2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
2022 2023 2024              

Tidningstips Januari 2002
Tidningstips Februari-mars 2002
Tidningstips april-maj 2002
Tidningstips juni-juli 2002
Tidningstips aug-sept 2002


02-12-30 Bitande kallt - då var Selberg hetast
Till vardags kör han skogsmaskin. I helgen rattade Jan Selberg från Råneå hem segern i Arctic Circle Rally i iskylan i Överkalix. På kartläsarplats fanns flickvännen Angela Hallman. - Vi firar väl med en kopp kaffe i soffan!
Vid första deltävlingen i Swelog-cupen i Morjärv stod striden mellan Bodenförarna Thomas Lahti, Peter Bäck och svenska mästaren Mikael Wikström. I lördagens Arctic Circle Rally - första rallyt på 22 år i Överkalix, blandade sig Brage Lundmark, Piteå MS och fartfantomen Jan Selberg, Luleå MS, i leken. Och snart stod det klart att 28-åriga Selberg, som tidigare legat i topp i såväl junior-SM, rally-DM och rally-SM, skulle ta hem första sträckan, mitt framför näsan på Bodentrion som hamnade någonstans i mittfältet tidsmässigt.
Läs hela artikeln i
Norrländska Socialdemokraten

02-12-30 Sekundstrid avgjorde Grangärdesprinten
Tobias Johansson fick ge sig på andra varvet
Vilken fight det blev mellan Tobias Johansson, Ludvika och Janne Westlund, Kopparberg då årets upplaga av Grangärdesprinten i rally kördes i trakterna av Nyhammar. Ett rally som omfattade en sträcka på 17.4 kilometer som kördes två gånger och som lockat 70 förare till start.
Efter att samtliga hade kört den första sträckan så hade Tobias och Janne exakt samma tid på sekunden och var i delad ledning.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

02-12-30 Westlund satte "ungtuppen" på plats
Gammal är fortfarande äldst. Det visade Janne Westlund, MK Kopparberg, när han vann Grangärde RRC:s minirally som avgjordes i trakterna kring Nyhammar på annandagen.
Han var åtta sekunder före Ludvika MS:s unga jättelöfte Tobias Johansson.
- Än har inte grabben slagit mig, flinade en nöjd Westlund.
- Nej, men jag jagade dig av vägen när vi körde Sydsvenska Rallyt, kontrade Tobias när de två huvudkonkurrenterna munhöggs vänskapligt efter tävlingen.
Läs hela artikeln i
Mora Tidning

02-12-30 ... och Lennart i Grytan
Segern i Kanonrundans 30-årsjubileum gick till Medelpad. Lennart Olsson, Sundsvall, tog sin andra totalvinst på tre år i Grytanskogarna. - Mycket överraskande, menade Olsson, som dock fick tufft motstånd av comebackande Urban Eriksson, Stugun.
Den 51-årige ångebon höll högsta fart från start och vann alla fyra sträckor. Inte oväntat med tanke på att han rattar en fyrhjulsdriven bil.
Läs hela artikeln i
Östersunds Posten

02-12-28 Mandela hjälper Tina i ökenrallyt
"Det är väldigt kul att en så stark personlighet ger sitt stöd"
Erbjudande som kartläsare åt legendaren Ari Vatanen. Och en välsignelse från Nelson Mandela. Det fick värmländskan Tina Thörner att ställa upp i Dakar- rallyt.
- Det blir en speciell händelse, skrattar hon.
Julfirandet blev en stillsam historia för värmländskan Tina Thörner. Nyårsfirandet blir ännu lugnare.
På nyårsdagen börjar nämligen ökenrallyt mellan franska Marseille och egyptiska Sharm-el-Skeikh.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-12-28 "Jag blir bättre för varje dag"
Ola Westlund tillbaka efter den svåra skadan
För två och en halv vecka sen skadades Ola Westlund svårt. Igår var isracingföraren tillbaka på banan.
- Jag blir bättre för varje dag som går, säger han.
Det var under Masters of Spike i Berlin som olyckan var framme. Westlund blev påkörd och kraschade in i ett staket. Hjälmen krossades och han förlorade medvetandet.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-12-28 Rally &endash; svårare än formel 1
Sportbladets Annika Nilsson rankar de svåraste motorsporterna
Motorsäsongen 2003 mullrar igång med Dakarrallyt den 1 januari.  Det finns många olika discipliner och en uppsjö av klasser inom motorsporten. Så, vilken titel är den största att vinna?
Det finns säkert lika många svar på den frågan som motorgrenar och klasser.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-12-23 Han kör "Dödsrallyt" igen
Det kallas för Dödsrallyt. Sedan starten 1979 har 38 människor omkommit i samband med tävlingen.
Den 1 januari startar den 25:e upplagan av Dakarrallyt. 855 mils helvete/äventyr (stryk det som ej önskas) över ändlösa sandyner, småsten och grus i Saharas öken.
41-årige fyrbarnspappan PG Lundmark från Fjällbonäs utanför Arvidsjaur har startat tre gånger tidigare på sin motorcykel. Kom sensationellt elva i debuten, men har tvingats bryta på grund av skada respektive materialproblem de två senaste åren.
Läs hela artikeln i
Svenska Dagbladet

02-12-23 Snart smäller det i säfsskogarna
Förberedelserna för 2003 års Svenska rally, med två specialsträckor i Fredriksbergs närhet, är för berörda arrangörsklubbar, Fredriksbergs MK och Ludvika MS, i full gång.
Tävlingen som sedan 1965 körts som vinterrally, har för andra året i rad Hagfors som nav. Man flyttar dock serviceplatsen från det gamla banområdet till flygplatsen i Hagfors.
Ett grannlaga jobb som innebär att flygtrafiken under en hel vecka dirigeras om, bland annat till Sunne där extra bussar sätts in för att transportera passagerarna.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-12-22 Lövis startar Cartstall
Blir ägare till ett tvåbilsteam: Serien bjuder på bra racing
Stefan "Lill-Lövis" Johansson ger sig in i cartserien. Som stallägare till ett tvåbilsteam.
- Jag har alltid trott på cartserien ända sedan jag själv tävlade där, säger Lill-Lövis.
Den forne formel 1-föraren har under senaste halvåret arbetat hårt med att hitta sponsorer till ett tvåbilsteam i cartserien 2003.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-12-20 Bra drag i länets isracing
Det går fruktansvärt fort på Lungre motorstadion när isracingförarna ger full gas. Nu är det inte bara motorcyklarna som går framåt. Hela isracingsporten i Östersund har bra fart med ett kommande VM-kval som höjdpunkt.
- Isracingförarna är de sista gladiatorerna och de enda riktiga gladiatorerna, säger Hans-Erik Lundqvist.
Gladiatorer eller inte, engagemanget är i alla fall stort bland åkare och ledare i Jämtarna. Det beror bland annat på att nya motorstadion i Lungre lockat till sig många elitåkare och att väderleken gjort att man ovanligt tidigt haft åkbar is. Under onsdagen föll det visserligen ett lätt duggregn, men det var inget som bekymrade åkarna.
Läs hela artikeln i
Östersunds Posten

02-12-20 Pierre byter till crosskart
Nu är det färdigåkt på rallyvägarna för Kvarnvingarnas Pierre Andersson. I fortsättningen är det crosskart som gäller. Den här bilen vann årets SM och den bravaden hoppas Pierre kunna upprepa om ett par tre år.
Han har vunnit junior-SM två gånger och tillhört östgötaeliten i rally i 14 år. Men i fortsättningen får rallyarran- görerna klara sig utan Pierre Andersson.
Den 35-årige Kvarnvinge- föraren sadlar om och tänker om några år vinna SM i cross-kart. Trots att han ännu inte åkt en meter med sin nya bil.
- Man måste ha ett läroår men 2004 är målet att stå på pallen i SM, säger Pierre Andersson och får det att låta hur självklart som helst.
Läs hela artikeln i
Östgöta Correspondenten

02-12-19 Kenneth irriterad på osanningar
I olika medier har man senaste tiden kunnat läsa och höra att det är helt klart att Kenneth Eriksson fortsätter i Skoda-teamet.
- Det gör mig mycket irriterad, säger Kenneth Eriksson.
- Ingenting är klart än så länge. Inte ett skit!!!
Kenneth Eriksson har fått ett erbjudande från Skoda om att fortsätta att testa för den nya rallybilen, som ska presenteras under 2003. Så långt är det rätt.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-12-19 Rallyt utvärderas
Nu ska Svenska rallyt, numera omdöpt till Uddeholm Swedish Rally, utvärderas igen. Inte bara turistiskt den här gången, utan man ska även se vad det betyder när gäller miljö, säkerhet ochregionalekonomiskt. Man ska också titta på de ideella insatsernas betydelse.
Det är Cerut, Centrum för forskning om regional utveckling, vid Karlstads universitet som ska stå för själva utvärderingen.
Pengarna, totalt en halv miljon, kommer från länsstyrelsen (250 000 kronor) samt Hagfors och Karlstads kommuner, Swedish Rally AB, Uddeholm Tooling AB och Region Värmland, 50 000 kronor vardera.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-12-18 "Påven" hedrad president
Han har länge varit "Påven" med stor makt. Nu tituleras han till och med president.
Ove Andersson belönades i går för sina insatser inom motorsporten. Då kunde han inte hålla tillbaka tårarna.
Det var en rörd Ove "Påven" Andersson som tog emot Motorprinsens medalj ur prinsessan Lilians hand i går eftermiddag.
Prins Bertil hade varit mycket nöjd med valet.
Under mer än 40 år har "Påven" haft bensin i blodet. Hans meriter som förare överträffas dock av det han uträttat som stallchef, först för Toyotas VM-team i rally och nu som chef för företagets formel 1-satsning.
Läs hela artikeln i
Svenska Dagbladet

02-12-18 Carlsson om Suzukikontraktet:
- Nu siktar jag på att vinna junior-VM
I går avslöjade VF-sporten att Daniel Carlsson kör samtliga sju deltävlingar i junior-VM för Suzuki.
I går landade 26-åringen i Sverige efter ett fyra dagar långt besök i Japan.  Ordern från Suzuki - vinn junior-VM.
 - De har målsättningen att vinna. Det är bara seger som gäller. Det blir givetvis mitt mål också, säger Carlsson.
Säffleföraren är mycket nöjd med sitt nya kontrakt som innebär att det nystartade Suzuki Works Techno står för den tekniska supporten medan Carlsson kommer köra för privatteamet SWT Japan.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-12-18 Tobias kör fem VM-rallyn
Nästa år sker den hittills största satsningen på en junior inom svensk rallysport. I centrum står Ludvikaföraren Tobias Johansson, som kommer att köra en tredjebil i svenska Mitsubishi Ralliart. På dagordningen står hela SM-serien, Supermästerskapet och fem VM-tävlingar i grupp N.
- Jag vågade knappt drömma om att jag skulle kunna få det så här bra förspänt, säger Tobias.
Inför det rallyår, som nu håller på att avslutas, var det många som blev aningen förvånade när det stod klart att Tobias Johansson, blott 19 år gammal, skulle få tillgång till en helt ny Mitsubishi Evo 7.
Läs hela artikeln i
Nya Ludvika Tidning

