är en av de mest framgångsrika Europeiska småbilarna någonsin. Under sitt 29-åriga liv har den spelat en viktig roll i utvecklingen av den Europeiska bilindustrin. Vi kommer att se till att Fiesta kommer fortsätta att spela sin roll i framtiden, glädja sina kunder och vara en av de viktiga garanterna för ett framgångsrikt Ford i Europa.

05-02-01 Ford Focus storsäljare redan innan lanseringen i Sverige
Göteborg/Stockholm, 18 januari, 2005 - Redan en knapp månad innan den officiella lanseringen i Sverige har över 650 kunder tecknat order för nya Ford Focus.
- Vår prognos är att vi kommer att ha kundorderteckant mer än 1000 bilar innan lanseringen, berättar en stolt Thord Hägg, vd för Ford i Sverige. Detta innebär att vi kommer att ha sålt en ordentlig del av årets planerade volym för nya Focus innan bilen ens är lanserad, forstätter han.

Förförsäljningen av nya Ford Focus började i mitten på januari och stor turné drar runt landet och besöker Fords återförsäljare. Bilen introduceras för speciellt inbjudna kunder i exklusiva förhandsvisningar tillsammans med riksbekanta svenska artister.
- Den fantastiska respons som vi har fått från kunder runt om i Sverige stärker oss ytterligare i den tilltro vi har till nya Ford Focus, fortsätter Thord Hägg. Liksom nuvarande Focus, tycker kunder mycket av den nya bilen och nämner speciellt innerutrymmen, säkerheten och den nya tekniken som tilltalande, avslutar han

Ford Focus lanseras till allmänheten den 12:e mars. Samtliga karossversioner finns tillgängliga från lanseringen och omfattar 3- resp. 5-dörrars kombisedan, 4-dörrars sedan samt herrgårdsvagn. Focus Flexifuel som kan köras på bioetanol lanseras i Sverige i Juni. Hittills har över 13.000 Ford Focus Flexifuel av nuvarande versionen sålts i Sverige.

05-02-01 Världspremiär för Alfa Brera i Genev
Alfa Romeo Brera visas i Genève. Världspremiären för Alfa Romeo Brera blir en av de största händelserna på årets internationella bilsalong i Genève – samma plats där den visades 2002 som konceptbil ritad av Giorgetto Giugiaro. Brera är en 2+2-sitsig sportcoupé med all den elegans, sportighet och stil som kännetecknar en Alfa Romeo.

Helt nya Alfa Romeo Brera börjar säljas i slutet av detta år och präglas på ett exklusivt och unikt sätt av de idéer och principer som alltid kännetecknat varumärket Alfa Romeo: Sportighet och elegans. Harmonin i linjer och proportioner tillsammans med den höga tekniska nivå och avancerade köregenskaper typiska för Alfa Romeo ger sammantaget en bil som är vacker, stark och kraftfull. En bil som nu sätter nya måttstockar för alla sportcoupéer.

Brera är en 2+2-sitsig bil med generösa mått – 441,4 cm lång, 183 cm bred och 137,2 cm hög – men den kraftigt skulpterade fronten och bakpartiet skapar intrycket av en kompakt bil. Interiören är både trevlig och sofistikerad. Det är resultatet av att man använt högklassiga och påkostade material samt intressanta tekniska lösningar. Ett exempel på det senare är det stora glastaket som ger passagerarna en ljusare miljö och som dessutom ökar känslan av rymd. En tredje effekt är att glastaket ger bilen en slankare look.

Brera kommer att byggas med tre olika utrustningsnivåer och får ett urval på två bensinmotorer (2,2 JTS på 185 hk och 3,2 JTS på 260 hk) samt en kraftfull turbodiesel (2,4 JTD på 240 hk). Automatisk växellåda eller 6-växlad manuell finns att tillgå beroende på vilken version man väljer. Påkostade och avancerade hjulupphängningar garanterar att Brera erbjuder vägegenskaper och köregenskaper i särklass. Fram sitter fyrpunktsupphängningar och bak multilänkupphängning. För att ge maximala egenskaper finns Alfa Q4 fyrhjulsdrift på vissa versioner och alla de sofistikerade elektroniska system som behövs för att öka säkerheten vid alla tänkbara typer av körning.

