2004

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023                


Bara en del av artikeln är återgiven, så gå till länken för att läsa hela!
maila till
maria@motorsportivarmland.nu05-02-0P-G:s ljusnande framtid
Stallcheferna spår Andersson som framtidens världsmästare i WRC. P-G Andersson är redan juniorvärldsmästare. Men där slutar inte framgångssagan.
Om man får tro makthavare som Corrado Provera, David Lapworth, och Malcolm Wilson i alla fall. De ser en framtida WRC-världsmästare i 24-åringen.
­ Fortsätter han i samma takt är det inget snack, säger Peugeotbossen Provera. VF-sporten lyssnade av vad de flesta av WRC-stallens chefer hade att säga om P-G Andersson under Monte Carlo-rallyt.
Alla var överens.
Om allt fortsätter på samma sätt som nu så kommer P-G att vinna VM-titeln i en WRC-bil inom en snar framtid.
Läs hela artikeln i VF>>

05-02-08 Så blir framtiden för rally-VM
VF-sporten har granskat WRC - så tror stallchefer, förare och viktiga makthavare att mästerskapet utvecklas. Allt förändras med tiden. Nu är det dags för rally-VM att förnya sig - igen. I dag körs det 16 deltävlingar per år, bilarna blir mer och mer avancerade och förarna duktigare. Helt plötsligt är det inte bara hängivna motorälskare som ger sig ut i kylan på Svenska Rallyt - rally är på väg att bli en arenasport.
Läs hela artikeln i VF>>

05-02-08 Kollisionskurs, Svedlund
Rallylöftet kör bättre i verkliga livet än på tv-skärmen. Rallylöftet Oscar Svedlund förolyckades i samband med ett 50-tal svåra krascher i slutet av januari.
Ja, så kunde den här artikeln ha börjat om rallytestet utspelat sig i verkliga livet och inte på tv-skärmen.
­ Uj, vad svårt det var, skrattar den 24-årige Karlstadsbon. Med bara halvannan vecka kvar till startskottet för årets upplaga av Svenska rallyt är Oscar Svedlund en av relativt få värmlänningar med goda chanser i någon av klasserna. Med kartläsaren Björn Nilsson och sin vässade Mitsubishi hoppas han nå topplaceringarna i grupp N.
Men hur står han sig när det handlar om virtuell verklighet?
Läs hela artikeln i VF>>
05-02-08 35 000 åskådare besökte serviceplatsen
Serviceplatsen i Råda kommer att sjuda av liv under Uddeholm Swedish Rally.
Förutom närkontakt med rallystjärnorna ges publiken möjlighet att följa större delen av rallyt på storbildsskärm. Dessutom serveras mat och dryck och för den som vill går det att ta en tur på hästryggen.
­ Det kom 35 000 personer i fjol. Vi tror det kan bli fler i år, säger koordinator Kjell Berglund, Rally Hagfors. För den bekväme rallyentusiasten är alltså Uddeholm Service Park vid flygplatsen i Råda rätta stället att vistas på under rallyt.
Läs hela artikeln i VF>>
05-02-08 Tunnelplaner för rallyfolket
Under rallyt ska motortunneln marknadsföras. Svenska Rallyt blir ett viktigt test ­ för den planerade motortesttunneln i Torsby.
­ Vi kommer att träffa en grupp motorbyggare. De kommer via testanläggningarna i Norrland för att se på rallyt, och då får vi möjlighet att presentera vår idé för bilbyggare från Europa, USA och Asien, säger Jan-Åke Ganterud i projektgruppen bakom den planerade 500-miljonerssatsningen i Torsby. Ett WRC-rally i värmlandsskogarna är så mycket mer än en biltävling. Kontakter knyts, affärer avslutas och framför allt handlar det om att marknadsföra bilmärken. Värmland som län har varit dåliga på att utnyttja rallyts potential, men ståltillverkaren Böhler-Uddeholm och allt fler företag har lärt sig läxan.
Läs hela artikeln i VF>>

05-02-08 Helikoptrar flyger norrmän
Helikoptrar flyger norrmänOm ni hör nåt i luften som surrar... eller någon i skogen som hurrar... så är det en stor chans att det är norska supportrar. Minst sju bussar och sju helikoptrar har bokats in av norska rallyresearrangörer. Vi har haft helikoptrar förr om åren också, men det har varit för dåligt väder för att använda dem så mycket som vi skulle vilja. De kommer att ta supportrarna mellan orter och sträckor.
Läs hela artikeln i VF>>

05-02-08 Samma gamla gubbar i år igen
Hela rallysporten är i kraftigt behov av nya, unga stjärnor. Förhoppningsvis blir det en värmlänning. Men fram till dess får vi stå ut med gubbarna ett tag till. Allt är som vanligt inför Svenska Rallyt. Samma tugg om vädret, samma sköna lugnande svar från rallyledningen - och samma gamla förare som gör upp om segern. Med betoning på gamla.
Jo, jag vet att Sebastién Loeb var ett fräscht namn, och den förste icke-nordbo, som vann i fjol, men fransmannen är ju knappast någon ungdom längre med sina 30 år. Det är inte många som är det nu för tiden. Ungdom, alltså. I alla fall inte de i världstoppen. Tyvärr. Jag efterlyser mer testosteron i rallytoppen.
Läs hela artikeln i VF>>

05-02-08 Peugeot laddar om
Grönholm och Märtin hoppas på ett snörikt rally. Kungakronan förlorade han för länge sedan.
Nu ska Marcus Grönholm ta den tillbaka från Sébastien Loeb.
Det kan bli det sista han gör i rally-VM som förare.
­ Man ska ju sluta på topp, säger 36-åringen och ler pillemariskt. "We´re back!", sa stallchefen Corrado Provera på en presskonferens inför rallyt i Monte Carlo.
Tillbaka på allvar efter ett 2004 som mest liknade en mardröm. Den nya 307:an drabbades av barnsjukdomar av allvarligaste sort.
Inte förrän vid slutet av säsongen fick teamet en hyfsad kontinuitet. Men då var allt hopp om VM-titlar redan ute.
Läs hela artikeln i VF>>

05-02-08 Ekström har fått en gyllene chans
Han chockade alla i fjol när han körde hem segern i grupp N. Nu ska Mattias Ekström chocka världsstjärnorna i WRC också. I år kör masen en Skoda Fabia WRC i Svenska Rallyt.
Läs hela artikeln i VF>>

05-02-08 Ingen vit sprint
Men trots snöbristen tror Rally Hagfors på storpublik. 87 miljoner tv-tittare och minst 20 000 åskådare på plats. Rallysprinten i Hagfors blir som vanligt en folkfest. Två gånger under rallyt visar världsstjärnorna upp sig på den drygt 1 800 meter långa slingan vid Valhall.
­ Det gäller att komma i tid för att få bra platser, säger Gunnar Andén, ordförande i Rally Hagfors. Totalt under två dagar räknade arrangörerna in 24 000 personer.
Även i år väntas storpublik.
­ Här får man chansen att se bilarna och förarna live på nära håll, säger Gunnar Andén.
Läs hela artikelns i VF>>

04-12-28 Eriksson bäst på kanonrundan
Micke Eriksson, Jämtlands MK, var rejält hungrig i gårdagens Kanonrunda. Trots att det var nio månader sedan han sist tävlade styrde han övertygande sin Mitsubishi till en komfortabel totalseger. I vanlig ordning var det Kanonrundan som fick avsluta rallyåret med de fyra klassiska sträckorna på Grytans skjutfält. Och inte helt oväntat var det en fyrhjulsdriven bil överst i resultatlistorna när snöröken lagt sig, men att Micke Eriksson, JMK, skulle vara snabbast var inte helt självklart.
- Jag ställde på bilen i morse och de sista delarna till bakaxeln hämtade jag på posten under
eftermiddagen, avslöjade Micke. Sen så var det ju nio månader sedan 22-åringen tävlade sist så nog var det en övertygande prestation. Då var det betydligt tuffare bakom Micke. Urban Eriksson, Stuguns MK, gjorde sin första fullfartstävling med sin nya Mitsubishi, och tempot räckte till en andra plats totalt, endast en sekund före JMK:aren Peter Ågren. Pether Lindblom, Offerdals MK, var snabbast i klassen 2WD och tvåan Magnus Strömberg, MK Nordjämten fick till sist se sig slagen med fem sekunder.
Läs hela artikeln i LT

04-12-28 Eriksson snabbast av alla i Lanonrundan
Konkurrenterna var chanslösa mot Mikael Eriksson vid måndagskvällens Kanonrunda. Den 22-årige förarbegåvningen från Östersund rattade ifrån rutinerade Urban Eriksson, Stugun, och Peter Ågren JMK, med nära halvminuten på de fyra snabba sträckorna på Grytans övningsfält.
Prestationen blir inte sämre av att "Micke" på grund av jobbet inte kört en enda tävling de senaste nio månaderna och tävlingsbilen, en Mitsubishi EVO, blev klar i sista stund.
Bara ett par timmar före start skruvades en ny bakaxel fast.
- Men det var bara att attackera fullt hela vägen, sade "Micke", som inte är någon duvunge bakom ratten trots sina unga år.
Han började köra bil på pappa Joes bilskrot redan som 8-åring och 14 år gammal vann han sin första folkrace-tävling.
Sen dess har han hunnit köra banracing och till och med Ferrari i ett fyrmannateam tillsammans med bland andra bergbestigaren Göran Kropp.
Det skulle bli start i Le Mans 24-timmars, men när Kropp förolyckades lades det projektet ner.
Nu siktar Mikael på Svenska Rallyt och hoppas få tag på en ny och ännu vassare bil än den 99 års modell han köpte förra året.
- Om jag hinner, det är ju bara någon månad kvar.
Mikael var snabbast på samtliga sträckor men desto jämnare var det mellan Urban Eriksson och Peter Ågren.
Sista sträckan blev avgörande och där körde Urban ett par sekunder snabbare.
Den tvåhjulsdrivna klassen bjöd på en hård fight mellan Pether Lindblom, Offerdal, och Magnus Strömberg, Nordjämten. Pether tog hand om kommandot från början men Strömberg plockade in flera sekunder på slutrundan.
Den 43-årige Järpen-fabrikören med två SM-silver i rally på meritlistan klarade dock segern med fem sekunder till godo, och var faktiskt inte mer än dryga minuten efter de fyrhjulsdrivna bilarna.
Läs hela artikeln i ÖP
04-12-23 Nästan full VM-säsong för Johansson
15 VM-tävlingar. Två bilar. Framtidslöftet Tobias Johansson får en tiomiljonerschans i Subarus VM-team. VF-sporten berättade i går om Ludvikagrabben Tobias Johansson som gjort klart med minst åtta VM-rallyn i Subarus WRC-bil. Nu är antalet tävlingar mer specifikt - och det blir hela 15 stycken. Johansson ställer inte upp i premiärtävlingen i Monte Carlo men därefter kör han samtliga VM-lopp med start i Svenska Rallyt. Göran Henriksson i Team Olsberg ligger bakom satsningen och han har hjälpt Johansson att fixa två av Subarus nio fabriksbilar. Allt som allt har Henriksson fått punga ut med bortåt tio miljoner kronor.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad>>

04-12-22 Svenska Rallyeliten till start i Klassikern
Vintertävlingen Klassikern rycker närmare. Lördagen den 15 januari sluter stora delar av den svenska rallyeliten upp i Sunne. Sex specialsträckor senare stämplar ekipagen in vid målet i Stjerneskolan i Torsby.
­ Vi hoppas på runt 200 deltagare, säger Pär Backman, pressansvarig i arrangerande MK Ratten. Störst nyfikenhet tilldrar sig hemmahoppet Stig-Olov Walfridson som väntas debutera i sin nya värstingbil.Som VF-sporten berättat om tidigare gör Stig-Olov "Stecka" Walfridson en storsatsning på WRC-klassen under 2005. Värmlänningen har köpt Tommi Mäkinens VM-bil från 2001 ­ en Mitsubishi Evo 6,5 ­ som levererades till Torsby för en tid sedan.
Som ett tomt skal.
­ Vad jag har hört så är motorn på preparering i Örebro. Bara mekanikerna hinner att få i ordning bilen så räknar vi kallt med Stecka på startlinjen, säger Backman.
Stecka kommer få hårt motstånd i Klassikern som även är den första deltävlingen i Supercupen.
­ Vi fick en förfrågan om vi ville arrangera en deltävling och tackade ja.
MK RATTEN LÄGGER därmed Finnskogavalsen åt sidan 2005.
I måndags omfattade anmälningslistan till Klassikern 66 deltagare. Sista anmälningsdag är 7 januari.
* Nämn några storfräsare som kommer?
Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad>>

04-12-21 Det våras för svenska rallyförare
Plötsligt lyser solen över svensk rallysport. Tobias Johansson kör Subaru i sju-åtta VM-rallyn 2005. Mattias Ekström kör det svenska VM-rallyt för Skoda. Och PG Andersson hjälper Suzuki ta fram en WRC-bil. Oscar Svedlund har testat för Skoda.
Det är full fart på planeringen. Det är i stort sett bara Daniel Carlsson, Säfflegrabben som var först ut av löftena och som skrev fabrikskontrakt med Peugeot i somras, som har det motigt. Daniel Carlsson har ingen bil. Drömkontraktet från augusti-september är nu mer mardröm än lyckorus. Peugeot har inget att erbjuda honom och vill enligt uppgift lösa svensken från kontraktet. Svensken skulle ha tränat inför Monte Carlo-rallyt och Svenska Rallyt så här dags i december. Nu går han hemma och vankar i stället. Senast han satt i en rallybil var i oktober i Korsikas VM-rally.
- Det ser riktigt mörkt ut med Peugeot just nu, medger Daniel. I augusti trodde jag att jag fått världens chans. Nu känns det bara djävligt motigt... 2004 var han omslagspojke och svensk stjärna i vårt eget VM-rally. Nu har han inte ens en bil för Svenska Rallyt 2006.
Läs hela artikeln i Expressen>>
04-12-21 Tobias får kör Subaru i åtta VM-deltävlingar
Tobias Johansson från Ludvika har nu klart med bil inför nästa års VM-serie i rally.
Det blir Subaru. Debuten sker i Svenska Rallyt. Sedan är det tänkt att Tobias ska åka minst sju VM-rallyn till. Bakom satsningen står Göran Henriksson och Team Olsberg. I dag åker Tobias Johansson och Göran Henriksson till England för att göra klart allt med Subaru.
- Det blir samma bil som Subaru kommer att köra nästa års VM-serie med. Det kommer att bli en grymt spännande säsong, säger Göran Henriksson till DD-sporten när vi får tag i honom på Kanarieöarna.
Tobias kommer alltså att sitta i en bil som har exakt samma kapacitet som den bil norrmannen Petter Solberg kommer att köra i VM.
- Det känns otroligt skönt att det löste sig till slut. Den här chansen har jag väntat länge på, säger Tobias.
Det går inte att ta miste på att Ludvika-grabben låter rätt nöjd.
Kostade för mycket
Länge lutade det åt Ford för Tobias del, han har ju jobbat åt dem under hela året.
- Vi har diskuterat med Ford och M-Sport, men det gick inte att komma fram till något vettigt för oss, säger Göran Henriksson.
- Dels gällde det andraplatsen i deras team, men då ställde Ford vissa speciella villkor som inte gick att lösa.
Läs hela artikeln i Dala-Demokaraten>>
04-12-21 Tobias fick drömkontrakt med Subaru
Åtta VM-tävlingar och samma sorts WRC-bil som Petter Solberg. Bakom Tobias Johanssons drömkontrakt står Subaru och Göran Henriksson i Team Olsberg ­ samme man som hjälpt Daniel Carlsson.
­ Det här gör varken från eller till för mig, säger Carlsson.
Ludvikakillen Tobias Johansson kommer att göra sin första tävling med Subaru i Svenska Rallyt. Då och i ytterligare sju VM-rallyn kommer han att sitta i den nya Subarun, exakt en sådan som stallets stjärna Petter Solberg kommer att ratta.
­ Det blir samma bil som Subaru kommer att köra nästa års VM-serie med. Det kommer att bli en grymt spännande säsong, säger Göran Henriksson.
TOBIAS JOHANSSON BOR i England där han jobbat på Fords fabrik och det var även åt det stallet det länge lutade.
­ Dels gällde det andraplatsen i deras team, men då ställde Ford vissa speciella villkor som inte gick att lösa. Jag har också talat med dem om en tredjebil, men det kostade på tok för mycket, säger Johansson till Dala Demokraten.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad>>

04-12-21 Tobias kör VM för Subaru
Nu spelar det ingen roll vilka klappar tomten kommer med på julafton.Tobias Johansson har redan fått det som stod överst på önskelistan. Nästan.
Ludvikakillen kommer att köra mellan sex och tio VM-rallyn i en Subaru Impreza S10 nästa år. När det inte gick att få en hel säsong med Ford var det här den bästa tänkbara lösningen.
- Jag är otroligt glad och nu struntar jag i vilka julklappar jag får sedan. Det gör inget om jag blir utan heller, säger Tobias Johansson.
Göran Henriksson i Team Olsberg är mannen bakom satsningen som rör sig om många, många miljoner.
- Men hur många får du aldrig ur mig, säger Henriksson och skrattar.
Tobias Johansson är förstås överlycklig.
- Team Olsberg har köpt loss en Subaru åt mig. Det här är nog det största erbjudandet som en svensk har fått i rallysammanhang de senaste 15 åren.
Varför tror du att just du får ett sådant erbjudande?
- Det beror nog på massa olika orsaker. Mest tur, säger Tobias.
Göran Henriksson låter, om möjligt, lika nöjd som Tobias.
Läs hela artikeln i Falu Kuriren>>

04-12-21 Jonas Olsson storsatsar på SM
Ny bil och ny kartläsare ska ge nya framgångar. En splitterny bil. En ny kartläsare. 25-årige Jonas Olsson från Åhuskärr gör en rejäl satsning på SM och Peugeot Cup nästa säsong.
– Det är den största satsning jag gjort och det känns verkligen inspirerande och kul, säger Jonas Olsson, som är den ende skåningen i årets SM med ambitioner att vinna. Bladetsporten hälsar på honom i garaget i Åhuskärr. Där inne står en helt ny knallröd Peugeot 206 RC – en av de konkurrenskraftigaste bilarna i lilla grupp N. Den har rullat nio mil! Det är bara ett fel.

Karossen.
Nu ska Jonas Olsson och kartläsaren Joakim Nilsson plocka itu den nya bilen och sätta i grejorna i en annan kaross.

En kaross som är färdig för rally.
Hur kan man köpa en splitterny bil och sen få för sig att montera ner den?
– Haha, du är inte den förste som frågar ska du veta, skrattar Jonas.
– Men vi gör så för att tjäna tid. Vi har kommit över en likadan kaross, som vi lackat och utrustat för rally. Sen kommer vi att göra vid den nya karossen också. Då har vi en i reserv om något skulle hända. Detta ska bli den bil som Jonas och Joakim hoppas ska bli klar till SM-premiären.

Väntar på specialgrejor
I tisdags, en månad försenad, hämtade Jonas hem bilen till Åhuskärr och i helgen börjar rivningen.
Den 22 januari är det SM-premiär i Sandviken och då är tanken att bilen ska bli klar.
– Det är inga problem, bara vi haft alla grejor. Vi väntar fortfarande på specialgrejorna från Peugeot, säger Jonas.

Vad är det som saknas?
– Motorfästet, hydraulisk handbroms och koppling. Jag hoppas verkligen att vi får de grejorna snart annars är SM i fara, säger Jonas.
– Men det är inte bara jag som saknar dom. Det gäller alla Peugeotförare här i Sverige...
Skulle grejorna inte komma är det inte bara SM-premiären som är körd, utan hela SM.
– Det är bara fem deltävlingar i år och man har inte råd att missa någon, säger Jonas.
– Den andra deltävlingen körs två veckor senare i Östersund och då är det inte lönt att lägga en massa pengar på att åka dit.
Läs hela artikeln i Kristianstadsblade>>


04-12-20 Svensk talang kör Subaru
Tobias Johansson kommer 2005 att köra en likadan bil som årets VM-tvåa Petter Solberg. Totalt blir det minst åtta VM- rallyn för Ludvikaföraren. Petter Solberg fick sin chans i ett stort VM-team genom att jobba gratis som praktikant. Det här året har 22-årige Tobias Johansson försökt ta sig in samma väg. Under året har han gjort det mesta som finns att göra i Fords VM-stall.
- Jag har mekat, kört folk till och från flyget, kört långtradare med grejer till och från tävlingarna, hållit föredrag för sponsorer och kört tester inför alla VM-tävlingar, berättar Tobias, som tog SM-silver både 2002 och 2003.
- Visst, jag har inte fått något betalt, men jag har fått resa jorden runt och lärt mig massor.
Testandet gav talangen möjlighet att köra massor med mil i en WRC-bil. Förhoppningen var också stor att han skulle få en av platserna i fabriksteamet då både Markko Märtin och Francois Duval försvann.
- Jag var grymt nära. Men det kom en annan med bättre budget än vad jag hade, säger Tobias.
Men Subaru hade också ögonen på svensken.
Läs hela artikeln i DN>>
04-12-20 Subaru-test regnade bort
Tobias till England nästa vecka . I går var det meningen att Subaru-teamet med ex-världsmästaren Petter Solberg och nye fransmannen Stephane Sarrazin skulle vintertesta däck i Torsby.

Men av detta blev intet!
- Det är rena lervällingen här och det blev inte kört en meter, berättade Tobias Johansson, som var inbjuden att följa testet. Så därför packade teamet ihop och återvände till England och hemmabasen i Banbury, nordväst om London. Och dit har Tobias Johansson planer på att flyga nästa vecka för att diskutera vidare om möjligheterna att få köra en del VM-tävlingar i en Subaru nästa år.
- Jag kan också tänka mig att flytta dit och jobba åt teamet precis som jag gjort hos M-Sport och Ford. Vi får se vad diskussionerna leder till. Han fick för övrigt en uppmuntrande klapp på axeln i Torsby av Petter Solberg. De två har stött på varandra ganska ofta på VM-rallyn världen runt under året.
Läs hela artikeln i Falu Kuriren>
04-12-19 Nu ska Stéphane Sarrazin slå igenom på allvar: En stor chans
Han har kört fyra säsonger i Formel 1. Nu ska Stéphane Sarrazin, 29, slå sig in i WRC-cirkusen.
- Det här är en stor chans för mig, säger fransmannen som delar Subarus andrabil med Christopher Atkinson, 25. Det är ingen nybörjare som Subaru placerar bakom ratten i åtta av de 16 VM-deltävlingarna. Av totalt tre placeringar bland de tio bästa WRC-förarna toppade Sarrazin fjolåret i stallet med en fjärde plats i Kataloniens VM-rally.
På snö är han emellertid ett oprövat kort, och meningen var att han i går skulle fått hjälp av rallyprofilen Bror Danielsson att vidga sina kunskaper.
- Jag är rätt bra på asfalt och okej på grus. Men snö har jag aldrig testat. För mig var det här därför ett väldigt viktigt tillfälle att få prova på, säger Sarrazin som under fyra år var testförare i F1.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad>>

04-12-17 P-G Andersson bekantar sig med arbetsgivarna
VF-sporten har upprepade gånger berättat om Per-Gunnar Anderssons drömkontrakt med Suzuki. Så här såg det ut när han presenterades officiellt. P-G befinner sig fortfarande i Japan för en PR-turné och för att bekanta sig ytterligare med sponsorer, Suzukis personal och media.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad>>
04-12-17 Subaru för Tobias?
När den ene föraren efter den andre går före Tobias Johansson i kön för en plats i Fords VM-team ser han sig om efter andra alternativ.
Och nu kan det vara något på gång med Subaru.
Tobias är nämligen inbjuden till Subarus testkörningar i Torsby i dag, med sikte på det svenska VM-rallyt och har dessutom fått ett erbjudande om ett begränsat antal VM-deltävlingar nästa år.
- Jag har fått ett pris från Subarus tävlingsledning vad det skulle kosta mig och det håller vi på att titta på nu.
- Jag tar med mig overallen och hjälmen till Torsby för säkerhets skull men om jag får köra vet jag inte, sa 22-åringen.
"Subaru-spåret" är för närvarande Tobias hopp om att kunna tävla internationellt nästa år eftersom Ford-dörren verkar slagit igen framför näsan på honom.
Läs hela artikeln i Nya Ludvika Tidning>>
04-12-15 PG sitter nöjd
Drömkontrakt med Suzuki. Största delen av 50 000 euro i en JVM-prispott. Och ännu fler utmärkelser på en FIA-galan i Monaco. Per-Gunnar Andersson tillvaro är guldkantad just nu.
­ Året har varit helt fantastiskt, säger pappan Morgan.
Det var VF-sporten som avslöjade nyheten om att P-G Andersson skulle skriva ett femårskontrakt med Suzuki som skulle bära honom ända in till WRC.
Nu är alltså kontraktet officiellt och det är som sagt på fem år. Två år i inledningsskedet med option att bryta för båda parterna efteråt.
P-G är för närvarande i Japan på PR-uppdrag och går inte att nå. Däremot är kartläsaren Jonas Andersson hemma. Precis som pappa Morgan.
­ Det är nu man känner att allt jag och familjen gjort för P-G betalar sig. Alla folkracebanor vi åkt runt till..., säger Morgan Andersson.
Förutom lön från Suzuki har P-G fått många priser och utmärkelser på sistone. Bland annat från Pirelli som gav tre JVM-förare 50 000 euro (cirka 446 000 kronor) i belöning för sina insater i JVM. P-G fick runt 30 000 kronor enligt uppgift.
OCH I HELGEN kunde han motta ännu fler priser och mer pengar då han var på motorsportens FIA-gala i Monaco. Förutom ännu ett nytt pris satt han till bords med bland andra Petter Solberg, hans hustru Pernilla och Michael Schumacher.
­ Det blev någon slant där också för P-G, säger Morgan Andersson.