02-12-18 Kenneth Eriksson, 46, klar för ännu ett rally-VM
Däremot har Thomas Rådström inget kontrakt. Kenneth Eriksson, 46, fortsätter köra Skoda i rally-VM nästa år. Det som enda svensk i klassen WRC. Rallyveteranens medverkan handlar dock bara om ett fåtal tävlingar.
Skodas chef Pavel Janeba avslöjade redan i oktober att man nästa år bara ställer upp med två bilar och att de kommer köras av Toni Gardemeister och Didier Auriol.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-12-17 Carlsson väljer japanskt i JVM
Daniel Carlsson kör samtliga tävlingar i junior-VM 2003. I går skrev Säffleföraren kontrakt med japanska Suzuki.
- Daniel är väldigt nöjd och inspirerad, berättar storbror Mikael.
Daniel Carlsson körde den gångna säsongen i en Ford Puma i junior-VM. Det började bra med en fjärdeplats i Monte Carlo.  Sedan handlade det mest om tekniska problem och brutna tävlingar.
 - Det blev en liten missräkning i år. Men Daniel har visat att han kan köra fort, tekniskt strul är inte mycket att göra åt, förklarar Mikael Karlsson, Daniels storebror.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-12-16 Rally och rally är inte alltid samma sak
I Kall testar rallyeliten allt som går att testa.Resurserna i jakten på VM-formen är obegränsade.I Häggenås slipar 19-årige Joakim Nyman, JMK, sina vinterdubb för hand - i helgen är det dags för debut. Snacka om skilda världar.
Fords förare i rally-VM, Marko Märtin och Franciois Duval har redan varit i Kall och testat sina bilar inför vintersäsongens VM-tävlingar.
Och i januari kommer Peagueot-teamets världsstjärnor, Marcus Grönholm, Richard Burnes och Harri Rovanpäärä - ett team som i år varit tämligen oslagbara i VM i år och kommer med stor sannolikhet att bli det även nästa år.
Läs hela artikeln i
Länstidningen i Östersund

02-12-16 Snabba Sundsvallsekipagei Jämtlandsskogarna
Årets upplaga av Nuttevalsen blev både ett startskott &endash; och ett genrep inför stortävlingarna &endash; för rally på vinterväg.
Sju snabba specialsträckor på jämtländska vintervägar med ett flertal namnkunniga ekipage från södra Sverige på plats. Och med fina körningar av de lokala ekipagen.
Torbjörn Pahlin slutade fyra totalt, elva sekunder från prispallen, och med tanke på att trion Jari Saarinen, Linköping, Jörgen Edholm, Stugun och Göran Nilsson, Härnösand på platsrna närmast framför sig är det förståeligt att grupp N-föraren Pahlin från Sundsvall kände sig nöjd med vad han uträttat i sin Mitsubishi Evo IV.
Läs hela artikeln i
Sundsvalls Tidning

02-12-16 Förarna gillade rally mitt i stan
Rally mitt i stan. Välkomna till Nuttevalsen, det verkliga startskottet på vintersäsongen med toppförare och hyfsade prispengar.
- Det här var helrätt, sa kartläsare Ulf Larsstrand, om JMK:s val att förlägga andra specialsträckan till travbanan.
Larsstrand och Jörgen Edholm blev tvåa i den snabbaste klassen, med fyrhjulsdrivna bilar. Jari Saarinen, Kvarnvingarna, tillsammans med Jon Magnusson, Valdemarsvik, blev de stora vinnarna i den 33:e upplagan av Nuttevalsen.
Läs hela artikeln i
Östersunds Posten

02-12-16 Saarinen snuvade Edholm i Nuttevalsen
I lördags kördes den sista tävlingen i 2002 års DM i rally, då Jämtlands MK arrangerade Nuttevalsen för 33:e gången. Drygt 100 startande lockade rallyt. Däribland en del långväga gäster som kommit hit för att testa sina bilar inför vintersäsongen.
Fem sträckor på totalt 63 kilometer kördes, däribland en publiksträcka inne på travet. Vilket ger en fin möjlighet för sporten att visa upp sig.
Läs hela artikeln i
Länstidningen i Östersund

02-12-16 Fyra klassegrar i Hasselasprinten
Robert Johansson/Lasse Grip triumferade i Hasselaskogarna. Fyra klassegrar för SMK Hälsinge i snabba Hasselasprinten. Favoritfall efter motorbrand.
Det blev rutinerade Robert Johansson från Ljusdal som var allra snabbast när SMK Hälsingens "Hasselasprinten" avgjordes i Hasselaskogarna på söndagen. Värsta konkurrenten Sten-Erik Eriksson, bördig från Hassela men tävlande för SMK Sundsvall, tvingades bryta redan på första specialen när det tog eld i motorrummet åtta kilometer från start. Han lyckades dock tillsammans med kartläsaren Leif Nilsson släcka motorbranden. Läs hela artikeln i
Hudiksvalls Tidning

02-12-16 Oscar Svedlund startar i Svenska Rallyt...
Rallytalangen Oscar Svedlund ser ut att komma till start i Svenska Rallyt. Nyligen blev Karlstadsföraren klar med sin nya bil - en Mitsubishi Evo VII.
- Det är så gott som klart. Vi ska upp och testa bilen i Anttila i början av januari, säger Svedlund.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-12-15 Framtiden
Vi snackar om Petter Solberg, Sebastien Loeb och Jani Paasonen som framtidens stora rallystjärnor. Det finns svenskar med på listan också. De kommer från Ludvika, Källmo, Säffle, Årjäng och Karlstad.
Vi har hört snacket länge nu, att svensk rally håller på att dö. Och vi kommer att få höra det igen inför Svenska rallyt i februari.
Thomas Rådström sitter löst hos Citroën och Kenneth Eriksson får bara köra i vissa tävlingar för Skoda. Därmed är det i praktiken klart att ingen svensk har segerchans i vårt eget rally-VM.
Läs hela artikeln i
Expressen

02-12-12 Andersson byter STCC-team
Mattias Andersson lämnar med största säkerhet Opel efter bara en STCC-säsong.
- Jag har andra alternativ som ligger mer nära till hands, säger Mattias om sin framtid på racerbanan.
En niondeplats i årets STCC-sammandrag var en stor besvikelse både för honom själv och teamet. Förväntningarna inför säsongen låg på ett betydligt högre plan.
Läs hela artikeln i
Östgöta Correspondenten

02-12-12 Kenneth siktar på sex VM-rallyn med Skoda
Han förhandlar med ett annat stall om start i Svenska Rallyt
Tre bilar har Skoda Motorsport anmält till nästa års VM-serie i rally. Äppelbo-sonen Kenneth Erikssons namn finns inte med.
- Till 99 procent är det klart att jag kommer att köra en Skoda i minst sex VM-tävlingar, säger Kenneth.
Anmälda förare från Skoda är Didier Auriol, Frankrike, Toni Gardemesiter, Finland, och Roman Kresta, Tjeckien.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

02-12-12 Gästrikland runt inleder DM-serien
Det stundar en ny rallysäsong i distriktet. Tävlingsprogrammet är nu spikat i sin helhet och omfattar 29 tävlingar året 2003.
Först ut i Gästrikland är SMK Gävle. Lördagen den 11 januari avgörs klassikern Gästrikland Runt, tillika den första av fyra deltävlingar i nedre norras DM-serie. Leif "Järpen" Andersson och hans medhjälpare bjuder på en bana som omfattar fyra sträckor på tillsammans nära sex mil.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

02-12-12 Sainz bryter med kartläsaren
Ett av rallyvärldens allra längsta samarbeten avbryts. Det är den spanske rallystjärnan Carlos Sainz som bryter samarbetet med kartläsaren Luis Moya efter 15 år. De kom inte överens om Moyas lön.
Läs hela artikeln i
Dagens Nyheter

02-12-11 Ett telefonsamtal räddade Alx karriär
Målsättningen står kvar.- Jag ska köra formel 1 år 2006.Alexander Danielsson är hemma i Östersund efter en säsong som bjudit på tio månaders helvete - och en novembermånad som räddade hans framtid i racingbranschen!
Alx hade stora förhoppningar på den här säsongen i den brittiska mästerskapsserien i formel Ford, ett VM i 18 deltävlingar.
Nytt stall, ny bil - allt såg så bra ut. Massor av pengar hade plöjts ned i satsningen. Men allting gick käpprätt åt skogen.
Läs hela artikeln i
Länstidningen i Östersund

02-12-11 Närking imponerade i fartfyllt Luciarullet
Det mesta handlade om utombys chaufförer då Luciarullet i folkrace traditionellt avgjordes i Ekebygropen på söndagen. Hallsbergs Christian Markussen vann först B-finalen i sin Saab 99 innan han av bara farten också tog hem hela tävlingen genom att segra i A-finalen.
- Han körde otroligt fint. I B-finalen stack han iväg som en pil och lämnade inte en enda lucka under de fem varven. Att sedan göra om bravaden en kort stund senare och knyta upp svansen på hela gänget i A-finalen var imponerande, sa Lasse Tenglin, speaker och ledare i EMK.
Läs hela artikeln i
Eskilstuna Kuriren

02-12-11 Nu siktar Jimmy på att bli Europamästare
Kalmars i särklass största motorlöfte har siktet inställt på Europamästartiteln i Formel A kommande säsong.
- Det är bara seger som gäller, säger 15-årige Jimmy Lindberg.
I fjol tog Kalmar MK-föraren hem Nordiska mästerskapen i karting och i år blev han svensk mästare.
- Faktum är att inte ens legenden Ronnie Petersson klarade av det Jimmy har gjort. Ronnie var nämligen 17 år gammal när han kunde titulera sig svensk och nordisk mästare, konstaterar föreningens ordförande Åke Hjort.
Läs hela artikeln i
Östra Småland

02-12-11 Stureson på väg mot ett STCC-kontrakt
Johan Stureson är nära ett STCC-kontrakt. Oddsen försämras knappast med stödet från ett av Nordens största racingteam.
Johan Stureson blev svensk mästare i GT-racing den här säsongen. Nu tar han ny sats &endash; mot STCC. Planerna är kända sedan tidigare, men nu ökar chanserna att Knislingesonen får det eftertraktade kontraktet.
Anledningen är sammanslagningen av de två välkända teamen Podium Racing och Picko Troberg Racing.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

02-12-11 Björk jagar miljoner - och en ny styrning
Karriären har gått spikrakt uppåt men nu har racerföraren Thed Björk hamnat i något av ett vakuum.
Vretstorpskillen har nått en nivå där det inte räcker med några hundra tusen kronor för att få en styrning över en hel säsong. Nu är det miljoner som måste fram.
- Det som gäller är att orka kämpa, att hålla sig åkande, säger Thed.
Läs hela artikeln i
Nerikes Allehanda

02-12-11 "Den dag jag tröttnar lägger jag av"
Kenny Bräck i stor intervju om den misslyckade säsongen, framtiden, alkoholvanor och anledningen till motorintresset
Verbal. Kenny Bräck svarade i går på frågor på Stadshotellet i Karlstad inför många intresserade åskådare. Framtiden, den misslyckade säsongen, alkoholvanor och mycket annat vara frågorna som Kenny svarade på. När det kom till pengar var det dock stopp.
Världsstjärna, ständigt påpassad - och värmlänning. I går svarade Kenny Bräck, 36, på frågor på Stadshotellet i Karlstad. Om sin misslyckade säsong. Om framtiden. Och om sina alkoholvanor.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-12-11 Sainz klar för Citroen
Den dubble rallyvärldsmästaren Carlos Sainz kommer att köra för Citroen i nästa års rally-VM.
Det franska stallet hade från början planerat för två bilar för Colin McRae, Skottland, och Sebastien Loeb, Frankrike, i nästa års VM, men den spanska telecomgiganten Telefonica uppges nu ha finansierat en tredje fabriksbil för Sainz.
Läs hela artikeln i
Expressen

02-12-10 Hirvonen til Ford
Den finske rallykjøreren Mikko Hirvonen (22) har undertegnet en avtale med Ford-laget.
Unggutten skal kjøre sammen med Markko Märtin og Francois Duval når rally-VM starter igjen i januar. Hirvonen har imponert under testkjøring i Storbritannia.
VG Nett

02-12-10 Jansson bildar nytt stall och siktar mot VM
Nytt team. Men samma förutsättningar. Den värmländska roadracingföraren Fredrik Jansson, 28, laddar om för en ny säsong.
- Jag siktar på att vinna SM och köra såpass bra i EM att VM-stallen blir intresserade, säger Jansson.
Efter att ha vunnit SM både 1999 och 2000 har det gått sämre för Fredrik Jansson, från Ulvsby utanför Karlstad, de senaste två säsongerna. Sjua 2001 och sexa i år är inte tillräckligt bra.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-12-10 Kall - hett för rallyvärlden
När Fords professionella rallyteam kommer till Kall plockar de fram sina röda skoteroveraller som legat nerpackade sedan förra besöket. Det är kallt i Kall men testerna här är en förutsättning för framgång i Svenska rallyt, ända tävlingen i VM-serien som går på vinterväg.
Det råder febril aktivitet kring rallyåkarna Markko Märtins och Francois Duvals Ford.
Bilen skrapar, hostar och karossen ser lite skamfilad ut. Men de detaljerna verkar mekanikerna inte bry sig om. I stället är det mätvärden från en dator som analyseras.
Läs hela artikeln i
Östersunds Posten

02-12-09 Rallyspelen kusligt verklighetstrogna
Drömmer du om att bli rallyförare? Då är det bara att sätta sig vid tv-spelet och sätta på nya rallyspelet WRC 2 Extreme. Det är så verklighetstroget att rallyförarna själva och deras kartläsare börjat använda det för träning.
- Man känner igen banorna precis och bilarna i spelet börjar uppföra sig så realistiskt att man faktiskt kan ha nytta av att spela, säger norska rallyproffset Petter Solberg.
Lek och lärspel är något man brukar ge till barnen. Men nu finns det faktiskt spel som vuxna också kan lära sig av medan de leker.
Det är bilspelen som börjat bli så realistiska att man faktiskt snart kan prata om simulatorer.
Läs hela artikeln i
Östersunds Posten

02-12-09 Jennie-Lee tvingad bryta "helhäftig" rallytävling
En trasig växellåda tre sträckor från mål blev tyvärr Vansbrotjejen Jennie-Lee Hermanssons öde då finalen i VW Polo Challenge International i rally kördes på Kanarieöarna i lördags.
- Riktigt trist att jag var tvungen att bryta, säger Jennie-Lee på mobiltelefon från Kanarieöarna.
 - Inte mycket annat att göra då växellådan rasade ihop helt.
Rallye de Maspalomas som tävlingen hette var något av ett europeiskt VW-mästerskap. Till den här finalen hade Jennie-Lee kvalat in efter att ha vunnit finalen i de tyska mästerskapen i sin VW Polo.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

02-12-09 "Rallysporten har blivit en ren show"
Simo Lampinen hade under flera år stora fighter med Sveriges genom tiderna främsta rallyfförare, Stig Blomqvist.Igår var han på besök i länet för att berätta om sin tid som förare och som tävlingsledare för flera av världens största rallyn.
Igår var celebert besök på plats i Östersund då en av Finlands genom tiderna största rallystjärnor var på Folkets Hus för att berätta om sitt liv som rallyförare och som tävlingsledare i flertalet VM-tävlingar.
Läs hela artikeln i
Länstidningen i Östersund

02-12-09 Bergetorp bäste länsbo i Offerdalingen
I lördags var det premiär för vintersäsongen i rally. Och det var som vanligt Offerdals MK som stod som värd när Offerdalingen kördes i trakterna runt Wången.
Drygt 50 tävlande tog chansen att få köra in sig på vinterföre innan de större tävlingarna drar igång.
Och även några långväga gäster dök upp, däribland Tobias Gustafsson, SMK Östgöta, som kom för att ge bland annat Stuguns Jörgen Edholm, med Ulf Larsstrand vid sin sida, en match i den fyrhjulsdrivna klassen.
Läs hela artikeln i
Länstidningen i Östersund

02-12-08 Solberg: - Slutt å leke!
Petter Solberg drømmer om en norsk VM-runde, men et splittet Rally-Norge gjør sjansene forsvinnende små. Rallyesset tror et frieri til Swedish Rally er løsningen.
- Forsøk å finne en løsning sammen med svenskene. Hvis det går an å legge en dag av Swedish Rally til andre siden av grensa, er det en fullgod løsning i mine øyne. Det er en mer realistisk løsning, den er mindre risikabel og vil ta kortere tid å få på plass, sier Petter Solberg til NTB.
Swedish Rally er blitt kjørt i Sverige siden 1950 og har vært fast stasjonert på vinterføre i Karlstad siden 1967. Neste utgave finner sted i februar neste år.
Läs hela artikeln i
VG Nett

02-12-06 Östersund laddar för EM-deltävlingen i rally
Nu är det officiellt att det blir EM-status på Snow Rally Sweden 2003. Tävlingen i Östersund ingår också som deltävling i SM. Rallyt kommer att köras närmare Östersund än Midnattsolsrallyt och en sträcka blir på Travet.
Snow Cup 2003 innefattar förutom tävlingen i Östersund även finska Artic Lapland Rally och KNA Rally Finnskog Norway.
I prispotten ligger 3.500 euro. Rallyt i Östersund körs i två dagar. Sammanlagt blir det 213 kilometers specialsträckor.
Läs hela artikeln i
Östersunds Posten

02-12-06 Rallyåret 2003 startar med Filmsprinten på Bergbybanan
Det stundar ett nytt rallyår i Uppland. Tävlingskalendern 2003 omfattar tjoget tävlingar, där Filmsprinten på Bergbybanan vid Vendel är först ut redan trettonhelgen.
Därefter körs tävlingarna slag i slag. En nyhet för året är att Skutskärs MS kör en deltävling i C-förarserien. Klubben tillhör ju nedre norra distriktet men är ju de facto fysiskt placerad i Uppland - så det bör inte vålla några problem.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

02-12-06 Svenskt rallylöfte nära WRC-kontrakt
"När Carlos Sainz lägger av står jag i första ledet för ett kontrakt"
örst ut var rallyföraren Oskar Svedlund. Nu är ytterligare en svensk klar för en full JVM-säsong nästa år. Förra veckan skrev Oscar Svedlund från Karlstad på ett fabrikskontrakt för Volkswagen i JVM klassen, A6 för bilar med 1600 cc motorer.
I går avslöjade Daniel Carlsson, 26, att även han kommer köra en full säsong.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-12-05 Stoffe och Peugeot går skilda vägar
För tillfället ser rallyframtiden för Kristoffer "Stoffe" Nilsson från Vinslöv dunkel ut. Någon fortsättning i SM med Peugeot Super 1600 verkar det hur som helst inte bli.
&endash; Inget är klart ännu, men troligtvis blir det inget Peugeotåkande nästa år, erkänner Stoffe.
Efter sex år med Subarun sadlade Stoffe om och blev proffsförare hos det nybildade svenska Peugeotteamet. Någonting som resulterade i ett SM-brons, som både han och teamet var nöjda med. Året var mest tänkt som ett testår, ny bil i ny klass och det var först 2003 som man siktade på medalj.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

02-12-05 Bilen som är för bra för rally-VM
Kris i stallen efter flera avhopp
Peugeot dominerar i rallyvärlden. Nu får det konsekvenser för den andra stallen:  
I måndags drog sig Mitsubishi ur VM med omedelbar verkan. I går avskedade Hyundai 50 anställda.
Allt fler stall tvingas att bara köra med två bilar nästa säsong.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-12-05 Mika Häkkinen satsar på comeback - i skogen
Dubble f1-mästarn kör finska rallyt
Den finländske världsmästaren Mika Häkkinen satsar på comeback. I finska VM-rallyt. Den dubble världsmästaren formel 1 slutade 2001 och har precis avböjt en återkomst i sin gamla gren, men han vill inte lämna motorsporten helt.
I vinter satsar han på rally.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-12-04 Sune Jönsson överlägsen
Sune Jönsson från Hässleholms MK var totalt överlägsen med sin Audi och vann Falsterbo Rallysprint i Trelleborg med 45 sekunder. Sune Jönsson trampade gasen i botten och avgjorde tävlingen redan på den första specialsträckan och tog totalsegern med 45 sekunders marginal till fjolårssegraren Johannes Fraas.
Bengt Palm från Kristianstad gjorde också en fin körning med Mitsubishin, vilket gav honom segern i B-klassen och en total tredje plats.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

02-12-04 Finland regerar i motorvärlden
Rosberg, Kovalainen och Paasonen. Ständigt dessa flygande finländare. Ge dem en bil &endash; och de lyfter.
Finland höll andan och tittade i skyn. Och mycket riktigt &endash; en ny stjärna tändes, bredvid andra som Salo, Häkkinen, Lehto och Räikkönen.
17-årige Nico Rosberg klev ner i en Williams F1-bil i Barcelona. Nico är son till Finlands förste F1-stjärna, Keke, och på god väg att själv slå sig in i den yppersta världseliten.
Läs hela artikeln i
Expressen

02-12-04 VÄRMLANDSKAMPEN
Rallytalangerna Carlsson, Svedlund och Andersson gör upp i junior-VM
Tre svenskar kör junior-VM i rally nästa säsong. Alla är från Värmland - Daniel Carlsson, Oscar Svedlund och PG Andersson.
- Skitspännade och häftigt, säger Carlsson.
Det lär bli en riktig prestigekamp i junior-VM kommande säsong. Oscar Svedlund och Daniel Carlsson ska köra samtliga sju deltävlingar. Per-Gunnar Andersson fyra. Titeln som bäste värmlänning står på spel.
- Så tänker man inte. Men det är jäkligt roligt att vi kommer vara så många i samma klass, säger Daniel Carlsson som ännu inte bestämt sig vilken bil han ska köra i Super 1600-klassen nästa säsong.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-12-03 Segern gav Jennie-Lee en Gran Canaria-start
Jennie-Lee Hermansson, rallytjejen från Skamhed, slog verkligen till i rätt tävling då hon för drygt fem veckor sedan vann lilla grupp N vid finalen i de tyska mästerskapen i Straubing.
Som en glad överraskning gav den segern henne en tur till Kanarieöarna och på lördag ställer Jennie-Lee upp i Rally Maspalomas, en internationell tävling med 19 deltagare från nio länder. På söndagen anlände Jennie-Lee och hennes andreförare Joakim Söderkvist till Gran Canaria.
- Min bil har jag inte sett till än, men den lämnade i alla fall Sverige med båt före mig, berättar Jennie-Lee.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

