2024

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023 2024              


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu



24-02-21 Evans var snabbast i Umeå (?), 230 journalister från 30 länder bevakade Rally Sweden, många kända namn i helgens mexikanska WRC-surrogat, mer svenskt i ”Rally Jameel” och spännande fajt väntar Nyköping vs. Älmhult
Inte alla ogillar WRC:s nya poängsystem även om majoriteten av vad jag sett, ser mer brister än det positiva med att vinnaren får mindre poäng tvåan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-20 Evans om nya VM-poängen, ”inte rätt”, Hussi visade att hon inte var någon PR-grej och Volvo Euro Cup dominerar i Hasselasvängen
Jag må tycka att WRC:s nya poängräkning inte är bra och över detta kan man rycka på axlarna då min åsikt i frågan är värd ungefär som en fis i rymden.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-20 18-åriga rallytalangen Mille tog hem VM-vinst: ”Jag har inte hunnit smälta det”
I helgen var det dags för den 18-åriga rallyföraren Mille Johanssons VM-debut i Svenska rallyt. Och debuten slutade på topp – då han tog hem vinsten i juniorklassen.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-19 Lappi förlorare med nya poängsystemet, tack till funktionärer, Oliver fick erkännande, Kristoffersson/Åhlin Kottulinsky toppar Extreme E, tungt för Klara/Timo, Joel E. fyra i Bathurst, premiär för ”ny” notskrivare i Simrishamn och 50 år sedan ”Smedsvängen” kördes första gång
En snackis i Rally Sweden precis som i Monte Carlo var det nya poängsystemet för WRC-klassen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-19 Rallychefen: ”Blev rörd, helt galet med folk”
Svenska rallyt i Umeå 2024 beskrivs som en publikfest av rallychefen Erik Åström. Över hundratusen besökare ska ha varit i Umeå för att följa rallytävlingarna på plats.
”Vi räknar som alla andra festivaler, antal besök”, säger Åström.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-19 Se Oliver Solberg visa detaljerna i sin rallybil
Rallytalangen Oliver Solberg vann i helgen WRC2-klassen i Svenska rallyt för andra året i rad. På plats i Umeå guidade han även SVT genom sin bil.
Se klippet där han visar upp ratten, spakarna och pedalerna.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-02-19 Rally Swedens vd nöjd: ”Känner en enorm stolthet”
Svenska Rallyt i Umeå är över. Rally Swedens VD Anna Nordkvist är nöjd med hur helgen gått. Vädret bjöd på vissa utmaningar för både personal och tävlande.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-18 Mille Johansson vann Svenska rallyt: ”Bäst i världen just nu”
Katrineholmaren var rörd efter tävlingen, då han precis kommit etta i sin VM-debut.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-18 Årets ”Svenska” in på min ”Topp5”, Lappi vann men Evans fick flest poäng(?), Oliver och Mille toppade sina klasser, håller med PG lite för snabba sträckor, löjlig debatt om SVT:s rallyankare och dubbelt Polo i Hällerundan
Två saker som jag ofta beskylls för är att jag är ”Umeå-hatare” och ”Oliver-kramare”, båda är lika felaktiga åtminstone det som gäller Umeå. Efter att stängt av tv:n efter målgången på ”Red Barn Arena” och även sett några av helgens sträckor live så är årets upplaga av Rally Sweden en som platsar på ”Topp-5” sedan mitt första besök i Värmland 1975.
» Läs hela artikeln i Motobloggen här
24-02-18 Östgård på historisk prispall
Vännäs MK:s Nils Östgård körde snabbast av alla tvåhjulsdrivna bilar i Rally Swedens historiska bilklass och fick också kliva upp på prispallen som totaltrea.
– Det har gått riktigt bra, varit roligt och resultatet var mycket skönt, sa Nils som de två föregående vintrarna tvingats bryta i ledning.
» Läs hela artikeln i Västerbottningen här
24-02-18 Solberg försvarade titeln: ”Så häftigt att få vinna igen”
Oliver Solberg försvarade sin titel i sin klass på Svenska Rallyt i Umeå. Hör hans känslor efter segern i ljudklippet. Han berättar även varför just årets tävling varit så svår.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-18 Matthias har kört 200 mil för rallyt i sin Trabant: ”Det är ett äventyr”
Rally-VM pågår för fullt och en som kört nästan 200 mil i sin över 40 år gamla Trabant för att ta del av festen är Matthias Schübel.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-18 Flera rallyförare har blivit av med körkortet
Tre rallyförare har förlorat körkortet vid hastighetskontroller och 17 förare har fått av böter. Allmänheten har klagat. Kan köra klart tävlingen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-18 Rallyvinnarna korade – publikfavoriten klar segrare
Vinnare av Svenska Rallyt är Finländaren Esapekka Lappi. Publikfavoriten Oliver Solberg vann med god marginal i näst högsta klassen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-18 Oliver Solberg försvarar WRC2-titeln i Svenska rallyt
För andra året i rad har Oliver Solberg, 22, vunnit WRC2-klassen i Svenska rallyt. Svensk-norsken tog hem en imponerande femteplats i totalen.
– Känslan är otrolig, säger Solberg.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-18 Esapekka Lappi vinner Svenska rallyt i Umeå
Esapekka Lappi vinner Svenska rallyt 2024. Den finländske 33-åringen var märkbart berörd efter segern.
– Det känns så jävla bra, säger Lappi.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-17 Svenskens succé övertygar experten: ”Kommer ta VM-titeln”
Oliver Solberg är bara tre sträckor ifrån att försvara sin titel i Svenska rallyt från i fjol i WRC2-klassen. Hans prestation i Umeå har övertygat SVT-experten Jonas Kruse om att det här bara är starten på en stark säsong. Lika överlägsen som Solberg är Esa-Pekka Lappi i högsta klassen WRC efter att en förkrossad Takamoto Katsuta kört fast i en snövall.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-17 Oliver Solberg i fortsatt WRC2-ledning i Svenska rallyt
Oliver Solbergs succé i Svenska rallyt fortsatte under lördagen. Hemmafavoriten leder stort i WRC2-klassen inför söndagens tre avslutande sträckor. Georg Linnamäe, Estland är hela en minut och 14 sekunder sekunder efter.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-17 Biljettfusk på rallyt: ”Otäckt verklighetstroget”
Genom åren har flera personer försökt ta sig in på rallyt med ogiltiga passerkort. Martin Säfström, rallyts säkerhetsansvariga för media, ser allvarligt på det, men har tillsammans med teamet ändrat passerkorten inför i år. Men ibland är det skrattretande dåliga försök, berättar Martin.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-17 En sekund från ledning – då kraschade han i Svenska rallyt
Japanska Takamoto Katsuta var bara en sekund från finska ledaren Esapekka Lappi i Svenska rallyt. Då kraschade Katsuta in i en snövall och kunde inte komma loss.
