[Kenny Bräck] [Audi Sport] [Polstar Racing] [Opel Team Sweden] [Carrera Cup] [Övrig pressinfo]
[SSK] [STCC]
[S60+ETCC] [GTR+SLC]

<< Till Racing

<< Tillbaka till StartsidanTidigare info från 2000 och tidigare
Info från 2001
Info från 2002
Info från 2003


04-12-03 Robban Dahlgren imponerar i Formel 3-test
Volvos STCC-stjärna Robban Dahlgren genomförde under torsdagen ett Formel 3-test för Performance Racing på Donington i England. Syftet var att ge Robban körträning och teamet kvalificerad feed back.
- Dahlgren är en av de mest professionella förare som vi arbetat med och vi fick ut mycket av den här testen, säger Performance Racings teamchef Bobby Issazadhe.

Robban Dahlgren har ett år kvar på sitt STCC-kontrakt med det svenska Volvoteamet Flash Engineering. Efter en succésäsong som kröntes med en total andraplats har arbetet inför nästa år redan börjat. Den 2 december hyrdes nämligen Dahlgren in som testförare i Formel 3-stallet Performance Racing, för ett endagars test på engelska Donington.
- Jag fick en förfrågan och i samspråk med Volvo och Flash Engineering tackade jag ja, säger Robban:
- Det är lågsäsong i STCC och det är bra att ta tillvara på tillfällen som bjuds för att hålla alla sinnen skarpa.

Från Performance Racings sida var man mycket nöjd med Robbans prestationer.
- Vi hade ett testprogram som han följde disciplinerat. Han gav oss väldigt bra feed back och vi fick ut mycket av dagen. Helt klart en av de mest professionella förare vi arbetat med, säger Issazadhe.

Som referens kan nämnas att Robban var tre tiondelar snabbare än James Courtneys omtalade och överlägsna poletid 2002 då han körde för Jaguar och Jackie Stewarts Formel 3-team. Och det på gamla däck. Så den som räknat bort Dahlgren inför nästa års STCC-säsong får nog tänka om...
Läs mer på på www.flashengineering.se/
04-10-13
Stadsrace i Kristinehamn - en given kartingshow
Jan "Flash" Nilsson är en av initiativtagarna bakom gokartserien Karing Cup.
En serie som nu har blommat ut rejält. Nästa år körs nämligen fyra deltävlingar, däribland ett stadsrace i Kristinehamn.
- Vi upplever en motorsportboom i Sverige nu och gokart är inget undantag, ett stadsrace är kvittot på att vi är på väg mot något stort, säger "Flash".


Motorsporten växer i Sverige just nu. Gokartsporten lockar idag mer ungdomar idag än den gjort på mycket länge samtidigt som alltfler företag och intressenter har upptäckt nyttan med att synas i samband med motorsport. En utveckling som inte minst har märkts under Karting Cups första år. Den serie som Jan "Flash" Nilsson är en av initiativtagarna till.
- Vi har haft många anmälningar och bra uppmärksamhet i samband med tävlingarna. Ungdomar blandas med aktiva och forna racerförare, oerhört roligt att se, säger "Flash".

Under 2004 kördes tre deltävlingar i Karting Cup. En i Skövde och två i Kristinehamn. Kommunen, företag och intresseförenigen i Kristinehamn har nappat på konceptet och offentliggör nu en satsning på ett race mitt inne i stan till nästa år. Helgen 26-28 augusti byggs en stor anläggning med en gokartbana framför stadshotellet, flera restauranger och krogar har anmält sitt intresse plus att konserter kommer att hållas i anslutning till tävlingarna. Redan nu benämns tävlingen som "Lilla Monaco" och jämförs med det prestigefyllda Monaco GP där "Flash" vann i Renault Spider 1996. "Flash" som därmed bildar fint sällskap med landsmannen Ronnie Peterson. De är nämligen de enda som fått höra den svenska nationalsången från det översta steget på det mest eftertraktade av podium.
- Det här är oerhört bra. Stadsrace lockar publik och media och jag tror att även STCC skulle må bra av stadsrace, säger "Flash" och fortsätter:
- Det här kanske kan bryta lite av motståndet mot stadsrace, andra städer har redan visat intresse och man ser att det inte nödvändigtvis behöver vara speciellt dyrt att flytta sporten närmare sin publik. Kalendern för nästa års Karting Cup innehåller två race i Kristinehamn, ett mitt i staden och ett på Värmlands Gokartcenter. De andra deltävlingarna körs i Skövde där ett av racen äger rum på Sveriges enda ovalbanan för gokart.
Läs på www.flash.nu


04-09-29 Volvo förlänger samarbetet med Flash Engineering
Motorerna har knappt hunnit svalna efter STCC-finalen. Nu skriver Volvo och Flash Engineering nytt avtal - tidigare än någonsin inför en kommande säsong. - Pappersjobbet är klar, nu kör vi för titeln, säger Volvos Motorsportchef i Sverige Alexander Murdzevski Schedvin.

Volvo kommer att finnas representerade i svensk racings kungaklass, STCC (Swedish Touring Car Championship), också nästa år. I dagarna blev det även klart att det sker tillsammans med teamet Flash Engineering. - Det här kommer säkert inte som en överraskning för någon, teamet har gjort ett fantastiskt arbete även i år. Med egen utveckling av bilen har man kunnat utmana och även slå Europas snabbaste och mest välfinansierade motorsportprogram. Teamet besitter en hög kompetens och en fighting spirit som krävs i denna typ av verksamhet, säger Murdzevski Schedvin.
För teamet innebär detta att stor del av nästa års budget är klar och attman redan nu kan fokusera på att optimera förutsättningarna för nästa års satsning, såväl tekniskt som kommersiellt.
- Självklart är det skönt att göra klart nästa års avtal redan nu, detunderlättar vårt förberedande arbete, säger Flash Engineerings vd Christian Dahl. Hur satsningen i STCC nästa år kommer att se ut är ännu oklart. Föraren och STCC-tvåan Robert Dahlgren har ett år kvar på sitt kontrakt med Flash Engineering. Om mästerskapets mest segerrika förare Jan "Flash" Nilsson finns med på STCC-banorna nästa år är ännu oklart. - Vi har för avsikt att köra med minst ett tvåbilsteam, först fokuserar vi på material, förarkonstellation är alltid en senare fråga, säger Dahl.
Läs mer på www.flashengineering.seLäs mer på www.flash.nu

04-09-03" Flash" kör Sveriges största gokarttävling
Jan ”Flash” Nilsson är i storform och laddar mer än någonsin inför finalen.
Han har investerat i en ny gokart med vilken han redan under premiärträningen tog nytt banrekord på Kristinehamns gokartbana.
Nu väntar Sveriges största gokarttävling som uppladdning inför STCC-finalen.
Läs mer på www.flash.nu

04-08-15 Dahlgren räddar spänningen i STCC
Pole position, seger och en andraplats. Volvostjärnan Robert Dahlgrens drömhelg på Karlskoga räddar mästerskapsspänningen i STCC.
- Det här var precis vad som behövdes, fantastiskt, säger Dahlgren.
Att utmana BMW på Karlskoga i STCC har visat sig vara riktigt svårt. Banan passar den bakhjulsdrivna bilen exemplariskt, något som Richard Göransson konfirmerade med en dubbelseger i våras. Annat blev det i den näst sista deltävlingen i helgen. Mästerskapstvåan Robert Dahlgren visade att han är bäst under press och tog en näst intill fulländad svit.
Läs mer på www.flash.nu

04-08-14 STCC Karlskoga, Dahlgren snabbast
Robert Dahlgren var snabbast under lördagens fria STCC-träning på Karlskoga. Men den stora utmanaren hann bara köra sex varv innan drivaxeln havererade.
- Allt kändes bra, nu får vi hoppas att mekanikerna kan få ordning på bilen tills imorgon, säger Dahlgren.
Läs mer på www.flash.nu

04-08-12 Volvo ska stoppa BMW på Karlskoga
Snaran dras åt i toppen av STCC inför den näst sista deltävlingen på Karlskoga till helgen.
Richard Göransson kan säkra mästerskapstiteln redan innan finalen och den enda riktiga utmanaren är tvåan Robert Dahlgren.
Frågan som alla ställer sig nu är vad Volvoteamet ska göra för att stoppa BMW från att knipa SM-guldet.
Rent teoretisk kan fem förare fortfarande vinna STCC, även om det ser tungt ut för andra än Richard Göransson och Robert Dahlgren.
Läs mer på www.flash.nu

04-08-01 BMW rycker i STCC efter ny dubbelseger
BMW och Richard Göransson rycker i STCC-tabellen i och med en dubbelseger på Mo i Rana.
Volvoteamets förare tog en tredjeplats var och gapet mellan Göransson och Dahlgren ökar nu till 39 poäng när det återstår två deltävlingar.
- BMW har ett klart övertag men vi har inte gett upp, säger Volvoteamets chef Christian Dahl.
BMW har kopplat ett rejält grepp om STCC i år. I den sjunde av totalt nio deltävlingar i Mo i Rana i Nordnorge tog Richard Göransson sin tredje dubbelseger för säsongen och utökar därmed sin mästerskapsledning mot tvåan Robert Dahlgren till 39 poäng. Ett försprång som kan tyckas ointagligt.
Läs på www.flash.nu

04-07-28 Fjolårets "Kvalkung" tvåa i årets kvalliga
Förra året fick Jan "Flash" Nilsson namnet "Kvalkungen" i STCC.
I år ligger han fyra i poängtabellen men håller upp sitt placeringssnitt på kvalen.
Tvåa efter Richard Göransson och strax före treamkollegan Robert Dahlgren.
I fjol dominerades STCC-kvalen av Volvoprofilen Jan "Flash" Nilsson. Han tog samanlagt nio pole positions.
- Min styrka var då den så kallade super polen. Man fick ett varv på sig och då sattes koncentrationen på prov, det var ett roligt moment som nu tyvärr tagits bort, säger "Flash".
Läs på www.flash.nu

04-07-27 Volvo inför Mo i rana
Just nu jobbar Volvoteamet dygnet runt för att förbereda sig inför Mo i Rana. Under tisdagen kördes en shake down på Råda flygplats för att dubbelkolla så allt fungerade som det är tänkt.
- Vi gör shake down för att komma väl förberedda inför Mo i Rana, säger teamets tekniska chef Jan Andersson. Förberedelser kan knappast skötas mer noggrant än hos Flash Engineering inför en stundande STCC-helg. Om någon dag lämnar Volvoteamets trailers Karlstad med slutdestination 117 mil norrut. Teamet ligger tvåa i märkesmästerskapet och tvåa och fyra i förarmästerskapet. Man ligger många poäng bakom BMW som visat sig vara riktigt starka i år och nu kan absolut inget lämnas åt slumpen. Volvo hoppas på viktiga poäng på Mo i Rana och går in stenhårt för mästerskapets slutspurt.
- Det krävs att vi sätter press på BMW på Mo i Rana om vi ska lyckas gå om och utmana på allvar om mästerskapet, säger Volvoteamets chef Christian Dahl.
- Det är aldrig roligt att hoppas på att konkurrenterna ska göra misstag och det är heller inget vi kan utgå från. Vi måste nu lägga all kraft och energi som vi kan hitta för att göra det bästa möjliga av vår situation. Hur långt det sedan räcker kan ingen veta på förhand. En del i förberedelserna inför Mo i Rana var en shake down på Råda flygfält i Värmland.
- Vi gör en vanlig shake down för att förbereda oss inför helgen, förklarar
teamets tekniska chef Jan Andersson och fortsätter: - Det ska bli roligt att komma till Mo i Rana, det blir en ny utmaning för alla team eftersom det är första gången vi kör på den banan med det nya reglementet. Banan har en internationell karaktär och det finns mer frågetecken än vanligt att räta ut.
Vem som lyckas räta ut flest frågetecken återstår att se. Nu på söndag, 1 augusti får vi svaren.

