2024

 

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023 2024              


Saknar du en tidninglänk? Maila den till maria@motorsportivarmland.nu24-06-15 Isak Reiersen näst bästa svensk i Royal rally – Johan Kristoffersson om comebacken
Isak Reiersen, 20, imponerade stundtals stort när han gjorde sin tredje start i en fyrhjulsdriven bil. Han körde in som sjua i Royal rally.» Läs hela artikeln i SVT här

24-06-15 Succésäsongen fortsätter – kylig Mille Johansson vinner juniorklassen i Royal rally of Scandinavia
Mille Johansson, 18, fortsätter att gå från klarhet till klarhet. I Royal rally of Scandinavia tog den kylige sörmlänningen hem segern i juniorklassen efter en imponerande insats.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-15 Katrineholmssonen vinner rally-EM
Han vann med dryga halvminuten före tvåan.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-15 Oliver tog andra raka segern i Värmland, Mille J. likaså i ERC Junior, Rådström vann Legends, PG tackade Tom K., Simon A. hamnade i tyskt krondike, Liiten fin femma i Finland, tippade bra i Back-SM och 50bilar i DM framöver..
Återigen täppte Oliver Solberg till käften på alla sina belackare som otroligt nog är en del, trots att han under flera år visat prov på sin exceptionella talang. Med nio raka sträcksegrar vann han och Elliot Edmondson ”ERC BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia” med 38 sekunders marginal.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-15 Ny hemmasuccé i EM-rallyt
EM-rallyt i de värmländska skogarna är nu genomfört. Det blev samma vinnare som i fjol.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-15 Oliver Solberg vinner Royal Rally of Scandinavia för andra året i rad
Royal Rally på hemmaplan. Då var Oliver Solberg helt överlägsen när han tog hem den EM-klassade tävlingen för andra året i rad.
– Det är en lättnad, säger han.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-06-14 Oliver Solberg i ledning efter nio sträckor av EM Royal Rally of Scandinavia
Oliver Solberg har fått en bra start på EM-rallyt Royal Rally of Scandinavia som körs i Värmland. Han leder tävlingen efter nio sträckor.
– Jag får inte till det, säger han missnöjt till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-14 Oliver och Paddon kämpar om den Värmländska tronen, helsvenskt i ERC Juniors, vem saknar Rally1?, Karlskrona kompletterar den ”perfekta rallykrocken” och lite från torsdagen i Karlstad
Tät toppstrid ja, stor dramatik nej. Så vill jag sammanfatta fredagen av ”BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-06-14 Folkfest i mindre skala vid Colins crest under EM-rallyt
Den smått kaotiska folkfesten i samband med VM-rallyt når den inte upp till. Men fortfarande samlas en hel del publik vid Colins crest när det vankas rally.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-14 Veteraner bjuder på show med legendariska bilar under Royal rally of Scandinavia
Det är en tävling – men lika mycket en uppvisning av klassiska rallybilar. Legendsklassen som körs under Royal rally of Scandinavia röner som vanligt stort intresse.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-14 Gitte blev racingförare som 60-åring: ”Får inte vara feg”
Motorsportveckan i Karlskoga är i full gång. Bland annat körs Velodromloppet under helgen där Gitte Gunnars från Orsa ställer upp i sin bil från 1967. Men att köra racing är en ny hobby för Gitte – och det gäller att vara modig.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-14 Hon har rest över halva jorden för att se idolen i rally-EM
Nu pågår det svenska EM-rallyt i Värmland. En av dem som är på plats har rest över halva jorden. Hon är här för att se sin idol – och passar på att hylla Värmland.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-14 Här börjar norske legendaren Petter Solbergs bil brinna: ”Måste ha exploderat”
Det slog bokstavligen gnistor om Petter Solberg i comebacken. Norrmannens bil började brinna under den första EM-sträckan i Royal Rally of Scandinavia.
– Det var helt sjukt, det måste ha exploderat, säger Petter Solberg till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-13 Katrineholmare på plats – för att heja fram Mille Johansson
19-årigen från Katrineholm leder juniorklassen rally-EM. När tävlingen kommer till Värmland får han även lite extra stöd.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-13 Oliver var ”Kung” på Galtryggen, ledare Mille har tuffa utmanare i ERC Juniors, Team Skåab stöttar Kalle G., KMS gör U-sväng och lämnar elbilarna, ”Skilling 500” vill ha fler anmälda och Saab-fest i regnigt Trollhättan
Ingen överraskning att Oliver Solberg direkt ville visa vem som sitter på den värmländska kungatronen när ”Free Practice” inför ”BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia” inleddes klockan elva.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-06-13 Oväntade vändningen: Kristoffersson satsar på förbränningsmotorer i rallycross-VM
Sexfaldige rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson och det Arvikabaserade KMS-teamet byter oväntat spår. De går från el – till förbränningsmotorer i årets mästerskap.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-13 Världsmästaren överger elbilssatsningen: ”Vi gillar växellådor”
Efter att ha propagerat för elbilar i VM så överger Johan Kristoffersson och hans team sin elbilssatsning. Teamets vd Tommy Kristoffersson berättar om den nya bilen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-13 Oliver Solberg kvalsnabbast i Royal rally of Scandinavia – Isak Reiersen skrällde
Oliver Solberg vann den första upplagan av EM-rallyt Royal rally och Scandinavia. Nu har han skaffat sig de bästa förutsättningarna för att upprepa bedriften – tack vare ett imponerande kval.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-13 Solberg om unika duellen: ”Kanske aldrig händer igen”
Nu drar det svenska EM-rallyt igång. Oliver Solberg har en oväntad konkurrent. Han berättar om den unika duellen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-13 Följ allt om Royal Rally of Scandinavia i Värmland i SVT:s direktrapportering
EM-rallyt Royal Rally of Scandinavia körs i Värmland 13-15 juni med stjärnor som Oliver Solberg, Petter Solberg, Johan Kristoffersson och Mads Østberg i startfältet.
Här kan du följa vad som händer både på och utanför rallysträckorna, se vilka tider som SVT sänder och chatta med våra experter.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-12 Rallyförare och hockeyspelare gjorde upp i Karlstad inför EM-rallyt Royal rally of Scandinavia
Oliver Solberg har ett förflutet som ishockeyspelare. Det visade han glimtar av när en hockeyutmaning tjuvstartade det svenska EM-rallyt i Karlstad. Hans stenhårda slagskott orsakade ett sus genom publiken.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-12 Isak Reiersen laddar för hemmarallyt: ”Känner press”
Förra årets vinnare i juniorklassen i det värmländska EM-rallyt kör i år i högsta klassen. Värmländske föraren Isak Reiersen berättar om hur han tror det går för honom i rallyt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-12 Rally1 fortsatt huvudklass i WRC, Korhonen rallyklar i gen, många fortåkare bakom familjen Solberg, ERC-biljetter måste köpas i förväg och efter 18 ”NM-gull” lägger Grøndal hjälmen på hyllan
”Det bidde en tumme”, det klassiska citatet från sagan Mäster Skräddare stämmer bra in på det som kom ut från det med spänning emotsedda mötet i Uzbekistan med FIA:s rallytopp ”World Motor Sport Council”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-06-12 Tät fajt på test inför EM-rallyt – nu ska tronkampen avgöras mellan Petter och Oliver Solberg i Royal rally
Trots att Oliver Solberg sitter i en bil som snudd på är identisk med den VM-bil han kör kastar han längtansfulla blickar mot bilen i tältet bredvid. Hans vinnarbil från förra året. Som pappa Petter nu ska köra.
– Det är lite nervöst, såklart, han hänger med bra, säger Oliver till SVT efter några teststräckor på en avlyst väg någonstans i Värmland.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-12 Oliver Solberg tillbaka efter tuffa sjukdomen – missade VM-rallyt: ”Fick starka mediciner”
Efter drömstarten på VM-säsongen med segern i Svenska rallyt har det gått tyngre för Oliver Solberg. Och VM-rallyt i Sardinien tvingades han ställa in på grund av en kraftig infektion.
– Jag äter starka mediciner, men det känns som att jag är tillbaka i form igen.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-11 Klart med ny shakedown i Royal rally of Scandinavia
Royal rally of Scandinavia drabbades av ett bakslag när de tvingades lyfta bort sträckan där shakedown och kval skulle inleda EM-rallyt. Nu är en ny lösning på plats.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-11 Här är beskedet om rally-EM – lösning på plats
Om några dagar börjar rally-EM med bland andra Petter och Oliver Solberg. En av sträckorna stoppades efter överklagan från boende. Nu meddelar organisationen för rally-EM en lösning.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-10 Hyundai laddar för ”high speed rallies”, Petter snabbare än Oliver på första testen, talangen Moltas med ”Folkrace” som grund, Ydre först ut i BRC och Dahlgren fick STCC-revansch
Nästa hållplats för WRC är ”Orlen Rally Poland” sista helgen den här månaden.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-06-10 Skellefteåbo först i världen att tävla nationellt i elbil
I helgen avgjordes världens första nationella racingtävlingar med eldrivna bilar. Den fyrfaldige STCC-mästaren Robert Dahlgren från Skellefteå var en av chaufförerna.
”Man är på rosa moln”.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-07 ”Mini-Kongen” ställs in med för få anmälda, Irlands regering jobbar för WRC-återkomst, Tänak värmer upp med ”Rally Estonia”, Grönholm till Höljes, 40 startande i RS-DM och bra sätt att få stopp på rally…
Då tvingades Kristianstad MK ta det tråkiga beslut att ställa in klubbens comeback som rallyarrangör, ”Mini-Kongen” som skulle ha körts den 15 juni.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-06-07 Boende vid stoppade rallysträckan vill inte förhandla: ”Tappat lusten”
Shakedownsträckan Bäck-Hult vid Skattkärr stoppas en vecka innan det värmländska EM-rallyt ska köras. Rallyts VD Glenn Olsson hoppas att man ska kunna få godkännande från vägens delägare så att man ändå kommer att kunna köra där. Men en av de boende som P4 Värmland har pratat med tror inte att det kommer att hända.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-02 Marcus Ericsson med säsongens första pallplats i Indycar
Marcus Ericsson stod för ett jättelopp i Indycar. Från nionde startposition till en andraplats, 0,85 sekunder bakom veteranen Scott Dixon, som tog sin 58:e seger.
– Vi ville starta om säsongen den här veckan, säger han i Viaplay.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-06-02 Hundradelsdrama på Sardinien – Ott Tänak vann före Sebastién Ogier
Ott Tänak vann VM-rallyt på Sardinien med två hundradelars! marginal efter att Sebastién Ogier drabbats av en punktering på rallyt sista sträcka.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-06-02 Rallyföraren från Hudiksvall fortsätter vinna
Hudiksvallsåkaren Patrik Flodin tog tredje raka segern när fjärde deltävlingen av årets Rally-SM gick av stapeln i Tierp. Han leder nu SM med 18 poäng. Nu blir det lite sommaruppehåll men i augusti är det dags för den femte deltävlingen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-02 Lyckat rally-SM i Tierp – uppländska segrar i standardklasserna
När årets fjärde deltävling i Rally-SM avgjordes i Tierp blev det totalseger för regerande mästaren Patrik Flodin. I Standardklassen vann Andreas Hovind från Enköping, som leder SM med två deltävlingar kvar. I junior-SM vanns Standardklassen av Jonatan Sund och Johan Uppman från hemmaklubben MK Tierp.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-06-02 Tom K. stark tvåa i Rally Uppland efter Flodin, dramatiskt på Sardinien där Tänak vann, Adolfsson tog andra segern i SSRC, Saudiarabien nytt land för WRC och 15-årig kartingförare omkom under tävling
WRC och ”Rally Italia de Sardegna” får ursäkta men när en klubbkompis i SMK Hörby som Tom Kristensson med Andreas Johnsson vid sin sida är en enda futtig sekund från totalseger på helt okänd mark som i ”Rally Uppland” får Ogier&Co vänta.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här