Med nya Brera visar Alfa Romeo än en gång sitt arv och sitt mästerskap när det gäller att skapa bilar med enastående egenskaper och branschledande design.
Bilder finns på www.fiatpress.nu Torbjörn Lundgren

05-01-25 Alfa Romeo Crosswagon till Sverige
Nya Alfa Romeo Crosswagon Q4 är på väg till Sverige. Pris och utrustningsnivå är nu fastställda och bilar som beställs idag kan vara i landet i mars. Alfa Romeo Crosswagon Q4 kommer hit med en mycket hög utrustningsnivå som standard och med ett pris från 319.900 kronor.

Med Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4 återvänder det italienska bilmärket till den fyrhjulsdrivna världen. Crosswagon är formgiven av Alfas designcenter i Arese utanför Milano. Formen uttrycker Alfas klassiska sportiga drag i kombination med kraftfull offroadkänsla. Crosswagon är också kompetent både som offroadfordon, smidig långfärdsvagn och praktisk kombi.
Terrängstuket återfinns i såväl den ökade markfrigången (6,5 cm) som flera offroadattribut. Bland annat så är fram- och bakstötfångare utformade för bättre frigång och har aluminiuminlägg för skydd och ett mera robust utseende. De stora 17-tumshjulen ger bra framkomlighet på alla underlag och bidrar till bilens tuffa utstrålning.
Fyrhjulsdriften hos Crosswagon är permanent. Den består av ett Torsen C-system med tre differentialer, som fördelar kraften mellan fram- och bakhjul beroende på grepp.
Motorn i Crosswagon är Alfa Romeos bränslesnåla och kraftfulla 1,9 JTD 16V Multijet turbodiesel. Den ger 150 hk (110 kW) vid 4.000 varv/min och ett maximalt vridmoment av 305 Nm vid 2.000 varv/min. Motorn har genomgått en rad förändringar för att öka prestanda och minska vibrationer och buller. Växellådan är 6-stegad och manuell.
Bromsarna är av högsta klass. De främre skivorna härstammar från 156 GTA och är 330 mm i diameter och har fyrkolvsok. Även de bakre skivorna är väl tilltagna med 276 mm. Bromssystemet är Bosch 5.7 ABS, det mest avancerade på marknaden med elektronisk bromskraftfördelning (EBD). Crosswagon har dessutom stabilitetsprogrammet VDC (antisladd) och antispinn (ASR).
I det svenska grundutförandet ingår bland annat VDC och ASR, tvåzons klimatanläggning, läderklädsel, 17-tumshjul, alurails på taket, alupedaler och CD-radio med rattkontroller.
Bilder finns på www.fiatpress.nu Torbjörn Lundgren

05-01-24 2004 ett bra år för Fiat transportbilar
2004 var ett mycket bra år för Fiat LCV (Light Commercial Vehicles). Över 307.000 fordon såldes världen över vilket innebär en ökning med 32.000 bilar jämfört med 2003. En av de produkter som starkt bidrog var Fiat Doblò med den nya Multijetdieseln. På den italienska hemmamarknaden sålde Fiat LCV 88.900 bilar vilket ger en marknadsandel på 40,2 procent. Skåpversionen av Punto såldes i 13.670 exemplar, Doblò Cargo 20.000, Scudo 8.200, Strada 3.100 och Ducato över 35.000 exemplar.