04-07-18 Flash har vänt trenden
Jan "Flash" Nilsson vände sin negativa STCC-trend och tog en andra- och fjärdeplats på Knutstorp.
Tyvärr vände också Robert Dahlgren sin positiva trend och slutade nia och tia.
Volvoteamet tappar därmed viktiga poäng till BMW men kan nu utstaka sin fortsatta mästerskapstaktik.
Jan "Flash" Nilsson har i de senaste tre STCC-deltävlingarna haft otur och tvingats bryta race. På Knutstorp kom vändningen och han kammade en andra- och fjärdeplats.
- Jag är nöjd med helgen, det var riktigt kul racing, säger "Flash".
Richard Göransson befäster sin mästerskapsledning och tog en seger och tredjeplats i de två racen. BMW-förarens främste rival, Robert Dahlgren, fick pyspunktering i det första racet men körde trots det in på en tionde plats. Dahlgren fick därmed starta som tionde förare i det andra racet och började sitt avancemang genom fältet. Han besökte dock sandfållan då helgens gästförare Jan Magnusen tryckte ut Dahlgren utanför banan.
- Det var en otroligt dålig helg, säger Dahlgren och fortsätter:
- Pyspunka ska inträffa väldigt sällan och jag var förbi Magnusen så att bli avtryckt i det läget känns riktigt tråkigt.
Jan "Flash" Nilsson bjöd den 11 400 man starka publiken på en show av hög klass. Han startade trea i det andra racet, körde upp sig till ledning, tappade den till Rustad som inför helgen fått 250 varv/minut till godo i sin Opel. Hade länge en het duell med både Tomas Engström och Richard Göransson.
- Det var riktigt rolig racing. Både Rustad och Engström spelade spelet så vi kunde bjuda på en bra show.
Richard Göransson leder nu STCC 26 poäng före Dahlgren. Trea ligger Fredrik Ekblom på 107 poäng före "Flash" på 98.
Nästa STCC-deltävling körs på Mo i Rana i Norge. Det är en bana med många högfartskurvor och som ska passa Volvobilarna.
- Det återstår nu två banor som vi trivs på, så än kan mycket hända, säger Volvoteamets chef Chrstian Dahl som nu har den fortsätta taktiken spikad.
- Den här helgen sporrar oss bara. Varje förare har någon dålig helg på en säsong, Robban har nu haft sin och Janne har hittat tillbaka till guldform. Taktiken blir mer attack, avslöjar Dahl avslutningsvis.
Resultat, Race 1 Knutstorp: 1) Richard Göransson, BMW, 2) Johan Sturesson, Peugeot, 3) Tommy Rustad, Opel, 4) Jan "Flash" Nilsson, Volvo, 5) Tomas Engström, Honda, 6) Jan Magnusen, Peugeot, 7) Fredrik Ekblom, Audi, 8) Jens Hellström, Honda, 9) Tommy Kristoffersson, Audi, 10) Robert Dahlgren, Volvo.
Race 2: 1) Rustad, 2) "Flash", 3) Göransson, 4) Engström, 5) Sturesson, 6) Ekblom, 7) Hellström, 8) Kristoffersson, 9) Dahlgren, 10) Johan Nilsson, Volvo (STCC Challenge).
Mästerskapsställning efter 12 av 18 race:
1) Göransson, 143, 2) Dahlgren, 117, 3) Ekblom, 107, 4) "Flash", 98, 5) Sturesson, 91, 6) Engström, 82, 7) Rustad, 79, 8) Kristoffersson, 56, 9) Hellström, 45, 10) Andersson, 39.

04-07-17 Dahlgren snabbast på Knutstorp
Robert Dahlgren är på väg att upprepa sin superprestation från STCC-premiären.
I alla fall av lördagens testresultat på Ring Knutstorp att döma.
Snabbast före Ekblom, Rustad, Göransson och Thed Björk.
Jan "Flash" Nilsson testade en hel race-distans och knep sjätte snabbaste tid.
Knutstorp, Robert Dahlgren och solsken är en lyckad kombination. Under lördagens STCC test var årets stjärnskott snabbast i gassande solsken.
- Racing ska köras i solsken, jag gillar det betydligt bättre än regn, säger Dahlgren som trots snabbaste tid inte var riktigt nöjd.
- Det finns saker att förbättra. Tyckte inte att bilen var optimalt inställd för att sätta någon pole position tid, men jag är övertygad om att vi hittar de förbättringarna tills imorgon.
"Flash" körde en så kallad racerun, och lyckades knipa sjätte snabbaste tiden.
- Det här är jag nöjd med, ligga en och en halv tiondel från snabbaste tid med de här inställningarna är bra, kommenterar han.
Väderprognosen över Ring Knutstorp på söndag pekar dock på en del åksskurar. Hur det blir med Dahlgren och "Flash" tider återstår att se.
Resultat, test Knutstorp: 1) Robert Dahlgren Volvo, 1.03,055, 2) Fredrik Ekblom, Audi, +0,015, 3) Tommy Rustad, Opel, +0,033, 4) Richard Göransson, BMW, +0,043, 5) Thed Björk, BMW, +0,132, 6) Jan "Flash" Nilsson, Volvo, +0,162, 7) Johan Sturesson, Peugeot, +0,198, 8) Tomas Engström, Honda, +0,259, 9) Jan Magnusson, Peugeot, +0,365, 10) Tommy Kristoffersson, Audi, +0,396.

04-07-16 Volvoteamet siktar på upprepad succé på Knutstorp
Sist blev det två andraplatser och en seger för Volvoteamet på Knutstorp.
När banan intas på nytt i helgen siktar man på en repris.
- Självklart har vi höga målsättningar och siktar på pallplatser, säger teamets chef Christian Dahl.
STCC-ledaren heter just nu Richard Göransson. Men han har inte varit den självklara ledaren som förutspåddes innan säsongen drog igång. Årets rookie, Robert Dahlgren, har gett BMW:s stjärna en utmaning att bita i och ligger nu blott sex poäng bakom. Den unga duon följs av STCC-profilerna Fredrik Ekblom och Jan "Flash" Nilsson. "Flash" har 39 poäng upp till Göransson.
- Jan har inte haft det rätta flytet, men vi finns med i toppen fortfarande och vi tänker göra allt för att försvara vår position där, säger Dahl.
Dahlgren är nöjd med sin säsong så här långt. Han har laddat upp inför den sjätte deltävlingen på Knutstorp med en del PR-uppdrag, bland annat genom att vinna ett gokartrace i Malmö mot många andra STCC-kändisar.
- Jag slog banrekord med två tiondelar, så formen verkar vara på topp, säger Dahlgren med ett skratt.
- Nu får vi hoppas att den håller i sig på Knutstorp.
Han har goda minnen från senaste STCC-tävlingen på Knutstorp. Det var premiär, Dahlgren tog pole position och blev historisk genom att vinna sitt första STCC race någonsin direkt i premiären.
- Det var en fantastisk känsla, den skulle jag gärna vilja uppleva igen i helgen, säger han.
"Flash" har ett bra STCC-facit på Knutstorp med en pallstatistik på 50 procent, sju segrar, fyra andraplatser och en tredjeplats på 24 race.
- Jag gillar egentligen inte Knutstorp, den är lite för långsam. Men samtidigt är det bra rytm i banan och jag brukar oftast göra bra resultat där, säger han.
Sist blev det två andraplatser, något han siktar på att upprepa.
- Tror att det kan bli två pallplatser om jag lyckas kvala etta, tvåa eller trea, säger han.
Lägg därtill en repris för Dahlgren så har ni ett succérecept som kan räcka till att ta över STCC-tronen från Göransson igen.

04-07-15 "Flash" talar ut om sin STCC-svacka
STCC går in i sin andra halvlek till helgen på Knutstorp.
Tio race avklarade och Richard Göransson leder före Robert Dahlgren och Fredrik Ekblom.
Volvoprofilen Jan "Flash" Nilsson har dippat från mästerskapsledning till en fjärdeplats.
- Klart jag är besviken, den rätta harmonin saknas, säger "Flash".
"Flash" laddar upp inför den sjätte deltävlingen i STCC på Knutstorp. Race 11 och 12 av totalt 18 körs nu till helgen och "Flash" finner lugnet i sin båt ute på Vänern.
- Jag hatar att prata om otur, det känns som billiga ursäkter för egna misstag, säger han.
- Men tittar man på de fem senaste racen så finns ingen annan förklaring. Jag har haft bra utgångslägen men varit på fel plats vid fel tidpunkt. Bilar som går sönder 30 centimeter framför en och småsmällar som gett så stora skador att man tvingats bryta, klart att det känns tungt.
"Flash" är sammanbiten och fokuserad, självkritisk men realistisk.
- Det är så lätt att glömma vad som verkligen hänt, bli frustrerad och skylla allt på sig själv, säger han och fortsätter:
- Och blir man frustrerad över sin situation som racerförare är det lätt hänt att ta i lite mer än man borde. Ta risker, göra fler omkörningar och köra mer aggressivt. Men jag tror att jag varit med så pass länge att jag kan hålla huvudet kallt, se situationen som den verkligen är och försöka blicka framåt. Det är ingen idé att gömma sig, vi står där vi står och nu ligger fokus på ett race i taget, hur långt det räcker återstår att se.
Säsongen började bra för "Flash". Han tog två andraplatser i premiären och gick upp i mästerskapsledning. Men vid den tredje deltävlingen på Karlskoga stukades sviten.
- Jag har aldrig varit med om att det gått så här dåligt tidigare. Alla idrottsmän kommer i en liten svacka under en säsong, men den här har varit lite väl djup.
Även om "Flash" känner av motgångarna så har han hoppet uppe.
- Absolut. Man kan analysera, men man kan inte gräva ner sig. Jag är positiv och det är nästan lika mycket poäng kvar att köra om den här säsongen så visst finns chanserna kvar, säger han även om han inte vågar hoppas på någon mästerskapsseger:
- Det blir nog svårt. Jag har chans på en andra- eller tredjeplats skulle jag tro.
Ring Knutstorp är en bana på vilken "Flash" har ett bra STCC-facit. Sju segrar, fyra andraplatser och en tredjeplats på 24 race ger en pallstatistik på 50 procent.
- Det är en bana som egentligen inte passar min körstil, den är lite för långsam. Men på något sätt så brukar det gå bra här ändå, säger han, skrattar till och liknar STCC-banorna med tre alpina skiddiscipliner.
- Falkenberg är störtlopp, det är jag bra på. Knutstorp är storslalom och det är jag hyfsad på. På Karlskoga brukar det gå dåligt och den banan är långsamt vilket gör mig dålig på specialslalom.
När han siar om sina chanser i helgens tävlingar är han som alltid realistisk men positiv.
- Jag tror nog att det kan gå bra. Ett möjligt mål är att kvala trea och ta två pallplatser. Det skulle innebära ett mycket välbehövligt trendbrott och göra mig mycket glad.