02-12-02 Prestigeseger för Bräck
Amerikas bästa toppförare i en duell. Bäst av alla var Kenny Bräck från Glava som i fredags vann Race Of Champions America på Gran Canaria.
- Jättekul att få vinna den här prestigematchen över tre amerikaner, säger värmlänningen.
Den årliga jippotävlingen Race Of Champions inleddes i fredags med ROC America - en tävling där nationens toppförare inom olika motorgrenar möts.
Kenny Bräck fick inledningsvis stryk av Jimmie Johnson i första heatet, sen besegrade han dock förre Cart-konkurrenten Cristiano da Matta och Jeff Gordon.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-12-02 Triumf i EM för Örebro
Dahl mästare - Sellberg bronsmedaljör och "Stor grabb"
Örebro-klubben Teknis MC upplevde sin största framgång på söndagen. Mikael Dahl, 29, blev Europamästare och Hans Sellberg, 65, tog brons när den sista EM-deltävlingen för klassiska rallybilar avgjordes i Frankrike.
- Det är inte alla som blir Europamästare i en bil som är äldre än en själv, säger Mikael Dahl med ett leende.
Till vardags säljer han sprängämnen. Men även som rallyförare är Mikael Dahl explosiv. I går körde han hem EM-guldet i en gammal Porsche 911 från 1965.
Läs hela artikeln i
Nerikes Allehanda

02-11-30 Oscar kör vidare - i en VW Polo
Glöm Mitsubishi, glöm Subaru. Nästa år kör Oscar Svedlund Super 1600-klassen - i en Volkswagen Polo. Karlstadssonen skrev under kontraktet tidigt i går morse.
- Ett stort kliv uppåt, säger Svedlund till VF-sporten.
Svedlund som vann den sista VM-deltävlingen, RAC-rallyt i England, i grupp N avancerar ytterligare i prestige då han ansluter sig till junior-VM förarna i Super 1600.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-11-30 Kenny Bräck vann rallytävling
Kenny Bräck slog de övriga amerikanska bilsportstjärnorna då Race of Champions inleddes på Kanarieöarna på fredagen. Bräck slog flerfaldige Nascar-mästaren Jeff Gordon i finalen.
Det var de i USA verkande stjärnorna som inledde Race of Champions, den jippobetonade tävlingen mellan motorstjärnor där alla kör en likadan Peugeot som Marcus Grönholm vann rally-VM med tidigare i år.
För Grönholm slutade dock fredagen på ett sätt han helst vill glömma. Han skulle uppvisningsköra och visa hur man kör en rallybil om man är världsmästare. Med sig i kartläsarstolen hade han Nascar-stjärnan Jeff Gordon, som fick en åktur han sent ska glömma.
Läs hela artikeln i
Dagens Nyheter

02-11-30 Rallytalang klar för VM
"Det här kan leda till mycket"
Oscar Svedlund, 22, från Karlstad fick i går klart med ett fabrikskontrakt med Volkswagen.
Kontraktet ger honom chansen att köra hela VM-serien i rally för juniorer kommande säsong.
- Det här kan leda till mycket - om jag lyckas förvalta chansen på rätt sätt, säger Oscar.
Med andraplatsen i sommarens Jyväskylärallyt skapade han kontakter. Segern i RAC-rallyt för ett par veckor sedan gjorde att dörrarna öppnades.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-11-29 Norodd kjøpte bil til 500.000
Funksjonshemmede Norodd Johansen fra Heradsbygd i Elverum har kjøpt vinnerbil i rally. For drøye 500.000 kroner har heradsingen tatt over Tord Linneruds Mitsubishis Lancer EVO 6.
Drømmen hans er at Per Engseth blir norsk mester i bilen! 28 åringen planlegger en aktiv markedsføringskampanje for å sikre et best mulig driftsbudsjett for 2003-sesongen. Han regner med at en full sesong vil koste i overkant av 400.000 kroner.
- Jeg gleder meg til å teste ut passasjersetet bilen, men det skjer ikke før i jula. Nå er Mitsubishien til full overhaling hos spesialisten Sven Inge Neby i Torsby. Det er han som ordner alle konkurransebilene til Walfridsson-familien.
Läs hela artikeln i
Østlendingen

02-11-29 Rallybröder har köpt en värstingbil
Rallyvärstingarna blir allt fler i Eskilstuna.EMK:s Håkan Johansson och Johan Rudengren susar runt i var sin fyrhjulsdriven Mitsubishi.Nu har också SMK-bröderna Johan och Micke Oscarsson tagit ett steg upp i klasserna.
- Det är en pojkdröm som förverkligats för oss. Vi hade hyrt bilen till Västerås sprinttävling i augusti och man kan väl säga att det blev kärlek vid första ögonkastet. I stället för att lämna tillbaka bilen köpte vi den, säger Oscarsson den yngre - det vill säga Johan - när han visar upp Ford Escorten som för tillfället är under nedmontering för att återskapas i nyskick.
Läs hela artikeln i
Eskilstuna Kuriren

02-11-28 Volvo backar &endash; nu kör de STCC
Höstens STCC-nyhet var att Volvo parkerar sina tävlingsbilar. Här kommer en som är bättre:
Volvobilarna står på startlinjen i maj. Efter Volvos överraskande avhopp från ETCC och STCC har debatten varit intensiv. Varför?
Varför slutade Volvo när de precis lanserade sina högprestandabilar S60R, V70R? Var det Ford som gav direktiv och sparkrav? Varför sa Volvo att det var för dyrt att tävla när 70 procent av deras tävlingsbudget betalades av andra företag?
I dag kan vi räta ut en del frågetecknen.
Läs hela artikeln i
Expressen

02-11-28 Blomqvist kör vidare i VM
56-årige Stig Blomqvist vann sin första VM-tävling i rally 1971 i en Saab. Han blev världsmästare 1984 i Audi. Och Örebros "Mäster" är med i VM-cirkusen även nästa år! Stig kommer att köra sex VM-rallyn i grupp N - men nu i en Subaru.
- Det ska bli intressant. Mitsubishin har tidigare domnierat den här klassen men Subaru har nu en bra bil på gång vilket redan visat sig i år, säger Stig, som inte är helt obekant med bilen.
- Jag har kört den i en tävling på Irland för några år sedan.
Läs hela artikeln i
Nerikes Allehanda

02-11-27 Rallyförare kvar i häktet
Den värmländske rallyföraren som sitter häktad misstänkt för spritsmuggling till Norge kommer att få fira Lucia i häktet.
Åklagaren vill ha ytterligare tid på sig. När Karlstads tingsrätt förlängde utredningstiden för snart två veckor sedan, bestämdes att åtal mot den misstänkte motormannen ska vara väckt nu på fredag. Men åklagare Ulf Forsberg, vid internationella åklagarkammaren i Uppsala, säger nu att han inte kommer hinna till dess.
- Jag kommer att begära ytterligare två veckor.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-11-27 Avesta bilklubb ute på banan igen
Nu rullar Avesta bilklubb igång igen, efter några års motorstopp. Förra helgen samlades några av entusiasterna för att undersöka intresse för att klubben ska leva vidare.
- Och nu kör vi, säger Håkan Ericsson till DD.
Det är några av de gamla, trogna medlemmarna ihop med några nya yngre medlemmar, som ska utgöra styrelse och som nu hoppas få fart på verksamheten igen.
- I bästa fall med tävlingsverksamhet. Och då blir det väl folkrace och rally som vi tidigare haft.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

02-11-27 Rallyfinal i Askersund
Populära Supermästerskapet i rally fortsätter även nästa år. Sex tävlingar väntar, fördelat på tre vinter- och tre sommarrallyn. Sammanlagt tävlar förarna om totalt runt 200 000 kronor.
Precis som tidigare handlar det om två klasser, en för fyrhjulsdrivna och en för tvåhjulsdrivna bilar.
Eftersom 2wd-klassen har så stort antal deltagare separerar man A-förarna från B- och C-förarna.
Läs hela artikeln i
Nerikes Allehanda

02-11-26 Oscars drömmöte
Svedlund inbjuden till världsmästare Grönholms vintertester
Utsedd till årets rallyjunior av en motortidning. Belöningen - en testdag i Skodas WRC-bil. Men den riktiga godbiten kommer i januari för Oscar Svedlund. Då är han inbjuden av världsmästaren Marcus Grönholm till Peugeots vintertester.
- Det ska bli skitkul, säger 22-åringen.
Oscar Svedlunds seger i det brittiska VM-rallyts grupp N har fått saker och ting att börja röra på sig.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-11-26 Levin tog totalsegern i Ravlundasprinten
Precis när Kristianstads rallyåkare Per Levin funderar på att trappa ner på tävlandet, kommer så den absolut största framgången.
-  Kanonkul, menar han efter segern.
- Det här trodde jag inte själv före start. Även om jag visste att skulle kunna vara med i toppen, men totalseger, nja det var nog att vara för optimistisk!
Per, med en av sina sponsorer, Joakim Hallin, i högerstolen fick nu en gruvlig revansch främst på SMK Hörbys Lars Mårtensson. Förra gången de kämpade om totalsegern i Färssvängen, var Mårtensson sex tiondels sekund bättre än Per.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

02-11-25 Rallyfest utan Kenneth?
Får inte köra Svenska rallyt för Skoda - nu letar han nytt team
Blir det ett Svenska Rally 2003 utan Kenneth Eriksson?
- Det kan bli så, säger Kenneth Eriksson. Det ser inte ut som om jag får köra Svenska Rallyt för Skoda. Alternativet är i så fall om jag får en körning för något annat team.
Kenneth Eriksson vet ännu inte hur det blir med förarkontrakt inför nästa år. Troligen får han ett begränsat kontrakt med Skoda, men det kommer av allt att döma inte att omfatta Svenska Rallyt.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-11-25 Gotland Ring vill bygga motorbana i det gamla stenbrottet vid Storugns
Ansökan om bygglov har nu lämnats in för projektet Gotland Ring med en cirka sex kilometer lång motorbana kombinerad med en aktivitetspark inriktad på motorfordon. Den första delen av anläggningen kan stå klar under nästa år.
Den här gången försöker företaget bakom projektet att få uppföra anläggningen i ett övergivet kalkbrott vid Storungs. En tidigare placering vid Kulgården öster om Visby flygplats fick nej på grund av risken för att vattentäkter skulle kunna förorenas.
Läs hela artikeln i
Gotlands Allehanda

02-11-25 Waldegård hjälper Pahlin
1979 så blev han världsmästare i rally. Nu ska den levande legenden Björn Waldegård hjälpa Sundsvallsföraren Torbjörn Pahlin att få fart på sin karriär.
- Det känns naturligtvis väldigt kul att få jobba tillsammans med Björn, som har en otroligt stor erfarenhet, säger Pahlin
Björn Waldegård tillhör världens främsta inom rallysporten - någonsin. Han har en meritlista som aldrig tycks ta slut och han är en av de som nämns med störst respekt i rallyvärlden, trots att det var flera år sedan han befann sig på toppen av sin karriär. För 23 år sedan nådde han sin största framgång, då han blev världsmästare.
Läs hela artikeln i
Dagbladet

02-11-23 Forsoningen
Han var den siste Petter Solberg (28 i dag) hadde ventet gratulasjoner fra. Men plutselig stod han der, Ford-sjefen Malcolm Wilson.
Der og da kom forsoningen.
I over to år har Wilson ikke snakket ett ord med Solberg, til tross for at de har vært på bortimot 30 VM-rally sammen. Han mislikte sterkt at Petter forlot Ford til fordel for Subaru på sensommeren 2000.
Men i går, etter seieren, innrømmet Malcolm Wilson overfor VG:
Läs hela artikeln i
VG Nett