Läs hela artikeln i VF>>
04-12-14 Strömbergs härliga sekundrevansch
För 35:e gången kördes i helgen Nuttevalsen. 66 startande gjorde upp om klassegrarna på fem sträckor.Mest spännande blev det i klassen för A-förare i grupp-H där MK Nordjämtens Magnus Strömberg vann. Magnus var två sekunder före tvåan Patrik Sjöberg, Ö-viks Rallyklubb.
- Det är alltid roligt att vinna, och det känns riktigt bra med tanke på att Patrik har varit före oss mest varenda tävling de senaste åren, berättar Magnus.
Två sekunder är ingen stor marginal, men med tanke på att Patrik vann före Magnus med endast en sekund i förra helgens tävling, Offerdalingen, så hamnade han på rätt sida den här gången i alla fall.
- Det är ett fall framåt för mig, bilen fungerar riktigt bra, och jag gjorde bara några små missar på hela tävlingen, så nu känner man att man kan hänga med och då kommer självförtroendet också. Med som kartläsare hade Magnus i helgen sin syster Malin Strömberg, och det var han riktigt nöjd med.
- Jag tycker det fungerade riktigt bra, det kan faktiskt vara en fördel att ha en kvinna som kartläsare, dom har ofta lite skarpare röst vilket gör att man lättare hör vad dom säger. Nu väntar några veckor rallylugn för Magnus innan det är dags för Kanonrundan i slutet av december, och sen satsar han på att köra Supercupens vintertävlingar.
- Det ska bli kul att köra de tävlingarna, större startfält ger hårdare motstånd, men jag hoppas kunna vara med och slåss längst fram då också, avslutar han.
Läs hela artikeln i Länstidningen>>

04-12-15 Mattias Ekström testar rallybilen i Finland
I dagarna är Mattias Ekström i Finland och testar den Skoda WRC-bil som ha ska köra i Svenska rallyt.
- Två dagars körning med bilen på allvar, säger Ekström.
Han har tidigare testat bilen under enklare former. Nu är det skarpt läge som gäller.
- Alla rattar är inställda på max. Det handlar om att lära känna bilen och ställa in den, säger han.
Han har som mål att köra ett rally i bilen innan Svenska rallyt, vilket det blir är ännu inte bestämt. Klart är att det inte blir Bergslagsrallyt.
Ekström spänner i alla fall bågen högt inför sin VM-premiär i en WRC-bil.
- I svenska rallyt har jag möjlighet att köra in bland de fem bästa, om bilen är tillräckligt snabb. Men frågetecknen är många, hur bra är bilen, hur mycket har de andra stallen förbättrat sig? Egentligen är det bara frågetecken tills vi kört första etappen, säger Ekström och fortsätter:
Speklationer
Läs hela artikeln i Dalademokraten>>
04-12-14 Strömbergs härliga sekundrevansch
För 35:e gången kördes i helgen Nuttevalsen. 66 startande gjorde upp om klassegrarna på fem sträckor.Mest spännande blev det i klassen för A-förare i grupp-H där MK Nordjämtens Magnus Strömberg vann. Magnus var två sekunder före tvåan Patrik Sjöberg, Ö-viks Rallyklubb.
- Det är alltid roligt att vinna, och det känns riktigt bra med tanke på att Patrik har varit före oss mest varenda tävling de senaste åren, berättar Magnus.
Två sekunder är ingen stor marginal, men med tanke på att Patrik vann före Magnus med endast en sekund i förra helgens tävling, Offerdalingen, så hamnade han på rätt sida den här gången i alla fall.
- Det är ett fall framåt för mig, bilen fungerar riktigt bra, och jag gjorde bara några små missar på hela tävlingen, så nu känner man att man kan hänga med och då kommer självförtroendet också. Med som kartläsare hade Magnus i helgen sin syster Malin Strömberg, och det var han riktigt nöjd med.
- Jag tycker det fungerade riktigt bra, det kan faktiskt vara en fördel att ha en kvinna som kartläsare, dom har ofta lite skarpare röst vilket gör att man lättare hör vad dom säger. Nu väntar några veckor rallylugn för Magnus innan det är dags för Kanonrundan i slutet av december, och sen satsar han på att köra Supercupens vintertävlingar.
- Det ska bli kul att köra de tävlingarna, större startfält ger hårdare motstånd, men jag hoppas kunna vara med och slåss längst fram då också, avslutar han.
Läs hela artikeln i Länstidningen>>
04-12-14 Benny slog till i Hassela
Fick jaga på hårt med slitna däck för att klara klassegern. Camilla Walther blev trea i sin klass.
Hassela Fina framgångar för Ljusdals MK och SMK Hälsinge i Hasselasvängen. Henrik Nyberg vann Volvo original. Stefan Hedström och Olof Nilsson klarade sig utan skador vid våldsam trädkrasch. SMK Hälsinges första vinterrally för säsongen, Hasselasvängen, bjöd på kanonfina rallyvägar och ettperfekt tävlingsarrangemang. Men det bjöds också på stor dramatik ute längs en av specialsträckorna när arrangörsklubbens Stefan Hedtröm och Olof Nilsson gick av vägen och kraschade mot ett träd. Tack vare rallybilens säkerhetsutrustning klarade både föraren och hans kartläsare sig utan skador trots att bilen förvandlades till skrot. Både uppsökte Hudiksvalls sjukhus efter kraschen men läkarundersökningen visade att det klarat den våldsamma kollisionen med trädet helt utan skador varför de kunde lämna sjukhuset sent på söndagseftermiddagen.

Snabbaste tiden
Janne Westerlund som körde en fyrhjulsdriven Mazda 323 Turbo noterades för den snabbaste tiden, 26.03. Benny Persson (A-förare 2 wd) från Ljusdals MK i en Toyta Corolla stod också på längs specailarna och kom i mål på fina 27.50. SMK Hälsinges Mats Jönsson (B-förare 2 wd) i en Volvo 240 imponerade också stort och fick tävlingens tredje bästa tid, 27.51.
-Jag trodde på grusvägar innan start och tog därför med mig bara gamla däck. Nu var det helt perfekta vintervägar och det gjorde att det inte gick att åka så fort jag ville. Jag är nöjd med tävlingen och bilen känns bra inför SuperCupen, sa Benny Persson.
Läs hela artikeln i Ljusdals Posten>>
04-12-14 Hedberg kom tvåa i Nuttevalsen
Per-Henrik Hedberg höll tempot på topp i rallyt Nuttevalsen i lördags. Facit blev en andraplats i klassen Volvo Original för Söderhamnsföraren.
Tävlingen avgjordes i trakterna kring Östersund och omfattade fem sträckor på tillsammans 6,5 mil. Det handlade om isiga vägar, men klent med skyddande snövallar. Efter tre körda sträckor toppade hemmaåkaren Bosse Hemmingsson tillsammans med Gävles Mats Hammarström. I det läget skilde fyra sekunder till Per-Henrik Hedberg på tredjeplatsen.
Läs hela artikeln i Hälsingekuriren>>
04-12-12 Edholm-seger efter besvär
Lungre. Efter många besvär, men med övertygande körning, kunde Jörgen Edholm, Stugun, säkra segern i Nuttevalsen. Trots att drivaxeln till höger framhjul gick av kunde Edholm, 43, köra hem sin åttonde seger i Nuttevalsen efter en snabbreparation före sista sträckan i Lungre.
Missödet med drivaxeln skedde på den fjärde och utslagsgivande långsträckan över Gällsåberget i Lit.
Där, vid starten, hade Jörgen några sekunders försprång till Nuttevalsens mest meriterade deltagare, Mats Thorzelius, Uppsala.
Den ledningen försvann dock när drivaxeln gick tvärt av.
- Det bara small till och jag var tvungen att slå av på farten eftersom det bara spann när jag gasade fullt. Med försiktig körning och drivning bara på tre hjul kunde han fortsätta i mål på sträckan och konstatera att svåraste konkurrenten Thorzelius råkat ut för ett ännu värre missöde. Det skedde bara 600 meter före sträckans mål i Klösta.
- Jag satsade för hårt i ett gupp och stötdämparen gick rätt upp i hjulhuset, sade Thorzelius.
- Hade det gällt SM hade jag kanske fortsatt till depån för att byta dämpare, men nu ville jag inte riskera bilen ännu mer. JMK:s Peter Ågren blev istället Edholms svåraste konkurrent. Peter vann Lits-sträckan och plockade in 18 sekunder av Jörgens försprång. Det blev några kritiska minuter i depån för Edholm när han med hjälp av sina mekaniker bytte drivaxel i snålblåsten.
- Det krånglade och tog 20 minuter, sa Jörgen, som nätt och jämt hann till start på sista sträckan.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten>>
04-12-12 TV-kändis hyr värstingbil
TV-kändis hyr värstingbil. Lasse Eriksson lånar ut sin fyrhjulsdrivna Ford Escort till Jonas Kruse. Lasse Eriksson, bosatt i Hanaskog, äger en vass fyrhjulsdriven Ford Escort. Allt talar nu för att Lasse hyr ut bilen till SVT:s expertkommentator Jonas Kruse.
– Vi har inte skrivit några papper ännu, men diskussionerna är långt gångna, berättar Lasse som träffar Jonas Kruse i Värmland under dagen.
– Vi har känt varandra i ett par års tid och bilen har bland annat stått uppe hos Kruse i Värmland under vintersäsongen.
Tanken är att Jonas Kruse ska åka supercupen. Fem deltävlingar med några av landets skickligaste rallyförare. Den 15 januari körs premiären.
– Jag tror nog att vi är överens till dess, säger Lasse som tippar att Kruse kommer att blanda sig i toppstriden.
– Konkurrensen är visserligen stenhård, men bland de fem bästa ska han vara.
Behöver inte du bilen?
– Inte i vinter. Tre år i rad har jag kört de flesta vintertävlingar men nu tänker jag ta time-out och nöja mig med DM-serien nästa år.
Läs hela artikeln i Kristianstadsbladet>>
04-12-08 Lite kulturhistoria på SMK Söderhamns Helsinge Motorstadion.
Klubben har fått ärva en för Söderhamn kulthistorisk byggnad att förvalta. På lördagen under en arbetsdag för medlemmar åter invigdes ”Teaterbackskiosken” som den hette i folkmun. Kiosken som hade ett 50-årigt liv på Nygatan i Söderhamn nedan för teatern, har nu åter uppstått på klubbens anläggning ute på Flygstaden och som döptes om på skoj under dagen till RådHultkiosken efter efternamnen på de som i spetsen rustat och snickrat flitigt på byggnaden.
Läs hela artikeln på Söderhamns MK´s hemsida>>
04-12-07 Hedström rallytvåa i Offerdal
Offerdal Stefan Hedström lyckades bäst av SMK Hälsinge-förarna i rallyt Offerdalingen, som inledde vintersäsongen i landet. En andraplats i tvåhjulsdrivna klassen för B-förare blev facit.
Rallyt, som avgjordes i trakterna runt Offerdal i Jämtland, innehöll hela sex sträckor på moddiga och besvärliga vägar. Stefan Hedström inledde snabbast i klassen och tog ledningen efter den första sträckan. Men det blev till slut jämten Anders Jonsson som kom att ta hem spelet. Vid slutmålet skilde 26 sekunder till Stefan.
Läs hela artikeln i HT>>
04-12-06 Ågren tvåa i Offerdalingen efter tuff strid
Tulleråsen. Det blev en rafflande uppgörelse i "värstingklassen" när vintersäsongen drog igång med Offerdalingen på svårkörda vägar. Efter de sex specialsträckorna var Jämtlands Peter Ågren slagen med endast fem sekunder.
- Det är klart att det känns lite surt direkt efter. Men vi får ändå vara nöjda med andraplatsen sa Peter Ågren som hade Malin Strömberg vid sin sida som notläsare.
- Normalt har jag Stefan Falkenfjord som notläsare, men det fungerade väldigt bra med Malin. Hon var superduktig och det kan säkert bli fler gånger, sa Peter Ågren.
Ågren tog kommandot direkt och ledde fram till fjärde delsträckan där tävlingen avgjordes. Eskilstunas Johan Rudengren fick ordentlig fart samtidigt som Peter Ågren inte lyckades fullt ut.
- Ja, det gick lite hackigt för oss på fjärde delsträckan. Trots att vi tog in tid på de avslutande sträckorna så fick vi nöja oss med andraplatsen.
Eskilstunas Johan Rudengren i en A-klassad Mitsubishi hade fem sekunder till godo.
I Volvo-Orginal Elit hade Jämtlands Bosse Hemingsson och Andreas Eriksson inga som helst problem att vara snabbast i sin 740. Men liksom alla andra förare hade han problem med underlaget.
Läs hela artikeln i ÖP
04-12-06 Rudengren segrare i snörik vinterpremiär
Tulleråsen • LT
Offerdalingen bjöd på en snörik vinterpremiär i rallyskogarna runt Tulleråsen. Peter Ågren, Jämtlands MK, var endast fem sekunder i från totalsegern och Bosse Hemmingsson, JMK, fick nöta på "findäcken" när en ung norrman kom på besök i lördags.Mycket snö, rejäla plogkanter och en hel del publik fick i helgen se en härlig vinterpremiär. Offerdalingen som kördes i skogarna kring Tulleråsen lockade ett femtiotal gasglada och avgjordes över tre sträckor som kördes två varv.
Eskilstunas Johan Rudengren, med sin potenta Mitsubishi Evo 6:a kunde till sista bärga bucklan. Men han fick hårt motstånd från "hemmaföraren" Peter Ågren, Jämtlands MK, även han i en Evo 6:a, och efter de sex sträckorna skiljde det endast fem sekunder mellan de två. Efter första varvet var det bara två sekunder, så tempot verkade sitta kvar hos de bägge sen förra vintern.
- Du, det känns som jag precis hade kört Snow rally, sa en nöjd Peter vid servicen efter tre körda sträckor.
Läs hela artikeln i LT

04-12-01 Biltestare kör så det ryker i Rissna
Det surrar och snurrar i vägarna kring Rissna öster om Östersund. Nyss var det Yokohama däck som testades på vinterväg. Japanska och svenska däcktekniker jämförde och mätte och mångfaldige svenske rallymästaren Mats Jonsson körde. Depå Grande heter företaget som i ett års tid drivit verksamheten med testbanor, instruktion och utbildning i Rissna-trakterna.
- Och nu på kort tid ska allt ske, säger en av ägarna, Pål Grande. Vinterhalvåret, framförallt vinterväglaget är en viktig del av våra resurser. Vi utnyttjar också våra naturliga förutsättningar. 25-30 omväxlande skogsbilvägar inom cirka 1 mils radie runt Rissna används för tester och utbildningar.
- Vår affärsidé är att skapa ett utbildnings- och testcenter inom motorsport, där kvalitet och flexibilitet är vår ledstjärna, fortsätter Pål som tillsammans med broder Bengt, Kalle Bäckwall och Roland Höglund driver bolaget.
- Vi ordnar också boende, mat och annan service på plats. Dels har vi egna lokaler, och så hyr vi in Bygdegården med lokal catering. Dessutom köper vi ibland in tjänster från lokala entreprenörer, väghållare, vägvakter mm.
Läs hela artikeln: Business@jamtland
04-11-27 Talangen Peter Zachrisson får Suzukikontrakt
Ännu en värmländsk rallyförarehar fått fart på karriären. Nu är det klart att Peter Zachrisson från Säffle kör en Suzuki Ignis i SM, Svenska Rallyt och kanske någon tävling i junior-VM nästa år.
Daniel Carlsson, P-G Andersson, Oscar Svedlund. Och så de gamla Stig-Olov Walfridson och Mats Jonsson. Värmland vimlar av framgångsrika rallyförare. Peter Zachrisson hör också dit - och nu ska han bli ännu bättre. Med hjälp av Suzuki får Säfflegrabben nu möjlighet att köra SM, Svenska Rallyt och JVM 2005. Detta i samma bil som P-G Andersson vann andra raka SM-guldet med i år.Bilen har köpts av ett svensk-norskt rallyteam och satsningen stöttas av både svenska och norska Suzuki.
- Det är ett stort steg för mig. Hittills har jag mest kört ganska standardbetonade bilar men Suzukin är en fullblods rallyracer. Och det verkar ju som den är konkurrenskraftig också (skratt), säger han i ett pressmeddelande.
Läs hela artikeln: Värmlands Folkblad
04-11-27 Tobias hjälper Johan
"Nykomlingen" Eriksson får Johansson som mentor i talangsatsning. Tobias Johansson står som bekant på gränsen till ett fabrikskontrakt med Ford.
Så långt har jämngamle rallyföraren Johan Eriksson från Ludvika inte kommit än.
- Men "Tobbe" har lovat att bli min mentor och hjälpa mig i framtiden, berättar Johan, också 22 år men nio dagar äldre.
Tidningen Auto motor & sport försöker stötta svenska motorsporttalanger och har med både Tobias och Johan i sitt "team".
- Jag blev inbjuden till motorsportmässan i Stockholm i helgen för att presentera mig, men konkret vet jag inte så mycket vad talangsatsningen innebär, säger Johan, som hoppas få närmare besked i saken under veckan.
Läs mer hela artikeln: Nya Ludvika Tidning

04-11-26 Niklas - en rallytalang utan körkort som siktar mot VM
Bilsport: Den gångna helgen fick 17-årige KMK-föraren Niklas Carlsson ett glädjande besked. Rallysportens förbundskapten Anders Davidsson har nominerat honom i en grupp på sex förare som Bilsportförbundet ska hålla noggrann koll på.
- Ett besked som kanske öppnar oanade dörrar, säger Niklas Carlsson.
Trots att han ännu inte har något körkort så har KMK-föraren redan hunnit avverka 35 rallystarter.

Åkte av i Valla
Inom rallysporten finns nämligen benämningen utbildningsrally. Det är enkelt uttryckt övningskörning vid rallytävling. Ekipaget får inte använda säkerhetsnoter, men åker annars samma fartsträckor som ordinarie tävlingsförare. Tidtagning sker - och Niklas tider har låtit tala om sig.
- Det har gått rätt bra, säger 17-åringen lite blygsamt.
- Men i rallysprinten i Valla i september gjorde jag en riktigt rejäl avåkning.
Läs mer hela artikeln: KKuriren


04-11-26 Rallytalang på elitläger
Patrik Flodin, Ilsbo, uppmärksammas av förbundskaptenen i rally, Anders Dawidson. Nästa helg blir full av aktiviteter för Ilsbos rallytalang.
HUDIKSVALL Sex unga lovande rallyförare har nyligen fått veta att den nya förbundskaptenen i rally, Anders Dawidson, vill satsa på dem i framtiden. En av dessa talanger är Ilsbos Patrik Flodin.
- Det var roligt naturligtvis när man fick beskedet men det kom inte som någon direkt överraskning. Jag hade hört från annat håll att det skulle kunna bli så här, säger Flodin. 20-åringen ingår i den unga sexmannagrupp som befinner sig strax under landslaget.
- Det är sannerligen viktigt att vi fyller på och hjälper de riktigt lovande talanger vi har på ett tidigt stadium, säger förbundskapten Anders Dawidson.

Till Bosön
Nästa helg ska gruppen till Riks-idrottsförbundets utbildningsbas på Bosön, Stockholm, för en genomgång av bland annat fysisk, mental och medial träning.
- Jag vet inte riktigt vad det kommer att innebära rent sportsligt men ekonomiskt hjälper det till mycket att bli uttagen till en sådan här grej. Det är alltid lite plus i kanten att ha det här med sig när man ska jaga sponsorer, säger Flodin.
Läs hela artikeln: HT


04-11-26 Wirdheim ger upp formel 1-satsning
Bryter med Red Bull: Ska inte framställas som en tönt Björn Wirdheim lämnar formel 1.
Svensken bryter samarbetet med Red Bull - eftersom han inte får samma förutsättningar som de andra förarna.
- Björn ska inte framställas som en tönt och behöva gå med böjd nacke, säger pappan Örnulf.
Den svenske F1-föraren Björn Wirdheim har varit i spanska Barcelona sedan i tisdags. I dag skulle han ha testat för Red Bull, företaget som köpte upp Jaguar där han var testförare förra säsongen.
Men igår lämnade han Spanien.
- Red Bull har upplyst mig om att det inte finns någon plats för mig i stallet nästa säsong. Då är det ingen mening för mig att göra testerna, säger Björn Wirdheim.
- Jag hade förhoppningar, men läget förändrades när Red Bull köpte teamet och har sina egna förare de vill puscha för.
Läs hela artikeln: Aftonbladet
04-11-26 Ekström i Skoda?
Janne Touhino - och svenske Mattias Ekström. Är det Skodas föraruppsättning i rally-VM 2005? De senaste ryktena från Tjeckien gör i alla fall gällande att så är fallet. Det skulle innebära att Ekström från Krylbo, värmländskan Tina Thörners pojkvän, inte får försvara titeln i tyska DTM-mästerskapet nästa år. Om nu ryktena stämmer. Ett officiellt uttalande från Skoda förväntas i slutet av veckan.
Läs hela artikeln: Värmlands Folkblad
04-11-26 Sandell uttagen till landslaget
Det går bra för Patrik Sandell, Jämtlands MK. Karriärens bästa säsong, med Junior SM-guld och silver i stora SM, kröntes i helgen med en uttagning till Rallylandslaget. Sandell har nu klivit in i en exklusiv skara. Sedan tidigare finns det sex förare i landslaget, som nu alltså kompletteras med 22-åringen.
– Givetvis känns det jättekul. Det är ju ett bevis på att det går bra och det betyder väldigt mycket för mig. Det går ju åt rätt håll när man har tagit sig sig yppersta Sverige-eliten, och ett stort steg framåt mot målet att bli VM-förare.
Patrik Sandell har funnits med i en speciell observationsgrupp under två år och därför var uttagningen ingen större överraskning.
– Vi i observationsgruppen har ju legat precis snäppet under de bästa och självklart var ju förhoppningen att få en plats, men alla har inte kört i samma klass, så det gick inte veta säkert.
Rallylandslaget ingår i en satsning som heter SMS Challange, med ett landslag för racing och ett för rally. Satsningen har inte gett det önskade resultatet än ekonomiskt, men med en ny huvudsponsor, ser framtiden ljus ut.
Läs hela artikeln: Östersunds Posten
04-11-26 Landslaget nästa för Sandell
Patrik Sandell, tävlandes för Jämtlands Motorklubb, har tagits ut i det svenska rallylandslaget. Detta tillsammans med sju andra förare, bland dem exempelvis Daniel Carlsson och P-G Andersson.
- Det känns jätteroligt att få en av de åtråvärda platserna. Det här är ett stort steg närmare det som var min vision för bara två år sedan, att ta en plats i det yttersta eliten, säger Patrik Sandell i ett pressmeddelande.
Läs hela artikeln: Länstidningen
04-11-11 Sagan bara fortsätter för P-G Andersson
Rallytalangen P-G Andersson har alltså all rätt att vara nöjd. Säsongen har infriat alla förhoppningar och helgens utmärkelser blev lite utav grädden på moset.
- Det är alltid kul att få priser, hedrande, kommenterar P-G.
Priserna han pratar om är "Bilsport Junior Award 2004" och "Årets Rallyjunior".
Det första var framröstat av läsarna, som årets junior inom svensk motorsport.
Priset som årets rallyjunior tilldelades han av en jury, med motiveringen: "För att som nykomling i junior-VM bevisat talangen och, inte minst, gett prov på en förmåga att i egna misstag hitta styrka och erfarenhet nog för att bli nummer ett".
Läs hela artikeln: Värmlands Folkblad

04-11-11 Blåst av Mitsubishi
Mitsubishi kommer att ta en "time-out" från rallytävlandet och säljer bilar och allt därtill till Mats Thorzelius, Uppsala.
Inte till de båda trotjänarna Kenneth Bäcklund och Stig-Olof Walfridsson.
- Jag är väldigt besviken på Mitsubishi som inte gav oss någon riktig chans att vara med och köpa loss bilarna, konstaterar Kenneth bittert.
13 roliga rallyår i Mitsubishi fick under gårdagen ett abrupt slut. Kenneth och Stig-Olof har under dessa år dominerat Stora Grupp N och tagit hem alla SM-guld, Stig-Olof sju och Kenneth sex stycken. På listan om mest vunna SM-tävlingar toppar dock Kenneth med 44 segrar.
Läs hela artikeln i TT/ELa>>

04-11-10 Stecka hårdsatsar i Mäkinens VM-bil
VF-sporten avslöjade nyheten den 15 oktober. Nu är det klart. Stig-Olov Walfridson köper Tommi Mäkinens gamla värstingbil och får slåss om SM-titeln i WRC-klassen.
- Äntligen, säger "Stecka" som även startar i Svenska Rallyt.
Det känns som att Torsbybördige Stig-Olov "Stecka" Walfridson kört rally jämt.
Den långa karriären har kantats av framgångar - men Stecka har aldrig ens provat en värstingkärra
Blåst av Mitsubishi
VÄNERSBORG: Mitsubishi kommer att ta en "time-out" från rallytävlandet och säljer bilar och allt därtill till Mats Thorzelius, Uppsala.
Inte till de båda trotjänarna Kenneth Bäcklund och Stig-Olof Walfridsson.
- Jag är väldigt besviken på Mitsubishi som inte gav oss någon riktig chans att vara med och köpa loss bilarna, konstaterar Kenneth bittert.

Läs hela artikeln: Värmlands Folkblad

04-11-10 Carlsson står inför ett väg-skäl i karriären
Carlsson står inför ett väg-skäl i karriären
Peugeots besked om att de inte kör rally-VM 2006 kom som en chock. Daniel Carlsson har inte hämtat sig än. Nu kan det mycket väl bli så att han kör för ett annat stall redan 2005.
- Det är inte alls otänkbart, säger han.
De franska tillverkarna Peugeot och Citroën kom med det högst oväntade och chockartade beskedet förra veckan: "Vi drar oss ur rally-VM 2006". Huruvida de verkligen kommer göra det eller om det bara är ett hot mot Internationella bilsportförbundet (FIA) är ännu oklart. Men som läget är nu står Daniel Carlsson utan kontrakt och bil säsongen 2006. Planen var ju att han skulle vara en av två fabriksförare i Peugeot då.
- Det var en rejäl kalldusch. Och fortfarande vet jag inte vad som händer nästa år, säger Carlsson till VF-sporten.
Läs hela artikeln: Värmlands Folkblad

04-11-04 Daniel Carlsson: "Alla är lika chockade"
Världens två ledande rallystall, Peugeot och Citroën, hoppar av VM 2006.
För Daniel Carlsson, med halva förarkängan inne i en fabriks-Peugeot var beskedet rena katastrofen.
Min manager ringde för en timme sedan, berättar han sorgset för TT.
- Ingen visste att det här beskedet skulle komma. Alla är lika chockade.
Daniel Carlsson handplockades av Peugeot och sattes i farmarstallet för att bli fabriksförare på riktigt. 2004 var upptakten, 2005 skulle det blir flera fabriksstyrningar och 2006 skulle det bli fabrikskontrakt på heltid.
Så var planerna.
Nu vet Carlsson att Peugeot inte tävlar alls i rally-VM 2006. Han och en hop andra förare, till exempel nyblivne världsmästaren Sebastien Loeb och flerfaldige världsmästaren Marcus Grönholm, står utan bil.
- Så här var det ju inte meningen att det skulle bli, säger Carlsson om framtiden.
Han inser dessutom att det alls inte är säkert att Peugeot fortsätter med ett farmarstall för 2005. Varför odla talanger, när det sedan inte finns något fabriksstall som kan ta vara på dem?
Läs hela artikeln i Expressen: Expressen

04-10-29 Lönn vann i folkrace-come back i Skutskär
Mattias Lönn tog hem en tät A-final när folkracebilarna återigen gjorde intåg på Västanåbanan i Skutskär.
Årsundaföraren skuggades tätt efter i mål av två andra veteraner i sammanhanget - Maths "Noppe" Norin, Åshammar och Lasse Blomkvist, Hofors.
Det var stort intresse för tävlingen. Hela 88 ekipage kom till start efter ett femårigt uppehåll på banan. På publikplats samlades 240 betalande trots tveksamma väderutsikter.
Arbetarbladet

04-10-29 Bara två sträckor
- det är Sandviken MK:s nya giv i rally-SM
Rally-SM enligt ett nytt koncept.Sandvikens MK drar sig inte för nytänkande till Vinterpokalen 2005, nästa års inledande deltävling i SM-serien.
Tidigare har rally-SM varit långa, utdragna, tävlingar över ett stort geografiskt område. Ju fler sträckor desto bättre har ofta varit parollen, gärna spridda över två tävlingsdagar. Dags för nytänkande. För detta står Sandvikens MK - med tävlingsledaren Kalle Andersson i spetsen.
- Tävlingen innehåller bara två sträckor! Jodå, ni läste rätt...
Läs hela artikeln i Arbetarbladet

04-10-29 Kalle kör på igen
Kalle kör på igen - Då Sandvikens MK arrangerar SM-rally i januari ställer han upp
Förbundet tjatade. Till slut tackade Sandvikens MK ja.Därav SM-rallyt på vintervägar 22 januari.
- Normalt sett söker man en tävling, men den här gången var det tvärtom, säger tävlingsledaren Kalle Andersson.
Det har gått fyra år sedan den tragiska olyckan då två människor i publiken miste livet i samband med en SM-deltävling i Sandviken. Olyckan skakade om motor-Sverige och sedan dess har man inte kört några SM-tävlingar på asfalt. Sandvikens MK hämtade sig dock och var tillbaka 2002 med en ny SM-tävling, för vilket man belönades med utmärkelsen Årets motorarrangör av förbundet.
22 januari är det dags igen, och som vanligt när det är SM i Sandviken heter tävlingsledaren Kalle Andersson.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet
04-10-29 JVM-seger i potten
Per-Gunnar Andersson: - Jag har inget att förlora
Allt eller inget.