I Europa (med Italien inräknat) var Fiat trea i säljligan för lätta transportfordon med över 213.500 bilar sålda och en marknadsandel på 10,8 procent. En av fjolårets viktigaste händelser för Fiat LCV var introduktionen av den kompakta och bränslesnåla 1,3-liters Multijet turbodieselmotorn i Doblò Cargo (Doblò Skåp i Sverige). Under andra hälften av 2004 tog modellen en marknadsandel av 45 procent i sitt segment i Europa. Just Fiat Doblò Skåp med den nya Multijet-motorn får svensk premiär i mars. Pris från 134.900 kronor inklusive moms.
Bilder finns på: www.fiatpress.nu
Torbjörn Lundgren

05-01-17 Ford meddelar förstärkning av återförsäljarnätet i Stockholm
Göteborg/Stockholm, 12 januari, 2005 - Ford Motor Company AB meddelade idag att man kommer att förstärka sitt återförsäljarnät i Stockholm genom att utse Upplands Motor AB, för närvarande återförsäljare för Volvo, Jaguar och Renault i Uppsala och Arlandastad, som auktoriserad återförsäljare för Ford i Stockholm. Upplands Motor kommer att starta en verksamhet i Danderyd inriktad på försäljning till företag under första kvartalet 2005. I en kommentar säger Thord Hägg, verkställande direktör för Ford i Sverige "Stockholm är en stor och väldigt viktig marknad och vi är mycket glada att tillkännage detta partnerskap med ett så starkt och välrenommerat företag som Upplands Motor. Detta kommer tydligt stärka Fords varumärke och vi är säkra på att det kommer att uppskattas av Fords nuvarande och framtida kunder i Stockholm. Anders Lindström, huvudägare av Upplands Motor säger: "På Upplands Motor är vi glada att få möjligheten att representera Ford i Stockholm." Upplands Motor är ett familjeägt företag i den första och andra generationen. Wilhelmina Wiese, ordförande i Upplands Motor Holding och ägare i andra generationen säger: "Detta är en viktig långsiktig satsning för att utveckla Upplands Motor och det är naturligt att expandera till Stockholm som är en större marknad

04-12-13 Punto Bipower är miljöbil enligt Vägverket
Fiat Punto Bipower är en miljöbil enligt Vägverket. Punto Bipower finns med i den lista som ingår i Vägverkets förslag till definition av miljöbilar och som tagits fram på uppdrag av regeringen. Punto Bipower kan köras på biogas/naturgas eller bensin. Bilen har väckt stort intresse, särskilt hos kommunerna. Göteborgs kommun har hittills köpt 35 bilar och Malmö sju. Dessutom har privatpersoner i både Stockholm och Göteborg köpt bilar.

Fiat Punto Bipower har en motor på 1,2 liters cylindervolym. Bilen har två oberoende bränslesystem och går i normalläget på fordonsgas (Biogas eller Naturgas). Enda gången bensinen behöver användas är vid start. Efter start växlar systemet automatiskt över till fordonsgas. Bensinsystemet träder i funktion då fordonsgasen är på väg att ta slut. Föraren kan växla mellan fordonsgas och bensin genom att trycka på en knapp på instrumentpanelen. Fordonsgasen lagras i flaskor som sitter krocksäkert monterade i botten av bagageutrymmet. De rymmer elva kilo fordonsgas vilket ger en räckvidd på 260 km vid blandad körning. Bensintanken i sin tur rymmer 47 liter vilket ger en räckvidd på drygt 700 km. Om båda bränslesystemen skulle utnyttjas kan alltså bilen totalt sett nå en räckvidd av 96 mil före tankning!När Punto Bipower körs på fordonsgas är max effekt 38 kW (52 hk) vid 5.000 varv/min med ett max vridmoment av 88 Nm vid 3.000 varv/min. Motsvarande siffror för bensindrift är 44 kW (60 hk) och 102 Nm.

Bränsleförbrukningen av bensin är för stad 8,4 l/landsväg 5,6 l/blandad 6,6 l per 100 km. Motsvarande siffror för fordonsgas är 5,5 kg/3,7 kg/4,3 kg per 100 km. Emissionsvärdena är 150/119 g CO2 per km (bensin/fordonsgas). Avgasnormen är Euro 4.Punto Bipower har plats för fem personer och en hög säkerhetsnivå. I Euro NCAP:s krockprov fick bilen fyra stjärnor. I standardutrustningen ingår ABS låsningsfria bromsar med elektronisk bromskraftfördelning (EBD), dubbla krockkuddar fram samt trepunktsbälten och nackskydd på samtliga sittplatser. På garantisidan finns tre års vagnskadegaranti, två års nybilsgaranti, tre års lackgaranti och åtta års rostskyddsgaranti. Fiat Punto Bipower är prissatt till 165.900 kronor.
Mer info på: www.fiat.nu

04-11-26 Ford meddelar förändringar i ledningen
Köln/Göteborg, 26 november, 2004 - Jan Brentebråten har utsetts till den nya positionen som Director, European Import/Export Operations, från och med 1 januari, 2005. Den nya positionen kommer att ansvara för att växa den europeiska exportverksamheten och för att identifiera ytterligare möjligheter för att öka försäljningen genom selektiv import från andra delar av världen. I sin nya roll kommer Jan att rapportera till Geoff Polites, Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe.

Ford of Europe exporterar idag 70,000 bilar om året. Japan, Australien, Syd-Afrika och Mexico är redan viktiga exportmarknader och Ford ser en stor potential för ytterligare växt i dessa och andra marknader utanför Europa. Thord Hägg utnämns till verkställande direktör för Ford Motor Company AB och tar över efter Jan Brentebråten. Thord var tidigare verkställande direktör för Mitsubishi Motors i Sverige och har tidigare även arbetat inom Fords återförsäljarnät i Stockholm.


04-11-25 Euro NCAP ger nya Ford Focus fem stjärnor och högsta poängantal
Stockholm, 25 november, 2004 - Efter sin senaste testomgång har Euro NCAP tilldelat nya Ford Focus klassledande fem stjärnor för passagerarsäkerhet. Nya Ford Focus är också den första och enda bilen som fått 100% för passagerarsäkerhet vid både offset frontkollision och sidokollision, och 100% för skydd av barn i bilen. Inga andra bilar har uppnått motsvarande resultat under någon av Euro NCAPs säkerhetstester.

Dessa resultat bygger vidare på de starka resultat som uppnåddes med Focus C-MAX som var den första bilen någonsin som uppnådde fyra stjärnor för barnsäkerhet.
- Nya Ford Focus uppnådde det högsta betyget för passagerarsäkerhet som någon gång givits sedan vi startade med kollisionstester av nya bilar för sju år sedan. Detta gör den ledande i sin klass fastslår Adrian Hobbs, generalsekreterare för Euro NCAP. - Våra procedurer och protokoll är kända i hela världen som de mest rigorösa och precisa. Ford har nu bidragit till att höja standarden i klassen för säkerhet - och gett andra biltillverkare en ny måttstock.
- Vi är väldigt nöjda med Euro NCAP testerna har bekräftat vår egna rigorösa testnormer säger Derrick Kuzak, Vice President för produktutveckling i Ford Europa. - Med nya Focus önskade vi sätta ny standarder för krocksäkerhet. Under resans gång har vi satt ny standard för hela klassen för mellanstora bilar.

Nya Ford Focus har också fått toppbetyg i två undersökningar av nackskador, gjorda av Folksam och den internationella försäkringsgruppen för förebyggande av så kallad whiplash (International Insurance Whiplash Prevention Group). Detta är ett mycket viktigt kriterium eftersom whiplashskador efter påkörning bakifrån utgör 75% av alla försäkringskrav efter personskador i Europa.

Allergitestad interiör
En ytterligare komfort- och säkerhetsaspekt med nya Focus är bilens godkänningsmärke för allergitestad interiör, utdelad av tyska TÜV. Detta är andra gången i historien som oberoende experter har certifierat att materialen i en bilinteriör har valts för att reducera faran för allergipåverkan till absolut lägsta nivå. Den första gången en bil fick denna certifiering var tidigare i år då Ford Focus C-MAX fick samma utmärkelse.

Bakgrundsinformation till redaktör:
· Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme) är en oberoende organisation startad 1997 för att testa nya bilar i simulerade kollisionssituationer.
· International Insurance Whiplash Prevention Group (IIWPG) består av medlemmar från olika försäkringsorganisationer runt om i världen, bl.a. svenska Folksam.
· TÜV Rheinland är ett oberoende tyskt kontrollorgan för säkerhet- och kvalitetstestning.

Bilder på nya Ford Focus finns på Fords mediasajt www.media.ford .com