02-11-23 "Det kan bli sju till tio tävlingar"
Räkna med Eriksson i Skodas bil i rally-VM även nästa år
I söndags tog Kenneth Eriksson farväl av rally-VM-cirkusen - trodde alla.
- Jag kan få köra sju till tio tävlingar nästa år, säger Eriksson.
När den 46-årige dalkarlen körde i mål i det brittiska rallyt stod han efter 17 VM-säsonger utan kontrakt för nästa år.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-11-23 Rallylöfte får testa VM-bil
Oscar Svedlund: Kan få stor betydelse för karriären
I söndags vann Oscar Svedlund standardklassen, Grupp N, i det brittiska VM-rallyt. Tidigare i år har den 22-årige karlstadföraren en andraplats i Grupp N i det finska VM-rallyt.
Nu kommer belöningen - en testdag i en riktig fabriksbil.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-11-23 Erikssons nya Skoda ska utmana Peugeot
Rallyföraren Kenneth Eriksson blir kvar som Skoda-förare. Han får dock inte köra alla VM-deltävlingar nästa år och missar bland annat de inledande tävlingarna inklusive Svenska Rallyt.
Däremot får han vara med och utveckla en ny VM-bil för Skoda.
Skoda ska på sikt övergå från Octavian till den mindre Fabia, skriver Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.
Och den nya bilen kan bli en riktig vinnarbil.
Läs hela artikeln i
Expressen

02-11-21 Ny sträckning i Paris-Dakar-rallyt
Den kommande upplagan av Paris-Dakar-rallyt börjar varken i Paris eller slutar i Dakar. Den 25:e upplagan av ökenrallyt körs i stället mellan Marseille och Sharm El Sheikh i Egypten.
Tävlingen startar på nyårsdagen och den 19:e är det tänkt att de tävlande ska vara framme i Sharm El Sheikh efter 17 etapper och sammanlagt 8 552 kilometers körning genom Libyen, Tunisien och Egypten.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-11-19 Norskt VM-rally inget hot mot Svenska Rallyt
Norge vill ha ett VM-rally - och miljardären Kjell Inge Rykke är beredd att satsa 45 miljoner kronor för att det ska bli verklighet. Men någon fara för det svenska VM-rallyt är det inte. Istället kan det bli två snörallyn från 2005.
Norrmannen Petter Solbergs seger i det brittiska VM-rallyt kom lämpligt, rally har blivit ännu hetare i Norge.
Mängder av fans brukar följa Solbergs framfart i värmländsskogarna under Svenska Rallyt. Snart kanske de inte behöver åka så långt.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-11-19 Det finns gränser för vad Tina tål
Nej - ännu är faktiskt inget klart med huruvida 46-årige rallyföraren Kenneth Eriksson från Äppelbo får fortsätta i Skoda nästa VM-säsong.
- Absolut inget är klart. Det finns inga klara papper, säger hans co-driver Tina Thörner, sedan det unika rallyparet avslutat årets VM-säsong med en 13:e plats i brittiska rallyt.
För egen del koncentrerar sig Tina snart på världens tuffaste rally - Dakarrallyt.
Strax innan årets sista VM-rally - Network Q Rally - berättade Kenneth Eriksson för DD att ett besked om hans framtid i Skoda skulle komma när rallyt var klart.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

02-11-19 Två dalatävlingar i Supermästerskapet
2003 fortsätter populära Supermästerskapet i rally för fjärde året. Sex tävlingar väntar, fördelat på tre vinter- och tre sommarrallyn.
Sammanlagt tävlar förarna om totalt ca. 200.000 kronor. Och precis som tidigare handlar det om två klasser, en för fyrhjulsdrivna och en för tvåhjulsdrivna bilar. Eftersom 2wd-klassen har så stort antal deltagare separerar man A-förarna från B- och C-förarna.
Av årets arrangörer är fyra helt nya. Det är klubbarna kring sjön Väsman i Dalarna som kör vintertävlingen Dan Anderssons Minne (1 februari) och sommarens tre arrangörer Eskilstuna MK, SMK Valdemarsvik och MK Ran från Askersund med årets finalrally Rejme-Knixen.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

02-11-19 Tina och Ari - nytt rallypar
Tina Thörner har idag en dagbok för nästa år, som är fyllt av frågetecken. Kenneth Erikssons codriver vet idag väldigt lite om framtiden - utöver att hon i januari skall köra Dakarrallyt med Ari Vatanen!
- Det stämmer det, säger Tina på sin breda värmländska, just hemkommen från årets sista VM-rally - det brittiska.
- Jag har tidigare sagt att jag aldrig mer skall åka ett ökenrally. Men då visste jag inte att jag skulle få förfrågan från Ari Vatanen. När det är han, kan jag bara inte säga nej
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-11-18 Bromsa och styr - när greppet släpper
- Det borde vara lag på att träna halkkörning, många vet inte ens hur ABS-bromsarna fungerar. Orden kommer från Jonas Kruse, rallyproffs och nybliven förbundskapten för det svenska juniorlandslaget i rally. Det fryser på och den första halkan har redan slagit till på många håll i landet. Det är nu vi bilförare är som mest sårbara och goda råd är dyra om vi ska hålla oss kvar på vägen.
- Försök aldrig att gasa dig ur en sladd, i nio fall av tio är det bättre att bromsa och styra, säger Jonas Kruse.
Läs hela artikeln i
Eskilstuna Kuriren

02-11-18 Kennys revansch: vann sista cartloppet
Kenny Bräck fick sin efterlängtade seger. Kenny Bräcks oturssäsong slutade - i dur! Det var över ett år sedan han vann ett race - men i säsongens sista cartlopp fick han sin revansch.
Ett år, två månader och två dagar. Så länge sedan var det Kenny vann en tävling i cartserien. Vilken revansch, efter en minst sagt strulig säsong i Team Chip Ganassi, att få kliva överst på prispallen.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-11-18 Rally - rena familjefesten
Oscar Svedlunds andra seger i år.
Oscar Svedlund efter segern i Wales: Det här känns stort VM-rallyt i Wales vanns av en svensk. Oscar Svedlund från Karlstad körde hem grupp N4.
 - Det känns stort, nog det största i karriären, säger han.
Nästa år står hela sju VM-deltävlingar på programmet i grupp N för Oscar och hans Mitsubishi.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-11-18 Oscars segersprut
Svedlund vann grupp N i brittiska VM-rallyt: - Min största seger
Drivaxeln gick av. Men ledningen höll. I går eftermiddag körde Oscar Svedlund i mål i engelska RAC-rallyt - elva sekunder före tvåan i Grupp N, James Thompson.
- Karriärens största seger hittills, jublar värmlänningen.
Karlstadssonen Svedlund har gått från klarhet till klarhet under årets säsong. Först blev han tvåa i det finska VM-rallyt. I går avslutade han säsongen ännu bättre. Men det var på gränsen.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-11-18 Äntligen, sa Alx
Racingesset Alexander "Alx" Danielsson kunde efter två magnifika race ta hem totalsegern i den så kallade Vinterserien.  
Äntligen nöjdHan gjorde det efter dubbla poles, dubbla segrar och snabbaste varv.
Äntligen stämde allt, grejerna höll, inget kvalstrul och två perfekta race. Det känns riktigt skönt att äntligen få vinna utan en massa "om och men", säger Alx i ett pressmeddelande.
Läs hela artikeln i
Länstidningen i Östersund

02-11-18 Hål i Wales grusade Janssons mål
"Tredje gången gillt". Så var det tänkt i alla fall. Men ännu en krasch satte stopp för Magnus Jansson och kartläsaren Thomas Fredriksson i Network Great Britian Rally.
Efter att ha tvingats avbryta det brittiska rallyt två år i rad, siktade Magnus Jansson på att äntligen ta sig i mål i det före detta brittiska RAC-rallyt.
Men försöket slutade i ett hål i vägen på den åttonde sträckan. De var varnade för ett hål i vägen, men det hjälpte inte.
Läs hela artikeln i
Norrköpings Tidningar

02-11-18 Sju tävlingar för Kenneth?
Kenneth Eriksson har, som vi tidigare berättat, varit i Prag och förhandlat om en fortsättning med Skoda.
Där har han erbjudits att köra minst sju deltävlingar nästa år. Något slutgiltigt avtal verkar dock ännu inte vara skrivet, men allt talar för att Kenneth kommer att välja att skriva på - trots att det inte blev full säsong.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-11-18 Smärtsam erfarenhet för Tobias
En sak fick Tobias Johansson från Ludvika klart för sig efter sin första start i det brittiska VM-rallyt:
Ska man konkurrera om topplatser gäller det att ha nya däck till sitt förfogande. Nu slutade han och kartläsaren Micke Johansson i en slänt på lördagens första sträcka.
- Bilen planade i lervällingen i en lång vänstersväng, höger bakhjul hamnade utanför kanten och det högg tag i tröskellådan. Vi rullade ett och ett halvt varv innan det tog stopp mot några träd, förklarade Tobias.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-11-17 Solberg tog historisk rallyseger
De går på tur, stickar lusekofter och är omöjliga att slå på skidor. Nu är norrmännen bäst i rallysporten också. Segrare i årets brittiska VM-rally: Petter Solberg från Spydeberg i en Subaru. Det är första norska VM-segern någonsin. Men definitivt inte den sista.
Solberg, blond och alltid på vippen till ett leende, har etablerat sig i världstoppen den här säsongen. Segern i Cardiff gav honom andraplatsen i rally-VM efter suveräne mästaren Marcus Grönholm, Finland, Peugeot.
Norrmannen har i ett par säsonger varit en ömt vårdad planta i rallysportens drivhus. Visst har han kört bort sig några gånger, gjort onödiga misstag, skrotat bilar och satsat när han borde ha avvaktat.
Läs hela artikeln i
Expressen

02-11-14 Thörner sa ja till Dakarrallyt - kör med EU-politiker
Hon sa: Aldrig mer!
I januari åker Tina Thörner Rally Raids Dakar för tredje gången. Nu med EU-parlamentariken, Ari Vatanen.
Sportbladet kan som första tidning avslöja att Tina Thörner kommer att köra ökenrallyt Dakar tillsammans med Ari Vatanen. Finländaren som vann rally-VM 1981 ringde Tina från EU-parlamentets korridorer och bad henne åka med för Team Nissan.
Och, Tina svarade ja.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-11-14 Kenneth tror på poäng i årets sista rally
Med utgångspunkt från Cardiff genomförs, med start i dag, RAC-rallyt. Ett rally som normalt brukar vara höjdpunkten på World Rally Cup. Men lika spännande som vanligt blir det inte i år. WRC är redan avgjort - Marcus Grönholm behöver inte ens komma till start för att bli världsmästare - vare sig individuellt eller i märkes-VM.
För svensk del finns två förare med, som kanske kan vara med och slåss högt i resultatlistorna. Speciellt som det handlar om ett mycket utpräglat grusrally.
Den ene är Thomas Rådström, som rattar en Citroën, och den andre är naturligtvis Äppelbos och Skodas Kenneth Eriksson.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-11-14 Laddade dalaförare i brittiska rallyt
Två rallyförare från Dalarna deltar i årets brittiska VM-rally - Kenneth Eriksson, 46, Äppelbo och Tobias Johansson, 20, Ludvika.
För Kenneth kan det bli det sista VM-rallyt. Tobias är i början av sin karriär. När DD fick tag på Kenneth Eriksson på måndagskvällen var han och co-drivern Tina Thörner på en väg någonstans i Wales norr om Cardiff. Där inleds på torsdag Network Q Rally (tidigare RAC) , som avslutar årets VM-säsong och alltså även kan bli Kenneths sista som VM-förare.
- Det vore tråkigt i så fall. Jag har fortfarande så mycket passion i kroppen för det här, säger han.
Läs hela artikeln i
Dala-Demokraten

02-11-12 Dreamteam
Kenny Bräck, Tony Rickardsson och Tomas Rådström &endash; i samma lag.
Tre av Sveriges största motorstjärnor kommer att tävla tillsammans i Race of Champions.
&endash; Jag kommer inte att åka dit och köra på halv gas. Den saken är klar, säger cartstjärnan Kenny Bräck
Tomas Rådström.Flera av världens största motorstjärnor finns på plats i Gran Canaria om 18 dagar.
&endash; Som liten grabb satt jag som klistrad när Stig Blomqvist åkte ner och spöade skiten ur alla andra i världseliten i rally. Det här är en tävling med oerhört mycket prestige, säger Bräck till Expressen.
Tanken är att förarna ska mäta sina krafter på lika villkor. Alla kör identiska bilar och de tävlar mot förare som till vardags åker i samma disciplin.
Läs hela artikeln i
Expressen

02-11-12 Ny utmaning för Högberg
I vinter satsar 37-åringen på snöskotercross "Det här ska bli jäkligt kul"
Bosse Högberg har under många år gjort skäl för epitetet mångsysslare inom motorsporten. I vinter gäller det satsning på ytterligare en helt ny gren - snöskotercross. Bosse är mest känd som motocrossåkare. Redan vid tolv års ålder härjade han i resultatlistorna på en 50-kubikare.
Under en hittills 25 år lång karriär har Bosse hunnit med bli världsmästare i stadioncross (i Indien av alla platser!) på 80-talet. Han vann junior-SM i motocross -81 och har även ett brons i stora SM. 1995 var han en framhjulspunktering ifrån guldet i 250-500 cc.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

02-11-12 Strömbeck vann i Gränna
Med minsta möjliga marginal, åtta tiondelssekund, vann Kristianstads Anders Strömbeck Volvo Originalklassen i Citroén Rallyt som avgjordes i trakterna kring Gränna.
&endash; Marginalen skulle varit större, om vi inte tappat så mycket tid på första sträckan, konstaterar tillfällige co-drivern Björn Larsson.
Det var nästan vinterväglag som mötte de drygt hundra deltagarna i Citroén Rallyt. Värst var det på första specialsträckan som var rejällt hal och här tappade paret Strömbeck/Larsson nästan sex sekunder till sträcksnabbast i klassen.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

02-11-11 Tobias på väg mot nytt rallyäventyr
- Jag kommer säkert att vara jättenervös på båten mellan Göteborg till Newcastle. Det är väl då man får tid att fundera lite.
- Fram till nu har det varit så mycket att stå i, sa Tobias under de sista förberedelserna innan han lämnade Ludvika med sitt hov i lördags.
Snön föll över staden och snö kan Tobias råka ut för under rallyt i Wales. Men dubbdäck är det inte tal om.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-11-11 Helene ensam tjej på välbesökt kartingkurs
Ny bana nära Östersund och en friskt satsande motorklubb. Ett koncept som lett till ett uppsving inom kartingsporten bland killarna - men vart är tjejerna?
När motorsäsongen drar igång till våren kommer bensinångorna ligga som ett täcke och gummit att rycka på Östersunds motorstadion. Utöver de gamla förarna kommer alla som nu är i full färd med att ta sin licens att åka ut och känna på den nya kartingbanan i Lungre.
Läs hela artikeln i
Östersunds Posten

02-11-09 De siktar mot en plats i rallyeliten
200 meter, tvär vänster över krön, 50, medium höger nyper, 200 vinkel vänster...Okända uttryck för nästa alla, men för länets codrivers innebär dessa rallynoter att höstens "vila" är över och att ytterligare en rallysäsong står på dörren. Vinterunderlaget på länets rallyvägar börjar visa sin rätta skepnad med ett isbelagt skikt.
Förberedelserna för säsongen 2003 är redan så gott som slutförda för alla team.
Så även för Team Sandell Motorsport, som dock står inför en förändring gentemot förra säsongen; med 27-årsdagen i antågande är Jonas Eriksson, Jämtlands Motorklubb, ett nytt ansikte som kommer att sitta i stolen bredvid föraren Patrik Sandell.
Läs hela artikeln i
Länstidningen i Östersund

02-11-08 Sebastian tävlar i England mot världens främsta
I somras körde han den svenska Formel Ford-serien och slutade där som totalfyra.
Nu tar Sebastian Hohenthal nästa steg mot en framtida Formel 1-karriär.
Under fyra tävlingar i denna månad ska han i England få köra mot världens bästa Formel Ford-förare.
Vinterserien heter den Formel Ford-serie som varje år denna tid körs i England. Där samlas många av världens unga och lovande förare som alla har ett gemensamt mål - att nå Formel 1.
Läs hela artikeln i
Mora Tidning

02-11-08 Björn blir vår nye F1-förare
Svenske racertalangen: Jag kan inte säga vilket team det rör sig om Det var tolv år sedan Stefan "Lill-Lövis" Johansson körde formel 1.
Nu kan Sverige och Växjö få en ny förare i den förnämsta av alla racingserier. Björn Wirdheim, 22, ligger i föhandling med ett F1-team inför nästa år. I tisdags var Björn Wirdheim i Genéve och pratade med ett F1- team.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-11-08 SM i gokart i Skellefteå
Skellefteå Motorsällskap kommer att arrangera SM i gokart på Furunäsbanan till sommaren. SMS har därför ansökt om ett bidrag på 500 000 kr för upprustning av banan. I går beslutade kommunens fritidsnämnd att prioritera 300 000 kr ur 2003 års budget till SM-arrangemanget.
- Allt tillskott behövs, säger Valter Stenmark i Skellefteå MS.
Läs hela artikeln i
Norra Västerbotten

02-11-07 Thord sensationell fyra
Delad fyra totalt och bästa tvåhjulsdrivna ekipage blev resultatet för Thord "Todde" Johansson med co-driver Magnus Jönsjö från Tollarp, i tyska Lausitz-Rallye.
Ett fullständigt osannolikt resultat, med tanke på att av de 165 startande fanns det hela 40 fyrhjulsdrivna WRC-bilar. Bilar som normalt sett ska köra åttor runt Toddes gamla Volvo.
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

02-11-07 Karriären "grusad"
...för Kenneth, som ser fram emot att fortsätta köra Skoda
I dag åker Kenneth Eriksson till Tjeckien för att prata rallyframtid med Skodas ledning.
- Det ser ut som om Skoda kommer att satsa på en tredje bil, säger Kenneth, som i går var hemma i Äppelbo på visit efter de senaste äventyren i Australien.
Kenneth hade ett långt samtal med Skodas teamchef Petr Kohoutek via telefon på onsdagen. Och Petr hade intressanta besked:
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-11-06 Motorstjerne pågrepet i metanol-saken
En 39 år gammel svensk motorstjerne fra Värmland er pågrepet, mistenkt for å ha stått bak smugling av den livsfarlige metanolspriten til Norge.
Ifølge avisen Göterborgs-Posten (GP), ble mannen arrestert i Karlstad på fredag i forrige uke. Ifølge avisen skal mannen tilhøre eliten innen sin sportsgren.
Mannen er mistenkt for ulovlig og grov ulovlig befatning med sprit i årene 2000 til 2002.
Läs hela artikeln i
Krimavisen

02-11-06 Bräck byter stall: Jag vill vinna igen
Återvänder till David Lettermans Team Rahal Kenny Bräck är trött på fiaskotävlingar. Till nästa säsong byter han omgivning. Av allt att döma hamnar han i sitt gamla stall: David Lettermans Team Rahal.
 - Jag vill vinna igen, säger Bräck.
Efter nästa helgs tävlingar i Mexiko upphör samarbetet mellan den svenske racingstjärnan och hans stall Chip Ganessi.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-11-06 Kenny Bräck på väg tillbaka till Team Rahal?
Värmlänningen Kenny Bräck till nygamla stallet Team Rahal? Enligt tv-sporten är det redan klart.  Själv väljer Kenny Bräck varken att dementera eller bekräfta nyheten.
- Jag kan inte svara på det just nu. Det går så många rykten, säger Bräck när VF-sporten får tag på honom i USA.
Klart är dock att Bräck inte kommer köra för det nuvarande stallet Target Chip Ganassi i Cart nästa säsong.   
- Det är bestämt sedan en tid tillbaka, berättar Bräck
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-11-06 EM- och SM-rally i slutet av februari
Snow Rally Sweden 2003 är namnet på vinterns motorhöjdare i länet. Tävlingen avgörs 27 februari-1 mars och finns med både i EM- och SM-serien. Det har varit klart sedan länge att Snow Rally i Östersund får vara med i den nya EM-serien.
När internationella tävlingskalendern nu är spikad är det definitivt och dessutom klart med datumet i slutet av februari.
  Ytterligare status får dessutom tävlingen eftersom den ingår som andra deltävling i SM.
Läs hela artikeln i
Östersunds Posten

02-11-05 Lyckad landslagsdebut av Mats i England
Mats Öhman, Tvärån, landslagsdebuterade i helgen när han tävlade för Sverige på rallycrossbanan Crofts i England. Där lyckades han bra med bland annat två heatsegrar som resultat. - Visst var det roligt att vinna heaten, men även tidsträningen var mycket kul, säger Mats.
Under lördagen var det tidsträning och då flöt det på riktigt bra för Mats. Något som resulterade i den näst snabbaste tiden! Mats hade både fjolårets SM-trea Urban Bergström och 1999 års mästare Ingemar Björn efter sig.
Läs hela artikeln i
Piteå Tidningen

02-11-05 Dags för avslutning i rallyskolan
Anders Dawidsson, Helsingborg, rutinerad kartläsare och numera även rallyansvarig i Södra Bilsportförbundet har både visioner och ambitioner om att kunna få fram rallyförare som kan platsa i Bilsportförbundets juniorsatsning
- Vi måste hjälpa och stötta våra blivande rallystjärnor direkt, någonting som det varit lite si och så med.
- Nu gör vi ett försök, så får vi se hur långt det bär!
Läs hela artikeln i
Kristianstadsbladet

02-10-29 Hård kamp i Marknadsnatta
Kvarnvingarnas Pierre Andersson vann en hård kamp och stod till slut som segrare i årets upplaga av Marknadsnatta. Segermarginalen blev bara drygt fyra sekunder.
Årets upplaga av Marknadsnatta utanför Skänninge bjöd på en hård kamp om slutsegern. Tävlingen, som också var final i det öppna östgötamästerskapet, blev en kamp mellan Pierre Andersson, Kvarnvingarna, och Tobias Gustavsson, SMK Östgöta.
Gustavsson inledde bäst och ledde efter två sträckor, men sedan kontrade Andersson. Han vann de två avslutande sträckorna och hade i mål 4,4 sekunder marginal.
Läs hela artikeln i
Motala Tidning

02-10-28 Tobias Johansson laddar för VM-rally
Det blev ingen start i 3-Städte-Rallye, tyska mästerskapens final, för Tobias Johansson, Ludvika. Han var anmäld, men valde att tacka nej.
Anledningen är att Tobias, som rattar en Mitsubishi, har fått klartecken att köra årets sista VM-rally, Network Q Rally i Cardiff, Wales, den 15-17 november. Pengarna räcker inte till båda starterna och självklart prioriterar Tobias VM-deltävlingen.
Dala-Demokraten

02-10-28 Far och son bäst i Marknadsnatta
I säsongen allra sista tävling tog MSK Kvarnvingarnas Pierre Andersson säsongens första seger. Och han gjorde det tillsammans med sin far Sven-Erik.
- Vi har inte åkt rally ihop på sju år så det var verkligen kul att det gick så bra, sa en glad segrare.
Pierres far Sven-Erik är ett välkänt namn i rallykretsar och det var tack vare honom som ekipaget över huvudtaget kom till start.
- Vi har bilen ute på annons och tvekade länge på att ställa upp. Risken att något händer finns ju alltid. Min kartläsare Björn Carlsson var tveksam, men pappa var sugen och så fick det bli, sa Pierre som i och med segern gick upp på topp tio i totalcupen och dessutom blev tvåa i DM efter Jari Saarinen.
Läs hela artikeln i
Östgöta Correspondenten

02-10-28 Jennie vann i Straubing
- Det här var min bästa rallyprestation någonsin. Jättekul att få vinna en av deltävlingarna i Tyska rallycupen.
Vansbrotjejen Jennie-Lee Hermansson var lycklig över sin klasseger i N1 i det interantionella tyska 3-Städterallye i Straubing. En inte allt för lättköpt seger.
- Det var ett fruktansvärt svårt rally, menar Jennie-Lee. En blandning av asfalt och grussträckor, där grussträckorna efterhand blev lervällingsträckor i det ihållande regnet.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-10-26 Curt Göransson blev livräddare
Förre rallyesset Curt Göransson från Färila, även välkänd som timmeråkare i Härjedalen, fick mycket beröm för sin hjältemodiga insats vid en trafikolycka.
Olyckan inträffade mellan Korskrogen och Los i nordvästra Hälsingland häromdagen. Medvetslös och fastklämd i sin totalramponerade personbil låg en man från Sundsvall efter att ha krockat med en lastbil i den svåra halkan.
Läs hela artikeln i
Länstidningen i Östersund

02-10-26 Ingen succé för Jonsson i Tyskland
Det tyska mästerskapsrallyt 3-Städte Rallye blev en synnerligen kort historia för Forshagas Mats Jonsson. Redan på fredagens första sträcka råkade han ut för turbohaveri med WRC Ford och bröt.
Bättre går det då för Mitsubishi-förarna Kenneth Bäcklund, Vara och Karlstads rallyjunior Oscar Svedlund. Bäcklund ligger tvåa totalt, 1,11.6 bakom tyske storfavoriten Mathias Kahle i en WRC Skoda.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-10-21 Carlsson nöjd femma i Rallye des Cardabelles
Brice Tirabassi, Franrike, vann Rallye des Cardabelles. Bäste utlänning i den franska mästerskapstävlingen blev värmlänningen Daniel Carlsson.
- Jag är en nöjd femma, låter Carlsson hälsa från Sydfrankrike.
Även stallbasarna i brittiska Ford Rallye Sport var tillfreds med Daniel Carlssons och kartläsaren Mattias Anderssons insatser under helgen.
- Det är klart att jag kör en Boreham-preparerad Ford Puma Super 1600 i RAC Rallyt, berättar han.
Svenskarna har brutit de fyra senaste JVM-starterna då i en italiensk preparerad Puma.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-10-21 "Alx" fyra på Formel Ford-VM
Alexander Danielsson avslutade säsongen på bästa sätt. Frösökillen körde in som fyra i Formel Ford-festivalen i England, tillika inofficiella VM.
- Vi har gjort en helt fantastisk insats, både jag och teamet, säger Danielsson till ÖP.
Efter allt strul med trasiga bilar och teambyten under året, var insatsen i VM en efterlängtad framgång för hårt prövade Danielsson. Men samtidigt överraskande.
Av de cirka 60 förarna från 20 länder hade svensken en av de sämre bilarna, "en B-bil", som "Alx" själv kallar den.
Läs hela artikeln i
Östersunds Posten

02-10-16 Håkan bygger en bil Del 1
Så här ser en gammal trotjänare till Volvo 740 ut när Håkan Rönnebring har börjat gå loss på inredningen. 49 000 mil står det på mätarn. Men än har den långt i från rullat färdigt. I stället för skroten väntar en noggrann och minutiös förändring.
60 000 kronor, hundratals arbetstimmar och massor av envishet &endash; så skapas en rallybiln n I garaget hemma hos Håkan Rönnebring i Tving står en skrothög till Volvo &endash; knappt något för en fyndet-annons ens, säger Håkan själv.
Men snart inleds det stora förvandlingsnumret. Vraket ska bli en potent rallyskapelse med 260 hästar under huven.
Läs hela artikeln i
Sydöstran

02-10-16 Svårt vägskäl för Jonas Wigren
Lägg upp 600000 kronor och rallybilen är din. Jonas Wigrens bil är till salu. När han drar ner på satsningen hamnar han utanför Team 4 Speed.
-Jag står i en vägkorsning, förklarar bilmekanikern Jonas Wigren i Valdemarsvik.
Han blev SM-sjua i stora Grupp N och är jättenöjd med sin första säsong bland de stora. Inför nästa säsong är han på väg att hoppa av.
-Det tar mycket tid och är fruktansvärt dyrt, säger Jonas
Läs hela artikeln i
Norrköpings Tidningar

02-10-16 Roberto Colciago lämnar Kristoffersson?
Mästare två år i rad. Nu är Roberto Colciago på väg bort från STCC och Tommy Kristofferssons värmländska Audistall KMS.
- Roberto går inte att ersätta, säger Kristoffersson.
Calle Rosenblad är en av de som kan komma att försöka.
Colciago har blivit STCC-mästare båda säsonger han deltagit i hela mästerskapsserien. Framgångarna har givit eko ute i motor-Europa där han fått köra några ETCC-tävlingar - och varit snabbare än Alfa Romeos fabriksförare Fabrizio Giovannardi vid flera tillfällen.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-10-15 Frölander satsar på racingkarriär
Ny karriär på gång för simkungen Lars Frölander: Som racerförare.
- Jag är snart klar med formel Ford-licensen, säger han.
Men först ska han försvara OS-guldet från Sydney i Aten.
Det brukar gå undan i turbofart i vattnet för Lars Frölander, en av Sveriges största simmare genom tiderna.
Nu avslöjar han att det funnits en hemlig last i många år och som han nu släpper loss för fullt. Racing.
- Motorintresset har alltid funnits där, nu vill jag börja köra på allvar. Men jag måste ha klart med licensen innan jag kan börja tävla, säger Frölander.
Läs hela artikeln i
Expressen

02-10-15 "Frutte" - suverän vinnare av Östgötacupen
Med 174 av maximala 175 poäng är Freddie "Frutte" Gustavsson en värdig vinnare av Östgötacupen i folkrace för juniorer.
I år har "Frutte" formligen sopat banorna med konkurrenterna. De sju främsta placeringarna under säsongen får räknas och med 174 poäng innebär det att "Frutte" kan räkna in sex vinster och en andraplacering i poängsammandraget. Till detta kommer flera framskjutna placeringar, som fått räknas bort, i den 17 tävlingar långa serien. Nämnas kan att vinnaren av Östgötacupen förra året hade 170 poäng.
Läs hela artikeln i
Norrköpings Tidningar

02-10-15 Veteranen Ingvar Nilsson "mångkampsmästare"
Rallyveteranen Ingvar Nilsson från Hällefors tog hand om totalsegern i Volvo All Championship när rally på kontinentalt vis hade premiär i Söderhamn i helgen.
Förarna använde en 3,5 km lång asfaltslinga som kördes två varv per omgång. Lättillgängligt, kul för publiken - och spännande för förarna. Tävlingen var årsfinal i bilsportens festligaste mästerskapsserie - Volvo Original All Championship, en serie där förarna möts i olika bilsportgrenar under hela året.
Läs hela artikeln i
Bergslagsposten

02-10-15 Mikael funderar på ett vägbyte
I lördags krönte 17-årige Mikael Ekman säsongen med att bli Smålandsmästare i juniorernas folkraceklass. Oskarshamnsföraren som har gjort en riktigt kanonsäsong med sina folkracebilar och bland annat kört in som totaltvåa i en RS tävling för seniorer i Linköping.
- Det var skönt att få avsluta juniorkarriären med att vinna Smålandscupen, säger Mikael Ekman.
Efter nyår går Mikael upp som senior eftersom han fyller 18 år kommande sommar.
 - Ska bli härligt att få tampas med seniorerna nästa säsong. Det blir lite tuffare och tätare, menar Mikael.
Men samtidigt står Mikael inför ett vägval - eller vägbyte som motorfolket brukar säga
Läs hela artikeln i
Östra Småland

02-10-15 Lundbergs Golf var inte på humör
Det ville sig inte riktigt för gästrikeförarna när SMK Söderhamn bjöd på asfaltrally i lördags. Det var två tävlingar i tävlingen, Flygstaden Trophy för de trimmade bilarna och Rally Flygstaden, och då gällde det avslutningstävlingen i Volvo Originalcups All Championship, cupen där man kör på olika underlag.
Tidigare har man kört rally både på vintern och sommaren med grusföre samt isracing och banracing, och nu var det alltså dags för rally på asfalt. Tävlingen kördes på kontinentalt vis. Man startade med 30 sekunders mellanrum, och alla körde en 3,5 kilometer lång sträcka två varv. Detta gjordes tre gånger, alltså tre fartsträckor.
Läs hela artikeln i
Gefle Dagblad

02-10-15 Hellberg bäst i kommunen
Årets upplaga av Ludvika kommuns mästerskap i folkrace avgjordes på Hedparkenbanan i Tyfors med Fredriksbergs MK som arrangör. Deltagande klubbar var Fredriksbergs MK, Grangärde RRC, Ludvika MS och Sunnansjö MK. Fyra juniorer och 29 seniorer kom till start.
I juniorklassen var det inget snack om vem som skulle vinna. Niklas Albinsson var ohotad i kvalet och finalen.
Bland seniorerna visade det sig att fyra förare kört åt sig 19 poäng i kvalet. Detta borgade för en spännande A-final. Det skulle också visa sig att det var ett riktigt antagande.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-10-14 Full fart på Flygstaden
Succé för unik tävlingsform. Rallypropaganda när fartfantomerna intog Flygstaden i lördags.
Klockan 11.21 i lördags släpptes den första bilen i väg i asfaltrallyt på Flygstaden i Söderhamn.
Sedan hördes motorvrålet i över fyra timmar då 48 bilar gjorde upp om segrarna i Flygstaden Trophy och i Rally Flygstaden.
Den sistnämnda tävlingen var en del i Volvo Original All Championship som avslutades i lördags.
Varje tävlande åkte två varv tre gånger om och de tre tiderna från åken räknades samman för att få fram slutresultaten. Ekipagen startade med bara 30 sekunders mellanrum och publiken fick se en strid ström av bilar under det fartfyllda arrangemanget.
Läs hela artikeln i
Hälsinge Kuriren

02-10-14 Per Johansson en rutinerad debutant
"Rallycross något helt nytt"
Som NV berättade häromdagen blir det ingen körning i rallycrossens div I för Ola Stenvall, Skellefteå MS, nästa år.
Ola ersätts av Per Johansson från Trollhättan som aldrig kört rallycross tidigare.
- Rallycross blir något helt nytt för mig, men jag har varit med som mekaniker i flera år och även varit med om att bygga den motor som sitter i den Hyundai jag nu kommer att köra, förklarar Per.
Läs hela artikeln i
Norra Västerbotten

02-10-14 Plåtkontakt i billighetsklassen
Gemenskapen tillåter lån av reservdelar hos konkurrenterna
Det var trivsamt på Lidetorpsbanan i går. Det var folkrace. Bilsportens billighetsklass, med gott om plåtkontakt, jämna lopp och vrålande motorer.
- Det är en härlig gemenskap i folkracesporten. Har exempelvis din drivaxel pajat kan du oftast knalla över till någon annan tävlare och få en ny, konstaterar Rolf Sörensen, tävlingsledare.
SMK Karlskoga och Degerfors RC arrangerade tillsammans gårdagens tävling. Trots snudd på minusgrader slöt det upp gott om både publik och förare.
Läs hela artikeln i
Nerikes Allehanda

02-10-14 Fartglädje på lika villkor
När Bengt Samuelsson säger att alla ska kunna köra folkrace, då menar han alla. Därför har han nyligen investerat i två handikappbilar, varav den ena kan köras av en midjeförlamad. Den satsningen är unik i Sverige.
Nerifrån den gamla grusgropen hörs ljudet av brummande motorer. Sen ett år tillbaka är grusgropen förvandlad till Torpa racing, en motorbana dit företag och grupper kan komma för att få utlopp för sin fartglädje.
Läs hela artikeln i
Motala Tidning

02-10-14 RAC-rallyt kan bli Rådströms sista
"Får jag inte nytt kontrakt lägger jag av"
Citroên har bestämt sig för att delta i årets sista VM-deltävling, RAC-rallyt. Det kan även bli Thomas Rådströms sista chans i VM. Citroên ställer upp med två bilar på startlinjen den sista VM-deltävlingen för säsongen. RAC-rallyt som körs den 14 november i Wales.
Thomas Rådström kommer att köra den ena bilen. Det kan bli hans sista chans att visa sin arbetsgivare vad han går för.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-10-14 "Jag kör i fyra år till"
Förra årets tvåa i cart har haft ett tungt år. Men, Kenny Bräck  är långt från däckad.
- Jag känner att jag håller för fyra år till i formelracing.
Det senaste loppet i Miami bröt han. Som så många gånger tidigare den här säsongen. Ändå har Kenny varit bland de fem bästa hela säsongen när det gäller varv- och testtider. Dessvärre har inte lyckats föra in bilen i mål på några topplaceringar.  Två pallplatser är allt hittills, en andra och en tredje.
Läs hela artikeln i
Aftonbladet

02-10-09 Dick Larsson vann Vångasprinten
Dick Larsson tog segern i fyrhjulsdrivna klassen när Vångasprinten i Fjärdhundra avslutade sprintcupen i rally i Uppland. "Dicken" öste på i vinnartempo i finalen och skrev marginalen till dryga två sekunder i finalen.
Tvåhjulsdrivna klassen bjöd på dramatik. Två av de tre toppekipagen från kvalet tvingades bryta finalåket.
Skepptunas Mikael Eriksson körde av vägen i den allra sista kurvan och tappade därmed även slutsegern i cupen med en ynka poäng till Tommy Högström, Rimo - tvåa i Vångasprinten.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

02-10-09 Kenneth och Tina skiljs åt?
Kenneth Eriksson får kanske nöja sig med att köra bara VM-rallyn på grus för Skoda under kommande säsong - och då är risken överhängande att han åter får se sig om efter en ny codriver - Tina Thörner vill köra full säsong - eller väljer annars att byta jobb.
- Jag har funderingar åt det hållet, bekräftar Tina. Allt inom Skoda känns tungrott och oorganiserat just nu. Och ska vi bara köra halva säsongen blir det väl varken hackat eller malet.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

02-10-08 Måla, krascha och meka
Folkrace är en folkfest för många som egentligen inte bryr sig om hur det går. På Välabanan, en av Skånes fem folkracebanor, gjorde 120 bilar med män och kvinnor upp förra helgen. Tre vann. Resten var rätt nöjda ändå.
- Det här är det roligaste man kan göra med byxorna på, säger någon i publiken när en kraschad bil lyfts upp av frontlastare och körs ut i depån. Det är folkrace på Välabanan. Foto: Lars Dareberg
Läs hela artikeln i
Sydsvenskan

02-10-08 Pyykkönen fick skön revansch för fjolårets miss
I fjol slutade det med ambulansfärd. Men i år räckte Veli-Matti Pyykkönen hela vägen och vann folkracetävlingen Eskilstuna Plastgolvstrofén.  
Inte tillräckligt snabb | Kolsvaföraren Jonas Bergsten lyckades inte kvala in till A-finalen i lördagens folkrace. Den vanns i stället av Veli-Matti Pyykkönen som ledde från start till mål.
Läs hela artikeln i
Eskilstuna Kuriren

02-10-08 Seg start - men rykande spurt
Asfalten är lagd och kurvorna doserade. Redan i dag står den första etappen av gokartbanan på Lungre Motorstadion klar. - Det betyder otroligt mycket för sporten, säger JMK:s Mikael Magnusson. Planerna på gokartbanan har funnits sedan 1997, men det var först i januari 2002 som spaden sattes i marken på allvar.
Och då gick det desto fortare.
- Ja, vår byggmästare Dag Hjalmarsson har gjort ett fantastiskt jobb. Vi ligger faktiskt en vecka före tidsschemat. EU har satt 14 oktober som deadline för sitt ekonomiska stöd, säger projektadministratören Anders Falk.
Läs hela artikeln i
Länstidningen i Östersund

02-10-08 Jobbet med nya gokartbanan inne på upploppet
I dag, tisdag, läggs den sista asfalten på den nya kartingbanan på Östersunds motorstadion. JMK håller därmed tidsplanen och i maj skall banan slutbesiktigas av Svenska bilsportförbundet.
- Vi har redan bokat in fyra tävlingar nästa år, berättar Mikael Magnusson i JMK:s gokartsektion.
Man förstår att det börjar klia i gasfoten på kartingförarna i länet. Den nya banan mäter drygt en kilometer och motsvarar kraven för att få arrangera internationella tävlingar.
Läs hela artikeln i
Östersunds Posten

02-10-07 Fredriksson tvåa i Clio Cup
I helgen kördes avslutningstävlingen Rejmerallyt parallellt med Renault Clio Cup i Örebro. Peter Fredriksson från Norrköpings MK deltog i båda tävlingarna.
-Jag är nöjd med resultaten. I Renault Clio Cup kom jag tvåa och i Rejmerallyt kom jag sjua och totalt sett trea det här året, berättar han.
Läs hela artikeln i
Norrköpings Tidningar

02-10-07 Oscar tog sin första seger i Rejmerallyt
Första totalsegern någonsin. Trots en avåkning som kostade 40 sekunder redan på första sträckan. Men Oscar Svedlund gick i kapp och förbi konkurrenterna i Rejmerallyt.
- Kul att ha en totalseger i bagaget, kommenterar Svedlund.
Klassen på tävlingen var inte den bästa. Men för Oscar Svedlund spelade det ingen större roll.
Karlstadsföraren som kör i grupp N var ute efter att få tempo i kroppen. Det fick han också.  Och en totalseger på köpet.  Hans första någonsin.
Läs hela artikeln i
Värmlands Folkblad

02-10-07 Krismöte i Kvarnvingarna
Motorklubben Kvarnvingarna är i kris. Styrelsen har föreslagit en kraftig minskning av verksamheten. Anledningen är ledarbrist och bristande engagemang från medlemmarnas sida.
Klubben har svårigheter att hitta medlemmar som vill vara tävlingsfunktionärer eller ungdomsledare.
- Vi har inga ekonomiska problem men medlemmarna har inte engagerat sig nämnvärt under lång tid. Och nu har vi i styrelsen tröttnat, säger ordförande Henrik Kruuse af Verchou som lett klubben under de två senaste åren.
Läs hela artikeln i
Östgöta Correspondenten

02-10-06 Vem satte eld på vår stuga?
Medlemmar hade byggt den själva Oförklarlig brand började på kallvind. Motorklubbens stuga är totalförstörd efter en brand på torsdagskvällen som sannolikt var anlagd. I dag körs klubbmästerskapet och besvikelsen bland medlemmarna är stor. Den här branden är bara en av många anlagda den senaste tiden.
Vid 19-tiden på torsdagskvällen började det brinna i SMK Hofors klubbstuga på Kulleberget intill slalombacken vid riks 80. Då hade en av de aktiva i klubben varit borta från stugan i endast 20 minuter.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

02-10-01 Ola Stenvall missade A-final efter protest
Skellefteås motorförare, Ola Stenvall, blev sexa i rallycross EM-finalen i Tyska Buxtehude i helgen. Ola var i ledningen i första kvalet men fick punktering.
I andra och tredje kvalet var Ola fyra i båda racen.
I B-finalen var Lasse Larsson, Skene, etta över mål men fick svartflagg. Ola Stenvall var tvåa och skulle då ha blivit etta och fått köra A-final.
Läs hela artikeln i
Norra Västerbotten

02-10-01 Hammer i sponsorsbråk
STCC-föraren Anders Hammer är van att gå tuffa matcher på racingbanorna runt om i landet. Nu får han han ställa in sig på en annan tuff kamp, men av mindre angenämt slag.
En av hans sponsorer, Hewlett-Packard Sverige AB har nämligen genom sitt juridiska ombud vänt sig till Ystads tingsrätt för att få tillbaka en del av utbetalda sponsorspengar.
Bråket gäller en ekonomisk tvist parterna emellan där Hewlett Packard hävdar att de betalat dubbelt för ett ingånget sponsorsavtal och företaget vill därför ha tillbaka hälften av de inbetalda pengarna.
Läs hela artikeln i
Ystads Allehanda

02-10-01 Maximal utdelning för Christer - två DM-guld på samma dag
Christer Nilsson hade rejält bråttom även i årets sista DM-deltävling i rally, Älgjakten i Hedemora. Sandvikenföraren höll ett tempo som ingen mäktade hänga med i - och knep på kuppen dubbla DM-guld.
- Jag är jättenöjd. Maximal utdelning, konstaterade Christer och gjorde tummen upp vid slutmålet.
Årets DM-epilog innehöll sex sträckor på tillsammans dryga två mil. Två av sträckorna - den första och den sista - avgjordes på rallycrossbanan. Resterande fyra var skogsbilvägar.
Läs hela artikeln i
Arbetarbladet

02-10-01 Johansson tog DM-guld
Tobias Johansson från Ludvika motsvarade förväntningarna när SMK Hedemoras tävling Älgjakten avslutade DM-säsongen. I och med segern vann Tobias och kartläsaren Mikael Johansson även DM totalt i de tre klasserna 4wd, öppna 4wd och junior.
- Det fungerade bra i dag. Vi har åkt fort och har nästan inte en enda skråma på bilen, konstaterade den 20-årige talangen som nyligen även tog ett SM-brons.
Läs hela artikeln i
Falu Kuriren

www.motorsportivarmland.nu