Vinna eller försvinna.
I dag startar det katalanska VM-rallyt - med en JVM-seger i potten för Per-Gunnar Andersson.
- Jag har inget att förlora, säger den andraplacerade Årjängsföraren inför säsongens sista tävling.
När bilarna tidigare i morse rullade upp till startplatsen i Lloret de Mar gjorde Per-Gunnar Andersson det som JVM-tvåa, tre poäng bakom ledande Guy Wilkes från Storbrittanien.
Förutsättningarna för totalseger är lika klara som tuffa.
- Jag måste komma tre placeringar bättre än honom. Det är ju jäkligt svårt, något speciellt måste nog hända för honom. Annars ska det inte gå, säger Suzukiföraren.
Trots de hårda förutsättningarna finns segertrofén inom räckhåll.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad
04-10-22 Dröm i uppfyllelse
Så har då Jimmy Joges fleråriga önskan gått i uppfyllelse. Nu är det nämligen klart att det i framtiden blir att ratta en så kallad WRC-bil. Jimmy kommer i tävlingssammanhang att köra en Peugeot 206.
Att få köra en så kallad WRC-bil torde vara alla rallyförares dröm. Och nu har den drömmen gått i uppfyllelse för SMK Motalas rallyess Jimmy Joge.
– Visst är det här det man haft i tankarna under många år och målet som man siktat mot. Egentligen var ju förhoppningen att det skulle bli så redan till det här året men av olika anledningar det gick inte i lås, säger Jimmy. I stället fick ju Jimmy köra i den tvåhjulsdrivna klassen där han för övrigt hade en stark säsong.
– Det var nog ingen nackdel att det WRC-debuten kommer ett år senare än jag från början hoppats. Årets tävlingar har gett mig mera rutin och jag har fått köra en verkligt bra tävlingsbil.
– Men den som jag använde i år kan ju ändå inte jämföras riktigt på samma dag med den som det nu kommer att bli. Det är stora skillnader i det mesta. Trots att det alltså blir en WRC-bil för Jimmys del så är det ändå knappast än bil som kan matcha dem som de absoluta världsstjärnorna har.
– Nej, det kan det väl inte men jag bedömer bilen som likvärdig med den Daniel Carlsson haft i årets VM-rallyn. Bilarna är i det närmaste identiska. Den nya bilen innebär förstås att Jimmy har all anledning att blicka fram mot säsongen med stora förhoppningar.
– Än är inte detaljplaneringen klar. Men målsättningen är att i princip köra samtliga SM-deltävlingar och göra bra resultat där. Det kan eventuellt bli problem med Östersunds SM-tävling som ligger väldigt nära tidsmässigt med Svenska Rallyt, säger Jimmy. Av det uttalandet kan man förmoda att Jimmy är en stark kandidat till att åka Svenska Rallyt som ju är ett VM-rally.
– Det är i varje fall tanken. Just Svenska Rallyt blir nog det enda VM-rallyt under säsongen för min del. Ska man åka VM-rallyn går det åt en budget i miljonklassen. När tävlingsdebuten sker i den nya bilen är inte helt klart än men den är nog inte alltför avlägsen. – Nån gång i december kan jag tänka mig, slutar Jimmy.
Läs hela artikeln i Motala & Vadstena tidning

04-10-21
Bra avslut på en körig rallysäsong
Magnus Mellquist och Erika Jansson körde in som sexa i stora grupp N och elva totalt i Saaremaa-rallyt. Rallysäsongen är över för Söderhamnsföraren Magnus Mellquist. Den sista tävlingen, Saaremaa-rallyt i Estland, fungerade som en säsongsavslutning för gänget runt Mellquists satsning. Och som en sporre för föraren själv och kartläsaren Erika Jansson. Mellquist körde in som sexa i stora grupp N och blev elva totalt.
- När det fungerade körmässigt så var det ruskigt bra. Men jag tappade 15, 16 sekunder på ovanan att åka på asfalt, säger Mellquist.
Vetskapen om att det bara var två sekunder upp till andraplatsen i klassen väger upp tidsförlusten.Ett bra avslut på en säsong som mestadels varit som en dikeskörning. Mellquists Mitsubishi Lancer Evo 7 har under året stått upphissad för totalt motorhaveri, elektroniktrassel och för diverse andra fel. Något som kostat både tid och pengar.
- Alldeles för mycket. Det vill jag inte ens veta, säger Mellquist.
- Vi har varit på botten och vänt.

Matchade fabriksförare
Men mellan farthindren har det också gått undan rejält. Mellquist och Jansson åkte in som fyra i SM-tävlingen i Östersund och i Sydsvenskan, som gäller både SM och EM, åkte Söderhamnsekipaget stundtals i klass med Mitsubishis fabriksförare, Stig-Olov Walfridsson.
- Jag har visat att jag kan göra bra resultat och tider och det är en morot. Och går det i en tävling så...
Det kunde ha gått i SM-tävlingen i Götene i somras. Mellquists ordinarie bil stod, som så ofta, i verkstaden. En identisk bil kostade 30 000 att hyra för en tävling. För dyrt, tyckte Mellquist då.
- Med facit i hand skulle jag kanske ha gjort det, säger Mellquist.
- Många fabriksförare klantade sig och hade otur och jag hade kanske kunnat bli trea. Men man kan ju inte leva på om.
Läs hela artikeln i Hälsinge Kuriren


04-10-19 Skillnad på bil och - bil
Rallycrossåkaren Lasse Larsson visade upp sin värstingbil i Färila.
FÄRILA Det är skillnad på bil och bil. Ta till exempel den lilla "racer" som Lasse Larsson rattar i SM-serien och EM-serien i rallycross. En Skoda.

En Skoda?
Ja, Skoda är kanske inte bilmärket som är känt hos allmänheten som någon höjdarbil, men nu är man på god väg att tvätta bort det skamfilade ryktet.
- Jag tror faktiskt att vi gett bilmärket en ordentlig skjuts framåt vad gäller PR den här säsongen, säger Lasse Larsson.

Känt namn
Lasse Larsson är ett gammal känt namn i rallycrossammanhang. Tidigare har han kört både Volvo och Audi, men till den här säsongen bytte han till just Skoda En Skoda Fabia som byggdes också för att åka rally med. Där har det gått lite si och så, men i rallycross kom första segern i en EM-deltävling i år. I Polen, i den näst sista tävlingen, när Lasse Larsson vann.
- Vi är nöjda med säsongen. Just den här segern och en sjätte plats totalt.
Läs hela artikeln i Ljusdals Posten


04-10-15
Stecka tar ny sats
Nu vill han ta upp kampen med värstingbilarna

Mitsubishi Ralliart Sweden tar en timeout från rally-SM 2005. Då satsar trotjänaren Stig-Olov Walfridson ännu hårdare. Nu vill han ta upp kampen med värstingbilarna, WRC, i både SM och Svenska Rallyt.
Stig-Olov "Stecka" Walfridson hade tankar på att sluta med rally när Mitsubishi Ralliart i höstas bestämde sig för att inte köra SM med sina grupp N-bilar nästa säsong.
­ Visst fanns dom tankarna. Men ganska snabbt upptäckte jag att suget fortfarande finns kvar, säger Stecka.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad

04-10-15
Bara V4 för Jan-Erik
- och den här gången räckte det till klasseger i Dala rallycup

Kan sin Saab. Det Jan-Erik Eriksson inte vet om Saab V4 är inte värt att veta. Inte för inte kallas han för "Saab-doktorn". Foto: PETER OHLSSON "Knaggen" Backström i Gonäs har sin Volvo PV men för Jan-Erik Eriksson i grannbyn Blötberget är det en annan svensk rallyklassiker som gäller.
- Min första rallybil var en Saab V4 och den hänger fortfarande gott och väl med modernare bilar, speciellt vintertid. Det märks att Jan-Erik Eriksson har ett speciellt förhållande till sin vita Saab -68:a, där den står uppställd på gårdsplanen i Blötberget. Och sambon och kartläsaren Monette Persson har blivit lika begistrad hon i bilen, så mycket att hon blivit en riktigt duktig mekaniker. Men än är hon inte i Jan-Eriks klass, som efter alla år som bilmekaniker och Saab-expert fått smeknamnet "Saab-doktorn". Paret Eriksson-Persson har i år tävlat i Dala rallycup och blev där totalsegare efter sju vinster av nio möjliga i klassen för veteraner och klassiker. Belöningen blev 3 600 kronor i förstapris.
- Konkurrensen har väl direkt inte varit knallhård, erkänner Jan-Erik, som berättar att för att bli veteranklassad måste bilen ha tillverkats mellan 1966 och 1974.
Läs hela artikeln i Falu Kuriren

04-10-15 Snurrade bort segern
Men Johan Eriksson var redan klar totalvinnare av Dala Rally Cup.
När Ludvika MS avsade sig finaltävlingen i Dala rallycup, ställde sig Katrineholms MK positiv till att låta den bli en del i helgens rallysprint i Valla, en liten ort strax norr om Katrineholm. Arrangören hade ställt i ordning två sträckor, som kördes vardera två gånger. Totalt avverkades 21 kilometer i tävlingsfart. Johan Eriksson från Ludvika MS, som redan säkrat totalsegern i Dala rallycups tvåhjulsdrivna klass, blev trea i finalracet. Det trots att han bara var totalt sex sekunder långsammare än segraren, som var Tony Karlsson från Flen. Men Johan förstörde sina segerchanser på andra sträckan, där han snurrade och tappade 15 sekunder.
Läs hela artikeln i Falu Kuriren

04-10-12 Succé för Fridasprinten
Det blev succe för den nya tävlingsformen i rally som Vänersborgs MK satsade på i helgen med Fridasprinten.
Förarna var helnöjda och publiken kunde stå kvar på samma ställe och se upplösningen på tävlingen. Istället för att köra ett antal prov runt tunnor, så satsade klubben på en rallysprint. En sträcka kördes tre varv i tre omgångar, och tre bilar var inne på banan samtidigt.Det var fart och fläkt under hela tävlingen och rösterna samstämmiga:
-Jättebra.
När man kör ett asfaltsrally så ställs det höga krav på publiksäkerheten. Att den var god fick man klart för sig när en Volvo 240 gjorde en miss och rullade två varv. Förare och kartläsare kunde kliva ut oskadda och ingen i publiken var i närheten. När fästet släpper för en bil händer det mycket på kort tid. I rallyt blev det en duell mellan Anders Bergqvist och Dan Johannesson, båda Dals MK. Bergqvist ledde med fem sekunder innan den sista omgången, just över Johannesson. Då satsade Bergqvist lite för hårt och körde på en trave däck som välte. När han kom nästa varv körde han på fel sida om denna trave och blev bedömd för att ha utfört sträckan felaktigt. Där försvann Bergqvist ur segerdiskussionen och Dan Johannesson med broder Joakim i högerstolen, stod som segrare:
-Det känns lite kymigt att vinna på detta sätt för i dag var Anders den snabbaste, säger Dan.
Läs hela artikeln i Trollhättans tidning

04-10-07 Rallyförslag förkastas av flera VM-stall
Nya, motorsvagare, bilar i rally-VM 2006? Inte om stallen själva får bestämma.
Hittills är det bara Ford som är positiva till idén som lanserats av Internationella bilsportförbundet (Fia). Super 2000 heter den nya klass som Fia vill ska ersätta dagens WRC-klass med vindnabba och motorstarka bilar. Nyheten avslöjades redan för några veckor sedan. Den nya klassen ska ha mycket motorsvagare bilar och därmed sänka kostnaderna för stallen. På det här sättet hoppas Fia att öka antalet biltillverkare i VM-serien som befinner sig en i kris just nu. Men dagens WRC-stall är inte alls positiva till idén. Bara Ford, som kanske drar sig ur rally-VM 2005, har hittills ställt sig bakom förslaget. De andra är försiktiga i sina kommentarer.
- Peugeot kommer att ta välbehövlig tid att fundera över det här, säger Peugeots sportchef Corrado Provera till worldrallynews.com.
- Vi behöver mer tid att reflektera över det här, säger Citroëns dito Guy Frequelin.
Volkswagen, som driver Skodastallet, går till och med så långt att de hotar att dra sig ur VM 2006 om förslaget blir verklighet. Skoda har nyligen blivit klara med sin nya WRC-bil och kommer att finnas med i hela VM-serien 2005.
ANDRA ÄR MER positiva.
Och det kan öppna dörrar för värmländska talanger på väg upp i rallyvärlden.
Junior-VM-föraren Per-Gunnar Anderssons Suzukistall välkomnar en förändring.
- Vi är väldigt intresserade av Super 2000-reglerna men vi diskuterar fortfarande med Suzukiledningen, säger sportchefen "Monster" Tajima.
P-G Andersson lär i såna fall sitta i en drömsits för att köra stora VM 2006.
Likaså öppnar det dörren lite på glänt för Karlstadskillen Oscar Svedlund som också drömmer om att komma ut i den stora rallyvärlden igen.
Läs hela artikeln i VF

04-10-06 Holmkvist nöjd sjua i Tysklands EM-deltävling
Håkan Holmkvist, Gestrike - årets silverman i back-SM - krönte säsongen på ett prima sätt den gångna helgen. Håkan styrde till sig fjärde plats i inbjudningsklassen för Supernationella klassen i samband med den tyska EM-deltävlingen i rallycross.
- Ja, det var verkligen bra flyt. Jag är helnöjd, kommenterar Håkan, som tampades med stora delar av den norska och svenska eliten. I kvalet var Håkan femma och sjua. Det innebar att han missade en ordinarie plats i A-finalen med minsta möjliga marginal. Men efter att ha vunnit B-finalen efter hård kamp med Benny Isberg, Skene, kunde Håkan trots allt ställa upp till start i A-finalen - från ytterspår i det tredje ledet. Han avancerade två pinnhål på vägen mot mål.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet

04-10-04 Mikael Gustafsson vann Rejmerallyt
Mikael Gustafsson från Kil i en Mitsubishi och kartläsaren Tobias Jansson från Säffle blev totalsegrare när Nora MK arrangerade Rejmerallyt med start och mål i Örebro, under lördagen. Annars brukar Mikael hjälpa våra motorstjärnor, däribland Fredrik Ekblom, med att bygga stötdämpare då han arbetar på Öhlins.
- Jag brukar åka lite rally som hobby och den här tävlingen låg bra i tiden när banracingsäsongen har slutat. Nu blir det nog Rikspokalen i Örebro om två veckor också, berättar Mikael Gustafsson, som var i ledning redan från början och höll sedan täten under de fyra sträckor som tävlingen varade. En som åkte jämnt med Mikael Gustafsson var Roger Gustafsson från Östernärkes RMC med kartläsaren Marie Andersson. Man tappade sju sekunder på första sträckan men sedan hade paret exakt samma sträcktider som segraren och man blev totaltvåa i rallyt.
För förra årets segrare, Johan Oscarsson, från SMK Södermanland, började det illa redan vid första sträckan.
Läs hela artikeln i Bergslagsposten

04-10-04 Ekström vinnare trots sjätteplats i Tyskland
Det blev inte Mattias Ekström förunnat att få åka först över mållinjen vid DTM:s avslutning. Men han stod ändå överst på prispallen när totalpoängen summerades.
Mattias Ekström startade på femte position, när avslutningen av DTM gick av stapeln på banan i Hockenheim. Men någon perfekt start fick inte Ekström.
- I inledningen av loppet kändes min Audi mycket orolig, jag kunde inte hänga med i tätens tempo, säger Mattias Ekström. Under den andra hälften av loppet kom bilen, och därmed Mattias, bättre igång.
Läs hela artikeln i Dalademokraten

04-10-04 Haglöf bröt i Danmark
Daniel Haglöfs inhopp i Danish touringcar championship tog slut efter fem varv i första racet. Efter en sammanstötning med en konkurrent, vek sig ena framhjulet på bilen och därmed var dagen slut.
- Nu är debuten avklarad, synd att det skulle bli pannkaka efter bara fem varv, var Haglöfs kommentar. Det var ju den här helgen som den talangfulle Borlängeföraren skulle visa att han kan mäta sig med de allra bästa standardbilsförarna.
Men det mesta gick emot Haglöf under Danmarksbesöket.
Under test och kval var det riktigt vått underlag och det var inte riktigt
Regnet hindrade Haglöfs melodi den här helgen. Han kvalade inte in bättre än som 17:e av 24 förare.
- Vi visste att det skulle bli jobbigt om det regnade, sade Haglöf besviket.
Desto gladare miner var det under söndagens warm up, då visade Borlängesonen klassen med eftertryck.
Läs hela artikeln i Dalademokraten

04-10-04 Hohenthal totaltrea
- Jag kom hit som fyra och slutade trea totalt. Helgen gick jäkligt bra och det känns som om jag gjort en riktigt bra säsong. Sebastian Hohenthal från Mora var sprudlande glad efter att ha säkrat en topp tre-placering under debutsäsongen i brittiska Formel ford-serien.
Att som debutant sluta trea i det stentuffa brittiska mästerskapet är en mycket vass prestation. Inför säsongen sade Hohenthal att skulle vara nöjd om han körde in bland de sex bästa totalt.
- Det är en stor omställning att komma från Sverige, racingen är mycket tuffare här, sade han. Hohenthal avslutade säsongen med en fjärde- och en andraplats, skådeplats för epilogen var Brands Hatch-banan. Faktum är att Hohenthal var tvåa i mästerskapet ända till slutet av sista racet. Då slog värste konkurrenten Daniel Clarke till med racets snabbaste varv, något som generar en extra poäng och därmed gick han förbi Moraynglingen med en ynka pinne.
Läs hela artikeln i Dalademokraten

04-10-04
P-G tog VM-poäng - och segern i Italien
Han beskriver det som det svåraste rallyt han kört. Ändå vann han JWRC-tävlingen på Sardinien - och kom nia totalt och fick en VM-poäng. P-G Andersson ligger nu på andra plats totalt inför den sista deltävlingen.
- Jag satt på helspänn och höll i ratten stenhårt genom hela tävlingen, säger Andersson.
Det fanns inga marginaler för misstag när Junior World Rally Championship rattades på Sardinien under helgen.
- Det var otroligt smalt och kurvigt. Dessutom var det en massa stenar bredvid vägen. Det var det svåraste rallyt jag kört, berättar P-G Andersson. Han pustar ut när VF-sporten når honom. Det kostar på att ligga på topp.
- Efter den här tävlingen känner jag mig ganska sliten mentalt. Man kunde inte kosta på sig att slarva. Jag hade tur som inte åkte på någon sten och fick punktering. INFÖR SÖNDAGEN HADE Andersson ledningen med 40 sekunder före Guy Wilks. Differensen ändrades inte nämnvärt förrän på näst sista sträckan. Den blev ödesdiger för Wilks som tvingades bryta på grund av punktering. P-G Anderssons ledning inför sista streckan var därför av det slaget då det endast gäller att ta sig i mål för seger.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad

04-09-28
Kågström och Wahlqvist höll tempot
Skutskär knep två klassegrar när uppländska C-förarserien i rally avslutades i Skepptuna i lördags.
Mattias Kågström och Robert Wahlqvist höll båda tempot på topp och triumferade i var sin klass.Det gällde årets sjätte och sista deltävling i det anrika mästerskapet. Fyra sträckor på tillsammans 1,2 mil stod till förfogande. Mattias Kågström kom till start med tre delsegrar i bagaget i Volvo Original - hopslaget med Grupp N under 1600 cc. Nu tog han sin fjärde fullträff och knep därmed slutsegern i mästerskapet på maximala 80 poäng. Fyra sekunder kom att skilja till ålänningen Robert Nordin, tävlande för Rimo. Kenneth Leijon, Tierp, styrde i mål som fjärde man - en sekund från pallen - och slutar därmed som tvåa efter Matte Kågström i det totala sammandraget.
I Grupp E stod kampen stenhård mellan tre förare - Robert Wahlqvist, Mattias Wennman, Rasbo, samt Almunges Fredrik Holm. Efter halva tävlingen toppade "Robban" med en sekund, sekunden före Wennman, i sin tur med samma marginal till Holm
Läs hela artikeln i Arbetarbladet

04-09-28 Flogner tog storslam
Seger i Vätternrallyt.Och slutseger i Klassiska Rallycupen.Per-Olov "Pålle" Flogner tog storslam i helgen.Årets sjunde, och avslutande, deltävling i Klassiska Rallycupen ägde rum i Småland. Närmare bestämt i Jönköping, där fem sträckor på tillsammans 2,5 mil ingick i Vätternrallyt.
För "Pålle" Flogner - tävlande för SMK Gävle och med Ockelbo som hemvist - gällde det att vinna klassen upp till 1300 cc i sin BMC-"hundkoja". Då skulle han inte bara säkra slutsegern i klassen utan även i det totala sammandraget för cupen, där Almunges Tony "Roten" Jansson, rattande Lotus-Cortina, utgjorde största motståndet. Och det blev ännu en förstaplats till "Pålle", som tog ledningen från start. I mål var han 15 sekunder före östgöten Håkan Lidebjer.
- Det var ju trevligt det här, kommenterade segerherren. Som tidigare vunnit cupen i klassen några gånger förut, men aldrig den totala segern.
- Vad jag vet så är detta andra gången någonsin som ett ekipage ut lilla klassen även segrar totalt, fortsätter "Pålle". Fort i Vätternrallyt körde även Bosse "Ploppen" Pettersson, Gävle, som slutade femma i 1300-klassen. Han var tillika snabbast av alla tvåtakts-Saabar i tävlingen.
Tempot på topp höll även Sandvikens Kjell Jansson, fyra i klassen över 1600 cc i sin Volvo Amazon.
Läs artikeln i Arbetarbladet

04-09-28
Thunström nära seger
En spurt som hette duga var nära föra Thomas Thunström till topp i tvåhjulsdrivna klassen i Rejmeknixen, rallyt i skogarna kring Askersund i lördags. Ludvikaföraren fick dock ge sig med knapp marginal, 1,7 sekunder, gentemot Leif Peterson från Göteborg. Tävlingen innehöll fyra sträckor, som tillsammans mätte nära sex mil. Det gällde avslutning i Sverigeserien för klassen Volvo Original, men även i övrigt hade ett fint startfält mött upp. I tvåhjulsdrivna klassen toppade Leif Peterson stort inför den sista sträckan. Här körde Thomas Thunström som en furie och var 15 sekunder snabbare. Det räckte nästan till seger, men en dryg sekund kom alltså att fattas för succé
Läs hela artikeln i Dalademokraten

04-09-28 Tobias satsar hårt och siktar mot toppen
- Det är svårt första året med en helt ny bil. Vi siktar på topp-5 under 2005 och 2006 ska vi vara med i den absoluta toppen.Tobias Johansson har målsättningen glasklar, han gör inte sin satsning i STCC för att komma åtta.
- Klart jag tror på projektet, annars skulle jag aldrig ha givit mig in i det. Jag längtar verkligen tillbaka till STCC, det är helt värdelöst att sitta bredvid.
Efter att det i vintras stod klart att Johansson från Avesta mycket snöpligt blev blåst på sin plats i Audi-teamet, har han jobbat stenhårt för att ta sig ut på racingbanan igen.
Förra helgen visade han sitt nya projekt på mantorp i sabmand med STCC-finalen.
Och själv är bästa dräng, förutom 2003 har han tävlat i egen regi och så blir det återigen nästa år.
– Det är jag och Roland Gingtorp som driver teamet privat, berättar Tobias, som är "bekantas bekanta" med Gingtorp sedan tidigare.
– Roland har byggt många bilar tidigare och det var hans kunskap om Mercedes som avgjorde valet av märke, säger Tobias, som för övrigt själv inte är någon nybörjare i bilbyggarkonsten.
Läs hela artikeln i Dalademokraten

04-09-28
Johan Eriksson tvåa i Guttstasprinten
Bilsport Johan Eriksson från Ludvika tog andraplatsen i tvåhjulsdrivna klassen i rallyt Guttsta-sprinten, som avgjordes i Kolsva i söndags.
En sträcka kördes tre vändor, där samtliga tider summerades. Johan Eriksson var snabbaste A-förare, men fick lite oväntat ge sig för C-föraren Daniel Nilsson, Köping, med 1,8 sekunder.
Tvåa bland C-förarna - och fyra i sammandraget bland de tvåhjulsdrivna - slutade Lasse Fältman, Ludvika. Stefan Norberg, Horndal, blev sexa och bästa B-förare.
Läs hela artikeln i Dalademokraten
04-09-28
Bäst när det gällde
Mathias Gustafsson från Arvika vann Svenska Rallyserien. Avancera en placering på sista sträckan. Annars skulle han inte vinna den Svenska Rallyserien. Det var ord och inga visor för Mathias Gustafson från Arvika. - Jag hade inte så mycket att välja på, säger Gustafsson.
Mathias Gustafsson från MK Team Westom, hade guldläge inför sista deltävlingen i Volvo Orginal Svenska Rallyserien. Men det såg inte så ljust ut inför den sista sträckan, han var efter huvudkonkurrenten Per-Erik Sjödin från Vingåker. Han var tvungen att sluta före för att säkra totalsegern. Och Sjödin anade ugglor i mossen:
- Jag tog i rejält i sista, för jag förstod att Mathias skulle ta en rövare. Men det räckte inte. Ungtupparna är alldeles för duktiga, säger den 58-årige rallyveteranen.
"Rövaren" som Gustafsson tog gick alltså hem, och han säkrade totalsegern. Men nu tar han ett brejk.
Läs hela artikeln i VF
04-09-23
Maria från Bispgården i centrum av svensk motorsport
Två av Sveriges mest besökta motorsportsidor på Internet sköts av Maria Berglind från Bispgården.
Maria Berglind bor i Österede, strax väster om Bispgården. Hon har utbildat sig inom webdesign och är webmaster. Att hon halkade in i rally-världen var mera en slump.
- Jag åkte med en rallytävling och som tack gjorde jag en sida till föraren. Det var ett skolprojekt men det gjorde att jag blev intresserad av rally, säger Maria.
Föraren var Patrik Forslund från Hammarstrand och intresset var väckt. 2003 startade Maria Berglind en egen hemsida som utvecklats till en stor träffpunkt för rallyintresserade människor med ungefär 1 500 unika besökare i veckan. Den är också RS-cupens officiella hemsida.
När sedan grundaren av hemsidan för motorsport i Värmland, Ingwar "Inax" Axelsson, avled efter en lång sjukdom fick Maria ett erbjudande om att ta över skötsel av sidan.
- Jag blev hedrad och svarade ja på en gång.
- Sedan insåg jag hur stor sidan egentligen är. Det är Sveriges, kanske nordens, största rallysida med kanske 3 000 till 4 000 unika besökare om dagen, säger Maria.
Men båda motorsportsajterna drivs nästan helt på ideell basis.
- Allt på sidorna är gratis och det ska vara så, annars blir det bara de som har råd som syns, men jag vill gärna ha in sponsorer, säger Maria.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten
04-09-20 Kenneth Olsson försvarade SM-guldet