24-06-01 Därför lockar folkracing unga: ”Så härligt adrenalin”
Under folkracetävlingen Gestrikefestivalen i Storvik förra helgen tävlade ett fyrtiotal 15-17-åringar från Lycksele i norr till Tomelila i söder. Så vad är det som lockar med folkracing?
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-06-01 Intresset för folkrace ökar – men vad är grejen?
Sönderkörda bilar och grus som skymmer sikten till trots – folkrace har varit en bilsport som funnits i Sverige sedan 1981. Björn Lundberg, ordförande i folkraceutskottet, guidar oss till grejen med folkrace på svensk bilsport.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-06-01 För Andreas är folkrace en livsstil – tävlar som en dåre
Andreas har tagit folkcracetävlingar till en ny nivå. Han körde mest av alla förra året. I år ser det ut att bana samma väg.
– Mina föräldrar ångrar än idag att de introducerade mig till folkracing.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-31 Bakslaget: Oliver Solberg missar helgens rally-VM-deltävling
I helgen körs det rally-VM i Italien.
Det blir utan Oliver Solberg.
Det meddelar han på Instagram.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-31 Rally SM 2025 med tre stopp i Sydsverige, anmälan till MSR öppnad, Neuville tappade direkt på Sardinien, ingen start för Oliver, Toyota måste pigga upp, Kvick ut ur danska RU och SMK Hörby med korv och ”Hygge”…
Idag presenterade ”Styrgruppen för Rally-SM” kalendern för 2025, snudd på rekordtidigt om man betänker hur det sett ut de senaste åren.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-31 Rally-SM avgörs i Tierp: ”Lite på liv och död”
I helgen avgörs svenska mästerskapen i rally i Tierp. Bland de tävlande finns flera familjepar som tar sig an de fartfyllda sträckorna tillsammans. Patrik Åhman från Knivsta som tävlar tillsammans med sin bror Pontus är tillbaka i SM efter en tävlingsolycka som kunde ha kostat honom livet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-31 Nu börjar rallyfesten – så påverkas trafiken
Klockan 17 på fredag går startskottet för första loppet i Rally-SM i Tierp. Omkring 80 bilar kommer köra totalt nio sträckor i Tierp med omnejd fram till lördag eftermiddag. Basen för tävlingarna är Tierp arena, men flera av sträckorna utspelar sig på olika vägar i närområdet.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-30 Klart: Petter och Oliver Solberg i het familjekamp under Royal Rally of Scandinavia
Nu är det helt klart – det blir en familjekamp mellan far och son Solberg i EM-rallyt Royal Rally of Scandinavia.
– Nu blir det kanske lite mindre hjälp och lite mer fajt, säger Oliver Solberg till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-30 Oliver försvarar Värmlandsegern, Tänak- Suninen-Major mina tipsvinnare på Sardinien, så nära var Tänak att sluta med WRC, många tuffa fajter att vänta i Rally Uppland, 90 anmälda till SM Veckan, Porsche-Ola gör STCC-debut i Göteborg och grattis evigt unge Ola Strömberg
Idag släppte BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia den 13-15 juni den nyhet som alla väntat på, Oliver Solberg ska försöka försvara fjolårssegern. Med pappa Petter i Polon blir det Skoda Fabia RS Rally2 för Oliver och Elliot Edmondson.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-29 Gravida Moa har rallyt inpå knuten: ”Känns inte tryggt”
Hon bor på en sträcka och beräknas att föda under EM-rallyt i Värmland. Nu är Moa, som egentligen heter något annat, oroad för att inte ta sig till förlossningen. Arrangören Glenn Olsson förklarar hur de kommer att hjälpa Moa.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-29 EM-rallyt: Boende vill stoppa shakedown
Flera boende i närheten av det värmländska EM-rallyts shakedownsträcka i närheten av Skattkärr vill stoppa tävlingarna där. De menar att de inte gett sitt medgivande för tävling längs sträckan Bäck-Hult.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-29 Rally Uppland okänd mark för Tom K., Flodin den jagade, ingen Korhonen på Sardinien, Simon A. väljer Rehndalen före Värmland, Reiersen i ERC:s ”värstingklass”, boende överklagar rallytillstånd, ”Dackefejden” kör trots lite för få anmälda, RS-DM i Staffanstorp lockar mer än i Svedala, Kim Vatanen död och toppteam i Race4Fun från Hörby
Tom Kristensson, SMK Hörby kämpar på för att få ihop en full SM-säsong och efter viss möda fick han med kartläsare Andreas Johansson ihop helgens ”Upplands-paket”.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-28 SSR flyttar från Älmhult, RX-Kristoffersson kör rally på hemmaplan, mycket utanför sträckorna när ERC kommer till Värmland, Nybe-Jonas avstår Rally Uppland, Neuville siktar på ny seger på Sardinien och Lancia klar för rallycomeback
BREAKING NEWS. När South Swedish Rally igår hade styrelsemöte togs beslut att efter sex år i Älmhult, flytta till nya marker.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-27 Rally1 blir oförändrat till 2026, dansk rallystjärna väljer bort egna mästerskapet, analys av bristande rallyintresse, KRC vill fortsätta testa ”Standarddäck”, ny rallytragedi i Tjeckien och STCC-biljetter snart slut…
DirtFish brukar ha koll på vad som händer i WRC och enligt deras källor blir det ingen förändring av Rally1 förrän efter 2026.
»
Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-27 Marcus Ericsson efter kraschen: ”Så frustrerande”
Josef Newgarden från USA vann natten mot måndag sin andra Indy 500-titel i rad. Och precis som förra året kom segern efter en duell på upploppet mot mexikanen Patricio O'Ward. För Marcus Ericsson fick det klassiska loppet ett abrupt slut efter att han kraschat redan i första kurvan vilket ger en bottenplacering. Felix Rosenqvist och Linus Lundqvist hamnade på 27:e respektive 28:e plats.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-27 Marcus Ericsson kraschade i Indy 500 – redan i första kurvan
Mardröm för Marcus Ericsson. Redan i det första varvet kraschade han och Indy 500 var över för hans del.
– Det är så frustrerande, jag vet inte vad jag ska säga, säger Marcus Ericsson i Viaplay.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-05-26 Felix Rosenqvist inför Indy 500: ”Vi är i ett superläge”
Det är återigen dags för ett av världens största idrottsevenemang, bilracingtävlingen Indy 500. Felix Rosenqvist har bäst utgångsposition av de tre svenska förarna då han startar från den nionde positionen. Rosenqvist som varit fyra som bäst i Indy 500 drömmer nu om att bli historisk och som tredje svensk någonsin att vinna det klassiska loppet
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-25 Felix Rosenqvist om det förväntade regnet på Indy 500: ”Kommer bli tur involverat”
Av Indycarmästerskapets tre svenskar är Felix Rosenqvist främst startande i morgondagens 108:e upplaga av Indy 500. Rosenqvist startar från nionde position i det tredje startledet. Men regnoväder väntas, vilket riskerar påverka racet.
– Det kommer bli ganska mycket tur involverat, säger Rosenqvist.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-25 240-bakaxeln för Appendix K har nått vägs ände, konkurens är bara bra för sporten (?) och Tobias Brink bäst på Knutstorp
Det sociala experimentet blev framflyttat en dryg timma vilket i andra ändan betyder tid över för en kort Motorbloggen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
25-05-25 Indy 500 hotat av oväder: ”Kamp mot klockan”
Regn hotar klassiska Indy 500 på söndag. Världens enskilt största idrottsevenemang har bara ställts in tre gånger i historien.
– Det kan komma stora regnmängder. Och det går inte att tävla om banan är blöt, säger SVT:s reporter Johan Ejeborg.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-25 Hemligt om rally-VM:s framtid
I juni väntas de första besluten om framtiden för rally-VM, men ännu är det stort hemlighetsmakeri kring förslagen. Värmländskan Pernilla Solberg leder förändringsarbetet som syftar till att öka intresset för sporten, inte minst genom att få fler bilar till start i den högsta VM-klassen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-24 240-bakaxeln för Appendix K har nått vägs ände, konkurens är bara bra för sporten (?) och Tobias Brink bäst på Knutstorp
Det sociala experimentet blev framflyttat en dryg timma vilket i andra ändan betyder tid över för en kort Motorbloggen.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-23 Rallykungen Petter Solberg gör sensationell comeback i värmländska EM-rallyt
Världsmästaren Petter Solberg gör sensationell comeback i huvudklassen i sommarens EM-rally i Värmland.
– Jag har fjärilar i magen, det är en underbar känsla!
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-23 Svenska bilsportförbundet friat av Konkurrensverket
Svenska bilsportförbundet (SBF) anmäldes till Konkurrensverket av bland annat ordföranden i Göteborgs bilsportförbund. Anmälarna menade att SBF bedriver kartelliknande verksamhet. Men nu har SBF friats av Konkurrensverket.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-22 Tänak närmar sig perfekt Hyundai, Virves gör Skoda-debut, Midnattssolsrallyt fortfarande utna ny information, SSR-föråkare Levin senast in i SSRC och Victor G. snabbast i STCC-test
Redan efter WRC-premiären ”Rallye Monte Carlo” fick man en indikation på att Hyundai skulle bli lite mer att räkna med 2024. Thierry Neuville tog full pott 30 poäng och gick upp i ledning vilken han sedan aldrig släppt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-21 Bullerklagomål mot anrika motorbanan – nu reagerar kommunen
Boende tycker det bullrar för mycket från motorbanan i Rackstad. Nu vill Arvika kommun begränsa verksamheten. Men enligt motorklubben Team Westom kommer förslaget få förödande konsekvenser.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-21 WRC närmar sig tävling i USA, Carlberg kör på ERC-däck i ”Rally Uppland”, intresset för SSRC svalnade lite, Bilsport Rallycup har nått halvtid medan ”Swiftarna” hade gruspremiär i Nybro
Hyundai, Toyota, M-Sport och Stellantis Group där man avslöjade delar av en kommande strategi för marknadsföring av WRC.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-20 Hyundai-bas vill gå tillbaka till ”gammeldags service”, Mille och Calle värmer upp i Rally Uppland och ”Jocke” var snabbast runt Svedala…
De tre stora, Hyundai, Toyota och M-Sport är inte riktigt i fas med FIA/WRC-promotorn när det kommer till de snabba förändringar som förslagits. De vill istället hålla fast vid dagens regler för att sedan 2027, presentera ”New WRC”.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-20 Trots jättemiss – Marcus Ericsson vidare till Indy 500
Marcus Ericsson klarade sig vidare med ett nödrop till Indy500 nästa helg. Efter en jättemiss där han avslutade sitt första kvalförsök ett varv för tidigt, så blev det en kamp mot klockan Ericsson.
– Det var helt och hållet mitt fel, säger Marcus som vann det klassiska loppet 2022 och var tvåa ifjol.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-20 Ericsson klar för Indy 500
Racingföraren Marcus Ericsson är klar för världens störta lopp - Indy 500. Själv skriver han på sociala medier att söndagens kvalvarv var de tuffaste och mest stressiga han kört i karriären.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-19 Suninen lika snabb som ”AM”, lite tunt i Tierp, ”Fluppe” är tillbaka med ny BRC-seger, Kalle G. körde hem ”Violen”, Lindh snabbast när VEC gästade Finland och Madsen vann ”YM Øst 2”
Att Teemu Suninen kände sig överkörd av Hyundai efter att man valde Andreas Mikkelsen istället som chaufför i tredje bilen, är inget han hemlighållet.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-18 Tom K. klar för Rally Uppland med Skoda, så även PG med BMW och SMK Hörby en del av dagens ”Wheels for feels”
För oss som är födda ”in the good old days” var Pingsthelgen i likhet med Midsommar två av årets höjdpunkter, åtminstone ur festsynpunkt.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-18 Klart: Tre nya år med rally-VM i Umeå
De tre senaste åren har det körts rally-VM i Umeå-trakten. Så blir det i ytterligare tre år framöver. Det blev klart under fredagen.
– Vi är otroligt glada över att återvända till Umeå, säger rally-VM-promotorns vd Jona Siebel.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-18 Dubbla svenskkrascher inför Indy 500
Under träningen till kvalet inför prestigefulla Indy 500 i Indianapolis kraschade två av våra svenskar – Linus Lundqvist och 2022 års vinnare Marcus Ericsson. Båda klarade sig oskadda.
– Det var en rejäl krasch, säger Ericsson.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-16 Ytterligare två år för Portugal i WRC, Hyundai har lyckats i ”Super Sunday”, Suzuki var före sin tid, tre svenskar i ”YM Øst2”, BRC fortsätter att vara störst och Södra bjuder in till Tjejkväll
Inte bara min WRC-röst Jens Johansson som var lyrisk, före, under och efter ”Vodafone Rallye de Portugal” även promotorn och FIA gillade vad de såg hos Spaniengrannen. Under tävlingen meddelandes arrangörenAutomovel Club de Portugal, att man fick minst två nya år i WRC.
» Läs hela artikeln i Motorbloggen här
24-05-13 Lugnet lyfter Rosenqvist – ”Förvånad över vilken lättnad det gav mig”
Racerföraren Felix Rosenqvist är bättre än på länge och ligger femma i Indycarmästerskapet efter fyra körda lopp. Värnamoföraren själv säger att nyckeln till framgången just nu är att han hittat ett lugn. Ett lugn Rosenqvist hittat i två team varav ett han planerar skriva ”livstidskontrakt” med i september.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-13 Adolfsson körde hem ”SSR Weekend”, skånske Tom K. stark tvåa i Nyköping där Flodin vann, Ogier vann men Solans riktig högoddsare i Portugal och VEC sätter rekord i Finlandstävling
Som jag förklarade igår var söndagen lite rörig med en sjuk sambo som dock kom hem igen redan på kvällen efter ”service”
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-05-12 Sébastien Ogier historisk i Portugal – rörd efter segern
Sébastien Ogier tog sin sjätte seger i VM-rallyt i Portugal – ingen annan har därmed lika många vinster som fransmannen har i Portugal. Vinsten var även Ogiers 60:e seger totalt i WRC.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-05-12 Marcus Ericssons blytunga race – körde in i Colton Herta
En stor kväll på den lilla racerbanan på stora Indianapolis Motor Speedway. I alla fall för Alex Palou, som vann lördagens race i Indycar. Inte lika kul kväll för två av svenskarna. Marcus Ericsson råkade köra in i sin teamkompis Colton Herta och svensken straffades hårt. Och Linus Lundqvist fick bensinstopp i depån. Felix Rosenqvist var bäste svensk och gick från vara allra sista till att sluta på tionde plats.
» Läs hela artikeln i Expressen här
24-05-12 Rosenqvist med imponerande klättring – Ericsson kritiseras av teamkollegan efter Indycarloppet i Indianapolis
Felix Rosenqvist löste en tiondeplats efter en imponerande klättring i Indycarloppet i Indianapolis. Sämre gick det för Marcus Ericsson – som körde in i sin teamkollega Colton Herta.
– Jag förstår inte hur han tänker, säger Herta efteråt.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-11 Solbergs chanser borta efter våldsam krasch
Oliver Solberg kraschade under den andra sträckan på lördagen i VM-rallyt i Portugal, rapporterar SVT Sport. Solberg låg i ledning i WRC2-klassen innan kraschen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-11 Oliver Solberg borta från VM-rallyt efter våldsam krasch
Oliver Solberg är borta från VM-rallyt i Portugal efter jättedrama. Han ledde WRC2-klassen när han kraschade våldsamt på dagens andra sträcka. Strax före kraschade även WRC-ledaren Kalle Rovanperä på nästan samma ställe.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-10 Oliver Solberg leder – trots problemen
Oliver Solberg och kartläsaren Elliott Edmondson slet med en krånglande motor under första etappen av portugisiska VM-rallyt. Trots problemen leder Solberg WRC2-klassen efter nio körda sträckor. Han var snabbast på hälften av sträckorna.
– Vilken dag. Det var skönt att få avsluta med sträckseger, säger Solberg på X.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-10 Hett och dammigt i Portugal, Suninen kraschade bort sig igen, seger direkt i SSRC-öppningen för Robin A. med Skoda och utmanande sträckor väntar kring Nyköping
Återigen går inte min ambition hand i hand med verkligheten och därför tvingas jag skriva motorbloggen efter enbart fem körda sträckor av ”WRC Vodafone Rallye Portugal”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-05-10 Storpublik väntas till Nyköping under soligt Rally-SM
Det vänta blir stor publik när den tredje deltävlingen i Rally-SM körs nu i dagarna. För första gången på fem år är Rally Nyköping tillbaka i SM och det med bra vägar i solsken.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-05-10 Så följer du rally-SM i Nyköping på bästa sätt – tävlingsledaren tipsar om bästa platserna
Vilken är egentligen bästa platsen att kolla på rally-SM? 15 sträckor ska köras av över 100 anmälda ekipage under två dagar. SM-generalen Hampus Juteryd tipsar om ställena där du följer rallyt på bästa sätt.
» Läs hela artikeln i SVT här