04-07-12 BMW-förstärkning kan hota Volvoteamet
Volvos trumfkort i STCC har varit en stark förarduo.
Inför deltävlingen på Knutstorp synar BMW och höjer med en förstärkning.
Men hos Volvoteamet håller man ett iskallt pokerfejs.
- Vi känner inget direkt hot, det här innebär bara att vi måste göra ett ännu bättre jobb, säger teamchef Christian Dahl.
BMW förstärker sitt STCC-team och värvar en ny ung förare inför Knutstorp. Thed Björk rycker in som teamkompis till Richard Göransson och duon bildar ett starkt par.
- Thed Björk är en professionell förare med höga ambitioner och bra meritlista. Det ska bli intressant att se hur han finner sig till rätta i en tuff klass som STCC, säger Dahl och fortsätter:
- Det är ännu för tidigt att dra några slutsatser om hur farlig han kommer att bli, men klart är att det blir svårare att rå på BMW nu. Han kommer dock in för sent i mästerskapet för att han ska utgöra något direkt hot om mästerskapstiteln tror jag.
Björk är 23 år och har kört Formel 3000, Le Mans och Daytona 24-timmars. Han har en EM-titel i sportvagnar, och en SM-titel i Formel 3. Själv håller han en låg profil men går in hårt för uppgiften.
- Jag tänker inte på de andra förarna utan fokuserar på mig själv och på att köra på gränsen till vad bilen klarar. Sen får vi se hur långt det räcker.
Volvoförarna Jan "Flash" Nilsson och Robert Dahlgren ser det som en spännande utmaning att möta Björk i de återstående fyra STCC-tävlingarna.
- Det ska bli intressant att se hur långt han räcker till. Han har helt klart en bra bil som kommer att vara startsnabb. Han blir ett stöd för Göransson som nu kan segla på lite lugnare vatten, säger "Flash".
Robert Dahlgren vill inte dra några slutsatser utan föredrar att invänta med ett omdöme till efter Knutstorp.
- Tror att det är för tidigt att säga något än. Han är en duktig förare och det är roligt för mästerskapet att han kommer in och krigar. Han kör Knutstorp och då får vi en uppfattning om hur långt han kan räcka till, säger Dahlgren.

04-07-04 Volvo hänger på BMW i STCC-toppen
Tre pallplatser, gashäng, och ett brutet race.
Volvoteamet hade en händelserik STCC-helg på Falkenberg.
Och mot värste konkurrenten Richard Göransson i BMW fanns inte mycket att sätta emot.
Göransson kammade full pott på Falkenberg med pole position och en dubbelseger. Volvoteamet gjorde sitt bästa för att utmana och lyckas hänga kvar i toppen. Dahlgren tog en andra- och tredjeplats och ligger nu tvåa i mästerskapet, sex poäng efter Göransson. En smula otur fortsätter att förfölja Jan "Flash" Nilsson som tog en tredjeplats i första racet men tvingades bryta det andra.
- Vi tog inte så många poäng som vi hoppats på och hade fel förare framför oss i båda racen. Dahlgren fick gashäng men klarade av att hantera situationen och ta sig i mål på en tredjeplats. Jan hade tyvärr otur då Engströms bil gick sönder, säger teamets chef Christian Dahl.
Han syftar på det andra racet. Volvoduon startade fyra och femma, bakom sig hade de Rickard Göransson som tack vare sin bakhjulsdrift har ett starkt övertag i de stillastående starterna. Han lyckades på ett dramatiskt vis ta sig förbi "Flash" på utsidan och lägga sig som tvåa bakom Engström. "Flash" knep tredjeplatsen och la sig bara någon meter bakom duon.
- Jag försökte hålla avståndet in i kurvorna för att undvika att bli indragen i någon situation, förklarar "Flash" och syftar på att de flesta racing incidenterna inträffar just i ingången av kurvorna.
Men att bli indragen nu var oundvikligt. Engströms bil strejkade i utgången av en kurva vilket resulterade i en smärre seriekrock. "Flash" bil fick skador på kylare och det var omöjligt att fullfölja racet.
- Det är tråkigt att det blev så här. En situation som inte gick att förutse, synd bara att jag tvingades bryta.
Engström bröt också och Audiföraren Ekblom kunde gå upp som tvåa bakom Göransson följt av Robert Dahlgren vars gas hängde sig i ovan nämnda incident.
- Det var det absolut hårigaste racet jag någonsin kört. Den här banan är snabb som den är, att dessutom tvingas köra med full gas hela tiden är lite scary. Gasen låg i botten och jag fick åka runt och anpassa farten med bromsen, berättar Dahlgren och fortsätter:
- Jag sa till teamet över radion att jag kör tills jag åker av, men det gick ju vägen till sist och jag måste säga att jag är nöjd med helgen som helhet.
STCC Falkenberg, Resultat, race 1:
1) Richard Göransson, BMW, 2) Robert Dahlgren, Volvo, 3) Jan "Flash" Nilsson, Volvo, 4) Fredrik Ekblom, Audi, 5) Tommy Kristoffersson, Audi,
Race 2:,
1) Göransson, BMW, 2) Ekblom, Audi, 3) Dahlgren, Volvo, 4) Tommy Kristoffersson, Audi, 5) Johan Sturesson, Peugeot,
Mästerskapsställning efter fem av nio deltävlingar:,
1) Göransson, 116, 2) Dahlgren, 110, 3) Ekblom, 94, 4) "Flash" 77, 5) Sturesson, 68,
Märkesmästerskapet:,
1) BMW, 123, 2) Volvo, 117, 3) Audi, 101, 4) Honda, 82, 5) Peugeot, 77

04-07-03 "Flash" snabbast på Falkenberg
Jan "Flash" Nilsson var snabbast under det första STCC-testet under lördagen.
"Kungen av Falkenberg" visar därmed att han är redo att leverera ännu en succé på banan.
- Jag har ett kärleksförhållande till Falkenberg, säger han.
17 pallplatser och tio segrar. "Flash" STCC-statistik på Falkenberg talar sitt tydliga språk. Under lördagens testpass var Volvoföraren snabbast igen.
- Jag gillar snabba banor. Barcelona, SPA i Belgien, Macau, Bathurst och Falkenberg hör till mina favoriter. Alla är snabba och har en speciell karaktär, Falkenberg är dock den enda banan vi har i Sverige av internationell karaktär, säger "Flash".
Näst snabbast var Audiföraren Fredrik Ekblom under det första testpasset. Han klämde sig in mellan "Flash" och mästerskapsledande Volvoföraren Robert Dahlgren.
- Vi testade lite olika inställningar och det kändes riktigt bra, känner mig otroligt taggad, säger 24-årige Dahlgren som var 22 hundradelar snabbare än närmste rivalen, BMW-föraren Rickard Göransson.
Under söndagens körs ett andra testpass klockan 9.00, kval 9.45 och två race 13.35 och 15.30.
Enligt SMHI:s väderprognos finns det risk för regn precis som under lördagen. Men det är dock inget som oroar Volvoduon.
- Jag bryr mig inte särskilt mycket om det regnar eller är torrt. Jag har lärt mig att behärska halka och vänt det många anser vara det obehagliga med att köra på regn till något positivt, säger "Flash" och tillägger:
- Det får regna eller vara solsken, teamet har full koll på både regn och torr-inställningar och de är bara för oss förare att anpassa oss och göra det bästa av situationen.   

04-07-01 Revanschsugen "Flash" till Falkenberg
Kommande STCC-helg på Falkenberg ska bli "Flash" stora revansch.
Volvoprofilen kammade blott fyra poäng senast på Mantorp och är nu sugen att slå sig tillbaka till toppen.
- Jag är inte riktigt nöjd med Mantorp, resultatet hade sin förklaring och nu tittar vi bara framåt, säger en positiv "Flash" inför den femte deltävlingen av STCC.
"Flash" kom inte upp till sitt poängsnitt på Mantorp. Inför den senaste deltävlingen höll han ett stabilt poängsnitt per helg på 18,7. Att då åka från Mantorp med fyra poäng i bagaget var inget som den forne mästaren var nöjd med.
- Nej, det är klart att jag inte är nöjd med det. Men det hade som sagt sina förklaringar och jag har lämnat det där bakom mig nu. Mästerskapet är långt och för att dra till med en floskel så kan allt fortfarande hända.
Och ska man snacka statistik så väntar till helgen en racerbana där "Flash" är outstanding. Falkenberg, en bana som "Flash" klassar som den femte bästa i världen. Och historiken talar sitt tydliga språk: 24 tävlingar - 9 segrar, 5 andraplatser, 2 tredjeplatser.
Senast imponerade "Flash" på Falkenberg med att ta pole position, en seger och en femteplats.
- Jag gillar Falkenberg. Jag tippade mig själv som favorit innan den helgen och vågar nog göra det igen. Jag trivs på banan och hymlar inte om min målsättning. Två pallplatser varav en seger vore ett riktigt toppresultat, säger "Flash" och tillägger:
- Men, att ta en seger i det här startfältet är riktigt svårt med omvänd startordning. Jag hoppas och tänker göra mitt bästa. En sak är säker, konkurrenterna inte kommer att få en lätt helg på Falkenberg.
"Kungen av Falkenberg" har talat. En revanschsugen kung.

04-07-01 Volvo siktar på att försvara STCC-ledning
Robert Dahlgrens stora mål inför den femte STCC-deltävlingen på Falkenberg:
Försvara mästerskapsledningen.
- Jag känner att vi har bra chans, säger den 24-årige Volvoföraren.
Volvo står på STCC-tronen i både märkes- och förarmästerskapet. Fyra deltävlingar har körts och teamet laddar nu inför den femte på Falkenberg till helgen. En snabb bana som passar Volvon.
- Falkenberg består av många snabba kurvor och chassit på Volvon lämpar sig bra för den bankaraktären, förklarar teamets tekniske chef Jan Andersson.
Årets rookie i STCC, Robert Dahlgren, innehar mästerskapsledningen och ser fram emot kommande helg.
- Det blir oerhört svårt att försvara ledningen. Richard Göransson (BMW) har bevisat att han är snabb på alla banor och på Falkenberg är "Flash" riktigt riktigt snabb. Men jag ska göra mitt bästa och skulle vara oerhört nöjd om jag lämnade Falkenberg och fortfarande var i mästerskapsledning.
"Flash" hoppas på en revansch från Mantorp och ser fram emot Falkenbergstävlingen. Han har chans att ta sin tionde seger på banan.
- Jag var inte nöjd med tävlingen på Mantorp, men resultatet har sin förklaring och nu tittar vi framåt. Målsättningen är hög och skulle jag ta två pallplatser varav en seger vore jag mycket nöjd, säger "Flash".
Volvo kämpar även för att försvara ledningen i märkesmästerskapet, främst från de tyska biljättarna BMW och Audi som ligger tätt bakom Volvo och Flash Engineering.
- Vi hoppas och tror att vi kan göra bra resultat på Falkenberg. Vi har två starka bilar och två starka förare så målsättningen är att försvara ledningen, säger teamchefen Christian Dahl.

04-06-23 Flash-mekaniker till Jaguars F1-team
Den tekniska kompetensen inom Volvoteamet Flash Engineering har alltid varit hög.
Nu kommer ytterligare ett bevis på det.
Jaguars F1-team vill nämligen ha en av teamets praktikanter, Christoffer Björnerhag.
- Naturligtvis roligt för Christoffer men också ett kvitto till teamet, säger teamchef Christian Dahl.
Christoffer Björnerhag är en av landets främsta talanger inom mekanikeryrket. I en tävling som Svenska Bilsportförbundet anordnade tillsammans med Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) utsågs han till vinnare och fick som pris praktik hos Flash Engineering.
- Vi är väldigt tacksamma att Flash Engineering ställde upp på det här och att vi kan ge nya lovande talanger möjligheten att utvecklas i professionell miljö, säger projektets koordinator, Bo Lindman.
19 årige Christoffer från Kungsbacka får nu, tack vare sin skicklighet och fina referenser från Flash Engineering, chansen att prova på ett mekanikerjobb i Jaguars F1-team.
- Det här ska bli riktigt roligt, oerhört spännande, säger en mycket glad Christoffer som ser sin tid hos Flash Engineering som lärorik.
- Min tid hos teamet har gett mig en insyn i hur ett professionellt racingteam fungerar och hur mekanikerna arbetar, det är nog en bra erfarenhet när jag sedan kommer till Jaguar.
Christoffer ska arbeta hos Jaguar i två månader och fabriken i Milton Keynes, någon timmes bilfärd från London.