– Game over för oss, skriver Katsuta på sociala medier.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-17 Motorsport: Svenska rallyt
Svenska rallyt 2024 avgörs i Umeå för tredje året i rad.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-17 Rallysporten på nedgång: ”Det är klart en risk”
Den högsta rallyklassen WRC har allt färre förare som kör en hel säsong och därmed kan blanda sig i fajten om VM-titeln. Regerande mästaren från Finland, Kalle Rovanperä kommer i år bara tävla några gånger för att hjälpa sitt team.
”Det är ju inte bra”, säger Oliver Solberg som föreslår att de ska ta inspiration av hans klass WRC2.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Oliver Solberg dominerade första etappen – totaltrea i Svenska rallyt
Oliver Solberg fick hemmapubliken att tända till i snökaoset i Svenska rallyt. 22-åringen leder WRC2-klassen med nästan halvminuten före Georg Linnamäe, Estland. Dessutom ligger han trea i totala tävlingen.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-16 Solberg höll för trycket när favoriterna föll
Den första fulla dagen av Svenska rallyt bjöd på snöoväder, huvudfavoriters fall och en svensk i topp. När toppförare som Kalle Rovanperä och Ott Tänak körde bort sig i Umeå-snön visade Oliver Solberg hur man ska köra i ett vinterrally. Nu utmanar Solberg till och med täten i klassen över honom.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Statsminister Ulf Kristersson fick sitt livs åktur: ”Magisk upplevelse”
Statsminister Ulf Kristersson (M) fick sig sitt livs åktur under fredagskvällen. Detta när han tog han plats som kartläsare hos tidigare storstjärnan Jari-Matti Latvala och finländarens historiska Toyota Celica.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-16 Prinsens rallysvar om Värmland: ”Fantastiska erfarenheter”
Prins Carl-Philip, hertigen av Värmland, är på plats i Västerbotten. Där pågår det svenska VM-rallyt. Han får frågan om Svenska rallyt är bäst i Värmland eller i Västerbotten. Prinsens rallysvar om Värmland: ”Fantastiska erfarenheter”
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Dramatisk inledning på Rally Sweden, Oliver trea totalt och i WRC2-ledning, Bröderna Storm gör sin 32:a start i ”Svenska” och i morgon är det Extreme E
28,2 kilometer långa ”SS4 Floda1” i ”Rally Sweden” åstadkom ensamt mer dramatik än hela ”Rallye Monte Carlo” och orsaken var så klart det ymniga snöfallet uppblandat med underkylt regn. Först att upptäcka de svåra förhållande vid sidan av först startande Thierry Neuville var Hyundai-kollegan Ott Tänak
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här

24-02-16 På skoter och i helikopter – så bevakar polisen rallyt
Polisen kommer lägga stort fokus på att kontrollera skoterförare under rallyhelgen. Dessutom gör man en riktad insats mot prostitution. Stora resurser kommer kallas in under helgen, berättar polisens insatschef Johan Segerkarl.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Skulle debutera efter 40 år – kom aldrig till start
Drömmen om en debut i Svenska Rallyt fick ett snöpligt slut. Efter att tävlat med bilar i över 40 år svek Leifs bil honom och la av precis innan start.
Leif tar det hela med ro, men kanske att jag behöver ta motorsågen och gå ut i skogen och rasa av mig, säger han.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Regerande världsmästaren Kalle Rovanperä försvann direkt
Två tunga förhandsfavoriter försvann direkt på förmidagsloopen när den första etappen av Svenska Rallyt inleddes idag i Umeå.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-16 Besvärligt väderläge – Rallychefen följer utvecklingen
Snön kan komma att ställa till det för förarna under fredagens tävlingar. SMHI varnar för snöoväder på gul nivå. Men än så länge planerar man att köra sträckorna enligt planerat. Men rallyledningen följer väderprognosen med spänning och räknar med att det kan komma att bli besvärligare under dagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Gul varning för snö – så påverkas rallyt i Umeå: ”Kan behöva stryka sträckor”
Under fredagen väntas snön vräka ner över Umeå. Det kan lokalt komma uppemot 15 centimeter. Det här kan ställa till det för rallyt.
– Det är extra viktigt att publiken håller avstånd då sikten blir sämre, säger säkerhetschefen Rickard Johansson.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-02-16 Snöovädret kan stoppa rallyt – risk för dålig sikt
En gul vädervarning för snöoväder är utfärdad för Västerbottenskusten. Det här kan ställa till det för Svenska rallyt som går av stapeln idag. Radiosportens Selma Jennervall säger att det kan gå att köra trots vädret, men det finns andra problem.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här

24-02-16 Solberg ohotad i kvällssprinten – njöt av snömängden
Oliver Solberg kickstartade Svenska rallyt i Umeå på bästa sätt under torsdagen med tydlig ledning i sin klass WRC2 efter sprinten. Nu öppnar han också upp om det högt uppsatta målet för säsongen, tack vare en ny satsning.
”Det hjälper en att köra lite snabbare”, säger Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Solberg avslöjar sin vision för säsongen: ”Det är målet”
Oliver Solberg kickstartade Svenska rallyt i Umeå på bästa sätt under torsdagen med tydlig ledning i sin klass WRC2 efter sprinten. Nu öppnar han också upp om det högt uppsatta målet för säsongen, tack vare en ny satsning.
”Det hjälper en att köra lite snabbare”, säger Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Oliver Solberg tog täten direkt i Svenska rallyt: ”Skön start”
Oliver Solberg, 22, är storfavorit i Svenska rallyts WRC 2-klass – och han tog kommandot direkt när VM-tävlingen startade på torsdagskvällen.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-15 Han utmanar bästisen Solberg i VM-rallyt – tippar utgången
De är bästa vänner utanför banan. I Svenska VM-rallyt ställs Isak Reiersen och Oliver Solberg mot varandra. Rallystjärnan från Torsby har en klar bild av vem av dem som placerar sig bäst.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-15 Rally Sweden sparkas snart i gång, Lappi-Oliver- Mille snabbast på shake down, WRC-tipset, ingen hyllning av Stig B. 40 år efter VM-titlen, ny datum för ”CER”, ny ordförande även i Kullings MS och inte så svårt med media…
Att Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen skulle slå till direkt på shakedown med topptider är inget som förvånar och detta bygger bara på det som många reda tippat, ny seger för världsmästaren. Senast var 2022 och det enda som jag tror kan stoppa är tekniskt fel på #69 Toyota Yaris GR Rally1 eller snöskottning.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-15 Följ allt om Svenska rallyt 2024 i Umeå
Svenska rallyt 2024 körs i Umeå den 15-18 februari. Här kan du följa vad som händer både på och utanför rallysträckorna.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-15 Rally-VM 2024: Tävlingar, förarna och Svenska Rallyt
Rally-VM startar med klassiska Monte Carlo-rallyt och en av säsongens höjdpunkter är Svenska Rallyt. I vår guide hittar du SVT:s sändningstider, samtliga tävlingar och förare samt SVT:s nye rallyexperts tankar om årets VM-serie.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-15 Följ allt om Svenska rallyt 2024 i Umeå
Svenska rallyt 2024 körs i Umeå den 15-18 februari. Här kan du följa vad som händer både på och utanför rallysträckorna Mejla dina rallybilder till vasterbotten@svt.se. Uppge vem/vilka som är med på bilden och vem som är fotograf.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-15 Svenska rallyt startar i Håkmark – lockar långväga besökare
Svenska rallyt startar idag med uppvärmningssträckan Shakedown i Håkmark Per Krondahl har åkt till Umeå från Skåne för att titta. För Per är det stor skillnad på vädret i Umeå jämfört med Skåne.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-15 Snålar in på publikarenan – tuff ekonomi för Rally Sweden
Rallyts första två år i Umeå har gått med förlust. Inför 2024 väljer man att snåla in på publikområdet Red Barn Arena på regementsområdet. Även biljettpriset höjs kraftigt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-14 Solberg siktar på ny seger i Svenska rallyt i Umeå
Imorgon startar Svenska rallyt i Umeå. Förra årets tävling blev en succé för svenske Oliver Solberg, som tog sin största seger i karriären när han vann klassen WRC-2. Nu är han tillbaka och hungrig på mer.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-14 11 år sedan Solberg vann Historic som numera är runt hälften så stort, snö väntas på fredag runt Umeå, en del ”publikgnäll”, tv-tablån igen, Carlberg med norsk co-driver, Klara A. med matchande ”sol-overall” inför Extrem E-premiären och vår i sikte när Hörby släpper inbjudan till RS-DM
Första året ”Rally Sweden Historic” kördes var 2013 och där Petter och Pernilla Solberg stod som vinnare med Ford Escort RS1800 och firade med ”lille Oliver”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-14 Så fort kör rallyförarna – experten svarar på frågor inför Svenska rallyt i Umeå
På torsdag gasar Sveriges största återkommande publikevenemang igång i Umeå: Svenska rallyt. Hur fort går det, är det farligt? Före detta rallyföraren och numera rallyexperten P-G Andersson ger en inblick i sporten.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-13 Radioamatörer sköter kommunikationen på Svenska rallyt
Snart rullar tredje upplagan av Svenska rallyt i Umeå i gång. Återigen är det föreningen Umeå Radioamatörer som sköter kommunikationen på banorna.
”Vi är egentligen proffs på samband. Vi är vana att lösa uppkomna svårigheter under färdens gång”, säger Tomas Thelberg, ordförande i Umeå Radioamatörer.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-13 Toyota kom i eget plan till Umeå, Hyundai byter design igen, Oliver har stort tryck på sina axlar, Maja B. åker med WRC-hjälte, Mille/Johan gör WRC-debut, J-WRC hyllar Breen, klent intresse för ”MAS”, 1300-gänget avslutade vintern och M-Sport uppmärksammade Kalles Lima-seger
Toyota-gänget anlände till Umeå och ”Rally Sweden” med stil och i det här fallet betyder stil, eget privatplan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-12 ”Silverratten” ny final i MAS Rallycup, Sunninen gör Lindholm sällskap hos Hyundai, ingen teamorder från Toyota, Seel vann igen, även danska tjejer i ”Rally Jamee”, Kristianstadförare i FIA Kartin Academy, grusträning i Blekinge och vem var första ”flygande finnen”?
Inte bara jag som reagerat på det tajta tävlingsschemat i vår för de Sydsvenska rallyåkarna. Även välkände notskrivaren/rallyprofilen Anders Martinsson delar uppfattningen och där hans klubb Älmhult MK:s tagit ett drastiskt beslut.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-12 Skatteverket: Rallyt måste skilja på korv och biljett
P4 Västerbotten har tidigare rapporterat att Rally Swedens besökssiffror varit överdrivna, och att arrangören inte har några biljettsiffror att visa upp.
”Det svårt att säga vad som är korv och vad som biljett”, var förklaringen från rallychefen Erik Åström. Men förklaringen får Skatteverkets rättsexpert att höja på ögonbrynen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-12 Många volontärer till Rally-VM – ”Det finns ju nördar”
Intresset att ställa upp som volontär under Rally VM i Umeå är stort. Nu har man utökat schemat med 300 arbetstimmar. Men Ove Nordin, ansvarig för funktionärer, är helt lugn inför starten på rallyt.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-12 VM-rallyt inspirerar till mästerskap i stickning
I veckan tävlas det inte bara med snabba motorer. I Vännäs arrangeras även mästerskap i rallystickning. Och här handlar det inte om att sticka snabbast.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-11 Här testar Emilia, 11, att köra rallybil i simulatorn inför Rally-VM i Umeå
Rally-VM tjuvstartade under helgen i centrala Umeå. Besökare kunde bland annat testa att köra rallybil i simulatorn.
– Det blev lite många krascher, säger 11-åriga Emilia som testkörde.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-11 Hyundai Rally2 i behov av uppdatering, WRC2 inget för M-Sport, Kalle G. och Andreas L. stora vinnare i Lima, PS-tiderna i Sandviken redovisas, Brynildsen kör GK Doors Polo och familjen Grøndal segrade
Att Hyundai verkar sköta sitt WRC2-tävlande lite med vänsterfoten har jag känt länge och i ljuset av detta även tyckt lite synd om Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen som kämpar med deras i20 N Rally2.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-11 Häng med in i rallyförrådet i Umeå – här är skyltarna som stjäls allra mest
10 000 rallyskyltar, 3 000 visselpipor och 8 000 mössor till funktionärerna. På Teg i Umeå finns Svenska Rallyts förråd. Här jobbar frivilliga med att ta hand om skyltar, få ut dem i skogen – och sedan in igen.
– Det är ett riktigt hästjobb, säger Lars Ivebo, volontär för Rally-VM i Umeå.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-10 Många tjuvstarter i Lima, Flodin tvåa totalt med AppK-Escort och Lathi vann i Piteå
Ett pressat lördagsschema innebär att jag inte hinner med att invänta hur det gått i Lima och ”LBC-Ruschen”. Klart är dock att det verkar ha varit något konstigt på SS3. Sju ekipage har här fått ”Tjuvstart” och tio sekunders tidstillägg.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-09 Även kroppsvisitering på ”Red Barn Arena”, Julia T. gör ökendebut, Seel går ut som tvåa i Rally Hail, Ola S. gillar snövallar, skånskt i Rissna, Rovanperä byter till Porsche, även ljus på Pernilla och SMK Hörbys årsmöte blev historiskt
Väskförbudet på ”Red Barn Arena” är fortfarande en het potatis hos alla de som tänker sig att inleda ”Rally Sweden” här på torsdagseftermiddag/kväll.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-08 Se hur rallysträckorna tar form i Umeå – byggs av elever
För tredje året i rad hjälper elever från bygg och anläggningsprogrammet på Forslundagymnasiet i Umeå till att bygga specialsträckorna inför rally-VM.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-08 En vecka till det smäller i ”Umeå-Kiosken”, Kalles exit i ”Arctic” var inget lurt, är Petter S. sugen på comeback, Piteå kör med 20 anmälda och för MAS Rallycup ser det tungt ut…
Om exakt en vecka smäller det i ”Umeå-kiosken” när ”Rally Sweden” invigs på Red Barn Arena.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-07 Bostaden varnar: Hyr inte ut din lägenhet under Rally-VM
Det är tufft att få tag på boende under Rally-VM i Umeå. Detta har gjort att vissa passar på att hyra ut sin lägenhet under arrangemanget. Men det kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå varnar att detta kan leda till att man vräks.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-07 Inga väskor för åskådarna på ”Red Barn Arena”, ljummet intresse från Småland till MSR, BRC en tävling mindre, DRIVE VXO pausar ”Teammästerskapet”, Opel-seger i Monte och två danska ekipage på Topp10 och Timmy missade sin första båtfinal
En del media intar en för mig lite väl negativ hållning (läs P4/SVT) till Umeås stora skyltfönster ut i världen, ”Rally Sweden”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-07 Väskförbud på rallyarenan i Umeå – rallychefen: ”Påverkar oss väldigt mycket”
Väskförbudet vid större evenemang påverkar VM-rallyt i Umeå. I år är det inte tillåtet att ta med väskor in på Red Barn Arena.
– Visiteringen kommer att påverka oss väldigt mycket. Det kommer att krävas mycket mer personal, säger rallyarrangören Erik Åström.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-02-07 Lista: Tre nyheter inför Svenska rallyt i Umeå
15-18 februari drar Rally Sweden igång i Umeå. Ett 20-tal av världens bästa rallyteam tävlar på 18 specialsträckor och många rally-relaterade arrangemang anordnas i staden.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-06 Västeråslöftets storsatsning – i världsmästarens klass ”En barndomsdröm”
Här är det 22-årige motorlöftets häftiga utmaning. Nu ikväll gick Västeråsaren Martin Enlund ut med nyheten att han kliver upp i den högsta rallycrossklassen Supercar – där bland andra sportens gigant Johan Kristoffersson tävlar. ”Det är en barndomsdröm”, säger Martin Enlund till Västerås Tidning.
» Läs hela artikeln i Västerås Tidning här
24-02-06 Monsterkrock MSR och ESR, ingen rek kanske innebar fler anmälda(?), Tänak får ny bil till ”Svenska”, Evans lite vilse på snö med Yaris Rally1, fortsatt Opel i topp och bröderna Hansen klara för Extreme E
Jag fick för några dagar sedan ett tips att ”Midnattssolsrallyt” 2024 skulle ha Västervik som centralort.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-05 120 till Lima utan rek/egna noter, mycket packad snö i Västerbotten, ingen kris för rally på ”top level”, Decremer leder i Monte, danskar fick oväntat möte, Annie Seel i VM och nya länder på väg in i WRC!
Med runt 120 anmälda har årets upplaga av Limas ”LBC-Rushen” lite färre deltagare än tidigare år, ändå fullt godkänt med hänvisning till hur det sett ut i andra rallyn på snö och is.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-03-04 Hundradelar avgjorde bonuspoängen i Sandviken, Tom K. fortsätter på grus, Madicken toppar J-SM ”Standard”, Ford vann i Citroêns cup, ”Rådis” med Toyota i Rally Sweden och Opel-ledning Monte-Historic
Om Rally-SM:s poänguträknare tog notis om mina kritik efter Hälsingerallyt där det dröjde innan poängställningen fanns uträknad, vet jag inte. Men efter Sandviken gick det mycket fortare och ser då att Dennis Rådström toppar ”Internationella 4WD” med 45 poäng, fem mer än tvåan Fredrik Åhlin.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-04 Svenska rallystjärnan coachar kvinnliga förare i Saudiarabien
Den svenska rallyföraren Annie Seel är en av världens mest meriterade motorkvinnor. På meritlistan finns bland annat elva genomförda Dakar-rallyn, vilket är svenskt rekord. Sedan 2020 körs Dakar-rallyt i Saudarabien, där det inte alltid varit självklart att kvinnor ska få delta men, där Annie Seel varit med och coachat nya saudiska kvinnliga rallyförare.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-03 Revansch för Patrik Flodin från Ilsbo
Under lördagen avgjordes den andra deltävlingen i årets SM-rally i Sandviken. Och det blev revansch för Patrik Flodin från Ilsbo efter misstaget i premiären. Det blev den första totalsegern för säsongen för Patrik Flodin och Göran Bergsten i Internationell 4WD.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radop här
24-02-03 Tom och Andreas fyra i Sandviken, Flodin/Hallberg/Sundell/Pettersson vinnare, Hennign S. tog första segern på 18 år, Østberg/Barth tvåa efter dämparkrångel och Kalle R. bröt i Arctic-ledning!
Tack vare att jag hållit samma tempo på jobbet som Patrik Flodin gjorde i Sandviken blev där tid över för en liten Motorbloggen. Även om Patrik vann så vill jag ändå börja med att gratulera Tom Kristensson/Andreas Johansson för att återigen ha levererat en stabil körning på Sandvikens snabba sträckor.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-03 ”Rådis ” kör Rally Sweden
30 år efter att han vann Rally Sweden är Thomas Rådström tillbaka i tävlingen.
– Det är alltid roligt att köra rallybil, tycker ”Rådis” som med jubileumsprägel över sig kör utanför ordinarie tävling i en från Finland hyrd Toyota Celica 185.
» Läs hela artikeln i Västerbottningen här
24-02-03 Rally-Liiten gör sig redo för hemmasuccé: ”Vintern är bäst”
På lördag körs den andra deltävlingen i Rally SM, och den här gången körs tävlingen i Sandviken.
”Gudomligt fint” säger hemmahoppet Jari Liiten som trivs som bäst när han får köra rally i vinterskrud. Men tävlingsledare Kalle Andersson har en uppmaning till publiken.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-02 Snabba sträckor väntar i Sandviken, tre Puma Rally1 i Safari, Østberg/Barth dominerar i Qatar, Kalle R. med 139km/t i snitt i Arctic, hur hantera säkerheten med elbilar i racing och en stor Rally/Opel-älskare har gått bort
Nu är reken i stort sett avslutad inför morgondagens ”Vinterpokalen” och som redan förutspåtts så bjuder Sandvikens MK enligt Asarums Ida Lidebjer Granberg som hoppat in hos Anders Söderberg i ”Nationella 4WD” på, ”Fina och bitvis otroligt snabba sträckor med mycket is!”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-02 Västerås MS firar med SM-veckan
Ett spännande år väntar Västerås Motorsällskap. Först SM-veckan med både crosskart och rally och på det 100-årsjubileum.
» Läs hela artikeln i Västerås Tidning här
24-02-01 Tom K. nöjd med testet inför SM, Flodin med poängpress, Hallberg toppar, Hovind får skånskt motstånd, Nydén före favorit Sundell, Kruse tar till orda, ”Arctic” är inte åskådarvänligt, belgisk Opel-åkare hårdsatar på Monte och även Ekström klar för Extreme E
Då är det snart ”Rally-weekend” med deltävling två i SM, ”Vinterpokalen”. På plats utanför Sandviken är nu SMK Hörbys Tom Kristensson och Andreas Johansson samt så klart Keane Motorsport med #3 Skoda Fabia Rally2, samma bil som senast.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-02-01 Rally-SM: Johan kör för vinst
På lördag arrangeras andra deltävlingen i Rally-SM, Vinterpokalen i Sandviken. Johan Pettersson, Skillingaryds MK, startar i standardklassen...
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu här
24-01-31 Klart att Sandviken kör, WRC på Sardinien kortas, Dacia har rallyplaner, historiska Monte har startat, finbesök i Lima, ”FTL” laddar för ERC och Meeke/Lukyanuk delar Hyundai Rally2!
Uppenbarligen är det inte bara till mig man ställt frågor om SM och ”Vinterpokalen ” kommer att köra som planerat nu på lördag.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-30 Klara A. klar för Extreme E med tysk RX-kompis, Rally2-bilar var två sekunder långsammare än Rally1, Suninen gör WRC2-debut i Portugal, en ny Neuville i Monte, snabba sträckor väntar runt Umeå, perfekta vinterförhållande i Sandviken, färre anmälda i Lima, 1300 Rallycup i Motorbloggen och Perra hyllades!
Gårdagens med svenska, skånska och framför allt SMK Hörby ögon var att Klara Andersson var först ut med att presenteras som en av förarna i 2024 Extreme E.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-29 Neuville fick mindre poänggap till Ogier med nya systemet, #11 går ut först i Umeå, Flodin/Bergsten vill ha revansch, Södras DM-regler klara, Rally SM vill inte uppleva samma stress för 2025, SRC öppnar för två klasser i Appendix K och Timmy H. byter bil mot båt…
DirtFish gjorde en ambitiös uträkning för att se hur det nya poängsystemet i WRC artade sig efter Rallye Monte Carlo, mot hur det sett ut med fjolårets poängfördelning. Det man ser direkt är att skillnaden mellan vinnaren Thierry Neuville och tvåan Sebastien Ogier blev mindre med det nya.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-28 Neuville tog full pott i Monte, tajt i WRC2 med rosell som vinnare, Oliver ”dubbelpunkade”, Andervang tvåa i sin Hyundai-debut, Veiby i egen klass hemma i ”Sigdalsrally”, snabbt verkar prägla nästa SM-tävling och stor rallyprofil i Kullings har gått bort
WRC-året började onekligen bra för både mig som tippare och Thierry Neuville som vinnare av Rallye Monte Carlo. Prickade rätt både på honom och tvåan Sebastien Ogier men även med segraren i WRC2 som blev Yohan Rossel och även mitt i prick på Nikolay Gryazin som trea.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-28 Motorsport: Rally-VM
VM-serien i rally startar traditionsenligt i Monte Carlo. De flesta sträckor körs uppe i franska alperna och vädret brukar växla, vilket det svårt för förarna att välja rätt däck. Kommentator: Johan Ejeborg. Expert: P-G Andersson.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-27 Här får Oliver Solberg bryta rally-VM i Monte Carlo
Oliver Solberg tvingades bryta rally-VM i Monte Carlo. Och blev rejält irriterad.
– Det är hemskt, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-27 Oliver Solberg tvingas bryta för dagen efter punkteringar
Värmlänningen Oliver Solberg tvingades under lördagen avbryta Monte Carlo-rallyt för dagen. Detta efter att han drabbades av två punkteringar, meddelar han i sociala medier. Han är med i rallyt utan att köra om VM-poäng.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-26 Evans toppar Monte, Lopez chocköppnade i WRC2, GK Door toppar Teammästerskapet i SM, Østberg/Barth till Qatar, svenska favoriter i Svullrya, RF-backar och VOC:arna har premiär med egna noter
Efter sju sträckor, en återstår innan man kan som amerikanerna säger, ”let´s call it a day”av Rallye Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Motobloggen här
24-01-25 I kväll startar WRC/Monte, franska bönder kan ställa till problem, inför Sandviken så kan godkända däck inte längre vara så, VEC vill se fler klassiska Volvo, ”Arena Rally” på gång och Novas lunchtur mötte hinder…
Ott Tänak visade igår på ”shake down” inför Rallye Monte Carlo att han menar allvar när han sagt sig ha ett enda mål för 2024, att återigen bli världsmästare. » Läs hela artikeln i Motobloggen här
24-01-25 Experten inför rally–VM: ”Han kommer göra livet surt för Oliver Solberg”
Kan Oliver Solberg gå för titeln i WRC 2? Är det klokt av regerande världsmästare Rovanperä att en paus? Och därför tror SVT:s nye expert P-G Andersson på det omtalade nya poängsystemet.
– Vi kommer få se en bra fajt hela helgen, säger Andersson.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-24 WRC 2024 inleds plus årets första tips, satsar hårt på publiken med ”Fan Zone”, Ukraina sänder på tv men inte SVT, många heta rallybilar till salu, Idrottsgalan försvarar sig och vill inte ha gummistövlar på ”Silver-Kadetten”…
Om en knapp timme startar WRC-säsongen 2024 och då med ”shake down” för Rallye Monte Carlo där starten går i morgon kväll klockan 20.35 med ”SS1 Thoard/Saint-Geniez”, 21 kilometer lång.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-24 Hansen byter bil mot båt: ”Sugen på ett nytt äventyr”
Han har firat stora framgångar på fyra hjul. Men nu ger sig rallycrosstjärnan från Götene Timmy Hansen ut på djupare vatten. Och båtvanan är inte jättestor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-24 Solberg jagar titeln med ny taktik
Värmländske rallyföraren Oliver Solberg har fullt fokus på mästerskapstiteln när årets säsong av rally-VM inleds i Monte Carlo. I år har han en ny strategi.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-23 Rovanperä/Evans tränar i Arctic, inget VM i Hell, Oliver i ny Skoda-kostym, Järbo kör årets ”största” tävling på lördag och SVT glömde Skoog…
Medan Rally SM är en helsvensk affär är det inte riktigt samma sak i Finland och deras mästerskap. Närmast på tur där och detta samtidigt med Sandvikens SM, är ”Arctic Lapland Rally” den 1-3 februari.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-21 Lappkastet med Christer i topp
När Lycksele MK arrangerade Lappkastet i rally vann som väntat hemmaföraren Christer Hedlund i sin vassa VW Polo samtidigt som Henrik Landin nu debuterade i rallyskogen.
– Fruktansvärt roligt men också svårkört men vi kom ju i mål, summerade Henrik som engagerat kompisen Camilla Wistemar från Vilhelmina som kartläsare.
» Läs hela artikeln i Lokaltidningen.nu här
24-01-21 Medaljregn över bilsportarna
Bilsportskrönikan tillägnar dagen åt Bilsportgalan i Jönköping. Se Saras bilder från prisutdelningen. – I vår klass får man ha tung högerfot och liten hjärna, berättade en guldmedaljör i standardgänget.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu här
24-01-21 Dubbla bilproblem för Östgård
Vännäs MK:s Nils Östgård hade problem med sin VW Golf i lördagens DM-rally Lappkastet i Lycksele och, vad värre är, han har inte klart med någon bil till Rally Sweden som nu är mindre än en månad borta.
» Läs hela artikeln i Västerbottningen här
24-01-21 Summering SM-premiären, Toms roligaste rally, ”FTL” vann NM-premiären, Levin bästa 2WD i Hällefors och medalj/prisregn över skåningar på Bilsportgalan
När detta skrivs återstår drygt en timma innan anmälan stänger för deltävling två i Rally-SM, Sandvikens ”Vinterpokalen” och då är det ite färre namn i listan än gårdagens premiär. 62 anmälda och där till exempel P-G Andersson/Anders Fredriksson då saknas som i Hudiksvall tog första 2WD-segern på nästan 20 år.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-20 Tom K. SM-skrällde igen med att bli trea i vinterpremären, historiska Monte har startat på Fyn, tung röst i ”vinterdäck-debatten” och en stor skånsk rallyåkare har lämnat oss
Klang och jubel, trumpetblås jag vet inte vad och det som det jublas över är så klart Tom Kristensson/Andreas Johanssons körning i SM-premiären ”Hälsingerallyt”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-19 Regerande rally-mästaren gör premiär i hemmaskogen
För första gången kör den regerande rally-mästaren Patrik Flodin i hemmaskogarna när SM går av stapeln i Hudiksvall och det är känslosamt. Bra däck är en av förutsättningarna och dubbas därför med cirka 7 millimeter skruvliknande dubb som borras och limmas fast. Även om förutsättningarna är desamma så kan startnumret ha betydelse menar Patrik.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-19 Sex världsmästare i startfältet när Hudik fixar rally-SM
På rekordtid så arrangerar SMK Hälsinge SM i rally. Hudiksvall har inte haft SM sedan 80-talet och det är enligt experten Jonas Kruse ett otroligt starkt startfält i år. Arrangörerna Pauline Bergqvist och Rickard Thulin berättar hur det var möjligt att få allt i ordning på bara dryga fyra månader.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-19 56 anmälda till Rally Sweden men bara tre svenskar, lite ”häxjakt” från lokalradion i Umeå, genomgång av SM-fältet i Hudiksvall och Sainz tog fjärde Dakar-segern
När anmälningslistan släpptes till Rally Sweden så var det ungefär i fas med de senaste åren med sina 56 anmälda.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-19 Rallyt får 13 miljoner av kommunen – trots publikmissen
15 500 besökte rallyt ifjol enligt siffror som Visit Umeå tagit fram med hjälp av Telia, långt ifrån de besökare som arrangören hoppats på. Samtidigt får Svenska rallyt 13 miljoner i bidrag av kommunen år 2024. Trots att besökssiffrorna är långt under förväntningarna, försvarar Hans Lindberg (S) det ekonomiska stödet
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-19 Värmländske rallytalangen Isak Reiersen gör VM-debut i WRC 2-klassen i Svenska rallyt
Värmländske talangen Isak Reiersen, 20, debuterade i Svenska rallyt 2022. Nu är det klart att han kommer till start igen – i näst högsta VM-klassen WRC 2.
– Det är något jag har drömt om sedan jag var ett barn, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-19 Publiken sviker rallyt i Umeå – glädjesiffrorna överdrivna
Arrangören för Svenska rallyt i Umeå förväntade sig 50 000 besökare, en publiksiffra som förmedlats i pressmeddelanden och reklam. Men enligt Telias publikmätning, som görs genom att räkna antalet uppkopplade mobiltelefoner, besökte drygt 15 000 personer arrangemanget i Umeå. Gabriella Hed Vall, vd på Visit Umeå, berättar att hon varit skeptisk till arrangörens publiklöften.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-18 Tom K./Andreas J. har kört de första snömilen med nya Skodan, Reiersen anmäld till Rally Sweden med Rally2-Skoda, bara 26 bilar i Rally Sweden Historic, Henning Solberg gör NM-comeback i Sigdalrally och Loebs segerchans i Dakar borta
Helt klart får Tom Kristensson en riktig vintertävling att göra 4WD-debut i.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-17 Mikkelsen, ”Det er helt sinnsykt”, Tom K. SM-testar, tävlingstät april i södern, Joel E. kör ”Bathurst 12h”, dansk i Olas ”Guld-Porsche” och Ekström hjälpte Sainz till fortsatt ledning
Med i princip en vecka kvar till WRC-premiären ”Rally Monte Carlo” har norska Parc Ferme och Simen Naess Hagen tagit vårt skandinaviska hopp i ”Rally-VM”, Andreas Mikkelsen på pulsen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-16 Klart: Det blir rally i Umeå
Länsstyrelssen har bestämt sig, svenska rallyt i Umeå blir av och tävlingarna får genomföras i Umeå. I beslutet skriver Länsstyrelsen bland annat att man gör undantag från gällande hastighetsbegränsningar på sträckor som ingår i tävlingen Man ska även ha tagit hänsyn till andra aspekter.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-16 Även ny kostym för Hyundai, rött gör comeback hos Citroën, SBF förtydligar om vinterdäck, andra året med elbilsrally i Jämtland, få hemmaförare i Arctic Lapland Rally och ännu en värmländsk rallyprofil har gått i mål…
Det som mest sticker ut när Hyundai visar hur deras i20 N Rally1 Hybrid ser ut för deras högst seriösa försök att vinna Märkes/Förar-VM under 2024, är att den tidigare så väl synliga ”Shell-snäckan” saknas på sidorna. Istället sitter ”snäckan” väl synlig i fronten.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-16 Etappseger för frustrerad Ekström i Dakarrallyt
Igår försvann chanserna till totalseger i Dakarrallyt för Mattias Ekström och Emil Bergkvist. Men rallyt fortsätter ändå, och idag levererade Ekström en etappseger. Men det gav inte värst mycket glädje.
– När jag såg att vi vann blev jag bara mer frustrerad än glad, säger Mattias Ekström.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-15 Mille gör J-WRC-debut i Umeå, Rally1 ifrågasätts alltmer, Flodin har testat snöskyfflarna inför SM- premiären, KRC kan tänka sig ”Std. B”i egen klass, dubbla Opel-segrar i helgen, Ekström sträck-vann efter gårdagens problem och Opel Corsa för Helin
Efter att SMK Hörbys Tom Kristensson i par med Joakim Sjöberg vann Junior WRC 2020, har det varit klent med svenskt deltagande i ”Junior-VM”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-15 16-åriga Joel från Piteå testas av Formel 1-team
Joel Bergström från Piteå åker till Storbritannien för att testas av ett av världens ledande Formel 1-stall (namnet är ännu hemligt). Han upptäcktes av F1-stallet när han var överlägset snabbast i ett Formel 4-lopp i Spanien. Nu väntar intensiva tester där han bland annat får köra i samma simulator som F1-förarna själva använder.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-15 Nils ska köra historiska klassen i rallyt: ”En dröm”
Nils Östgård från Vännäs Motorklubb ska tävla i den historiska klassen i Rally-VM i Umeå. Att få tävla på hemmaplan är som en dröm, säger han. Men ett problem gör honom nervös inför tävlingen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-15 Iskylan får Anttila att blomstra på vintern: ”Glada att det händer något i skogen”
Tre sjöar och fem mil ispreparerade vägar får bilföretag, myndigheter och rallyteam att vallfärda ut i den värmländska ödemarken runt Anttila tre månader om året.
– Vi märker inte av någon konjunkturnedgång – snarare tvärtom, säger Anders Hedström.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-14 Mattias Ekström och Emil Bergkvist bryter Dakarrallyt: ”Skit händer”
Världens farligaste motortävling för tredje året i rad. Men Mattias Ekström och Emil Bergkvist var tvungna ge upp segerdrömmarna och bryta Dakarrallyt.
– Skit händer, livet går vidare, säger Ekström via Audi Sport.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-01-14 GK Door dominerade i Torsby, Korhonen vann ”FM-premiären”, bara 14 startande i Boden, SM-premiären med VM-tungt startfält och prisregn över Södra BF:s tävlande och arrangörer
Då kan man säga att rallysäsongen 2024 startat i och med MK Rattens ”Finnskogsvalsen”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-13 Lindholm kvar hos Hyundai/WRC2, Oliver testar nya Skodan, Rådström leder i Torsby, Röjsel vann med Opel Corsan, Korhonen toppar ”SM1”, arrangörer positiva till ekonomiska anlaysen och Oslos elbussar är miljövänliga…
Till rallit.fi bekräftar idag Emil Lindholm att han stannar hos Hyundai för att köra i WRC2 med i20 N Rally2. Dock verkar det inte lika klart att Teemu Sunninen även han kör i WRC2 med bil från Hyundai.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-12 Mattias Ekström körde fast i sanddyna – kan ändå vinna Dakarrallyt
Drömmen om en seger i Dakarrallyt lever för Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist, trots att de körde fast på en sanddyna. Svenskparet blev trea på maratonsträckan över 48 timmar.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-12 Tidemand efteranmäld till SM-premiären, M-Sport Ford kör vitt, Korhonen väntar på Yaris Rally2, Hyundai tar hjälp av ett franskt team för WRC2, bara Värmland kvar av fjolårets ERC Junior-tävlingarna, Klara sexa i World omröstning, Loeb vann idag men Sainz upp i Dakarledning och Östgård letar vinnarbil för Umeå!
Då fick ändå SMK Hälsinge lite betalt för att man förlängde anmälan till SM-premiären och att det troligen var Hedström Motorsport som tryckt på för beslutet kan inte uteslutas.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-12 Marcus Ericsson och Huski Chocolate bryter samarbetet
Marcus Ericsson bryter med storsponsorn Huski Chocolate. På en presskonferens dök Indycar-föraren upp i helt ny tävlingsoverall. Företaget bröt nyligen sitt sponsoravtal med Hammarby fotboll.
» Läs hela artikeln i Expressen här
24-01-11 Loubet kör Skoda i WRC2, Rally2 som ”toppklass” får många nya anhängare, Ogier känner på Monte-vägar, SM krockar med både Bilsportgalan och Norska Mästerskapet, 16 VOC:are i Torsby och förtydligande…
Pierre-Louis Loubet fick en tung period i fjol hos M-Sport Ford och att det inte blev någon fortsättning för den av franska bilsportförbundet stöttade 26-åringen, är inte överraskning.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-10 Rovanperä kanske värmer upp i kalla ”Arctic”, blir ”Rally2 Plus” verklighet snabbare än man anar, Skoda-krasch ”Årets ERC-bild”, SBF hårdsatsar på live radio/tv från Rally SM, analys av den verkliga anmälningsavgiften i rally och Opel-Spotting i Sydamerika
Ännu syns inte Kalle Rovanperä/Jonne Halttunens namn i anmälningslistan till andra deltävlingen i Finska Mästerskapet ”Tunturiralli” eller som vi numera känner det, ”Arctic Lappland Rally”. enligt finska källor ingår detta i Kalles plan för 2024 och rallyt i Rovaniemi blir då en både tid och underlagsmässigt perfekt uppladdning för deras WRC-debut i år ”Rally Sweden”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-09 Irland allt närmare WRC-status, 30 år sedan senast det var ”Finlandsfritt” i WRC-klassen, Loeb vann dagens sträcka i Dakar, även Rally SM förlänger anmälan, 58 ekipage till debuten för MAS Rallycup och tankar kring vinterdäck i rally…
Nu ligger bollen helt hos FIA/WRC-promotorn om det återigen ska bli ”Rally-VM” på Irland 2025. Vid mötet i måndags enades alla om att Motorsport Ireland ska gå vidare med sina tankar om att göra Limerick i landskapet Kerry i sydöstra hörnet av den ”Gröna ön” till ny anhalt för WRC 2025-27.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-08 P-G ersätter Kruse hos SVT, skånskt i ”Standard” när det är SM-premiär, SM-vinnaren för 24 år sedan gör comeback, 70 bilar i Rallye Monte Carlo, Ekström upp till tredje plats i Dakar, otursförföljd Skoda och Småland kör DM inom gräsnerna
För andra dagen i rad blir det PG Andersson som inleder Motorbloggen. Igår var det hans överraskande start i SM-premiären ”Hälsingerallyt” och idag är det att han ersätter Jonas Kruse som ”ankare” i SVT:s rallysändningar under 2024.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-08 P-G pausar rallykörningen – blir ny sportkommentator i SVT
Rallyföraren Per-Gunnar ”P-G” Andersson från Årjäng blir SVT:s expertkommentator för rally-VM den här säsongen.
– Man får koppla på andra sinnen, försöka säga rätt ord på rätt tidpunkt. Sen gäller det att komma ihåg alla namn också, säger P-G till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-07 P-G gör 2WD-comeback i Hälsingerallyt, Sainz leder Dakarrally, Lengauer vann ”Jännerrallye”, Keferböck/Minor ägnade sig åt vinterbad och rösta fram Calle Carlberg som ”Årets junior”
Med bara några dallrande minuter kvar innan anmälan stänger till SM-premiär ”Hälsingerallyt” kom knall nummer två bland de som anmält sig. I Nationella 2WD dyker nu P-G Andersson/Anders Fredriksson upp med Toyota Corolla och anmälda av ”GK Door Team Sweden”.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-06 Tom K. kör nya Skodan i SM-premiären, Nybe-Jonas fortsätter men med Sjöberg vid sin sida, ”Die Carlberg” splittras, snöigt ”Jänner Rallye” och ”Lill-Eken” vill vinna i Umeå med f.d pappas Audi…
Dagens gladaste nyhet är utan tvekan skånsk och kommer från SMK Hörbys Tom Kristensson, som efter en intensiv period sytt ihop start i de två först SM-tävlingarna, ”Hälsingerallyt” och ”Vinterpokalen”. Med tio års jubilerande Keane Motorsport från Tjeckien kommer Tom och Andreas Johansson att köra deras nya Skoda Fabia RS Rally2.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-05 Pajari och Solans kör full säsong i WRC2 med Toyota, Nordh/Bäck kör vidare hos Team NYBE, styvt 50 anmälda till SM-premiären, kylan satte stopp för rally i Boden, Ekström/Bergkvist snabbast i Dakar-prologen och idag mindes vi åter vår klubbkompis Mats
Rallyvärldens sämst bevarade hemlighet blev i dag offentlig, Sami Pajari kör Toyota Yaris GR Rally 2 i full WRC2-säsong.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-05 Kör 800 mil genom öknen: ”Har provat ha blöjor”
Idag startar Dakarrallyt och Mattias Ekström vann prologen inför etapp 1, precis som förra året. SVT Sport träffade honom inför det nästan två veckor långa rallyt.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-04 Förlängd anmälan till ”MAS-premiären”, ”hård sanning” om deltävling ett i Finska Mästerskapet, Yaris GR Rally2 FIA-godkänd och snökaos i Mellanskåne men ”The show must go on”!
Det är inte bara i Sverige som intresset för rally på vintern verkar ha planat ut, för att inte säga snudd på störtdykt. Premiären för nytända MAS Rallycup i Torsby med ”Finnskogsvalsen” den 13 januari står med bara timmar kvar innan anmälan stänger, på ytterst mediokra 47 anmälda.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-03 Irland förbereder WRC-comeback, Lancia påstås vara på väg till Rally2-bil, delar av Entry List till ”Monte” släppt, tokfel om ”Øresundsrally”, blir rally i Svartnäs, Alfred Kramer till Torsby med Jonna vid notblocket och vi minns ”The Legend #43
I morgon kommer Motorsport Ireland att på Limerick Racecourse presentera sina planer för ett WRC-rally på Irland. På andra sidan bordet sitter WRC-promotorn och får information om hur landet vill göra för att komma tillbaka till WRC där man var arrangör senast för 15 år sedan.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-01-03 Tina Thörner: ”Hade en AK47:a mot tinningen”
Hon blev kidnappad flera gånger när hon körde Rally Dakar och har haft en AK47 tryckt mot tinningen mitt under tävlingen.
– De sköt efter oss med sina automatvapen, säger Tina Thörner och gapskrattar.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet här
24-01-03 Annie Seel: ”Rally Dakar - ett helvete för oss i klimakteriet”
Dakarprinsessan förbereder sig för att ta sig an utmaningen för elfte gången.
Är det dags att kalla henne för drottningen av Dakar?
– Nej, snarare Dakartant, säger Annie Seel, 55.
– Jag har genomgått klimakteriet och det är ett helvete när man ska prestera på elitnivå.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet här
24-01-02 Åhlin fortsätter med Team Nybe men får Maja vid sin sida, WRC-ikon förordar Rally2 , gör Mikkelsen debut i ”Monte”, trögt med intresse för vinterrally och STECC samkör Skandinaviskt Mästerskap
Idag släppte Team Nybe första namnen i sin line up för Rally SM 2024. Att Fredrik Åhlin stannar kvar i teamet är inte lika överraskande som att han vid sin sida får Maja Bengtssonsom i fjol läste noter åt Jonas Åkesson.

» Läs hela artikeln i Motorbloggen här

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan