<< Till Racing
<< Tillbaka till Startsidan


Racing:
1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006

Bäst på racing Sportinfo


 

Besök hemsidan
Besök Polestars Hemsida!

>2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006


06-08-24 Lars Frölander och Tony Rickardsson i Volvos hoppborg
Förra året kom 3 100 personer till Volvos och Polestars egna event-område på Gelleråsen. När Kanon-loppet denna helg körs utanför Karlskoga har Volvo bjudit in ca 5 000 Volvo-kunder, och hoppas på att överträffa resultatet från i fjol. Den sjunde deltävlingen i STCC kommer inte bara erbjuda tät racing på banan. Mellan racen kan gästerna ägna sig åt lådbilar, radiostyrda bilar och segways eller kanske prova en STCC-bil i simulator. Kanske får vi till och med se Lars Frölander och Tony Rickardsson i hoppborgen?

För två veckor sedan anordnade Volvo tillsammans med Polestar årets första evenemang i samband med STCC tävlingarna för sina kunder. Närmare 1 700 personer trotsade regnet och tog sig till Anderstorp, mitt i de småländska skogarna. Med tanke på att vädret stundtals hotade att blåsa bort delar av event-området, är man mycket nöjd på Volvos motorsportavdelning med att så många ändå valde racerbanan framför stugvärmen. Om solen skiner, som den brukar i Värmland, hoppas man på ännu fler besökare till helgen.

I det 1 500 kvadratmeter stora området kommer Volvo ställa ut i princip samtliga sina modeller som producerats genom åren. Förutom att gå och titta och känna på bilar kan besökarna testa en STCC-bil i simulator, prova på segways och de 30 första personerna som anmäler sig får åka runt Gelleråsbanan med en av Polestars STCC förare. Andra deltävlingen i mekanikertävlingen Workshop Challenge för Volvo-återförsäljare äger rum och Castrol utmanar besökarna i en däckbytartävling. För de yngre besökarna finns bland annat el-gokart, radiostyrda bilar, lådbilar och en hoppborg.
- Med hjälp av den här typen av event har vi möjlighet att tillsammans med våra återförsäljare vårda våra kunder till både bilar och reservdelar, nuvarande och potentiella, i ett spännande forum som är direkt kopplade till vår produkt - bilen, säger Alexander Murdzevski Schedvin, motorsportansvarig på Volvo Personbilar Sverige.

När det drar ihop sig till race tar man plats på Volvos egna läktare med plats för över 1 000 personer. Tidigare under säsongen tog Robert Dahlgren hem segern på Gelleråsen, och nu önskar sig både han och alla andra i Polestar-teamet en favorit i repris. Ett kanonlopp på en kanonbana! Med en fjärdeplats hittills i mästerskapet har Robban fortfarande alla möjligheter att ta hem förstaplatsen.
- Vi har justerat en del detaljer på bilen, så det borde kunna bli åka av. Jag vet ju hur det känns att vinna på den här banan, så något annat än seger duger faktiskt inte, säger Dahlgren.

Utöver STCC kan Volvo-kunderna följa mängder med annan racing, från motorcyklar till Ferrari. I Porsche Carrera Cup finns speedway-stjärnan Tony Rickardsson i startuppställningen. Och i JTCC debuterar den flerfaldige OS- och VM-medaljören Lars Frölander. Det är helt enkelt upplagt för en kanonhelg. Plattan i mattan, handen i kaklet och full fart framåt. Mot Gelleråsen.

www.polestar.nu
06-02-15 Supertalang till STCC! Storckenfeldt i Volvo för Polestar Racing!

Polestar Racing laddar nu för fullt för STCC-säsongen 2006. På startlinjen i maj kommer teamet att ha två Volvo-bilar och i den ena sitter en supertalang:
- Vi är oerhört glada över att kunna hälsa Alexander Storckenfeldt välkommen till teamet! Han är ett oprövat kort i STCC-sammanhang, men långt ifrån ny inom racing. Det är särskilt kul att han kört formel-bilar tidigare och har internationella erfarenheter där han blivit van vid att jobba professionellt i ett team. Sedan får man väl vara lite stolt över att vi återigen får hem en av våra unga lysande stjärnor – vi har ju lyckats bra tidigare med våra satsningar på unga förare, säger teamchef Christian Dahl.

Alexander Storckenfeldt, 21 år, är en av svensk racings "wiz-kids" och spås en lysande framtid. Alexander har redan hunnit bli en rutinerad förare både nationellt och internationellt. Han debuterade som 10-åring inom go-cart, där han vann allt som gick att vinna.

Tog därefter klivet över till formel-bilar och rekryterades som den yngsta föraren hittills till ett Formel 1-team och deras juniorsatsning. De senaste tre åren har han tävlat i Englands formel Renault-serie. Nu kommer han tillbaka till hemmaplan och ser fram mot säsongen 2006 i Sveriges kungaklass, STCC:
- Det känns jättekul! Att få en plats i Skandinaviens starkaste mästerskap är en rejäl utmaning. Och att då få köra Volvo för Polestar är en drömsits.

Vad händer nu med din internationella karriär? Har du lagt den på hyllan?
- Jag kommer tillbaka hem till Sverige för att få delta i ett professionellt mästerskap och samtidigt stärka mitt varumärke. En eventuell fortsatt internationell karriär bygger på att publiken vet vem jag är och det finns ingen bättre plats att profilera mig än i STCC:s i särklass proffsigaste team!

Du har tävlat på de flesta banor som finns i Europa, och har stor rutin från internationella mästerskap. Men nu kommer du vara rookie och den yngsta föraren i startfältet. Hur känns det?
- Det är oerhört tufft att vara rookie i STCC, och inget annat än seger räknas i det första racet… Både Robert Dahlgren och Edward Sandström vann sina första STCC-race för Volvo. Så visst känner jag en viss press, men jag räknar med att Volvon kommer vara den snabbaste bilen i startfältet. Det blir dock en ganska stor omställning från att ha kört formelbil, så nu måste jag först och främst lära känna bilen.

Den som är i Stockholm i helgen den 17-18 februari har chansen att för första gången se Alexander möta delar av den svenska racingeliten i Stockholm Motorsport Games.

En kommentar från Volvo Personbilar Sveriges motorsportansvarige, Alexander Murdzevski Schedvin:
- Den här säsongen kommer kampen i STCC verkligen stå mellan gamla rävar och unga, hungriga talanger. Med den förarbesättning och ledning vi har nu, är Volvo det äldsta och samtidigt det yngsta teamet i STCC. Volvo har varit med längst av alla märken och vi har förmodligen den yngsta medelåldern i teamet. Vi vågar satsa framåt och tycker det är viktigt att få med unga, vassa talanger i Volvos fortsatta utveckling. Självklart är vi jättenöjda att ha med oss Alexander Storckenfeldt i den satsningen.

Några avslutande ord från teamchef Christian Dahl?
– Nu ser vi fram mot säsongen och laddar för fullt. Det återstår några förhandlingar innan vi kan presentera vem vår andra förare blir, så där kan jag inte lämna något besked än. I mars kommer vi att ha en presskonferens i Göteborg när vi bland annat visar upp våra nya lokaler och årets bilar. Då kan vi också berätta mer om de förändringar vi gjort under hösten och vintern.
www.polestar.nu

<< Tillbaka till Startsidan