ROBIN RUDHOLM


Klicka på bilden för att komma till Robins hemsida

Robin Rudholm 2001
Robin Rudholm 2002


Robin Rudholm kör SEAT i STCC!
Podium Racing bjuder på en överraskande förarbesättning i sin STCC satsning när man placerar Robin Rudholm, som återvänder till de svenska racingbanorna efter framgångsrikt formelbils-tävlande i England, och den regerande svenska Mästaren i GT racing, Johan Stureson i teamets SEAT bilar.
"Vi har velat signa två unga talangfulla killar till vår STCC satsning. Både Johan och Robin har erfarenhet av formelbil och därmed en fin bilkänsla som kommer att vara till stor fördel nu när vi skall köra och utveckla bilarna tillsammans med SEAT Sport. Jag vill, trots att vi tror på bilarnas prestanda, teamets kompetens och förarnas talang tona ner förväntningarna och inte utlova pallplaceringar i första halvlek av årets STCC-match. För bilkonceptet är helt nytt och vi står mot beprövade fjolårsbilar från ETCC med BMW och Volvo i spetsen." säger Podiums Vd, Lennart Pehrson som inte heller ser någon av förarna som förste chaufför. Han fortsätter "Jag tror vi kommer ha stor glädje av att ha två jämbördiga förare med analytisk förmåga. Tillsammans bör vi bli det team som utvecklats mest under den kommande säsongen."
"Detta är nog en av de mest spännande racingsäsonger som jag nu ser fram emot. Vi är på väg att bygga ett starkt team med stora möjligheter att utvecklas och lyckas väl på tävlingsbanorna. Satsningen på två oskrivna blad i Touring Car sammanhang inspirerar, Johans berömvärda insatser förra året visade på skicklighet och kyla i avgörande sammanhang. Robin, som med sin målmedvetenhet, är på väg att göra samma sak som Rickard Rydell gjorde 1994 när han sadlade om och blev ett världsnamn. Till detta har vi ett starkt bilkoncept i en spännande utvecklingsfas, vad mer kan man begära" säger teamets senior Partner, Picko Troberg."
Johan Stureson svensk GT-mästare 2002
Johan Stureson kontrakterades av Podium förra året med uppgift att ta hem ett SM guld i GT racing. Den 29-årige Kristianstadsbon har även innan dess varit framgångsrik inom motorsporten. Förutom alla framgångar i GT racing så omfattar hans meritlista stora internationella framgångar i både karting, formelbilstävlade och truckracing. Johans insatser blev mycket uppmärksammade under förra årets GT SM där han inte gav motståndarna en chans när han med beslutsamhet och säker hand lotsade Podium Porschen till SM Guldet . Nu tar Johan steget till Touring Car i en av Podiums SEAT Toledo.
"Vi får en ny bil med en enorm potential som vi tillsammans skall få att fungera på banorna och detta inspirerar mig enormt. Min team kamrat, Robin Rudholm, är ju också en erfaren förare med kunskaper om att förmedla information som tillsammans med all dataloggning ger oss en plattform för utveckling. Jag tror att Robin kan bli ett stort utropstecken i årets STCC. Vi har stora möjligheter att vara med i toppen och röra om senare på säsongen" säger Johan Stureson.
Största överraskningen - Robin Rudholm
Robin Rudholm, 24, är Boråskillen som aldrig kört en täckt bil på racingbana. Hans racingkarriär startade med karting på nationell och internationell nivå för att sedan övergå till Formel Ford där han fick sitt genombrott 1999 med seger i såväl Svenska som Nordiska Mästerskapen. Efter två mycket utvecklande år i det Engelska Formel Ford mästerskapet tog sedan Robin steget till Formel Renault och en blandad säsong som dock slutade i dur när Robin fick chansen att köra Engelska vinterserien i Formel 3 för Alain Menu Motorsport. En chans som han tog väl vara på då han slutade på en total tredje plats i serien.
"Det var både upp och ner förra året och inför denna säsong så hade jag beslutat mig för att försöka få till stånd en start i ett verkligt toppteam. Det har varit många turer i vinter med erbjudanden från ett flertal team som tävlar i olika formelserier i England, Europa, Japan och så kom Podium med förslaget att köra STCC. Att släppa formelbils-racingen för en STCC-bil kändes lite svårt i början men ju mer jag funderade så framstod idén som riktigt intressant. En ny utmaning, tillsammans med ett välorganiserat team och med SEAT som en seriöst satsande bilfabrik bakom, ger mig chansen att utvecklas vidare som förare. Dessutom ger det fler möjligheter för mina partners på hemmaplan att följa mig på banorna samt inte minst viktigt så är STCC en serie som öppnar nya vägar till internationellt tävlande. Med en helt nyutvecklad bil så kanske det tar ett tag för både oss som förare och teamet att prestera maximalt men med en ödmjuk start och hårt arbete så är jag ganska säker på att resultaten kommer under säsongen."
Hur ser då Robin Rudholm på att ta steget till en täckt bil och dessutom med framhjulsdrift? "Det klart att det känns lite småpirrigt, men även en täckt bil har fyra hjul, ratt och växelspak. Skillnaden är inte så stor som man kanske tror men visst blir det en omställning."

www.motorsportivarmland.nu