Svensk mästare för tredje året i rad
Kenneth Olsson 38 år, från Hällefors vann under söndagen årets avslutande tävling, när SM i backe för bilar avgjordes på södra berget i Sundsvall. Segern innebär att Kenneth Olsson med sin Ford Escort blev svensk mästare för tredje året i rad. Till tvåan Mikael Lundberg från Gävle blev det till slut åtta poäng. - Nu siktar jag på att vinna även nästa år, för det har ingen lyckats med tidigare, berättar Kenneth Olsson som var illa ute efter det första finalåket.- Då låg jag på en fjärde plats, medan min värsta konkurrent om guldet i Mikael Lundberg från Gävle var i ledning. Så just då var han svensk mästare, konstaterade Kenneth Olsson som passade på att byta däck inför det andra finalåket, samtidigt som man satte dit en mjukare fjädring i framvagnen. - Jag hade problem med understyrning under lördagens tävling, där jag inte fick riktigt fäste på den kalla och blöta asfalten. Nu blev jag i alla fall trea under lördagen och Mikael Lundberg slutade fyra, så inför avslutningen på söndagen hade jag ledningen med fyra pinnar. Nu blev det till slut åtta poäng och det var skönt att få avsluta säsongen med en seger, berättar Kenneth Olsson.
Efter Olsson och Lundberg var det Patrik Sjöberg från Örnsköldsvik som la beslag på bronspengen.
Läs hela artikeln i Bergslagsposten
04-09-20 Krascher avgjorde STCC
Richard Göransson eller Robert Dahlgren? Det var frågan inför 20 000 åskådare i finalen i STCC på Mantorp i går. Svaret blev Richard Göransson. Den stora publiken hade hoppats på att få se två täta, spännande och tuffa heat. Så blev det inte. För redan i starten första heatet var Göransson och Dahlgren inblandade i en krasch och båda hamnade på sidan av banan. Efter heatet var Rickard Göransson glad, men också rejält arg. -- Han var tydligen beredd att göra allt för att peta mig av banan, därför var det skönt att han föll på eget grepp. För Göransson kom nämligen upp på banan igen. Det gjorde inte Dahlgren som efter tävlingen inte alls ville säga att manövern var medveten.-- Absolut inte, så dum är jag inte.
Läs hela artikeln i Corren
04-09-20 Håkan ordnade hemmaseger i EMK-kannan
- Jag fick panik. Visste inte för någon sekund vad jag skulle göra. Gasen hängde sig och bilen varvade upp mot 8000 varv. Trodde jag skulle spränga motorn. Men kartläsaren skrek att jag skulle slå av tändningen och stanna bilen. Ja, så dramatiskt var det under den sista specialsträckan när EMK-kannan avgjordes i lördags. Och det var hemmaföraren Håkan Johansson som fick problem med den hängda gaswiren - med några hundra meter kvar på hela rallyt. - Jag startade om bilen och den svarade direkt, gasen släppte och vi kunde fortsätta mot mål. Dessutom räckte det till totalseger i rallyt. Med 1,9 sekunder tillgodo på John "Glas-Jompa" Karlsson från Taxinge MK. Håkans ledning inför den avslutande specialen var 4,9 sekunder, så det ofrivilliga stoppet kostade bara tre sekunder. - Jag är helnöjd, även om det blev väldigt knappt till slut. Det här var första totalsegern på nästan ett år, så den satt lite extra skönt, säger Håkan Johansson som rattar en Mitsubishi Lancer. - Vi har jobbat hårt med bilen. Fått den lite snabbare, men framför allt har vi förbättrat väghållningen.
Läs hela artikeln i Eskilstuna Kuriren
04-09-20 Jimmy pallade sist i helgen
Jimmy Jacobsson avslutade Formel Renault-säsongen på ett snyggt sätt.
Pallplatser i alla tre racen på Mantorp var en klart godkänd insats av Hedemora-föraren.

- Helst skulle jag vilja ut i Europa och köra, sade Jacobsson som efter tre säsonger i den först danska och nu skandinaviska serien vill vidare i karriären. Men som alltid inom motorpsort handlar det om pengar och åter pengar. En plats i ett konkurrenskraftigt Formel 3-team kostar 4-5 miljoner kronor. Lika mycket kostar det att köra i den nya GP 2-klassen som kommer nästa säsong. - Det är jättesvårt att få ihop de pengarna. Man behöver stora sponosrer och mycket kontakter.
Läs hela artikeln i Dalademokraten
04-09-20 Ekström mästare i DTM
Krylboföraren säkrade totalsegern när en tävling återstår
En tävling återstår i tyska standardvagnsmästerskapen (DTM) - men Mattias Ekström har redan säkrat totalsegern. - Jag är så glad så glad att jag skulle kunna springa de 175 milen hem till Sverige, skriker Mattias till TT i ett jubelvrål. Mattias Ekström vann söndagens deltävling i tjeckiska Brünn och tog därmed sin fjärde seger för säsongen. Inför tävlingen hade han 13 poängs försprång till tvåan Christijan Albers, som nu inte har någon chans att komma ikapp. Krylboföraren startade från pole position och och fick en bra start. - Jag kunde dra ifrån lite i början. Jag tänkte att det inte skulle bli någon mesig körning så jag gav järnet. Satsade allt Och han fortsatte att satsa allt och behöll ledningen loppet igenom. - Helt problemfritt, jag körde racet precis som vilket race som helst så jag kunde bibehålla fokus, säger Mattias. De båda depåstoppen gick bra även om det första var lite tveksamt. - Lite oroligt då, men jag hann ut i tid och fick rätt position igen. Trots ledningen var det ändå nervöst både för Ekström och hans stall Audi då drygt tio varv återstod. Rädslan över att bilen skulle gå sönder, eller att något annat missöde skulle inträffa, fanns hos allihopa.
Läs hela artikeln i Dalademokraten
04-09-20
Mattias snabb i Rimbo-skogen

Mattias snabb i Rimbo-skogen
Mattias Kågström från Skutskär for fram som en furie i skogarna runt Rimbo i lördags. Tempot räckte till seger i Lilla Grupp N - hopslaget med Volvo Original - i årets femte deltävling i C-förarserien i rally. Fem sträckor på tillsammans 1,3 mil ingick i tävlingen. Start och mål fanns beläget vid Rö (Björn Waldegårds hemvist).
Mattias Kågström hade en hård kamp med ålänningen Robert Nordin om förstaplatsen. Efter tre körda sträckor låg de båda exakt lika. Därefter ryckte Skutskärsföraren fem sekunder, vilket även blev den slutliga marginalen. Det här var Matte Kågströms tredje delseger i C-serien och nu säkrade han slutsegern, trots att en deltävling återstår.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet
04-09-20
Häggs hektiska helg

Det ska till att gå fort.
Rally på dagen – pappa på natten. – Det blev en tjej till. Kanske kan bli en liten kartläsare, säger Mattias Hägg som deltog i back-SM på Södra Berget. Det var redan full fart hemma hos familjen Hägg. En liten sprallig Nora på tre år och så en pappa som kör rally mest hela tiden. I helgen var inget undantag. Under SMK Sundsvalls arrangerade backtävling upp för Södra Berget var Mattias Hägg från Ilsbo givetvis med. Det var bara det att frun Emma födde parets andra barn under natten till söndag.
Ville snabbt ut
Så då ST träffar Mattias Hägg träffar vi en trött en. – Har varit uppe hela natten. Men själva förlossningen gick fort, säger Mattias Hägg. Så fort att han hann upp till Södra berget. – Det här har jag varit med på några gånger nu, har blivit en härlig tradition. Hägg var med i klassen för tvåhjulsdrivna rallybilar. Och det var den tionde SM-deltävlingen, den tionde och avgörande. Efter hans sjätteplats under gårdagen blev han femma totalt. – Det är ju inte så dåligt, det är jag jättenöjd med, säger Mattias Hägg.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning
04-09-20 Häggs hektiska helg
Det ska till att gå fort.
Rally på dagen – pappa på natten. – Det blev en tjej till. Kanske kan bli en liten kartläsare, säger Mattias Hägg som deltog i back-SM på Södra Berget. Det var redan full fart hemma hos familjen Hägg. En liten sprallig Nora på tre år och så en pappa som kör rally mest hela tiden. I helgen var inget undantag. Under SMK Sundsvalls arrangerade backtävling upp för Södra Berget var Mattias Hägg från Ilsbo givetvis med. Det var bara det att frun Emma födde parets andra barn under natten till söndag.
Ville snabbt ut
Så då ST träffar Mattias Hägg träffar vi en trött en. – Har varit uppe hela natten. Men själva förlossningen gick fort, säger Mattias Hägg. Så fort att han hann upp till Södra berget. – Det här har jag varit med på några gånger nu, har blivit en härlig tradition. Hägg var med i klassen för tvåhjulsdrivna rallybilar. Och det var den tionde SM-deltävlingen, den tionde och avgörande. Efter hans sjätteplats under gårdagen blev han femma totalt. – Det är ju inte så dåligt, det är jag jättenöjd med, säger Mattias Hägg.
Läs hela artikeln i Sundsvalls Tidning
04-09-20
Ingen hälsingemedalj i Back SM.
- Så klart man är rejält besviken. En fjärdeplats är ju inte värt något, menade SMK Hälsinges Henrik Flodin efteråt. Nej, det blev ingen medalj för SMK Hälsinge i bilarnas back-SM i år.Henrik Flodin hade vittring in i det sista, men fick ge sig med knapp marginal när SM-serien avslutades i Sundsvall i helgen.Det gällde årets femte tävlingshelg och den snabba kilometerlånga asfaltbacken uppför Södra Stadsberget.Henrik Flodin tog ledningen i Rallycrossklassen efter det första åket på lördagen. Nära halvsekunden skilde i det läget till tabelledande Per-Anders "Perra" Johansson, Team Westom.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning
04-09-20
"Det här går åt helvete"
Per-Gunnar Andersson berättar om skräckupplevelsen i Rally Wales
160 kilometer i timmen på en smal grusväg.
40 meter kvar till ett vägbyte. Då slutar bromsarna att fungera. P-G Andersson klarade sig mirakulöst nog med livet i behåll.
- Det här går åt helvete tänkte jag, berättar PG. Det såg ju så bra ut. Totalledaren i Junior VM, Nicolas Bernardi, hade redan brutit. Per-Gunnar "P-G" Andersson hade ett högt, men säkert, tempo och gjorde inga misstag. Han var på väg mot totalledning i mästerskapet, då olyckan var framme. Bromsarna slutade plötsligt att fungera. En sten hade slagit av bromsledningen bak och P-G var tvungen att "pumpa" på bromspedalen för att få någon verkan överhuvudtaget.
- Men det är inte direkt det man först tänker på i det läget, säger PG.
Och fortsätter:
- Men vi hade ändå tur. Bilen gick i en murken stubbe, som tog upp en hel del fart. Annars hade vi åkt rakt in i ett träd. Det gäller verkligan att vara glad att man klarade sig utan skador, kommenterar P-G.
Nu försöker han bara glömma helgens tävling och se framåt. Junior VM går in i slutspurten med två deltävlingar kvar.
Efter helgens avåkning tappade Årjängssonen två placeringar i sammandraget och fick se sig passerad av både vinnaren i Wales, Guy Wilkes, och finländaren Kosti Katajamäki.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkblad
04-09-20 Christers fart räckte till seger
Christer Nilsson höll tempot på topp i Söderknallen i Sundsvall igår.Sandvikenföraren tog segern i Rallyklassen med 58 hundradelar tillgodo på Patrik Sjöberg, Örnsköldsvik. Det gällde årets nionde SM-deltävling i backe för bilar. Kilometerlång asfaltväg uppför Södra Berget. Nilsson vann det första åket med 59 hundradelar före Sjöberg. Trea var tabelledaren - och titelförsvararen - Kenneth Olsson, Hällefors, två hundradelar före Gävles Mikael Lundberg.
Både Nilsson och Sjöberg bättrade sina tider i det andra åket med bibehållen ordningsföljd. Olsson putsade två hundradelar och behöll därmed tredjeplatsen med fyra hundradelar i rygg på Lundberg.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet
04-09-20 Uppåt för Gästrikland - två silvermedaljer i back-SM
Uppåt för Gästrikland - två silvermedaljer i back-SM
Det bjöds två silvermedaljer till Gästrikland när back-SM för bilar avslutades uppför Södra Berget i Sundsvall under söndagen. Håkan Holmkvist och Mikael Lundberg nosade båda på guldet, men blev till slut tvåa i respektive klasser.I Rallycrossklassen stod kampen om SM-guldet mellan värmlänningen Per-Anders "Perra" Johansson och Gestrikes Håkan Holmkvist. Johansson var trea i det första åket, medan Holmkvist nöjde sig med en blygsam åttondeplats.
Den sistnämnde skärpte sig därefter rejält i den andra omgången och putsade sin tid med dryga sekunden. Samtidigt gjorde Johansson ett mediokert åk.
Resultat: Holmkvist femma och Johansson åtta.
Summan av det hela blev att "Perra" Johansson klarade titeln med knappast möjliga marginal - en poäng efter tio deltävlingar.
Läs hela artikeln i Gefle Dagblad
04-09-16 Daniel vill tillbaka
Men "Kotte" ägnar hellre tiden till sin nya golfkarriär
Ett år utan race.
Ett faktum för Ludvikas banracingförare, Magnus "Kotte" Granqvist, 30, och Daniel Andersson, snart 23. - Det har varit fruktansvärt tomt och jag längtar verkligen tillbaka, säger Daniel, som valt att helt hålla sig borta från racingbanorna i år för att undvika för svåra abstinensbesvär. Anledningen är förstås att Daniel annars skulle bli smärtsamt påmind om vad han gått miste om i år. - Men kanske åker jag till Mantorp i helgen för att se säsongsavslutningen. Det är 50-50... Kollegan "Kotte" Granqvist har - mot egen förmodan - hittat ett fungerande liv utan sin Honda 600-motorcykel. Det består av jobb, flickvännen Annika, hunden Rossi - och golf. - Jag har blivit helt såld på golf även om jag än så länge bara får hålla till på övningsfältet i Hagge. Men jag kanske borde låna ut lite hjälmar till dem som finns i närheten, skojar "Kotte".
Läs hela artikeln i Falu Kuriren
04-09-16 Carlsson i krasch
Säffleföraren krockade militärfordon med sin träningsbil.
Ryktet gick snabbare än en löpeld i går kväll."Daniel Carlsson kraschade med nya bilen". Riktigt så illa var det inte. ­ Jag krockade med ett militärfordon med vår träningsbil ­ i tio kilometer i timmen, säger värmlänningen. Daniel Carlsson är på plats i Wales för att göra sin största start i rallysammanhang någonsin. Han ska köra Peugeots 307:a i Wales VM-rally som startar i dag och får för första gången en ärlig chans att ta en pallplacering i VM. Därför var det många som höjde på ögonbrynen i går kväll när SVT:s text-tv basunerade ut att Säffleföraren kraschat med den nya tävlingsbilen. Uppgifterna hämtades från SVT Sport.
NÄR CARLSSON FICK höra om det blev han förvånad ­ och irriterad. ­ Jag förstår inte hur dom kan gå ut med såna uppgifter utan att kontrollera fakta. Rena kvällstidningsfasonerna, dundrar Carlsson till VF-sporten. Han kraschade visserligen. Eller krockade lätt ­ enligt hans egen berättelse.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkbland

04-09-14 Bättre än så kan det nästan inte bli, Jimmy!
SM-silver i rallycross.23-årige Jimmy Holmkvist från Hofors - tävlande för Gestrike RT - svarade för en formidabel insats på Kinnekulle Ring utanför Götene i helgen. - Det här satt fint! jublade han efteråt. Jimmy höll tredjeplatsen i SM-tabellen inför denna sjunde och sista deltävling. Den primära målsättningen var att behålla den placeringen - med en gnutta hopp om avancemang.
Det började prima på lördagen. Jimmy var snabbast av samtliga på tidskvalet i Supernationella klassen (vilket belönas med tre extra SM-poäng) före Tony Croon från Bollnäs och tabelledande Lars Jonsson, Finnskoga.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet


04-09-13 Medaljregn över Värmland efter rally-SM
Värmland dominerar i svensk rallysport. Slutställningen i årets rally-SM visar det svart på vitt. - Det är väl medfött antar jag, kommenterar Per-Gunnar Andersson. Då slutställningen i årets rally-SM serie räknades ihop var det värmländska framgångar i samtliga klasser. Per-Gunnar "PG" Andersson från Årjäng, och Anders Karlsson från Säffle var redan klara svenska mästare. Mats Jonsson och Stig-Olof "Stecka" Walfridsson slutade båda på silverplats. - Värmland har varit bra i rally väldigt länge. Intresset och kulturen för sporten finns här, berättar silvermedaljören Mats Jonsson.
Helgens rally, Rejmerallyt i Norrköping, var den sista deltävlingen i årets SM-serie. Men det var endast i klassen otrimmade fyrhjuldsdrivnabilar som spänningen fortfarande fanns kvar. Och det var inte helt otippat mellan de två ständiga kombattanterna "Stecka" Walfridsson och Kenneth Bäcklund som kampen skulle stå. MEN AV DEN fajten blev det ingenting, då "Steckas" växellåda gick sönder redan på fredagen.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkbland

04-09-13
Jari funderar över framtiden

Fortsätta eller lägga av? Jari Saarinen skulle bestämma sig efter Östgötarallyt. Men beskedet dröjer. -- Jag har inte hunnit fundera på det än, sa Saarinen i går. Det var dagen efter sjätteplatsen i Östgötarallyt, den sista SM-deltävlingen som under fredagen och lördagen avgjordes i Norrköping. Det kan också ha varit Jari Saarinens och kartläsaren Jon Magnussons sista tävling i dylika sammanhang.
-- Vi får se hur det blir. Nu ska vi först ta lite ledigt och samla nya krafter. Sedan ska vi under de närmaste veckorna sätta oss ned och fundera över framtiden. Att köra bil är det roligaste som finns, men det är så mycket annat som måste göras också, sa Jari Saarinen.
Vad lutar det åt?
-- Jag vet faktiskt inte. Jag har inte hunnit fundera på det än.
Snurrade
En sak talar dock för att det kan bli en fortsättning. Efter diverse diskussioner är det nu klart att "tungviktsklassen" blir kvar i SM i minst två år till.
-- Ska jag köra vidare, ska det vara i den klassen. Annars får det vara. Det är den som rallypubliken vill se, sa Saarinen.
Läs hela artikeln i Corren

04-09-13
Rådström bäst rally-SM

Thomas Rådström i en Toyota har stått i en klass för sig i årets upplaga av rally-SM. I helgen kördes den sista deltävlingen för i år. Thomas tog sin sjunde raka seger av åtta. Snacka om att vara överlägsen.Tommy Westlund från Borlänge jagade en pallplats. Men fick ge upp efter åtta sträckor. Bäst av dalaförarna gick det för Ludvikas Fredrik Andersson som åkte in som två i lilla grupp N. Årets upplaga av rally-SM har inte direkt varit dalaförarnas år. Fredrik Andersson hade en tung inledning men fick till det i de två avslutande deltävlingarna med ett par andraplatser. Totalt hade Fredrik först på en 9:e plats. Tommy Westlund från Borlänge även han i lilla grupp N låg femma totalt inför den sista deltävlingen i Norrköping. Målet var att klättra upp en placering..
Läs hela artikeln i Dala Demokraten

04-09-06
Hansen vassast i Härad
Efter tre knackiga deltävlingar är Kenneth Hansen tillbaka på banan. I går körde han hem en förstaplats i Strängnäs och har nu en teoretisk chans att erövra SM-guldet i rallycross. I går avgjordes den tredje av SM-seriens fyra deltävlingar. Tävlingen kördes på Strängnäs Motorstadion och omkring 4 000 besökare hade lockats dit av motorsporten och den strålande höstsolen.
Kenneth Hansen har tidigare säkrat EM-guldet i rallycross men har haft problem i SM-deltävlingarna.
- Jag har haft mycket problem med smågrejer tidigare, men i dag hade jag flyt, säger Kenneth Hansen.
Läs hela artikeln i Eskilstuna-Kuriren

04-09-06 Brist på säkerhet - tävling bröts i Avesta
Det blev en kort tävling när motocrosserien fortsatte i Avesta i lördags. Efter en endast en omgång avbröts det hela, med Woxnadalen som segrare. Anledningen till att man beslutade korta av årets femte deltävling var bristen på säkerhet. Sebastian Parneborg från Skutskär hade kört omkull i division 2-heatet och blivit liggande efter banan. Han togs om hand av sjukvårdare, men någon ambulans fanns inte på plats. Detta är enligt reglerna om tiden från räddningsstation understiger 15 minuter. Dessvärre fanns ingen ambulans tillgänglig vid den aktuella tidpunkten och det dröjde länge innan Parneborg kunde föras till sjukhus. Ambulans kallades därefter till motorstadion, men när denna tvingades åka på ett akutfall beslutade tävlingsledningen i samråd med domaren att avblåsa tävlingen.Ett minst sagt snöpligt slut och kanske bör regelverket ses över för att undvika ett upprepande.
Läs hela artikeln i Dalademokraten

04-09-06 Jonsson en av tre guldtripplar i Supernationell
Rekordet på tre raka SM-segrar är tangerat. Nu är Lars Jonsson osäker på fortsättningen.
- Jag har en seriös köpare på bilen, säger han. Lasse Larsson har gjort det. Ingvar Gunnarsson också. Och nu har även Lars Jonsson tagit tre Super Nationell-segrar i rad.
- Det är ett fint sällskap man är i, skrattar Jonsson.
Att ta fyra raka skulle han vara ensam om. Men Finnskogaföraren är osäker på om han orkar med ännu en säsong i rallybilen.
- Det handlar om pengar.
Läs hela artikeln i Värmlands Folkbland

04-09-06 Kung Kenneth glänste igen
Kenneth Bäcklund, Vara MK, hade inga problem att bära favorit-skapet i Strömkarlsrallyt.
Med sin Mitsubishi Lanser körde han in som totalsegrare, 47 sekunder före Bengt Thorsell, Skara.
- Det gäller att inte förivra sig, sade Kenneth lugnt efter målgång. Detta är ju en av Kenneths storheter som rallyförare, att köra lugnt där det är besvärligt, sedan med full attack på några sträckor då övriga förare blir avhängda. De lokala förarna glänste ordentligt i årets Strömkarlsrally. Ofta brukar det laddas för fullt på hemmaplan och det brukar sluta med att de blir stående kvar i skogen, men inte i år. Mikael Ericsson och Conny Erixsson från hemmaklubben sken som solar när de gick i mål.
- Det har flutit på utan något krångel, konstaterade de båda.
När sedan resultatlistan presenterades var de överst i den tuffa klassen A grupp H. De hade samma tid som Arvikas Kent Larsson men de båda Ericsson var snabbare på den första sträckan och tog därmed klassegern.
Läs hela artikeln i Trollhättans tidning

04-09-06 En levande rallylegend tar farväl?
Det har blivit många segrar för Kenneth Bäcklund, Vara MK, sedan han första gången startade i Strömkarlsrallyt för 22 år sedan. Han har sedan dess nästan alltid funnits med i Ström-karlen, ofta som totalvinnare. Men nu är det mycket som talar för att det är sista gången han kör detta rally.Mitsubishi har sålt dåligt med bilar och det har varit stora omflyttningar på personer inom Sverige-koncernen. Detta kan också ge efterräkningar på rallytävlandet.
- De kommer att satsa på motorsport nästa år också, men i vilken form och hur mycket vet vi inte ännu. Efter denna säsong kommer de med ett förslag till oss, och då får vi se hur det blir med det fortsatta tävlandet, säger Kenneth.Mitsubishi är det enda bilmärke som klart satsar på rally i Sverige, men nu är risken stor att de följer andra bilmärken och sponsrar förare på en klart lägre nivå med pengar.
Läs hela artikeln i Trollhättans tidning

04-09-06 Vilket tryck på Lugnviksrakan
Mellan 5000 och 6000 personer såg Sveriges första lagliga streetrace på Lugnviksvägen i lördags.
- Vi är väldigt nöjda, säger Sverker Jonsson från arrangörsstaben på Jämtlands Motorklubb. Potenta vrålåk med hundratals kusar under huven stod sida vid sida med gubbkörda Saabar och Volvos.Lördagen var ögon- och örongodis för alla motorfantaster i Östersund och tillresta motorintresserade från hela länet och regionen. Sveriges första lagliga 402 meters streetrace på allmän väg var inget annat än en regelrätt succé.
Läs hela artikeln i Länstidningen

04-09-02 Nu har alla chansen pröva på streetracing
Den illegala streetracingen har klivit fram och blivit laglig.
För första gången i svensk motorsporthistoria arrangeras 402 meter streetrace på allmän väg - på Lugnviksrakan. Vem som helst med körkort samt med besiktigad och godkänd bil får ställa upp på den första lagliga streetracingen på svensk allmän väg på lördag.
- Det här är en unik händelse. Det är första gången man kör 402 meter streetrace lagligt på en vanlig väg, säger Sverker Jonsson, ordförande i Jämtlands motorklubb (JMK).
Som LT tidigare har berättat har länsstyrelsen, kommunen, polisen och JMK pratat om ett försök att arrangera ett lagligt streetrace. Det var förra våren.
Läs hela artikeln i Länstidningen

04-09-02 Älgjakten insälld
Det är ett hårt jobb att vara rallyarrangör. Så hårt att SMK Hedemora tvingats ställa in sitt rally Älgjakten, som skulle ha körts längre fram i höst.Orsaken är brist på vägar och brist på funktionärer. - Ja, så är det. Men hellre än att arrangera ett dåligt rally, så ställer vi in, konstaterar SMK:s Anders Eriksson.När det gäller vägarna är det främst Storas skogsbilvägar som SMK haft ögonen på: -Men Stora vill ha 200 kronor kilometern i ersättning och det kan vi inte ställa upp på eftersom vi inte har råd. Läs hela artikeln i Borlänge Tidning

04-09-01 Fyra länssegrar i RS-cupen
Mellersta Norrlands rallyintresserade publik samlades i lördags på Östersunds motorstadion för att beskåda RS-cupens sista deltävling för denna säsong.
- Det var lite blött och vanskligt före i dag, sa en i övrigt nöjd Jörgen Edholm, Stuguns MK, som gått obesegrad genom RS-cupens alla deltävlingar i den snabbaste, fyrhjulsdrivna klassen.
Det var på Östersund
motorstadions 1,25 kilometer långa och Furulunds 6,17
kilometer långa banor som
de sju klasserna gjorde upp i den åttonde och sista deltävlingen.
- Furulund är en rolig och omväxlande bana, som innehåller allt, säger Edholm.
Läs hela artikeln i Östersunds Posten

04-09-01 Jörgen försvarade titeln i LT-trofén
LUNGRE Efter fyra specialsträckor var det till slut Jörgen Edholm, Stuguns MK, som stod som segrare i årets LT-trofé. För andra förare var tävlingen över redan efter 50 meter. Fjolårets segrare i LT-trofén, Jörgen Edholm från Stuguns MK, gjorde processen kort med motståndarna även i årets upplaga av tävlingen.