24-05-09 Jonna Eson Brådhe om sin rallybil – kostnaden, farten och riskerna
En relativt liten bil med 330 hästkrafter under motorhuven. Rallyföraren Jonna Eson Brådhe får många frågor om sitt högljudda ekipage.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-09 Jonna Eson Brådhe tar upp kampen med herrarna när rally-SM återvänder till Nyköping
Det är bråda dagar för Jonna Eson Brådhe. Samtidigt som hon driver familjeföretaget i Nävekvarn så pågår förberedelserna för fullt för rally-SM på hemmaplan – där siktet är högt ställt.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-09 Bara åtta Rally1-bilar till Sardinien, Flodin jagar ”Dörr-kompis” Rådström i Nyköping, ”nya SverigeSerien” med premiär i ”SSR Rally”, DASU satsar på ”rallyskole” för talanger och späckat program i Höljes
Idag är det nästan WRC-fritt i motorbloggen för att i morgon bjuda på lite mer från Portugal, bland annat tipset. Istället kollar jag lite på nästa deltävling, ”WRC Rally Italia Sardegna” som körs kommande månadsskifte.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-05-06 Ospännande Rally1 utan hybrid enligt Evans, ”PET” inledde WRC i Portugal, Michelin leder däckkamp i ERC, gratis Rallyradio från SM, Keane Motorsport med bil både i Nyköping och Rumänien, SSR Weekend närmar sig, över 150 anmälda till BRC i Nybro, ”Violenrallyt” inleder SRC och sugen på att bygga Appendix K?
Vet inte riktigt om det är rätt att använda dagens Rally1-förare som måttstock om ett eventuellt kommande reglemente med bortplockad hybrid och mindre aerodynamik är bra eller dåligt. Min undran stärks efter Elfyn Evans första test i Kroatien av en ”bantad” Toyota Yaris
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-05-05 Dubbelt svenskt på ERC-pallen, Bonato hade en enkel resa, Simon/Jörgen starka treor i Sulingen, Reiersen tog första totalsegern, Dynamitbacken populär, Albin S. nära succé i racingdebuten och Eliasson vann hos V8-gänget
Vilken svenskdag det blev i går på ”ERC Rally Islas Canarias” där Mille Johansson/Johan Grönvall stod som vinnare i ERC Junior och 35 sekunder efter kommer Calle Carlberg/Jørgen Eriksen. Tror aldrig det hänt i ERC:s historia att det varit två blågula (och lite norskt) besättningar samtidigt på pallen.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-05-05 Miklos Csomos tappade kontrollen i Spanien – kraschade in i ett hus
EM-rallyt på Kanarieöarna slutade redan på tredje sträckan för ungerske Miklos Csomos och kartläsaren Attila Nagy. Det efter en våldsam krasch där de flög rakt in i ett hus.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-05-04 Skakar i ”SSR Pyramiden”, Bonato leder på Kanarieöarna, dubbelt svenskt i juniortoppen, tidstrul i Sulingen, Stavbom vann i Rimbo, Alenmalm i Götene, Broman i Hammarslaget, asfaltdebatt, ERC i Värmland visar hela banan och inga enkel sträckor i Rally Sweden
Inleder med lite ”Breaking news” då ”SSR Weekend” i går släppte ”Bulletin 2” inför kommande helgs aktiviteter på Millebygden utanför Älmhult.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-05-03 Dramatik direkt i ERC på Kanarieöarna, Opel dominerar i ERC Junior, Simon A. med boost inför starten i Sulingen, Kvick läser ”e-noter”, skånskt i ”Götenerundan”, namnkunniga ”mellanåkare”(?) i Rimbo, Supercupen i rallycross i Haninge och Brinks Motorsport med line up för 2024
Lite tidig motorbloggen idag men besök på mors grav som idag skulle ha fyllt 94 år prioriteras som ni kanske förstår. Efter fyra körda sträckor av ”ERC Rally Islas Canarias” är det Toyota i topp med spanjoren Alejandro Cachón/Borja Rozada som är 3,8 före delade tvåorna Mathieu Franscheschi/Andy Malfoy, Skoda och Frankrike och Yoann Bonato/Benjamin Boulloud., Citroën.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-05-02 ERC på Kanarieöarna är ”på G”, Calle C. är redo, Mille J. ska köra smart, skånskt i ”Rally Sulingen”, Bertil med 24 år som kassör i SSR, Mikaela Å-K klar för Porsche start, Ola S. väljer Suzuki eller Saab …
Då har ERC Rally Canarias rullat igång så smått efter den ceremoniella starten i går kväll och ”Free practice” är avslutad med ungraren Miklós Csomás som snabbast med Skoda Rally2.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-05-01 SSRC-premiären lockar många till Millebygden, ”mer Flodin” än FIA om folket får välja, Østberg tummar inte på säkerheten, finska WRC-tankar inte helt i fas med promotorns, Nattsson och Jakobsson dagens sprintvinnare
”Välfyllda startfält i SSRC-premiär” menar föreningen South Swedish Rally (SSR) och då är det de två sprintarna i ”SSR Weekend” under torsdagen och fredagen (9-10 maj) som åsytas. I torsdagen upplaga finns 73 anmälda och till fredagen är intresset ett snäpp större med 81 ekipage.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-30 Vem vill inte se Flodin med 940 i WRC(?), Stellantis avvaktar inträde i WRC till 2027, Mille med stabil ERC-grund inför Rally Canarias, SSR Weekend lyfter fram ”doldisarna”, Bern körde första STCC-testen, Lundquist på Indy-pallen och inte mycket grus i Sulingen
Sebastien Ogier är som bekant ingen vän av WRC:s nya poängsystem och inte heller förtjust i tankarna på att nedgradera Rally1-bilarna till typ Rally2.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-29 110 till SM i Nyköping, totalt 234 till ”SSR Weekend”, ännu inga klubbar för MSR presenterade, populära sprintar 1 maj, ”Kräbbleboda” före Meeke och Andervang tog andra raka HGP-segern
Nu har jag inte full koll på hur det sett ut med antalet anmälda till Rally-SM de senaste åren, men tvivlar på att någon deltävling på grus har kommit upp i de 110 anmälda som det är till ”Rally Nyköping” den 11 maj. Hit har man fått lite extra draghjälp av att även ingå som premiär för ”NEC” eller Nordic Rally Championship. Nio ekipage från Norge, åtta från Finland, två från Danmark och ett från Österrike förstärker listan.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-29 Första pallplatsen i Indycar för rookien Linus Lundqvist i Alabama
Linus Lundqvist startade på 19:e plats i dagens Indycar-race. Då stod svensken för en imponerande klättring – ändå upp till en sensationell tredjeplats i Alabama.
– Det är en bra boost för självförtroendet, säger han i Viaplays sändning.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-04-29 Svensk succé i Indycar – rookien bäst
Linus Lundqvist tog sin första pallplats i Indycar när serien under helgen tävlade i Alabama. Svensken gör sin första säsong i Indycar där han kör för teamet Chip Ganassi. Även Felix Rosenqvist gjorde ett kanonlopp och slutade just bakom Lundqvist på en fjärdeplats.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-04-28 ”Kräbbleboda” visade vägen i vilda Ryd, Meeke vann igen i Portugal, skånsk Bil O-seger i NRC och Rovanperä i musikvideo
Uppväxt i Kräbbleboda i norra Skåne där den typ av vägar som det bjöds på i ”Vild Ryd Racet” mer eller mindre var en del av modersmjölken för Hans Johansson, var det inte alls konstigt att det då blev seger.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-27 Ambitionen föll, Meeke i ledning trots ”SD-rullning”, ERC i Värmland inleds med sträcka kring BAUHAUS, ”Lelle-Bror” med fortsatt hög Opel-status, SSR förlänger, Tidemand med Polo i Nyköping och Saab-ikon har lämnat oss
Aldrig fel med höga ambitioner vilket jag hade i dag när jag trodde jag skulle få med ”Vilda Ryd Racet” i motorbloggen. Men bara att konstatera det funkar inte då det i detta ögonblick är enbart SS1-2 som är avslutade.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-05-26 Tom K. klar för ny SM-start, svårt att ändra poängen i WRC, Meeke rullade tungt på shake down, Adolfsson med Skoda i SSR, hektisk rallyhelg i Sydsverige, 12 bilar till STCC och premiär för STEC
Dagens gladaste nyhet ur skånsk (alltså min) synvinkel är att SMK Hörbys Tom Kristensson/Andreas Johansson kommer till start i deltävling tre i Rally SM, ”Rally Nyköping”. Precis som i de två vintertävlingarna blir det med Skoda Fabia RS Rally2 från tjeckiska Keane Motorsport.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-25 Fuskade med turbo – Indy-mästaren diskas
Över en månad efter Indycarpremiären i Florida diskas vinnaren Josef Newgarden. Detta för att ha fuskat med användningen av bilens turbo för omkörning.
”Jag skäms”, skriver stallägaren Roger Penske.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-04-25 Sydsvenska Mästerskapet gör comeback, Mille och Calle kör ERC på Kanarieöarna, P-G garanterad publikfavorit i Nyköping, SSR viktig angelägenhet för hela Sydsverige och Ogier jämför WRC med typ barnfotboll…
Blod är tjockare än vatten och därför kommer en nyhet som berör oss här nere före både ERC, SM och SSR. Rally-SGA:er i Södra och Småland, Sara Mejving, Ola Schönström och Sebastian Steiner ställer idag frågan.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-24 Sydsvenska Mästerskapet gör comeback, Mille och Calle kör ERC på Kanarieöarna, PG garanterad publikfavorit i Nyköping, SSR viktig angelägenhet för hela Sydsverige och Ogier jämför WRC med typ barnfotboll…
Blod är tjockare än vatten och därför kommer en nyhet som berör oss här nere före både ERC, SM och SSR. Rally-SGA:er i Södra och Småland, Sara Mejving, Ola Schönström och Sebastian Steiner ställer idag frågan.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-23 Mikkelsen kör i Polen, FIA-böter för finska kartläsare, Åhlin och Danielsson till Höljes, Ryd/BRC levererar, finns Fiesta Rally1, ingen rallyolycka och vägkostnaderna ökar…
Idag avslöjade Andreas Mikkelsen dessutom lite otippat, att nästa tävling för honom och Torstein Eriksen blir ”Rally Poland” i slutet av juni. I kommande Portugal är det Dani Sordo som kör Hyundais tredje bil och så troligen även på Sardinien.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-17 SBF polisanmäler ”Olaga hot”, snö över Croatia Rally, Ogier, Rosell, Eamon mina vinnare, inget WRC på Irland, Heikkilä pausar ERC, Sigtuna med många som vill testa Jemba, Kristianstad gör comeback på grus och Tim fick ”ihop” det med norska…
Inför och efter SBF:s ”Förbundsmöte” senaste helgen eller på svenska ”årsmöte” florerade rykten om både hot och annat riktat mot mötesdeltagare.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-16 Skoda dominerade ERC-premiären, rallypubliken fick mediaberöm, dansk fortsättning i ”Stellantis Rally Cup”, rallyprofil ryter till om bristande respekt, Tom K. jobbar för SM i Nyköping och lite om ”Standard-klassen”…
To se hodí jako kouzlo! Dessa ord tror jag hördes i Mlada Boleslav efter att ERC-premiären Rally Hungary gått i mål med sju Skoda Fabia Rally2 på Topp-10.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-16 Rallystjärnan Mille knep pallplats i junior-EM
Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall kom på en tredjeplats i junior-EM i Ungern i helgen. Men hinder på vägen ställde till det flera gånger.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-04-14 Mille och Johan kämpade sig till pallen i Ungern, dansk seger i RS-premiären, Toms 940 ”dansade”, Tom- seger i Simrishamn och lyckad ”April-Sprint
Idag blir det lite spretig och delvis en motorbloggen som saknar en hel del som jag velat skriva om, men detta på grund av omständigheter som jag inte rår över…
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-13 Österlen bet tillbaka, Toyota-dubbel i Ungern, lysande av både Calle och Mille, Meeke trivs i ”NZ”, bakslag för el -racing, tjejerna leder RS-jobbet och hyllning för Breen i Kroatien
Med morgondagens ”Bilmånsson Rallysprint” hängande över mig blir det en lite rumphuggen motorbloggen idag och så klart, ingen alls i morgon.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-12 Østberg sjuk inför ERC-premiären, Hyundai hyllar Breen i Kroatien, 140 anmälda i Eskilstuna, dansk favorit i Hörby och Henrik Levin i omröstning om ”största Motorfreak”
För en liten stund sedan avslutades både ”Free Practice” och ”Qualification” för ERC-premiären ”Rally Hungary”, dock utan medverkan av Mads Østberg/Patrik Barth.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-11 Pernilla S. nyckelspelare i WRC:s framtid, Klara A. visade exceptionell utveckling i Extreme E, Lancia Rally2-förslag, anmälan har öppnat för ERC i Värmland, Mille om sin ERC-debut 2024, Andervang redo att försvara seger, DM-premiär i ”Provence” med Tom K. som favorit och ingen begränsning i Cyberrymden…
WRC:s framtid fortsätter att diskuteras i de finare salarna i Geneve och jag vet inte om vi här hemma förstått hur central roll Pernilla Solberg spelar i sammanhanget?
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-10 Hopp om samförstånd med ”nya WRC”, ”2xVictor” kör i Tjeckien, över 150 anmälda till ”Vilda Ryd Racet” och programmen måste ut…
I dag i Geneve diskuterar WRC Commision framtiden för WRC, om det ska vara med eller utan hybrid i ”toppklassen”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-09 Mamma läser noter i ERC-premiären, Tom får WRC-förstärkning till sin notkurs, NRC hoppas på lyft i år och är digital rallyprogram framtiden, eller?
Som bekant lyfter jag gärna fram tjejer i rally och när jag ser att en mamma läser noterna åt sin son i helgens ERC-premiär ”Rally Hungary” var jag tvungen att kolla detta lite extra.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-08 Kovalainen opererad, osäkert om WRC kommer till Irland, segerjakt innebar ”taklägg” för Heikkilä, i Ryd väntar deltävling två i BRC och Ulrik N. tillhör eliten!
Heikki Kovalainen har nu uppdaterat sin fysiska status efter sin hjärtoperation förra månaden. Operation skede på Universitetssjukhuset i Tampere.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-07 Rally Anderslöv lyckad BRC-premiär, totalseger till Hörby-par efter tidsdramatik, David P. ångrar inte byte till Grupp F, värmlänningar har infört ny tradition och WRC-teamen i gemensam FIA-protest
Nu är det officiellt vår med både gruspremiär i ”Rally Anderslöv” och detta i riktigt fint väder med sol, 16 plusgrader och nästan ingen vind alls över Söderslätt och Jordberga.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-06 Toyota först ut med test av ”nya bilarna”, Mikkelsen testar Hankook, SMK Hälsinge inte främmande för mer SM, första riktiga vårtecknet är ”Rally Anderslöv” och kämpen Appelskog förlorade kampen!
Medan Hyundai mest surar över de ännu icke beslutade reglerna för WRC från och med 2025, så verkar Toyota mer ”gilla läget”. Redan har man påbörjat tester av såväl Yaris ”Rally1 Minus” (utan hybrid) och Yaris ”Rally2 Plus” (med bland annat ny aerodynamik).
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-05 Toyota först ut med test av ”nya bilarna”, Mikkelsen testar Hankook, SMK Hälsinge inte främmande för mer SM, första riktiga vårtecknet är ”Rally Anderslöv” och kämpen Appelskog förlorade kampen!
Medan Hyundai mest surar över de ännu icke beslutade reglerna för WRC från och med 2025, så verkar Toyota mer ”gilla läget”. Redan har man påbörjat tester av såväl Yaris ”Rally1 Minus” (utan hybrid) och Yaris ”Rally2 Plus” (med bland annat ny aerodynamik).
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-04 Hyundai inte positiva till WRC-ändring redan 2025, två svensk-bilar till ERC-premiären, Dals MK slår i hop sina sprintar, ”Skyltfrågan” löst för 2024, nästan 60 kör RS-premiären i Hörby och BRC har strul med hemsidan…
Hur framtidens WRC ska se ut (då snackar vi redan 2025) är nu i fokus hos både FIA/Promotor/Team/Fans och de flesta är överens om att det krävs stora förändringar och då både tekniska, sportsliga och inte minst marknadsföringen är viktig.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-04 Regeringen lovar billigare avgift för tävlingar på statliga vägar – Vännäs motorklubb: ”Positivt”
I år blir det billigare för föreningar att anordna arrangemang på statliga vägar – såsom rallysträckor och cykeltävlingar. En arrangör som påverkas av beslutet är Vännäs motorklubb.
– Det underlättar för oss som arrangörer, det är väldigt positivt, säger Joakim Åström vid Vännäs motorklubb.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-04-03 Mikkelsen värmer upp i Italien, Tom K. vill dela med sig av sitt kunnande, Oliver inte nöjd med Safari-däcken, Södra SGA är bekymrad, tillståndstrubbel bakom inställd premiär, Lancia förbereder Rally2 Ypsilon och 50-gränsen passerad i DM-premiären
Medan flera WRC2-åkare väljer Kroatien för ”shake down” inför nästa WRC-tävling, ”Croatia Rally” så åker Andreas Mikkelsen istället till Italien och ”#RA Rally Regione Piemonte”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-04-02 Tina Thörner om rallyts dystra dödssiffror
Rallyprofilen Tina Thörner reagerar på siffrorna gällande den granskningen som Park Fermé har gjort. Hon förlorade sin pojkvän Lars-Erik Torph i en rallyolycka 1989.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-04-02 Tänak kritisk mot nya ”WRC-tänket”, knappt 40 bilar från Södra BF i DM-premiären, Sprintpremiären ställs in, Carlberg tog seger i ny sport och Granfors blev historisk!
Ott Tänaks marsch mot ett nytt WRC-guld har inte varit helt enkel och efter tre körda tävlingar ligger han och Martin Järveoja fyra, men med bara halva poängskörden mot ledaren Thierry Neuville.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-31 Punkteringar stoppade Oliver från segern
Oliver Solberg utökade totalledningen i rally VM, men två punkteringar hindrade honom från att vinna helgens safari rally i Kenya.
I ett pressmeddelande skriver han att han kom för att vinna tävlingen men samtidigt är det bra att öka ledningen i mästerskapet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-31 Kalle Rovanperä vann safarirallyt – Oliver Solberg tvåa i WRC2-klassen
Finländaren Kalle Rovanperä vann det utmanande Safarirallyt. Och Oliver Solberg kom tvåa i WRC2-klassen.
– Det har varit en härlig helg, säger Solberg i sändningen.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-31 Motorsport: Enzo Hallman handplockad till exklusivt juniorprogram
16-årige racingföraren Enzo Hallman från Jönköping har valts ut till STCC-teamet Brink Motorsports juniorprogram Enzo har handplockats till programmet som mer än 40 förare sökte till.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-29 Oliver Solberg tvåa inför söndagens avgörande etapp i Safarirallyt
Oliver Solberg är tvåa inför söndagens avgörande etapp i Safarirallyt. 22-åringen klättrade en placering i WRC2-klassen efter en lyckad dag. Fyra sträcksegrar av sex möjliga.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-29 Folkrace i Varberg lockar fler och fler kvinnor
Skinande sol och hundratals bilar lockade massvis med folk till Annebergsbanan utanför Varberg under långfredagen. Lovisa Karlsson Rask säger att det är flera saker som lockar henne.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-29 Rovanperä dominerar i Kenya, Oliver fick punktering medan Greensmith kör stabilt, tuff dansk asfaltöppning men ändå två svenska (Hörby) klassegrar, danskar lockar med ”ekstra spaending”, den ”småländska stockholmaren” förklarar, Höljes kör även Rally och kultur på dagordningen
Safari Rally Kenya kan efter andra dagen sammanfattas med att det blev Toyotas dag och raka motsatsen för Hyundai. Efter sju sträckor går (min vinnare) Kalle Rovanperä/Jonne Hallttunen till nattvila i betryggande ledning, 56,9 sekunder före Yaris-kompisen Elfyn Evans/ Scott Martin.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-29 Dubbla punkteringar för Oliver Solberg i Rally Kenya
Uppdaterad idag 17:41Publicerad idag 17:41 Det har svängt rejält för Oliver Solberg på VM-rallyt i Kenya. Svensken har haft både dubbla punkteringar men också vunnit sträckor i WRC2-klassen.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-29 Svenska Bilsportförbundet anmält till Konkurrensverket – av Göteborgs Bilsportförbund: ”Kartell”
En strid har blossat upp i bilsports-Sverige. Ett yrkande har lämnats in till Konkurrensverket, med krav om att de ska utreda Svenska Bilsportförbundet. En av de som står bakom anmälan: Peter Kurtén – ordförande för Göteborgs Bilsportförbund.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-28 Rallyts mörka siffror – över 400 döda
444 personer har omkommit i samband med rallytävlingar runt om i världen sen millennieskiftet. Det visar en granskning som den norska nättidningen Parc Fermé gjort. Anna Nordkvist, generalsekreterare på Svenska bilsportförbundet kommenterar siffrorna.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-28 ”Safari” är igång om än omdiskuterat, Neuville och Greensmith i topp, Oliver skakade hand med Kenyas vicepresident, SGA-Mejving gillade inte BRC:s gallring i Anderslöv, Dick L. kör på Himmelstalund för 34:e gången och Glad Påsk
Då är kanske årets mest omdiskuterade WRC-tävling, ”Safari Rally Kenya” i gång och i dag kördes en enda sträcka bara 4,8 kilometer i utkanten av Naivasha.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-28 Här är Solbergs oväntade taktik i klassiska Safarirallyt
Nu är det dags för klassiska Safarirallyt i Kenya. Oliver Solberg ligger delad etta i WRC2 och siktar på att ta ledningen. Men i år har han valt en ny taktik.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-27 Rovanperä och ”Kajto” mina tipsvinnare, TV4-kanaler sänder allt från Safari, Østberg/Barth kör full ERC-säsong med Citroën, Armstrong ”fullvärdig medlem” i M-Sport och skyltarna måste upp…
Kalle Rovanperä var hetast på dagens ”Shake Down” i Kenya och i andra rundan på 5,4 kilometer långa ”Loldia” sattes bästa tid.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-27 Oliver Solberg körde av vägen på shakedown – dagens fullfartstest inför Safarirallyt
Dagens fullfartstest inför Safarirallyt blev misslyckat för Oliver Solberg. Svensken körde av vägen.
– Det var skit, det var guppigt och jag missade i vägbytet, säger Solberg till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-25 Rallytragedi i Ungern, Mikkelsen/Eriksen i ”Croatia Rally”, oroligt i Safari-ledningen, regn väntar i Kenya, mer klister än action, Dals MK med motsatt problem och SMK Hörbys ”tjejtopp” fick helsida…
Det är helt omöjlig att börja motorbloggen utan att skriva om gårdagens tragedi i Ungern och ”Esztergom Nyerges Rally – Teszt”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-25 Publikolycka under rallytävling – fyra döda i Ungern
Under en rallytävling i Ungern dog fyra personer, då en av rallybilarna körde in i publiken i helgen. På en film kan man se hur rallybilen få sladd , och sedan kraschar bland i åskådarna. Tävlingarna som hölls nära huvudstaden Budapest avbröts och nu ska polisen utreda olyckan.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-24 Svensken Dino Beganovic tog första segern i Formel 3
Dino Beganovic, 20, siktar på Formel 1. I natt tog han ett steg mot den drömmen då han för första gången vann i Formel 3.
– Att vinna i Melbourne känns fantastiskt, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-23 ”2xVictor” tvåa i Holland efter första ”loopen”, ”FTL” först att bekräfta start i Värmland, försening stökar till i Kenya, Oliver S. siktar på ensam WRC2-ledning, både Fagersta och Uppland vill se Appendix K, asfalttest på Uråsa och grus på Mölleröd
Holland och området kring Klampen visade sig på ett grinigt humor när ”Zudierzee Rally” idag skulle köras berättar SMK Hörbys Victor Hansen.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-22 Formel 3-talangen kritiseras efter krasch: ”Otroligt farligt”
I formel 3 brukar många blivande formel 1-stjärnor formas. Men frågan är hur framtidsutsikterna för 17-årige bulgaren Nikola Tsolov påverkas efter att han till synes med flit körde in i sin konkurrent på fredagen.
– Vad i hela friden tänker han där? Det där var otroligt farligt, sa kommentatorn Chris McCarthy i Sky Sports.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-22 ”2XVictor” inleder 2024 i Holland, Brynildsen i Toksport Skoda för Rally Croatia, Estland stöttar ERC med cirka tio miljoner, inte heller i Danmark lockar billigare mästerskap och måste Gud dj-las med mig?
Även om där följer en del WRC längre ner, så är blod tjockare än vatten. Därför börjar jag med att SMK Hörbys Victor Hansen med co-driver från Ryds MK, Victor Johansson i helgen inleder säsongen 2024 i Holland.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-21 Skoda utvecklar Fabian, McRae gör BRC-debut, Lancia allt närmare rallycomeback, ERC i Värmland erbjuder fint paket, Portugals mest kände rallyförare har gått bort, tre svenskar i ”YM Øst” och hos STCC byggs det bilar…
Även om det mesta i Rally2-världen tycks kretsa kring nya Toyota Yaris GR Rally2 så ligger inte regerande mästarna Skoda Motorsport på latsidan inför det ”finska” undret.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-20 FIA vill sänka kostnader för Rally1, Oliver har haft sex veckors ”semester”, klurig uppgift i Ryds MK att ansvara för pokalerna och ERC i Värmland drog en liten vinstlott…
Det rullar på hur WRC ska forma sin närmaste framtid och det som verkar stå högst på dagordningen, är att sänka kostnaderna och därmed förhoppningsvis få in fler tillverkare än dagens tre.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-19 Även Sesks kör Toyota mot ERC-guld, dansk dynamit till Hörbys RS-premiär, Tom K.med Fiesta i Simrishamnsmixen, rally ökar, även Norge har ett landslag, 90-årige Jårs D. kör rally genom Europa och historiskt möte i SMK Hörby
Junior-WRC där han hade ständiga problem att hänga med Tom Kristensson och fick då en enda seger under junior-tiden. Från 2022 blev det Skoda för Sesks men nu är den tiden över och 24-åringen följer samma spår som många andra och väljer Toyota Yaris GR Rally2.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-18 Ingram tvåa i BRC med nya Yaris GR Rally2, Jonna gjorde ”Årets Idrottsprestation” i Nyköping, SSR jobbar på, Emma på samma pris som ”Lill-Lövis”, riktig ”gamsväng” i franskt rally och dubbel WRC-vinnare har gått bort
Det blev bara i inledningen av British Rally Championship (BRC) som Chris Ingram kommer att köra VW Polo R5 som har premiär i helgen med asfaltrallyt ”North West Stages”.
»
Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-17 Simon/Jörgen med succéstart i Tyskland, Madsen/Felthaus trea totalt, VEC samkör med Tyska Mästerskapet, Adielsson hoppar över SM i Nyköping, Wilke fick ta emot ”Årets Eldsjäl” och Meeke helt överlägsen i ”PM”
Simon Andersson, Eslöv och Jörgen Jönsson, Hörby svarade för en succéinsats i årets första tävling, tyska ”ADAC Rallye Erzgebirge”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-16 ”Ska vända och vrida på allt” - Solberg leder arbetet att förändra rally-VM
Teamen och förarna är för få, det är grundpremissen när rally-VM ska förändras under Pernilla Solbergs ledning. Allt från tekniska regler kring bilarna till tävlingarnas längd och utformning till marknadsföring ska ses över.
”Det sporten kanske behöver är en riktig shakeup” säger Pernilla Solberg.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-15 Delade meningar om Rally2 Plus, Neuville hotar att sluta efter årets säsong, Carlberg laddar som fabriksförare för ERC Juniors, Simon/Jörgen startklara, analys av ”tjuvträning”, ny sprintcup i väst, SSRC tvingades ta in ny arrangör och biljetter släppta för både Höljes och STTC.
Än har inte alla, ska man var helt ärlig nästan inga dimmor alls skingrats efter FIA-beslutet att hybrid-delen i Rally1-bilarna ska försvinna 2025. Hur allt rent praktiskt ska ske har inte meddelats, kanske teamen har fått veta men för den breda allmänheten är det mesta oklart.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-14 Simon/Jörgen värmde upp med Discgolf medan vissa andra verkade tjuvträna, vårträning i Hässleholm lockade ”för många”, Joel E. åter hos Falken Tyres och Älvsbyn nytt stopp för Rally X Nordic
I väntan på att reken skulle börja för ”59. ADAC Rallye Erzgebirge” passade enda svenska deltagarna Simon Andersson från Eslöv och Jörgen Jönsson, Hörby på att värma upp med lite av deras favoritsport vid sidan av rally, Discgolf.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-13 Klara A. fortsätter med Grönholm i CE Dealer Team, ”2xVictor” gör årsdebut i Holland, Eslöv-Simon välkomnas till Tyskland, även krock i Värmland i juni, Meeke chanslös, CG och Rune kan bli ”Årets Eldsjäl”
Idag var det läge för alla motorsport-lovers att ”korka upp” och fira när SMK Hörbys RX-ess Klara Andersson bekräftades för sin tredje säsong i World RX (Rallycross-VM). Tillsammans med Niclas Grönholm fortsätter de båda i ”CE Dealer Team/Volvo Construction Equipment”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-12 Snorkel på Rally1-bilarna är nytt i Safari, Asunmaa uteslöts med för lätt Skoda, Boden ställer in men också tveksamma till fortsättning, rally+sol+bad kan bli trumfkort för WRC på Kanarieöarna och Ingram kör Polo i BRC där annars Fiesta dominerar
Nu är det snart tid för ”WRC-Week” igen med det i kalendern udda ”Safari Rally Kenya” som startar på skärtorsdagen och sedan målgång påskdagen den 31 mars.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-11 Många hinder innan elbilar kör i WRC, Kanarieöarna nu bekräftade för WRC 2025, Kovolainen tvingas till paus efter hjärtproblem, dubbelkris i Boden och i Ryd laddas för ny succé!
Läste en intressant artikel hos DirtFish om elektrifiering och rally där det de senaste månaderna skett en mindre omsvängning efter WRC:s beslut att plocka bort hybrid.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-11 Oväntade äventyret för folkraceföraren: ”Jag blev chockad”
På somrarna susar hon runt på folkracebanorna. I förra veckan var miljön något helt annat för Alva Olsson från Härnösand. Det när det stod racing i Saudiarabien på schemat.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-10 Trots succékval – inga topplaceringar för svenskarna
Det blev ingen succéstart i Indycarpremiären för svenska Felix Rosenqvist och hans nya stall. Svensken kvalade in som tvåa till söndagens lopp i amerikanska St. Petersburg i Florida men föll i resultatlistan. Även Marcus Ericsson har bytt stall inför säsongen men för honom gick det sämre i säsongspremiären.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-10 Tung svenskdag i Indycar-premiären
Det blev ingen större succé för svenskarna i Indycar-premiären. Felix Rosenqvist startade som tvåa men tappade under loppets gång och fick nöja sig med en sjunde plats. Desto tyngre gick det för Marcus Ericsson och nykomlingen Linus Lundqvist.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-10 Felix Rosenqvist om nya rollen i Indycar: ”Jättespännande”
Racingföraren Felix Rosenqvist går nu in i en ny fas i sin karriär då han till årets Indycar-säsong kommer att köra för ett nytt stall, Meyer Shank racing. 32-åringen får nu den unge halvsvensken Tom Blomqvist som stallkamrat och Rosenqvist kommer därmed få axla rollen som försteförare.
”Jag får styra skeppet och får en annan roll än jag hade hos Ganassi och McLaren”, säger Rosenqvist inför premiärloppet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-10 Rosenqvist i första ledet – sex tusendelar från pole position
Felix Rosenqvist fick en smakstart på sin sjätte säsong i indycar. Han står i första ledet i kvällens premiärlopp – bara sex tusendelar (!) från pole position.
– Det känns otroligt bra, säger Felix på presskonferensen efter det knallhårda kvalet i St.Petersburg, Florida.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-03-10 Här tar mor och dotter rallylicens – på en dag
Runt 90 deltagare slöt upp till en endagarsutbildning till förare och kartläsare i rally som ägde rum utanför Växjö i helgen. Bland annat Nina Bjurenstedt som tillsammans med sin dotter Inez var på plats för att ta licens.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-10 Vilka klubbar står bakom MSR, Gus/Jonas fyra i årspremiären, ”FTL” snabbast före Henning, dansk Clio-seger i Tyskland, Calle C. fick nytt pris vid BRC:s stora gala och även SVT tog sig till Uråsa
Veckan som gick präglades onekligen av en viss turbulens, först kom Transportstyrelsens förslag till förändringar på hur man ser på rally. Bara någon dag senare släppte KAK den för många ändå lite oväntade nyheten, att det blir Midnattssolsrally även i år.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-09 Ny publiksträcka nära Karlstad väntar i årets ERC-tävling, Korhonen körde hem finska vinterfinalen, isländskt i Cumbria, ”klanen Sørensen” i Tyskland med Clio, Greensmith har svårt med hemmaförarna, maxgränsen är nådd i Rally Anderslöv och succé på Uråsa
I fjol då nya ERC-tävlingen ”Bauhaus Royal Rally of Scandinavia” levererade verkligen på högsta nivå. Bra sträckor (bitvis lite för snabba för min smak), fint organiserat, perfekt HQ/Servicepark på Färjestad och så pricken över i, hemmaseger genom Oliver Solberg.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-09 Felix Rosenqvist om nya rollen i Indycar: ”Jättespännande”
Racingföraren Felix Rosenqvist går nu in i en ny fas i sin karriär då han till årets Indycar-säsong kommer att köra för ett nytt stall, Meyer Shank racing. 32-åringen får nu den unge halvsvensken Tom Blomqvist som stallkamrat och Rosenqvist kommer därmed få axla rollen som försteförare.
”Jag får styra skeppet och får en annan roll än jag hade hos Ganassi och McLaren”, säger Rosenqvist inför premiärloppet.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-09 Midnattssolsrallyt tillbaka i Kalmar län – här går startskottet
Vimmerby var värd för klassiska Midnattssolsrallyt mellan 2016 och 2018. Nu återvänder rallyfesten till Kalmar län. Men med en annan huvudort.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-08 Svensken debuterar i mästarstallet: ”Trodde jag sumpat karriären”
Racingföraren Linus Lundqvist har gjort en sagolik resa det senaste året och inför Indycar-säsongen får han nypa sig i armen för att inse att det som händer nu är verklighet. För mindre än ett år sen stod han utan kontrakt och visste inte hur hans lovande karriär skulle fortsätta. Men när vi nu skriver 2024 så går han i i säsongen i det stjärnfyllda mästarstallet Chip Ganassi.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-07 Tjuvträning även på Söderslätt, tunt VOC-gäng i Vännäs, Kruse SM-berättar, Catalina F. bäst från Norden i Rally Jameel, Ola W. ”drar lasset” och asiater smakar bättre än vita människor…
I början av veckan skrev jag om problemen med tjuvträning i tyska ”ADAC Rallye Erzgebirge”, som var så stora att rallyt nästa helg hotas att få ställas in. Nu har samma trista företeelse också uppdagats i ”Rally Anderslöv” och därför ryter tävlingsledaren i Trelleborgs MK Kai Koivuranta till.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-07 Indycar-svenskens kaxiga plan: ”Jag är här för att vinna totalen”
Linus Lundqvist är nykomlingen det pratas om inför helgens premiärlopp i Indycar. Han övertar Marcus Ericssons bil – och siktar högt.
– Att bli årets nykomling intresserar mig inte så mycket. Jag är här för att vinna allt, säger Lundqvist till SVT Sport.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-06 Ouninpohja i hela sin längd ny i Rally Finland, Latvala vill göra ett nytt försök, redan nästan 100 anmälda till Rally Anderslöv, detaljen som vägde över till Opels fördel och många frågor men få svar…
När ”Secto Rally Finland” igår släppte kartan över specialsträckorna till WRC-upplagan i juli har det i stort sett enbart varit positiva reaktioner.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-06 Rallycrossbossen varnar: ”Värsta situationen på mina 35 år”
Inför rallycross-VM i år har det funnits en viss osäkerhet. Förra året brann elbilar på Lydden Hill och säsongen fick avbrytas för att senare tas upp igen. Nu är det bestämt att elbilarna i år ska möta bilar med förbränningsmotorer – men hur de ska tävla på lika villkor är oklart.
– Jag tror inte balansen kommer vara något problem, säger teamchefen för Kristoffersson motorsport, Tommy Kristoffersson.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-03-05 Citroën avvaktar inför WRC-beslut, Pernilla S. hyllas av DirtFish, Sordo och Öberg kör Pikes Peak, finsk klassiker gör comeback, tjuvträning riskerar rallystopp, nästan tio mil SS i SSR Weekend och ”Tulipanros” är svår att odla…
Även om det fortfarande finns många frågetecken att räta ut efter förra veckans lätt omskakande nyhet från FIA att hybrid-eran är över efter WRC-finalen ”Rally Japan” i november, så börjar det ändå röra på sig i leden. Bland annat har Citroën genom Stellantis Group sagt sig avvakta inför en eventuell nysatsning i WRC som man lämnade 2019.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-04 Transportstyrelsen vill luckra upp SBF:s ”monopol”, funktionärer med egen klubb i ”UK”, Suninens mål ”att förstöra bilen”, 29 bilar i Safari varv 13 i WRC2, Jemba-noter även i Sigtuna och Lexe imponerade i sin 29:e Vasaloppstart
Idag släppte Transportstyrelsen sina speciellt av SBF-motståndarna, efterlängtade synpunkter på ”tävlingsbilar på väg”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-04 Linus Granfors uttagen i landslaget
Racerföraren, 16-årige Linus Granfors från Eskilstuna har tagits ut till det svenska landslaget i motorsport.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-03-03 Hybridbeslutet i WRC inte populärt över allt, ”Numedalsrally” slutade med tidkaos, Quandt/Seel kämpade i öknen, Robin L/JC Raceteknik körde hem Nitro RX, Sjöbo Mk återuppstod och ”de blåser i träa” bästa minnet från Mello i Karlstad
När beslut togs att plocka bort batterierna från Rally1-bilarna reagerade leverantören av dessa direkt, då Compact Dynamics har avtal med FIA fram till och med 2026.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-03 Ida Zetterström uttagen i svenska bilsportlandslaget
Ida Zetterström har som första dragracingförare blivit uttagen i det svenska bilsportlandslaget.
– Jag har jobbat för detta i flera år, och ser nu fram emot att få både vara en del av landslaget och kunna öppna dörrar för andra svenska förare som satsar på en karriär inom dragracing på högsta nivå, säger Ida Zetterström till Svensk bilsports hemsida.
» Läs hela artikeln i Ålands Radio och TV här
24-03-02 Hyundai velar om hybrid, Brynildsen Med GK Door-Polon vann ”Numedalsrally” och en Opel där den hör hemma på en piedestal!
När nu FIA satt ner foten och kanske på sikt räddat WRC (vissa säger exakt tvärtom) har ändå reaktionerna från teamen varit ganska moderata. Hyundais Cyril Abiteboul är tämligen neutral i sina åsikter över att skrota hybriditekniken i Rally1-klassen. Han menar att detta måste först diskuteras med HQ i Seoul.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-01 Tre från SMK Hörby i SBF:s landslag, Södras ”nya” notskrivare presenterar sig, nytt HU-grepp, dansk tungviktare byter fokus, första svenska Opel Corsa OPC gör debut i ”Bilmånsson Rallysprint”, i HGP får man cykla eller gå och stort grattis till SM-Jocke”!
Då har SBF presenterat ”Landslaget” för 2024 innehållande snudd på 50 ”spelare”. SMK Hörby är flitigt representerade med Tom Kristensson, Klara Andersson och Julia Thulin som just nu är på väg till Saudiarabien och ”Rally Jameel”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-29 Höljesgeneralen om premiären: ”Luktar och låter motorsport”
Höljes är premiärtävling för årets rallycross-VM. Det stod klart när tävlingskalendern presenterades under veckan. Men en tävlingsort saknas på grund av ekonomiska skäl.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-29 Hybrid försvinner från WRC redan 2025, många andra nyheter följer, Pernilla S. på nytt toppjobb inom FIA, World RX inleder i Höljes och Tom Kristensson söker revansch!
Igår släppte ”FIA World Motor Sport” det som endast kan betecknas som ”Breaking News” när man redan till nästa år skrotar Hybriddelen i Rally1-bilarna.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-28 Rallycross-VM börjar i Höljes
Ikväll tillkännagavs kalendern för rallycross-VM 2024.
I år inleds säsongen den 6 juli i Värmland och Höljes kommer återigen få en huvudroll.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-28 Höljes inleder årets Rallycross VM
5-7 Juli körs Magic Weekend i Höljes. I månadskiftet november december så körs den avslutande tävlingen i Australien.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-28 Starkt formbesked av Marcus Ericsson inför Indycar-premiären
Marcus Ericsson fick bästa tänkbara formbesked inför Indycar-premiären 8-10 mars. 33-åringen, som bytt stall inför säsongen, var snabbast på det avslutande försäsongstestet på Sebring.
– Allt är nytt så det här var en viktig dag. Vi ser verkligen fram emot premiären, säger Ericsson till indycar.com.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-28 Kalle R. jagar sin andra Safariseger, Simon A./Jörgen J. inleder i tyska mästerskapet, Team Miro provar Norge, inställt i Skutskär men i Ö-Vik körs det, RS-premiären börjar ta form, dubbat är inte så dumt och så ett nackslag…
När Toyota idag släppte sin line up för kommande ”Safari Rally Kenya” var det som vanligt helt utan överraskningar. Kalle Rovanperä gör årets andra start och jagar i Kenya även sin andra seger i hop med Jonne Halttunen.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-27 Redan i veckan kan tas beslut om WRC-framtiden, Pirelli kan göra WRC-comeback, Ingram växlar ner till ”BRC”, SSR-sträcka från 2007 i SSRC, 80 anmälda till kurs i Uråsa, STCC kör premiären bredvid Ullevi och f.d SM-co-driver bakom bilsporten i SM-veckan
Ska man tro Jari-Matti Latvala så förväntas besked redan den här veckan om Hybridbilarnas framtid i WRC och då är han och Toyota Gazoo Racing beredda förklarar han för rallit.fi
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-26 Ny WRC-tävling på Gran Canaria, Rally2 allt hetare som huvudklass, Østberg/Barth vann i Mexiko, VEC inledde året i ”Hasselasvängen”, ny bas i Småland, NM i rally kämpar på och rallytragedi med 15-årig förare…
I helgen dök där upp en helt nya aktör i WRC-spelets kandidater förframtida lokaliseringar. Irland, Saudiarabien, USA och Paraguay har varit kända en tid men nu nämns även Gran Canaria som tänkbar plats för en WRC-tävling.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-26 Fartfyllt när Rödön intogs av offroad-racers
En ny sorts rally hade premiär under helgen på Stortjärns is på Rödön. Det är så kallad SSV-racing med mindre, lättare bilar, rustade med stora stötdämpare och 200-hästars turbomotorer.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-26 Racingfesten återvänder till Göteborg – med elbilar
Nu ska det bli racing precis utanför Ullevi. Efter tio år är STCC tillbaka i centrala Göteborg. Men det klassiska motorljudet uteblir eftersom bilarna är elektriska. Banan kommer bli 625 meter lång.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-25 Saarinen körde hem ”Kopparsvängen”, Haglund samma sak i MAS Rallycup, skånsk debutant på snö, Hyundai-seger i både Portugal och Belgien, Østberg/Barth toppar fortsatt i Mexiko, Seel i nytt ökenrally, RU-Rydh fick fint pris och ”Mello” passar bättre i Barnkanalen
Vintern spinner på sista versen och här i Skåne är nu blickarna riktade mot grus/asfaltrally-premiärerna om en dryg månad.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-25 Rallyduon från Nora körde hem brons på Kopparsvängen: ”Uppåt 160 på rakorna”
Dubbdäcken var på inför Kopparsvängens vinterrally som bjöd på isiga grusvägar under lördagen i Kopparberg. En ung rallyduo från Nora stod redo i startfållan.
– Det är alltid extra kul att köra hemmalopp, berättar kartläsaren Victor Larsson.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-24 Østberg i knapp ledning i Mexiko, tre Hyundai i Topp-5 i belgiska Hyundai-cupen och stort grattis till IK Lågan
Idag blir det en kort motorbloggen då det blev oväntad social aktivitet i den skånska vårsolen.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-23 Oliver kör sitt fjärde Safari Rally, Irland hyllar Brattby/Breen, Neuville säker på Lappi-seger, JP Racing gör Skoda-debut i Belgien, lite klarheter hos Hyundai och 240-tvist på väg mot avgörande…
Safari Rally Kenya verkar vara lite av Oliver Solbergs favorittävling och i nästa månad gör han sin fjärde start i ”mandomsprovet”. Inget officiellt har kommit från Skoda Motorsport däremot har pappa Petter lagt ut på sin FB-sida att så blir fallet.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-22 Hyundais vägar med Rally2 är lite underliga, åskådarvänligt gäller i SSR Weekend, 30 anmälda till MAS Rallycup, dubbelt i statuslösa ”Kopparsvängen”, både Kristofferson och Veiby kör Volvo i NM:s vinterfinal och Arena Rally ställer in
Jag blir inte riktigt klok över vad Hyundai egentligen vill med sin i20 Rally2? Nu har man lämnat över ansvaret i WRC2 till externa team och i Rally Sweden var det CHL Sport som skötte om sjunde placerade Emil Lindholms bil.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-21 Evans var snabbast i Umeå (?), 230 journalister från 30 länder bevakade Rally Sweden, många kända namn i helgens mexikanska WRC-surrogat, mer svenskt i ”Rally Jameel” och spännande fajt väntar Nyköping vs. Älmhult
Inte alla ogillar WRC:s nya poängsystem även om majoriteten av vad jag sett, ser mer brister än det positiva med att vinnaren får mindre poäng tvåan.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-20 Evans om nya VM-poängen, ”inte rätt”, Hussi visade att hon inte var någon PR-grej och Volvo Euro Cup dominerar i Hasselasvängen
Jag må tycka att WRC:s nya poängräkning inte är bra och över detta kan man rycka på axlarna då min åsikt i frågan är värd ungefär som en fis i rymden.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-20 18-åriga rallytalangen Mille tog hem VM-vinst: ”Jag har inte hunnit smälta det”
I helgen var det dags för den 18-åriga rallyföraren Mille Johanssons VM-debut i Svenska rallyt. Och debuten slutade på topp – då han tog hem vinsten i juniorklassen.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-19 Lappi förlorare med nya poängsystemet, tack till funktionärer, Oliver fick erkännande, Kristoffersson/Åhlin Kottulinsky toppar Extreme E, tungt för Klara/Timo, Joel E. fyra i Bathurst, premiär för ”ny” notskrivare i Simrishamn och 50 år sedan ”Smedsvängen” kördes första gång
En snackis i Rally Sweden precis som i Monte Carlo var det nya poängsystemet för WRC-klassen.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-19 Rallychefen: ”Blev rörd, helt galet med folk”
Svenska rallyt i Umeå 2024 beskrivs som en publikfest av rallychefen Erik Åström. Över hundratusen besökare ska ha varit i Umeå för att följa rallytävlingarna på plats.
”Vi räknar som alla andra festivaler, antal besök”, säger Åström.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-19 Se Oliver Solberg visa detaljerna i sin rallybil
Rallytalangen Oliver Solberg vann i helgen WRC2-klassen i Svenska rallyt för andra året i rad. På plats i Umeå guidade han även SVT genom sin bil.
Se klippet där han visar upp ratten, spakarna och pedalerna.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-02-19 Rally Swedens vd nöjd: ”Känner en enorm stolthet”
Svenska Rallyt i Umeå är över. Rally Swedens VD Anna Nordkvist är nöjd med hur helgen gått. Vädret bjöd på vissa utmaningar för både personal och tävlande.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-18 Mille Johansson vann Svenska rallyt: ”Bäst i världen just nu”
Katrineholmaren var rörd efter tävlingen, då han precis kommit etta i sin VM-debut.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-18 Årets ”Svenska” in på min ”Topp5”, Lappi vann men Evans fick flest poäng(?), Oliver och Mille toppade sina klasser, håller med PG lite för snabba sträckor, löjlig debatt om SVT:s rallyankare och dubbelt Polo i Hällerundan
Två saker som jag ofta beskylls för är att jag är ”Umeå-hatare” och ”Oliver-kramare”, båda är lika felaktiga åtminstone det som gäller Umeå. Efter att stängt av tv:n efter målgången på ”Red Barn Arena” och även sett några av helgens sträckor live så är årets upplaga av Rally Sweden en som platsar på ”Topp-5” sedan mitt första besök i Värmland 1975.
» Läs hela artikeln i Motobloggen här
24-02-18 Östgård på historisk prispall
Vännäs MK:s Nils Östgård körde snabbast av alla tvåhjulsdrivna bilar i Rally Swedens historiska bilklass och fick också kliva upp på prispallen som totaltrea.
– Det har gått riktigt bra, varit roligt och resultatet var mycket skönt, sa Nils som de två föregående vintrarna tvingats bryta i ledning.
» Läs hela artikeln i Västerbottningen här
24-02-18 Solberg försvarade titeln: ”Så häftigt att få vinna igen”
Oliver Solberg försvarade sin titel i sin klass på Svenska Rallyt i Umeå. Hör hans känslor efter segern i ljudklippet. Han berättar även varför just årets tävling varit så svår.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-18 Matthias har kört 200 mil för rallyt i sin Trabant: ”Det är ett äventyr”
Rally-VM pågår för fullt och en som kört nästan 200 mil i sin över 40 år gamla Trabant för att ta del av festen är Matthias Schübel.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-18 Flera rallyförare har blivit av med körkortet
Tre rallyförare har förlorat körkortet vid hastighetskontroller och 17 förare har fått av böter. Allmänheten har klagat. Kan köra klart tävlingen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-18 Rallyvinnarna korade – publikfavoriten klar segrare
Vinnare av Svenska Rallyt är Finländaren Esapekka Lappi. Publikfavoriten Oliver Solberg vann med god marginal i näst högsta klassen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-18 Oliver Solberg försvarar WRC2-titeln i Svenska rallyt
För andra året i rad har Oliver Solberg, 22, vunnit WRC2-klassen i Svenska rallyt. Svensk-norsken tog hem en imponerande femteplats i totalen.
– Känslan är otrolig, säger Solberg.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-18 Esapekka Lappi vinner Svenska rallyt i Umeå
Esapekka Lappi vinner Svenska rallyt 2024. Den finländske 33-åringen var märkbart berörd efter segern.
– Det känns så jävla bra, säger Lappi.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-17 Svenskens succé övertygar experten: ”Kommer ta VM-titeln”
Oliver Solberg är bara tre sträckor ifrån att försvara sin titel i Svenska rallyt från i fjol i WRC2-klassen. Hans prestation i Umeå har övertygat SVT-experten Jonas Kruse om att det här bara är starten på en stark säsong. Lika överlägsen som Solberg är Esa-Pekka Lappi i högsta klassen WRC efter att en förkrossad Takamoto Katsuta kört fast i en snövall.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-17 Oliver Solberg i fortsatt WRC2-ledning i Svenska rallyt
Oliver Solbergs succé i Svenska rallyt fortsatte under lördagen. Hemmafavoriten leder stort i WRC2-klassen inför söndagens tre avslutande sträckor. Georg Linnamäe, Estland är hela en minut och 14 sekunder sekunder efter.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-17 Biljettfusk på rallyt: ”Otäckt verklighetstroget”
Genom åren har flera personer försökt ta sig in på rallyt med ogiltiga passerkort. Martin Säfström, rallyts säkerhetsansvariga för media, ser allvarligt på det, men har tillsammans med teamet ändrat passerkorten inför i år. Men ibland är det skrattretande dåliga försök, berättar Martin.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-17 En sekund från ledning – då kraschade han i Svenska rallyt
Japanska Takamoto Katsuta var bara en sekund från finska ledaren Esapekka Lappi i Svenska rallyt. Då kraschade Katsuta in i en snövall och kunde inte komma loss.
– Game over för oss, skriver Katsuta på sociala medier.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-17 Motorsport: Svenska rallyt
Svenska rallyt 2024 avgörs i Umeå för tredje året i rad.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-17 Rallysporten på nedgång: ”Det är klart en risk”
Den högsta rallyklassen WRC har allt färre förare som kör en hel säsong och därmed kan blanda sig i fajten om VM-titeln. Regerande mästaren från Finland, Kalle Rovanperä kommer i år bara tävla några gånger för att hjälpa sitt team.
”Det är ju inte bra”, säger Oliver Solberg som föreslår att de ska ta inspiration av hans klass WRC2.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Oliver Solberg dominerade första etappen – totaltrea i Svenska rallyt
Oliver Solberg fick hemmapubliken att tända till i snökaoset i Svenska rallyt. 22-åringen leder WRC2-klassen med nästan halvminuten före Georg Linnamäe, Estland. Dessutom ligger han trea i totala tävlingen.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-16 Solberg höll för trycket när favoriterna föll
Den första fulla dagen av Svenska rallyt bjöd på snöoväder, huvudfavoriters fall och en svensk i topp. När toppförare som Kalle Rovanperä och Ott Tänak körde bort sig i Umeå-snön visade Oliver Solberg hur man ska köra i ett vinterrally. Nu utmanar Solberg till och med täten i klassen över honom.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Statsminister Ulf Kristersson fick sitt livs åktur: ”Magisk upplevelse”
Statsminister Ulf Kristersson (M) fick sig sitt livs åktur under fredagskvällen. Detta när han tog han plats som kartläsare hos tidigare storstjärnan Jari-Matti Latvala och finländarens historiska Toyota Celica.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-16 Prinsens rallysvar om Värmland: ”Fantastiska erfarenheter”
Prins Carl-Philip, hertigen av Värmland, är på plats i Västerbotten. Där pågår det svenska VM-rallyt. Han får frågan om Svenska rallyt är bäst i Värmland eller i Västerbotten. Prinsens rallysvar om Värmland: ”Fantastiska erfarenheter”
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Dramatisk inledning på Rally Sweden, Oliver trea totalt och i WRC2-ledning, Bröderna Storm gör sin 32:a start i ”Svenska” och i morgon är det Extreme E
28,2 kilometer långa ”SS4 Floda1” i ”Rally Sweden” åstadkom ensamt mer dramatik än hela ”Rallye Monte Carlo” och orsaken var så klart det ymniga snöfallet uppblandat med underkylt regn. Först att upptäcka de svåra förhållande vid sidan av först startande Thierry Neuville var Hyundai-kollegan Ott Tänak
» Läs hela artikeln i motorbloggen här

24-02-16 På skoter och i helikopter – så bevakar polisen rallyt
Polisen kommer lägga stort fokus på att kontrollera skoterförare under rallyhelgen. Dessutom gör man en riktad insats mot prostitution. Stora resurser kommer kallas in under helgen, berättar polisens insatschef Johan Segerkarl.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Skulle debutera efter 40 år – kom aldrig till start
Drömmen om en debut i Svenska Rallyt fick ett snöpligt slut. Efter att tävlat med bilar i över 40 år svek Leifs bil honom och la av precis innan start.
Leif tar det hela med ro, men kanske att jag behöver ta motorsågen och gå ut i skogen och rasa av mig, säger han.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Regerande världsmästaren Kalle Rovanperä försvann direkt
Två tunga förhandsfavoriter försvann direkt på förmidagsloopen när den första etappen av Svenska Rallyt inleddes idag i Umeå.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-16 Besvärligt väderläge – Rallychefen följer utvecklingen
Snön kan komma att ställa till det för förarna under fredagens tävlingar. SMHI varnar för snöoväder på gul nivå. Men än så länge planerar man att köra sträckorna enligt planerat. Men rallyledningen följer väderprognosen med spänning och räknar med att det kan komma att bli besvärligare under dagen.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Gul varning för snö – så påverkas rallyt i Umeå: ”Kan behöva stryka sträckor”
Under fredagen väntas snön vräka ner över Umeå. Det kan lokalt komma uppemot 15 centimeter. Det här kan ställa till det för rallyt.
– Det är extra viktigt att publiken håller avstånd då sikten blir sämre, säger säkerhetschefen Rickard Johansson.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-02-16 Snöovädret kan stoppa rallyt – risk för dålig sikt
En gul vädervarning för snöoväder är utfärdad för Västerbottenskusten. Det här kan ställa till det för Svenska rallyt som går av stapeln idag. Radiosportens Selma Jennervall säger att det kan gå att köra trots vädret, men det finns andra problem.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här

24-02-16 Solberg ohotad i kvällssprinten – njöt av snömängden
Oliver Solberg kickstartade Svenska rallyt i Umeå på bästa sätt under torsdagen med tydlig ledning i sin klass WRC2 efter sprinten. Nu öppnar han också upp om det högt uppsatta målet för säsongen, tack vare en ny satsning.
”Det hjälper en att köra lite snabbare”, säger Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Solberg avslöjar sin vision för säsongen: ”Det är målet”
Oliver Solberg kickstartade Svenska rallyt i Umeå på bästa sätt under torsdagen med tydlig ledning i sin klass WRC2 efter sprinten. Nu öppnar han också upp om det högt uppsatta målet för säsongen, tack vare en ny satsning.
”Det hjälper en att köra lite snabbare”, säger Solberg.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-16 Oliver Solberg tog täten direkt i Svenska rallyt: ”Skön start”
Oliver Solberg, 22, är storfavorit i Svenska rallyts WRC 2-klass – och han tog kommandot direkt när VM-tävlingen startade på torsdagskvällen.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-15 Han utmanar bästisen Solberg i VM-rallyt – tippar utgången
De är bästa vänner utanför banan. I Svenska VM-rallyt ställs Isak Reiersen och Oliver Solberg mot varandra. Rallystjärnan från Torsby har en klar bild av vem av dem som placerar sig bäst.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-15 Rally Sweden sparkas snart i gång, Lappi-Oliver- Mille snabbast på shake down, WRC-tipset, ingen hyllning av Stig B. 40 år efter VM-titlen, ny datum för ”CER”, ny ordförande även i Kullings MS och inte så svårt med media…
Att Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen skulle slå till direkt på shakedown med topptider är inget som förvånar och detta bygger bara på det som många reda tippat, ny seger för världsmästaren. Senast var 2022 och det enda som jag tror kan stoppa är tekniskt fel på #69 Toyota Yaris GR Rally1 eller snöskottning.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-15 Följ allt om Svenska rallyt 2024 i Umeå
Svenska rallyt 2024 körs i Umeå den 15-18 februari. Här kan du följa vad som händer både på och utanför rallysträckorna.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-15 Rally-VM 2024: Tävlingar, förarna och Svenska Rallyt
Rally-VM startar med klassiska Monte Carlo-rallyt och en av säsongens höjdpunkter är Svenska Rallyt. I vår guide hittar du SVT:s sändningstider, samtliga tävlingar och förare samt SVT:s nye rallyexperts tankar om årets VM-serie.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-15 Följ allt om Svenska rallyt 2024 i Umeå
Svenska rallyt 2024 körs i Umeå den 15-18 februari. Här kan du följa vad som händer både på och utanför rallysträckorna Mejla dina rallybilder till vasterbotten@svt.se. Uppge vem/vilka som är med på bilden och vem som är fotograf.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-15 Svenska rallyt startar i Håkmark – lockar långväga besökare
Svenska rallyt startar idag med uppvärmningssträckan Shakedown i Håkmark Per Krondahl har åkt till Umeå från Skåne för att titta. För Per är det stor skillnad på vädret i Umeå jämfört med Skåne.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-15 Snålar in på publikarenan – tuff ekonomi för Rally Sweden
Rallyts första två år i Umeå har gått med förlust. Inför 2024 väljer man att snåla in på publikområdet Red Barn Arena på regementsområdet. Även biljettpriset höjs kraftigt.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-14 Solberg siktar på ny seger i Svenska rallyt i Umeå
Imorgon startar Svenska rallyt i Umeå. Förra årets tävling blev en succé för svenske Oliver Solberg, som tog sin största seger i karriären när han vann klassen WRC-2. Nu är han tillbaka och hungrig på mer.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-14 11 år sedan Solberg vann Historic som numera är runt hälften så stort, snö väntas på fredag runt Umeå, en del ”publikgnäll”, tv-tablån igen, Carlberg med norsk co-driver, Klara A. med matchande ”sol-overall” inför Extrem E-premiären och vår i sikte när Hörby släpper inbjudan till RS-DM
Första året ”Rally Sweden Historic” kördes var 2013 och där Petter och Pernilla Solberg stod som vinnare med Ford Escort RS1800 och firade med ”lille Oliver”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-14 Så fort kör rallyförarna – experten svarar på frågor inför Svenska rallyt i Umeå
På torsdag gasar Sveriges största återkommande publikevenemang igång i Umeå: Svenska rallyt. Hur fort går det, är det farligt? Före detta rallyföraren och numera rallyexperten P-G Andersson ger en inblick i sporten.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-13 Radioamatörer sköter kommunikationen på Svenska rallyt
Snart rullar tredje upplagan av Svenska rallyt i Umeå i gång. Återigen är det föreningen Umeå Radioamatörer som sköter kommunikationen på banorna.
”Vi är egentligen proffs på samband. Vi är vana att lösa uppkomna svårigheter under färdens gång”, säger Tomas Thelberg, ordförande i Umeå Radioamatörer.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-13 Toyota kom i eget plan till Umeå, Hyundai byter design igen, Oliver har stort tryck på sina axlar, Maja B. åker med WRC-hjälte, Mille/Johan gör WRC-debut, J-WRC hyllar Breen, klent intresse för ”MAS”, 1300-gänget avslutade vintern och M-Sport uppmärksammade Kalles Lima-seger
Toyota-gänget anlände till Umeå och ”Rally Sweden” med stil och i det här fallet betyder stil, eget privatplan.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-12 ”Silverratten” ny final i MAS Rallycup, Sunninen gör Lindholm sällskap hos Hyundai, ingen teamorder från Toyota, Seel vann igen, även danska tjejer i ”Rally Jamee”, Kristianstadförare i FIA Kartin Academy, grusträning i Blekinge och vem var första ”flygande finnen”?
Inte bara jag som reagerat på det tajta tävlingsschemat i vår för de Sydsvenska rallyåkarna. Även välkände notskrivaren/rallyprofilen Anders Martinsson delar uppfattningen och där hans klubb Älmhult MK:s tagit ett drastiskt beslut.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-12 Skatteverket: Rallyt måste skilja på korv och biljett
P4 Västerbotten har tidigare rapporterat att Rally Swedens besökssiffror varit överdrivna, och att arrangören inte har några biljettsiffror att visa upp.
”Det svårt att säga vad som är korv och vad som biljett”, var förklaringen från rallychefen Erik Åström. Men förklaringen får Skatteverkets rättsexpert att höja på ögonbrynen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-12 Många volontärer till Rally-VM – ”Det finns ju nördar”
Intresset att ställa upp som volontär under Rally VM i Umeå är stort. Nu har man utökat schemat med 300 arbetstimmar. Men Ove Nordin, ansvarig för funktionärer, är helt lugn inför starten på rallyt.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-12 VM-rallyt inspirerar till mästerskap i stickning
I veckan tävlas det inte bara med snabba motorer. I Vännäs arrangeras även mästerskap i rallystickning. Och här handlar det inte om att sticka snabbast.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-11 Här testar Emilia, 11, att köra rallybil i simulatorn inför Rally-VM i Umeå
Rally-VM tjuvstartade under helgen i centrala Umeå. Besökare kunde bland annat testa att köra rallybil i simulatorn.
– Det blev lite många krascher, säger 11-åriga Emilia som testkörde.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-11 Hyundai Rally2 i behov av uppdatering, WRC2 inget för M-Sport, Kalle G. och Andreas L. stora vinnare i Lima, PS-tiderna i Sandviken redovisas, Brynildsen kör GK Doors Polo och familjen Grøndal segrade
Att Hyundai verkar sköta sitt WRC2-tävlande lite med vänsterfoten har jag känt länge och i ljuset av detta även tyckt lite synd om Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen som kämpar med deras i20 N Rally2.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-11 Häng med in i rallyförrådet i Umeå – här är skyltarna som stjäls allra mest
10 000 rallyskyltar, 3 000 visselpipor och 8 000 mössor till funktionärerna. På Teg i Umeå finns Svenska Rallyts förråd. Här jobbar frivilliga med att ta hand om skyltar, få ut dem i skogen – och sedan in igen.
– Det är ett riktigt hästjobb, säger Lars Ivebo, volontär för Rally-VM i Umeå.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-10 Många tjuvstarter i Lima, Flodin tvåa totalt med AppK-Escort och Lathi vann i Piteå
Ett pressat lördagsschema innebär att jag inte hinner med att invänta hur det gått i Lima och ”LBC-Ruschen”. Klart är dock att det verkar ha varit något konstigt på SS3. Sju ekipage har här fått ”Tjuvstart” och tio sekunders tidstillägg.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-09 Även kroppsvisitering på ”Red Barn Arena”, Julia T. gör ökendebut, Seel går ut som tvåa i Rally Hail, Ola S. gillar snövallar, skånskt i Rissna, Rovanperä byter till Porsche, även ljus på Pernilla och SMK Hörbys årsmöte blev historiskt
Väskförbudet på ”Red Barn Arena” är fortfarande en het potatis hos alla de som tänker sig att inleda ”Rally Sweden” här på torsdagseftermiddag/kväll.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-08 Se hur rallysträckorna tar form i Umeå – byggs av elever
För tredje året i rad hjälper elever från bygg och anläggningsprogrammet på Forslundagymnasiet i Umeå till att bygga specialsträckorna inför rally-VM.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-08 En vecka till det smäller i ”Umeå-Kiosken”, Kalles exit i ”Arctic” var inget lurt, är Petter S. sugen på comeback, Piteå kör med 20 anmälda och för MAS Rallycup ser det tungt ut…
Om exakt en vecka smäller det i ”Umeå-kiosken” när ”Rally Sweden” invigs på Red Barn Arena.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-07 Bostaden varnar: Hyr inte ut din lägenhet under Rally-VM
Det är tufft att få tag på boende under Rally-VM i Umeå. Detta har gjort att vissa passar på att hyra ut sin lägenhet under arrangemanget. Men det kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå varnar att detta kan leda till att man vräks.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-07 Inga väskor för åskådarna på ”Red Barn Arena”, ljummet intresse från Småland till MSR, BRC en tävling mindre, DRIVE VXO pausar ”Teammästerskapet”, Opel-seger i Monte och två danska ekipage på Topp10 och Timmy missade sin första båtfinal
En del media intar en för mig lite väl negativ hållning (läs P4/SVT) till Umeås stora skyltfönster ut i världen, ”Rally Sweden”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-07 Väskförbud på rallyarenan i Umeå – rallychefen: ”Påverkar oss väldigt mycket”
Väskförbudet vid större evenemang påverkar VM-rallyt i Umeå. I år är det inte tillåtet att ta med väskor in på Red Barn Arena.
– Visiteringen kommer att påverka oss väldigt mycket. Det kommer att krävas mycket mer personal, säger rallyarrangören Erik Åström.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-02-07 Lista: Tre nyheter inför Svenska rallyt i Umeå
15-18 februari drar Rally Sweden igång i Umeå. Ett 20-tal av världens bästa rallyteam tävlar på 18 specialsträckor och många rally-relaterade arrangemang anordnas i staden.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-02-06 Västeråslöftets storsatsning – i världsmästarens klass ”En barndomsdröm”
Här är det 22-årige motorlöftets häftiga utmaning. Nu ikväll gick Västeråsaren Martin Enlund ut med nyheten att han kliver upp i den högsta rallycrossklassen Supercar – där bland andra sportens gigant Johan Kristoffersson tävlar. ”Det är en barndomsdröm”, säger Martin Enlund till Västerås Tidning.
» Läs hela artikeln i Västerås Tidning här
24-02-06 Monsterkrock MSR och ESR, ingen rek kanske innebar fler anmälda(?), Tänak får ny bil till ”Svenska”, Evans lite vilse på snö med Yaris Rally1, fortsatt Opel i topp och bröderna Hansen klara för Extreme E
Jag fick för några dagar sedan ett tips att ”Midnattssolsrallyt” 2024 skulle ha Västervik som centralort.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-05 120 till Lima utan rek/egna noter, mycket packad snö i Västerbotten, ingen kris för rally på ”top level”, Decremer leder i Monte, danskar fick oväntat möte, Annie Seel i VM och nya länder på väg in i WRC!
Med runt 120 anmälda har årets upplaga av Limas ”LBC-Rushen” lite färre deltagare än tidigare år, ändå fullt godkänt med hänvisning till hur det sett ut i andra rallyn på snö och is.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-03-04 Hundradelar avgjorde bonuspoängen i Sandviken, Tom K. fortsätter på grus, Madicken toppar J-SM ”Standard”, Ford vann i Citroêns cup, ”Rådis” med Toyota i Rally Sweden och Opel-ledning Monte-Historic
Om Rally-SM:s poänguträknare tog notis om mina kritik efter Hälsingerallyt där det dröjde innan poängställningen fanns uträknad, vet jag inte. Men efter Sandviken gick det mycket fortare och ser då att Dennis Rådström toppar ”Internationella 4WD” med 45 poäng, fem mer än tvåan Fredrik Åhlin.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-04 Svenska rallystjärnan coachar kvinnliga förare i Saudiarabien
Den svenska rallyföraren Annie Seel är en av världens mest meriterade motorkvinnor. På meritlistan finns bland annat elva genomförda Dakar-rallyn, vilket är svenskt rekord. Sedan 2020 körs Dakar-rallyt i Saudarabien, där det inte alltid varit självklart att kvinnor ska få delta men, där Annie Seel varit med och coachat nya saudiska kvinnliga rallyförare.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-03 Revansch för Patrik Flodin från Ilsbo
Under lördagen avgjordes den andra deltävlingen i årets SM-rally i Sandviken. Och det blev revansch för Patrik Flodin från Ilsbo efter misstaget i premiären. Det blev den första totalsegern för säsongen för Patrik Flodin och Göran Bergsten i Internationell 4WD.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radop här
24-02-03 Tom och Andreas fyra i Sandviken, Flodin/Hallberg/Sundell/Pettersson vinnare, Hennign S. tog första segern på 18 år, Østberg/Barth tvåa efter dämparkrångel och Kalle R. bröt i Arctic-ledning!
Tack vare att jag hållit samma tempo på jobbet som Patrik Flodin gjorde i Sandviken blev där tid över för en liten motorbloggen. Även om Patrik vann så vill jag ändå börja med att gratulera Tom Kristensson/Andreas Johansson för att återigen ha levererat en stabil körning på Sandvikens snabba sträckor.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-03 ”Rådis ” kör Rally Sweden
30 år efter att han vann Rally Sweden är Thomas Rådström tillbaka i tävlingen.
– Det är alltid roligt att köra rallybil, tycker ”Rådis” som med jubileumsprägel över sig kör utanför ordinarie tävling i en från Finland hyrd Toyota Celica 185.
» Läs hela artikeln i Västerbottningen här
24-02-03 Rally-Liiten gör sig redo för hemmasuccé: ”Vintern är bäst”
På lördag körs den andra deltävlingen i Rally SM, och den här gången körs tävlingen i Sandviken.
”Gudomligt fint” säger hemmahoppet Jari Liiten som trivs som bäst när han får köra rally i vinterskrud. Men tävlingsledare Kalle Andersson har en uppmaning till publiken.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-02-02 Snabba sträckor väntar i Sandviken, tre Puma Rally1 i Safari, Østberg/Barth dominerar i Qatar, Kalle R. med 139km/t i snitt i Arctic, hur hantera säkerheten med elbilar i racing och en stor Rally/Opel-älskare har gått bort
Nu är reken i stort sett avslutad inför morgondagens ”Vinterpokalen” och som redan förutspåtts så bjuder Sandvikens MK enligt Asarums Ida Lidebjer Granberg som hoppat in hos Anders Söderberg i ”Nationella 4WD” på, ”Fina och bitvis otroligt snabba sträckor med mycket is!”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-02 Västerås MS firar med SM-veckan
Ett spännande år väntar Västerås Motorsällskap. Först SM-veckan med både crosskart och rally och på det 100-årsjubileum.
» Läs hela artikeln i Västerås Tidning här
24-02-01 Tom K. nöjd med testet inför SM, Flodin med poängpress, Hallberg toppar, Hovind får skånskt motstånd, Nydén före favorit Sundell, Kruse tar till orda, ”Arctic” är inte åskådarvänligt, belgisk Opel-åkare hårdsatar på Monte och även Ekström klar för Extreme E
Då är det snart ”Rally-weekend” med deltävling två i SM, ”Vinterpokalen”. På plats utanför Sandviken är nu SMK Hörbys Tom Kristensson och Andreas Johansson samt så klart Keane Motorsport med #3 Skoda Fabia Rally2, samma bil som senast.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-02-01 Rally-SM: Johan kör för vinst
På lördag arrangeras andra deltävlingen i Rally-SM, Vinterpokalen i Sandviken. Johan Pettersson, Skillingaryds MK, startar i standardklassen...
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu här
24-01-31 Klart att Sandviken kör, WRC på Sardinien kortas, Dacia har rallyplaner, historiska Monte har startat, finbesök i Lima, ”FTL” laddar för ERC och Meeke/Lukyanuk delar Hyundai Rally2!
Uppenbarligen är det inte bara till mig man ställt frågor om SM och ”Vinterpokalen ” kommer att köra som planerat nu på lördag.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-30 Klara A. klar för Extreme E med tysk RX-kompis, Rally2-bilar var två sekunder långsammare än Rally1, Suninen gör WRC2-debut i Portugal, en ny Neuville i Monte, snabba sträckor väntar runt Umeå, perfekta vinterförhållande i Sandviken, färre anmälda i Lima, 1300 Rallycup i motorbloggen och Perra hyllades!
Gårdagens med svenska, skånska och framför allt SMK Hörby ögon var att Klara Andersson var först ut med att presenteras som en av förarna i 2024 Extreme E.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-29 Neuville fick mindre poänggap till Ogier med nya systemet, #11 går ut först i Umeå, Flodin/Bergsten vill ha revansch, Södras DM-regler klara, Rally SM vill inte uppleva samma stress för 2025, SRC öppnar för två klasser i Appendix K och Timmy H. byter bil mot båt…
DirtFish gjorde en ambitiös uträkning för att se hur det nya poängsystemet i WRC artade sig efter Rallye Monte Carlo, mot hur det sett ut med fjolårets poängfördelning. Det man ser direkt är att skillnaden mellan vinnaren Thierry Neuville och tvåan Sebastien Ogier blev mindre med det nya.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-28 Neuville tog full pott i Monte, tajt i WRC2 med rosell som vinnare, Oliver ”dubbelpunkade”, Andervang tvåa i sin Hyundai-debut, Veiby i egen klass hemma i ”Sigdalsrally”, snabbt verkar prägla nästa SM-tävling och stor rallyprofil i Kullings har gått bort
WRC-året började onekligen bra för både mig som tippare och Thierry Neuville som vinnare av Rallye Monte Carlo. Prickade rätt både på honom och tvåan Sebastien Ogier men även med segraren i WRC2 som blev Yohan Rossel och även mitt i prick på Nikolay Gryazin som trea.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-28 Motorsport: Rally-VM
VM-serien i rally startar traditionsenligt i Monte Carlo. De flesta sträckor körs uppe i franska alperna och vädret brukar växla, vilket det svårt för förarna att välja rätt däck. Kommentator: Johan Ejeborg. Expert: P-G Andersson.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-27 Här får Oliver Solberg bryta rally-VM i Monte Carlo
Oliver Solberg tvingades bryta rally-VM i Monte Carlo. Och blev rejält irriterad.
– Det är hemskt, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-27 Oliver Solberg tvingas bryta för dagen efter punkteringar
Värmlänningen Oliver Solberg tvingades under lördagen avbryta Monte Carlo-rallyt för dagen. Detta efter att han drabbades av två punkteringar, meddelar han i sociala medier. Han är med i rallyt utan att köra om VM-poäng.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-26 Evans toppar Monte, Lopez chocköppnade i WRC2, GK Door toppar Teammästerskapet i SM, Østberg/Barth till Qatar, svenska favoriter i Svullrya, RF-backar och VOC:arna har premiär med egna noter
Efter sju sträckor, en återstår innan man kan som amerikanerna säger, ”let´s call it a day”av Rallye Monte Carlo.
» Läs hela artikeln i Motobloggen här
24-01-25 I kväll startar WRC/Monte, franska bönder kan ställa till problem, inför Sandviken så kan godkända däck inte längre vara så, VEC vill se fler klassiska Volvo, ”Arena Rally” på gång och Novas lunchtur mötte hinder…
Ott Tänak visade igår på ”shake down” inför Rallye Monte Carlo att han menar allvar när han sagt sig ha ett enda mål för 2024, att återigen bli världsmästare. » Läs hela artikeln i Motobloggen här
24-01-25 Experten inför rally–VM: ”Han kommer göra livet surt för Oliver Solberg”
Kan Oliver Solberg gå för titeln i WRC 2? Är det klokt av regerande världsmästare Rovanperä att en paus? Och därför tror SVT:s nye expert P-G Andersson på det omtalade nya poängsystemet.
– Vi kommer få se en bra fajt hela helgen, säger Andersson.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-24 WRC 2024 inleds plus årets första tips, satsar hårt på publiken med ”Fan Zone”, Ukraina sänder på tv men inte SVT, många heta rallybilar till salu, Idrottsgalan försvarar sig och vill inte ha gummistövlar på ”Silver-Kadetten”…
Om en knapp timme startar WRC-säsongen 2024 och då med ”shake down” för Rallye Monte Carlo där starten går i morgon kväll klockan 20.35 med ”SS1 Thoard/Saint-Geniez”, 21 kilometer lång.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-24 Hansen byter bil mot båt: ”Sugen på ett nytt äventyr”
Han har firat stora framgångar på fyra hjul. Men nu ger sig rallycrosstjärnan från Götene Timmy Hansen ut på djupare vatten. Och båtvanan är inte jättestor.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-24 Solberg jagar titeln med ny taktik
Värmländske rallyföraren Oliver Solberg har fullt fokus på mästerskapstiteln när årets säsong av rally-VM inleds i Monte Carlo. I år har han en ny strategi.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-23 Rovanperä/Evans tränar i Arctic, inget VM i Hell, Oliver i ny Skoda-kostym, Järbo kör årets ”största” tävling på lördag och SVT glömde Skoog…
Medan Rally SM är en helsvensk affär är det inte riktigt samma sak i Finland och deras mästerskap. Närmast på tur där och detta samtidigt med Sandvikens SM, är ”Arctic Lapland Rally” den 1-3 februari.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-21 Lappkastet med Christer i topp
När Lycksele MK arrangerade Lappkastet i rally vann som väntat hemmaföraren Christer Hedlund i sin vassa VW Polo samtidigt som Henrik Landin nu debuterade i rallyskogen.
– Fruktansvärt roligt men också svårkört men vi kom ju i mål, summerade Henrik som engagerat kompisen Camilla Wistemar från Vilhelmina som kartläsare.
» Läs hela artikeln i Lokaltidningen.nu här
24-01-21 Medaljregn över bilsportarna
Bilsportskrönikan tillägnar dagen åt Bilsportgalan i Jönköping. Se Saras bilder från prisutdelningen. – I vår klass får man ha tung högerfot och liten hjärna, berättade en guldmedaljör i standardgänget.
» Läs hela artikeln i Skillingaryd.nu här
24-01-21 Dubbla bilproblem för Östgård
Vännäs MK:s Nils Östgård hade problem med sin VW Golf i lördagens DM-rally Lappkastet i Lycksele och, vad värre är, han har inte klart med någon bil till Rally Sweden som nu är mindre än en månad borta.
» Läs hela artikeln i Västerbottningen här
24-01-21 Summering SM-premiären, Toms roligaste rally, ”FTL” vann NM-premiären, Levin bästa 2WD i Hällefors och medalj/prisregn över skåningar på Bilsportgalan
När detta skrivs återstår drygt en timma innan anmälan stänger för deltävling två i Rally-SM, Sandvikens ”Vinterpokalen” och då är det ite färre namn i listan än gårdagens premiär. 62 anmälda och där till exempel P-G Andersson/Anders Fredriksson då saknas som i Hudiksvall tog första 2WD-segern på nästan 20 år.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-20 Tom K. SM-skrällde igen med att bli trea i vinterpremären, historiska Monte har startat på Fyn, tung röst i ”vinterdäck-debatten” och en stor skånsk rallyåkare har lämnat oss
Klang och jubel, trumpetblås jag vet inte vad och det som det jublas över är så klart Tom Kristensson/Andreas Johanssons körning i SM-premiären ”Hälsingerallyt”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-19 Regerande rally-mästaren gör premiär i hemmaskogen
För första gången kör den regerande rally-mästaren Patrik Flodin i hemmaskogarna när SM går av stapeln i Hudiksvall och det är känslosamt. Bra däck är en av förutsättningarna och dubbas därför med cirka 7 millimeter skruvliknande dubb som borras och limmas fast. Även om förutsättningarna är desamma så kan startnumret ha betydelse menar Patrik.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-19 Sex världsmästare i startfältet när Hudik fixar rally-SM
På rekordtid så arrangerar SMK Hälsinge SM i rally. Hudiksvall har inte haft SM sedan 80-talet och det är enligt experten Jonas Kruse ett otroligt starkt startfält i år. Arrangörerna Pauline Bergqvist och Rickard Thulin berättar hur det var möjligt att få allt i ordning på bara dryga fyra månader.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-19 56 anmälda till Rally Sweden men bara tre svenskar, lite ”häxjakt” från lokalradion i Umeå, genomgång av SM-fältet i Hudiksvall och Sainz tog fjärde Dakar-segern
När anmälningslistan släpptes till Rally Sweden så var det ungefär i fas med de senaste åren med sina 56 anmälda.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-19 Rallyt får 13 miljoner av kommunen – trots publikmissen
15 500 besökte rallyt ifjol enligt siffror som Visit Umeå tagit fram med hjälp av Telia, långt ifrån de besökare som arrangören hoppats på. Samtidigt får Svenska rallyt 13 miljoner i bidrag av kommunen år 2024. Trots att besökssiffrorna är långt under förväntningarna, försvarar Hans Lindberg (S) det ekonomiska stödet
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-19 Värmländske rallytalangen Isak Reiersen gör VM-debut i WRC 2-klassen i Svenska rallyt
Värmländske talangen Isak Reiersen, 20, debuterade i Svenska rallyt 2022. Nu är det klart att han kommer till start igen – i näst högsta VM-klassen WRC 2.
– Det är något jag har drömt om sedan jag var ett barn, säger han.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-19 Publiken sviker rallyt i Umeå – glädjesiffrorna överdrivna
Arrangören för Svenska rallyt i Umeå förväntade sig 50 000 besökare, en publiksiffra som förmedlats i pressmeddelanden och reklam. Men enligt Telias publikmätning, som görs genom att räkna antalet uppkopplade mobiltelefoner, besökte drygt 15 000 personer arrangemanget i Umeå. Gabriella Hed Vall, vd på Visit Umeå, berättar att hon varit skeptisk till arrangörens publiklöften.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-18 Tom K./Andreas J. har kört de första snömilen med nya Skodan, Reiersen anmäld till Rally Sweden med Rally2-Skoda, bara 26 bilar i Rally Sweden Historic, Henning Solberg gör NM-comeback i Sigdalrally och Loebs segerchans i Dakar borta
Helt klart får Tom Kristensson en riktig vintertävling att göra 4WD-debut i.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-17 Mikkelsen, ”Det er helt sinnsykt”, Tom K. SM-testar, tävlingstät april i södern, Joel E. kör ”Bathurst 12h”, dansk i Olas ”Guld-Porsche” och Ekström hjälpte Sainz till fortsatt ledning
Med i princip en vecka kvar till WRC-premiären ”Rally Monte Carlo” har norska Parc Ferme och Simen Naess Hagen tagit vårt skandinaviska hopp i ”Rally-VM”, Andreas Mikkelsen på pulsen.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-16 Klart: Det blir rally i Umeå
Länsstyrelssen har bestämt sig, svenska rallyt i Umeå blir av och tävlingarna får genomföras i Umeå. I beslutet skriver Länsstyrelsen bland annat att man gör undantag från gällande hastighetsbegränsningar på sträckor som ingår i tävlingen Man ska även ha tagit hänsyn till andra aspekter.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-16 Även ny kostym för Hyundai, rött gör comeback hos Citroën, SBF förtydligar om vinterdäck, andra året med elbilsrally i Jämtland, få hemmaförare i Arctic Lapland Rally och ännu en värmländsk rallyprofil har gått i mål…
Det som mest sticker ut när Hyundai visar hur deras i20 N Rally1 Hybrid ser ut för deras högst seriösa försök att vinna Märkes/Förar-VM under 2024, är att den tidigare så väl synliga ”Shell-snäckan” saknas på sidorna. Istället sitter ”snäckan” väl synlig i fronten.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-16 Etappseger för frustrerad Ekström i Dakarrallyt
Igår försvann chanserna till totalseger i Dakarrallyt för Mattias Ekström och Emil Bergkvist. Men rallyt fortsätter ändå, och idag levererade Ekström en etappseger. Men det gav inte värst mycket glädje.
– När jag såg att vi vann blev jag bara mer frustrerad än glad, säger Mattias Ekström.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-15 Mille gör J-WRC-debut i Umeå, Rally1 ifrågasätts alltmer, Flodin har testat snöskyfflarna inför SM- premiären, KRC kan tänka sig ”Std. B”i egen klass, dubbla Opel-segrar i helgen, Ekström sträck-vann efter gårdagens problem och Opel Corsa för Helin
Efter att SMK Hörbys Tom Kristensson i par med Joakim Sjöberg vann Junior WRC 2020, har det varit klent med svenskt deltagande i ”Junior-VM”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-15 16-åriga Joel från Piteå testas av Formel 1-team
Joel Bergström från Piteå åker till Storbritannien för att testas av ett av världens ledande Formel 1-stall (namnet är ännu hemligt). Han upptäcktes av F1-stallet när han var överlägset snabbast i ett Formel 4-lopp i Spanien. Nu väntar intensiva tester där han bland annat får köra i samma simulator som F1-förarna själva använder.
» Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-15 Nils ska köra historiska klassen i rallyt: ”En dröm”
Nils Östgård från Vännäs Motorklubb ska tävla i den historiska klassen i Rally-VM i Umeå. Att få tävla på hemmaplan är som en dröm, säger han. Men ett problem gör honom nervös inför tävlingen.
»
Läs hela artikeln i Sveriges Radio här
24-01-15 Iskylan får Anttila att blomstra på vintern: ”Glada att det händer något i skogen”
Tre sjöar och fem mil ispreparerade vägar får bilföretag, myndigheter och rallyteam att vallfärda ut i den värmländska ödemarken runt Anttila tre månader om året.
– Vi märker inte av någon konjunkturnedgång – snarare tvärtom, säger Anders Hedström.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-14 Mattias Ekström och Emil Bergkvist bryter Dakarrallyt: ”Skit händer”
Världens farligaste motortävling för tredje året i rad. Men Mattias Ekström och Emil Bergkvist var tvungna ge upp segerdrömmarna och bryta Dakarrallyt.
– Skit händer, livet går vidare, säger Ekström via Audi Sport.
»
Läs hela artikeln i SVT här
24-01-14 GK Door dominerade i Torsby, Korhonen vann ”FM-premiären”, bara 14 startande i Boden, SM-premiären med VM-tungt startfält och prisregn över Södra BF:s tävlande och arrangörer
Då kan man säga att rallysäsongen 2024 startat i och med MK Rattens ”Finnskogsvalsen”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-13 Lindholm kvar hos Hyundai/WRC2, Oliver testar nya Skodan, Rådström leder i Torsby, Röjsel vann med Opel Corsan, Korhonen toppar ”SM1”, arrangörer positiva till ekonomiska anlaysen och Oslos elbussar är miljövänliga…
Till rallit.fi bekräftar idag Emil Lindholm att han stannar hos Hyundai för att köra i WRC2 med i20 N Rally2. Dock verkar det inte lika klart att Teemu Sunninen även han kör i WRC2 med bil från Hyundai.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-12 Mattias Ekström körde fast i sanddyna – kan ändå vinna Dakarrallyt
Drömmen om en seger i Dakarrallyt lever för Mattias Ekström och kartläsaren Emil Bergkvist, trots att de körde fast på en sanddyna. Svenskparet blev trea på maratonsträckan över 48 timmar.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-12 Tidemand efteranmäld till SM-premiären, M-Sport Ford kör vitt, Korhonen väntar på Yaris Rally2, Hyundai tar hjälp av ett franskt team för WRC2, bara Värmland kvar av fjolårets ERC Junior-tävlingarna, Klara sexa i World omröstning, Loeb vann idag men Sainz upp i Dakarledning och Östgård letar vinnarbil för Umeå!
Då fick ändå SMK Hälsinge lite betalt för att man förlängde anmälan till SM-premiären och att det troligen var Hedström Motorsport som tryckt på för beslutet kan inte uteslutas.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-12 Marcus Ericsson och Huski Chocolate bryter samarbetet
Marcus Ericsson bryter med storsponsorn Huski Chocolate. På en presskonferens dök Indycar-föraren upp i helt ny tävlingsoverall. Företaget bröt nyligen sitt sponsoravtal med Hammarby fotboll.
» Läs hela artikeln i Expressen här
24-01-11 Loubet kör Skoda i WRC2, Rally2 som ”toppklass” får många nya anhängare, Ogier känner på Monte-vägar, SM krockar med både Bilsportgalan och Norska Mästerskapet, 16 VOC:are i Torsby och förtydligande…
Pierre-Louis Loubet fick en tung period i fjol hos M-Sport Ford och att det inte blev någon fortsättning för den av franska bilsportförbundet stöttade 26-åringen, är inte överraskning.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-10 Rovanperä kanske värmer upp i kalla ”Arctic”, blir ”Rally2 Plus” verklighet snabbare än man anar, Skoda-krasch ”Årets ERC-bild”, SBF hårdsatsar på live radio/tv från Rally SM, analys av den verkliga anmälningsavgiften i rally och Opel-Spotting i Sydamerika
Ännu syns inte Kalle Rovanperä/Jonne Halttunens namn i anmälningslistan till andra deltävlingen i Finska Mästerskapet ”Tunturiralli” eller som vi numera känner det, ”Arctic Lappland Rally”. enligt finska källor ingår detta i Kalles plan för 2024 och rallyt i Rovaniemi blir då en både tid och underlagsmässigt perfekt uppladdning för deras WRC-debut i år ”Rally Sweden”.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-09 Irland allt närmare WRC-status, 30 år sedan senast det var ”Finlandsfritt” i WRC-klassen, Loeb vann dagens sträcka i Dakar, även Rally SM förlänger anmälan, 58 ekipage till debuten för MAS Rallycup och tankar kring vinterdäck i rally…
Nu ligger bollen helt hos FIA/WRC-promotorn om det återigen ska bli ”Rally-VM” på Irland 2025. Vid mötet i måndags enades alla om att Motorsport Ireland ska gå vidare med sina tankar om att göra Limerick i landskapet Kerry i sydöstra hörnet av den ”Gröna ön” till ny anhalt för WRC 2025-27.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-08 P-G ersätter Kruse hos SVT, skånskt i ”Standard” när det är SM-premiär, SM-vinnaren för 24 år sedan gör comeback, 70 bilar i Rallye Monte Carlo, Ekström upp till tredje plats i Dakar, otursförföljd Skoda och Småland kör DM inom gräsnerna
För andra dagen i rad blir det PG Andersson som inleder motorbloggen. Igår var det hans överraskande start i SM-premiären ”Hälsingerallyt” och idag är det att han ersätter Jonas Kruse som ”ankare” i SVT:s rallysändningar under 2024.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-08 P-G pausar rallykörningen – blir ny sportkommentator i SVT
Rallyföraren Per-Gunnar ”P-G” Andersson från Årjäng blir SVT:s expertkommentator för rally-VM den här säsongen.
– Man får koppla på andra sinnen, försöka säga rätt ord på rätt tidpunkt. Sen gäller det att komma ihåg alla namn också, säger P-G till SVT.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-07 P-G gör 2WD-comeback i Hälsingerallyt, Sainz leder Dakarrally, Lengauer vann ”Jännerrallye”, Keferböck/Minor ägnade sig åt vinterbad och rösta fram Calle Carlberg som ”Årets junior”
Med bara några dallrande minuter kvar innan anmälan stänger till SM-premiär ”Hälsingerallyt” kom knall nummer två bland de som anmält sig. I Nationella 2WD dyker nu P-G Andersson/Anders Fredriksson upp med Toyota Corolla och anmälda av ”GK Door Team Sweden”.
»
Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-06 Tom K. kör nya Skodan i SM-premiären, Nybe-Jonas fortsätter men med Sjöberg vid sin sida, ”Die Carlberg” splittras, snöigt ”Jänner Rallye” och ”Lill-Eken” vill vinna i Umeå med f.d pappas Audi…
Dagens gladaste nyhet är utan tvekan skånsk och kommer från SMK Hörbys Tom Kristensson, som efter en intensiv period sytt ihop start i de två först SM-tävlingarna, ”Hälsingerallyt” och ”Vinterpokalen”. Med tio års jubilerande Keane Motorsport från Tjeckien kommer Tom och Andreas Johansson att köra deras nya Skoda Fabia RS Rally2.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-05 Pajari och Solans kör full säsong i WRC2 med Toyota, Nordh/Bäck kör vidare hos Team NYBE, styvt 50 anmälda till SM-premiären, kylan satte stopp för rally i Boden, Ekström/Bergkvist snabbast i Dakar-prologen och idag mindes vi åter vår klubbkompis Mats
Rallyvärldens sämst bevarade hemlighet blev i dag offentlig, Sami Pajari kör Toyota Yaris GR Rally 2 i full WRC2-säsong.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-05 Kör 800 mil genom öknen: ”Har provat ha blöjor”
Idag startar Dakarrallyt och Mattias Ekström vann prologen inför etapp 1, precis som förra året. SVT Sport träffade honom inför det nästan två veckor långa rallyt.
» Läs hela artikeln i SVT här
24-01-04 Förlängd anmälan till ”MAS-premiären”, ”hård sanning” om deltävling ett i Finska Mästerskapet, Yaris GR Rally2 FIA-godkänd och snökaos i Mellanskåne men ”The show must go on”!
Det är inte bara i Sverige som intresset för rally på vintern verkar ha planat ut, för att inte säga snudd på störtdykt. Premiären för nytända MAS Rallycup i Torsby med ”Finnskogsvalsen” den 13 januari står med bara timmar kvar innan anmälan stänger, på ytterst mediokra 47 anmälda.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-03 Irland förbereder WRC-comeback, Lancia påstås vara på väg till Rally2-bil, delar av Entry List till ”Monte” släppt, tokfel om ”Øresundsrally”, blir rally i Svartnäs, Alfred Kramer till Torsby med Jonna vid notblocket och vi minns ”The Legend #43
I morgon kommer Motorsport Ireland att på Limerick Racecourse presentera sina planer för ett WRC-rally på Irland. På andra sidan bordet sitter WRC-promotorn och får information om hur landet vill göra för att komma tillbaka till WRC där man var arrangör senast för 15 år sedan.
» Läs hela artikeln i motorbloggen här
24-01-03 Tina Thörner: ”Hade en AK47:a mot tinningen”
Hon blev kidnappad flera gånger när hon körde Rally Dakar och har haft en AK47 tryckt mot tinningen mitt under tävlingen.
– De sköt efter oss med sina automatvapen, säger Tina Thörner och gapskrattar.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet här
24-01-03 Annie Seel: ”Rally Dakar - ett helvete för oss i klimakteriet”
Dakarprinsessan förbereder sig för att ta sig an utmaningen för elfte gången.
Är det dags att kalla henne för drottningen av Dakar?
– Nej, snarare Dakartant, säger Annie Seel, 55.
– Jag har genomgått klimakteriet och det är ett helvete när man ska prestera på elitnivå.
» Läs hela artikeln i Aftonbladet här
24-01-02 Åhlin fortsätter med Team Nybe men får Maja vid sin sida, WRC-ikon förordar Rally2 , gör Mikkelsen debut i ”Monte”, trögt med intresse för vinterrally och STECC samkör Skandinaviskt Mästerskap
Idag släppte Team Nybe första namnen i sin line up för Rally SM 2024. Att Fredrik Åhlin stannar kvar i teamet är inte lika överraskande som att han vid sin sida får Maja Bengtssonsom i fjol läste noter åt Jonas Åkesson.

» Läs hela artikeln i motorbloggen här

Tryck här för mer info!

» Tidningslänkar juni - juli 2017
» Tidningslänkar januari - mars 2017
» Tidningslänkar juni 2016 -
» Tidningslänkar jan 2016 -

» Tidningslänkar juni - 2015
» Tidningslänkar jan-maj 2015

Tidningslänkar 2011 jan-
Tidningslänkar 2010 aug-
Tidningslänkar 2010 maj-

Tidningslänkar 2010 jan-

Tidningslänkar 2009 jun-

Tidningslänkar 2009 jan-
Tidningslänkar 2008 okt-
Tidningslänkar 2008 maj-
Tidningslänkar 2008 jan-

Tidningslänkar 2007 augusti -
Tidningslänkar 2007 jan-juli
Tidningslänkar 2006 juli-nov
Tidningslänkar 2006 Jan-juni
Tidningslänkar 2005>>
Tidningsänkar januari - mars 2005>>
Tidningslänkar april 2005>>
Tidningslänkar maj-aug 2005>>

Tidningslänkar sept 2005>>
Tidningslänkar okt-nov 2005 >>


<< Till startsidan