04-06-20 Robert Dahlgren tar över ledningen i STCC
STCC-helgen på Mantorp bjöd på regn och solsken, i dubbel bemärkelse för Volvoteamet.
Segeryra och mästerskapsledning för Robert Dahlgren.
Men smolk i glädjebägaren för Jan "Flash" Nilsson.
Robert Dahlgren var helgens STCC-vinnare på Mantorp. Han övertar mästerskapsledningen från BMW-föraren Richard Göransson som visserligen var först över mållinjen i det första racet men tilldömdes 30 sekunders tidsbestraffning för ojust körning mot gästen från ETCC, Rickard Rydell. Göransson dalade då till en tolfteplats och fick se sig omkörd i poängtabellen av Volvoduon Dahlgren och "Flash".
- Det här var en viktig seger för oss, men det är inte den optimala vinsten. Klart att man vill raca om det, men känns oerhört bra att ta sig förbi upp i mästerskapsledning, säger Dahlgren.
"Flash" första race började olyckligt då han i första kurvan tvingades av banan tillsammans med Rydell på grund av just Göranssons forcering. Han avancerade dock genom startfältet och gick i mål på en nionde plats.
- Jag blev trängd av banan av Rydell vilket jag tycker var onödigt gjort av honom. Vi kom upp jämsides och han tryckte ut mig, tråkig situation som kostade mig många placeringar.
"Flash" startade därmed nia i det andra racet och Dahlgren sexa. "Flash" var som vanligt snabb i starten och började snart avancera genom startfältet. När han skulle passera hondaföraren Jens Hellström grinade oturen "Flash" i ansiktet igen. En liten sammanstötning resulterade i en stukad hjulupphängning och "Flash" tvingades bryta.
- Känns inte alls roligt just nu. Det var en liten sammanstötning och förmodligen var det sviter från det första racet som gjort hjulupphängningen svagare, förklarar "Flash".
Det andra racet blev annars ett taktiskt lotteri. När racet startade hade det precis regnat så banan var blöt. Det torkade dock upp snabbt men regnet låg i luften så det var att betrakta som en chansartad taktik att gå ut på slicksdäck. Volvoteamet körde för mästerskapsseger och valde det säkra alternativet med regndäck.
- Det var ett solklart val för vår del. Vi befinner oss i ett läge där vi inte kan chansa, vi kör om mästerskapsledning och då har man inte råd med några taktiska snedsteg, förklarar teamchef Christian Dahl.
Över de 15 varven runt Mantorp hann det dock torka upp vilket gav de team som valt slicks en rejäl slutspurt. Dahlgren låg länge och skuggade Göransson på en fjärdeplats bakom Rickard Rydell och Fredrik Ekblom. Med ett varv kvar lyckades dock slickstrion Johan Sturesson, Peugeot, Tommy Rustad, Opel och Johan Landegren, Volvo (STCC-Challenge), klämma sig mellan Rydell och efterföljande trio. Dahlgren slutade därmed sjua och tappade endast en poäng till Göransson.
- Känns riktigt bra. Jag hade kontakt med teamet under båda racen och vi hade full kontroll på läget. Jag visste att Göransson fått tidstilägg i första racet och tog det därför lugnt. I det andra racet var det helt rätt att välja regndäck, hade vi valt slicks och det börjat regna hade vi inte tagit en enda poäng i det racet. Jag är mycket nöjd med helgen, summerar 24-åringen.
STCC, mästerskapstabell: 1) Robert Dahlgren, Volvo, 86, 2) Richard Göransson, BMW, 73, 3) Fredrik Ekblom, Audi, 4) Jan "Flash" Nilsson, Volvo, 66, 5) Tomas Engström, Honda, 58, 6) Johan Sturesson, Peugeot, 54, 7) Tommy Rustad, Opel, 42, 8) Mattias Andersson, Alfa Romeo, 34, 9) Tommy Kristofersson, 30, 10) Jens Hellström, Honda, 30.
Märkesmästerskapet: 1) Volvo, 95, 2) BMW, 93, 3) Audi, 79, 4) Honda, 67, 5) Peugeot, 60, 6) Opel, 54, 7) Alfa Romeo, 44.
Race 1: 1) Dahlgren, 2) Sturesson, 3) Engström, 4) Ekblom, 5) Rydell, 6) Landegren, Hellström, 7) Hellström, 8) Kristoffersson, 9) "Flash", 10) Norén, 11) Johan Nilsson, 12) Göransson.
Race 2: 1) Rydell, 2) Sturesson, 3) Rustad, 4) Landegren, 5) Ekblom, 6) Göransson, 7) Dahlgren, 8) Kristoffersson, 9) Norén, 10) Nilsson, 11) Lovén, 12) Hellström.

04-06-17 Lyckat fredagstest för Volvoteamet
Fredagens test på Mantorp var mycket lyckat för Flash Engineering.
En matris med set-up ändringar genomfördes och med Robert Dahlgren bakom ratten noterades man för dagens andra snabbaste tid.
2,1 tiondelar bakom Rickard Rydell.
- Vi testade ingen kvalsetup och jagade inga varvtider. Vi vet inte vilken strategi Seat låg på men vi är nöjda med vår dag, säger teamets tekniska chef Jan Andersson.
Fjärde deltävlingen i STCC-cirkusen närmar sig och körs i helgen på Mantorp. Ett extra test var inlagt i schemat för att ge mästerskapets rookies möjligheten att bekanta sig ytterligare med banan. Dispenser delades också ut till bland annat Mattias Andersson, Johan Sturesson och Richard Göransson. Göransson körde fem varv i Nicklas Lovéns bil. Robert Dahlgren körde ena av Flash Engineerings bilar.
- Det kändes riktigt bra tycker jag. Vi testade lite olika inställningar och det känns som vi börjar hitta något som kan bli bra, säger han.
Väderprognosen inför helgen ser oviss ut och man spår att det kan komma regn.
- Sista passet var det lite fuktigt på banan och det var bra att få testa lite på det, säger Dahlgren.
Andersson fyller i:
- Tyvärr var det inte tillräckligt blött så vi fick aldrig testa några regndäck.
Vilket väder det än blir kommer teamet väl förberett inför helgen. Jan "Flash" Nilsson håller hårt på sitt gokart-träningsprogram och toppade formen med ett tre timmars pass i Kristinehamn.
- En dag som börjar med gokart, fortsätter med säsongspremiär på jet ski och avslutas med seger i EM mot Italien är den perfekta uppladdningen för en stressig helg, säger "Flash".

04-06-17 "Flash" och Dahlgren mot Göransson och Rydell
Fotbolls EM har Zlatan och Henrik Larsson.
STCC har Jan "Flash" Nilsson och Robert Dahlgren.
En Volvo-duo som är stark tillsammans och som hoppas kunna överlista två gånger Rickard i helgen.
- Det blir hårt, Rydell och Göransson blir tuffa att slå, men vi är taggade, säger Jan "Flash" Nilsson inför Mantorp.
Richard Göransson leder STCC och kommer till Mantorp med självförtroende efter dubbelsegern på Karlskoga. Volvoduon "Flash" och Dahlgren skuggar BMW-föraren och hoppas kunna överta ledningen till helgen. Men det blir tuffare än vanligt. Förutom de ordinarie konkurrenterna som Fredrik Ekblom, Tommy Rustad, Tomas Engström och Göransson gästar nu en av Sveriges främsta standardbilsförare STCC och Mantorp. Hans namn är Rickard Rydell och med sig har han Seats europeiska fabriksteam med pole position och en andraplats som senaste skalp i ETCC.
- Rydell är en av världens bästa standardvagnsförare och det är oerhört svårt att slå honom, särskilt när han kommer med ett fabriksteam till Mantorp. Men vi kommer inte att lägga oss på rygg för det, målsättningen med helgen är att förbättra läget i SM-tabellen, säger teamchef Christian Dahl.
Uppladdningen inför Mantorp har varit lugn för Volvoduon. Robert Dahlgren har bytt uppladdningsort från Mölndal utanför Göteborg till Stockholm.
- Jag lovar att jag kommer kunna ladda upp lika bra här, säger Dahlgren med ett leende.
"Flash" har i köpt en ny båt, en Forbina 35 DC som han ägnat många timmar i själv ute på Vänern.
- För mig är båt den perfekta uppladdningen. Det är lugnt och skönt, man får tid att varva ner, köra racet i huvudet och fundera över inställningar och förbättringar som kan göras på bilen, berättar han.
Volvoförarna är lugna och båda ser fram emot att möta Rydell. De är inställda på att det kommer att bli svårt, men inte omöjligt.
- Jag har kört med Rydell sedan 1996 och vi känner varandra utan och innan. Våra familjer är goda vänner och jag känner väl till hans körstil, säger "Flash".
Dahlgren känner inte Rydell lika väl men ser fram emot värdemätaren.
- Jag har följt Rydells karriär sedan jag började min racingkarriär och han har helt klart varit en förebild. Att nu får se hur man står sig mot honom ska bli riktigt intressant.
För Dahlgren blir det STCC-debut på Mantorp. Han får köra ett rookietest på fredagen. "Flash" får däremot inte testa och har därmed inte kört mer än några varv på banan i år då han vid vårens officiella test fick motorproblem.
- Jag vet inte riktigt var jag står på den här banan jämfört med de andra, så visst hade det varit skönt att ha ett test i ryggen. Men det är inget jag bekymrar mig för, får försöka göra det bästa av situationen.

04-05-31 Volvo tappade mästerskapsledningen på Karlskoga

Robert Dahlgren tog en andra- och fjärdeplats i STCC på Karlskoga. Jan "Flash" Nilsson slutade fyra i det första racet och på sidan av banan i det andra. Volvoteamet tappar därmed mästerskapsledningen till BMW och Richard Göransson som tog en dubbelseger.
Namnet för helgen på Karlskoga var inte helt oväntat Richard Göransson. Han tog pole position och startade etta bredvid Volvoföraren Robert Dahlgren. Göransson var snabb i starten och gick i mål som ohotad segrare, Dahlgren tog andraplatsen före Tomas Engström och Jan "Flash" Nilsson. "Flash" startade trea men tappade en placering till Hondaföraren då det blev trångt i första kurvan.
- Jag kände att jag var snabbare än Engström men jag kom inte förbi. Det skiljer bara en poäng mellan placeringarna så det var bra att gå i mål som fyra, säger "Flash".
Dahlgren var mycket nöjd med andraplatsen.
- Det är jag riktigt glad över. Bilen gick bra, den passar inte perfekt på den här banan men vi hade bra fart i den och en andra- och fjärdeplats är bra utdelning.
Det andra racet blev mer dramatiskt. "Flash" startade i tredje startrutan, Rustad skulle stå som tvåa men kom aldrig till start då teamet tvingades byta motor på Opeln. "Flash" tappade några placeringar i staren men var snabbt ikapp. Han skulle precis passera Mattias Andersson då de båda gick ihop och "Flash" blev uttryckt vid sidan av banan och tvingades bryta.
- Naturligtvis är det inte roligt. Jag skulle ta mig förbi Andersson, blev trängd och fick en knuff bakifrån av Jens Hellström. Bilen gick inte att köra efter det, säger "Flash".
Robert Dahlgren fick problem med styrservon i det andra racet och fick nytta av vinterns hårda styrketräning. Han tappade dock ingen placering utan styrde in på en fjärdeplats.
- Det var otroligt tungt hela loppet och jag hade kramp när jag gick över mållinjen. Det var en viktig placering och jag är nöjd med helgen, säger han.
Richard Göransson går nu upp i ledning i förarmästerskapet. Dahlgren ligger kvar på en andraplats åtta poäng efter Göransson och fyra före trean "Flash".
- Robert tappar tio poäng till Göransson och det är helt okej på den här banan, Jan tappar 23 och det är synd, säger teamchef Christian Dahl och fortsätter:
- Men teamet håller ställningarna och vi håller oss kvar i toppen.
I märkesmästerskapet passerar BMW Volvo och toppar nu blott tre poäng före. Nu väntar tre veckors uppehåll innan STCC-cirkusen kommer till Mantorp den 19-20 juni.
Mästerskapsställning, STCC:
1) Richard Göransson, BMW, 73, 2) Robert Dahlgren, Volvo, 65, 3) Jan "Flash" Nilsson, Volvo, 61, 4) Fredrik Ekblom, Audi, 56, 5) Tomas Engström, 48, 6) Mattias Andersson, Alfa Rome, 34, 7) Tommy Rustad, Opel, 32, 8) Johan Sturesson, Peugeot, 30, 9) Jens Hellström, Honda, 24, 10) Tommy Kristoffersson, 20.

04-05-30 Volvoteamet trea och femma på träning
Volvoteamet följer sitt utstakade testschema och noterade en tredje och femte tid under söndagens fria träning på Karlskoga.
Snabbast var Rickard Göransson, BMW, följt av Tommy Rustad, Opel, Robert Dahlgren, Volvo, Fredrik Ekblom och Jan "Flash" Nilsson, Volvo.
Testpassen i STCC brukar skvallra om stundande kvalresultat. Mästerskapets just nu två hetaste förare Jan "Flash" Nilsson och Robert Dahlgren har hittills kammat full kvalskörd och tagit två pole positions. Under söndagens fria träning på Karlskoga återfanns duon först på tredje respektive femteplats, men det är inget som oroar Volvoteamet.
- Vi är med och följer vårt testprogram. Vi fick mycket gjort under dagens träning och syftet med passet var inte att sätta några varvrekord, förklarar teamchefen Christian Dahl.
Robert Dahlgren hade länge testpassets snabbaste tid innan han i slutskedet passerades av Rickard Göransson och så småningom Tommy Rustad i Opel som inför Karlskoga fått utöka sitt varvtal med 250 rpm.
- Jag känner mig snabb och det mesta fungerade bra. Vi laborerade en del och ska göra vårt bästa för att få till det på kvalet. Jag hoppas att vi ska kunna vara med och utmana om pole, säger Dahlgren.
Jan "Flash" Nilsson noterade en femte tid. Han var inte nöjd men hänvisade till det planerade testschemat.
- Vi följer ett testprogram och jag har fullt förtroende för teamet och vår tekniska planering. Jag vill åka fort och kunde inte riktigt göra det idag på grund av inställningarna som jag inte riktigt var nöjd med. Men vi jobbar på det och jag är övertygad om att vi är med i toppen i morgondagens kval.

04-05-28 "Flash" och Dahlgren känner medflyt inför Karlskoga
Dubbelsegrar i två av fyra race, två pole positions av två möjliga, etta och tvåa i förarmästerskapet. Volvoduon Jan "Flash" Nilsson och Robert Dahlgren är glödheta i STCC och har inga planer på att ändra strategi på Karlskoga.
- Vi känner ett oerhört medflyt just nu och jag ser inget som ska kunna ändra det, säger "Flash".
"Flash" leder STCC, en pole position, en seger, två andraplatser och en femteplats är facit på fyra race. Det stora målet är att behålla ledningen också efter kommande deltävling på Karlskoga.
- Att jag skulle vara i mästerskapsledning innan Karlskoga var mer än jag vågat hoppas på, kan jag behålla ledningen efter helgen så är jag mer än nöjd. Ett högt men realistiskt mål är pole position och två pallplatser, säger "Flash".
"Flash" har kört 22 STCC-heat på Karlskoga, vunnit fyra gånger, han har en andraplats och två tredjeplatser. Det ger en segerprocent på 18,2 och en pallprocent på 31,9.
- Karlskoga har historiskt sett inte hört till mina favoriter och passar inte riktigt min körstil. Men som sagt, jag känner ett oerhört medflyt och har stor chans att kvala pole, lyckas jag med det så blir jag riktigt farlig.
Robert Dahlgren har inlett säsongen imponerande och respektlöst. Rookien vann premiären och debuten i STCC, fick punktering i det andra racet men tog revansch med en andra- och fjärdeplats på Falkenberg.
- Målsättningen inför säsongen var för min del att tillhöra toppen. Men att jag skulle vara tvåa efter fyra race är mer än jag vågat önska, säger Dahlgren som är mycket taggad inför pingsthelgens drabbningar.
- Det är mycket snack om BMW och att det är en BMW bana, men jag vill flytta fokus till det faktiska resultat som vi presterat. Vi har kvalificerat ut BMW vid alla tillfällen och ligger etta och tvåa i mästerskapet, vi toppar märkesmästerskapet och jag ser ingen anledning till varför vi inte skulle göra det också efter helgens tävlingar.
Förberedelserna inför Karlskoga har varit på topp i Volvoteamet. Man följer ett utvecklingsprogram, förarna har tränat hårt trots att "Flash" i början på veckan drabbades av magsjuka.
- Jag känner mig fortfarande lite tunn men det ska inte vara någon fara till på måndag. Karlskoga är en fysiskt krävande bana så det finns inte utrymme att vara annat än i toppform när man ska tävla där.
Dahlgren fortsätter att följa sitt strikta träningsprogram som tagits fram tillsammans med F1-tränaren James Milligan.
- STCC är min enda fokusering den här säsongen. Att vara heltidsanställd av teamet har gett mig den möjligheten och att jag känner sådant stöd är en stor del bakom framgången. En förare blir aldrig bättre än teamets svagaste länk och det är därför oerhört roligt att köra för ett så professionellt team som Flash Engineering.

04-05-25 Volvo vill vinna - och försvara ledningen i STCC
Etta och tvåa i förarmästerskapet och ledning i märkesmästerskapet. Säsongsprologen i STCC kunde knappast ha börjat bättre för Volvoteamet. Nu stundar den tredje deltävlingen på Karlskoga och förberedelserna är i full gång.
- Vi är oerhört glada om vi kan behålla greppet om mästerskapet efter Karlskoga, säger teamchef Christian Dahl.
Jan "Flash" Nilsson leder STCC med nio poäng före teamkompisen Robert Dahlgren. Volvo toppar märkesmästerskapet och har två dubbelsegrar med sig från de två inledande STCC-deltävlingarna.
- Vi har tidigare aldrig inlett en säsong bättre än vi gjort i år, men man ska komma ihåg att det är lång väg kvar och man har ingen tid att slappna av, säger Dahl.
Flash Engineering har därför inlett ett utvecklingsprogram för att bevaka ledningen i STCC.
- Vi är just nu inne i ett aggressivt utvecklingsprogram parallellt inom många olika områden för att matcha de nya BMW-bilarna som visat sig vara snabba, säger teamets tekniske chef Jan Andersson och fortsätter:
- Det är ett långsiktigt program och det blir svårt att slå BMW på Karlskoga, men vår målsättning är att vinna.
Karlskoga Motorstadion är hemmabana för många förare i STCC. Jan "Flash" Nilsson, Karlstad, Richard Göransson och Fredrik Ekblom, Örebro och Tommy Kristoffersson, Arvika har alla kortast resväg till deltävlingarna på Karlskoga.
- Karlskoga är inte min favoritbana men den är bra på så sätt att man får sova i sin egen säng och har ett bra stöd från hemmapubliken, säger "Flash".
Jan "Flash" Nilsson har inlett veckan med en elak magsjuka och har ännu inte hämtat sig.
Det är inte alls roligt med magsjuka, men Karlskoga ligger inte i farozonen. Förberedelserna blir något ändrade, men även om jag just nu inte känner mig i fysisk toppform så är jag oerhört laddad mentalt för att försvara min ledning, säger "Flash".
Robert Dahlgren har imponerat stort, tagit en seger, en andraplats och en fjärdeplats. Ett facit som tagit honom upp till en total andraplats.
- Självklart vill jag vara kvar i toppen och min målsättning är alltid att ge hundra procent. Nu får vi se vad vi kan lyckas med på Karlskoga, det är en bana som blir svår att slå BMW på, men vi ska göra vårt bästa, avslutar Dahlgren.

04-05-18 Christian Dahl blir delägare i Flash Engineering
Christian Dahl, vd för Flash Engineering går i år in som delägare i företaget. Det gör organisationen än starkare för framtida expandering.
- Det här är ett naturligt led i företagets utveckling, säger huvudägaren Jan Nilsson.
En framgångsrik person omger sig av duktiga medarbetare. En tes som Jan "Flash" Nilsson lever efter och som han byggt Flash Engineerings verksamhet kring. En verksamhet som idag driver Volvos motorsportsatsning och har några av Sveriges största företag som samarbetspartners.
- Det viktiga för mig är att hitta folk som kan sin sak bättre än jag. Då har jag inga problem med att lämna ifrån mig ansvar, säger "Flash".
Jan "Flash" Nilsson var fram till årsskiftet ensam ägare till företaget Flash Engineering, ett företag med 14 heltidsanställda och en omsättning på omkring 20 MSEK. Från och med 2004 går företagets vd, Christian Dahl in som delägare i bolaget.
- För mig är det här naturligtvis roligt, det ger ytterligare motivation att få vara med att forma och stärka Flash Engineerings framtid, säger Dahl.
Christian Dahl, 32, har en lång erfarenhet inom branschen. Han började sin karriär hos Flash Engineering som teknisk koordinator men har idag avancerat till att ha ett totalansvar för verksamheten med fokus på personal, ekonomi och företagets framtida utveckling.
- Christian Dahl är den mest kompetenta organisatör jag arbetat med och jag ser det som fullt naturligt att han är med och formar företagets framtid, säger Nilsson.
De personliga egenskaperna hos Flash Engineerings ägare är enligt Nilsson nyckeln bakom företagets framgång.
- Min styrka är att kläcka idéer och ha visioner. Jag har aldrig varit någon organisatör och bra på att skriva avtal, säger Nilsson och fortsätter:
- Dahl är mannen som får mina drömmar att bli verklighet och som får ner saker och ting på papper. Ett vanligt fenomen inte minst bland familjeföretag är att ledande personer har svårt för att lämna ifrån sig makt, men oftast är det bra att få in någon utifrån som kan se verksamheten med nya ögon.
Flash Engineerings vision är att inta en ledande position på den europeiska marknaden för standardvagnsracing. Bolaget har kontinuerligt stärkt sin position och är idag marknadsledande i Sverige inom alla sina fyra affärsområden, Racing, Teknisk support, Media och Evenemang.

04-05-16 Flash och Dahlgren leder STCC
Volvoteamet lovade succé inför STCC-helgen på Falkenberg. Ett löfte som infriades. Ny dubbelseger för Jan "Flash" Nilsson och Robert Dahlgren innebär att teamet efter två deltävlingar kopplat greppet om mästerskapet.
Återigen succé för Volvoteamet i STCC. Den här gången var det dags att bjuda publiken på Falkenberg på en segershow.
- Det har blivit en trevlig tradition för oss det här, säger Volvos motorsportchef Alexander Murdzevski och syftar på Volvoteamets andra dubbelseger för säsongen.
Den kom i det första STCC-heatet. Jan "Flash" Nilsson hade tagit pole position genom nytt banrekord, bakom "Kungen av Falkenberg" stod startsnabbe Richard Göransson i BMW och Robert Dahlgren. Volvoförarna fick båda klockrena starter och tog ledningen in i första kurvan. Den bevakade de sedan stabilt in i mål och en repris från succépremiären var ett faktum.
- Att vi kan jobba tillsammans ute på banan gör oss oerhört starka som team. Då var det Robert som fick vinna och jag som bevakade, den här gången var det ombytta roller, förklarar "Flash":
- Arbetar vi på det här sättet kommer vi bli tuffa att knäcka, säger teamkompisen Dahlgren som är nöjd med helgen.
- Vi tog mycket poäng och rycker i mästerskapet, det är inget snack om att det var en bra helg för oss.
Volvoteamet jobbar tillsammans och taktiskt.
- Det här var en arbetsseger från teamet, en stor eloge till ett bra jobb från killarna, säger teamchef Chrsitan Dahl.
I det andra racet handlade det om att säkra en ledning i mästerskapet. Femman från första racet, Fredrik Ekblom vann före Tomas Engström och Mattias Andersson. Volvoförarna körde in på en fjärde och femteplats från femte och sjätte startrutan. Richard Göransson drabbades av en punktering och tvingades bryta.
- Jag är en tävlingsmänniska och vill ju givetvis vinna och komma på pallen. Så vinnartypen inom mig känner sig lite frustrerad, men får jag bara sova på det så vet jag att vi gjorde rätt som körde på säkerhet, säger "Flash".
"Flash" leder nu förarmästerskapet på 51 poäng före teamkompisen Robert Dahlgren på 42. Därefter följer Richard Göransson på 40 och Fredrik Ekblom på 39. Volvo utökar sin ledning i märkesmästerskapet och leder nu på 51 poäng före BMW, 46 och Audi, 42
STCC, Race 1 Falkenberg: 1) Jan "Flash" Nilsson, Volvo, 2) Robert Dahlgren, Volvo, 3) Richard Göransson, BMW, 4) Tommy Rusta, Opel, 5) Fredrik Ekblom, Audi, 6) Tomas Engström, Honda, 7) Mattias Andersson, Alfa Romeo, 8) Tommy Kristoffersson, Audi.
Race 2: 1) Ekblom, 2) Engström, 3) Andersson, 4) Dahlgren, 5) "Flash", 6) Kristoffersson, 7) Rustad, 8) Jens Hellström, Honda.
Förarmsterskapet: 1) "Flash", 51, 2) Dahlgren, 42, 3) Göransson, 40, 4) Ekblom, 39, 5) Engström, 26, 6) Rustad, 24, 7) Nicklas Lovén, BMW, 22, 8) Sturesson, 18, 8) Hellström, 18.
Märkesmästerskapet: 1) Volvo 51, 2) BMW, 46, 3) Audi, 42.

04-05-15 Volvoteamet i topp på Falkenberg
Robert Dahlgren var snabbast under fria träningen på Falkenberg under lördagen.
Jan "Flash" Nilsson noterades för femte snabbaste tiden.
- Våra förare kör två olika testprogram för och båda visade sig fungera mycket bra, säger teamchef Christian Dahl.
Volvoteamet är förberedd för ytterligare en succéhelg. Det är dags för den andra STCC-deltävlingen, den här gången på Falkenbergs Motorbana. Under helgens första testpass som kördes på lördagen var Robert Dahlgren snabbast och Jan "Flash" Nilsson femma.
- Visst, alltid kul att vara snabbast, men det var ingen supertid så det finns mer att ta av, säger Robert.
"Flash" körde en fullständig racerun vilket innebär att bilen är inställd för race, har mer bensin i tanken osv.
- Bilen känns oerhört bra. Det blir inga kvaltider med de här inställningarna men det var heller inte syftet, säger "Flash".
"Flash" har startfältets högsta extravikt med sig från Knutstorp tillsammans med BMW-föraren Richard Göransson. De har totalt 30 kilos extravikt, Robert Dahlgren har 20 kilo och Fredrik Ekblom 5 kilo.
Richard Göransson hade problem med bakaxeln. Det läckte olja och teamet fick inte ut vad de hade hoppats på av testet. Auditeamet fanns med i toppen med båda bilarna och noterade lördagens andra och tredje snabbaste tid.
STCC, test 1, Falkenberg: 1) Robert Dahlgren Volvo S60, 43,039, 2) Fredrik Ekblom, Audi, 43,061, 3) Tommy Kristoffersson, Audi, 43,179, 4) Tommy Rustad, Opel, 43,323, 5) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 43,329, 6) Tomas Engström, Honda, 43,485, 7) Richard Göransson, 43,566, 8) Johan Sturesson, Peugeot, 43,762, 9) Mattias Andersson, Alfa Romeo, 43,980, 10) Peo Norén, BMW, 44,447.

04-05-12 Volvoteamet laddar om för ännu en succé
Volvoteamet förbereder sig för säsongen andra STCC-deltävling på Falkenberg. En deltävling som är mycket viktig.
- Falkenberg är en bana som passar Volvobilarna och våra förare, vi har inte råd att tappa poäng där, säger teamets chef Christian Dahl.
Succé i premiären på Knutstorp. Volvoteamet kopplade greppet i märkesmästerskapet, "Flash" tog två stabila andraplatser och nyförvärvet Robert Dahlgren en sensationell seger i sin debut.
- Det gick helt klart bra i premiären. Många var överraskade över vårt resultat, men vi har följt ett testschema och gjort små förbättringar allt eftersom. Vi hade en testplan fram till premiären och när då allt klaffar som planerat blir det succé, fortsätter Dahl.
Jan "Flash" Nilsson har förberett sig inför Falkenberg genom att gå en dressyrkurs med sin hund och att vaccinera sig mot stelkramp.
- Det verkar som om Fredrik Ekblom är lite bitter efter premiären och har börjat gnälla redan. Jag har själv hund och känner igen tendenserna, jag tror att Ekblom kanske löper, säger "Flash" med ett skratt och fortsätter:
- Jag har förberett mig med att ta en stelkrampsspruta, alla vet ju att pudlar har mycket bakterier i tänderna.
"Flash" sticker ut hakan och retas lite med fjolårets största rival Fredrik Ekblom.
- Jag läste ett pressmeddelande och det verkar det som om Ekblom börjat gnälla redan inför den andra deltävlingen. Visst, han skällde och gnydde lite förra året också men inte så här tidigt. Det är klart att han kanske blir lite bitter när Audi kör efter samma reglemente som alla andra från start den här säsongen.
Jan "Flash" Nilsson kallas "Kungen av Falkenberg". Han har vunnit vart tredje race och stått på pallen i 15 av 22 tävlingar.
- Jag trivs helt klart på banan, statistiken ljuger inte. Men jag tar absolut inte ut något i förskott. Till skillnad mot Richard Göransson har jag stor respekt för mina konkurrenter, säger "Flash".
Robert Dahlgren har laddat om och hoppas på att upprepa bragden från premiären.
- Självklart. Jag fick bästa tänkbara start på säsongen och mina planer är givetvis att fortsätta i samma spår, säger han.
- Jag är så sugen på att sätta mig i bilen och köra, känner mig otålig som ett barn på julafton.
Dahlgren har kört sin Volvo S60 på Falkenberg blott en gång tidigare i år. Då handlade det om vårens andra officiella test och Dahlgren sprängde drömgränsen 43 sekunder och tog startfältets tredje snabbaste tid.
- Det gick riktigt bra på testet. Falkenberg är en bana av mer internationell karaktär, den är snabb och det går inte att vara feg eller slappna av om man ska prestera varvtider där. En bana som passar teamet och bilen och jag hoppas att jag kan vara med och bidra till ännu en succé.

04-05-02
Dubbelseger och champagnefest för Volvo
Pole position, en andraplats och en dubbelseger. Champagnen flödade i Volvoteamet i STCC-premiären på Knutstorp. Robert Dahlgren tog en sensationell seger i sin debut och Jan "Flash" Nilsson tog två säkra andraplatser.
Volvoteamet svarade för STCC-premiärens taktiska fullträff. Den slitna klyschan bäst när det gäller stämde väl in på teamets insats när snaran drogs åt på söndagen. Richard Göransson hade pekats ut som förhandsfavorit men lagom till kvalet tog Volvoteamet över taktpinnen. Stjärnskottet Robert Dahlgren gick då in och satte dagens snabbaste tid, före BMW-föraren Göransson och stallkamraten Jan "Flash" Nilsson.
- En fantastisk känsla att få till det så här på kvalet, otroligt roligt, sa den glada 24-åringen.
Men det skulle bli ännu bättre. En kanonstart från Dahlgren och "Flash" avväpnade Göransson och Volvoduon var snart etta och tvåa. Dahlgren gick ut hårt och skaffade sig en lucka. "Flash" knep andraplatsen och bjöd på defensiv körning direkt plockad ur regelboken.
- Det här är den nya Jan Nilsson. Jag har aldrig tänkt så mycket under ett race som jag gjorde idag, ren och skär taktikkörning som är svår att behärska men som belönar sig.
Efter 15 varv var succén ett faktum. Volvoteamet hade inlett 2004 års STCC-säsong på bästa tänkbara sätt.
- Vi är oerhört nöjda med helgen. En stor eloge till teamet som slitit hårt och till båda förarna som skötte sig exemplariskt. Dahlgren körde storartat och "Flash" kassaskåpssäkert, en dröm att vara teamchef en dag som denna, säger en mycket nöjd Christian Dahl.
Jan "Flash" Nilsson bärgade även en andraplats i finalracet bakom Richard Göransson. BMW-föraren toppar nu mästerskapet, två poäng före "Flash". Första racets vinnare, Robert Dahlgren, hade otur då en ventil gick sönder i samband med en sammanstötning med Göranssons kollega Niklas Lovén. En punktering tvingade in Dahlgren för ett depåstopp och han dalade till en 13-plats.
När mästerskapet summeras ligger Dahlgren på en total tredje plats, "Flash" tvåa och Göransson etta. Nästa STCC-race körs på Falkenberg, en bana där Volvobilarna trivs bra och där man presterat fina resultat på försäsongstesterna.
- Nu laddar vi om, suger någon dag på den här karamellen sedan är det dags för hårt jobb igen, avslutar teamchef Dahl.
STCC, race 1: 1) Robert Dahlgren, Volvo, 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 3) Richard Göransson, BMW, 4) Fredrik Ekblom, Audi, 5) Johan Sturesson, Peugeot.
Race 2: 1) Richard Göransson, BMW, 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 3) Johan Sturesson, Peugeot, 4) Tommy Rustad, Opel, 5) Mattias Andersson, Alfa Romeo.
Mästerskapsställning: 1) Göransson, 27, 2) "Flash", 25, 3) Dahlgren, 18, 4) Sturesson, 18, 5) Andersson, 14, 6) Ekblom, 12.

04-05-01
Volvo i topp på STCC-test på Knutstorp
Volvoteamet är i topp inför STCC-premiären på Knutstorp. Nykomlingen Robert Dahlgren var näst snabbast under lördagens test, strax efter förhandsfavoriten Richard Göransson, BMW. Jan "Flash" Nilsson satte testpassets fjärde bästa tid, strax bakom Fredrik Ekblom.
- Vi har mer att ge, säger "Flash".
STCC-rookien Robert Dahlgren var nöjd efter lördagens STCC-test på Knutstorp. Han noterade startfältets näst snabbaste tid.
- Nu vet jag vart jag har alla fyra hjul i alla fall, säger Dahlgren och jämför det senaste testet med säsongens första på Knutstorp.
- Det är som natt och dag. Allt känns bra nu och jag har fortfarande lite mer att ge. Man behöver inte vara snabb på försäsongen, det är nu det gäller.
Robert Dahlgren har tävlat mot Richard Göransson i formel ford mästerskapet i England.
- Jag känner Richard och vet hur han kör. Det återstår att se hur snabb han blir när det gäller, det får morgondagens kval utvisa, säger Dahlgren och ger sken av att inte vara särskilt orolig.
Jan "Flash" Nilsson hade en del småproblem med bilen och var inte riktigt nöjd med tiden.
- Vi hade en del småproblem som förväntas lösas tills imorgon. Jag är inte speciellt orolig, vi har mer att ge, säger han.
Tiderna, STCC-test Knutstorp: 1) Richard Göransson, BMW, 1.02,427, 2) Robert Dahlgren, Volvo S60, 1.02,657, 3) Fredrik Ekblom, Audi, 01.02,734, 4) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 1.02,766, 5) Tommy Kristoffersson, Audi, 1.02,976, 6) Tommy Rustad, Opel, 1.03,146, 7) Tomas Engström, Honda, 1.03,341, 8) Mattias Andersson, Alfa Romeo, 1.03,979, 9) Niklas Lovén, BMW, 1.04,037, 10) Johan Sturesson, Peugeot, 1.04,198.
Söndagens tidsschema för STCC på Knutstorp:
09.00: Test, STCC
09.45: Kval, STCC
13.35-13.50 Race 1 Pre Final, STCC
15.30-15.50 Race 2 Final, STCC

04-04-29 STCC-premiär med finalkänslor för Volvoteamet
Dags för premiär i STCC. Efter en lång vinter har säsongens första race på Knutstorp laddats med starka känslor.
- Det är premiär, men hela teamet är så laddat att det känns precis som att åka till en SM-final, säger Volvoföraren Jan "Flash" Nilsson inför söndagens premiär.
Volvoteamet har förberett sig sedan september för tidernas tuffaste STCC-säsong. Man har en titel i märkesmästerskapet att försvara och en stor utmaning att ta sig an i förarmästerskapet.
- Det är spännande. Vi är väl förberedda inför säsongen och har en drömduo i våra förare. Men årets startfält är oerhört starkt och i år blir misstag dyrare än någonsin, säger Volvoteamets chef Christian Dahl.
I stallet har han STCC mest kompletta förarduo. Jan "Flash" Nilsson, den mest segerrika föraren i mästerskapet och som har över hundra STCC-race i bagaget. Bredvid honom en av svensk racings absolut största talanger, Robert Dahlgren, 24, som kommer direkt från en av världens mest ansedda och hårdaste racingskolor i England, Formel 3. Dahlgren flyttar hem till STCC med 13 mästerskapstitlar i ryggsäcken.
- Det är inget snack om att duon är stark, det är också vårt vapen när det gäller att försvara titeln i märkesmästerskapet, säger Dahl och fortsätter:
- I förarmästerskapet blir det en mer öppen fråga. Richard Göransson i ny bakhjulsdriven BMW har en klar fördel av upplägget av årets mästerskap med stillastående starter, längre kval och karaktären på banorna. Han har också visat sig vara snabb på försäsongstesterna så han blir tuff att bemästra.
Jan "Flash" Nilsson är förberedd på en hård säsong och tror att det blir mindre gentlemanna racing i år jämfört med fjolåret.
- I år blir det mer hockey. Mästerskapet blir ett krig och det kommer att smälla ordentligt. Jag tänker inte vara lika förlåtande i omkörningssituationer, lovar han.
- Jag tror att Göransson blir het i år, han har ett övertag materiellt. Men jag skulle vara oerhört nervös om jag var Göransson, han har hård press på sig och jag tänker absolut inte lägga mig på rygg . Robert Dahlgren har höga förväntningar på sin debut som STCC-förare.
- Jag kommer från formelbilsracing och det är en stor omställning att byta från lätt, bakhjulsdriven bil till en tung framhjulsdriven, säger han och fortsätter:
- Men det har gått bättre och bättre under testerna och jag tror att jag växer in i det under säsongen. Att ha Jan "Flash" Nilsson som teamkompis underlättar och jag tror att vi kan hjälpa varandra där ute.


04-04-28 Dahlgren får köra Rookie-test innan STCC-premiären
Robert Dahlgren får under torsdagens chans att testa på Knutstorp. Som Rookie i STCC ges han möjligheten att finjustera förberedelserna genom några varv på premiär-banan.
- Det är oerhört bra för min del, säger Dahlgren.
Volvoföraren hade några smärre problem med växellådan på STCC-testet på Knutstorp den 5 april. Därför blev det heller inte så många varv som han önskat. Nu får han dock en andra chans.
- Det är jättebra med rookie-test, jag känner mig mentalt förberedd för premiären men det är skönt att finputsa på lite detaljer så här strax innan.
Förutom testet under torsdagen kör Dahlgren även ett test klockan 16.30 på lördagen, då tillsammans med teamkompisen Jan "Flash" Nilsson och de övriga STCC-förarna.

04-04-23 Volvoteamet med i toppen inför STCC-premiären
Volvoteamet har nu slutfört det sista officiella STCC-testet innan premiären. Det kördes på Mantorp och man har nu rätat ut ytterligare frågetecken.
- Vi känner oss väl förberedda inför premiären, säger teamets tekniske chef Jan Andersson.
Robert Dahlgren fortsätter att leverera topptider som rookie i STCC. Under fredagens test på Mantorp var han återigen med och slogs bland de fyra bästa strax efter Richard Göransson, Fredrik Ekblom och Tommy Kristoffersson.
- Jag gör framsteg hela tiden och känre mig mer och mer trygg bakom ratten i Volvon, säger 24-åringen.
Jan "Flash" Nilsson hade otur och hann bara åtta varv på Mantorp innan han fick motorproblem och tvingade avbryta dagen, då som snabbaste förare.
- Jag fick i alla fall känna lite på regn men det är aldrig roligt när man har ett schema att följa och tvingas avbryta det tidigare, varje testminut i STCC är dyrbar, säger "Flash".
Vädretförhållandena var växlande under dagen, en kall morgon med regn följt av ett sakta upptorkande gjorde det mer svårjobbat för teamen.
- Väderförhållandena var inte optimala men vi fick ut ganska mycket av testet ändå, avslutar Jan Andersson.

04-03-22 Volvoteamet hoppas på regn på Mantorp
Flash Engineering förbereder sig för årets sista STCC-test innan premiären. Det körs på Mantorp nu vill man ha vädergudarnas hjälp.
- Vi hoppas på regn, säger teamchef Christian Dahl.
Den nye Volvoföraren Robert Dahlgren har hittills kört tre tester i sitt nya tävlingsvapen. Och han har gjort ett bra jobb.
- Han har utvecklats på ett bra sätt. Det vi skulle vilja ha nu är en test på regn för att Dahlgren ska bli så komplett som möjligt innan premiären, säger Dahl.
Och Dahlgren kan lära av en mästare. Teamkollegan Jan "Flash" Nilsson anses som Sveriges främsta standardbilsförare just på regn. Han har en åkstil på vått väglag som förvånar många.
- Jag vänder allt som de flesta racerförare inte gillar med regn till en fördel. Jag har lärt mig älska när det vattenplanar, låser upp och spinner, säger "Flash" och fortsätter:
- Med de inställningar jag kör på regn anser många vara helt fel. Man kör i regel med mycket broms på bakhjulen när det är blött men jag kör med mycket broms fram. Det är en stil som inte passar många men som jag har lärt mig använda och som jag ofta lyckas prestera bra resultat med.
Blir det regn under Mantorp-testet får "Flash" ta Dahlgren under sina vingar. Något som Dahlgren ser som oerhört positivt.
- Att få lite tips av "Flash" på regn vore kanon, säger han och tillägger:
- Jag vill också känna på hur det är att köra framhjulsdriven standardbil i regn. Den både styr och accelererar med framhjulen så det kan bli intressant, säger Robert.
Det här blir det sista officiella STCC testet innan premiären på Knutstorp den 2 maj. Flash Engineering var snabbast på Falkenberg men har mött hårt motstånd från BMW och Audi. Volvoteamet känner dock ingen press och håller sig lugnt till sin testplan.
- Vi jobbar med att få upp vår lägsta nivå. Att vara snabb när det gäller är inget man hoppas på, det är något man jobbar sig till, avslutar teamchef Dahl.

04-04-17 Spekulationerna om STCC-toppen igång på allvar
Det var hemmaförarnas dag på Karlskoga under lördagen då det tredje STCC-testet genomfördes. I topptrion återfanns Rickard Göransson, Fredrik Ekblom och Janne "Flash" Nilsson.
- Vi har mer att ge, men det blir tufft i år, lovar "Flash" som många ser som favorit i årets mästerskap.
Toppteamet Flash Engineering var nöjd efter lördagens test på Karlskoga. Jan "Flash" Nilsson noterade dagens tredje snabbaste tid och Robert Dahlgren den femte snabbaste.
- Vi har provat en del nya inställningar under dagen, förklarar teamets tekniske chef Jan Andersson och fortsätter:
- Den information vi samlat under dagen har varit nyttig och blir användbar i de slutliga förberedelserna inför premiären.
BMW-föraren Rickard Göransson fortsätter att vara snabb och noterade dagens snabbaste tid före Audis Fredrik Ekblom och Volvoföraren Jan "Flash" Nilsson. Att döma av förhandssnacket bland experterna i depån är det också den trion som gör upp om mästartiteln.
Många lägger även in en brasklapp för Volvoföraren Robert Dahlgren.
- Mitt mål är självklart att blanda mig in i toppen, säger den unge Volvotalangen själv.
- Det blir oerhört svårt och det är ett starkt startfält med många snabba förare, men ju mer tid jag får i bilen ju bättre känns det, så jag tror och hoppas att jag växer in i det ju längre in i säsongen vi kommer.
Jan "Flash" Nilsson är lugn och ger ett sansat intryck. Förhandsspekulationerna bryr han sig inte så mycket om och något favorittryck känner han inte på sig.
- Det är så mycket spekulationer så här inför en säsong. Det är inget snack om att jag siktar på toppen, men man måste ha klart för sig att årets upplaga av STCC innehåller många oerhört snabba förare. Se bara på Göransson i en ny bil, Ekblom som alltid är snabb och Robban som är hungrig och utvecklas fortare än jag någonsin vågat hoppas. Det gäller för mig att vara snabbare än dem plus ytterligare en drös med utmanare, och det är inte en lätt uppgift kan jag lova.
Hur det artar sig återstår att se. Spekulationerna har dragit igång på allvar och det återstår nu bara et test på Mantorp den 23 april innan premiären på Knutstorp den 1-2 maj.
Tiderna, STCC-test 3 på Karlskoga: 1) Rickard Göransson, BMW, 1.09,397, 2) Fredrik Ekblom, Audi, 1.09,496, 3) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 1.09,773, 4) Tommy Rustad, 1.09,975, 5) Robert Dahlgren, Volvo S60, 1.10,016, 6) Tommy Kristoffersson, Audi, 1.10,033, 7) Mattias Andersson, Alfa Romeo, 8) Tomas Engström, Honda, 1.10,314, 9) Niklas Lovén, BMW, 1.10,877, 10) Peo Norén, BMW, 1.12,204.

04-04-13 Flash slog nytt banrekord på Falkenberg
Banrekord av Jan "Flash" Nilsson. Och drömgränsen sprängd direkt vid debuten på Falkenberg för Robert Dahlgren.Årets andra STCC-test var minst sagt lyckat för Volvoteamet.
Jan "Flash" Nilsson, även känd som kungen av Falkenberg, gjorde ingen besviken när årets upplaga av STCC-cirkusen besökte Falkenberg motorbana under tisdagen. "Flash" slog sitt eget banrekord från i fjol (0.42,93) med elva hundradelar (0.42,82).
- Det känns naturligtvis oerhört bra. Bilen känns balanserad och vi provar en del olika inställningar, allt enligt ett testprogram, säger "Flash" som hade Audis Fredrik Ekblom närmast bakom sig.
- Självklart är jag nöjd med att vara snabbast och att kapa mitt eget rekord, det tyder på att vi är med i matchen.
Under fjolårssäsongen sattes en magisk drömgräns upp bland STCC-förarna. Det handlade om att komma under 43 sekunder. Detta klarade Volvos toppförvärv Robert Dahlgren redan under eftermiddagens testpass då han satte dagens tredje snabbaste tid.
- Det känns bara bättre och bättre. Det börjar bli riktigt skoj att köra nu, jag kommer in i det mer och mer ju mer jag får köra, säger Robert och fortsätter:
- Falkeberg är en bana som passar mig, den har en karaktär som jag är van vid med ett högt tempo och snabba kurvor.
Volvoteamets chef Christian Dahl var mycket nöjd när han utvärderade dagen.
- Jan gjorde ungefär vad vi förväntade oss att han skulle göra, också positivt att Robert börjar hitta rätt, säger han.
Volvoteamet fortsätter att följa testschemat och testar nästa gång på lördag, då på "Flash" hemmabana Karlskoga. 
Tiderna, STCC-test Falkenberg: 1) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 42.819, 2) Fredrik Ekblom, Audi A4, 42.899, 3) Robert Dahlgren, Volvo S60, 42.951, 4) Tommy Kristoffersson, Audi A4, 43.014, 5) Mattias Andersson, Alfa Romeo, 43.267, 6) Tommy Rustad, Opel, 43.388, 7) Tomas Engström, 43.795, 8) Niklas Lovén, BMW, 44.070, 9) Peo Norén, 44.685, 10) Jan Lindblom, Volvo S60 (Challenge), 45.584.  

04-04-12 Magi när "Flash" och Bräck rockade loss i Karlstad
Påskaftonen 2004 var en magisk afton. Världspremiär för Värmlands snabbaste duo - på scen. Jan "Flash" Nilsson höll sitt löfte och rockade loss med polaren Kenny Bräck tillsammans med Sven Ingvars så att hela Karlstad kokade.
Jublet i Löfbergs Lila Arena kvävdes när Färjestad förlorade mot HV71 på fredagen.
På lördagen förlöstes det med besked. Då fick den 5500 man starka publiken i den fullsatta arena bevittna en världspremiär av hög klass. Sven Ingvars på begäran med två storslagna gästartister, racingstjärnorna Jan "Flash" Nilsson och Kenny Bräck.
Läs mer

04-04-07 "Flash" löfte - att sjunga med Kenny Bräck
För knappt ett halvår sedan svävade racingstjärnan Kenny Bräck mellan liv och död. En hel värld höll andan. Nu är han tillbaka - och på lördag går han upp på scen i Karlstad tillsammans med barndomsvännen Jan "Flash" Nilsson och idolerna Sven Ingvars och Christer Sjögren. Allt enligt ett löfte "Flash" gav när han besökte Kenny i oktober.
Läs mer

04-04-05 Första testet på Knutstorp, "Flash" och Dahlgren nöjda
Startskottet för STCC 2004 smälldes av under måndagen på premiärbanan Ring Knutstorp i Skåne.
Och det är nu klart att årets startfält blir snabbare än i fjol.
Volvoteamets två förare Jan "Flash" Nilsson och Robert Dahlgren satte andra respektive åttonde snabbaste tid.
Det första officiella STCC-testet är nu avklarat. Under måndagen gavs publik och samlad media en första indikation på hur årets säsong kommer att se ut. Även om det är svårt att dra några direkta slutsatser av ett premiärtest.
- Vi hade en del problem, det brukar man i regel få räkna med på ett premiärtest så tiderna säger inte så mycket, säger teamchef Chrsitian Dahl.
Snabbast under måndagen var Richard Göransson, BMW, på 01.02,279, dagens andra snabbaste tid knep Jan "Flash" Nilsson på 1.02,838 före Fredrik Ekblom, vilket var bättre än hans bästa kvaltid ifjol.
- Bilen är bra och jag känner att snabbheten finns i kroppen, jag är oerhört motiverad och det är riktigt skönt att komma igång, säger "Flash" och fortsätter:
- Vi följer ett testprogram och det går enligt planerna. Visst har man en del problem under en sådan här dag, men det ska man också ha.
Robert Dahlgren satte dagens åttonde snabbaste tid. En placering som ligger under hans målsättning men han betonar att testerna under april är just tester.
- Det är inte viktigt att vara snabb nu, det är på kval och race som det gäller. Det viktiga för mig är att få varv i kroppen, anpassa inställningar och samarbeta så att teamets teststrategi fungerar så effektivt som möjligt, säger han.
- Vi hade en del problem, men jag är inte orolig. Det känns bättre och bättre för varje gång jag sitter i bilen och det här var ett test som gav mersmak.

Tiderna, STCC-test Knutstorp: 1) Richard Göransson, BMW, 01.02,279, 2) Jan "Flash" Nilsson, Volvo S60, 01.02,838, 3) Fredrik Ekblom, Audi A4, 01.02,873, 4) Tommy Rustad, Opel, 01.03,026, 5) Tommy Kristoffersson, Audi A4, 01.03,243, 6) Pontus Mörth, Volvo S60, 01.03,352, 7) Tomas Engström, Honda, 01.03,451, 8) Robert Dahlgren, Volvo S60, 01.03,573, 9) Niklas Lovén, BMW, 01.04,084, 10) Mattias Andersson, Alfa Romeo, 01.04,493, 11) Peo Norén, BMW, 01.05,614.

04-04-01 Genrepet avklarat för Volvoteamet på Karlskoga
Årets första test för Volvoteamet kan läggas till handlingarna. Ett lyckat genrep på Karlskoga inför STCC:s officiella premiärtest på Knutstorp på måndag.
- Vi är nöjda, säger teamchef Christian Dahl.
Nye Volvoföraren Robert Dahlgren, 24, körde under torsdagen sina första varv i sin nya Volvo S60. Första gången någonsin i en tävlingsbil med tak och de första varven på svensk racermark sedan 1998.
- Senast jag körde i Sverige var när jag tävlade i Formel Ford för sex år sedan, säger Dahlgren som var nöjd med sin premiärtur:
- Det kändes rätt okej, det är ovant och skillnaderna jämfört med en formelbil är ganska stora, mest när det gäller alla nya ljud, riktigt häftigt. Det känns som om jag kommer att hitta känslan rätt snart, bara jag får några fler varv i kroppen så kommer det att bli bra. Det är dock riktigt tufft att köra mot Janne, han är oerhört snabb.
Jan "Flash" Nilsson inleder i år sin nionde säsong i STCC och har hunnit med många varv runt Karlskoga Motorstadion under sin karriär.
- Det är riktigt kul att komma ut och köra igen. Det kändes bra, lite ringrostigt bara, men jag kom snabbt ner i jämna tider och känner mig snabb.
Teamchef Christian Dahl är nöjd när han utvärderade dagen.
- Det var en shake down, det är ett genrep och vi hade lite småproblem som man ska ha på en shake down, annars flöt det på bra, säger han.

04-03-31 Årets första shake down för Volvoteamet
Flash Engineering förbereder sig inför årets första shake down på Karlskoga under torsdagen. Allt för att spika strategin inför årets första STCC-test på Knutstorp den 5 april.
- April är en hård testmånad och under den tiden höjer vi beredskapen ytterligare för att komma så väl förberedda som möjligt till premiären 1-2 maj, säger teamchef Christian Dahl.
Flash Engineerng är det team i Sverige som lägger mest resurser på att själva utveckla, konstruera och testa sig fram till förbättringar på de två Volvo S60-bilar som man i år tävlar med i STCC. Detta görs uteslutande i samarbete med svenska företag och sköts med full kontroll från Flash Engineerings tekniska avdelning.
- Testerna har blivit en mycket viktig del för vår utveckling, såväl tekniskt som sportsligt, säger teamchef Christian Dahl.
Under fjolåret byggde teamet upp en databank med information baserat på egna tester. I år tror man att man har stor nytta av den höjda tekniska kompetensen i teamet men varnar ändå för de tyska motorsportjättarna.
- Vi vet vart vi stod i fjol och har i princip byggt om bilarna helt och hållet under vintern för att kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga, berättar teamets tekniske chef Jan Andersson och fortsätter:
- Men vi vet inte hur vi står oss mot exempelvis den nya BMW:n. På den bilen ligger det flera hundratals utvecklingstimmar från de tyska toppteamen i ETCC. Den BMW som körs i STCC i år har samma specifikation och blir därmed en stor värdemätare för oss under apriltesterna.
Flash Engineering lägger upp strategi och kontrollerar rutiner under en så kallad shake down på Karlskoga motorstadion under torsdagen.
- Det fungerar som ett slags genrep inför det första testet på måndag, förklarar Dahl.
Det blir också första gången som nye föraren Robert Dahlgren på allvar får bekanta sig med sitt nya tävlingsredskap.
- Det ska bli riktigt spännande, jag är oerhört laddad att få komma igång nu, säger han.
Dahlgren har laddat upp med att se 26 videoband från fjolårets säsong. Han har spenderat många dagar i Karlstad för att bekanta sig med teamet och gått igenom åtskilliga strategier och tekniska data med teamets ingenjörer och mekaniker.
- Jag är väl förberedd och att få se hur teamet lugnt och metodiskt förbereder sig och har allt under full kontroll på ett imponerande sätt får mig at känna mig lugn. Jag har aldrig tidigare sett ett mer professionellt team så det hjälper till att dämpa nervositeten, fortsätter 24-åringen.
För Janne "Flash" Nilsson blir torsdagens shake down ännu en dag på jobbet. Han är mästerskapets mest segerrika förare och betonar att han i år är minst lika hungrig som han är ruinerad.
- Att få en ung snabb förare som teamkompis ställer givetvis ännu högre krav på mig. Men vi är säker på att vi tillsammans blir mycket starka. Vi kommer att trigga varandra vilket troligen gör att vi blir lite snabbare båda två, säger "Flash".

04-03-04 Volvo tillbaka i STCC med Flash och Robert Dahlgren
Volvo Personbilar Sverige har i dagarna skrivit ett avtal med STCC AB som löper över två år. Liksom tidigare kommer Volvo att tävla i samarbete med Flash Engineering och Jan "Flash" Nilsson sitter bakom ratten i den ena Volvo S60-bilen. I den andra finns ett av racing-Sveriges största framtidslöften - 24-årige Robert Dahlgren.
Volvo Personbilar Sverige är tillbaka på de svenska racerbanorna igen. I dagarna tecknades ett avtal över två år med STCC AB, bolaget som driver svensk racings kungaklass.
Förra året fanns Volvo också representerade i STCC, men då skötte Flash Engineering satsningen i egen regi.
- Flash Engineering har varit Volvo Personbilar Sveriges samarbetspartner sedan 1996. Inför säsongen 2003 fick de träda fram och ta ett stort ansvar, en tuff uppgift som de klarade med besked. Man vann märkesmästerskapet och bärgade en imponerade tredjeplats vid den svenska deltävlingen i det europeiska mästerskapet ETCC på Anderstorp, säger Volvos Motorsportchef i Sverige, Alexander Murdzevski och tillägger:
- Att vi nu tar upp samarbetet med Flash Engineering på allvar igen är oerhört positivt och samtidigt ett enkelt beslut.

Framtidslöfte
Till säsongen 2004 har Volvo liksom tidigare valt en förarduo som kombinerar rutin och snabbhet med ungdomlig talang. Alltid snabbe Janne "Flash" Nilsson är flerfaldig svensk mästare och har funnits med i toppen av STCC under alla år. Hans teamkamrat under 2004 blir en av racing-Sveriges stora framtidslöften - Robert Dahlgren.
Robert har, sin ålder till trots, kört formelbil med stor framgång under många år. De senaste åren har han tävlat i brittiska Formel 3. Nu återvänder han till de svenska racingbanorna efter fem år i England:
- Det här känns otroligt roligt, en riktig utmaning, säger Robert som debuterar i standardbilsracing.
- Teamets professionalism och samarbetet med Volvo var två av faktorerna bakom mitt beslut. Sen är STCC ett bra och konkurrenskraftigt mästerskap, förklarar han vidare.
- Målsättningen är att vara med och kriga i toppen, men jag går in i serien med ödmjukhet. Här finns duktiga förare, mångårig kunskap av mästerskapet och jag har mycket att lära. Därför är det väldigt positivt att ha en så duktig och erfaren teamkompis som Janne.

Jan "Flash" Nilsson är nöjd med valet av teamkollega:
- Jag har följt Robert Dahlgrens karriär i flera år och han är i mina ögon en av de största racingtalangerna som Sverige fått fram i modern tid. Därför är jag är mycket glad att han kommer till Volvo. Tillsammans tror jag att vi kommer att kunna erbjuda alla en riktig show i varje STCC-tävling och jag hoppas också att vi kan leva upp till fansens och Volvoägarnas förväntningar, vilket är mycket viktigt för mig.
I team Flash Engineering är man glad över det nya tvåårsavtalet.
- Vi har inför i år ett starkt utgångsläge förarmässigt, materialmässigt och teammässigt. Detta i kombination med förnyat Volvosamarbete är våra ambitioner höga, säger teamets chef Christian Dahl

<< Tillbaka till Startsidan