Något som många i publiken var förberedda på och därför riktade sina blickar lite mer åt klasserna där fighterna om viktiga cup-poäng var mer intensiva. Så var fallet i ekonomiklassen, där även Volvo originalbilarna var med, samt den trimmade 2WD-klassen.
Läs hela artikeln i Länstidningen

04-09-01 Persson trea i RS-cupen
ÖSTERSUND Benny Persson tog tredjeplatsen i tvåhjulsdrivna klassen när RS-cupen i mellannorrland avslutades i Östersund i helgen. LMK-veteranen säkrade samtidigt samma placering i det totala sammandraget.
Läs hela artikeln i
Ljusdalsposten

04-08-31 Snabba ryck i sprintrally
GÄVLE SMK Söderhamns förare i topp när SMK Gävle arrangerade en sprint tävling på motorstadion ute på Rörberg.
Per-Henrik Hedberg/Lena Olhem tog en andra plats i den otrimmade klassen efter vinnande hemmaföraren Mikael Högberg, som hade inslag från Söderhamn i bilen i form av kartläsaren Pär-Erik Sundberg som snabbt fick hoppa in i högerstolen när Micke saknade kartläsare för dagen.
På tredje plats kom SMK Söderhamns Sven Sundberg/Larsa Olhem.
Sprinten på Rörberg kördes i tre försök på ett underlag av asfalt och grus. De två bästa åken räknades och gav sluttiden.I den trimmade klassen vann Tobias Söderqvist, AMF Årsunda.
Läs artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-08-31 Storfavoriten fick bryta
Ljusnes Magnus Mellquist fick växellådehaveri inför andra åket i helgens Faxesprinten.
LJUSNE Ola Carlsson, Woxnadalen, tog segern i rallyt Faxesprinten i Ljusne i lördags. Marginalen skrevs till dryga sju sekunder före SMK Hälsinges Christer Nilsson.
Sträckan mätte en mil och kördes två vändor. Den sammanlagda tiden räknades till resultatlistan.

Haveri
Storfavorit till förstaplatsen var hemmaåkaren Magnus Mellquist i en fyrhjulsdriven Mitsubishi. Denne ledde efter det första åket, men kom inte till start gången därpå på grund av växellådshaveri.

I stället kom de tvåhjulsdrivna ekipagen att dominera. Här var Ola Carlsson omutlig, men det blev desto hårdare om andraplatsen mellan Christer Nilsson, hans klubbkollega Mats Jönsson samt Kilaforsföraren Dick Larsson.

I halvtid var Larsson tvåa, en hundradel (!) före Jönsson, som i sin tur hade två hundradelar i rygg på Nilsson. I det andra åket kunde så den sistnämnde öka tempot med tio sekunder och dra det längsta strået.
- Lite plåster på såren för motortrasslet i Siljasvängen i lördags. Det här satt ju perfekt, sade Christer efteråt, som lade två sekunder till Dick Larsson.
Fyra sammanlagt - och snabbaste B-förare - blev Mats Jönsson. Hela 15 sekunder skilde till klasstvåan Christer Hagström, Järbo.

Siljasvängens segrare, Göran Wilhelmsson, Hälsinge, tog nu sjätteplatsen sammantaget i tvåhjulsdrivna klassen. Klubbkollegan Fredrik Persson styrde i mål som tvåa bland C-förarna.

Läs hela artikeln i Hudiksvalls Tidning
04-07-19 Motorsporten i Hedemora drabbad av nytt inbrott
Det finns inget slut på eländet. Fredrik Eljas, TTR Sweden, har ännu en blivit utsatt för inbrott och stöld.
Det var hans kompanjon Patrik Flodin, som i fredags upptäckte att någon stulit delar till en rallybil i Hamre.
Fredrik Eljas, TTR Sweden, är minst sagt förbannad. Förra veckan började med att någon bröt sig in på anläggningen i Västerby och stal sex gokart-maskiner. Veckan avslutas också med ett inbrott.
Läs hela artikeln i
Borlänge Tidning

04-06-15 Nya motorstadion växer fram
Helsinge Motorstadion på Flygstaden i Söderhamn fortsätter att färdigställas. Börje Nilsson, SMK Söderhamn, ser motordrömmen gro.
I det tysta arbetas det vidare med Helsinge Motorstadion uppe i Flygstaden-området. Arbetet är nästan klart på några banor, medan det återstår mer på andra. Börje Nilsson från SMK Söderhamn redogör för nuläget:
- Det enda som fattas till dragracingbanan för skoter är att det ska kopplas in ström, och så kollar vi upp ett inköp av tidtagningsutrustning.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-06-15 Dubbel hemmaseger i X-cupen
Det blev dubbel hemmaseger när X-cupen i folkrace fortsatte på Årsunda motorstadion. Janne Eriksson tog hem spelet i seniorklassen före klubbkollegan Joakim Söderqvist.
Janne Eriksson knep tre fullpoängare i kvalet. Samma facit nådde Gugge Persson, Järbo, samt segraren från den inledande deltävlingen i cupen på Kyrkberget, Maths "Noppe" Norin, Åshammar. Eriksson och Söderqvist gjordes sällskap på prispallen i A-finalen av "Noppe". Årsundas Mattias Lönn hamnade närmast utanför densamma.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-06-15 Den starten räckte till seger
En perfekt start avgjorde A-finalen i 2400-klassen när Svealandscupen i rallycross fortsatte på Bergbybanan vid Vendel.Robban Pettersson tog kommandot och kunde hålla undan in i mål - hårt pressad på slutet av hemmaåkaren Pontus Westman.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-06-15 Favoritseger i Fibysprinten
Dick Larsson tog en favoritseger i Fibysprinten, sprintrallyt vid Vänge under söndagen. "Dicken" - tävlande för Rasbo men boende i Vänge - lade tre sekunder i fyrhjulsdrivna klassen till Per Dawson, Uppsala.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-06-15 Håkan gjorde det igen
- nu leder han Rallycrossklassen
Han gjorde det igen, Håkan Holmkvist!
Facit när back-SM för bilar fortsatte i Norrköping: En seger och en andraplats.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-06-14 Den starten räckte till seger
En perfekt start avgjorde A-finalen i 2400-klassen när Svealandscupen i rallycross fortsatte på Bergbybanan vid Vendel.Robban Pettersson tog kommandot och kunde hålla undan in i mål - hårt pressad på slutet av hemmaåkaren Pontus Westman.
Robban Pettersson höll ett högt tempo från start. Vingåkersföraren vann den första kvalomgången med nära två sekunder före Opel-kollegan Andreas Holm, Nyköping.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-06-07 Per-Olof Wiik var för het i Klappjakten
När det var dags för andra deltävlingen i Rally-RM, Klappjakten i östgötska Ydre, innebar det också en veritabel klappjakt mellan Hässleholms Johan Green och Kristianstads Per-Olof Wiik.
Bäst lyckades till slut Johan Green med co-driver Per Lundin. Paret och deras vassa Golf, körde in som trea totalt i B-klassen och segrare i klassen för bilar upp till två liter. Knappt tio sekunder efter slutade Wiik, som vanligt med Joakim Nilsson i högerstolen.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

04-06-07 Struligt SM för Skoglund
Bärkeföraren Jonas Skoglund var nära pallen, men fick nöja sig med fjärdeplatsen när den första deltävlingen i crosskart-SM avgjordes i Amsberg.
- Det var en ganska strulig dag, så jag måste vara nöjd, sade Jonas.
I de tre försöksomgångarna hade 24-årige Skoglund problem med sin kart som vid ett par tillfällen slutade att gå, för att sedan komma igång igen.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-06-07 Mattias i topp
När han klev på planet var han tvåa i DTM:s fjärde deltävling.
När Mattias Ekström klev av i Frankfurt, för byte till ett plan hem till Sverige, var han segrare.
Detta då skotten Gary Paffett, som var först över mållinjen, blev diskad efter målgången. Ett beslut som togs när Mattias var i luften.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-06-07 Svart dag för Eklund
Arvikaföraren fick punktering och kraschade med järnräcke i 160
Det blev en dramatisk EM-deltävlingen i Sosnova, Tjeckien. Per Eklund gick till A-final och hade chans att rycka i den totala poängligan.
- Jag hoppades på bra chans och att jag skulle kunna dra ihop lite poäng. Allting kändes bra inför starten och det var lite av ett perfekt läge, säger han.
När starten gick i A-finalen prickade Kenneth Hansen den perfekt, men in i första svängen blev han påkörd och tappade så mycket så att han blev avhängd direkt.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-06-07 Inget stoppar Daniel
Carlsson supernöjd femma i Akropolisrallyt
Bästa resultatet i karriären - och utsedd till rallyts stjärna. Säffleföraren Daniel Carlsson är förmodligen världens lyckligaste människa efter femteplatsen i grekiska VM-rallyt.
- Jag har bevisat att jag hör hemma i den yttersta VM-eliten. Nu kan inget stoppa mig, säger han.
Daniel Carlsson går från klarhet till klarhet. Inför Akropolisrallyt fick han följande besked från Peugeotcheferna Jean-Pierre Nicolas och Corrado Provera: "Satsa rejält, gasa för allt vad du är värd. Håller inte bilen så är det inte mer med det".
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-06-07 Tummen upp för Håkan
Tummen upp för Håkan Holmkvist. Som gubben ur lådan klev 31-åringen från Hofors fram och tog segern i Rallycrossklassen andra dagen vid Kungsberget.
"Doldisen" slog till rejält vid Kungsberget igår!Håkan Holmkvist - i lånad bil - spöade hela svenska eliten i Rallycrossklassen när back-SM för bilar fortsatte med dag 2. 31-åringen från Hofors, tävlande för Gestrike, visade visserligen redan i lördagstävlingen (med en andraplats) att han var att räkna med.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-06-07 Lundberg körde fortare än favoriten
- Det här känns som revansch för hela fjolåret!
Mikael Lundberg sken ikapp med solen vid Kungsberget i går. Det blev seger i Rallyklassen efter en härlig körning i det första åket.
Det gällde årets första SM-deltävling i backe för bilar i den svåråkta, nära två kilometer långa asfaltsbacken. Favorit i Rallyklassen var Kenneth Olsson, Hällefors, svensk mästare de senaste två åren.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-06-05 Karlsson på taket...
...nu är han på väg igen
För två år sedan vann Peter Karlsson, Ljusdals MK Volvo Racingserien. Sen slutade han. Obesegrad. Nu är han på väg tillbaka.
Peter Karlsson på väg. Mot Mantorp Park - igen. Till den racingbanan har han dragit iväg både en och två gånger förr. I helgen gör nämligen Peter Karlsson från lilla Kårböle comeback.
Peter var fullkomligt överlägsen för några år sedan när han vann Volvo Original Svenska Racingserien. Han förlorade inte ett race!
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

04-06-03 Söderqvist tillbaka i hetluften
Tobias Söderqvist är åter med i hetluften i rallyskogen. Andraplatsen i tvåhjulsdrivna klassen i Byfejden satt perfekt!
Tävlingen var årets fjärde i Nedre Norras förbundsmästerskap och kördes i Horndal på pingstdagen. Fyra sträckor - där tre var förlagda till området kring Grönsinka - mätte tillsammans 2,8 mil. Säters Markus Hällbo tog ledningen i tvåhjulsdrivna klassen på den första sträckan tillsammans med Anders Johnsén, Dala.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-06-03Årjängsförare siktar högt i Akropolisrallyt
Super 1600-debuten slutade i en sten i Monte Carlo. I Akropolisrallyt ska Suzukiföraren Per-Gunnar Andersson nå långt högre. - En topp tre-plats är målsättningen, säger Årjängskillen. WRC-föraren Daniel Carlsson ska försöka ta sin tredje raka VM-poäng.
Greklands VM-rally är känt för sina tuffa vägar och starka hetta tvingar förarna att se upp varje sekund.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-06-02 Hälsingeförare skördar framgångar
Lars Sjöström segrade dubbelt i Byafejden. Nu ledar han Peugeot cup sammanlagt.
SMK Hälsingeförarna skördade framgångar i Byfejden, årets fjärde deltävling i Nedre Norras förbundsmästerskap i rally. Bästa flytet av Hudikförarna hade Lars Sjöström och Niklas Hägg.
Tävlingen kördes i Horndal på pingstdagen, där fyra sträckor mätte tillsammans 2,8 mil.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-06-02 Andraåket gav andraplats
Ett perfekt genomfört andraåk innebar en andraplats för Martin Eliasson i Haninge-sprinten. Det gällde årets tredje deltävling i Östra sprintcupen i rally, som kördes vid Högstabanan i Haninge. Tre åk stod på dagordningen. De två bästa tiderna summerades.
Martin inledde med femte tid i det första åket i Volvo Original, hopslaget med Lilla Grupp N.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-06-02 Jimmy har tagit sin första SM-seger
Där satt den - första SM-segern i rallycross för Jimmy Holmkvist! Gestrikeföraren tog hem spelet i årets andra deltävling i Supernationella klassen, som avgjordes på Westombanan i Arvika.
Efter en motig SM-premiär i Höljes för två veckor sedan hade Jimmy nu desto bättre tumme med fru Fortuna.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-05-26 Hård kamp väntas i Byfejden
Till helgen inleds "andra halvlek" i Nedre Norras förbundsmästerskap i rally. Det gäller Byfejden i Horndal, fyra grussträckor på tillsammans 2,8 mil.
I trimmade tvåhjulsdrivna klassen har Sandvikens Christer Nilsson ett rejält försprång till Tobias Söderqvist från Årsunda. Hela 21 poäng skiljer och Nilsson verkar ha kopplat greppet.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-05-24 "Dicken" dominerade i Dala Cup
Dick Larsson infriade favoritskapet i Uvbergsloppet, årets tredje deltävling i Dala Rally cup. Rasboföraren gjorde processen kort med de övriga i fyrhjulsdrivna klassen och tog sin 15:e(!) totalseger för året.
"Dicken" dominerade från början till slut i den snabba grusbacken utanför Smedjebacken. Efter de tre åken- där de två bästa resultaten räknades - skilde dryga åtta sekunder till andraplacerade Pelle Eriksson, Sala.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-05-19 Många motgångar i rallyskogen
Ömsom vin ömsom vatten för SMK Hälsingeförare. En trist fredag - men desto roligare lördag. SMK Hälsinge-föraren Lars Sjöström blandade vin med vatten i Sydsvenska rallyt i helgen. Det hela inleddes på fredagen. Men för Lars vidkommande blev det den kortaste tänkbara rallytävlingen.
- Kom bara till startrampen i Växjö. Där small bränsleledningen av underbilen, berättar Lars.
Serviceteamet fanns sex mil därifrån, i Älmhult. Man hade någ-ra minuter på sig att själv laga.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-05-19 "Värsta dagen i mitt liv"
Jennie-Lee i våldsam avåkning
Att Jennie-Lee Hermansson vet hur man kör bil fort är ingen hemlighet. Men i helgen gick det till och med för fort för rallytjejen från Skamhed utanför Vansbro. I samband med den andra deltävlingen i brittiska mästerskapsserien kraschade Jennie-Lee - i 160 kilometer i timmen
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-05-18 Femteplats med nyrenoverad bil
I lördags var det premiär med den nyrenoverade bilen för Sven Sundberg och Lars-Erik Olhem, SMK Söderhamn, i Sandvikensvängen arrangerad av Ljusdals MK. En sprinttävling ingående i Hälsinge serien där paret slutade på femte plats i Volvo Original.
Tävlingen kördes med en specialsträcka åt två håll. Vägkaraktären var av snabb byväg som strax innan start fick lite vatten över sig av en lätt regnskur, vilket gjorde den såphal bitvis på första sträckan.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-05-17 Mellquist nöjd med helgen
Kom på sjunde plats i South Swedish Rally, trots problem med styrsystemet.
- Vi är skitnöjda, både Erika och jag själv!
Magnus Mellquist hade mungiporna i högläge efter målgången i South Swedish Rally. Facit för Söderhamnsparet blev en sjundeplats totalt.
Det gällde årets femte och sjätte SM-deltävling. Tillika ingick "Sydsvenskan" i EM-serien. Start och mål var beläget i Växjö. Totalt ingick 18 sträckor på tillsammans 24 mil i den småländska terrängen.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-05-17 "Stene" favorit som vann - igen
Hemmaföraren Benny Persson var snabbast i den tvåhjulsdrivna klassen i Sandvikssvängen. Sten-Erik "Stene" Eriksson, SMK Sundsvall i en Nissan Sunny. Och så Benny Persson, Ljusdals MK i en Toyota Corolla.
Ja, så såg det ut ifjol när Ljusdals MK arrangerade rallytävlingen Sandvikssvängen efter den populära rallyvägen mellan Hennan och Sandvik.
Och när tävlingen kördes igen i lördags så blev det precis som ifjol. Sten-Erik Eriksson var ohotad i den fyrhjulsdrivna klassen och hade 21 sekunder tillgodo på tvåan, klubbkompisen Lennart Olsson, som rattar en Mazda 323. Lika bil, för övrigt, som trean Robert Johansson, Ljusdals RC.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

04-05-16 Grattis pappa, du vann igen
Men vilken pokal i ordningen "Noppe" tog hem är det ingen som riktigt vet Juniorfinalen bjöd på tuff kamp om förstaplatsen. Tommy Mosell segrade, hårt uppvaktad av Martin Jonsson.
Sonen Pelle höjer Maths "Noppe" Norin hand i segergest på Kyrkberget.
Så tog han sin 45:e seger - eller var det möjligtvis den 50:e? "Noppe" har svårt hålla räkningen på folkracepokalerna. Åshammarsveteranen lade i alla fall vantarna på ännu en buckla när X-cupeninleddes på Kyrkberget i Storvik.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-05-15 Rallyåkarna tillbaka i Hennan
Ifjol gasade Sten-Erik "Stene" Eriksson, SMK Sundsvall bäst av alla när Ljusdals MK arrangerade Sandvikssvängen i rally. Sten-Erik vann före Robert Johansson, Ljusdals RC och Lennart Olsson, SMK Sundsvall.
Och den här trion kommer tillbaka för att mäta krafterna i den fyrhjulsdriva klassen i år också. Och som en liten krydda på anrättningen så har SMK Hälsinges Niklas Hägg också aviserat sin ankomst. Niklas letade länge efter en tävling med noter den här helgen, men har inte hittat någon och kommer därför till Hennan i dag där start och målgång sker för Sandvikssvängen.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

04-05-13 "Om två år sitter jag i en förstabil"
...men Daniel Carlsson får följa VM-rallyt på Cypern från tv-soffan
Storstjärnorna kör VM på Cypern. Påläggskalven Daniel Carlsson följer evenemanget hemifrån Säffle - men där har han inte tänkt att stanna hela livet.
- Ge mig två-tre år. Sen vill jag sitta i förstabilen, säger 27-åringen.
Det innebär att storstjärnan och världsmästaren Marcus Grönholm får maka på sig. Just nu får Daniel snällt finna sig i att de största resurserna läggs på dubble världsmästaren Marcus Grönholm, som kör Peugeots förstabil.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-05-13 Schanche mot Arnesson i nostalgirace
Du minns kanske de legendariska dusterna mellan Olle Arnesson och Martin Schanche. Under EM-helgen får du chansen att se dom igen.
  Det handlar om ett nostalgirace med gårdagens stjärnor, där också Walfridsönerna Per-Inge och Lars-Erik ställer upp.
  - Ibland får man lite knäppa idéer, säger initiativtagaren Sven-Erik Adolfsson.
Alla deltagarna i denna specialklass har gett sig på toppnivå. Den som är svältfödd på deras tävlande får alltså fina chanser till att se dom igen under Höljeshelgen.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-05-13 Stecka ska ta Jonsson till toppen
Lyckades inte sälja bilen - då gjorde Lars en nysatsning i SM
Men ingen ville köpa den. Då bestämde sig fjolårsvinnaren Lars Jonsson för att ändå ställa upp i årets rallycross-SM. I år gör han en satsning tillsammans med kompisen Stig-Olov "Stecka" Walfridson.
- Jag hjälper honom med driftskostnader, säger Stecka.
En satsning i SM-serien är inte gratis - långt därifrån. Lyckades inte sälja bilen - då gjorde Lars en nysatsning i SM
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-05-06 Parhästarna som slåss om pallen
Förra året var den obesegrad i EM. I år ska Kenneth Hansens Citroën Xsara ta Stig-Olov Walfridson till toppen av rallycross-SM.
- Pallen är målet, säger "Stecka" inför årets division I-start.
Den gamla Forden han hade förra året vill Stig-Olov Walfridson helst glömma. Visserligen var den helt okej ? men de gånger den kom i mål vill säga...
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-05-06 Thomas Rådström om rallycrosscomebacken:
"Har grejerna potential ska jag vara med i toppen nästa år"
En veteran har gjort come back på rallycrossbanan. Namnet är Thomas Rådström och målsättningen är solklar:
- Har grejerna potential ska jag vara med i toppen nästa år, hävdar Hyundai-föraren.
Rådström och norske Guttorm Lindefjell är förarna i ett av SM-seriens nya team. Vännäsbon satt i början på 1990-talet i en rallycrossbil innan han bytte till rally.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

 04-05-06 Eklund hetare än någonsin
Det var 40 år sedan han debuterade i en tävlingsbil. Nu, 2004, är Per Eklund hetare än någonsin.
- Jag tar aldrig semester, skrattar veteranen.
Det vore synd att säga att Per Eklund har legat på latsidan och laddat batterierna under vintern. Nej, flitens lampa har lyst starkt över garaget i Arvika där Eklund skruvat och trimmat sin Saab till toppskick.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-05-03 Bra start men sämre slut för "Putte"
Det började bra men slutade mindre bra för Gestrikes Leif "Putte" Gilberg när svealandscupen i rallycross fortsatte på Kägleborgsbanan i Arboga. "Putte" inledde dagen med heatseger och snabbaste tiden i 2150-klassen i den första kvalomgången. Har var tillika trea totalt i tävlingen på den tiden.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-04-28 SMK-förare trea i Kristianstad
Lars Sjöström blev trea i tvåhjulsdrivna klassen för B-förare i rallyt Kong Christian Race i skånska Kristianstad.
SMK Hälsinge-föraren Lars Sjöström styrde till sig tredjeplatsen i tvåhjulsdrivna klassen för B-förare i rallyt Kong Christian Race.
Tävlingen gällde som den fjärde för året - och första på grusunderlag - i Supercupen.
"Kongen" avgjordes i trakterna runt Kristianstad och omfattade fem sträckor på tillsammans 5,2 mil.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-04-27 Robban blev nia i Supercupen
Ljusdalsföraren Robert Johansson nöjd. Målsättningen var att komma bland de tio bästa. En niondeplats i fyrhjulsdrivna klassen blev facit för Robert Johansson när Supercupen i rally fortsatte med Kong Christian Race i Kristianstad.
- Får väl i stort sett vara nöjd eftersom målsättningen var att komma bland de tio främsta, berättar Robert.
Som inledde årets fjärde deltävling i Supercupen bra, men avslutade aningen sämre.
- Tog tillfället i akt att testa däck. Med facit i hand så skulle jag ju inte gjort det, fortsätter Robert.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

04-04-27 Per höll gasen i botten
Per Engstrand, Ljusdals RC, höll gasen i botten när svealandscupen i rallycross inleddes med parallell-race i Strängnäs. Tempot räckte till en slutlig tredjeplats i finalen i klassen 2400 cc.
Per var femma i grundomgången bland de 26 startande. Fram till ledande Peter Eriksson, Sunnansjö, fattades sex sekunder.
De tolv främsta avancerade vidare till semifinal. Missade densamma med fem hundradelar gjorde Leif Hedman, klubbkollega till Per Engstrand i LRC.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

04-04-27 Andraplats i Rally Gotland för Magnus Mellquist
Söderhamnsföraren - med sin co-driver och sambo Erika Jansson - vann två sträckor, trots problem. En andraplats blev utdelningen för Magnus Mellquist med co-drivern Erika Jansson i Rally Gotland.
Söderhamnsduon hade 25 sekunder fram till totalsegern efter de sju sträckornas körning.
Årets upplaga av Rally Gotland inleddes i regnväder på fredagskvällen. På den första sträckan fick sig Magnus och Erika en riktig "resa".
- Databoxen till differentialerna slutade fungera redan före start. Bilen blev annorlunda att köra och vi for till skogs rejält i en kurva, berättar Magnus.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-04-27 Mikael Lundberg tvåa i Salas sprintrally
Mikael Lundberg fanns åter med i hetluften när sprintrallyt Mineraljakten avgjordes i Sala i söndags. Gävleföraren kunde till slut lägga beslag på andraplatsen i tvåhjulsdrivna klassen för A-förare - med vittring på segern.
Den 1,7 kilometer långa sträckan innehöll både asfalt och grus som underlag. Tre åk kördes där de två bästa räknades. Micke Lundberg slog till med bästa tid i det första åket, knappa sekunden före Arbogas Joachim Nilsson.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-04-22 Perra säkrar SM
Motorstjärnan lovar betala eventuella förluster vid Westomtävlingen
MK Team Westom tvingades ställde in SM-deltävlingen i rallycross förra året. Arrangemanget skulle äventyra föreningens ekonomi. Arvikaklubben sökte och fick en SM-deltävling även 2004 och tänkte ställa in igen. Ånyo av ekonomiska skäl. Det blev för mycket för fyra medlemmar som sonika tog över ansvaret för arrangemanget med styrelsens goda minne.
- Det viktiga är att det blir en SM-deltävling i Arvika 29-30 maj, klargör Per-Anders Johansson, en av de fyra handlingskraftiga.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-04-17 Det anrika Vårdkasloppet återuppstår
1975 startade backtävlingen Vårdkasloppet, sedan försvann tävlingen, för att återkomma 1985 och efter nio år var det slut igen. Nu återuppstår loppet igen. Detta som en av tre deltävlingar i juli månad.
- Ärligt sagt så hade vi ingen tanke på att dra igång igen. Men flera förfrågningar har kommit från förarhåll, berättar Bertil Nilsson, i Härnösands MK.
Läs hela artikeln i
Tidningen Ångermanland

04-04-16 "Zamora" svarade på frågor
Träffar för motor. Nedre Norra Bilsportförbundet gör ett par träffar gällande rallycross och backe i distriktet denna vecka. I tisdags kväll gällde det förare, arrangörer, domare och tekniker i Gästrikland och Hälsingland vid Eriksson Bil Team i Gävle.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-04-03 Rallyförare gripen för dubbelmordet
En framgångsrik rallyförare har gripits för dubbelmordet i Brandbergen. Enligt vad Expressen erfar har han gjort vissa medgivanden i förhör. Ytterligare gripanden är sannolikt att vänta.
Den 34-årige mannen greps sent i torsdags kväll i sitt hem i Haninge, söder om Stockholm.
Läs hela artikeln i
Expressen

04-04-01 Här grundläggs framgången
I skarven mellan två rallysäsonger. Niklas Hägg plockar ner sin exklusiva rallybil i smådelar för att jaga nya topplaceringar.
Det kostar att ligga på topp. Tid, pengar och massor av arbete. Men har man rallysporten som sitt absolut största intresse här i livet så finns det ingenting som kan få SMK Hälsinges talang Nik-las Hägg från Ilsbo att ställa undan sin rallybil. Allra helst som han nu kör en riktig "värstingbil", en Toyota Celica GT Four.
En bil som tagit honom upp i svenska rallyeliten. I dag ligger Niklas Hägg nia i Super Cupen och räknas därmed in i gruppen av landets allra bästa rallyförare.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-03-30 Carleric på plats i motortoppen
Carleric Johansson från Söderhamn invald i Svenska bilsportförbundets styrelse. Bredden är viktig för sportens överlevnad, anser han.
Carleric Johansson från Söderhamn arbetar lidelsefullt för att hålla bredden levande inom svensk bilsport.
Nu kan han göra det från toppen.
I söndags valdes Johansson in i Svenska bilsportförbundets styrelse.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-03-24 Helsinge motorstadion tar en allt fastare form
På Helsinge motorstadion i Söderhamn går det undan. Sedan en tid tillbaka går ett tiotal anläggningsmaskiner i tvåskift. En unik motorstadion håller på att ta form på Flygstaden.
Det har gått några år sedan Börje Nilsson i SMK Söderhamn stakade ut den första bansträckningen på tallheden och lekte med tanken på att bygga en motorstadion. Nu håller klubbens visioner på att förverkligas i rasande fart.
Läs hela artikeln i
Ljusnan

04-03-22 Levin på pallen i Holland
En tredje plats som innebar att han klättrade rejält i totaltställningen och ligger nu tvåa sammanlagt.
Den holländska deltävlingen blev en tuff och stundtals hasardartad tillställning. Ett uruselt väder med massor av regn under stora delar av de två tävlingsdagarna, gjorde asfaltvägarna riktigt hala vilket innebar problem för många. Bland annat för Henrik Levin.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

04-03-20 Kommittén kom till Sandviken
Nedre Norra Bilsportförbundets rallykommitté är på turné för att diskutera rallysporten och i onsdags anordnades en träff hos Sandvikens Motorklubb.
Kommittén, som vill träffa förare, kartläsare, arrangörer och funktionärer, hade ett digert program.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-03-20 "Ideell på egen risk"
82-årige bilsportnestorn Ragnar Larsson skriver på sina memoarer
"Här har du en skärm, en lykta och en stämpel. Du ska ta en passerkontroll på vägen mellan Hällbacken och Vaskarbo". Orden var Kjell Perssons och utgjorde min första kontakt med Ludvika motorsällskap och dess tävlingsverksamhet, något som i hög grad kom att dominera mina fritidsintressen".
Textutdraget ovan handlar om 82-årige bilsportveteranen Ragnar Larssons första beröring med vad som präglat 50 år av hans liv.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-03-19 Succé för rallybillar från en svunnen tid
Grånade gentlemen i ädel kamp. Tja, inte riktigt kanske. Men Veteranklassen innehåller förvisso en hel del kamp - och grånade hjässor.
Samt inte minst: Rallybilar från en svunnen tid.
I samband med nysatsningen på C-förarserien togs också ett beslut om att parallellt köra en klass för Veteranbilar.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-03-19 I Uppland kör man för fullt
Ett rejält uppsving! Så kan man med fog sammanfatta utvecklingen i den uppländska C-förarserien i rally, några månader in på det nya året.
C-serien är en långkörare inom uppländsk motorsport. Den har funnits i snart 40 år och är en starkt bidragande orsak till att återväxten hållits vid liv i distriktet med omnejd.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-03-19 Skutskärsförarna håller ihop
Det flyter på bra i C-serien - nu laddar den framgångsrika trion för Rally Gotland i april
Näst bästa klubb i lagtävlingen och tre förare på pallplats i halvtid. Det har varit fint flyt för Skutskär hittills i Uppländska C-förarserien!
Rallysporten har varit på stark frammarsch i Skutskär de senaste åren. I nuläget förfogar "SMS" över ett 15-tal rallyekipage, alltså totalt runt 30 aktiva med kartläsare och codriver inräknade. Att återväxten är god märks också
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-03-17 Emilsson tog guldet i is-RM-final
Spänning och dramatik handlade det om när isracing-RM för bilar avgjordes i Morjärv i helgen. Egentligen skulle finalerna ha körts i Strömsund kommande helg. Men banan har försvunnit efter rena vårvärmen.
Det blev dramatiskt från första till sista tävlingsheatet.
Läs hela artikeln i
Östersunds-Posten

04-03-16 Niklas Hägg nia i Lima
Niklas Hägg tog en niondeplats i fyrhjulsdrivna klassen i LBC-Ruschen, årets tredje deltävling i Supercupen i rally.
Tävlingen, som kördes i västra Dalarna med Lima som utgångspunkt, bjöd på flera rekord. Ett gällde deltagarantalet, hela 250 ekipage.
Fyrhjulsdrivna klassen för A-förare omfattade hela 33 A-förare, bland dem större delen ur den svenska eliten. Fyra sträckor mätte tillsammans hela tio mil.
Trots längden på tävlingen utvecklade sig LBC-Ruschen till en sekundstrid. Mats Jonsson, Forshaga, segrade med en sekund tillgodo på Dick Wicksell från Uppsala.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-03-15 Stellan sladdade efter
Skutskärsföraren förlorade säker ledning efter avåkning
Flytet var inte på gästrikarnas sida i LBC-Ruschen, vinterns sista rallytävling.
Tobias Söderqvist och Stellan Karlsson kämpade om var sin topplats, men snubblade båda på mållinjen.
Vinterepilogen i Lima var i kollossalformat. 250 startande - rekord hittills i år - samt en bana som omfattade hela tio mil, fördelat på fyra sträckor.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-03-15 Robert och Benny i toppen - Åkerman tvingades bryta i Lima
Robert Johansson och Benny Persson återfanns i vanlig ordning i toppskiktet när Supercupen i rally fortsatte med LBC-Ruschen. En sjunde- och en niondeplats blev det slutliga facit för duon.
LBC-Ruschen samlade ett rekordstort startfält. Hela 250 ekipage samlades i Lima till den sista drabbningen för vintern.
Fyra sträckor mätte tillsammans hela tio mil. Den långa banan till trots utvecklade sig tävlingen till en sekundstrid som hette duga.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

04-03-13 Här går det i 200 knutar
I dag gör Ljusdals MK:s Patrik Åkerman debut bland de "stora grabbarna".
Ifjol daskade Ljusdals MK:s Patrik Åkerman dit de allra flesta i sin rallyklass. Då var han b-förare och körde en VW-Golf.
- Det var då funderingarna kom om att skaffa sig en värre bil - och så blev det, säger Patrik.
Och när han pratar om värre så var det just så det blev. I och för sig en gammal bil, Ford från 1993. En Ford Escort Cosworth, men en fyrhjulsdriven bil med dryga 300 hästar under huven. Topphastigheten med den sjuväxlade växellåda som sitter i för tillfället är 217 km/tim. Prislappen? Nästan två Volvo V 70.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

04-03-13 Sundell på fall i Ilsbo-sprint
En lossnad kabel fick Oskar Sundell på fall i rallyt Ilsbo-sprinten. Järboföraren tillhörde annars de snabbaste i tävlingen.
- Vi hann bara köra ett par kurvor på den första sträckan när en kabelsko gick av och kabeln till startmotorn lossnade och motorn lade av, berättar Oskar.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-03-11 Ett galet gäng världsartister samlade på Björsjöns is
Det kan inte hjälpas att man som enkel lokalredaktör i Jämtland ibland känner sig extra lollig och bakom flötet.
Som härom dagen, till exempel, när undertecknad åkte vägen mellan Stugun och Dalhemsviken, uppfylld av ett timat nattligt stölddrama av en snöskoter.
När vi passerade Björsjön såg vi hur Depå Grande, Rissna, ägnade sig åt racingaktiviteter ute på isen, sånt som LT tidigare rapporterat om.
Dock såg det så pass kul ut att vi ändå svängde ut på isen för att morsa.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

04-03-08 Lokala framgångar i rallyskogen
Bröderna Hägg glänste i Ilsbosprinten. Välförtjänt seger för Mats Jönsson efter sekunddrama. Patrik Flodin håller stilen och ny seger för Tomas Larsson.
Det var mycket folk ute i skogen i Ilsbo på söndagen. För när Ilsbo MK körde sin första rallytävling, Ilsbo sprinten, gick Ilsboborna man ur huse för att vara med om den lokalhistoriska sporthändelsen. Och det bästa av allt tyckte Ilsbos rallyintresserade befolkning var att flera av segrarna hade direkt anknytning till orten.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-03-06 Kenneth klar för klassisk backtävling
Kenneth Eriksson har nu funderat klart. Det blir start i den klassiska backtävlingen Race to the Sky i Nya Zeeland.
- Ett beslut som känns helt rätt, säger Kenneth.
Tävlingen avgörs den 10 april och redan i månadsskiftet mars/april åker Kenneth över.
 -Jag måste vara på plats redan den 4 april för att börja testerna.
Som framgick i gårdagens DD så kommer Kenneth att köra den bil som Possum Bourne skulle ha kört i fjolårets tävling. Dagen innan start omkom Possum i en olycka. Bilen Kenneth kommer att köra är en Subaru på 550 hästar.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

04-03-05 Gestrikekannan blir ett getingbo
På lördag avgörs årets tredje stora rallytävling i Gästrikland - tillika den tredje deltävlingen i nedre norras förbundsmästerskap. Gestrikekannan har samlat ett digert startfält, där tvåhjulsdrivna klassen för A-förare är ett riktigt getingbo.
Tobias Söderqvist från Årsunda - i sin turbo-Saab - får gälla som en favoriterna i klassen. Han får i första hand se upp för Sandvikens Christer Nilsson samt hemmahoppen Benjamin From och Oskar Sundell.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-03-03 Mellquist bröt i Vännäs
Nej, det blev ingen målgång för Magnus Mellquist i Rally Vännäs, årets fjärde SM-deltävling. Med fyra sträckor kvar att köra bröt Söderhamnsekipaget med trasig växellåda.
Det började annars bra för Magnus och codrivern Erika Jansson. Men på den andra sträckan sinkades man av att köra ikapp framför startande bil och man tappade tid.
Efter att ha bromsat motorstopp på den sträcka som avgjordes på travbanan i Umeå höll Magnus trots allt en ohotad femteplats i Stora Grupp N-klassen - och fyra SM-poäng.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-03-03 SMK-åkare bra framme i Ljusdalsrallyn
Fina framgångar för SMK Hälsinge i helgens två Ljusdalsrallyn. Thomas Larsson och Ulf Slaaen tog en dubbel.
Det gick bra för SMK Hälsinge i helgens båda Ljusdalsrallyn. Thomas Larsson och Kjell Hellbom i grupp E vann både Ljusdals MK:s "Snösladden" och Ljusdals RC:s "Fönesprinten". Ulf Slaaen och Örjan Flodin svarade nog för säsongens hittills bästa insatser och duon vann också dubbelt.
Bra gick det också för SMK Hälsinges eminenta rallyåkare och tillika klubbordförande Stefan Hedström.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-03-03 Leif Nilsson tillbaka - i ett monster
I onsdags avtackades Leif Nilsson för sina insatser för rallysporten. Idag kan Bladetsporten avslöja att Leif snart är tillbaka på rallyvägarna - i en Audi V8!
- Jag känner det inte alls som att jag lurade de som satt på årsmötet i onsdags. Jag ser inte det här som någon comeback, utan mer som en rolig grej, förklarar Leif.
- Jag kommer inte att göra någon satsning på några mästerskap. De titlarna får de andra göra upp om. Jag kommer att köra när jag har tid och lust
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

04-03-01 Dick Larsson vann igen
Dick Larsson lade i lördags kväll ytterligare en rallyseger till handlingarna. Nu gällde det årets andra DM-deltävling i Uppland, Bresonstrofén, i Rasbo.
Banan innehöll sex sträckor. De tre första var belägna i trakterna kring Skyttorp och Tuna. De resterande kördes i skogarna runt Länna.
I fyrhjulsdrivna klassen försvann Sören Olsson, Film, redan på den första sträckan med motorproblem. Hemmafavoriten Dick Larsson tog ledningen med 15 sekunder före Toyotakollegan Kjell Sandberg, Huddinge.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-03-01 Rafflande i Snösvängen
Benny Persson matchade Robert Johansson men fick ge sig till slut med fem tiondelar.
Robert Johansson, Ljusdals MK i sin fyrhjulsdrivna Mazda. Så gick tipsen när Ljusdals MK arrangerade rallyt Snösvängen i Hennan i lördags. Och visst blev det seger för rallyveteran Johansson. Men det var först efter det att arrangörerna fick ta tiondelar till hjälp.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

04-02-25 Testat och klart - nu lyfter Wirdheim
Allt är packat och klart för F1-premiär. Sista testkörningen gick helt enligt planerna för Jaguar och Björn Wirdheim. Nästa gång Wirdheim sitter i F1-bilen är det allvar.
Efter en vecka som F1-förare är Björn Wirdheim redo. I morgon flyger han till Australien - natten till fredag nästa vecka är det allvar.
Läs hela artikeln i
Expressen

04-02-25 Rallybas tvingas avgå - beviljade sig själv lån tvingas avgå
Verkställande direktören i företaget South Swedish Rally AB, Christer Bohlin, har tvingats avgå. Detta efter att det avslöjats att han beviljat sig själv ett lån på som mest 917 000 kronor.
- Jag hamnade i en ekonomisk knipa med ett av mina bolag och behövde pengar. Min bedömning var att om jag under en period lånade pengar av ett bolag som jag själv drev skulle det falla South Swedish Rally AB till godo, säger Bohlin till Smålandsposten.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

04-02-24 Ikke så sterk som jeg hadde ønsket
Her er Petters nye bil Her er de første bildene av den nye bilen til Petter Solberg. Nesten identisk med fjorårets gullbil på utsiden - inni er det en helt ny bil.
Alle forbedringer til tross; Petter Solberg er ikke 100 prosent fornøyd - tre uker før den nye bilens ilddåp i Rally Mexico.
- Den er blitt sterkere, men ikke så mye som jeg skulle ønsket, sier han til VG.
Läs hela artikeln i
VG Nett

04-02-23 Hård slutstrid i Gnarpstrofén
Åldern på förarna saknar betydelse för resultatet när det anordnas bilrally.
En av de äldsta förarna, 58 år, och en av de yngsta, 19, tog topplaceringar i söndags när Svenska Motorklubben, SMK Hälsinge, anordnade bilrallytävlingen Gnarpstrofén för tredje året. Tävlingen lockade många åskådare till bygdegården i Gnarp där start och mål fanns.
Robert Johansson, 58, Ljusdal, vann hela tävlingen, lika som i fjol. Han tog sin andra inteckning i vandringspriset. Med sin Mazda 323 Turbo 4WD, årsmodel 1987 med specialtrimmad motor, körde han specialsträckorna, 41 kilometer, på 24.22.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-02-23 Felväxling kostade Stene segern i Gnarpstrofén
Det är inte bara vi amatörer som emellanåt lägger i fel växel. I går förlorade regionens rallykung, Sten-Erik Eriksson, SMK Sundsvall, segern i Gnarpstrofén för att han lade i tvåan i stället för fyran.
Han hade ledningen med 13 sekunder före den avslutande fartsträckan i Gårdsjötrakten. Felväxlingen på högvarv gav ett haveri på slutsträckan.
Läs hela artikeln i
Sundsvalls Tidning

04-02-22 Idel segrar
Tre segrar på lika många försök. Det var varit flyt för B-föraren Magnus Olsson från Järbo i rallyskogen i vinter.
- Maximal utdelning. Så mycket bättre än så här kan det ju knappast gå, kommenterar Magnus själv sina insatser i vinter.
Segersviten inleddes i Hälsingerallyt i Hudiksvall den 17 januari. Helgen därefter blev det ny fem-etta i Vinterpokalen, Sandviken, där Magnus tillika spöade samtliga A-förare förutom Christer Nilsson. Men senast det begav sig - i Bruksrundan - var det nära ögat att "tredje gången gillt" aldrig blivit verklighet. På den fjärde och sista sträcka började nämligen kopplingen att slira, men som tur var så nådde ekipaget målskyltarna.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-02-21 Ny fartfest i Gnarp
50 bilar startar i söndagens rally Gnarpstrofén. SMK Hälsinge bjuder på fina rallyvägar. Mycket talar för att det blir fart och fläkt i Gnarpskogarna när årets upplaga av Gnarpstrofén avgörs i morgon söndag. De flesta av Hälsinglands bästa rallyteam kommer till start och en och annan långväga rallyförare av klass finns också med i startlistan.
Lars Sjöström är åksugen värre och han lär inte ägna sig åt någon "fiskörning". Sten Erik Eriksson från Sundsvall, men med rötterna i Hasselabygden, missar sällan ett norrhälsingerally och han blir i vanlig ordning en sevärdhet i skoge
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-02-18 Mildvädret förstör rallytävlingar
Motorsporten brottas med problem just nu. Anledningen är den milda väderleken. Lördagens rally i Söderhamn, Faxerundan, är inställd. Här saknas vintrigt underlag på tre av de fem sträckorna och väderprognosen pekar på ännu mer plusgrader i slutet på veckan. Även den andra deltävlingen i Dala Rally cup i Norberg på söndag är inställd.
Läs hela artikeln i Arbetarbladet

04-02-17 Kenneth hade rätta tempot
Tierps Kenneth Leijon var rejält i gasen i rallyt Bemektrofén. Tempot räckte till seger i klassen Volvo Original, hopslaget med Grupp N under 1600 cc.
Tävlingen var årets fjärde i öppna Uppländska C-förarserien. Den avgjordes i trakterna runt Börje utanför Uppsala och innehöll två sträckor på tillsammans drygt fyra mil.
Kenneth Leijon lade 14 sekunder till Ingvar Sandberg, Värmdö, på den första sträckan. Ytterligare tio sekunder efter följde cupledande Mattias Kågström från Skutskär.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-02-17 Svärd tar över som ordförande
Vid gårdagens årsmöte vid Nedre Norra Bilsportförbundet som består av Gästrikland, Hälsingland och Dalarna hade ordförande Hans-Erik "Frasse" Berg avsagt sig omval som ordförande.
I hans ställe invaldes Stefan Svärd, en 48-årig kille som varit ordförande i SMK Söderhamn i tre år och dessförinnan varit styrelsemedlem i samma klubb ett år.
Tävlingsmässigt har han kört långlopp på bana sedan ett år tillbaka och innan bilsporttiden varit marknadsansvarig i Söderhamns Fotbollsförening.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-02-17 Inga synpunkter har inkommit på SMK Söderhamns bygglovsansökan
Efter ett par veckors arbete på lågvarv kan SMK Söderhamn kan andas ut igen. Det har inte kommit in några synpunkter på den bygglovsansökan som motorklubben lite försenat lämnade in till Söderhamns kommun.
I fredags gick yttrandetiden ut och nu kan bygget av motorstadion på Flygstadion fortsätta.
- Skönt, för det har varit en orolig tid, var SMK Söderhamns ordförande Stefan Svärds första kommentar.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-02-16 Sandell vann junior-SM - nervöse Nyman trea
Med bland annat dubbla pallplatser för Jämtlands MK i junior-SM, vajade den jämtländska fanan högt efter målgång i årets båda tävlingar, Snow Rally och Jämtrallyt.Framgångar som dessutom kunde ha varit betydligt bättre om den rätta turen funnits med förarna.
Seger i JSM för Patrik Sandell och seger i Volvoklassen för Bo Hemmingsson var bara starten på en mycket fin helg för länets rallyteam i årets Snow Rally.
För Patriks del var det dessutom andra raka segern i JSM då han vann före Christer Johansson, Årjäng och helgens kanske gladaste förare, Joakim Nyman, Jämtlands MK som lotsades fram av rutinerade rallyräven, Sören Antilla, Stuguns MK.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

04-02-16 Fredrik bröt igen -Mattias klassetta
Fredrik Andersson, Ludvika MS, bröt även den andra SM-deltävlingen, Jämtrallyt i Östersund, redan på den sjätte specialsträckan.
Anledningen:
- Vägen svängde, men det gjorde inte jag
22-årige klubbkamraten Mattias Nyström, som tävlar i junior-SM, tog nu sin andra raka JSM-seger i minsta grupp-N-klassen.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-02-16 Sagt vid Snow Rallyt
P-G Andersson
- En sån här bil passar inte på en bana som den påtravet, högt varv och huggkoppling passar inte riktigt bra om man ska få ner fästet i backen, sa en trots det glad P-G Andersson efter den inledande sträckan påtravet.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

04-02-16 Rådström tog inga risker i Snow Rallyt
Snow Rally avslutades på söndagen efter en helg fylld av hårda duster i Jämtlandsskogarna. Storfrämmandet infriade förväntningarna, men även hemmaåkarna stod för fina resultat.
Snabbast av alla denna helg var Thomas Rådström, Vännäs, i sin WRC-bil. Han tog inga onödiga risker.
- Jag har kört vad som har behövts, det går att ta i mer, sa Rådström.
Dick Wicksell, Uppsala, var näst snabbaste WRC-ekipage.
Läs hela artikeln i
Östersunds-Posten

04-02-16 Mellquist kom trea i Snow Rally
Magnus Mellquist hade rejält drag under galoscherna i Snow Rally den gångna helgen.
Söderhamnsföraren tog tredjeplatsen i Stora Grupp N - och fjärde totalt - i EM-deltävlingen.
- Jäkligt häftigt! Vi är supernöjda Erika och jag, strålade Magnus efter målgången på söndagseftermiddagen.
Snow Rally avgjordes i skogarna runt Östersund. Förutom EM ingick tävlingen också i SM, där man räknade två separata deltävlingar lördag och söndag.
Pallplatsen i Grupp N-klassen över 2000 cc är det bästa Magnus och codriver Erika Jansson presterat hittills under de år paret tävlat.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-02-16 Favoritseger i Bruksrundan
Storfavoriten Eddie Hörbing hade inga problem att infria förväntningarna i Bruksrundan.
Degerforsaren utklassade allt motstånd i fyrhjulsdrivna klassen och vann med två minuter och 25 sekunder till Fredrik Grahn, Linde.
Årets andra deltävling i nedre norras förbundsmästerskap i rally omfattade fyra sträckor i skogarna runt Hofors. Det gällde 7,6 mils körning.
Eddie Hörbing avstod start i SM-tävlingen i Östersund och efteranmälde sig i stället till Bruksrundan. Han toppade från start till mål.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-02-14 Stor folkfest när rallyt intog travet
Snow Rally fick en smakstart på Travet inför en storpublik på omkring 3 000 personer. Många av förarna höll igen lite så här på rallyts första specialsträcka. Men inte desto mindre var superspecialen ett lyckat publikevenemang.
Banan höll fantastiskt fint, blidvädret till trots. Det enda mankemanget var en rejäl vattenpuss kring viadukten.    Bland de stora elefanterna, WRC-bilarna, blev det mesta som väntat. Jari Saarinen, Kvarnvingarna, lovade redan på startpodiet att ta i rejält:
 - Det är ikväll på Travet det gäller, nu ska vi vinna. Resten av rallyt struntar vi i hur det går, sa Saarinen skämtsamt.
 Trots ansatsen räckte inte Saarinens insats till gentemot topptrion.
    Kvällens snabbaste tid totalt hade Andreas Karlsson, MK Speed. Endast sex tiondelar långsammare var SM-ledaren i klassen, Mats Thorszelius, Uppsala.
Läs hela artikeln i
Östersunds-Posten

04-02-13 I kväll måste sista skuven vara på plats
Snow Rally inleds med specialsträck på travet
I kväll skramlar årets upplaga av Snow Rally igång. Teamen har haft fullt upp med förberedelser inför helgens tävling och in i det sista skruvas det i garagen i länet. Sent anlända reservdelarna monteras på plats. För klockan 19.00 drar rallyt igång med en publiksträcka på travet.
Patrik Sandell, Jämtland, har haft lite jobb med bilen sedan avåkningen under träningen i Rissna häromsistens. Då small hjulbultarna på ett framhjul av.
Nu har vi fått ihop bilen igen och testade på Lungre förra onsdagen. Justerade in framvagnen igår och nu är vi redo, sa Sandell.
Läs hela artikeln i
Östersunds-Posten

04-02-12 120 bilar anmälda till Faxerundan
Lördag den 21 februari kommer att eka av motorvrål från skogarna runt Söderhamn. SMK Söderhamn arrangerar, precis som ifjol, Faxerundan - en av fem deltävlingar i Riksmästerskapet.
Anmälningarna strömmar in och hittills har 120 bilar, från hela Sverige, räknats in. De kommer att starta och gå i mål vid CFL i Söderhamn. Men var förarna ska ratta de fem sträckorna fördelade över elva mil är hemligt fram till fredagen före start.
- Det blir i skogen, skrattar tävlingsledaren Frasse Berg.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-02-12 Söderqvist ute efter revansch
Ska Tobias Söderqvist få sin revansch på lördag? Åtminstone hoppas Årsundaföraren - rejält otursförföljd i vinter - säkert att så blir fallet i samband med Bruksrundan i Hofors.
Anrika Bruksrundan är årets andra deltävling i nedre norras förbundsmästerskap i rally. Tävlingen har samlat ett hundratal ekipage, där tvåhjulsdrivna klassen för A-förare är rena rama getingboet.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-02-12 Oväntat dragplåster ansluter till TV-sänt Snow Rally
Thomas Rådström i en WRC-Toyota blir affischnamnet i årets Snow Rally i Jämtland.
- Oväntat att han skulle komma. Men precis som i fotboll och basket behöver vi dragplåster för folk att följa, säger Peter Berg i tävlingsledningen.
Rådström har varit en av de testförare som utvecklat den senaste Citroenbilen, den som Sebastien Loeb vann med i Svenska Rallyt. Som ren tävlingsförare har dock "Rådis" haft en undanskymd roll de senaste åren.
Läs hela artikeln i
Östersunds-Posten

04-02-11 En inspirationsresa på vägen mot nya topplaceringar
Han en av länets främsta rallyförare och vid årets premiär i Bergslagsrallyt gjorde han det som ingen trodde var möjligt.Han slog sig in på en tredjeplats med en bil som han normalt sett är slagen på förhand i.Till helgen siktar han på en ny topplacering.
I fredags var det en vecka kvar till årets största motortävling i Jämtland, Snow Rally 2004.
Men istället för att ligga under bilen och göra de sista justeringarna inför helgens äventyr satt Offerdals rallystjärna Jan Bergetorp i en buss på väg mot Värmland och årets Swedish Rally
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

Skruvarna som räddar Kenny
Kenny Bräck överlevde den svåra kraschen efter flera svåra operationer.
Amerikanske läkaren om racerstjärnans alla skador: Det är det värsta jag har sett
Så här ser en ihopplappad man ut. 34 skruvar håller ihop Kenny Bräck.
- De kan sälja mig på skroten, garvar racerstjärnan.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

04-02-10 Dagen efter succén
Nu kan Daniel Carlsson sitta i Peugeots andrabil inom kort
Det är dagen efter succén i Svenska Rallyt. Daniel Carlsson sitter hemma i villan i Säffle och bara myser. Samtidigt kan han le åt alla rykten som florerar i rallyvärlden. Att Carlsson skulle ersätta Loix i Peugeots andrabil till exempel.
Tja. Vad ska jag säga? Man hör mycket men jag är helt inställd på att jag ska köra i Nya Zeeland. En start i Mexico är inte aktuell, säger värmlänningen.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-02-10 Vestlund jagar ledningen i rally-SM
Efter fart- och folkfesten den senaste helgen i Svenska Rallyt ska det köras om SM-poäng kommande veckoslut. Det handlar om Snow Rally i Östersund som är den andra deltävlingen i rally-SM. Borlänges Tommy Vestlund jagar ledningen i lilla grupp N.
Det är just i lilla grupp N som det största dalaintresset finns i den här SM-deltävlingen som startar på fredag och har målgång på söndag.
Tommy Vestlund från Borlänge i en Renault Clio Sport fick en mycket bra start i den första SM-deltävligen som vare Bergslagsrallyt då han slutade som tvåa bakom Anders Karlsson från Säffle
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

04-02-09 Favorit föll - och sekundstrid avgjorde Påverundan
Det blev en spännande sekundstrid om totalsegern i Påverundan, DM-premiären i rally i Uppland.
Fyra sekunder kom till slut att avgöra - till Dick Larssons fördel.
Trots det milda vädret i veckan innan kunde Films MK - med eldsjälen Ragnar Pahlm i spetsen - bjuda på perfekta förhållanden i Påverundan, som hade start och mål förlagt till Örbyhus.
Första sträckan, hela 2,5 mil lång, bjöd på favoritfall. Här försvann Uppsalas Mats Thorszelius med turbohaveri i motorn.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-02-08 Rally-VM til Norge
Etter hektisk møtevirksomhet lørdag tyder det meste på at Norge får egen VM-runde i rally i nærmeste fremtid.
Aftenposten skriver i dag at koordinator for rally-VM i FIA, Charles Reynolds, møtte representanter fra Norges Bilsportforbund under VM-runden i Sverige i går. FIA har nå sett seg lei på de ustabile vinterforholdene i Sverige og vil ha VM-runden til Norge dersom arrangøren kan stille snøgaranti.
Läs hela artikeln i
VG Nett

04-02-05 Petter slo tilbake etter krasj
En supertent Petter Solberg slo alle konkurrentene i testkjøringen etter at en tilskuer kjørte inn i ham og spolerte en del av oppkjøringen til Rally Sverige.
Det var midtveis under torsdagens shake down at uhellet var ute for lillebror Solberg.
En belgisk vennegjeng i innleid bil så ikke nordmannen komme på utsiden av deres parkerte bil. Den intetanende rallyentusiasten svingte ut i veien uten å sjekke sidespeilet. Dermed fikk han et nærmere møte med verdensmesteren enn han noensinne kunne drømme om.
Läs hela artikeln i
VG Nett

04-02-05 . . . men nu har värmen greppet
Solen skiner som den bör i Karlstad.
Men två dagar före starten av Svenska rallyt sveper hårda sydvästliga vårvindar med sex-sju plusgrader in över tävlingsområdet.
Både snö och is rinner bort och vädertypen väntas bestå även under torsdagen.
Bengt Järlestig från Ludvika, chef på specialsträcka nio, en av två sträckor i Fredriksbergstrakten som körs på lördag, konstaterar att det i nuläget inte är någon fara:
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-02-05 Wänn gör comeback
2004 blir Anders Wänns comebackår i Svenska rallyt.
Och han siktar på att vinna N3-klassen.
Precis som han gjorde i en Peugeot för fyra år sedan.
- Men då var konkurrensen tuffare än nu. 17 bilar kom nämligen till start i klassen, i år är startar bara tre, säger Borlänge MK-föraren.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-02-05 Eljas backar upp juniorerna
Förbundskapten. Fredrik Eljas från Falun är stöd för och uppbackare av Sveriges bästa rallyjuniorer.
Per-Gunnar Andersson kör junior-VM-serien, Oscar Svedlund väljer grupp N-VM medan Tobias Johansson tagit klivet direkt upp i värstingklassen (WRC).
- Vi får se vilken som lyckas bäst men vår målsättning är att en av våra svenska juniorer senast 2006 ska ha ett WRC-kontrakt.
Läs hela artikeln i
Södra Dalarnes Tidning

04-02-05 Mattias Ekström körde för fort på träningen
Banracingstjärnan Mattias Ekström från Krylbo blev avstängd från deltagande i förra helgens rallytävling i Ludvika.
Orsaken till avstängningen var att funktionärerna ansåg att Ekström kört vårdslöst på fredagens träning ute på sträckorna.
- Tydligen är det någon som anser att jag åkte för fort. Men åker man i 70 på vägar där det annars går i 30 kanske det ser ut som det går för fort, säger Ekström.
Tanken var att Mattias Ekström skulle ställa upp utom tävlan i Dan Anderssons minne förra helgen som träning inför Svenska rallyt.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

04-02-04 Problem i SMK Dala
Klubben har inte hittat intresserade till alla platser i styrelsen
SMK Dala har problem. Stora problem.
Samma år som klubben ska arrangera både en SM-deltävling i rally och Novemberkåsan har klubben inte lyckats hitta intresserade till alla styrelseposter.
- Tiden har kommit ikapp SMK Dala, säger ordförande Thomas Wiberg.
Läs hela artikeln i
Borlänge Tidning

Daniel och Mattias i täten
Gästrikarna höll sig väl framme när Upplands C-förarserie i rally fortsatte med Elwa-Motors pokalen i söndags. Daniel Rosén, Järbo och Mattias Kågström från Skutskär fixade var sin klasseger.
Tävlingen avgjordes vid Lunda, mellan Österbybruk och Alunda. En sträcka på nära sju kilometer kördes tre gånger, där sammanlagda tiden avgjorde. Daniel Rosén var tre sekunder före Skepptunas Bosse Eriksson i tvåhjulsdrivna klassen i det första åket. Tredje tid noterade Anders Björnmyr,
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-02-03 Värdefulla rallypoäng för bröderna Hägg
SMK Hälsinges Niklas Hägg knep sjundeplatsen i klassen för fyrhjulsdrivna bilar, medan brorsan Mattias Hägg blev nionde man i tvåhjulsdrivna klassen. Klubbkompisen Uffe Slaaen, körde in sig på en tredjeplats i tvåhjulsdrivna klassen för C-förare.
Bröderna Hägg - Nik-las och Mattias - tog värdefulla poäng när Supercupen i rally fortsatte med Dan Anderssons Minne i helgen. Bäst gick det för Niklas som styrde till sig sjundeplatsen i klassen för fyrhjulsdrivna bilar.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-02-03 Rallybilar och hästar får samsas
Travsporten och motorsporten - på måndagskvällen fick parterna chansen att lägga upp strategin för bådas nyttjande av Flygstaden.
Flygstaden-området är på väg att i all blygsamhet profilera sig som ett framtida motorsportcentrum i Söderhamn. I helgen kördes två SM-kvaltävlingar i dragracing, för att nu bara ta ett exempel. Ytterligare en tävling ska köras i slutet i februari.
Men det finns kolliderande intressen: nära området tränas travhästar. Och kommunen har förhoppningen att inom fem-sex år ha en flygskola (Eurotraining) i drift på Flygstaden
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-02-03 Ett VM bakom det största
Det mesta intresset i det svenska VM-rallyt knyts förstås till den största klassen - WRC - med de kända namnen och de vassaste bilarna.
Men i Svenska rallyt körs också om ett annat världsmästerskap, nämligen i grupp N, klassen för mer standardbetonade, fyrhjulsdrivna bilar.
I den VM-serien deltar örebroaren Joakim Roman i en Subaru Impreza.
24-årige värmlänningen Per-Gunnar "PG" Andersson gör nu fyrhjulsdebut, då han är anmäld i en grupp N-Mitsubishi Lancer.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-02-03 Tobias salig efter provturen
Han pratade om sin roligaste dag i livet. Tobias Johansson från Ludvika var överlycklig efter att för första gången i tävlingsfart ha fått prova den Ford Focus han ska ratta i Svenska rallyt.
- Det har gått jäkligt bra. Bilen uppför sig lugnt och stadigt och är fantastiskt lättkörd. Så här snabbt har jag aldrig kört.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-02-03 Tobias ska ta chansen
Tobias Johansson, Ludvika, har fått sitt livs chans inom rallysporten. På fredag startar han som fabriksförare åt Ford i Svenska Rallyt.
Går det bra finns chansen att bli näste svenske storstjärna inom sporten.
- Jag ska ta vara på den och visa att jag är värd att satsa på, säger Tobias.
Förutom någon mil på asfalt i England, var gårdagen första gången Tobias testade Focusen på snöiga och isiga skogsvägar i Värmland. Ett test som slog mycket väl ut.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

04-02-03 Mattias Ekström byter både bil och underlag
I vanliga fall är det asfalt, banracing och Audi som gäller för Avestakillen Mattias Ekström.
Men ibland byter Mattias både bil och underlag. Som till helgen när han startar i Svenska Rallyt.
- Rally har alltid haft en plats i mitt hjärta, säger Mattias Ekström.
Det är som en av förarna i den tyska DTM-serien som Mattias Ekström är mest känd. Där rattar han en Audi i värstingklass. Och finns inte sällan med i toppen av tävlingarna.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

04-02-03 "Det här är en riktigt bra bil"
Carlsson efter första testet med Peugeot 206 WRC
Fyra raka segrar i Svenska Rallyt. I går testade Daniel Carlsson Peugeots suveräna vinnarbil, 206 WRC, för första gången.
- Det är en riktigt bra bil. Men den här skiljer sig från de tidigare årsmodellerna, påpekar den 27-årige värmlänningen.
Daniel Carlsson skrev i höstas på ett kontrakt som gäller för 1+1 år med Peugeots farmarstall Bozian Racing och kör en Peugeot 206 WRC i minst åtta VM-deltävlingar i år.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-02-03 Endast 19 gick i mål i Rally Inlandsleden
Dåligt med anmälda förare, flera uteslutna och många som fick bryta gjorde att det till slut blev ynkliga 19 förare som tog sig i mål i helgens Rally Indalsleden i Bispgården.
Därmed har inte heller årets distriktsmästerskap i rally har knappast fått den starten som förbundet önskat sig.
Med en premiär som blev inställd på grund av för få deltagare och helgens andra deltävling med ett fåtal förare passerades mållinjen antas att svenska bilsportförbund har en del att fundera över.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

04-02-03 Edholm avancerar i Supercupen
Förra helgen på hemmaplan slutade Jörgen Edholm, Stuguns MK på en femteplats bland värsting bilarna i Supercupen.Helgens tävling i Ludvika innebar en förbättring med två placeringar och avancemang i cupen.
I och med helgens tredjeplats i Supercupen avancerade Jörgen Edholm, Stugun, två placeringar till pallplacering efter cupens andra deltävling.
En plats som han nu ska försöka behålla ända till slutet. För att slå helgens övermän, Mats Jonsson, Forshaga, och Jari Saarinen, SMK Kvarnsvingarna, kommer troligtvis att bli svårt även i framtiden.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

04-02-03 Vågad satsning på motorsport ska inspirera andra
Som ledamot i socialnämnden i Filipstad deltog Bo Norman i många möten om ekonomi och nedskärningar. Funderingar väcktes om hur han själv kunde hjälpa kommunen.
Jag bestämde mig för att bidra på mitt sätt genom att starta eget och stimulera andra att våga satsa även på landsbygden.
Vid förra årsskiftet öppnade Bo Norman sin butik för motorsport i lilla Nykroppa. Det kan tyckas vara en rejäl chanstagning men Bo Norman menar att det handlar om ett treårsprojekt som ska utvärderas och några vinster räknar han inte med i dagsläget.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-02-02 Mikael är Norrlands enda hopp
När starten går är han ensam förare norr om Dalarna.Han är junior med siktet inställt på att kunna köra rally på heltid.Namnet är Mikael Eriksson och han kör för Jämtlands motorklubb.
Med en pappa rejält smittat av motorentusiasm var det mycket som talade för att även Mikael Eriksson, JMK, en dag skulle köra rally.
Så sant som det var sagt så blev det en del bilåkande på pappa Joes bildemontering i tidiga år.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

04-02-02 "Jag körde bil som 6-åring"
Petter Solberg kan bli förste norrman att vinna Svenska rallyt.
Aftonbladet.se:s läsare chattade med rallyvärldsmästaren Petter Solberg
Greger säger: Vad var din första bil??
Petter Solberg säger: Min första bil var en Bubbla. Då var jag sex år och körde även för första gången.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

04-02-02...men natten tillhörde stjärnorna
Mattias Ekström lyste av självförtroende. P G Andersson, Bilsportförbundets första sponsorjunior, åkte fort.
I mörkret i går kväll, gick det snabbt på gamla rallyvägar på militärområdet norr och väst om Jämmerdalen.
- Vi har fixat en särskild träningskväll för Mattias och P G, säger Fredrik Eljas, Svenska Bilsportförbundets "landslagskapten" för SMS
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-02-02 Lättare tävla än träna
Vägen vid Lönnemossa är krokig, slingrig och glest trafikerad. I går var den avstängd.
Och mer trafikerad än någonsin. I fyra timmar åkte åtta rallybilar fram och tillbaka på de sju kilometrarna skogsväg. Det var träning inför rallytävlingen "Dan Anderssons Minne".I dag gäller det för vår "Rallyrookie". Tobias Augustinsson finns på startlinjen i hans första rally någonsin: Dan Anderssons Minne.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-02-02 Lyckat genrep för Tobias
Det blev ett lyckat genrep inför Svenska Rallyt för Tobias Johansson. Ludvikaföraren tog segern i fyrhjulsdrivna klassen - och totalt - i Humbo-sprinten.
Dagen innan hade Tobias kört pappa "Ekens" Subaru utom tävlan i Dan Anderssons Minne. Nu gällde det första deltävlingen i Dala Rally cup i Smedjebacken. Tobias kom till start i en Escort Cosworth som han lånat av Lasse Eriksson från Hörby (som agerade kartläsare).
Den elva kilometer långa sträckan kördes två vändor. I den första av dessa var Tobias sex sekunder före Hasse Gustavsson, Vansbro. Gången därpå skilde 13 sekunder mellan de båda och Tobias skrev därmed marginalen till sammanlagt 19 sekunder.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

04-02-02 Mats säkerheten själv
Mats Jonsson tog segern i fyrhjulsdrivna klassen i Dan Anderssons Minne, årets andra deltävling i Supercupen i rally. Forshagaföraren imponerade. Marginalen skrevs till dryga 1,5 minut före östgöten Jari Saarinen.
Dan Anderssons minne hade start och mål förlagt till Ludvika. De fem sträckorna - på tillsammans 8,2 mil - fanns belägna i väster om Grängesberg och Ställdalen.
Eddie Hörbing, Degerfors och Mats Thorszelius från Uppsala var snabbast på den första sträckan, sekunden före Mats Jonsson.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

04-02-02 Wiik kom aldrig till start
Per-Olof Wiik jagade en topplacering i Ludvika. Rallyföraren kom till Örebro, sen rasade servicebilen ihop.
- Det är klart att man är besviken. Vi hade siktat på en topplacering, och så går det så här, säger en mycket besviken Per-Olof Wiik.
Per-Olof och kartläsaren Joakim Nilsson hade drygt tio mil kvar till Ludvika när servicebilen rasade ihop.
- Motivationen tog slut, vi vände och hankade oss tillbaka hem istället.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

04-02-02 "Rally-Robban" fyra i Supercupen
Robert Johansson blev bästa "icke WRC-ekipage" på fjärdeplats i Ludvika.
Än leve gamla gudar. Robert Johansson var nära pallplats när Supercupen i rally fortsatte med Dan Anderssons Minne. Blev till slut fyra, halvminuten efter tredjeplacerade Jörgen Edholm, Stugun.
Dan Anderssons Minne var årets andra deltävling i Supercupen. Banan var förlagd väster om Ludvika, till skogarna runt Grängesberg och Ställdalen. Fem sträckor mätte tillsammans åtta mil.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

04-01-30 Johanna är en tjej med drag och speed som ska tävla i SM
SMK Söderhamn arrangerar två stycken SM-deltävlingar i dragracing för snöskotrar i helgen. Johanna Olsson, 12 år, är en av de startande.
Johanna Olsson lutar sig över sin Ski-Doo MXZ. Stilen sitter där, trots att skotern och situationen är ny för Johanna.
Men när SM-deltävlingen i skoterdragracing startar på Flygstaden på lördag kommer rutin och vana i skymundan för några sekunder. Då gäller det att vara på hugget när den gröna lampan tänds.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-01-30 Nu har Johansson koll på "sin" Ford Focus
Under två dagars Englandsvisit har Tobias Johansson fått bekanta sig med den Ford Focus ha ska köra i Svenska rallyt. Det skedde på M-Sports anläggning i Cockermouth, i nordvästra England.
- Det har gått bra. Nu är allt inställt efter mig, berättade Tobias, som hade med sig mekanikern Johan Nordstedt från Ludvika på Englandsresan.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-01-28 Böter hotar SMK Söderhamn
Klubben har missat att lämna in en ansökan om miljöfarlig verksamhet samt att söka bygglov på rätt sätt för sitt nya motorstadion.
Kuriren-Sporten har tidigare berättat om att hur SMK Söderhamn kommit igång med byggandet av sin motorstadion på Flygstaden. I ivern att komma igång har klubben åkt förbi vissa viktiga delar.
Som att från början lämna in en anmälan om miljöfarlig verksamhet, så kallad c-verksamhet, samt att söka bygglov på rätt sätt.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-01-27 Språktrøbbel for Rally-Petter
Norsk pjatt selger ikke biler for Subaru. Heretter må Petter Solberg prate engelsk - også med norske medier.
Petter Solberg omgitt av norske og utenlandske pressefolk under Rally Monte Carlo i forrige uke. Foto: ScanpixDet japanske bilkonsernet spytter inn milliardbeløp for å profilere seg selv. Subaru selger over en halv million biler verden over i året.
Det norske markedet er på knapt en halv prosent. Da nytter det ikke å prate norsk for Petter Solberg.
Läs hela artikeln i
VG Nett

04-01-27 Tidigt strul för Per-Olof Wiik i Z-Trofén
De jämtländska hårnålskurvorna höll på att bli ödesdigra för Kristianstads Per-Olof Wiik när det var dags för premiärtävlingen i Super-Cupen som avgjordes i trakterna kring Stugun.
Medan det flöt helt problemfritt förra helgen i Hudiksvall för Per-Olof med Joakim Nilsson i högerstolen, strulade det direkt i Z-Trofén.
- Första sträckan var en kort snutt och jag var inte riktigt på hugget från början. Lyssnade inte på Joakims noter och i en hårnålskurva gick det för fort. Vi hamnade i snövallen och fastnade.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

04-01-27 Flygande start för Levin
Henrik Levin, SMK Hörby fick en flygande start på årets rallysäsong och körde in som fyra i norska Rally Elverud. En placering han knappt ens vågat fantisera om före start.
Några futtiga tränings mil med nya Volvo 740:an var allt Henrik hade i kroppen när han gav sig i kast med första deltävlingen i Volvo Originals Nordiska serie.
Nu märktes inte detta på tempot som var högt från första början. Trots att han och co-driver Mårten Nilsson hade som målsättning att komma i mål till varje pris.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

04-01-27 Andra plats i distriktsmästerskapet för Flodin
Sinkades på andra sträcken av en konkurrent som kört in i snövallen. Patrik Flodin fanns med i kampen om förstaplatsen i klassen Volvo Original när Nedre Norras förbundsmästerskap i rally (nytt namn för DM) inleddes med Vinterpokalen i Sandviken.
Det blev till slut en andraplats för 19-åringen från Ilsbo efter lite oflyt. Fyra sträckor på tillsammans sju mil ingick i Vinterpokalen. På den första av dessa var Gävles Mats Hammarström den snabbaste, elva sekunder före Patrik, som sedan hade sju sekunder fram till Hammarström på den andra sträckan. Därmed totalt 18 sekunder efter.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-01-27 Inget EM för Sandell
Den inplanerade starten för Patrik Sandell och Jonas Eriksson, i EM-tävlingen Arctic Lappland Rally i Roovaniemi blir inte av. Fredagens krasch vid testerna i Rissna orsakade så pass stora skador på bilens framvagn att reservdelar måste beställas från Frankrike.
- Det var vid ett parti med en snabb höger där det gick ungefär 120km/h som alla hjulbultarna på vänster framhjul small av.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

04-01-26 Wicksell snabbast men Alf gladast på hemmaplan
Z-trofén i Stugun bjöd på fina vägar och hitresta gäster på hårt motstånd. Åt Dick Wicksell, Uppsala, och Mats Jonsson, Forshaga fanns inte mycket att göra. Deras rutin och snabba bilar gjorde att de flesta hemmaförarna fick se sig slagna.
Men inte alla. I den tvåhjulsdrivna klassen körde Per-Åke Alf, Stugun, in på en fin andraplats endast fyra sekunder efter vinnaren. En mycket nöjd hemmaåkare.
Läs hela artikeln i
Östersunds-Posten

04-01-26 Unga Ford stack upp på direkten
Tvåa och trea. Nu leder Ford otippat märkesmästerskapet. Markko Märtin kom i mål med några sekunders marginal till Francois Duval.
- Det här är vårt bästa resultat i Monte Carlo någonsin. Jag är fruktansvärt nöjd, säger stallchefen Malcolm Wilson.
Markko Märtin visade förra året att han kan vinna VM-deltävlingar med sina segrar i Grekland och Finland. Estländaren låg trea efter andra etappen och hade inte några stora problem. Stallkamraten Francois Duval imponerade också och klättrade från femteplats till andraplats under lördagen.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-26 Minst sagt problematiskt för P-G Andersson
Problem under hela rallyt. Men till slut blev det ändå en VM-poäng för P-G Andersson och Jonas Andersson. Ekipaget körde som åtta i JVM-klassen.
- Det går inte att ha mer strul än vi haft, säger P-G.
Årjängsföraren P-G Andersson hade totalt gjort tre tävlingar på asfalt innan debuten i Monte Carlo-rallyt. Men på fredagen var han och Jonas Andersson ändå i ledningen inledningsvis. En olycklig avåkning in i ett staket betydde att segerchanserna försvann.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-26 Besviken Solberg tror mer på framtiden
- Jag tror bilen kommer gå riktigt bra på grus
Världsmästaren var på väg mot en femteplats. Då körde han in i en stenmur och förstörde fjädringen på vänster framhjul. Sjundeplatsen var inte vad Petter Solberg räknat med.
- Jag är ändå glad över att vara i mål med tanke på det som hände, säger han.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-26 Mellquist vann trots dött lopp
Efter en strulig säsong fick rallyföraren Magnus Mellquist till det ordentligt när han vann i Nedre Norras förbundsmästerskap.
Snacka om sekundstrid i Vinterpokalen! Dött lopp efter sju mil i rallyskogen, men segerherren hette Magnus Mellquist, Söderhamn. Årets inledande deltävling i Nedre Norras förbundsmästerskap omfattade fyra sträckor. Banan var förlagd till området mellan Sandviken och Ockelbo.
Snabbast på den första sträckan var Mathias Waldegård. Rimoföraren hade två sekunder i rygg på Mitsubishikollegan Magnus Mellquist. Dick Larsson, Rasbo, gasade värst på sträcka 2, fem sekunder före Mellquist.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-01-26 Staketet som stoppade P-G:s segerplaner
I ledning efter en drömstart - då fastnade värmlänningen i ett fårstaket: "Otur"
P-G Andersson ledde juniorklassen i Monte Carlo-rallyt efter en drömstart. Ett fårstaket på den fjärde sträckan tog död på segerplanerna. Gårdagens sista sträcka tvingades han köra helt utan bromsar.
- Ibland har man riktigt mycket otur. Men jag är glad över att vara kvar i tävlingen, säger värmlänningen.
P-G Andersson presterade redan under fjolårets fyra JVM-tävlingar sträcktider som visade att han hör hemma i den absoluta toppen.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-26 Wicksell skrällde efter imponerade körning
Efter en imponerande körning var det Dick Wicksell, SMK Uppsala, som vann årets inledande tävling av Supercupen i helgen.Positiv överraskning var även att duon Per-Åke Alf och codrivern, Sören Antilla blev tvåa bland de tvåhjulsdrivna bilarna.
Speciella väderförutsättningar gällde när publik och tävlande i lördags begav sig mot Stugun och årets premiärtävling i Supercupen, Z-trofén i Stugun.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

04-01-25 Det var på sekunden, Magnus
Snacka om sekundstrid i Vinterpokalen! Dött lopp efter sju mil i rallyskogen, men segerherren hette Magnus Mellquist, Söderhamn.
Årets inledande deltävling i Nedre Norras förbundsmästerskap omfattade fyra sträckor. Banan var förlagd mellan Sandviken och Ockelbo.
Snabbast på den första sträckan - mellan Kungsfors och Silverkällan - var Mathias Waldegård. Rimoföraren hade två sekunder i rygg på Magnus Mellquist.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-01-25 Olycka försenade tävlingen
Vinterpokalen fördröjdes 1,5 timme på grund av en olycka på den tredje sträckan. Det var B-föraren Mattias Svedberg från Bollnäs som kraschade så illa att ambulansen fick rycka ut.
Ekipaget rullade runt och landade olyckligt nog på en vass sten. Denna skar upp taket och slog även ett hål i hjälmen på Mattias.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-01-24 Med turbofart mot toppen
Nu blir det full fart framåt för Tobias Söderqvist. En nytrimmad Saab turbo ska föra Årsundakillen tillbaka dit han hör hemma - överst på prispallen.
Säsongen -02 tog Tobias Söderqvist SM-guldet i rally i Lilla Grupp N. Han hade uppgjort med en treårig satsning för team Eljas Motorsport och allt såg ut att vara klappat och klart för en ljus framtid. Dessvärre sprack det samarbetet.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-01-23 "Kongen" flyttar hem till Kristianstad
Nu flyttar landets största rallytävling, Momentum Kong Christian Race hem igen till Kristianstad. I slutet av april är det dags för årets upplaga av den populära tävlingen.
Efter ett antal år i Broby och senast i Glimåkra har Kristianstads MK bestämt sig för att flytta Momentum Kong Christian Race tillbaka till Kristianstad.
Ett beslut som bygger på att årets rally ingår som deltävling populära Super-Cupen och då vill man passa på att göra någonting extra av arrangemanget.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

04-01-23 Thorszelius vill ha en repris på fjolåret
I helgen avgörs en av årets riktigt stora rallytävlingar i länet då Supercupen körs i Stugun.Cirka 120 förare är anmälda och av de kommer rekordmånga, 30 förare att köra fyrhjulsdrivet.
Med första start klockan elva på lördag inleds årets Supercup med ett högklassigt startfält på plats i Stugun. Fjolårssegraren, Mats Thorszelius, SMK Uppsala kommer att finnas med för att försvara den tillsammans med sin fru Evelina som är hans codriver under samtliga tävlingar i Supercupen.
Läs hela artikeln i
Länstidningen Östersund

04-01-23 Vinterpokalen avgörs i Sandviken
Det är tätt på given i rallyskogarna. På lördag körs årets första deltävling i nedre norras förbundsmästerskap (DM). Platsen är Sandviken där anrika Vinterpokalen avgörs över fyra sträckor på tillsammans sju mil.
Ett 80-tal ekipage finns anmälda. Det kunde varit betydligt fler, men olyckligtvis kolliderar tävlingen med Super-cupens inledning i Stugun.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-01-23 Saarinen vill ha motstånd nobbar ÖÖM
Tre gånger har rallyföraren Jari Saarinen från Mantorp vunnit rallymästerskapen i ÖÖM, öppna östgötska mästerskapen. Nu har han åkt färdigt i länet. - ÖÖM är väldigt fina tävlingar, men ska jag utvecklas så måste jag möta bättre motstånd, säger Jari Saarinen.
Med sin värstingbil har han få eller inga konkurrenter på hemmaplan. Det har fått honom att ta beslutet om att inte köra någ-ra tävlingar i Östergötland i år. Och kanske kommer han aldrig tillbaka till ÖÖM.
- Njae, det kan hända att jag kommer tillbaka om några år, men på en helt annan nivå och bara åker för att det är roligt.
Läs hela artikeln i
Östgöta Correspondenten

04-01-20 Thunström vann första deltävlingen i RM
Thomas Thunström, Ludvika, höll tempot rejält på topp i Hälsingerallyt, årets inledande deltävling i riksmästerskapet. Han tog segern i tvåhjulsdrivna Grupp H-klassen över 2000 cc efter en imponerande körning.
Hälsingerallyt avgjordes i skogarna runt Hudiksvall. Fem sträckor ingick på bitvis mycket hala vägar. Thomas Thunström avgjorde redan på den första sträckan, drygt två mil lång.
Läs hela artikeln i
Dalademokraten

04-01-20 Tierpsförare rattade bäst
Det blev dubbelt Tierp i topp i tvåhjulsdrivna elitklassen i rallyt Skutskärsratten under söndagen. Ulf Eriksson segrade med två sekunders marginal till klubbkollegan Tommy Bryfelt.
Vinterns rallypremiär i distriktet innehöll tre sträckor på tillsammans 2,2 mil. Det hela blev en publikfest med täta åskådarled, i synnerhet på den milen långa första sträckan.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-01-20 Olsson vann i Hudiksvallsskogarna
Magnus Olsson från Järbo höll tempot på topp i Hälsingerallyt, årets inledande deltävling i riksmästerskapet. Framfarten räckte till klasseger i B-förare Grupp H under 2000 cc med nära två minuters marginal. I fyrhjulsdrivna klassen bjöds det en rejäl sekundstrid som Dick Larsson, Rasbo, avgjorde till sin fördel med tre sekunder före Sundsvalls Sten-Erik Eriksson.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-01-19 Rally-Robban ledde - men tappade
Mörkret ett problem för Robert Johansson. Tappade 22 sekunder på sista sträckan i Hälsingerallyt. Blev trea. Benny Persson också trea. Det blev en sekundstrid som hette duga i Hälsingerallyt.
Segrare i fyrhjulsdrivna klassen blev till slut Dick Larsson med tre sekunder tillgodo på Sten-Erik Eriksson.
Hälsingerallyt var årets inledande deltävling i riksmästerskapet (ett inofficiellt SM för Grupp H och Veteranklasserna). Arrangerande SMK Hälsinge bjöd på fem sträckor, till största delen förlagda till området mellan Hudiksvall och Bergsjö.
Läs hela artikeln i
Ljusdals Posten

04-01-19 Många avåkningar i vinterrallyt
Tre förare i spännande slutstrid. Dick Larsson passerade Sten-Erik Eriksson på slutsträckan. Många tvingades bryta Hälsingerallyt.
Det blev en sekundstrid som hette duga i Hälsingerallyt. Segrare i fyrhjulsdrivna klassen blev till slut Dick Larsson, Rasbo, med tre sekunder tillgodo på Sten-Erik Eriksson, Sundsvall.
Hälsingerallyt var årets inledande deltävling i riksmästerskapet (ett inofficiellt SM för grupp H och veteranklasserna). Arrangerande SMK Hälsinge bjöd på fem sträckor, till största delen förlagda till området mellan Hudiksvall och Bergsjö.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-01-18 Många styr i Skutskärsratten
På söndag blir det efterlängtad rallypremiär för säsongen i Gästrikland. Skutskärsratten har samlat ett drygt 80-tal ekipage som ska köra tre specialsträckor på tillsammans 2,2 mil.
Årets första rally i distriktet avgörs i skogarna melan Skutskär och Älvkarleö Bruk, samt i Gårdskär. "Ratten" ingår som den andra av sju deltävlingar i Upplands C-förarserie.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-01-16 Tidernas rally för tredje gången
På lördag förmiddag går starten för Tidernas rally. Rallyt går för tredje gången och som vanligt går det längs 272:an och deltagarna väljer själva vart de vill starta längs vägen. Målet är dock gemensamt. I år sker målgång och därmed bilutställningen i Högbo.
I Tidernas rally handlar det varken om att komma i mål först eller köra sin sträcka på kortast möjliga tid. Istället handlar det om att med sin bil samla på sig stämplar från kontrollstationerna längs vägen och komma i mål i Högbo någon gång under lördagseftermiddagen. Där växlas stämplarna om till lotter och priserna lottas ut bland deltagarna.
Läs hela artikeln i
Gästriklands Tidning

04-01-16 Regementet navet i SM-rallyt
SM i rally avgörs i ett antal rallydeltävlingar. En av deltävlingarna - Bilmetrorallyt den 21 augusti i år - genomförs i Falun i SMK Dalas regi.
Igår hade klubben bjudit in till presskonferens, för att presentera hur långt man kommit i planeringen.
- Det blir ett endagarsrally med sex specialsträckor, kunde SMK Dalas ordförande Thomas Wiberg berätta.
Thomas, kommer att vara biträdande till tävlingsledaren Lennart Pettersson under rallyt.
Läs hela artikeln i
Borlänge Tidning

04-01-16 Vilket lyft för motorklubben
Motorstadion på Flygstaden
Nu går Söderhamns motordrömmar i uppfyllelse. En ny crossbana, en ny racingbana och en ny enduroslinga för skoteråkarna. Två nya crossbanor, en trialbana och en ny enduroslinga för motorcykelåkarna.
Lägg till en folkracebana och en depå med klubbhus, kiosk och förråd så är det lätt att förstå varför SMK Söderhamns Börje Nilsson strålar som ett småbarn på julafton denna torsdagsmorgon.
- Det här blir en fantastisk "lekpark" för alla motorentusiaster, säger Börje och pekar mot Flygstadens södra skogsbryn.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-01-15 Bilsporten får ny tävling
Inte nog med att säsongen 2004 drar igång nu i januari - Nedre Norra Bilsportförbundet (NNBF) byter dessutom namn på mästerskapsserierna. Från och med 2004 arrangerar förbundet förbundsmästerskap istället för distriktsmästerskap.
- Styrelsen ansåg att det mer statusfyllda namnet "Förbundsmästerskap" harmonierade bättre med den höga status mästerskapet har jämfört med gamla namnet "Distriktsmästerskap", berättar NNBF:s ordförande Hans Erik "Frasse" Berg.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-01-14 Daniel siktar mot stjärnorna
Nu är Daniel Carlsson nära de stora rallyessen, riktigt nära. I går mötte han sina nyblivna teamkamrater i Peugeot.
- Det märks att Marcus Grönholm är dubbel världsmästare, sa han efter provturen med finländaren.
När chansen att bli fabriksförare på deltid för det franska WRC-teamet dök upp i höstas fanns det ingen tvekan hos den 27-årige värmlänningen. Han menar att dörren till rallysportens finrum öppnade sig precis vid rätt tillfälle, dessutom till rätt team.
Läs hela artikeln i
Göteborgs-Posten

04-01-14 Här får rallytalangen en lektion i världsklass
Båda växte upp på en bondgård. Den ene i Finland, den andre i Sverige. Vid tio års ålder köpte de sina första bilar. En folkvagn bubbla.
I år möts Marcus Grönholm, 35, och Daniel Carlsson, 27, i Svenska rallyt i egenskap av stallkamrater i Peugeot.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

04-01-14 Bräck tillbaka till indycarpremiären - som assistent
Den 29 februari körs premiären av indycar på Home-stead-banan i Florida. På plats finns den svenske racerstjärnan Kenny Bräck.
- Jag hoppas jag kan vara med och hjälpa till i teamet, sedan får vi se vilken roll jag kommer att ha, säger Bräck under Team Rahals telefonpresskonferens i går.
Förra veckan blev det klart att Budd Rice tar över efter Bräck fram tills det att värmlänningen är redo för en comeback.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

04-01-14 Patrik Flodin får stipendium
Politikerna i hemkommunen uppmuntrar en lovande talang. Rallyföraren Patrik Flodin, 19, Ilsbo fick på tisdagen stipendium och diplom av politikerna i Nordanstigs utbildnings- och kulturnämnd.
- Patrik är motsvarande svensk mästare för sina insatser i sin klass inom Volvo Original Cup. Vi vill uppmuntra sådana talanger, säger kultur- och skolchef Berndt Nordberg, som deltog i utdelningen tillsammans med politikerna.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-01-14 PG efter första testet: - Det är en vass bil
Per-Gunnar Andersson har gjort sin första test i den Suzuki Ignis han ska köra i junior-VM i år. Det skedde på en testbana i Millbrook, England.
- Det är en vass bil, säger P-G.
Årjängssonen Per-Gunnar Andersson gör sin debut för Suzuki i Monte Carlo-rallyt som inleds om drygt en vecka.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-14 Fick tips av förre världsmästaren
Carlsson åkte på testtur med Marcus Grönholm i Kall
Debuten i Peugeot närmar sig. I går fick Daniel Carlsson en åktur med Marcus Grönholm ? i den nya värstingbilen 307 WRC.
- Den verkar riktigt bra. Även om jag inte har mycket att jämföra med, säger Daniel.
Daniel Carlsson har ännu inte testat den Peugeot 206 WRC, som han ska köra i åtta av årets VM-rallyn, på vinterväglag. Enda gången han fått provköra bilen var under Race of Champions på Kanarieöarna i höstas.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-14 Vilken drömpresent
Nyblivne 22-åringen Tobias Johansson kör Ford i Svenska rallyt
I fredags fyllde rallyföraren Tobias Johansson 22 år. Kvällen innan fick han drömpresenten av sin teamchef Göran Henriksson i Eksjö:
- Tobias, du ska inte köra Toyota utan en Ford Focus i Svenska rallyt, löd Henrikssons telefonbesked.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-01-14 Gasen i botten
- Jag har alltid gillat motorer. Jag körde lite cross ett tag, men sedan jag provat att köra rally är jag frälst. Det finns inget som är roligare. Nu satsar jag allt jag har på att få köra rally.
Falukillen Tobias Augustinson har skaffat sig rallyförarlicens.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-01-13 Vilka tar pengarna i penningstinna rallyt?
Jag förstår inte att jippot Svenska Rallyt och den rallycirkus den ingår i, kan ha ekonomiska problem! Det stinker ju pengar om hela cirkusen. De olika stallen öser ut pengar på bilar, däck och annan utrustning för miljoner. Tillika så har förarna även skyhöga löner.
Där måste det finnas pengar över.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-13 Omringade av beväpnade män
Thörner och McRae fast i Dakaröknen: - En mardröm
Dakarrallyt blev en mardröm för Tina Thörner och Colin McRae. I tre dagar satt de fast i öknen - omringade av beväpnade män.
- Vi vet fortfarande inte om det var banditer eller armén. Det var en mardröm, berättar Tina.
Värmländskan Tina Thörner upplever just nu ett av sina värsta Dakarrallyn hittills. På den nionde specialsträckan mellan Tidjikja och Nema i fredags fick Thörner och föraren Colin McRae problem med sin Nissan.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-12 Björnmyr körde i diket - där försvann segern
Bosse Eriksson knep förstaplatsen i tvåhjulsdrivna klassen när Upplands C-förarserie i rally inleddes med EVB-kannan under söndagen. 25 sekunder skilde Skepptunaföraren till andraplacerade Daniel Ernstedt, Haninge.
Järboföraren Anders Björnmyr inledde snabbt. Dessvärre byttes ledning till dikesvisit och därmed kunde i stället Skepptunas Bosse Eriksson ta hem spelet i tvåhjulsdrivna klassen för C-förare.
Tävlingen kördes i trakterna runt Skyttorp i regi av Rasbo MK. Fem sträckor stod de tävlande till buds.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-01-12 Tobias nöjd trea
Frånsett entt misstag i ett vägbyte, som kostade cirka 20 sekunder, var Tobias Johansson, Ludvika MS, nöjd efter sin tredjeplats i lördagens rally "Finnskogavalsen" i Värmland.
- Jag åkte inte dit för att vinna. Jag hade kört pappas Subaru i en kilometer innan tävlingen och det viktiga var att få åka 8.5 mil i tävlingstempo, konstaterade Tobias.
- Det var kanonvägar, blåis i botten och rejäla plogvallar. Så ska ett vinterrally vara.
Snabbast var inte oväntat de två värmlänningarna Stig-Olof Walfridson och Oscar Svedlund.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-01-12 Nedräkningen har börjat
Om knappt en månad är rallyeliten tillbaka i de svenska skogarna
Det återstår knappt en månad till Svenska Rallyt.
Som vanligt är hela världseliten anmäld till årets andra rally i FIA World Rally Championship och tävlingsdatum är 5-8 februari med enbart formell start i Karlstad första kvällen.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-01-12 Stecka valsade bäst
Walfridson snabbast i Finnskogsvalsen - med ny kartläsare
Full fart. Stig-Olov Walfridson vann Finnskogsvalsen med inhoppande kartläsaren Joakim Gevert. Ordinarie kartläsaren Lars Bäckman stod över och ersattes av Joakim Gevert. Men Stig-Olov Walfridson vinner ändå.
Jag är ändå inte nöjd med bilen än, säger "Stecka" efter segern i Finnskogsvalsen.
MK Rattens Finnskogsvalsen, med start vid Anttilaberget, lockade ett stort startfält under lördagen. För totalsegraren Stig-Olov Walfridson handlade tävlingen mest om att få ett test inför Svenska Rallyt.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-10 Här bjuds "Schumi" på en rallylektion
F1-världsmästaren Michael Schumacher fick sig en rejäl rallylektion av världsmästaren Petter Solberg i de värmländska skogarna i går. "Otroligt häftigt", sa Schumacher efteråt.
Två regerande världsmästare var på besök i Sverige i går. På samma ort och i samma bil. F1-föraren Michael Schumacher bjöds på en häftig åktur med WRC-föraren Petter Solberg. Sportbladet var som enda svenska tidning på plats vid mästarmötet.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

Svenska Rally-bråket är över
Rallybråket i Värmland är över. Forshaga MC och Svenska Rallyt var på kollisionskurs om 10 000 kronor - pengar som den lokala köpmannaföreningen nu ställer upp med.
Klubben ville ha pengarna för att sköta den sträcka man arrangerar i den svenska VM-rallyt. Arrangörerna vägrade betala extra, eftersom det redan fanns ett avtal om pengar till Forshaga MC.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

Solberg om P-G: - Han är Sveriges största talang
Talangen P-G Andersson var på plats och träffade Petter Solberg i går. Petter Solberg har ett gott öga till värmländske talangen Per-Gunnar Andersson. I går besökte P-G testet i Likenäs.
- Han är Sveriges största rallytalang, säger Solberg.
I fjol avslöjade Petter Solberg i VF att han hade planer på att hjälpa värmländske talangen Per-Gunnar Andersson, 23, i karriären.  Några konkreta kontakter har ännu inte tagits.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-09 Hete världsmästaren varvar upp igen
Petter Solberg testar i Likenäs inför rallyt
Han vann rally-VM som förste norrman och blev större än störst i hemlandet. Men trots hysterin försöker Petter Solberg stå stadigt på jorden.
- Jag trivs som bäst när jag får köra bil, ler 29-åringen.
I går testade han i Likenäs inför Svenska Rallyt.  Petter Solberg kliver ur bilen på skogsvägen och tar sig tid att prata med journalisterna.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-09 Forshaga MC hoppar av Svenska Rallyt
Om fyra veckor inleds Svenska Rallyt. Men nu hoppar Forshaga MC av arrangemanget.
- Vi har inte råd, säger ordföranden Anders Gustafsson.
- Vi klarar oss utan dem, säger rallyts vd Bertil Klarin.
När Internationella Bilsportförbundet för en tid sen höjde den fasta avgiften för att få arrangera ett VM-rally med en miljon kronor slog beskedet inte bara hårt mot Svenska Rallyt. Utan också för de nio arrangörsklubbarna.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-09 Inget vinterrally i Ydre
Trots lite snö de senaste dagarna blir det inget vinterrally i Ydreskogarna på lördag. Det var Ydre MK som skulle arrangerat Klappjakten, tillika första deltävlingen i rally-ÖÖM, men häromdagen kom besked om att tävlingen är inställd.
- Av två orsaker, dels var det för dåligt med anmälningar, dels har ju inte vintern riktigt satt sig i vägarna, säger Sven-Olof Sandberg på Östergötlands Bilsportförbund.
Bara ett 30-tal förare hade anmält sig i början på veckan.
Läs hela artikeln i
Folkbladet

04-01-09 Forshaga hotar att hoppa av
Svenska rallyt hotas av ett tungt avhopp, en månad före årets tävling. Forshaga MK överväger att lämna uppdraget som ansvarig arrangör för två sträckor under rallyts sista dag.
Bakgrunden är att ledningen för Svenska rallyt gett klubben sämre ekonomiska villkor, skriver Nya Wermlands-Tidningen.
- Vi får 45 000 att röra oss med. Från och med i år ska det täcka ersättningen även till de fem andra klubbar som assisterar oss. Tidigare fick de en separat ersättning, säger Forshagas ordförande Anders Gustafsson till tidningen.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

04-01-08 Skärpta krav på publiken i rallyt
"Följs inte reglerna kan tävlingens existens vara hotad"
Stå i publikområden - eller riskera en struken specialsträcka. Kraven på åskådarna i Svenska Rallyt skärps rejält.
- Följs inte reglerna kan tävlingens existens vara hotad, säger tävlingsledaren Christina Lundqvist.
Internationella bilsportförbundet (Fia) har till årets rally-VM infört nya, hårdare, säkerhetsbestämmelser för publiken.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-08 19-årige Patriks bästa tävling
Ilsboföraren Patrik Flodin slog till med besked i Bergslagsrallyt. Hade tempo för seger bland B-förarna i Sverigeserien.
- Min bästa tävling hittills i karriären! 19-årige Patrik Flodin från Ilsbo slog till rejält i Bergslagsrallyt i helgen. Tempot räckte till seger bland B-förarna i Sverigeserien för enhetsklassen Volvo Original.
Ifjol vann Patrik C-förarcupen i Sverigeserien. Bergslagsrallyt innebar debut som B-förare.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-01-08 - och här fick Niklas sin revansch
Efter startförbud i Bergslagsrallyt fick Niklas Hägg sin revansch i Eriknäsbosprinten i Bollnäs på trettondagen.
Det var revanschens dag för Niklas Hägg på trettondagen. SMK Hälsinge-föraren "stod och körde" sin nyinförskaffade Toyota Celica och vann fyrhjulsdrivna klassen i Eriknäsbosprinten.
Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

04-01-08 Storpublik förväntas se rallyt
Just nu är det 28 dagar kvar till Svenska Rallyt. Som vanligt är hela världseliten anmäld till årets andra rally i FIA World Rally Championship den 5-8 februari med enbart formell start i Karlstad första kvällen.
Storpublik förväntas till skogarna runt Hagfors.
Hagfors, som är det egentliga tävlingscentrat numera, även om det officiellt heter att det är Karlstad, dit bilarna åker transportsträcka morgon och kväll.
Läs hela artikeln i
Borlänge Tidning

04-01-07 Dick, Ulf, Peter och Mattias - årets första segrare
Dick Larsson, Ulf Eriksson, Peter Holmberg och Mattias Wennman hade alla anledning känna sig nöjda på Bergbybanan vid Vendel under söndagen. De "fyras gäng" segrade i var sin klass i rallyt Filmsprinten, årets inledande deltävling i Östra sprintcupen.
Tre åk kördes på den tre kilometer långa slingan runt Bergby motorområde. De två bästa tiderna summerades.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-01-07 Hammarström vann rysare i Bergslagsrallyt
Första deltävlingen i Sverigeserien för klassen Volvo Original, Bergslagsrallyt, blev till en riktig rysare. Segrare blev till slut Mats Hammarström. Gävleföraren hade fyra sekunders marginal till Per-Erik Sköldin, Vingåker.
Bergslagsrallyt omfattade fyra sträckor för "originalarna". Matte Hammarström avgjorde på klassiska sträckan Björnjägaren, där han skaffade sig ett rejält försprång. Det förmådde konkurrenterna sedan inte ta ikapp.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

04-01-05 "En kanonbra tävling"
- Jag är mycket nöjd med hela tävlingen. Mest nöjd är jag med tidtagningen. Den har fungerat klockrent.
Det säger tävlingsledaren Thomas Berggren när han får i uppgift att summera årets upplaga av Bergslagsrallyt.
- Det här med tidtagningen kanske låter lite konstigt men det är en lång kedja av uppgifter som ska fungera. Det ska klockas tider, det ska lyssnas av och förmedlas vidare.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

04-01-05 Sekundstrid även i Sverigeserien
4,2 sekunder - större var inte skillnaden mellan ettan och tvåan när Svenska Rallyserien, som också kallas Volvo Original cup, rullade igång i samband med SM-pemiären i Hällefors i helgen.
Mats Hammarström från Gävle satsade allt på klassiska Björnjägarn och skaffade sig ett rejält försprång. Konkurrenterna försökte åka ifatt men lyckades inte - veteranen Per Erik Sköldin från Vingåker var närmast. Men det fattades 4,2 sekunder efter 8,3mil på de snabba bergslagsvägarna.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

04-01-05 Sekundstrid från första till sista sträckan i Bergslagsrallyt
Mats Thorszelius och Mats Jonsson följdes åt från första till sista sträckan när Bergslagsrallyt avgjordes i skogarna runt Hällefors.
I mål skiljde bara sex sekunder mellan de båda förarna efter en timme och en kvarts körning på de sju delsträckorna.
- Det här ser jättebra ut, säger en glad Mats Thorszelius sedan han kört upp på målrampen och mottagit publikens hyllningar.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

04-01-05 Strul i SM-premiär
Mats Jonsson tvåa i Bergslagsrallyt trots elfel i motorn
Mats Jonsson hade inte bara konkurrenter att försöka bemästra i Bergslagsrallyt. Ett elfel i motorn på Ford Escorten satte även myror i huvudet på värmlänningen under SM-premären i Hällefors.
- Andraplatsen gav oss viktiga SM-poäng. Vi var med och körde om segern hela tiden, säger Mats Jonsson som tillsammans med kartläsaren Johnny Johansson var distanserad av totalsegraren Mats Thorszelius med sex sekunder.
Motorbekymren gjorde sig till känna på lördagens tredje specialsträcka Juckaren som mätte 32.95 kilometer.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-05 Anders Karlsson säkrade värmländsk seger i lilla grupp N
Två av fem SM-klasser i Bergslagsrallyt hade värmlänningar i topp. Per Gunnar Anderssons seger i lilla grupp A var enligt förhandstipsen. Att Säffleföraren Anders Karlsson skulle köra hem lilla grupp N var mer oväntat.
- Om jag har vunnit skulle jag vara en av de lyckligaste på den här sidan ekvatorn, förkunnade Karlsson alldeles efter målgång på sista sträckan.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-05 Nu har PG nått topp tio
Bästa tvåhjulsdrivna ekipage och en nionde plats totalt. Per Gunnar Andersson och kartläsaren Jonas Andersson har all anledning att känna sig tillfreds med tävlingsdebuten i en Suzuki Ignis.
- Första gången jag är topp tio totalt, säger Årjängsföraren som hade mycket till motstånd i lilla grupp A.
Det blev överlägsen klasseger och full SM-pott.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-05 Vådlig luftfärd av Stig-Olov Walfridson
Stig-Olov Walfridson och kartläsaren Lars Bäckman laddade för fullt på den näst sista specialsträckan i Bergslagsrallyt. Jakten gick på klassledaren Kenneth Bäcklund. Satsningen bar inte.
- Vi landade på nosen efter att ha gått fullt över ett krön och slog sönder kylaren, berättar Stecka som även fick sig en ordentlig törn i nacken.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

04-01-05 Trist slut för Göthberg
I helgen rullade årets SM-säsong med det tradionella Bergslagsrallyt i skogarna runt Hällefors. Eskilstunaföraren Per Göthberg startade riktigt bra, men det hela slutade med en avåkning.
Tvådagarstävlingen blev ganska tuff för många av deltagarna. Underlaget var skiftande med bitvis riktiga vinterväger. Samtidigt kom det fram grus som gjorde att däcken tog helt slut för många förare.
Läs hela artikeln i
Folket

04-01-05 Thorszelius snabbast i Hällefors
Mats Thorszelius och Mats Jonsson följdes åt från första till sista sträckan när Bergslagsrallyt avgjordes i skogarna runt Hällefors. I mål skiljde bara sex sekunder efter en timme och en kvarts körning på de sju delsträckorna.
- Det här ser jättebra ut, säger en glad Mats Thorszelius sedan han kört upp på målrampen och mottagit publikens hyllningar.
När den femte och ofta utslagsgivande sträckan hade avverkats tog Mats Jonsson in fem sekunder på ledande Mats Thorszelius.
Läs hela artikeln i
Sundsvalls Tidning

04-01-05 Mats Thorszelius har hittat en vinnarbil
Är det äntligen dags för upplänningen Mats Thorszelius att köra hem ett SM-guld i rally? En bra början blev det hur som helst för honom och brorsan Tomas i högerstolen, när man i helgen gick och vann SM-premiären Bergslagsrallyt.
Det var dock först efter en stentuff kamp med veteranen Mats Jonsson från Forshaga som Thorszelius kunde sträcka armarna i luften vid målet i Hällefors. Bara futtiga sex sekunder skilde de båda "Matsarna" åt. Sekunder som tvåan Jonsson tappade redan på första etappen på lördagen. På långa sträcka tre var Jonsson 12.3 sekunder efter och den marginalen lyckades han aldrig åka in.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

04-01-04 Kevin tar gokarten ut i Europa
Vågbros fartfantom, Kevin Engman, ska ut i Europa och tävla. Ska tävla för det italienska teamet Italsport och fabriksstallet Maranello.
Drömmen är att någon gång i framtiden köra formel 1. Och nu är Kevin Engman, 13-årig gokarttalang från Vågbro, i alla fall en bit på väg mot målet och drömmen. För under den kommande tävlingssäsongen ska han köra för det italienska teamet Italsport och fabriksstallet Maranello. En chans som endast sex unga förare till i Europa får.
- Att köra gokart är det roligaste som finns, säger Kevin som för första gången satte sig i en gokart som sjuåring.
Och sedan dess är han fast.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

04-01-02 Tobias kör Toyota i Svenska
På nyårsaftonens förmiddag - ett halvt dygn innan tiden gick ut - skickade Team Olsbergs i Eksjö in en anmälan registrerad på Tobias Johansson till Svenska rallyts kansli.
Med en vassare motor, nya däck från Michelin och en stab mekaniker från Toyota i Tyskland kommer 21-åringen att köra Olsbergs WRC-Toyota i den svenska VM-deltävlingen.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren